EΥΡΩΠΗ-Ε.Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

EΥΡΩΠΗ-Ε.Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Unread postby Matina » Fri Feb 17, 2012 3:31 pm

Ανοίγω αυτό το νήμα για τον ένα και μοναδικό λόγο ότι ελύληθεν πλέον η ώρα των Προφητειών για την Ευρώπη και την Ε.Ε.Νομίζω ότι επήλθε ο χρόνος και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο ναδίρ της,προς διάλυσή της,κι όπως είπε ο καθόλα παναγαπημένος μας Γέροντας Παΐσιος ότι κάποια στιγμή θα διαλυθεί,θεώρησα σκόπιμο ότι έπρεπε να το ανοίξω.Για αρχή θα αναρτήσω τρία πολύ όμορφα κείμενα,γραμμένα από κελί φυλακής του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς(Επισκόπου Οχρίδος).Αυτά τα τρία θα μπορούσε κανείς να τα χαρακτηρίσει ως "προφητικά",μιας και προσιδεάζουν στο μέλλον.

Ευχαριστώ,καλή ανάγνωση και καλές αναρτήσεις.
Last edited by Matina on Fri Feb 17, 2012 3:37 pm, edited 3 times in total.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
User avatar
Matina
 
Posts: 2178
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:36 am

Re: EΥΡΩΠΗ-Ε.Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Unread postby Matina » Fri Feb 17, 2012 3:31 pm

Οι Ευρωπαίοι διώχνουν τον Χριστό με κάθε τρόποΌ Χριστός με τη διδασκαλία του συνέβαλε στην πρόοδο της Ευρώπης; Ή Ευρώπη ευχαρίστησε τον Χριστό;
Αδελφοί μου, αυτά τα ερωτήματα μπορούν να αποτελέσουν θέμα μελέτης και διδαχής. Τί προσέφερε ό Χριστός στην Ευρώπη; Τα πάντα. Οι ευρωπαίοι ανέμεναν πολλά από τον Χριστό και Αυτός τούς έδωσε περισσότερα από όσα εκείνοι περίμεναν. Τούς πρόσφερε τα πάντα.
Ό Χριστός απάλλαξε την Ευρώπη από τον σκοταδισμό της αθεΐας και την μωρία της ειδωλολατρίας. Αύτη ή φράση είναι σημαντική για όποιον μπορεί να καταλάβει τί είναι ειδωλολατρία και τί είναι αθεΐα. Για οποίον δεν μπορεί να την κατανοήσει θα την εξηγήσω περισσότερο.
Ό καιρός της αθεΐας και της ειδωλολατρίας στην Ευρώπη ήταν μία περίοδος σκοταδισμού. Μια κατάσταση παρόμοια μ' αυτή πού υπάρχει στις μαύρες φυλές, πού ζουν στην Αφρική.
Αθεΐα και ειδωλολατρία σήμαινε: Θεολογία δίχως τον αληθινό Θεό, γάμοι χωρίς ηθική και κοινωνία δίχως ευσπλαχνία για τον συνάνθρωπο.

Με μια λέξη αθεΐα και ειδωλολατρία σήμαινε ζωή χωρίς ουσία και θάνατο χωρίς ελπίδα.

Παράλληλα υπήρχε συνεχής φόβος για θεούς τρομακτικούς των οποίων το θυμό προσπαθούσαν να κατευνάζουν με αιματηρές θυσίες, είτε ζώων είτε ανθρώπων. Σκοτάδι και μωρία επικρατούσε στις φτωχές χωριάτικες καλύβες, αλλά και στον περίβολο των παλατιών. Ό σατανάς κυριαρχούσε στην Ευρώπη μέχρι ό Χριστός να εμφανιστεί. Όλοι οι ευρωπαίοι ήταν άρρωστοι στην ψυχή και στο σώμα, όπως οι λεπροί. Όταν λοιπόν ό Χριστός εμφανίστηκε σ' αυτό το ευρωπαϊκό νοσοκομείο και τρελοκομείο μίλησε στην Ευρώπη με τον ίδιο τρόπο πού μίλησε σε εκείνη την άρρωστη, για δεκαοχτώ χρόνια γυναίκα, από δαιμονικό πνεύμα. Ήταν κυρτωμένη και δεν μπορούσε να ισιώσει το σώμα της. Όταν την είδε ό Ιησούς της φώναξε και της είπε: Ευρώπη απαλλάσσεσαι από την αρρώστια σου. Έτσι με μιας ή Ευρώπη, όπως ή γυναίκα, ορθώθηκε, συνήλθε, διαφωτίστηκε, εξαγνίστηκε, εκπολιτίστηκε. Ή Ευρώπη σαν το φυλακισμένο πού ξαφνικά ανοίγει ένα παράθυρο στο κελί του, φωτίστηκε. Ό Χριστός έδωσε την εξουσία στους βαπτισμένους λαούς της να βαπτίζουν και άλλους σ' όλη τη γη. Τούς έδωσε την εξουσία αφού ήταν αγιασμένοι από Αυτόν, να αγιάζουν άλλους, και αφού φωτίστηκαν να φωτίζουν τούς υπόλοιπους αδελφούς τους. Να λοιπόν, αυτό το θαύμα των θαυμάτων έκανε ό Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην Ευρώπη.

Στο δεύτερο ερώτημα, με ποιό τρόπο ή Ευρώπη ευχαρίστησε το Χριστό ή απάντηση είναι, πώς δεν τον ευχαρίστησε με φώς, αλλά με σκοτάδι. Τον ευχαρίστησε με θλίψη αντί χαρά. Τον ευχαρίστησε όπως οι Γαδαρηνοί, τούς οποίους ό Χριστός ελευθέρωσε από την δαιμονική Λεγεώνα και εκείνοι τον παρακάλεσαν να φύγει από κοντά τους. Και Εκείνος έφυγε χωρίς να πει μια λέξη. Κατάρα έμεινε σ' αυτή την περιοχή. Ή περιοχή των Γαδαρηνών, πού κάποτε ήταν εύφορη και πλούσια, σήμερα είναι μία γκρίζα καταραμένη έρημος. Οι Γαδαρηνοί παρακάλεσαν τον Χριστό να φύγει από κοντά τους, ενώ οι Ευρωπαίοι δεν τον παρακαλούν να φύγει, αλλά τον διώχνουν με κάθε τρόπο.

Τον διώχνουν από τα σχολεία, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, από την πολιτική, τα φιλμ, την επιστήμη και από την επηρμένη κουλτούρα τους. Τον διώχνουν με τις σκέψεις, με τα λόγια τους και με τα έργα τους, ένας, ένας και όλοι μαζί.
Αν ή περιοχή των Γαδαρηνών, πού από ανοησία οι κάτοικοι της παρακάλεσαν τον Χριστό να φύγει, είχε τέτοια κατάληξη τί θα συμβεί στην Ευρώπη ή οποία δεν τον παρακαλεί, αλλά τον διώχνει από κακία; Τί θα συμβεί στην Ευρώπη;
Τί θα συμβεί στην Ευρώπη πού εγκατέλειψε τον Χριστό και επέστρεψε στον παλαιό, σκοτεινό και μωρό παγανισμό;

Ή απάντηση στο ερώτημα, τί θα συμβεί στην Ευρώπη, πού αρνείται τον Χριστό, υπάρχει έμμεσα στο Ευαγγέλιο. Θα συμβεί το ίδιο πού συνέβη στην Καπερναούμ, πού ήταν πόλη με μεγάλο πολιτισμό, πλούσια, οργανωμένη, χαρούμενη, περήφανη για την ακμή της. Ό Χριστός σφράγισε την πορεία της με τα παρακάτω λόγια: Και εσύ Καπερναούμ πού υψώθηκες ως τα ουράνια θα κατεβείς στα τρίσβαθα του Αδη. Πλην σε βεβαιώνω πώς ό Θεός την ήμερα της κρίσεως θα δείξει μεγαλύτερη επιείκεια για τα Σόδομα παρά για σενα(Ματθ. 11, 23).

Αδελφοί μου, αν στην Ινδία και την Κίνα συνέβαιναν τόσα πολλά και μεγάλα θαύματα όπως συνέβησαν στην Ευρώπη έδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, από παλιά θα μετάνιωναν οι κάτοικοι της και θα γινόντουσαν χριστιανοί.


Στεναχωριέμαι για την Ευρώπη, γιατί θα καταστραφεί όπως ή Καπερναούμ. Οι περήφανοι πύργοι της θα γκρεμιστούν, θα καταστραφούν και οι λεωφόροι της θα μετατραπούν σε τόπους πού θα φυτρώσουν θάμνοι με αγκάθια, όπου θα κάνουν τη φωλιά τους τα φίδια. Στον τόπο πού τώρα ακούγονται φωνές εναντίον του Χριστού, θα ακούγονται κραυγές από κουκουβάγιες και ουρλιαχτά από τσακάλια
.
Τη στιγμή πού ή Ευρώπη νόμισε για τον εαυτό της πώς εκπολιτίστηκε, τότε ήταν και πού αγρίεψε. Τη στιγμή πού νόμισε πώς τα ήξερε όλα, τότε ήταν και πού παραφρόνησε. Την στιγμή πού νόμισε πώς απέκτησε μεγάλη δύναμη, τότε ήταν και πού έχασε όλη της τη δύναμη.

Ορίστε αδελφοί μου, το αντικείμενο μελέτης και διδαχής.
Δοξάστε τον Χριστό, τον Θεό, για να σας δοξάσει και αυτός στη βασιλεία των ουρανών. Αμήν.


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
User avatar
Matina
 
Posts: 2178
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:36 am

Re: EΥΡΩΠΗ-Ε.Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Unread postby Matina » Fri Feb 17, 2012 3:33 pm

Ό εικοστός αιώνας είναι αιώνας της συμμαχίας με το σατανά.Ό γιός κληρονομεί τα χρέη του πατέρα του και πρέπει να τα ξεπληρώσει. Αν ό γιός δεν τα ξεπληρώσει, θα τα πληρώσει ό εγγονός. Όπως και να έχει, το χρέος πρέπει να πληρωθεί στον δανειστή. Έτσι είναι ό κανόνας παντού στον κόσμο, μέσα στην κοινωνία. Ό γιός κληρονομεί την αρρώστια του πατέρα. Αν ό πατέρας δεν γιατρευτεί από την αρρώστια του, τότε θα μεταδώσει την αρρώστια στο γιό ή στον εγγονό του ή στο δισέγγονο του, μέχρι την τέταρτη γενιά.
Αν ό γιός εξοφλήσει όλα τα χρέη του πατέρα του, τότε και οι δικοί του απόγονοι θα είναι ευτυχισμένοι. Αν ό γιός γιατρέψει την αρρώστια του πατέρα του, τότε και οι απόγονοι του θα είναι υγιείς.

Αδελφοί μου, ό δέκατος όγδοος αιώνας είναι ό πατέρας του δέκατου ένατου αιώνα, και ό δέκατος ένατος αιώνας είναι ό πατέρας του εικοστού αιώνα. Ό πατέρας είχε πολλά χρέη, ό γιός δεν εξόφλησε τα χρέη του πατέρα του αλλά αντίθετα αύξησε τα χρέη και όλα τα χρέη έμειναν στον εγγονό. Ό πατέρας υπέφερε από βαριά μεταδοτική ασθένεια και ό γιός δεν γιατρεύτηκε από αυτή την ασθένεια του πατέρα του. Αντίθετα ή αρρώστια πήρε χειρότερη μορφή στο γιό. Ή αρρώστια με τριπλάσια δύναμη κληρονομήθηκε στον εγγονό. Ό εγγονός είναι ό εικοστός αιώνας, ό αιώνας στον όποιο ζούμε.

Ό δέκατος όγδοος αιώνας ήταν ή εξέγερση των ανθρώπων εναντίον της εκκλησίας και του κλήρου του Ρωμαίου ποντίφικα. Ό δέκατος ένατος αιώνας ήταν ή εξέγερση των ανθρώπων εναντίον του Θεού. Ό εικοστός αιώνας, είναι αιώνας της συμμαχίας με το σατανά.

Τα χρέη αυξήθηκαν και ή αρρώστια χειροτέρεψε.
Ό Κύριος τούς είπε, ότι τιμωρεί τις αμαρτίες των πατέρων μέχρι την τρίτη και τέταρτη γενιά.

Δέ βλέπετε πώς ό Κύριος «επισκέφτηκε» τα εγγόνια λόγω των αμαρτιών των παππούδων της Ευρώπης; Δέ βλέπετε την τιμωρία στα εγγόνια, εξαιτίας των χρεών πού δεν ξεπληρώθηκαν από τούς παππούδες;
Ό αντίχριστος ήταν ή αρχή του δέκατου ένατου αιώνα. Ό αντίχριστος - πάπας παρουσιάστηκε στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα. Οι αντίχριστοι ευρωπαίοι φιλόσοφοι παρουσιάζονται στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Ό Βοναπάρτης, ό Πίος και ό Νίτσε, αυτά τα τρία ονόματα, είναι ή τριάδα των πιο βαριά ασθενών.

Άραγε αυτοί είναι οι νικητές του δέκατου ένατου αιώνα; Όχι, αυτοί είναι οι φορείς της πιο βαριάς αρρώστιας πού κληρονόμησαν από τον δέκατο όγδοο αιώνα. Οι πιο βαριά ασθενείς... Ό Βοναπάρτης, ό Ποντίφικας και ό φιλόσοφος Όχι στην παγανιστική αρχαία Ρώμη, αλλά στη βαπτισμένη Ευρώπη! Αυτοί δεν ήταν νικητές, αλλά οι πιο ηττημένοι.

Όταν ό Βοναπάρτης χαμογελούσε με τις αγιότητες πού υπήρχαν στο Κρεμλίνο και όταν ό πάπας Πΐος ανακηρύχθηκε δημόσια αλάνθαστος και όταν ό Νίτσε ομολόγησε την υπηρεσία του στον αντίχριστο, τότε ό ήλιος σκοτείνιασε στον ουρανό. Αν υπήρχαν χιλιάδες ήλιοι θα σκοτείνιαζαν από την λύπη και την ντροπή.

Τέτοιο θαύμα δεν είδε ή γή: Άθεος αυτοκράτορας, άθεος Ποντίφηκας, άθεος φιλόσοφος.

Στα χρόνια του Νέρωνα, τουλάχιστον ένας από τούς τρεις δεν ήταν άθεος, ό φιλόσοφος. Ό δέκατος όγδοος αιώνας είναι ό αιώνας του Πιλάτου: Καταδίκασε τον Χριστό. Ό δέκατος ένατος αιώνας είναι ό αιώνας του Καϊάφα: Σταύρωσε τον Χριστό ξανά. Ό εικοστός αιώνας είναι ό αιώνας «του Συνεδρίου» πού συστήθηκε από τούς βαπτισμένους και τούς αβάπτιστους Ίούδες. Αυτό το Συνέδριο ανακοίνωσε ότι ό Χριστός είναι νεκρός για πάντα και ότι δεν αναστήθηκε.

Αναρωτιέστε ακόμη, αδελφοί μου, για ποιό λόγο και πώς τιμωρήθηκαν οι κάτοικοι της Ευρώπης;
Τιμωρήθηκαν με αυστηρό τρόπο. Ή τιμωρία τους ήταν τέτοια πού την αισθάνθηκαν ως το μεδούλι των κοκάλων τους. Ή τιμωρία τους σήμαινε αίμα, επαναστάσεις και πόλεμοι.

Ποιοί τελικά είναι οι κερδισμένοι του δέκατου ένατου αιώνα, αν δεν είναι ό Βοναπάρτης, ό πάπας Πΐος και ό φιλόσοφος Νίτσε;
Κερδισμένοι ήταν ό Ρώσος μουζίκος και ό βαλκάνιος χωριάτης.

Είπε ό Χριστός: Εκείνος πού είναι ό πιο ταπεινός μεταξύ όλων σας, αυτός είναι ό ανώτερος (Λουκ. 9, 48).

Εκείνος λοιπόν πού ήταν ό πιο άγνωστος, ό λιγότερος σημαντικός και ό πιο ταπεινός στον δέκατο ένατο αιώνα, αυτός ήταν ό νικητής.

Ποιος λοιπόν ήταν κερδισμένος, αν όχι ο Ρώσος μουζίκος και ό βαλκάνιος πολεμιστής ό όποιος πολέμησε εναντίον των μουσουλμάνων και ελευθέρωσε τα βαλκάνια;

Κληρικοί της Δύσεως στην υπηρεσία του σατανά και ευφυΐα στην υπηρεσία του σατανά. Ό αυτοκράτορας, ό πάπας και ό φιλόσοφος του δέκατου ένατου αιώνα....

Ό βαλκάνιος χωριάτης, ό απλός ιερέας και ό ταπεινός ψαράς ενήργησαν εντελώς αντίθετα. Ό πρώτος επέδειξε σταυροφορημένο ηρωισμό, ό δεύτερος υπηρέτησε με μαρτυρικό τρόπο το αξίωμα της ιεροσύνης και ό τρίτος έδειξε την σοφία των αποστόλων του Χριστού. Στο πρόσωπο τους έχουν εφαρμογή τα λόγια του Κυρίου και του Σωτήρα μας, Ιησού Χριστού: Σ' ευχαριστώ, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, γιατί αυτά τα έκρυψες από τούς σοφούς και τούς συνετούς και τα φανέρωσες στους ταπεινούς. Ναι, Πατέρα μου, αυτό ήταν το θέλημα σου (Ματθ. 11, 25).

Τί κοινοποίησε ό Θεός στους ταπεινούς ανθρώπους;

Την γενναιότητα, την ουράνια καλοσύνη και τη θεϊκή σοφία.

Και τα τρία έλλειπαν από τον αυτοκράτορα Βοναπάρτη, από τον πάπα και από τον φιλόσοφο. Οι τρεις τους διέφεραν από τούς ταπεινούς ανθρώπους, όπως διαφέρει ή ήμερα με τη νύχτα.

Αδελφοί μου, ακολουθείστε το δρόμο των αιώνιων νικητών και όχι το δρόμο των αιώνιων ηττημένων. Ας ακολουθήσουμε το δρόμο των ψαράδων και των μαρτύρων. Αμήν.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ.


O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
User avatar
Matina
 
Posts: 2178
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:36 am

Re: EΥΡΩΠΗ-Ε.Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Unread postby Matina » Fri Feb 17, 2012 3:38 pm

Θα επιλέξουμε τον πολιτισμό των Ευρωπαίων ή τον Θεό;Άνθρωπε, υπερηφανεύεσαι και κομπάζεις χωρίς λόγο. Καμαρώνει κανείς για κάτι πού του ανήκει και όχι για το δανεικό. Καυχιέσαι, λοιπόν, αλλά για ποιό λόγο; Δεν έχεις τίποτε δικό σου. Κάθε τί πού νομίζεις πώς είναι δικό σου, στην πραγματικότητα είναι δανεικό και πρέπει να το επιστρέψεις στον δανειστή σου.
Καμαρώνεις για την εξωτερική σου ομορφιά; Πήγαινε στο νεκροταφείο, έξω από την πόλη, να δεις που είναι πεταμένη ή εξωτερική ομορφιά. Καμαρώνεις για τα ωραία σου μάτια και για τα ωραία σου χείλη; Ποιος ξέρει άραγε πόσες φορές καθάρισες τη λάσπη από τα παπούτσια σου βαριεστημένα και μονότονα χωρίς να σκεφτείς ότι αυτή ή λάσπη είναι τα μάτια και τα χείλη ανθρώπων πού διάβηκαν τον δρόμο πού εσύ περπατάς;

Καυχιέσαι για τα πλούτη σου; Σκέψου, για να αποκτήσεις αυτά τα πλούτη τί έπραξες; Σκέψου, πώς θα
σου είναι άχρηστα αυτά τα πλούτη σαν πεθάνεις. Καμαρώνεις για τα κοσμήματα σου;

Για τα διαμάντια, τα μπριλάντια, τα ρουμπίνια, τα σμαράγδια και τα μαργαριτάρια; Όταν πεθαμένο θα σε ξαπλώσουν στο φέρετρο δεν θα έχει καμία διαφορά για σένα, αν θα σου κρεμάσουν στο λαιμό σου περιδέραιο από μαργαριτάρια ή από βαλανίδια. Πεθαμένος δεν θα καταλάβεις διαφορά, αν θα βάλλουν στις τσέπες σου διαμάντια ή αν θα σου βάλλουν στάχτη. Το ίδιο θα είναι για σένα, αν σκεπάσουν την σορό σου με βελούδινο ύφασμα ή με καλαμένια ψάθα. Όλα όσα πήρες δανεικά από το χώμα, στο χώμα θα επιστρέψουν είτε το θέλεις είτε όχι. Για ποιό λόγο λοιπόν καυχιέσαι; Υπερηφανεύεσαι λοιπόν για τα δανεικά;

Μήπως κομπάζεις για τη δόξα και τη δύναμη πού απέκτησες; Τώρα με ένα σου λόγο ολόκληροι στρατοί κινούνται, άλλοτε προς δεξιά και άλλοτε προς αριστερά, όπου εσύ τούς διατάζεις. Τώρα με ένα σου λόγο χτίζονται πόλεις, σκάβονται τούνελ, φτιάχνονται δρόμοι. Τώρα χιλιάδες άνθρωποι περνάνε κάτω από το παράθυρο σου προσπαθώντας να σε δουν, θέλοντας μετά να παινευτούν και να πουν πώς σε είδαν με τα ίδια τους τα μάτια.

Αύριο όμως σαρανταποδαρούσες και σαύρες θα έρπουν πάνω από το κρύο μέτωπο σου και εσύ δεν θα μπορείς να κουνήσεις το χέρι σου για να τις διώξεις.
Υπερηφανεύεσαι για την μόρφωση σου ή κομπάζεις για τα έργα σου; Πρόσεχε μη χάσεις τα λογικά σου, όπως ό αυτοκράτορας Ναβουχοδονόσωρ.
Άκουσε αυτή την ιστορία και πες την στα παιδιά σου και σε αυτούς πού αγαπάς και τούς εύχεσαι καθετί καλό. Κάποτε ό αυτοκράτορας Ναβουχοδονόσωρ έχτισε μία μεγάλη πόλη, την Βαβυλώνα. Αυτή την πόλη την διακόσμησε με πολλούς κρεμαστούς κήπους και με πανύψηλους πύργους. Έκανε αυτή την πόλη πρωτεύουσα του κράτους του. Ή πόλη αυτή ήταν τόσο όμορφη πού καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν μπορούσε να συγκριθεί μαζί της. Μια μέρα καθώς έκανε την βόλτα του ό αυτοκράτορας, ό Ναβουχοδονόσωρ, σε έναν από τούς πύργους του, κοίταξε από ψηλά την Βαβυλώνα και γεμάτος περηφάνια φώναξε: Δεν είναι αυτή ή Βαβυλώνα, ή μεγάλη, ή οποία εγώ έχτισα με τη μεγάλη δύναμη μου για να γίνει ό θρόνος της αυτοκρατορίας μου, ή δόξα της μεγαλειότητας μου; (Δανιήλ 4, 29). Αυτά τα λόγια είπε ό αυτοκράτορας και εκείνη την ώρα δεν θυμήθηκε τον Θεό, τον Δημιουργό. Λησμόνησε να τον ευχαριστήσει για την βοήθεια του. Δεν ταπείνωσε τον εαυτό του μπροστά στο Θεό -καθήκον όλων των κυβερνητών- αντίθετα ανύψωσε τόσο τον εαυτό του σαν να ήταν ό ίδιος Θεός, σαν να ήταν ό αυτοκράτορας των αυτοκρατόρων.

Αδελφοί μου, τί συνέβη στην συνέχεια; Αφού το στόμα του αυτοκράτορα ξεστόμισε αυτά τα περήφανα λόγια, ακούστηκε φωνή από τον ουρανό να λέει: Αυτοκράτορα Ναβουχοδονόσωρ, σε σένα μιλάω, μάθε πώς από τώρα και στο έξης θα χάσεις την αυτοκρατορία σου. Από εδώ και πέρα θα ζεις μόνος σου και αποδιωγμένος. Θα ζεις παρέα με τα άγρια θηρία και θα τρέφεσαι όπως το βόδι με φυτά. Ή τιμωρία σου θα κρατήσει επτά χρόνια. Έτσι θα καταλάβεις πώς ό Θεός είναι ό μόνος κυβερνήτης των ανθρώπων, Αυτός κυβερνάει την αυτοκρατορία των ανθρώπων και Αυτός αποφασίζει σε ποιόν θα δώσει εξουσία να κυβερνήσει.

Εκείνο πού έγινε στη συνέχεια είναι πραγματικά δύσκολο να ειπωθεί. Ό περήφανος αυτοκράτορας έχασε τα λογικά του και έφυγε τρέχοντας στα βουνά. Εκεί έζησε σαν θηρίο, παρέα με τα άγρια ζώα. Για επτά χρόνια τρεφόταν όπως το βόδι με φυτά. Όλο του το σώμα καλύφθηκε με τρίχωμα και στα δάκτυλα του φύτρωσαν νύχια, σαν τα νύχια των πουλιών.
Μόνο, όταν πέρασαν επτά χρόνια, ήλθε στα λογικά του και αλλαγμένος πια προσκύνησε το Θεό και την μεγαλοσύνη Του. Από τότε και μέχρι το θάνατο του κυβέρνησε μετανοιωμένος πλέον, σαν αληθινός δούλος του Θεού.
Πιθανόν να πείτε πώς αυτή ή ιστορία είναι πολύ παλιά και πώς δεν έχει καμία σχέση με σας. Αναρωτιέστε πώς μπορεί αυτή ή ιστορία, πού έχει συμβεί πριν δυόμιση χιλιάδες χρόνια, να σας άφορα;
Αδελφοί μου, όλοι μας κάποτε θα πεθάνουμε και εγώ πρέπει να σας πω την αλήθεια.
Έχετε δίκιο, αυτή ή ιστορία συνέβη πολύ παλιά πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, στην μακρινή χώρα της Βαβυλωνίας. Αυτή ή ιστορία όμως επαναλαμβάνεται και σήμερα στην Ευρώπη, στην βαπτισμένη στο όνομα του Χριστού Ευρώπη! Είναι πραγματικά θλιβερό!

Οι άνθρωποι σήμερα απέκτησαν μεγάλη δύναμη. Περηφανεύονται για τα έργα πού έχτισαν με τα χέρια τους. Είναι περήφανοι για τις πόλεις τους, για τούς δρόμους τους, για τα τρένα τους, για τα πλοία τους, για τα οχήματα τους, για τις ηλεκτρικές τους μηχανές. Τοποθέτησαν όμως τον εαυτό τους πάνω από τον Ύψιστο Θεό και άρχισαν, αντί του Θεού, να λατρεύουν τον εαυτό τους και την κουλτούρα τους.
Αδελφοί μου, οι νέοι Ναβουχοδονόσοροι έβγαλαν τον Θεό από τον θρόνο Του. Ή τιμωρία τους όμως είναι ίδια με την τιμωρία του Ναβουχοδονόσορα.

Ό Θεός τούς έκανε να χάσουν τα λογικά τους και να τρελαθούν.
Χωρίστηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα και στράφηκαν ό ένας εναντίον του άλλου. Έχυσαν άφθονο αίμα και διέπραξαν αναρίθμητες αμαρτίες. Ό Θεός τούς τιμώρησε να ζουν σε σκοτεινή ζούγκλα παρέα με τα θηρία, αφού αυτοί έπαψαν να τον θεωρούν Δημιουργό τους, αφού αυτοί ισχυρίστηκαν πώς προέρχονταν από το γένος των ζώων, των μαϊμούδων.

Μέχρι πότε, Κύριε, θα τούς τιμωρείς;
Μέχρι να ταπεινώσουν τον εαυτό τους και μέχρι να καταλάβουνε, όπως ό αυτοκράτορας Ναβουχοδονόσωρ, πώς ό Θεός είναι ό μόνος κυβερνήτης των ανθρώπων, και Αυτός αποφασίζει σε ποιόν θα δώσει εξουσία να κυβερνήσει. Αδελφοί μου, αυτοί οι νέοι κάτοικοι της Βαβυλώνας αποτρέλαναν και εμάς τούς Σέρβους και μας οδήγησαν μακριά από τον Χριστό.

Το ερώτημα για μας είναι: Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του Χριστού ή θα κάνουμε ότι κάνουν οι νέοι Βαβυλώνιοι; Θα επιλέξουμε τον πολιτισμό των Ευρωπαίων ή τον Θεό;
Να επιλέξουμε με προσοχή και ας σκεφτούμε τί μας έχει συμβεί έως τώρα. Ας μην κάνουμε τα ίδια λάθη.
Δόξα ανήκει στο Θεό εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
User avatar
Matina
 
Posts: 2178
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:36 am

Re: EΥΡΩΠΗ-Ε.Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Unread postby Matina » Sun Feb 19, 2012 2:46 pm

Πώς θα γίνει ή Δύση πάλι Ορθόδοξη;


Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς


Μην επηρεάζεστε από αυτά πού βλέπουν τα μάτια, επειδή τα μάτια βλέπουν επιφανειακά και δε βλέπουν το βάθος. Τα μάτια βλέπουν την εξωτερική ενδυμασία του ανθρώπου και δε βλέπουν τον χαρακτήρα του, βλέπουν τον ηθοποιό και δεν βλέπουν τον άνθρωπο.

Τα μάτια βλέπουν τον άνθρωπο και δεν βλέπουν το Θεό. Μόνο ό ευλογημένος νους βλέπει εκείνο πού δεν μπορεί να δει το μάτι, βλέπει το βάθος κάτω από την επιφάνεια, τον χαρακτήρα κάτω από την εξωτερική εμφάνιση, τον άνθρωπο πίσω από τον ηθοποιό, τον Θεό πίσω από τον άνθρωπο. Οι ώριμοι άνθρωποι βλέπουν αυτό πού δεν φαίνεται, ενώ τα παιδιά βλέπουν μόνο αυτό πού φαίνεται. Το βάθος ενός όντος είναι αόρατο. Το βάθος και ή ουσία των πραγμάτων είναι αόρατα για το αισθητήριο όργανο του ματιού, είναι όμως ορατά για το εσωτερικό μάτι, το θεϊκό μάτι πού χάρισε ό Θεός στον καθένα μας, το νου.

Εν συντομία θα έλεγε κανείς, πώς το αισθητήριο όργανο του ματιού βλέπει σύμβολα και εικόνες, ενώ ό νους βλέπει την ουσία, το βάθος των πραγμάτων, κοιτάζει πνευματικά.

Πήγαν τότε οι μαθητές του και τον ρώτησαν:

«Γιατί τούς μιλάς με παραβολές;» και εκείνος τούς απάντησε: «Γιατί σ' εσάς έδωσε ό Θεός να γνωρίζετε τα μυστήρια της βασιλείας των ουρανών, σ' εκείνους όμως όχι» (Ματθ. 13, 10-11).

Με τα μάτια του σώματος λοιπόν βλέπουμε μόνο τα υλικά πράγματα. Βλέπουμε την εξωτερική όψη των πραγμάτων, το χρώμα, τη μορφή, αλλά την ουσία και το βάθος δεν μπορούμε να τα δούμε. Γι' αυτό το λόγο ό Κύριος μας μιλά με τις παραβολές, δηλαδή με σύμβολα, με εικόνες και με περιγραφές της εξωτερικής μορφής των πραγμάτων, επειδή είναι ό μοναδικός προσιτός τρόπος για τα μάτια.

Κάτι τέτοιο ανάλογο συμβαίνει και με την τροφή. Διαφορετική είναι ή τροφή για τα παιδιά και διαφορετική είναι ή τροφή για τούς μεγάλους, πού μπορούν να μασήσουν και σκληρή τροφή.

Έτσι, διαφορετικά βλέπει ό άνθρωπος πού δεν είναι ώριμος και διαφορετικά βλέπει ό ώριμος, αυτός πού αντιλαμβάνεται τα μυστήρια της ζωής, επειδή ό τελευταίος ασταμάτητα ασκείται, για να μάθει ποιό είναι το βάθος και ή ουσία των πραγμάτων.
Οι παραβολές είναι για τα παιδιά και ό Θεός αγαπάει τα παιδιά.

Ωραίο είναι να είναι κανείς παιδί και είναι φυσιολογικό για το παιδί να πηγαίνει εκεί πού τον οδηγούν τα μάτια του, επειδή το βλέμμα των παιδιών γλιστράει στην επιφάνεια των πραγμάτων.
Άσχημο είναι, όταν ό ηλικιωμένος άνθρωπος παιδιαρίζει, άσχημο και μη φυσιολογικό.

Ό δυτικός κόσμος παιδιαρίζει και αυτό είναι άσχημο. Όταν ή Δύση ήταν ορθόδοξη έβλεπε τον κόσμο πνευματικά, με το νου. Όσο όμως περισσότερο απομακρυνόταν από την χριστιανική αλήθεια τόσο το πνευματικό της βλέμμα θόλωνε μέχρι πού στον εικοστό αιώνα το πνευματικό της βλέμμα σκοτείνιασε εντελώς. Τώρα της έμειναν μόνο τα μάτια του σώματος, της έμεινε ή αίσθηση της όρασης. Εξοπλίστηκε με πολλά και εξαιρετικά όργανα, για να βλέπει καλύτερα και πιο σωστά τον υλικό κόσμο, την μορφή, τα χρώματα, τα νούμερα, τα μέτρα και την απόσταση. Ό δυτικός κόσμος έρευνα μέσα από το μικροσκόπιο τα μικρόβια, όπως δεν τα ερεύνησε κανείς. Βλέπει μέσα από το τηλεσκόπιο τα αστέρια σαν να είναι εδώ πάνω από την καπνοδόχο, όπως δεν τα έβλεπε ποτέ κανένας.

Όσον άφορα, όμως, την κρυμμένη ουσία των πραγμάτων, την κρυμμένη σημασία όλων των δημιουργημάτων στην οικουμένη, αδελφοί μου, οι δυτικοί σήμερα είναι τυφλοί, είναι πιο τυφλοί από την ισλαμική Αραβία, από την Ινδία πού πιστεύει στο θεό Μπράμα, από το βουδιστικό Θιβέτ και από την Κίνα. Ό Χριστός μας δεν γνώρισε τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια μεγαλύτερη ντροπή από αυτή. Άνθρωποι βαπτισμένοι στο όνομα του Κυρίου να είναι πιο τυφλοί πνευματικά από μη βαπτισμένους ανθρώπους.

Ό απόστολος Παύλος στους δυτικούς, με την παιδαριώδη συμπεριφορά, θα έλεγε σήμερα, όπως είπε κάποτε στους Γαλάτες: Ανόητοι Γαλάτες, ποιος σας μάτιασε και δεν πιστεύετε στην αλήθεια, εσείς, μπροστά στα μάτια των οποίων ζωγράφισα με το κήρυγμα μου τόσο ζωντανά τον Ιησού Χριστό σταυρωμένο; Τηρώντας το νόμο δεχτήκατε το Πνεύμα ή ακούγοντας το κήρυγμα και πιστεύοντας; Τόσο ανόητοι είστε! Αρχίσατε με την εμπειρία του Πνεύματος. Πώς τώρα καταλήγετε να εμπιστεύεστε σ' ανθρώπινες δυνάμεις; (Γαλ. 3, 14).

Ή Ευρώπη ξεκίνησε με το Πνεύμα, όμως τώρα ζει με την ύλη, δηλαδή με σαρκικούς λογισμούς, με σαρκικές επιθυμίες, με υλικές κατακτήσεις. Σαν να είναι ματιασμένη!

Όλη ή πορεία της Ευρώπης στα χρόνια μας κινείται σε δύο μόνο διαστάσεις, στο πλάτος και στο μήκος των πραγμάτων. Ή Δυτική Ευρώπη δεν γνωρίζει ούτε το βάθος, ούτε το ύψος των πραγμάτων, γνωρίζει μόνο το πλάτος, το μήκος της γης και του εδάφους. Αγωνίζεται συνεχώς για την εξάπλωση του εδάφους, για το έδαφος και μόνο το έδαφος!
Γι' αυτό το λόγο ξεσπούν οι πόλεμοι. Ό ένας πόλεμος ακολουθεί τον άλλο πόλεμο.

Ή μία φρίκη ακολουθεί την άλλη φρίκη.
Ό Θεός όμως δεν δημιούργησε τον άνθρωπο για να ψάχνει μόνο έδαφος, αντιθέτως ό Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο για να είναι το όν πού με το νου του θα κατανοεί τα μυστήρια της ζωής, και με την καρδιά του θα καταφέρει να ανεβεί στο ύψος του Θεού.
Ό πόλεμος για τα εδάφη, για περισσότερη γη είναι πόλεμος εναντίον της αλήθειας. Ό πόλεμος εναντίον της αλήθειας είναι πόλεμος εναντίον της θεϊκής και της ανθρώπινης φύσης.

Τί απογοήτευση! Πιο πικρή και από την αψίνθιο! Πόσοι άνθρωποι καταστρέφονται και θυσιάζονται για το περαστικό, το παροδικό, το προσωρινό και ψεύτικο βασίλειο της γής! Αν οι άνθρωποι επιθυμούσαν να υπομείνουν λίγα βάσανα και θυσίες για το επουράνιο βασίλειο, ό πόλεμος στη γη δεν θα υπήρχε.

Οι Δυτικοί αφιερώνουν στο Χριστό με δυσκολία δύο λεπτά ενώ στην εκκλησία του διαβόλου δίνουν ολόκληρη την περιουσία τους και όλα τα παιδιά τους!

Ή Ευρώπη ας κάνει το σταυρό της και ας επιστρέψει στο δρόμο του Χριστού. Ας προσευχηθεί στη Παναγία, ας θυμηθεί τούς δώδεκα αποστόλους και τότε τα λέπια από τα μάτια της θα πέσουν. Θα γίνει πάλι όμορφη όπως ήταν πριν από χίλια χρόνια. Θα γίνει πάλι ορθόδοξη Ευρώπη. Θα γίνει και αυτή ευτυχισμένη και εμείς μαζί της. Θα χαρούνε μαζί της οι δακρυσμένοι λαοί της Ευρώπης και θα ψάλλουνε μαζί τον αιώνιο ύμνο στο Θεό: Άγιος, άγιος, άγιος, Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ό ουρανός και ή γη της δόξης Σου.


Αμήν.


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
User avatar
Matina
 
Posts: 2178
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:36 am

Re: EΥΡΩΠΗ-Ε.Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Unread postby Matina » Wed Feb 29, 2012 4:08 pm

''Αν οι Ευρωπαίοι πρώτα έψαχναν τον ουράνιο Πατέρα και αναζητούσαν πριν από όλα την Βασιλεία των ουρανών, όλα τα υπόλοιπα θα τους δίνονταν και τότε όλοι τους θα ήταν χαρούμενοi''

Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος

Αν οι Ευρωπαίοι πρώτα έψαχναν τον ουράνιο Πατέρα και αναζητούσαν πριν από όλα την Βασιλεία των ουρανών, όλα τα υπόλοιπα θα τους δίνονταν και τότε όλοι τους θα ήταν χαρούμενοι. Με τη χαρά τους θα φώτιζαν όλο τον μη χριστιανικό κόσμο, θα δόξαζαν το Θεό και λόγω αυτού όλοι οι λαοί στη γη θα αρνιόντουσαν τα είδωλα και θα έσπευδαν να βαπτιστούν, να γίνουν μέλη του θεϊκού ευρωπαϊκού χορού.

Και όμως οι Ευρωπαίοι πήραν λανθασμένο δρόμο, μακριά από τον Χριστό. Σκοτώνονται, παλεύοντας για ψωμί και πάντα είναι πεινασμένοι. Παρανόησαν, αρπάζουν αυτό που δεν τους ανήκει και πάλι δεν τους είναι αρκετό.


Η Ευρώπη διαβάζοντας βιβλία για να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις τυφλώθηκε, βάρυνε το νου της με το βάρος των γνώσεων και κατέληξε πιο ανόητη, πιο σκοτεινή, πιο φτωχή. Συνήθισε να ψάχνει το ψωμί, την ευτυχία, τη γνώση, μακριά από τον ουράνιο Πατέρα, μακριά από το δρόμο του Χριστού.


Από όλα αυτά, είναι φανερό πως οι πόλεμοι στην Ευρώπη προήλθαν από τον πόλεμο της Ευρώπης ενάντια στο Χριστό.


Όλη η δυστυχία και όλη η αδιαντροπιά της Ευρώπης προήλθε από την άρνηση του Χριστού.

Και αυτό δεν συνέβη πρόσφατα, αλλά από παλιά. Από τότε που ο πάπας έκανε τον Χριστό μισητό στους ανθρώπους και ο Λούθηρος ερμήνευσε λανθασμένα τη διδασκαλία του Χριστού.

Παρόλα αυτά εμείς δεν χαιρόμαστε με τη δυστυχία των άλλων. Ευχόμαστε στους Ευρωπαίους, με όλη την καρδιά μας να ξαναβρούν την αλήθεια και το σωστό δρόμο. Να επιστρέψουν στο Χριστό, όχι όμως στον Χριστό με τον παπισμό, ούτε στον Χριστό με το λουθηρανισμό. Να επιστρέψουν στον Χριστό των προπατόρων τους. Να επιστρέψουν στο Χριστό που σέβονταν οι προπάτορές τους για χίλια χρόνια μαζί με τους δικούς μας ορθόδοξους προγόνους.

Ένα βλάπτει την Ευρώπη ιδιαίτερα: Το γεγονός ότι περιφρονεί τους προγόνους της. Ο Θεός έδωσε την εντολή: Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου..., ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γης (Δευτ. 5, 16)....

Για ποιο λόγο ο λαός μας καταστράφηκε; Καταστράφηκε, επειδή απομακρύνθηκε από τους πατέρες μας και ακολούθησε τους άθεους και αιρετικούς Ευρωπαίους. Αφού τώρα αυτό το ξέρουμε, ας προσέχουμε ποιο δρόμο θα πάρουμε στη συνέχεια. Αμήν.

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ
ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ"


Σχόλιο:)Αδέλφια μου,ό,τι παθαίνουμε κι εμείς σαν Ευρωπαίοι πολίτες το παθαίνουμε διότι οι αιτίες είναι αυτές που απαριθμεί ο αγαπητός μας Άγιος Νικόλαος.Θα ήθελα αν κι εσείς φυσικά συμφωνήσετε να συνεργήσετε προς την ανάπτυξη αυτού του νήματος με κείμενα που αφορούν την Ευρώπη,είτε πνευματικά,είτε πολιτικά,είτε οικονομικά.Σύντομα θα δούμε την Ευρώπη να σωριάζεται στο έδαφος σα τραπουλόχαρτα ,μετά ,δε,την κατάρρευση της Χώρας μας θα πέσει όλη η Ευρωζώνη σα ντόμινο στη γη και θα ξεψυχήσει...ίσως είναι η πόρνη της Αποκαλύψεως,ίσως όχι,αυτό θα φανεί σε λίγο καιρό....θα ζήσουμε και θα τα δούμε.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
User avatar
Matina
 
Posts: 2178
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:36 am

Re: EΥΡΩΠΗ-Ε.Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Unread postby Voreios » Wed Feb 29, 2012 5:57 pm

Η ηθική κατάπτωση της Ευρώπης
Αποτρόπαιο το πρόσωπο αυτών που κυβερνούν την Ευρώπη σήμερα- και κατ’ επέκταση των αντίστοιχών τους στον υπόλοιπο κόσμο- πίσω από τις μάσκες! Σαν μαριονέτες εκτελούν ομοιόμορφα τις στερεότυπες κινήσεις μιας κτηνώδους επιβολής πάνω στην νέα τάξη ειλώτων που κατασκευάζουν, όχι μόνον στον αδύναμο Νότο -ούτε καν στον πιο αδύναμο οικονομικά κρίκο, την Ελλάδα- αλλά και στις ίδιες τους τις χώρες. Είναι απλώς θέμα χρόνου. Ενωμένη Ευρώπη χωρίς ιδανικά, χωρίς ηγέτες με όραμα και πνευματική οπτική, χωρίς στην πραγματικότητα κοινή συμφωνία αξιών. Πρωτόγονες τακτικές: συκοφάντηση, εκβιασμοί, απειλές, διαπόμπευση, εξευτελισμό του «αδύναμου» τον οποίο «ελεούν» με το αζημίωτο. Και κυρίως, επαχθέστατος δόλος ως προς τον πραγματικό τους στόχο: την υφαρπαγή και αποστράγγιση κάθε ζωτικού αγαθού της χώρας-θύμα! Ντροπή στην Γερμανία και την Γαλλία των μουσικών και των φιλοσόφων, των διανοουμένων και των καλλιτεχνών! Κρίμα στον διαφωτισμό της Ευρώπης στα ελληνικά ιδεώδη που ανέδειξαν έναν πολιτισμό από τον οποίο ακόμα ζει ο κόσμος! Και η Αγγλία για μια ακόμη φορά επιλέγει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου… Αδικούν την όποια τους συνεισφορά στον πολιτισμό, όταν με νωπές ακόμα τις μνήμες από το Ολοκαύτωμα εξακολουθούν να καταδικάζουν χώρες συλλογικά χαρακτηρίζοντάς τες ως «εχθρούς», αυτή την φορά της οικονομικής τους ευμάρειας! Στυγνοί νταβατζήδες-διαχειριστές της υπέρτατης γι' αυτούς αξίας του χρήματος, του σύγχρονου Μολώχ, πέρα από κάθε ηθική αλληλεγγύης και συνύπαρξης, προκαλούν την μοιραία κίνηση του σύμπαντος για την αποκατάσταση της ισορροπίας. Θα βρεθούν πιο σύντομα από ό,τι νομίζουν στα σκουπίδια της ιστορίας…
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
User avatar
Voreios
 
Posts: 1595
Joined: Tue Nov 15, 2011 7:15 pm

Re: ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby kyriakos » Fri Mar 02, 2012 11:31 am

Μυστήριο.
Μια "περίεργη" Εβραϊκή ένωση http://www.eju.org/ με γραφεία http://www.eju.org/about , στον ίδιο δρόμο με τις περισσότερες υπηρεσίες της ΕΕ http://europa.eu/contact/contact-points/council-of-the-european-union/index_en.htm
Λέτε να ετοιμάζουν σιγά σιγά την Εβραιοπαϊκή Ένωση;
kyriakos
 

Re: ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby Ioulia » Fri Mar 02, 2012 5:44 pm

kyriakos wrote:Μυστήριο.
Μια "περίεργη" Εβραϊκή ένωση http://www.eju.org/ με γραφεία http://www.eju.org/about , στον ίδιο δρόμο με τις περισσότερες υπηρεσίες της ΕΕ http://europa.eu/contact/contact-points/council-of-the-european-union/index_en.htm
Λέτε να ετοιμάζουν σιγά σιγά την Εβραιοπαϊκή Ένωση;


Με βάση τις Βρυξέλες; Παράξενη ιστορία
Ioulia
 

Re: ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby Pamavol » Sat Mar 03, 2012 5:16 am

kyriakos wrote:Μυστήριο.
Μια "περίεργη" Εβραϊκή ένωση http://www.eju.org/ με γραφεία http://www.eju.org/about , στον ίδιο δρόμο με τις περισσότερες υπηρεσίες της ΕΕ http://europa.eu/contact/contact-points/council-of-the-european-union/index_en.htm
Λέτε να ετοιμάζουν σιγά σιγά την Εβραιοπαϊκή Ένωση;
Αυτή η είδηση έχει μεγάλη σημασία και δέν είναι η θέση της εδώ... κ. Διαχειριστά???

Έχει και δύο "Έλληνες" Ισραηλινούς στους εκλεγμένους.

Ευχαριστούμε αδελφέ!
Στώμεν Καλώς Στώμεν Μετά Φόβου
User avatar
Pamavol
 
Posts: 633
Joined: Tue Nov 15, 2011 2:14 pm

Next

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests