Συγγνώμη για το ξεκάρφωτο μιας και αυτό που θα πω δεν έχει και πολύ σχέση με τις αναλύσεις σας.
Πριν ένα μήνα έφαγα ένα μπαν από τον διαχειριστή του φόρουμ διότι είπα κάποια πράγματα περί των Αλβανών.
Πρώτον με λυπεί πολύ το γεγονός διότι δεν προσέβαλα κανέναν και ούτε απευθύνθηκα με απρεπή τρόπο σε κανέναν. Προφανώς το να βγαίνει μια φωνή και να λέει κάποια πράγματα για τους Αλβανούς που είναι πιο μετριασμενα και χωρίς ακρότητες ενοχλεί διότι προφανώς είναι πιο δεκτό να ακούγονται οι αντίθετες φωνές που επιθυμούν γενοκτονίες και έχουν προκαταληψεις χωρίς στην ουσία να έχουν αποδείξεις γιαυτα που λένε. Και το κυριότερο χωρίς να συνάδουν με το πνεύμα του φόρουμ.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων εγώ είμαι από την Αλβανία, είμαι 27 χρονών και ήρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν 8. Οι γονείς μου εργάστηκαν σκληρά και ο πατέρας μου όντας ακρωτηριασμενος από ένα ατύχημα στο δεξί του πόδι (περπατάει με τεχνητό μέλος) και με χίλιες δυσκολίες δούλεψε στην οικοδομή και ποτέ δεν αδίκησε κανέναν, απεναντίας δέχθηκε πολλές αδικίες καθώς μεχρι και σήμερα του χρωστάνε 3 χιλιάδες ευρώ. Το ίδιο και η μητέρα μου δούλεψε στα μαύρα όπως πολλές άλλες Αλβανιδες ως οικιακή βοηθός. Δεχόμενη κι αυτή πολλές προσβολές και δυσκολίες αλλά πάντα έσκυβε το κεφάλι λόγω της Ανάγκης. Δεν μισησαμε την Ελλάδα ποτέ μας και ακόμη και σήμερα παρότι έχουμε φύγει από Ελλάδα έχουμε μια νοσταλγία για τα ωραία γενικά χρόνια που περάσαμε.
Δεν μας έδωσε κανείς τίποτα τσάμπα και ούτε μας κράτησε σπίτι του και ούτε μας τάισε. Δουλέψαμε σκληρά και πετύχαμε κάποια πράγματα. Εγώ και η αδερφή μου βαφτιστηκαμε Ορθόδοξοι και πιστεύουμε στο Θεό οπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι Αλβανοί και σε αντίθεση με πολλούς Έλληνες φίλους μας που όντας Έλληνες και Ορθόδοξοι έβριζαν τα Θεία και έκαναν πλάκες με την εκκλησία εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Είμαι αμαρτωλός κι εγώ όπως και όλοι οι Άνθρωποι.
Το βαφτιστικο μου είναι Γιώργος και το Γιάννης το έβαλα διότι ήταν ήδη πιασμένο. Το φόρουμ το παρακολουθώ εδώ και χρόνια αλλά ποτέ δεν έγραφα. Δεν είμαι ούτε πράκτορας και ούτε γράφω για να μειώσω κανέναν η για να βρίσω την Ελλάδα. Την ιστορία της Ελλάδος την ξέρω καλύτερα από πολλούς Έλληνες φίλους μου και πάντα είχα ένα πάθος με την ιστορία. Την Ελλάδα την σέβομαι και την νιώθω σαν μια δεύτερη πατρίδα μου.
Δεν μπορώ όμως να μην αντιδρώ όταν βλέπω να γράφονται πράγματα άσχημα και απόψεις που θα τις εξέφραζε κάποιος Ναζιστής. Όπως επίσης και ανιστοριτες δηλώσεις που δεν έχει πολύ νόημα να επεκταθώ.
Πολλοί μου επιτέθηκαν λέγοντας με προβοκάτορα πράκτορα παλιοαλβανο και χίλιες δύο άλλες προσβολές. Δεν θα απαντήσω διότι δεν είναι ο σκοπός μου να ανοίξω έναν νέο γύρο αντιπαραθεσεων μιας και ότι και να πω θα παρεξηγηθεί.
Θέλω να κλείσω λέγοντας πως λυπάμαι που έχετε τέτοιες απόψεις και τσουβαλιαζετε έναν λαό που ούτε την δύναμη έχει να σας επιτεθεί ούτε θέλει να σας κάνει κακό και ούτε ξημεροβραδιαζεται καταστρωνοντας σχέδια στο πως να εξαφανίσει τους Έλληνες. Πολλοί από εδώ μέσα δεν θα αλλάξουν γνώμη αλλά το λιγότερο που θα περίμενα από Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι οι εκφράσεις γενοκτονικες να λείπουν. Σ αυτό το φόρουμ νιώθω σαν το σπίτι μου όντας πιστός στον Θεό και όντας η μόνη όαση Χριστιανικής παρηγοριάς στο ίντερνετ.
Κλείνοντας δεν περιμένω να με αγαπήσετε ούτε εμένα κι ούτε την χώρα μου, το μόνο που ελπίζω είναι ο Θεός να τα φέρει έτσι ώστε το μίσος και η κακία μεταξύ των λαών να εκλείψουν και όλοι να πιστέψουν στον Χριστό.
Ευχαριστώ.