Το βάζω εδώ για να διαδοθεί σε όλους τους γονείς...
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ
(ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ)
https://www.scribd.com/document/3371581 ... from_embed
Γιώργος wrote:http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/768554/tin-katargisi-tis-ypoxreotikis-thematikis-evdomadas-zita-i-olme
Επιτελους αντισταση ...για την θεματικη εβδομαδα. ...και τις εκφυλες ταυτοτητες
Ξεκινησε απο την ολμε Μεσσολογγιου
Να ευλογησουμε και τα γενια μας
iron wrote:Κωσταντινε, ειπε ο υπουργος συγκεκριμενα σε δελτιο ακριβως τα εξης:
ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως η Θεματικής Εβδομάδα «είναι υποχρεωτικότατη» και ότι «κανένας γονέας δεν μπορεί, νομικά, να αποσύρει τα παιδιά του».
Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι:
Α. Η θεματική εβδομάδα έχει όπως γνωρίζετε τα θέματα της διατροφής, του εθισμού, που δεν είναι μόνο στις ουσίες αλλά και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στα κινητά, στο facebook, θέματα αποκοινωνικοποίησης, πολλές φορές, των νέων, και βεβαίως έχει μέσα το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα.
Β. Και μου κάνει τρομερή εντύπωση που έχει απομονωθεί το κομμάτι που αφορά τους ειδικά τους γονείς, γιατί το πρόγραμμα έχει και την επιμόρφωση των γονέων, συζήτηση με τους γονείς, με υλικό που υπάρχει αναρτημένο δημοκρατικά και μπορεί κανείς να το κατεβάσει, και που ορισμένοι φοβούνται και τρέμουν στο ενδεχόμενο να μπορέσουμε να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνία τα συζητά, τα αποδέχεται και αποτελούν καθεστώς σε όλον τον κόσμο.»
Η ΟΛΜΕ ζητησε τουλαχιστον να μειωθουν οι ωρες σε 2 ημερες και οχι μια εβδομαδα...
Ευτυχως που το παιδι μου δεν παει γυμνασιο γιατι δεν ξερω τι θα εκανα.
iron wrote:Κωσταντινε, ειπε ο υπουργος συγκεκριμενα σε δελτιο ακριβως τα εξης:
ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως η Θεματικής Εβδομάδα «είναι υποχρεωτικότατη» και ότι «κανένας γονέας δεν μπορεί, νομικά, να αποσύρει τα παιδιά του».
Α. Η θεματική εβδομάδα έχει όπως γνωρίζετε τα θέματα της διατροφής, του εθισμού, που δεν είναι μόνο στις ουσίες αλλά και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στα κινητά, στο facebook, θέματα αποκοινωνικοποίησης, πολλές φορές, των νέων, και βεβαίως έχει μέσα το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα.
Β. Και μου κάνει τρομερή εντύπωση που έχει απομονωθεί το κομμάτι που αφορά τους ειδικά τους γονείς, γιατί το πρόγραμμα έχει και την επιμόρφωση των γονέων, συζήτηση με τους γονείς, με υλικό που υπάρχει αναρτημένο δημοκρατικά και μπορεί κανείς να το κατεβάσει, και που ορισμένοι φοβούνται και τρέμουν στο ενδεχόμενο να μπορέσουμε να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνία τα συζητά, τα αποδέχεται και αποτελούν καθεστώς σε όλον τον κόσμο.»
Η ΟΛΜΕ ζητησε τουλαχιστον να μειωθουν οι ωρες σε 2 ημερες και οχι μια εβδομαδα...
παρατηρητής wrote:iron wrote:Κωσταντινε, ειπε ο υπουργος συγκεκριμενα σε δελτιο ακριβως τα εξης:
Υπάρχει ένας όρος στη νομική επιστήμη που λέγεται "de facto κατάργηση του νόμου" ή ελληνιστί "ο νόμος υπέπεσε σε αρχηστία".
[Αν κάνω λάθος ας με συγχωρέσει η Μαρζ ή όποιος άλλος νομικός.]
Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Αν ένας νόμος δεν εμπεδοθεί ή ξεπεραστεί από τη λαϊκή συνείδηση είναι αδύνατον να εφαρμοστεί. Αν αντιδράσει το 1 σχολείο θα υποστεί κυρώσεις. Αν αντιδράσουν τα 10 σχολία θα γίνει θέμα. Αν αντιδράσουν και τα 100 σχολεία δεν θα εφαρμοστεί.
Πάλι στην ιππασία υπάρχει ο όρος "άρνησις ίππου". Αν το άλογο δεν θέλει να κάνει το άλμα, που να χτυπιέται ο αναβάτης δεν θα υπακούσει. Αν λοιπόν ο λαός δεν επιθυμεί να το εφαρμόσει, που να χτυπιέται η κεντρική εξουσία δεν πρόκειται να γίνει. Το πρόβλημα είναι να μην αντιμετωπιστεί ως θέμα ήσσονος σημασίας.
παρατηρητής wrote:Γιώργος wrote:http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/768554/tin-katargisi-tis-ypoxreotikis-thematikis-evdomadas-zita-i-olme
Επιτελους αντισταση ...για την θεματικη εβδομαδα. ...και τις εκφυλες ταυτοτητες
Ξεκινησε απο την ολμε Μεσσολογγιου
Να ευλογησουμε και τα γενια μας
Το μεσημέρι είδα στις ειδήσεις ότι οι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να αποσύρουν τα παιδία τους από τη θεματική εβδομάδα. Φυσικά το "απαγορεύω/ δεν έχω δικαίωμα" στην συγκεκριμένη περίπτωση οφείλει να είναι σχετικό. Σε όποια θεματολογία δεν είναι οφέλιμη για την διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών πρέπει να υπάρξει σθεναρή αντίσταση, με όμορφο πάντα τρόπο:
1. σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών όσον αφορά τα επίμαχα θέματα,
2. αποχή από τη θεματική εβδομάδα,
3. νομική οδός από τους συλλόγους γονέων,
4. σωστή ενημέρωση των γονέων στους συλλόγους.
Δεν είμαι γονιός, αλλά εσείς οι γονείς έχετε να αντιμετωπίσετε τρομερές καταστάσεις. Δεν προλαβαίνουμε να δούμε από που μας έρχεται.
eternity wrote:παρατηρητής wrote:iron wrote:Κωσταντινε, ειπε ο υπουργος συγκεκριμενα σε δελτιο ακριβως τα εξης:
Υπάρχει ένας όρος στη νομική επιστήμη που λέγεται "de facto κατάργηση του νόμου" ή ελληνιστί "ο νόμος υπέπεσε σε αρχηστία".
[Αν κάνω λάθος ας με συγχωρέσει η Μαρζ ή όποιος άλλος νομικός.]
Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Αν ένας νόμος δεν εμπεδοθεί ή ξεπεραστεί από τη λαϊκή συνείδηση είναι αδύνατον να εφαρμοστεί. Αν αντιδράσει το 1 σχολείο θα υποστεί κυρώσεις. Αν αντιδράσουν τα 10 σχολία θα γίνει θέμα. Αν αντιδράσουν και τα 100 σχολεία δεν θα εφαρμοστεί.
Πάλι στην ιππασία υπάρχει ο όρος "άρνησις ίππου". Αν το άλογο δεν θέλει να κάνει το άλμα, που να χτυπιέται ο αναβάτης δεν θα υπακούσει. Αν λοιπόν ο λαός δεν επιθυμεί να το εφαρμόσει, που να χτυπιέται η κεντρική εξουσία δεν πρόκειται να γίνει. Το πρόβλημα είναι να μην αντιμετωπιστεί ως θέμα ήσσονος σημασίας.
αν παρει μαι αποφαση και η Ιερα Συνοδος ακομα καλυτερα.Θα ενωνονταν οι φωνες των γονιων και της Εκκλησιας .Εχτες και σημερα καπου ειχα διαβασει οτι ηταν ενα απο τα θεματα που θα συζητουσε ομως δεν γνωριζω τι αποφαση πηραν τελικα.
iron wrote:
Διαπιστωσα σε μια προσφατη συγκεντρωση γονεων οτι οι περισσοτεροι γονεις δυστυχως καρφακι δεν τους καιγεται, μαλιστα θεωρουν τον εαυτο τους πολυ προχω και πολυ απελευθερωμενους, εχοντας περασει στο πετσι τους πλεον το κλασικο, εμενα δεν με νοιαζει, να γινει καλος ανθρωπος μονο...Αρα εμεις οι γονεις εχουμε τον κυριοτερο λογο στην ανωμαλια που πανε να περασουν στα παιδια μας. Θεωρω λοιπον οτι οι συλλογοι γονεων δεν θα εχουν ιδιαιτερα κολληματα και δεν προκειται να αντιδρασουν...
Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Users browsing this forum: No registered users and 12 guests