Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby NEKTARIOS » Thu May 10, 2012 10:22 am

Ομολογητής wrote:Πραγματικά και εμένα αυτό με συγκινεί που επικαλείται την Παναγία μας σε κάθε του λόγο.

Πληροφοριακά να σας πω ότι στα κεντρικά του κόμματος στη Συγγρού έχει σε περίοπτη θέση μία μεγάλη εικόνα της Παναγίας
και μια αφίσα με όλους τους ήρωες του 1821.Σαν αυτές που βάζαμε παλιά στα σχολεία στις εθνικές εορτές......
ψαλλώ τω θεώ μου έως υπάρχω...
NEKTARIOS

Unread postby thanos » Thu May 10, 2012 10:40 am

Τέσσερις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και τα κόμματα, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, Τάσου Γιαννίτση και Φίλιππου Σαχινίδη αντίστοιχα, μοιράστηκαν 7.720.000 εκατομμύρια ευρώ.
Το ποσό αυτό, που αντιστοιχεί στην κρατική ενίσχυση του δεύτερου τριμήνου του 2012, "συμπληρώνει" τα 10,2 εκατομμύρια ευρώ που είχαν λάβει τα πολιτικά κόμματα ως εκλογική αποζημίωση για να καλύψουν τις δαπάνες των εκλογών.
Σε διάστημα δύο μόλις μηνών, όπως σημειώνει το "Βήμα", τα πολιτικά κόμματα, τα οποία να σημειωθεί πως αρνήθηκαν να μπει "μαχαίρι" στην ενίσχυσή τους από τον κρατικό προυπολογισμό, όπως είχε προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ενισχύθηκαν με περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ.
Σ΄αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και τα 3,3 περίπου εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν για το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Το ποσό που χορηγήθηκε στα πολιτικά κόμμα τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, αφορά την τακτική χρηματοδότησή τους και την οικονομική ενίσχυση τους για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο αυτών και καλύπτει το β΄ τρίμηνο του έτους 2012.
Το ποσό των 7.720.000 ευρώ κατανέμεται ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 3.107.705,06 ευρώ.
ΝΔ : 2.429.469,86 ευρώ.
ΚΚΕ: 746.737,94 ευρώ.
ΛΑΟΣ: 748,26 ευρώ.
ΣΥΡΙΖΑ: 556.005,55 ευρώ.
ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 257.333,33 ευώ.
Το ποσό της τακτικής χρηματοδότησης, καθώς επίσης και της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς που αντιστοιχεί στο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ", κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών κινήσεων που τον συγκροτούν, σύμφωνα με τη μεταξύ τους συμφωνία.
Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργείας, φιλαρχίας, και αργολογίας μη μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χαρισαί μοι τω Σω δούλω.....
thanos

Unread postby Αντώνης » Thu May 10, 2012 10:48 am

NEKTARIOS wrote:
Ομολογητής wrote:Πραγματικά και εμένα αυτό με συγκινεί που επικαλείται την Παναγία μας σε κάθε του λόγο.

Πληροφοριακά να σας πω ότι στα κεντρικά του κόμματος στη Συγγρού έχει σε περίοπτη θέση μία μεγάλη εικόνα της Παναγίας
και μια αφίσα με όλους τους ήρωες του 1821.Σαν αυτές που βάζαμε παλιά στα σχολεία στις εθνικές εορτές......

Νεκτάριε εγώ με τους πολιτικούς διατηρώ επιφυλάξεις, διότι πολλοί από αυτούς υποκρίνονται …
Αντώνης

Unread postby NEKTARIOS » Thu May 10, 2012 11:01 am

Καλά κάνεις αδελφέ .....Θα δείξει η πορεία .... :)
ψαλλώ τω θεώ μου έως υπάρχω...
NEKTARIOS

Unread postby Αντώνης » Thu May 10, 2012 11:11 am

marjory wrote:
rafale wrote:Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πραγματικότητα την αριστερή κυβέρνηση.

Επιστρέφει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ
STAR FM 93,3

Θά 'πρεπε να καταλάβει ο Τσίπρας ότι ο κόσμος ψήφισε ενάντια στο μνημόνιο, όχι πολιτική κατεύθυνση [δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω].... Σιγά μήπως το 40% των Ελλήνων το γύρισαν στην αριστερά... Δεν μπορεί να μιλάει για αριστερή κυβέρνηση.... αλλά για κυβέρνηση ενάντια στο μνημόνιο...

Οι πολιτικοί, μου φαίνεται ότι ακόμα ΔΕΝ πήραν το μήνυμα από τους πολίτες! Ακόμα φαγώνονται μεταξύ τους …. και κάτι μου λέει ότι θα πάμε πάλι σε εκλογές στις 20 του μηνός ή τον Ιούνιο!
Αντώνης

Unread postby Silent » Thu May 10, 2012 12:22 pm

Αντώνης wrote:
marjory wrote:
rafale wrote:Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πραγματικότητα την αριστερή κυβέρνηση.

Επιστρέφει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ
STAR FM 93,3

Θά 'πρεπε να καταλάβει ο Τσίπρας ότι ο κόσμος ψήφισε ενάντια στο μνημόνιο, όχι πολιτική κατεύθυνση [δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω].... Σιγά μήπως το 40% των Ελλήνων το γύρισαν στην αριστερά... Δεν μπορεί να μιλάει για αριστερή κυβέρνηση.... αλλά για κυβέρνηση ενάντια στο μνημόνιο...

Οι πολιτικοί, μου φαίνεται ότι ακόμα ΔΕΝ πήραν το μήνυμα από τους πολίτες! Ακόμα φαγώνονται μεταξύ τους …. και κάτι μου λέει ότι θα πάμε πάλι σε εκλογές στις 20 του μηνός ή τον Ιούνιο!

Δεν υπάρχουν πολιτικοί που να σκεφτούν το έθνος, ο καθένας απευθύνετε πρώτιστος στο κομματικό του μηχανισμό για να φάει και το τελευταίο ελάχιστο εισόδημα των ελλήνων (βλέπε δήλωση στρατούλα και Γλέζου για τις καταθέσεις) και δευτερεύοντος σε όλους τους απελπισμένους που έχουν άγνοια της πραγματικότητας. Όπως είχε γράψει και σε ένα άρθρο του ο θεωδορακης σχετικά με το σύριζα και έκανε και τον παραλληλισμό της κοινωνίας με αυτούς που πήγαιναν με τις κοπέλες που ήταν οροθετικές χωρίς προφύλαξη νομίζοντας ότι δεν θα μολυνθούν (άγνοια του κίνδυνου και της πραγματικότητας).

Σύννεφα στο θετικό κλίμα της πρώτης ημέρας των διερευνητικών εντολών προέκυψαν χθες μεταξύ της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη της πρώτης να κατηγορούν τον δεύτερο ότι στην πραγματικότητα δεν θέλει σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς.

Ωστόσο, διάσταση απόψεων υπάρχει και στο εσωτερικό της ίδιας της ΔΗΜΑΡ καθώς κάποια στελέχη θεωρούν ότι η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζει τον φιλοευρωπαϊκό χαρακτήρα του κόμματος και θα του κάνει «ζημιά στην κάλπη», ενώ άλλα πιστεύουν ότι το κόμμα είναι δύσκολο να προχωρήσει μόνο του, γι' αυτό βλέπουν θετικά τη συνεργασία μαζί του.

Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος επιτέθηκε κατά της ηγεσίας της Κουμουνδούρου λέγοντας: «Λέμε του κ. Τσίπρα "βλέπεις ότι τα υπόλοιπα κόμματα σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις κυβέρνηση. Κάν' το πράξη και μην κάνεις προεκλογικά κολπάκια". Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει την εντολή και αντί να τη διαχειρίζεται κανονικά, πάει και βλέπει κοινωνικούς εταίρους, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο. Αυτές οι κινήσεις είναι προεκλογικού χαρακτήρα και όχι είσπραξης της λαϊκής εντολής».

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4719430

Silent

Unread postby rafale » Thu May 10, 2012 4:53 pm

Ισχυρές ενδείξεις ότι είπε το “ναι” ο Φώτης Κουβέλης

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες με όλες τις ενδείξεις να συντείνουν ότι πάμε σε σχηματισμό κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον κ. Φώτη Κουβέλη και με την κοινοβουλευτική στήριξη 168 βουλευτών της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
http://feedproxy.google.com/~r/blogspot ... _3797.html

ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ 2!

ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ!
Έτοιμοι να πουν «ναι» σε όλα για να αναλάβουν υπουργεία οι λιγούρηδες του Κουβέλη.
http://dimotikosafari.blogspot.com/2012/05/2_10.html
Last edited by rafale on Thu May 10, 2012 5:45 pm, edited 1 time in total.
rafale

Unread postby yelem » Thu May 10, 2012 5:02 pm

και το defencenet.gr το επιβεβαιώνει.

http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139
yelem

Unread postby eternity » Thu May 10, 2012 6:09 pm

Επιστολή Τσίπρα στους ευρωπαίους - Πουθενά οι λέξεις ακύρωση ή κατάργηση του μνημονίου

«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby yelem » Thu May 10, 2012 6:28 pm

ΤΩΡΑ - Ν. Τσούκαλης στο iliaoikonomia.gr: "H ΔΗΜ.ΑΡ. δεν κάνει συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ"!

http://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=8686
yelem

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ