....
40 ..
eternity wrote:Giannis wrote:Ευχαριστώ πολύ. Καλή Σαρακοστή και σε σας.
Όσο για τους Αρβανιτες, κανείς δεν μου εξήγησε γιατί αυτοί οι άνθρωποι είχαν ως κύρια γλώσσα τους τα Αλβανικά και όχι τα Ελληνικά?
Οι Έλληνες όπου κι αν ήταν είχαν ως κύριο συνδετικό κρίκο την γλώσσα τους. Οι Έλληνες δεν έχασαν την γλώσσα τους ούτε επί Τουρκοκρατιας αλλά οι Αρβανιτες και καλά έπαθαν συλλογική αμνησία και άρχισαν να μιλάνε Αλβανικά ξαφνικά.
Ειναι τοπικη διαλεκτος που ειναι μιξη λεξεων απο τουρκικα αλβανικα ελληνικα κ.α.. Η γλωσσα τους ηταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ηταν χριστινοι ορθοδοξοι και πατριωτες ...ουδεποτε ειχαν την αλβανικη γλωσσα ως κυρια....ΟΥΔΕΠΟΤΕ και δεν καταλαβαινουν τιποτα απο τα αλβανικα ,οσοι πλεον μιλουν την αρβανιτικη διαλεκτο, οπως αλλου μιλουν τη βλαχικη διαλεκτο αλλα η γλωσσα τους ειναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Οσο Αλβανοι ηταν οι Κουντουριωτηδες η Μπουμπουλινα ο Μιαουλης που επαιξαν σημαντικο ρολο στην δημιουργια του νεωτερου Ελληνικου κρατους αρβανιτες ολοι τους, αλλο τοσο ειναι και οι σημερινοι......
Ο βασικος συνδετικος κρικος των Ελληνων ειναι η Ορθοδοξια πρωτα και μετα η γλωσσα. Η ελληνικοτητα συμπορευεται με την ορθοδοξια.
Giannis wrote:Να με συγχωρήσετε αλλά θα διαφωνήσω κάθετα οριζόντια και πλάγια. Μπορούμε να μιλήσουμε όλη μέρα για το ποια είναι η καταγωγή τους ΑΛΛΆ κάποια πράγματα είναι αδιαμφισβητητα. Έχω ακούσει Αρβανητικα και αν εσείς που προφανώς δεν ξέρετε Αλβανικά επιμένετε περί του αντίθετου, τότε εγώ που ξέρω Αλβανικά σας λέω μετά πάσης σιγουριάς πως αυτα είναι ΚΑΘΑΡΑ ΑΛΒΑΝΙΚΆ με μια μικρή δόση Ελληνικών. ΑΚΌΜΑ και τα επώνυμα πολλών Αρβανιτων έχουν σε πολλές περιπτώσεις νόημα στα Αλβανικά και όχι σε Ελληνικά. Το ότι αυτοί οι άνθρωποι πολέμησαν κατά των Τούρκων δεν λέει κάτι. Εγώ θα παραδεχτώ πως κατά την διάρκεια των αιώνων ανέπτυξαν ισχυρή ελληνική συνείδηση. Όπως οι Τουρκαλβανοι δεν ήταν Τούρκοι αλλά Μουσουλμάνοι Αλβανοί έτσι και οι Αρβανιτες ήταν Ορθόδοξοι Αλβανοί. Οι καινούριες γενιές προφανώς και δεν ξέρουν Αρβανιτικα αλλά οι παλιοί που έχουν γνώση μια χαρά καταλαβαίνουν. Επίσης το ότι έχουν αναπτύξει και κάποιο κόμπλεξ μετά από τόσους αιώνες είναι άλλο θέμα.
Επίσης πως είναι δυνατόν ο Αρβανιτικος σύνδεσμος στα τέλη του 1890 να δήλωνε πως η Αλβανία είναι η πατρίδα τους και η πόλη της Πριζρενης που βρίσκεται στο Κόσοβο να είναι Αρβανιτια?
Στο κάτω κάτω εγώ τώρα δεν τους θεωρώ Αλβανούς διότι έχουν πλήρως αφομοιώθει και είναι τώρα πια Έλληνες.
Και αυτό το πράγμα να αρνούνται όλοι κάποια πράγματα χωρίς να έχουν καμία απόδειξη περί του αντίθετου.
Επίσης λέτε πως βασικός συνδετικός κρίκος των Ελλήνων είναι η Ορθοδοξία πρώτον και κυριότερο. Άρα οι Μουσουλμάνοι της Θράκης με βάση αυτή τη λογική είναι Τούρκοι, σωστά?
Giannis wrote:Προπαγάνδα για μεγάλη Αλβανία? Νταξει ότι ναναι. Εγώ το κλείνω εδώ πάντως εγώ μια χαρά καταλαβαίνω αρβανιτικα, κάποιοι Αρβανιτες μπορεί να μην έχουν καλή γνώση της γλώσσας.
Anyway Καλή Σαρακοστή
eternity wrote:Giannis wrote:Προπαγάνδα για μεγάλη Αλβανία? Νταξει ότι ναναι. Εγώ το κλείνω εδώ πάντως εγώ μια χαρά καταλαβαίνω αρβανιτικα, κάποιοι Αρβανιτες μπορεί να μην έχουν καλή γνώση της γλώσσας.
Anyway Καλή Σαρακοστή
Μπραβο ωραιοτατα.......αλλα ουδεμια σχεση τα αρβανιτικα ......
marjory wrote:Φίλε Giannis να ξέρεις ότι η eternity έχει άποψη επί του θέματος διότι τους ζει καθημερινά!
Romanos wrote:ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ
http://www.martino.gr/efhmerida/issue26 ... es-alvanoi
Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests