ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ενέργειες, σχέδια, πρακτικές της παγκόσμιας διακυβέρνησης και των προδρόμων του αντιχρίστου, απειλές της χώρας και της Εκκλησίας μας εν μέσω παγκοσμιοποίησης

Re: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣ

Unread postby Matina » Sat Nov 19, 2011 4:33 pm

Ένα "γράμμα" μόνο για νέους


Αγαπητά παιδιά, με ιδιαίτερη χαρά γράφω σ' εσάς αυτό το γράμμα.
Τώρα, είσαστε μαθητές, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου ή Λυκείου, θα πάτε και στο Πανεπιστήμιο. Είσαστε ακόμη παιδιά, γι' αυτό και πιο αγαπητά στους ανθρώπους, γιατί όσο πιο μικρός είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο κοντά στο Θεό είναι, καθώς έχει αγνή και καθαρή καρδιά.
Θέλω με το γράμμα μου αυτό, να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας πω κάποια πράγματα, που ίσως να μη τα έχετε ξανακούσει.
Πριν από λίγο καιρό, ήρθε στην Εκκλησία ένας πατέρας που ήταν πάρα πολύ στενοχωρημένος και έκλαιγε πολύ. Τί είχε συμβεί; Είχε ένα γιό, που όταν ήταν μικρό παιδί ήταν πολύ καλό, σαν αγγελούδι. Γέμιζε χαρά το σπίτι. Πέρασαν τα χρόνια, πήγε στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, τελείωσε το λύκειο, έγινε φοιτητής και τότε άλλαξε τελείως. Άρχισε να στενοχωρεί τους γονείς του, να τους πικραίνει και τέλος έπεσε στα ναρκωτικά. Τον έπιασε η αστυνομία, τον έκλεισε στη φυλακή και ξόδεψαν όλα τα χρήματα που είχαν. Πώς έγινε έτσι το παιδάκι μας; Έπεσε θύμα της διεφθαρμένης κοινωνίας μας.

Αγαπητά παιδιά, σαν αυτό το παράδειγμα υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις στην πατρίδα μας.
Γι' αυτό, εσείς που έχετε μπροστά σας το μέλλον, χρειάζεται να προσέξετε κάποια πράγματα, ώστε να εξελιχθείτε καλά. Να γίνετε ευεργετικοί όπου κι αν βρισκόσαστε, να κάνετε παντού το καλό, μόνο το καλό.
Θα σάς πω τώρα μία Ιστορία, που ίσως να την έχετε ακούσει, άλλα δεν πειράζει. Ο καλός ο λόγος είναι σαν το φαγητό που τρώμε, δεν λες έφαγα χθες δεν τρώω σήμερα. Έτσι, η Αλήθεια και το καλό να είναι καθημερινή τροφή μας. Διότι συμβαίνει το έξης περίεργο πράγμα, ένα κακό έστω και μια φορά να το ακούσεις τυπώνεται στη ψυχή σου και δεν το ξεχνάς, ενώ τα καλά τα ξεχνάς. Γι αυτό χρειάζεται τα καλά να επαναλαμβάνονται.

Ακούστε λοιπόν: Η αρχαία πόλη Σπάρτη που έγραψε ένδοξη ιστορία, ήρθε κάποια εποχή που έπεσε σε παρακμή. Τόση μεγάλη ήταν η διαφθορά, που κόντευε να διαλυθεί τελείως, κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ωραία πατρίδα μας την Ελλάδα μας. Τότε, κάποιοι που αγαπούσαν την πόλη τους, βρήκαν ένα σοφό άνθρωπο, που είχε μεγάλη πείρα και έγινε σοφός και τον παρακάλεσαν να τους βοηθήσει. Λυκούργο τον λέγανε. Δείξε μας ένα τρόπο για να σωθεί η πόλη μας. Ο Λυκούργος δέχθηκε και τους είπε να συγκεντρωθούν στην πλατεία όλοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά για να τους μιλήσει. Ειδοποιήθηκαν λοιπόν όλοι και περίμεναν. Τον βλέπουν να έρχεται κρατώντας στο ένα χέρι ένα κλουβί, που είχε μέσα ένα λαγό, και στο άλλο χέρι μια πιατέλα, που είχε πάνω ψητά κρέατα που μοσχοβολούσαν. Τον συνόδευαν και δύο σκυλιά δεμένα. Περίεργα πράγματα, είπαν οι Σπαρτιάτες, εμείς θέλουμε να σωθεί η πόλη μας και αυτός μάς φέρνει κλουβιά με λαγούς, σκυλιά και ψητά. Τότε ο Λυκούργος άφησε κάτω τη πιατέλα, άνοιξε το κλουβί και έλυσε τα σκυλιά. Αμέσως, το ένα σκυλί όρμησε στο λαγό. Το άλλο έπεσε με τα μούτρα στο ψητό και ξάπλωσε τα πόδια του στην πιατέλα.

Καταλάβατε τί σημαίνουν αυτά; Ρώτησε ο Λυκούργος. "Τα δύο σκυλιά μία μάνα τα γέννησε, το ένα όμως έγινε λαίμαργο και το άλλο κυνηγητικό. Τί συνέβη, πώς άλλαξαν; Ακούστε, το ένα το πήρε από κουταβάκι ένας κυνηγός, το πήγε στο δάσος και το έμαθε να κυνηγάει. Το άλλο το πήραν στο σπίτι, το χάιδευαν και το τάιζαν καλά κάθε μέρα, και έγινε τεμπελόσκυλο." Και εσείς, τους είπε ο Λυκούργος, "αν θέλετε η νέα γενιά, αυτά τα παιδιά να γίνουν μεγάλα και δυνατά και να δημιουργήσουν μια πατρίδα ένδοξη και ιστορική, να τα αναθρέψετε με σκληραγωγία από την κούνια ακόμη. Αν δεν θέλετε, τότε θα γεμίσει κοπρόσκυλα η Ελλάδα και θα σβήσει." Όχι, όχι, δεχόμαστε τις συμβουλές σου, απάντησαν και τότε τους έδωσε κάποια μέτρα. Δεν θα σάς τα πω όλα, μόνο ένα δύο και τελειώνω.
Τους είπε: "Τα παιδιά προτού τελειώσουν το σχολείο θα ζουν σε κατασκηνώσεις, θα έχουν κοινό φαγητό, και θα μαθαίνουν πάνω από τη μαμά τους να έχουν τη Πατρίδα".
Έτσι, τα παιδιά της Σπάρτης δεν κοιμόντουσαν σε μαλακά κρεβατάκια, όπως οι σημερινοί νέοι, σκληραγωγία χρειάζεται.
Ακόμη τους είπε, να μη έχουν ιδιοτροπίες στο φαγητό. Να τρώνε ένα φαγητό καλό, τις συγκεκριμένες μόνο ώρες, και όλα τα φαγητά να τα τρώνε, όχι να διαλέγουνε. Να γυμνάζονται καλά, για να αποκτήσουν κόκκαλα γερά και δυνατό σώμα, κι όταν τα καλέσει η πατρίδα για ν' αγωνιστούν, να πηγαίνουν και να μη γυρίζουν ποτέ την πλάτη στον εχθρό αλλά να μένουν και να πεθαίνουν εκεί. Σύνθημα να έχουν το: "ή ταν ή επί τας", που σημαίνει: ή την ασπίδα θα φέρεις νικητής ή να σε φέρουν πάνω σ' αυτή νεκρό.
Ακόμη τους είπε να έχουν σεβασμό και ευγένεια στους ηλικιωμένους, όταν τα παιδιά συναντούν ένα γέρο, να σηκώνονται όρθιοι και να τον χαιρετούν, γιατί στα νιάτα του αυτός αγωνίστηκε και μόχθησε. Οι γέροντες να διηγούνται τα κατορθώματα τους και οι νέοι να τους απαντούν: "Εμείς όμως θα γίνουμε καλύτεροι από σάς".
Αφού είπε αυτά ο Λυκούργος τους ρώτησε αν συμφωνούν. Δύσκολα πράγματα μας ζητάς του απάντησαν.
Κάνανε ψηφοφορία και κέρδισε ο Λυκούργος. Δεχόμαστε τον σκληρό αυτό νόμο, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά της Ελλάδας να γίνουν τα καλύτερα και τα πιο ηρωικά παιδιά τού κόσμου, του είπαν. Έτσι κι έγινε.

Πέρασαν χρόνια από τότε, και τι συνέβη; Μια μέρα ένα εκατομμύριο Πέρσες στρατιώτες με αρχηγό τον Ξέρξη έφθασαν σε έναν τόπο που έγινε ξακουστός σε όλο τον κόσμο, στις Θερμοπύλες. Εκεί σταμάτησε ο Ξέρξης, και έμαθε ότι μόνο 300 άτομα με τον αρχηγό τους τον Λεωνίδα υπερασπίζονταν τον τόπο. Ήταν 300 νέοι, λεβέντες της Σπάρτης, που είχαν ακούσει τις συμβουλές του Λυκούργου.
Ο Ξέρξης τους μίλησε και τους είπε: Παραδοθείτε, γιατί έχω τόσο πολύ στρατό και θα ρίξω τόσα πολλά βέλη που θα σκιάσω τον ήλιο. Και ο Λεωνίδας του απάντησε: Τόσο το καλύτερο, γιατί θα πολεμήσουμε υπό σκιάν. "Μολών λαβέ", αν είσαι άντρας έλα να πάρεις τη πόλη μας. Εκεί αγωνίστηκαν όλοι έως θανάτου.
Ίσως πουν κάποια παιδιά, αυτά είναι παλιές ιστορίες, τι μας ενδιαφέρει εμάς για τον Λεωνίδα, εμείς είμαστε η νέα γενιά τού 21ου αιώνα, εμείς έχουμε κομπιούτερς, έχουμε κινητά τηλέφωνα, έχουμε internet...

Όχι, παιδιά. Μας ενδιαφέρει, διότι αυτό το "Μολών λαβέ", το ξαναείπε η Ελλάδα μας πολλές φορές από τότε μέχρι σήμερα. Και είναι ανάγκη να μάθει να το ξαναπεί, γιατί το ξέχασε.
Το είπε πιο δυνατά το έτος 1940, όταν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί έστειλαν τελεσίγραφο και είπαν: "Έχουμε τόσα πολλά αεροπλάνα που θα σκιάσουμε τον ορίζοντα της Ελλάδας, σε τρεις ώρες η Ελλάδα να παραδοθεί, περιμένουμε απάντηση".

Και η Ελλάδα μας, παιδιά, απάντησε πάλι με το "μολών λαβέ", είπε το ιστορικό "ΟΧΙ". Και την ώρα που ο κόσμος ολόκληρος κρατούσε την αναπνοή του από το φόβο του, τα παιδιά της Ελλάδος νίκησαν, ώστε η μεγαλύτερη εφημερίδα τού κόσμου "Τάιμς", να βάλει στην πρώτη σελίδα της έναν Έλληνα στρατιώτη και πίσω του τους 300 του Λεωνίδα και να λέει: Μπράβο παιδιά είσαστε απόγονοι μιας ένδοξης γενιάς. Τότε η πατρίδα μας έγινε ένδοξη, και στα εστιατόρια και στους δρόμους της Ευρώπης αν βλέπανε κανένα Έλληνα τον σηκώνανε στα χέρια και φώναζαν "Ζήτω ή Ελλάς".
Δεν είναι παραμύθια αυτά, είναι ιστορία ένδοξη.
Αλλά αυτά, θα πείτε, τότε. Σήμερα; Τί γίνεται σήμερα;

Αγαπητά παιδιά, κάποτε βρέθηκε ένας νομοθέτης, ο Λυκούργος και έσωσε την Ελλάδα. Εμείς σήμερα έχουμε ένα άλλο Νομοθέτη που είναι αμέτρητες φορές ανώτερος από τον Λυκούργο, και που μας δείχνει τον αληθινό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, και Αυτός είναι ο Ίδιος ο Θεός που έγινε και άνθρωπος, ο Χριστός. Αυτός ας είναι Οδηγός μας.
Ο Λυκούργος έκανε μερικά καλά, αλλά έκανε και πολλά λάθη, γιατί ήταν άνθρωπος κι αυτός και δημιούργησε ένα σκληρό και δικτατορικό καθεστώς. Όχι έτσι παιδιά.
Στα δύσκολα χρόνια που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας, σκλαβωμένη με πρόσχημα την οικονομία, ας μη περιμένετε κάποιο σωτήρα, ο μοναδικός Σωτήρας έχει έρθει, ας Τον ακολουθήσετε και τότε Εσείς θα γίνετε σωτήρες που θα σώσετε την Πατρίδα. Ναι, το επαναλαμβάνω, Εσείς θα γίνετε σωτήρες. Θυμηθείτε, παρακαλώ, τον ήρωα του 1821, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Όταν ήταν μικρό παιδί, άκουγε τον πατέρα του και τον παππού του, που τον συμβούλευαν. Αχ παιδάκι μας, εμείς δεν μπορέσαμε να ελευθερώσουμε την πατρίδα, μακάρι εσύ να είσαι αυτός... Έτσι, με αυτό τον πόθο μεγάλωνε ο μικρός Θοδωρής, κι όταν έγινε είκοσι χρονών, μάζεψε τους φίλους του, πήγε σε μία Εκκλησία, μπήκε μέσα γονάτισε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας και μετά βγήκε έξω και τους είπε: "Ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος και δεν παίρνει την υπογραφή Του πίσω". Και αυτός ο λόγος του, έγινε χείμαρρος, γιγάντωσε, έγινε ποτάμι μεγάλο σε όλη την Ελλάδα και έπνιξε τον κατακτητή.
Η σημερινή σκλαβιά της πατρίδας μας, αγαπητά παιδιά, είναι μια οικονομική απάτη. Κάποιοι άνθρωποι πονηροί εξαπάτησαν άλλους και κατάφεραν να συγκεντρώσουν στα χέρια τους όλο το παγκόσμιο χρήμα, τυπώνοντας χαρτονομίσματα και μετά να τα προσφέρουν με τόκους, ώστε να πίνουν το αίμα όλων των λαών.

Καταλάβατε τι είπα; Το επαναλαμβάνω γιατί δεν το έχετε κατανοήσει:
Κάποιοι κατάφεραν ν' αποκτήσουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να δημιουργούν και να δανείζουν το χρήμα. Αυτοί και μόνον αυτοί, τυπώνουν χαρτονομίσματα στα τυπογραφεία τους -πράγμα που δεν κοστίζει τίποτα- και μετά δανείζουν σε όλα τα κράτη, ανάλογα, π.χ. στη Γερμανία με τόκο 1-2%, η Γερμανία δανείζει στην Ελλάδα με 4-6% και οι ελληνικές Τράπεζες στο λαό με 10-20%. Έτσι, όλος ο κόσμος χρωστάει στις ιδιωτικές τράπεζες και μάλιστα οι πιο πλούσιες χώρες: Η.Π.Α., Αγγλία, Ιαπωνία, Ιταλία κ.ά., έχουν τα μεγαλύτερα χρέη. Δεν χρωστούν τα φτωχά κράτη στα πλούσια κράτη, όχι, αλλά χρωστούν όλα τα κράτη σε κάποιους ξένους ιδιώτες, αυτούς που οι ειδήσεις τους λένε κερδοσκόπους.

Και κάτι άλλο, χειρότερο, έχοντας αυτοί στα χέρια τους τον κεντρικό έλεγχο τού νομισματικού συστήματος, τι κάνουν; Σε πρώτη φάση προσφέρουν "εύκολο χρήμα", όπου όλοι δανείζονται και χρεώνονται. Σε δεύτερη φάση αλλάζουν γραμμή και μετατρέπουν το ρευστό σε "δύσκολο χρήμα", με αποτέλεσμα τα κράτη να δυσκολεύονται και να χρεοκοπούν. Στη συνέχεια προχωρούν σε κατάσχεση εθνικού πλούτου και εθνικής κυριαρχίας. Αυτή είναι η σύγχρονη παγκόσμια δικτατορία και σύγχρονη σκλαβιά.
Δυστυχώς, αγαπητά παιδιά, οι κυβερνήσεις δεν αντιστάθηκαν, ξέχασαν όσα είπαμε στην αρχή, κοίταζαν μόνο την καλοπέραση τους, σαν το τεμπελόσκυλο που αναφέραμε, κι έτσι μας υποδούλωσαν.
Τί θα κάνουμε; Θα απογοητευθούμε; Όχι. Ποτέ. Χίλιες φορές όχι. Θ' αγωνιστούμε, θα παλέψουμε.

Προσωπικά, ως ένας απλός παπάς σε μια Ενορία, σας ζητώ συγγνώμη για την Ελλάδα που σας παραδίνουμε.
Όμως εύχομαι και προσεύχομαι και προετοιμάζομαι γι' αυτό, παιδιά, ώστε εσείς να κόψετε αυτό το σύγχρονο γόρδιο δεσμό, να σχίσετε δηλ. τα ψεύτικα γραμμάτια των χρεών και νά βροντοφωνάξετε στους σύγχρονους κατακτητές: Φύγετε από την Ελλάδα μας την ηρωική και ένδοξη πατρίδα μας, δεν σας χρωστάμε τίποτα. Εσείς μας χρωστάτε. "Μολών λαβέ".
Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται αγώνας, να ετοιμαστούμε, να προπονηθούμε, όπως είπαμε παραπάνω και με τα ωραία παραδείγματα που αναφέραμε.
Πιστεύω στο Χριστό, αλλά πιστεύω και σ' εσάς, τους νέους, γι' αυτό και σας έγραψα αυτό το "γράμμα". Να το δώσετε και σε άλλα παιδιά, αλλά παρακαλώ μόνο σε παιδιά όχι σε μεγάλους, οι μεγάλοι είναι βολεμένοι.

Σάς εύχομαι καλή πρόοδο.

Με πολλές Ευχές
από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, π. Μ. Σ.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
User avatar
Matina
 
Posts: 2176
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:36 am

Re: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣ

Unread postby Voreios » Sat Nov 19, 2011 8:38 pm

Αυτό το Κείμενο , Ματίνα, έπρεπε να υπάρχει στα Νεοελληνικά του Γυμνασίου και να διδάσκεται στα παιδιά.
Αλλά σήμερα τέτοια κείμενα θεωρούνται οπισθοδρομικά και αντιδραστικά από την θολή κουλτούρα που θέλει να κρατά την νεολαία στα σκοτάδια...
Δεν πειράζει, δεν θ' αφήσει ο Θεός...
:oops:
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
User avatar
Voreios
 
Posts: 1595
Joined: Tue Nov 15, 2011 7:15 pm

Re: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣ

Unread postby Matina » Sun Nov 27, 2011 3:24 pm

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΤΟΝ.


1.

Δεν υπάρχει φιλότιμο πια η υπάρχει πολύ λίγο. Περιορισμένες πολύ οι ζωοδόχες, άπλες και καθημερινές, αλληλέγγυες και καρδιακές ανταμώσεις των ανθρώπων. Οι γειτονιές που άλλοτε μοσχοβολούσαν βασιλικό κι άσβεστη, σήμερα μυρίζουν κατσαριδοκτόνα και φυτοφάρμακα...

Χρόνια τώρα είμαστε τρομαγμένοι από την αθλιότητα της παιδείας. Χωρίς Δημοτικό σχολείο εδώ και τριάντα χρόνια ό τόπος μου. Χωρίς δάσκαλο, χωρίς καρδιά ό τόπος. Πόσο ακριβά, τόχουμε πληρώσει. Αφήνουν μικρούς τόπους χωρίς Δημοτικό σχολείο και τελευταία το πανηγυρίζουν κιόλας!

Καταπικραθήκαμε. Αγαπήσαμε την τιμιότητα, την αξιοκρατία, την πατρίδα, την Ορθοδοξία, και μας ψαλιδίσανε τα φτερά μας. Μας εγκατέλειψαν στο πέλαγος και μας και τα παιδιά μας. Μόνοι, αλλά ευτυχώς με το έλεος της ηρωικής Εκκλησίας μας. (Δυστυχώς με την παγερή όμως αδιαφορία πολλών ενοριτών). Αγωνιστήκαμε και θυσιαστήκαμε. Με πόνο για τον πόνο των παιδιών μας και χαρά για τη χαρά των παιδιών μας. Με «πολλή» εμπιστοσύνη στα σχολεία, που μάλλον δεν την άξιζαν. Δώσαμε ξενοιασιά, ατέλειωτο παιχνίδι και ουσιώδη ελευθερία στα παιδιά μας. Μεγαλώνοντας όμως άρχισαν και να παραπατούν λίγο. Δεν μας μίλησε κανείς για τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο: «Σαν φωτιά είναι ή νεότητα και πέλαγος που γεμίζει κύματα και έχει πολλές επαναστάσεις». Και πόσο πιο δύσκολα σήμερα. Λοξοδρομούν τα παιδιά μας, μπερδευόμαστε και μείς. Μας κόβονται μερικές φορές τα πόδια. Δεν γονατίζουμε και πολύ. Προσφιλής δάσκαλος μου έλεγε: «Αν θέλουμε σήμερα να κρατήσουμε όρθια τα παιδιά μας, πρέπει νάμαστε γονατιστοί εμείς...» Αγαπήσαμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας μ' ελευθερία και απέραντη στοργή, χωρίς πολλά μη, σαν χωροφύλακες. Κουραστήκαμε πολύ. Όλο όμως υπομένουμε. Καταδικάζουμε πάντα την αμαρτία, ποτέ όμως τον αμαρτωλό. Ελπίζουμε πάντα στα παιδιά μας. Συνεχίζουμε με αστείρευτη αγάπη, πολλή υπομονή και προσευχή. Χριστέ και Παναγία μας, όλες οι ελπίδες μας σε σάς λοιπόν: Φωτίστε και μας και τα παιδιά μας. Ρίγανη, δόξα τω Θεώ, ξαναμαζέψαμε φέτος. Σε λίγο θαναι έτοιμα και τα λουμίνια. Το καντήλι μας δεν θα σβήσει ποτέ. Για όλον τον κόσμο, για τα παιδιά όλου του κόσμου και τα δικά μας και για σένα αδελφέ μου.

Να με συγχωρείτε. Την ευχή σας.

Κορινθία, 27.6.2011 ένας ταβερνιάρης



2.

Πάντα ήταν απλός ό Έλληνας. Ζούσε σε μία ψευδαίσθηση υπερκατανάλωσης. Νόμιζαν ότι όλοι θα γίνουν πλούσιοι. Όλοι ζούσαν σε υπερηφάνεια και τώρα, μετά το σοκ, θα φτωχύνουν πολύ και σιγά-σιγά, θα πάμε πίσω και εδώ Ίσως βρούμε την πνευματικότητα μας. Θα χάσουμε αρκετά, γιατί δεν ήμασταν άξιοι όλων των προγόνων μας, να διδαχθούμε από την ιστορία. Παρασυρθήκαμε από τη μάγισσα Κίρκη και τώρα θ' αρρωστήσουμε. Και το χειρότερο δεν είναι ή οικονομία, αλλά οι θεσμοί, που έχουν εξευτελιστεί όλοι. Δεν πιστεύει κανείς σε τίποτα. Ή Εκκλησία δεν ακούγεται καθόλου. Το ποίμνιο έχει εγκαταλειφτεί. "Ίσως πρέπει να περάσουμε τη δοκιμασία, ή οποία θα κρατήσει χρόνια. Άς μας βοηθήσει ή Παναγία και ας πρεσβεύει για μας με τις ευχές σας

Αθήνα, 19.7.2011 δημοσιογράφος
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
User avatar
Matina
 
Posts: 2176
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:36 am

Re: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣ

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Tue Dec 06, 2011 12:10 pm

Μέθοδοι προπαγάνδας κατά των εθνών. Έχουν εφαρμοσθεί ήδη στην Ελλάδα;

Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης


H αποκάλυψη των μεθόδων και των τεχνικών της προπαγάνδας, η επί το πλέον εύηχο , των ψυχολογικών επιχειρήσεων σίγουρα εντυπωσιάζει άπαντες, ακόμη και ανθρώπων που έχουν μερική η αρκετή σχέση με το αντικείμενο. Ιδιαίτερα δε αν πρόκειται για χώρες μετρ του είδους, όπως συνήθως ήταν και είναι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που έχουν ανάγκη των μεθόδων αυτών, αφενός για ¨αιτιολογήσουν¨ το καθεστώς που έχουν επιβάλλει στους λαούς, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες φυσικά και αφετέρου με σκοπό να υπονομεύσουν τα κράτη-αντιπάλους των και να διαβρώσουν το φρόνημα και τις ηθικές αξίες των κατοίκων των κρατών αυτών. Βέβαια ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται και από τις Ένοπλες Δυνάμεις μιας χώρας, φυσικά κατά την περίοδο των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στους κατοίκους της αντίπαλης εμπόλεμης χώρας, για τον έλεγχο του φρονήματος και την μείωση της αντίστασης και της θέλησης για συνέχιση του αγώνα. Για αυτό τον λόγο παρατηρούμε ότι κατά την διάρκεια πολεμικών συρράξεων να βομβαρδίζονται «κατά λάθος» και άμαχοι. Είδαμε πολλά τέτοια περιστατικά με αποκορύφωμα τους τελευταίους βομβαρδισμούς στην Λιβύη. Τελευταία είδε το φως της δημοσιότητας μία συνέντευξη ενός ειδικού πράκτορα, υπεύθυνου σε θέματα προπαγάνδας, της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Η συνέντευξη δόθηκε πριν 25 χρόνια, αλλά όπως θα δούμε παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε πολλά σημεία διαπιστώνουμε διάφορες ομοιότητες που έχουν σχέση με μας, με την πατρίδα και τα συμβαίνοντα γύρω μας σήμερα, ιδιαίτερα στη μεθοδολογία και τα εμφανή αποτελέσματα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Yuri Alexandrovich Bezmenov, ήταν γιός υψηλόβαθμου σοβιετικού αξιωματικού και γεννήθηκε το 1939 στην Μόσχα.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Novosti Press, ως ειδικός πράκτορας στην KGB , αλλά και στο Κεντρικό Κομμουνιστικό Συμβούλιο, τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης. Εκπαιδεύτηκε και η ειδικότητα του ήταν η προπαγάνδα.

Λόγω διαφωνίας του με το σοβιετικό καθεστώς, τον Φεβρουάριο του 1970 διέφυγε στη Δύση και μάλιστα από την Αθήνα όπου είχε έρθει ως τουρίστας. Μετά την παραχώρηση ασύλου από την πρεσβεία των ΗΠΑ, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη χώρα αυτή,
Σε συνέντευξη που έδωσε το 1985, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφωτιστική ανάλυση των τεχνικών προπαγάνδας που εφάρμοζαν οι σοβιετικοί την εποχή που υπηρετούσε στην KGB. Τεχνικές που μέσα από την συνέντευξη, διαπιστώνουμε έκπληκτοι ότι ομοιάζουν καταπληκτικά ή ότι έχουν εφαρμοστεί κατά γράμμα και για την προετοιμασία της δικής μας κρίσης, που βιώνουμε όλοι μας σήμερα .

Σκοπός των Σοβιετικών, κατά τον πράκτορα Bezmenov, ήταν η οικονομική αποσταθεροποίηση των ΗΠΑ, του κυρίου αντιπάλου και μεγάλου εχθρού τότε της ΕΣΣΔ.

Το ενδιαφέρον όμως, όπως βγαίνει από συνειρμούς με την σημερινή κατάσταση στην χώρα μας , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι παρόμοιες τακτικές και μεθοδεύσεις φαίνεται να εφήρμοσαν και στην περίπτωση της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, προφανώς κάποια άγνωστα, σκοτεινά και υπερεθνικά κέντρα αθέατης της παγκόσμιας εξουσίας.

Για να αντιληφθούμε περί τίνος πρόκειται παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης, αναφορικά με την τεχνική αυτή του ψυχολογικού πολέμου μέσω χειρισμού των συνειδήσεων, που οι Σοβιετικοί έχουν ονομάσει προπαγάνδα , όπως παρακάτω:

Η κύρια δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών καλύπτει μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, την οποία ονομάζουν ιδεολογική υπονόμευση.

· Βασικός στόχος της είναι ο ‘εχθρικός’ πληθυσμός να αλλάξει την αντίληψη που έχει για την πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό, ώστε κανείς να μην μπορεί να βγάλει λογικά συμπεράσματα για να προστατεύσει τον εαυτό του, τους δικούς του και την χώρα του

· Πρόκειται για μια πολύ αργή διαδικασία πλύσης εγκεφάλου η οποία χωρίζετε σε τέσσερα 4 στάδια :

Α. Το πρώτο από αυτά λέγεται ‘υπονόμευση του ηθικού’ και διαρκεί 15 με 20 χρόνια!! Αυτό θεωρήθηκε το ελάχιστο απαιτούμενο διάστημα για να εκπαιδευθεί μια τουλάχιστον γενιά νέων (μαθητών), ώστε να στραφεί εναντίον της επικρατούσας τοπικής νοοτροπίας και ιδεολογίας της πατρίδος.

Μετά την εν λόγω υπονόμευση, το άτομο δεν επηρεάζεται πλέον από την επαφή με γεγονότα, που αφορούν πραγματικές καταστάσεις. Καθίσταται ανίκανο να διακρίνει την πραγματική πληροφορία, έστω και μετά από καταιγισμό αυθεντικών
αποδείξεων και ντοκουμέντων, σε φωτογραφίες ή βίντεο!!! Κάτι μας θυμίζει και σε μας αυτή αργή διαδικασία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Β. Το 2ο στάδιο λέγεται ‘Αποσταθεροποίηση’ και διαρκεί 2 με 5 χρόνια. Εδώ ο στόχος είναι η Οικονομία, οι Διεθνείς Σχέσεις και τα Αμυντικά Συστήματα. Στο στάδιο αυτό, η αποσταθεροποίηση επέρχεται μέσα από την επιρροή και την επίδραση των
Μαρξιστικών – Λενινιστικών θεωριών της τότε ΕΣΣΔ (εν προκειμένω αναφέρεται στις ΗΠΑ ως στόχο !), καθώς και διαφόρων ¨προοδευτικών¨ και προχωρημένων αντιλήψεων για πολλά και διάφορα θέματα. Εδώ η μνήμη μας είναι ισχυρότερη και θυμόμαστε πολλά που συνέβησαν στην χώρα μας τελευταίως.

Γ. Το 3ο στάδιο είναι η Κρίση η οποία επέρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. (αναφέρεται στις ΗΠΑ του 1985 όπου η κρίση επήλθε μέσα σε 6 μόλις εβδομάδες) ! Στην Ελλάδα, όλοι θυμόμαστε πλέον ότι η οικονομική κρίση επήλθε σε διάστημα λίγων μηνών , εντός του 2010.

Δ. Το 4ο στάδιο λέγεται ‘Εξομάλυνση’ με απροσδιόριστη διάρκεια, όπου επιβάλλονται δυσβάστακτα και καταδυναστευτικά μέτρα, με σκοπό την δήθεν επαναφορά στο κανονικό επίπεδο ποιότητας ζωής, αλλά με πραγματικό στόχο την απόλυτη οικονομική υποδούλωση της χώρας και των κατοίκων της. Έχετε καμιά αμφιβολία ότι το στάδιο αυτό μας αφορά, αφού το βιώνουμε και μάλιστα με δυσβάσταχτο και απαξιωτικό τρόπο, χάνοντας εκτός από την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας και την εθνική μας κυριαρχία, το χειρότερο όλων;

Έχει σημασία να παρατηρήσουμε ότι η συνέντευξη αυτή, αν και δίδεται πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, μοιάζει να αναφέρεται σε καταστάσεις που βιώσαμε και βιώνουμε και εμείς και άλλες χώρες, τόσο στην Ευρώπη, όσο και αλλού στον κόσμο. Και φυσικά όταν η χώρα ολοκληρώσει το 3ο στάδιο, τότε το 4ο στάδιο φαίνεται αναπόφευκτο για την χώρα αυτή, και οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση της χώρας αυτής είναι τρομακτικά δύσκολες και πολλές φορές ανεπιτυχείς.

Επίσης ενδιαφέρον έχει στο τέλος της συνέντευξης, όπου ο πρώην πράκτορας επισημαίνει πως όλοι αυτοί οι φορείς των αριστερών ιδεολογιών στις ΗΠΑ, των ανθρωπιστικών ιδεών του πανεπιστημιακού κατεστημένου και οι ‘προστάτες’ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια τέτοια διαδικασία, καθίστανται ακούσια όργανα της υπονόμευσης, που αναφέρεται στο 1ο στάδιο, (έπαιξαν άθελα τους δηλαδή, το παιχνίδι των Σοβιετικών), με μοναδικό σκοπό από πλευράς του ‘επιτιθεμένου’ την αποσταθεροποίηση του κράτους αυτού, δηλαδή των ΗΠΑ. Σας θυμίζει τίποτε αυτό, σε σχέση με την στάση ορισμένων Ελληνικών κομμάτων ή φορέων ή Οργανώσεων, ή πνευματικών ταγών, σε παρόμοια θέματα τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας; Είναι προφανές ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα, ενθυμούμαστε γεγονότα πρόσφατα και παλαιότερα (π.χ. περίπτωση κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες κλπ.) και δεν θα ήθελα να γίνω αναλυτικότερος η πιο συγκεκριμένος.

Αν και ο επηρεασμός ενός αποσκιρτήσαντος κατασκόπου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος από τη χώρα που τον φιλοξένησε -με ότι αυτό συνεπάγεται-, μοναδική για μας σημασία έχει η μεγάλη ομοιότητα των λεγομένων του σε καταστάσεις που βιώσαμε και βιώνουμε όλοι εδώ στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και το σπουδαιότερο με τα τελευταία τραγικά γεγονότα , πολιτικά , οικονομικά, κοινωνικά, ηθικών αξιών και άλλων ακόμη, που συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα. Και διερωτώμεθα αν όλα αυτά είναι τυχαία καθώς διαπιστώνουμε ότι η μεθοδολογία είναι ίδια, η υπάρχει όντως ένα διεθνές κέντρο σκοτεινών αποφάσεων, που στοχοποιούν χώρες, έθνη, κοινωνίες, ποιοι είναι και τι συμφέροντα υπηρετούν, που κατά την άποψή μας είναι κατά βάση οικονομικά.

Εκτός των ποικίλων άλλων παραλληλισμών με την δική μας Κρίση (οικονομική, πολιτική, κοινωνική και αξιών), οι ομοιότητες με την ασύμμετρη ‘ανθρωπιστική’ υστερία υπέρ των λαθρομεταναστών και διαφόρων άλλων παρεμφερών θεμάτων, που βιώσαμε και βιώνουμε ακόμη και διαπιστώσαμε ιδίως τα τελευταία χρόνια, οι ομοιότητες λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Και το τελικό ερώτημα που προκύπτει με όλα αυτά είναι: Καλά τότε ήταν οι Σοβιετικοί που σχεδίασαν τις μεθόδους αυτούς κατά των ΗΠΑ. Τώρα ποιά είναι αυτά τα σκοτεινά κέντρα, ποιοι και γιατί τα σχεδίασαν και τα υλοποιούν, έχουν Έλληνες συνεργάτες εκούσιους ή ακούσιους, σε τι αποβλέπουν και γιατί η πατρίδα μας (πέραν των δικών μας ευθυνών) έγινε ο υπ’ αριθμόν 1 οικονομικά και όχι μόνο, παγκόσμιος στόχος; Τι αμαρτίες πληρώνουμε και για πόσο ακόμη;

Mannlicher-Schönauer
 

Re: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣ

Unread postby marjory » Sat Dec 10, 2011 7:29 pm

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Η Διαμαντοπούλου κλείνει ελληνική βιβλιοθήκη στη Θράκη

Κλείνουν η μια μετά την άλλη, βιβλιοθήκες ιστορικές, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, εθνικά θέατρα, και την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας αρνείται την πρόταση της κατασκευαστικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, που είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη Θράκη, να αναλάβει τη δαπάνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης της Ξάνθης!

Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 4240
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣ

Unread postby marjory » Tue Dec 13, 2011 12:59 am

Σιδερένια παλούκια και αχινοί το “χριστουγεννιάτικο δέντρο” του Μπουτάρη!

Image

Ο φοβερός και τρομερός μας δήμαρχος Αλή Σκατάρ Μπουτάρ (Γιάννης Μπουτάρης) μας εξέπληξε για ακόμη μια φορά. Αυτές τις μέρες θαυμάσαμε όλοι το “χριστουγεννιάτικο δέντρο” που έστησε μέσα στη θάλασσα… Πρόκειται για μια κακόγουστη μεταλλική κατασκευή με παλούκια που επάνω τους είναι καρφωμένοι λευκοί αχινοί τους οποίους θέλει να μας πείσει πως είναι “αστέρια”!
Χωρίς δέντρο και φάτνη λοιπόν θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα φέτος, βλέπετε ο Μπουτάρης σκέφτηκε πρωτίστως τους φίλους μας τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους της πόλης που δεν έπρεπε να προσβληθούν εξαιτίας των δικών μας εθίμων. Τα παλούκια βλέπετε μέσα στη θάλασσα δεν προσβάλουν κανέναν, αφού δεν συμβολίζουν τίποτα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα θίγονται και οι έγχρωμοι μικροπωλητές της παραλίας, μια και η κατασκευή δεν παραπέμπει σε δέντρο…
Στην Αθήνα από την άλλη πλευρά δεν στολίστηκε δέντρο με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης… Βλέπετε πέρσι λεφτά “υπήρχαν”…

Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 4240
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (EDIT)

Unread postby ΡΩΜΙΟΣ » Tue Dec 13, 2011 2:22 pm

Αγαπητοί, θα ήθελα να σας ενημερώσω δια θέμα το οποίον αντελήφθην εχθές, διδάσκων τα τέκνα μου, τα μαθήματα τους εν τω σχολείω.
Εις το μάθημα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ, της Έκτης Τάξεως του Δημοτικού, στο μάθημα, που αναφέρεται στην έναρξι της Επαναστάσεως του 1821, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ.
Τα παιδιά, διδάσκονται ότι η Επανάστασις ξεκίνησε γενικά και αόριστα στον Μωριά τον Μάρτιο του 1821, και δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά, στην ευλογία του Π.Π. Γερμανού, στην ύψωσι του λαβάρου στην Αγία Λαύρα.
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, επειδή άρκετοί αναθεωρηταί της Ιστορίας, αρνούνται το γεγονός της ενάρξεως του Αγώνος στην Αγία Λαύρα, θα σας ενημερώσω-αλλά δυστυχώς δεν ενθυμούμαι την πηγή, όμως ορκίζομαι ότι το έχω δεί με τα μάτια μου- σας ενημερώνω λοιπόν, ότι στην ΎΨΩΣΙ ΤΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ, ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΤΑΝ ΓΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΡΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ, ΕΠΙ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙ ΤΟΥ, ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Η ανταπόκρισις αυτή, υπάρχει στα Αρχεία του Παρισινού Τύπου, και ήταν αναδημοσιευμένη στο βιβλίο που διάβασα.....
Εικάζω, αν και δεν είμαι σίγουρος, ότι το βιβλίο ήταν του Ζοέλ Ντεγκρέλ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ.....
11.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΙΟΙ, γνωρίζουμε ότι η Επανάστασις ξεκίνησε την 25η Μαρτίου 1821, στην Αγία Λαύρα, και ύψωσε το λάβαρον ο Παλαιών Πατρών Γερμανός.
ΟΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙ....
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΡΑΓΕ;
ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ;


Δεν επιθυμούμε την παρουσία ανθελληνικής προπαγάνδας όπως προσδιορίζεται απο την παρουσία του Ελληνικού Έθνους και ορίζεται απο την παρουσία του Ελληνικού Κράτους.

Είμαι σίγουρος πως στον αχανή χώρο του διαδικτύου θα βρείτε αρκετούς φιλόξενους χώρους.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.
ΡΩΜΙΟΣ
 

Re: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣ

Unread postby Ioulia » Tue Dec 13, 2011 5:35 pm

ΦΡΙΚΗ! Καταστέφουν εικόνες στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Σκηνές φρίκης στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Εξτρεμιστές εβραίοι μπήκαν στο μοναστήρι του Προδρόμου, στον Ιορδάνη ποταμό που βρίσκεται στην Ιεριχώ και κατέστρεψαν εικόνες και σταυρούς .

Για το συγκεκριμένο μοναστήρι το οποίο χτυπήθηκε από τους εξτρεμιστές υπήρξαν πολλές εξελίξεις τον τελευταίο καιρό.

Μέχρι πρόσφατα η είσοδος απαγορευόταν για το μοναστήρι του Προδρόμου που βρίσκεται στον Ιορδάνη ποταμό δηλαδή εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς . Οι προσκυνητές και οι επισκέπτες αλλά και η αγιοταφική αδελφότητα είχε δικαίωμα να μπει στην περιοχή μόνο μια φορά τον χρόνο στα Θεοφάνεια.

Τον τελευταίο καιρό οι Εβραίοι επέτρεψαν την καθημερινή είσοδο στην περιοχή από το πρωί ως το απόγευμα. Έτσι κατά χιλιάδες οι επισκέπτες κατέφθαναν από διάφορα μέρη του κόσμου να επισκεφθούν το σημείο όπου βαφτίστηκε ο Ιησούς σύμφωνα με τις γραφές.

Τώρα όμως εδώ και καιρό ζητούν να πληρώνει εισιτήριο όποιος θέλει να επισκέπτεται το άγιο προσκύνημα. Την πρόταση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού του Αββά Γεράσιμου με την πολλή σωστή δικαιολογία ότι είναι προσκύνημα και όχι μουσείο.

Η νέα ομάδα εβραίων εξτρεμιστών όπως ονομάζεται έχει .

Από:

http://www.prionokordela.gr/diethnh/fri ... rosolimon/
Ioulia
 

Re: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣ

Unread postby Voreios » Thu Dec 15, 2011 12:54 am

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ
Στην Κύπρο προ ολίγων ημερών συνέβη κάτι σημαντικό, το οποίο ίσως δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση που διορίσθηκε από τον Πρόεδρο Χριστόφια –τον κυριώτερο υπεύθυνο για την πολύνεκρη έκρηξη στη ναυτική βάση- και η οποία στηρίζεται μόνον από το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, αποφάσισε ξαφνικά να καταργήσει τη χρήση των σχολικών εγχειριδίων για τα Θρησκευτικά που έρχονται από την Ελλάδα και να εισαγάγει ένα νέο βιβλίο στην Α΄ Γυμνασίου. Το εν λόγω εγχειρίδιο αντανακλά την ιδεολογία και την εκπαιδευτική φιλοσοφία του Κυπρίου Προέδρου, ο οποίος αμφισβητεί την ελληνορθόδοξη ταυτότητα των Κυπρίων, προωθεί δε την αφελή προσέγγιση με τους Τουρκοκυπρίους και την θεωρία της «κυπριακής εθνικής συνειδήσεως».

Χαρακτηριστικά αναφέρω, επειδή ξεφύλλισα το βιβλίο μέσω Διαδικτύου, ότι στις πρώτες σελίδες των Κυπριακών Θρησκευτικών αναγράφεται ότι οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας συνάντησαν στην Κύπρο έναν πληθυσμό που αποτελείτο από «ντόπιους Κυπρίους». Όλοι οι σοβαροί ιστορικοί γνωρίζουν ότι κατά τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους η πλειοψηφία του πληθυσμού στη Μεγαλόνησο ήταν ελληνική, όπως είναι και σήμερα. Όμως η γραμμή του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια έχει μείνει στις αριστερές αγκυλώσεις που δεν βλέπουν Έλληνες στην Κύπρο, αλλά ελληνόφωνους Κυπρίους.

Το πιο ενδιαφέρον της υποθέσεως είναι ότι οι Έλληνες Κύπριοι Θεολόγοι αρνήθηκαν να διδάξουν αυτό το εγχειρίδιο, το οποίο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο απεξάρτησης της κυπριακής παιδείας από την ελληνικότητα και την Ορθόδοξη παράδοση. Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και πολλοί Μητροπολίτες διαφώνησαν δυναμικά με την προσπάθεια αλλοιώσεως του ελληνικού χαρακτήρα της παιδείας. Αλλά και μεταξύ του λαού διεφάνη αμέσως η αντίδραση. Τελικά ο Υπουργός Παιδείας του Χριστόφια Γ. Δημοσθένους αναγκάσθηκε να αποσύρει άρον –άρον το επίμαχο εγχειρίδιο και ζήτησε από το ελληνικό Υπουργείο παιδείας να ξαναστείλει το βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, το οποίο διδασκόταν επί πολλά χρόνια στην Α΄ Γυμνασίου. Είναι η δεύτερη φορά που οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί αντιδρούν σε σχολικό βιβλίο με τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού. Η πρώτη ήταν το 2001 όταν οι φιλόλογοι της Μεγαλονήσου αρνήθηκαν να διδάξουν το βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου που εστάλη από την Ελλάδα με συγγραφείς τον καθηγητή Γεώργιο Κόκκινο και συνεργάτες του. Το βιβλίο αυτό μιλούσε με αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-59. Μετά την κυπριακή αντίδραση αποφασίσθηκε να μην διδαχθεί ούτε στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα της παλλαϊκής αντιδράσεως στο απαράδεκτο βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού της περιόδου 2006-2007. Εκκλησία, σωματεία, επιστήμονες, απλοί πολίτες και κυρίως η Ακαδημία Αθηνών καταδίκασαν με επιχειρήματα την προσπάθεια να ωραιοποιηθεί η Οθωμανική τυραννία και να δικαιολογηθούν τα εγκλήματα των Νεοτούρκων. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι όταν υπάρχει μαζική αντίδραση βασισμένη σε επιχειρήματα και όχι μόνο σε κραυγές, τότε μπορούμε και στην Ελλάδα και στην Κύπρο να ανατρέψουμε αποφάσεις που θίγουν την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αυτό μάς δίνει ελπίδα ειδικά σε περίοδο οικονομικής και πνευματικής κρίσης και αποδεικνύει ότι ο καθένας μας μπορεί κάτι να κάνει γι’ αυτόν τον τόπο και μάλιστα για ευαίσθητα θέματα, όπως η Παιδεία, η εθνική μας ταυτότητα και η Ελληνορθόδοξη παράδοση.

Το ίδιο άλλωστε κατόρθωσε η πλειοψηφία των Ελλήνων και σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής επιβιώσεως. Παρά τη μαζική έξωθεν χρηματοδότηση υπέρ του ΝΑΙ τελικά οι Έλληνες Κύπριοι καταψήφισαν το 2004 το σχέδιο Ανάν που οδηγούσε σε πλήρη τουρκοκρατία στον Βορρά και σε μερική τουρκοκρατία στον Νότο. Λίγοι ξεκίνησαν την αντίδραση κατά του -αγγλικής επινοήσεως- σχεδίου τον Νοέμβριο του 2002 και παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα η αλήθεια έλαμψε. Το σχέδιο καταποντίσθηκε και ελπίζω να μην επανεμφανισθεί με διαφορετικό περιτύλιγμα. Όταν πρωτοεμφανίσθηκε κάποιοι απαισιόδοξοι φίλοι μου έλεγαν: Αφού το θέλει η Αμερική, θα περάσει. Κι όμως δεν πέρασε! Διότι όταν ο Ελληνισμός είναι αποφασισμένος μπορεί να ανατρέψει βεβαιότητες και συμφέροντα.
Αντίστοιχη εθνική επιτυχία κατορθώσαμε όσοι αντιδράσαμε ποικιλοτρόπως στην προσπάθεια των ενδοτικών να παραδώσουν στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία. Τα μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τα άρθρα, τα βιβλία, οι εκκλήσεις διανοουμένων όπως ο Ελύτης και ο Ανδρόνικος και οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν και δείχνουν τη σταθερή εθνική θέση της πλειοψηφίας των Ελλήνων απέτρεψαν τις υποχωρήσεις και τις παραχωρήσεις. Τα Σκόπια είναι το μόνο κράτος στον κόσμο, το οποίο εντάχθηκε στον ΟΗΕ με όνομα διαφορετικό από αυτό που αναφέρει το Σύνταγμά του. Πρόκειται για μία επιτυχία του ελληνικού λαού που τάχθηκε αντίθετος με τη βιασύνη κάποιων Ελλήνων και συμμάχων να «κλείσουν» το θέμα .

Αποδεικνύουμε κατά καιρούς ότι δεν είμαστε αποχαυνωμένος λαός ούτε ενδιαφερόμαστε μόνο για την τσέπη μας. Σε θέματα ζωτικής σημασίας για την εθνική μας αξιοπρέπεια και για την διαφύλαξη της ελληνορθόδοξης αυτοσυνειδησίας μας αφυπνιζόμαστε και εμποδίζουμε τα τετελεσμένα. Δεν το κάνουμε πάντα, αλλά το κάνουμε συχνά. Αξίζει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βεβαίως είναι απαραίτητο να μελετούμε και να ενημερωνόμαστε. Χωρίς τεκμηρίωση και υπευθυνότητα κάθε αγώνας κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί γραφικός και να αποτύχει. Οργή λαού, φωνή Θεού, λοιπόν! Παρά τις επιμέρους κομματικές μας διαφοροποιήσεις, ας είμαστε ενωμένοι στα δύσκολα. Για να δώσουμε ένα μέλλον στο παρελθόν μας!
Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
http://www.hellasontheweb.org/2010-04-05-22-20-08/2010-04-05-22-28-55/11910-2011-12-14-09-47-02
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
User avatar
Voreios
 
Posts: 1595
Joined: Tue Nov 15, 2011 7:15 pm

Re: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣ

Unread postby nick_the_greek » Thu Dec 15, 2011 3:39 pm

Παλίοτερα, το υπουργείο παιδείας ονομαζόταν υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας και θρησκευμάτων. Τώρα πλέον δεν υπάρχει το εθνική. Η Διαμαντοπούλου όπως και ο ΓΑΠ οραματίζονται μία παγκόσμια κοινωνία χωρίς σύνορα. Ειδικά ο ΓΑΠ είναι μεγάλος υποστηρικτής αυτής της ιδέας. όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλάει για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. Γνωρίζουμε καλά περί τίνος πρόκειται ... Μετά την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση θα ακολουθήσει και η κοινωνική και πολιτική ενοποίηση των πάντων. όλα ένας αχταρμάς. Είναι πολύ κακό οι έλληνες να υπερηφανεύονται για τα κατορθωμάτά τους. Αν τολμήσουν και κάνουν κάτι τέτοιο αντιμετωπίζονται ως φασίστες και οπισθοδρομικοί.
nick_the_greek
 

Next

Return to ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest