Οι πολιτικοί νομοθετούν μονο για τους Ορθόδοξους;

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Οι πολιτικοί νομοθετούν μονο για τους Ορθόδοξους;

Unread postby Μαρία » Tue Dec 15, 2015 9:23 am

ρε συ Αλεξ που νομιζεις οτι ζεις; ξερεις τι σημαινει ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;;; αυτο εχουμε...ποιες εκλογες κ μπουρδες λες; μιλας για εκλογες οταν το συστημα ειναι σαπιο; ξεχνα την δημοκρατια, δεν υπαρχει, τη πατησε το τρενο...μια χαρα σου περασαν οτι εχεις δημοκρατια κ μπορεις να αντισταθεις...ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ εχουμε,τωρα αυτα που ρωτας: "που ηταν η Ορθοδοξη Πλειοψηφια" κλπ κλπ ειναι ατοπα, αμα μπορουσε ο κοσμος να αντισταθει θα ηταν ολα υπεροχα, δε θα γινοταν κ ο πολεμος, δε θα ερχοντουσαν κ οι καρτες, ουτε ο αντιχριστος θα ερχοτανε ποτε :D κ ετσι δε θα γινοντουσαν κ οσα εχουν προφητευτει...

κ δλδ να σε ρωτησω στην τελικη, ποιο ειναι το προβλημα σου που τωρα η Ορθοδοξη πλειοψηφια αντιδραει; μηπως δεν θελεις να αντιδρασει; πες κ ενα Δοξα Τω Θεω που εστω αντιδραει κ ας αργησε...ειδαμε κ στις ταυτοτητες που αντεδρασε ο κοσμος κ ετσι δημοκρατικα περασανε το δικο τους, που σημαινει οτι ο,τι κ να κανουμε σαν λαος μας εχουνε γραμμενους! δεν μας υπολογιζουν! νομιζω το βιωνεις κ εσυ αυτο, δε μπορει να εισαι απο αλλο πλανητη...

Εμεις που νοιαζομαστε ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ειμαστε μειοψηφια, γι αυτο και περνάνε λιγο λιγο οσα θελουν.

ενταξει λοιπον, εσυ, που ανηκεις στην μειοψηφια κ νοιαζεσαι, θελω να μου πεις (χωρις πολλα λογια!), πως αντιδρας! σε ρωταω γτ θα ηταν ενδιαφερον να μας πεις πως αντιδρας εφοσον εχεις βρει εναν τροπο αποτελεσματικο κ αποδοτικο...πες μας λοιπον τι ειδους αντιδραση κανεις, μπορει να ξυπνησεις κ τους υπολοιπους αδερφους σου να αντιδρασουν το ιδιο, πχ εμενα που ανηκω στην πλειοψηφια...
και να σου πω κ κατι αλλο που μου τη δινει; οτι θεωρεις οτι ανηκεις στην μειοψηφια, δλδ ξεχωριζεις απο τους υπολοιπους χριστιανους ενω δε γνωριζεις ο καθενας απο το δικο του μετεριζι τι εχει πραξει κ αν ειναι καλος χριστιανος η οχι, γτ το να ξεχωριζεις τους αδερφους σου σε μειοψηφιες κ πλειοψηφιες κ μαλιστα να γνωριζεις οτι ανηκεις κ στους σουπερ ντουπερ χριστιανους (μειοψηφια) που αντιδρουνε ενω δε ξερεις τι πραττουν οι αλλοι κατι σημαινει...να μας ορισεις κ τι εννοεις μειοψηφια κ ποιοι ειδους χριστιανοι ανηκουν σε αυτην την ελιτ των ορθοδοξων που αντιδρουνε κ υπερασπιζονται με σθενος την πιστη τους...εγω θεωρω οτι μονο καποιοι μοναχοι το κανουν αυτο στο ΑΟ...
Μαρία

Unread postby alexandergreek » Tue Dec 15, 2015 11:45 am

Αγαπητή Μαρία
Μαρία wrote:ρε συ Αλεξ που νομιζεις οτι ζεις; ξερεις τι σημαινει ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;;; αυτο εχουμε...ποιες εκλογες κ μπουρδες λες;.

Μαρία wrote:και να σου πω κ κατι αλλο που μου τη δινει; οτι θεωρεις οτι ανηκεις στην μειοψηφια

Σε παρακαλώ να είσαι το ίδιο ευγενική και κόσμια μαζί μου, όπως είμαι εγώ μαζί σου.
Επειδή ασθάνομαι πλέον ότι δε συζητάς αλλά βγάζεις θυμό, νεύρα κλπ, όταν θελήσεις ήρεμο διάλογο ευχαριστως να πούμε το οτιδήποτε.
Θυμιζω σε ολους μας οτι Χριστιανός σημαίνει εξ΄ορισμού ήρεμος, όπως άλλωστε λεει και ο π.Αντώνιος (Αγ.Φιλοθέη)
alexandergreek

Unread postby alexandergreek » Tue Dec 15, 2015 11:56 am

Γιώργος wrote:Πολλά λόγια .. ..μα πάρα πολλα ....

Όπου λείπει η πράξη και το βιωμα ....η ατελειωτη θεωρία προσπαθεί να συμπλήρωση τα κενα .....που νομίζει ο άλλος οτι έχουν οι συνομιλιτες του

Πολλοί εχουν καταλήξει στα συμπεράσματα τους .....όχι απο την δικια τους σκεψη μόνο .. ..αλλά κάνοντας υπακοή .. ....πράξεις και βιωμα αυτα που αλλοι απλώς θεωρούν .. ..

Αγαπητέ Γιώργο,
εύχομαι να είσαι πάντα καλά και πάντα εν υπακοή στον Πνευματικό σου.
Οσον αφορά στο αν μου λειπει η πράξη και το βίωμα και γι αυτο καταφεύγω στη θεωρία, πρέπει να σου πώ πάλι ότι πολύ εύκολα εμπιστεύεσαι το λογισμό σου.
Βγάζεις επιπόλαια και αστήρικτα συμπεράσματα για μενα, που δε με ξερεις, και τα πιστεύεις σα να είναι αλήθεια.
Ουτε καν γνωριζομαστε.
Σε παρακαλώ με αγάπη να μην εμπιστεύεσαι τυφλά κάθε σου λογισμό αλλά να τους δοκιμάζεις, να βάζεις ερωτηματικα, να λες "που τον ξερω αυτον εδώ, τί ζωή κάνει, και θα τον κριτικάρω δημόσια επι προσωπικου;"

Αυτα που ρωτας τα ξερει κατα βαση ο Πνευματικος μου.

Παρακαλώ ολους να λείπουν οι προσωπικές επιθέσεις, οι χαρακτηρισμοί, και αν θελετε να κουβεντιάζετε ήρεμα (για το εκαστοτε θεμα, οχι για μενα) πολύ ευχαριστως να συζητησουμε. Aς μην αμαρτάνουμε μεταξύ μας.

Ειμαστε Ορθοδοξοι και πρέπει να φερόμαστε ανάλογα.
"ο Χριστιανός είναι ο εξ'ορισμού ηρεμος"
alexandergreek

Unread postby INA_OSI_EN » Tue Dec 15, 2015 12:24 pm

Από τα 10 εκατομμύρια Έλληνες τα 2 εκατομμύρια θα σωθούνε, γιατί κρατάνε. Γιατί, είδες
τί μου λες; Δεν αλλάζεις πορεία όπως είσαι, μα να σου κόψουν το κεφάλι. Έτσι είναι τα 2
εκατομμύρια των Ελλήνων.
Αλλά τα 8, πού τα πήρε ο λύκος και τα έπνιξε, που είναι; Και δεν ξέρεις τί διαφθορά υπάρχει μέσα
στην Ελλάδα. Μέχρι αφαντάστου βαθμού καταστροφή ψυχική και σωματική. (σελ. 202)

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι χριστανοί αλλά δυστυχώς ο καθένας πιστεύει με τα δικά του μετρα και σταθμά. Ο καθένας έχει "φτιάξει" τον Χριστό στα μέτρα του. Και γι αυτό ο εχθρός μας έχει βρει απροετοίμαστους και αλωνίζει στην Ελλάδα

Γενικώς οι πιστοί και ευσυνείδητοι χριστιανοί είναι μειοψηφία. Οι άλλοι όχι ότι δεν είναι χριστιανοί αλλά έχουν παραχαλαρώσει...
Last edited by INA_OSI_EN on Tue Dec 15, 2015 12:27 pm, edited 1 time in total.
INA_OSI_EN

Unread postby alexandergreek » Tue Dec 15, 2015 12:27 pm

INA_OSI_EN wrote:Από τα 10 εκατομμύρια Έλληνες τα 2 εκατομμύρια θα σωθούνε, γιατί κρατάνε. Γιατί, είδες
τί μου λες; Δεν αλλάζεις πορεία όπως είσαι, μα να σου κόψουν το κεφάλι. Έτσι είναι τα 2
εκατομμύρια των Ελλήνων.
Αλλά τα 8, πού τα πήρε ο λύκος και τα έπνιξε, που είναι; Και δεν ξέρεις τί διαφθορά υπάρχει μέσα
στην Ελλάδα. Μέχρι αφαντάστου βαθμού καταστροφή ψυχική και σωματική. (σελ. 202)

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι χριστανοί αλλά ο καθένας πιστεύει με τα δικά του μετρα και σταθμά

Γενικώς οι πιστοί και ευσυνείδητοι χριστιανοί είναι μειοψηφία. Οι άλλοι όχι ότι δεν είναι χριστιανοί αλλά έχουν παραχαλαρώσει...

Πωπω τι μου θυμισες, ναι το εχω διαβασει κι εγω, εχω το βιβλιο του.
Κυριε ελεησον!

Και μιλάμε για τον Γ.Αμβρόσιο, που είχε τεράστια χαρίσματα, υπήρξε πραγματικός οικείος και φίλος των Αγίων και των Αγγέλων με τους οποίους έκανε συχνότατα παρέα!
Εχω ζησει προσωπικά (στην οικογένειά μου) θαύμα απο τον αγιασμένο αυτο Γέροντα. Ξερω τι σας λεω.

Οσον αφορά στη διαπίστωσή σου,
"Γενικώς οι πιστοί και ευσυνείδητοι χριστιανοί είναι μειοψηφία."
συμφωνουμε. Μακαρι να αγωνιστουμε να ειμαστε σε αυτη την ευλογημενη μειοψηφια.
alexandergreek

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Tue Dec 15, 2015 2:57 pm

alexandergreek wrote:
Γιώργος wrote:Πολλά λόγια .. ..μα πάρα πολλα ....

Όπου λείπει η πράξη και το βιωμα ....η ατελειωτη θεωρία προσπαθεί να συμπλήρωση τα κενα .....που νομίζει ο άλλος οτι έχουν οι συνομιλιτες του

Πολλοί εχουν καταλήξει στα συμπεράσματα τους .....όχι απο την δικια τους σκεψη μόνο .. ..αλλά κάνοντας υπακοή .. ....πράξεις και βιωμα αυτα που αλλοι απλώς θεωρούν .. ..

Αγαπητέ Γιώργο,
εύχομαι να είσαι πάντα καλά και πάντα εν υπακοή στον Πνευματικό σου.
Οσον αφορά στο αν μου λειπει η πράξη και το βίωμα και γι αυτο καταφεύγω στη θεωρία, πρέπει να σου πώ πάλι ότι πολύ εύκολα εμπιστεύεσαι το λογισμό σου.
Βγάζεις επιπόλαια και αστήρικτα συμπεράσματα για μενα, που δε με ξερεις, και τα πιστεύεις σα να είναι αλήθεια.
Ουτε καν γνωριζομαστε.
Σε παρακαλώ με αγάπη να μην εμπιστεύεσαι τυφλά κάθε σου λογισμό αλλά να τους δοκιμάζεις, να βάζεις ερωτηματικα, να λες "που τον ξερω αυτον εδώ, τί ζωή κάνει, και θα τον κριτικάρω δημόσια επι προσωπικου;"

Αυτα που ρωτας τα ξερει κατα βαση ο Πνευματικος μου.

Παρακαλώ ολους να λείπουν οι προσωπικές επιθέσεις, οι χαρακτηρισμοί, και αν θελετε να κουβεντιάζετε ήρεμα (για το εκαστοτε θεμα, οχι για μενα) πολύ ευχαριστως να συζητησουμε. Aς μην αμαρτάνουμε μεταξύ μας.

Ειμαστε Ορθοδοξοι και πρέπει να φερόμαστε ανάλογα.
"ο Χριστιανός είναι ο εξ'ορισμού ηρεμος"

Απλώς γράφω .. .αοριστα ...αν βλεπεις να φωτογραφιζεσαι απο τα γραπτά μου ...και σε ενοχλουν ...τι να πω .....
Ο στόχος μου είναι να βγει η αλήθεια... .. και τα πιο πολλά ειναι απο Γέροντες και Πνευματικους .....
Τα συμπεράσματα που βγαζω ειναι απο αυτά που διαβαζω εδώ μεσα ....

Κακή διάθεση ...δεν εχω ....
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby alexandergreek » Tue Dec 15, 2015 3:47 pm

Γιώργος wrote:Απλώς γράφω .. .αοριστα ...αν βλεπεις να φωτογραφιζεσαι απο τα γραπτά μου ...και σε ενοχλουν ...τι να πω .....
Ο στόχος μου είναι να βγει η αλήθεια... .. και τα πιο πολλά ειναι απο Γέροντες και Πνευματικους .....
Τα συμπεράσματα που βγαζω ειναι απο αυτά που διαβαζω εδώ μεσα ....

Κακή διάθεση ...δεν εχω ....

Αγαπητε Γιώργο,
αν με διαβεβαιώνεις έντιμα, με το ΛΟΓΟ που έχει ο Χριστιανός, το ναι - ναι και το όχι-οχι, οτι τα όσα έγραψες και εννόησες δεν αφορούν εμενα, σε πιστεύω.
"Έστω δὲ ὁ λόγος ὑμῶν ναὶ ναί, οὒ οὔ· τὸ δὲ περισσὸν τούτων ἐκ τοῦ πονηροῦ ἐστιν." [Ματθ. ε' 37]

Αν όμως τα πετάς ως προσωπικες, δημόσιες ''σποντες'' εναντίον μου, λες και γνωριζομαστε, τότε ισχυουν οσα προειπα.

Αν τα συμπεράσματά σου για το ΠΟΙΟΝ της πνευματικής ζωης καποιου που γραφει ευγενικα και ορθοδοξα εδω στο forum, βγαίνουν τόσο ευκολα, σε παρακαλώ να προσέξεις την ευκολια με την οποια βαζεις κακους λογισμους για τον αλλο.

Ας μην κανουμε το forum χωρο προσωπικών αντεγκλήσεων, αλλωστε δε γνωριζόμαστε προσωπικά, και δεν εχει νοημα να βάζουμε κακους λογισμους για τον αδερφο, ουτε ασφαλώς να τον κριτικάρουμε προσωπικα και δημοσια. "ὁ λόγος ὑμῶν πάντοτε ἐν χάριτι, ἅλατι ἠρτυμένος" (Κολοσσ.4.6)

Καλό είναι λοιπον, αν θελουμε να συζηταμε για καποιο θεμα, να μενουμε στο θεμα, οχι να το γυριζουμε σε προσωπικές μομφές.
alexandergreek

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Tue Dec 15, 2015 4:48 pm

Γραφω πιο πολύ βάση του συνόλου αυτων που διαβαζω .....τι προσωπικά να εχω με ενα όνομα στο ίντερνετ ...που δεν ξερω καν αν είναι ατομο ,ομάδα ή ξερωγω τι

Και γενικά λεω τις αποψεις μου .....

Τωρα σχετικα με την ευγένεια σου ......θα σε παρακαλουσα οπως σου ξαναειπα να την ψαξεις με τον Πνευματικο σου (αν είσαι αυτα που λες)....για καλο σου το λεω, .. γιατι ο εγωισμος και η περιφανεια ειναι υπουλες καταστασεις .....

Σου λενε όλοι .. ..κάποια πραγματα και εθελοτυφλης ...εξυμνοντας ομως την δημοκρατία της πλειοψηφίας .....και δεν ακους καν το συνολο των ομιλητών σου

Παλυνδρομης και βγαζεις συμπεράσματα για τους αλλους σκεφτομενος υποθετικα ...για το τι και καλα εννοουν .....και αφου αδιαφορης για την αντίθετη στις αποψεις σου πλειοψηφία .. ...παρεξηγεσε κιολας

Εγω αδερφε ...δεν ειμαι πολιτικός να θολώνω τα πραγματα .....μηλαω και απανταω ευθυβολα ....και για αυτο ενοχλω .....αυτούς που δεν εχουν κατασταλαξη ....και πιο πολυ θελουν να εντυπωσιασουν .....ή οπως ξαναειπα ...κουβεντα να γίνεται .. ..

Απαντησα σε κάποια θέματα .. .με τον δικο μου προσωπικο τροπο ....αν αυτο έρχεται σε σύγκρουση με τις δικές σου απόψεις .. .τι να κανω ...ετσι ειναι ζωή

για μενα καποια θεματα Πίστεως ειναι σοβαρα ...και δεν σηκώνω μιγα στο σπαθί μου ....και τα παιρνω πολυ σοβαρά .. .μιας και μας διαβαζουν και άλλοι

Για αυτο οταν θα λες κάποια συμπεράσματα .. .θα μιλάς στον ενικο και για τον εαυτο σου .....δεν ειναι καλο να τσουβαλιαζομαστε ολοι σε ενα συμπέρασμα .. ..κάποιου
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby student » Tue Dec 15, 2015 5:20 pm

Μιας και το θέμα δείχνει να εξαντλήθηκε και πλέον πέρασε σε έμμεσες ή/και άμεσες προσωπικές κοκορομαχίες (για άλλη μια φορά) παρακαλώ ολοκληρώστε σύντομα γιατί το βράδυ θα κλειδωθεί.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby alexandergreek » Tue Dec 15, 2015 5:31 pm

Γιώργος wrote:Εγω αδερφε ...δεν ειμαι πολιτικός να θολώνω τα πραγματα .....μηλαω και απανταω ευθυβολα ....και για αυτο ενοχλω .....αυτούς που δεν εχουν κατασταλαξη ....και πιο πολυ θελουν να εντυπωσιασουν .....ή οπως ξαναειπα ...κουβεντα να γίνεται .. ..

Αγαπητέ Γιώργο,
μπράβο σου, παντα να εισαι ευθυς, οχι σαν κατι αλλους που κρυβονται και αφήνουν υπονοούμενα.

Γιώργος wrote:για μενα καποια θεματα Πίστεως ειναι σοβαρα ...και δεν σηκώνω μιγα στο σπαθί μου ....και τα παιρνω πολυ σοβαρά .. .μιας και μας διαβαζουν και άλλοι

Χαίρομαι που παίρνεις τα θέματα της Πίστης στα σοβαρά, οπότε με αγαπη σου συνιστώ να προσέχεις όλες τις εντολές του Κυρίου μας και επίσης και το "μη κρίνετε" και μάλιστα τη δημόσια κατάκριση.

Γιώργος wrote:Τωρα σχετικα με την ευγένεια σου ......θα σε παρακαλουσα οπως σου ξαναειπα να την ψαξεις με τον Πνευματικο σου (αν είσαι αυτα που λες)....για καλο σου το λεω, .. γιατι ο εγωισμος και η περιφανεια ειναι υπουλες καταστασεις .....

Σου λενε όλοι .. ..κάποια πραγματα και εθελοτυφλης ...εξυμνοντας ομως την δημοκρατία της πλειοψηφίας .....και δεν ακους καν το συνολο των ομιλητών σου

Αγαπητέ Γιωργο,
εγώ επιλέγω την ευγένεια. Εσυ αν θες να επιλέξεις κάτι άλλο, δικαίωμά σου και ο καθένας θα δώσει λόγο στο Θεό για τις πράξεις του. Δε σε κρίνω, αποφασισε ελευθερα και υπεύθυνα. Εγώ σου προτείνω ευγενικα να πάψεις να ασχολείσαι μαζί μου προσωπικα.

Γιώργος wrote:Παλυνδρομης και βγαζεις συμπεράσματα για τους αλλους σκεφτομενος υποθετικα ...για το τι και καλα εννοουν .....και αφου αδιαφορης για την αντίθετη στις αποψεις σου πλειοψηφία .. ...παρεξηγεσε κιολας

Αρα πιστευεις οτι η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι θεμα ψηφων... σεβομαι την αποψη σου, για μενα ομως ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!!
Σου θυμιζω οτι βρεθηκαν μελη που συμφωνησαν οτι στη σημερινη Ελλάδα, οι Ορθοδοξοι (που αντιδρούν και θέλουν Χριστιανική Πολιτεία) ειναι μειοψηφια.
Παρ'ότι ειμαστε μειοψηφια, εντούτοις αυτη η μειοψηφια θεωρώ ότι ΕΚΦΡΑΖΕΙ την αληθεια, διότι αντιτίθεται στην εκκοσμίκευση του κράτους.
Αρα λοιπον η Αλήθεια ΔΕ βρίσκεται στην πλειοψηφια, οπως αναφερεις, αλλά εκεί που βρίσκεται ο Χριστός. Ακομα και αν ειμαστε λιγοι.
"Μή φοβοῦ τό μικρόν ποίμνιον" (Λουκ. 12, 32)
Αγιος Παΐσιος: «Υπάρχει η μαγιά και αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»!
Η ... μαγιά όπως θα ξέρεις, δεν ειναι η πλειονότητα. Η πλειονότητα ειναι το ζυμαρι.
alexandergreek

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ