Περί της αξίας της Παλαιάς Διαθήκης

Αποκλειστικά για όλα τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης

Moderator: inanm7

Re: Περί της αξίας της Παλαιάς Διαθήκης

Unread postby giannis73 » Tue Oct 28, 2014 11:22 pm

nniik wrote:
Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις, όχι για όλα τα βίντεο φυσικά, γι αυτό μόνο που πόσταρα, ποια απο αυτά που λέει ισχύουν? Θα σου ήμουν ευγνώμων...

Αυτά για να εξηγηθούν και να μπορέσεις να καταλάβεις θα πρέπει να μιλάμε για το καθένα ξεχωριστά για ώρες και να έχω και τις γνώσεις.
Θα πάρεις ένα ένα τα θέματα και θα τα ψάξεις στους Πατέρες.
Π.χ. να σου πω πως ,η εποχή μας δεν έχει καμία σχέση με την τότε εποχή.
Ο άνθρωπος τότε ήταν έρμαιο του Διαβόλου και δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι ,ενώ τώρα η δύναμη του έχει χαθεί και στηρίζεται καθαρά στο αν αμαρτήσουμε από μόνοι μας ή όχι,αλλιώς δεν μπορεί να μας αγγίξει καθόλου.

https://www.youtube.com/playlist?list=P ... KDD_88uzSA

Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις ,άκουσε τις ομιλίες αυτές του Πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου και θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες.
Πρώτα κάνε προσευχή και ζήτα από τον Θεό να σε βοηθήσει να βρεις την απάντηση που ψάχνεις και μετά προχώρα και να είσαι σίγουρος πως θα τις πάρεις τις απαντήσεις σου.
giannis73

Unread postby nniik » Wed Oct 29, 2014 12:01 am

giannis73 wrote:
nniik wrote:
Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις, όχι για όλα τα βίντεο φυσικά, γι αυτό μόνο που πόσταρα, ποια απο αυτά που λέει ισχύουν? Θα σου ήμουν ευγνώμων...

Αυτά για να εξηγηθούν και να μπορέσεις να καταλάβεις θα πρέπει να μιλάμε για το καθένα ξεχωριστά για ώρες και να έχω και τις γνώσεις.
Ο άνθρωπος τότε ήταν έρμαιο του Διαβόλου και δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι ,ενώ τώρα η δύναμη του έχει χαθεί και στηρίζεται καθαρά στο αν αμαρτήσουμε από μόνοι μας ή όχι,αλλιώς δεν μπορεί να μας αγγίξει καθόλου.

Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις ,άκουσε τις ομιλίες αυτές του Πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου και θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες.
Πρώτα κάνε προσευχή και ζήτα από τον Θεό να σε βοηθήσει να βρεις την απάντηση που ψάχνεις και μετά προχώρα και να είσαι σίγουρος πως θα τις πάρεις τις απαντήσεις σου.

Εχω ακουσει καποιες... Αλλά δε σου ειπα να μου αναλύσεις κάτι. Απλά π.χ.

α) Ειναι αλήθεια οτι ο Λωτ δυο φορές μέθυσε και πήγε με τις κόρες του και ότι τις προσέφερε σε τρίτο πρόσωπο?

Αν είναι αλήθεια δεν χρειάζεται ερμηνεία, μια τόσο απεχθής πράξη δε δικαιολογείται, αν ειναι αλήθεια ξαναλέω... και ο θεος τον τίμησε? :shock:
nniik

Unread postby giannis73 » Wed Oct 29, 2014 7:19 pm

nniik wrote:
giannis73 wrote:
nniik wrote:

α) Ειναι αλήθεια οτι ο Λωτ δυο φορές μέθυσε και πήγε με τις κόρες του και ότι τις προσέφερε σε τρίτο πρόσωπο?

Αν είναι αλήθεια δεν χρειάζεται ερμηνεία, μια τόσο απεχθής πράξη δε δικαιολογείται, αν ειναι αλήθεια ξαναλέω... και ο θεος τον τίμησε? :shock:

Μαλλον δεν ακουσες τις ομιλιες και μαλλον δεν σε νοιαζει να τις ακουσεις.
Μην το κουραζουμε αφου αν θελεις να μαθεις θα ακουσεις ολες τις απαντησεις σε ερωτηματα που εχουν απαντηθει εδω και εκατονταδες χρονια
http://m.youtube.com/watch?v=cI7KQmv0_Ms

http://m.youtube.com/watch?v=Z1P0Tl9jtzU
giannis73

Unread postby Michalis » Wed Oct 29, 2014 7:53 pm

Και οι εδω ομιλιες θα βοηθησουν πολυ.

Θελουν υπομονη, χρονο και πανω απ ολα Προσευχή.

http://www.arnion.gr/index.php/omilies/ ... ia-diauhkh
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
Michalis

Unread postby nniik » Thu Oct 30, 2014 12:44 am

giannis73 wrote:
nniik wrote:
giannis73 wrote:Αυτά για να εξηγηθούν και να μπορέσεις να καταλάβεις θα πρέπει να μιλάμε για το καθένα ξεχωριστά για ώρες και να έχω και τις γνώσεις.

Μαλλον δεν ακουσες τις ομιλιες και μαλλον δεν σε νοιαζει να τις ακουσεις.
Μην το κουραζουμε αφου αν θελεις να μαθεις θα ακουσεις ολες τις απαντησεις σε ερωτηματα που εχουν απαντηθει εδω και εκατονταδες χρονια
http://m.youtube.com/watch?v=cI7KQmv0_Ms

http://m.youtube.com/watch?v=Z1P0Tl9jtzU

Μαλλον δεν ξερεις να διαβαζεις, ειπα οτι άκουσα μερικές...Από κάποιες καλύφθηκα, από άλλες όχι κι άλλες δεν τις έχω ακούσει... ΣΙγά σιγά... Δε νομίζω να περίμενες να τις έχω ακούσει όλες...

Και δε με νοιάζει τι ήταν τότε... Μια πράξη είναι το ίδιο απεχθής τοτε και τώρα... Ιδια μέτρα και σταθμα...

Και επειδή ετυχε να αναφέρω τον λωτ, δεν απαντήθηκε τίποτα, ο σωτηρόπουλος λέει ότι ισχύει και κατακρίνεται η πράξη, ναι αλλά αυτός (ο Λωτ) θεωρείται΄άξιος.
nniik

Unread postby giannis73 » Thu Oct 30, 2014 4:06 pm

nniik wrote:Μαλλον δεν ξερεις να διαβαζεις, ειπα οτι άκουσα μερικές...Από κάποιες καλύφθηκα, από άλλες όχι κι άλλες δεν τις έχω ακούσει... ΣΙγά σιγά... Δε νομίζω να περίμενες να τις έχω ακούσει όλες...

Και δε με νοιάζει τι ήταν τότε... Μια πράξη είναι το ίδιο απεχθής τοτε και τώρα... Ιδια μέτρα και σταθμα...

Και επειδή ετυχε να αναφέρω τον λωτ, δεν απαντήθηκε τίποτα, ο σωτηρόπουλος λέει ότι ισχύει και κατακρίνεται η πράξη, ναι αλλά αυτός (ο Λωτ) θεωρείται΄άξιος.

Την πράξη αυτή εννοείται ότι δεν την επικροτεί η Εκκλησία μας και ότι την θεωρεί αμαρτία ,αλλά είμαστε άνθρωποι και φυσικά αμαρτωλοί, ακόμα και οι Άγιοι.
Αλλά όμως μια πράξη δεν κατακρίνεται χωρίς να δούμε όλα τα στοιχεία και τις καταστάσεις που έγινε η πράξη.
Και ο φόνος είναι αμαρτία αλλά έχει διαφορά φόνος από φόνο.Άλλο ο φόνος που γίνεται εν ψυχρώ και άλλο ο φόνος που γίνεται πάνω στα νεύρα και χωρίς πραγματικά να θέλεις να σκοτώσεις αλλά τελικά να σκότωσες ενώ π.χ. πήγες μόνο να του δώσεις μια σπρωξιά.
Ο Λωτ ζούσε με την οικογένειά του σε μια πόλη που επικρατούσε τρομερή αμαρτία και όλοι πηγαίνανε με όλους.
Παρόλα αυτά κράτησε μακριά την οικογένειά του από όλα αυτά.(Που αυτό και μόνο τον κάνει Δίκαιο αφού πιστεύω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να το πετύχεις)
Να έχουμε υπόψιν ότι η εποχή ήταν προ Χριστού οπότε και η Πνευματική βοήθεια στους ανθρώπους ήταν ελάχιστη αφού ο Πονηρός ήταν πανίσχυρος και τους επηρέαζε πάρα πολύ και χωρίς να έχουν την δύναμη των μυστηρίων μας(Θεία Κοινωνία,Βάπτιση,Εξομολόγηση και άφεση αμαρτιών, ευχέλαιο ,κ.τ.λ.) και φυσικά χωρίς την δύναμη του Σταυρού του Κυρίου μας.
Όταν έφυγαν και κατέστρεψε ο Θεός τις πόλεις αυτές ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που όχι μόνο σόκαρε αλλά σε έκανε να τρελαθείς.
Αφού ο Λώτ πέρασε αυτήν την οδυνηρότατη εμπειρία και έχασε και την γυναίκα του αλλά και είδε τις πόλεις που ζούσε να κατακαίγονται με φρικτό τρόπο και φεύγοντας να ακούει τα ουρλιαχτά τους,θα πρέπει ανθρωπίνως να τον έκανε λιώμα ψυχολογικά.
Οι κόρες του οι οποίες πιθανόν να πιστεύαν ότι αυτή η καταστροφή έγινε σε όλον τον κόσμο και αφού και αυτές είχαν αυτήν την τρομερή εμπειρία και γίνανε ράκος ψυχολογικά ,θελήσανε να μείνουν έγγειες και να συνεχίσουν την ζωή τους.
Δεν πήγαν με τον πατέρα τους λόγω σεξουαλικής έλξης αλλά θέλανε μόνο να μείνουν έγγειες και ίσως να πίστευαν ότι δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος πλέον στην Γη.
Μετά από τέτοιες σοκαριστικές εμπειρίες το μυαλό δεν δουλεύει καλά και πάνω στον πανικό και στον τρόμο και στο σοκ σκέφτεσαι λάθος και πράττεις λάθος
Αλλά επειδή γνωρίζανε ότι ο πατέρας τους και έτσι να ήταν δεν θα πήγαινε μαζί τους ,σκεφτήκανε να τον μεθύσουν.
Εύκολα τον μεθύσανε αφού ήταν ψυχολογικό ράκος και κάναν την πράξη αφού δεν καταλάβαινε τίποτα λόγω του μεθυσιού ,κάτι σαν βιασμός.
Αν μια γυναίκα την μεθύσεις εκμεταλευόμενος την ψυχολογική κατάστασή της και αφού γίνει λιώμα πας με αυτήν ,δεν είναι βιασμός?
Να έχουμε επίσης υπόψιν μας ότι για να αμαρτάνει κάποιος ,θα πρέπει να υπάρχει ο νόμος που θα τον κρίνει.
Τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας παντρευόντουσαν μεταξύ τους αφού δεν υπήρχε νόμος που το απαγορεύει ,και αυτό αφού ήταν αναγκαίο αφού δεν γινόταν αλλιώς να πολλαπλασιάζονταν οι άνθρωποι.
Αργότερα υπήρξε ο νόμος που το απαγόρευε(νομίζω ο μωσαϊκός νόμος αν δεν κάνω λάθος)
Ο Κύριος θα κρίνει τον καθένα μας όχι μόνο για την πράξη αυτού καθεαυτού της αμαρτίας μας αλλά σε τι κατάσταση βρισκόμασταν όταν την πράξαμε.
Δεν είμαι ο κατάλληλος που μπορεί να σου μιλήσει για Θεολογικά θέματα και πιθανόν να έκανα λάθη.
Καλά θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον Πνευματικό.
giannis73

Unread postby nniik » Thu Oct 30, 2014 11:29 pm

giannis73 wrote:
nniik wrote:Μαλλον δεν ξερεις να διαβαζεις, ειπα οτι άκουσα μερικές...Από κάποιες καλύφθηκα, από άλλες όχι κι άλλες δεν τις έχω ακούσει... ΣΙγά σιγά... Δε νομίζω να περίμενες να τις έχω ακούσει όλες...

Την πράξη αυτή εννοείται ότι δεν την επικροτεί η Εκκλησία μας και ότι την θεωρεί αμαρτία ,αλλά είμαστε άνθρωποι και φυσικά αμαρτωλοί, ακόμα και οι Άγιοι.
Αλλά όμως μια πράξη δεν κατακρίνεται χωρίς να δούμε όλα τα στοιχεία και τις καταστάσεις που έγινε η πράξη.
Και ο φόνος είναι αμαρτία αλλά έχει διαφορά φόνος από φόνο.Άλλο ο φόνος που γίνεται εν ψυχρώ και άλλο ο φόνος που γίνεται πάνω στα νεύρα και χωρίς πραγματικά να θέλεις να σκοτώσεις αλλά τελικά να σκότωσες ενώ π.χ. πήγες μόνο να του δώσεις μια σπρωξιά.
Ο Λωτ ζούσε με την οικογένειά του σε μια πόλη που επικρατούσε τρομερή αμαρτία και όλοι πηγαίνανε με όλους.
Παρόλα αυτά κράτησε μακριά την οικογένειά του από όλα αυτά.(Που αυτό και μόνο τον κάνει Δίκαιο αφού πιστεύω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να το πετύχεις)
Να έχουμε υπόψιν ότι η εποχή ήταν προ Χριστού οπότε και η Πνευματική βοήθεια στους ανθρώπους ήταν ελάχιστη αφού ο Πονηρός ήταν πανίσχυρος και τους επηρέαζε πάρα πολύ και χωρίς να έχουν την δύναμη των μυστηρίων μας(Θεία Κοινωνία,Βάπτιση,Εξομολόγηση και άφεση αμαρτιών, ευχέλαιο ,κ.τ.λ.) και φυσικά χωρίς την δύναμη του Σταυρού του Κυρίου μας.
Όταν έφυγαν και κατέστρεψε ο Θεός τις πόλεις αυτές ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που όχι μόνο σόκαρε αλλά σε έκανε να τρελαθείς.
Αφού ο Λώτ πέρασε αυτήν την οδυνηρότατη εμπειρία και έχασε και την γυναίκα του αλλά και είδε τις πόλεις που ζούσε να κατακαίγονται με φρικτό τρόπο και φεύγοντας να ακούει τα ουρλιαχτά τους,θα πρέπει ανθρωπίνως να τον έκανε λιώμα ψυχολογικά.
Οι κόρες του οι οποίες πιθανόν να πιστεύαν ότι αυτή η καταστροφή έγινε σε όλον τον κόσμο και αφού και αυτές είχαν αυτήν την τρομερή εμπειρία και γίνανε ράκος ψυχολογικά ,θελήσανε να μείνουν έγγειες και να συνεχίσουν την ζωή τους.
Δεν πήγαν με τον πατέρα τους λόγω σεξουαλικής έλξης αλλά θέλανε μόνο να μείνουν έγγειες και ίσως να πίστευαν ότι δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος πλέον στην Γη.
Μετά από τέτοιες σοκαριστικές εμπειρίες το μυαλό δεν δουλεύει καλά και πάνω στον πανικό και στον τρόμο και στο σοκ σκέφτεσαι λάθος και πράττεις λάθος
Αλλά επειδή γνωρίζανε ότι ο πατέρας τους και έτσι να ήταν δεν θα πήγαινε μαζί τους ,σκεφτήκανε να τον μεθύσουν.
Εύκολα τον μεθύσανε αφού ήταν ψυχολογικό ράκος και κάναν την πράξη αφού δεν καταλάβαινε τίποτα λόγω του μεθυσιού ,κάτι σαν βιασμός.
Αν μια γυναίκα την μεθύσεις εκμεταλευόμενος την ψυχολογική κατάστασή της και αφού γίνει λιώμα πας με αυτήν ,δεν είναι βιασμός?
Να έχουμε επίσης υπόψιν μας ότι για να αμαρτάνει κάποιος ,θα πρέπει να υπάρχει ο νόμος που θα τον κρίνει.
Τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας παντρευόντουσαν μεταξύ τους αφού δεν υπήρχε νόμος που το απαγορεύει ,και αυτό αφού ήταν αναγκαίο αφού δεν γινόταν αλλιώς να πολλαπλασιάζονταν οι άνθρωποι.
Αργότερα υπήρξε ο νόμος που το απαγόρευε(νομίζω ο μωσαϊκός νόμος αν δεν κάνω λάθος)
Ο Κύριος θα κρίνει τον καθένα μας όχι μόνο για την πράξη αυτού καθεαυτού της αμαρτίας μας αλλά σε τι κατάσταση βρισκόμασταν όταν την πράξαμε.
Δεν είμαι ο κατάλληλος που μπορεί να σου μιλήσει για Θεολογικά θέματα και πιθανόν να έκανα λάθη.
Καλά θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον Πνευματικό.

Σε ενα άλλο κομμάτι λεει ότι ο λωτ προσέφερε τις κόρες του σε ξένους. Τους ειπε παρτες, είναι παρθένες και καντες οτι θες, πάλι καλα που δεν πήρε λεφτα κιολας :mrgreen:. Ο πνευματικός θα λεγε, να μην ασχολεισαι με τετοια...
nniik

Unread postby student » Fri Oct 31, 2014 1:14 pm

nniik wrote:Σε ενα άλλο κομμάτι λεει ότι ο λωτ προσέφερε τις κόρες του σε ξένους. Τους ειπε παρτες, είναι παρθένες και καντες οτι θες, πάλι καλα που δεν πήρε λεφτα κιολας :mrgreen:. Ο πνευματικός θα λεγε, να μην ασχολεισαι με τετοια...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί δεν ψάχνεις λίγο και απο μόνος σου. Αρκείσαι ευχαρίστως σε αυτά που "λέει", αλλά γιατί δεν κάνεις τον κόπο έστω να διαβάσεις από την ΠΔ το τί και το πως το λέει. Το στοιχειώδες δηλαδή.

Για παράδειγμα ας δούμε τί λέει η ΠΔ σε σχέση με αυτό που λές ότι "λέει".

1 Ἦλθον δὲ οἱ δύο ἄγγελοι εἰς τὰ Σόδομα τὸ ἑσπέρας· καὶ ἐκάθητο ὁ Λὼτ παρὰ τὴν πύλην τῶν Σοδόμων· ἰδὼν δὲ ὁ Λώτ, ἐσηκώθη εἰς συνάντησιν αὐτῶν καὶ προσεκύνησεν ἐπὶ πρόσωπον ἕως ἐδάφους· 2 καὶ εἶπεν, Ἰδού, κύριοί μου, ἐκκλίνατε, παρακαλῶ, πρὸς τὴν οἰκίαν τοῦ δούλου σας, καὶ διανυκτερεύσατε καὶ πλύνατε τοὺς πόδας σας· καὶ σηκωθέντες πρωΐ, θέλετε ὑπάγει εἰς τὴν ὁδὸν σας· οἱ δὲ εἶπον, Οὐχί, ἀλλ᾿ ἐν τῇ πλατείᾳ θέλομεν διανυκτερεύσει. 3 Ἀφοῦ δὲ ἐβίασεν αὐτοὺς πολύ, ἐξέκλιναν πρὸς αὐτὸν καὶ εἰσῆλθον εἰς τὴν οἰκίαν αὐτοῦ· καὶ ἔκαμεν εἰς αὐτοὺς συμπόσιον, καὶ ἔψησεν ἄζυμα καὶ ἔφαγον.
4 Πρὶν δὲ κοιμηθῶσιν, οἱ ἄνδρες τῆς πόλεως, οἱ ἄνδρες τῶν Σοδόμων, περιεκύκλωσαν τὴν οἰκίαν, νέοι καὶ γέροντες, ἅπας ὁ λαὸς ὁμοῦ πανταχόθεν· 5 καὶ ἔκραζον πρὸς τὸν Λὼτ καὶ ἔλεγον πρὸς αὐτόν, Ποῦ εἶναι οἱ ἄνδρες οἱ εἰσελθόντες πρὸς σὲ τὴν νύκτα; ἔκβαλε αὐτοὺς πρὸς ἡμᾶς, διὰ νὰ γνωρίσωμεν αὐτούς.
6 Ἐξῆλθε δὲ ὁ Λὼτ πρὸς αὐτοὺς εἰς τὸ πρόθυρον, καὶ ἔκλεισε τὴν θύραν ὀπίσω αὐτοῦ, 7 καὶ εἶπε, Μή, ἀδελφοὶ μου, μή πράξητε τοιοῦτον κακόν· 8 ἰδού, ἔχω δύο θυγατέρας αἵτινες δὲν ἐγνώρισαν ἄνδρα· νὰ σᾶς φέρω λοιπὸν αὐτὰς ἔξω· καὶ κάμετε εἰς αὐτάς, ὅπως φανῇ εἰς ἐσᾶς ἀρεστόν· μόνον εἰς τοὺς ἄνδρας τούτους μή πράξητε μηδέν, ἐπειδή διὰ τοῦτο εἰσῆλθον ὑπὸ τὴν σκιὰν τῆς στέγης μου.
9 Οἱ δὲ εἶπον, Φύγε ἀπ᾿ ἐκεῖ. Καὶ εἶπον, οὗτος ἦλθε διὰ νὰ παροικήσῃ· θέλει νὰ γείνῃ καὶ κριτής; τώρα θέλομεν καποποιήσει σὲ μᾶλλον παρὰ ἐκείνους. Καὶ ἐβίαζον τὸν ἄνθρωπον τὸν Λὼτ καθ᾿ ὑπερβολήν, καὶ ἐπλησίασαν διὰ νὰ συντρίψωσι τὴν θύραν·
10 Ἐκτείναντες δὲ οἱ ἄνδρες τὰς χεῖρας αὐτῶν ἔσυραν τὸν Λὼτ πρὸς ἑαυτοὺς εἰς τὴν οἰκίαν, καὶ ἔκλεισαν τὴν θύραν· 11 τοὺς δὲ ἀνθρώπους, τοὺς ὄντας εἰς τὴν θύραν τῆς οἰκίας, ἐκτύπησαν μὲ ἀορασίαν ἀπὸ μικροῦ ἕως μεγάλου, ὥστε ἀπέκαμον ζητοῦντες τὴν θύραν.

Ο νταβατζής Λωτ λοιπόν όπως τον παρουσιάζεις, για να προφυλάξει την κακοποίηση και τον βιασμό των δύο φιλοξενούμενών του (οι οποίοι ήταν άγγελοι αλλά αυτός δεν το ήξερε) δίνει για αντάλλαγμα τις κόρες του, παρόλο που ήταν παρθένες. Θυσιάζει δηλαδή κάτι τόσο σημαντικό για αυτόν ώστε να μην γίνει κακό στους ξένους στους οποίους κατ επιλογή του προσέφερε φιλοξενία, αποδεικνύοντας το ποιόν του και κατ επέκταση εξηγώντας το γιατί ο Θεός από όλην την πόλη μόνο αυτόν φύλαξε.

Το αποτέλεσμα φυσικά είναι και οι κόρες του να μην κακοποιηθούν, αλλά και αυτοί οι ξένοι (άγγελοι) να του πουν την πληροφορία της επικείμενης καταστροφής και να μπορέσει να γλυτώσει.

Και για αυτό γίνεται σήμερα αντικείμενο χλευασμού.

Εχω ξαναναφέρει το πόσο σημαντική είναι η πρόθεση, η προαίρεση πίσω από τις πράξεις μας ή τις έρευνές μας. Λίγο καλή προαίρεση να δείξεις, θα βρεις υπερ αρκετές εξηγήσεις για τους προβληματισμούς σου. Ειδάλλως όσο και αν προσπαθήσει να βοηθήσει ο Γιάννης, ο πνευματικός, ο περαστικός, το αποτέλεσμα θα μείνει το ίδιο.

Φιλικά
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby nniik » Fri Oct 31, 2014 5:52 pm

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Απλά είμαι ανυπόμονος και ποστάρω κατευθείαν αυτό που μου ρχεται στο μυαλό :mrgreen:
Και πάλι όμως θεωρώ την πράξη του άσχημη... Λες και ήταν χωράφια ή πορτοκάλια οι κόρες του τις έβαλε σε δεύτερη μοίρα και τις έδωσε στον πρώτο τυχόντα...
nniik

Unread postby giannis73 » Sat Nov 01, 2014 3:14 pm

nniik wrote:Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Απλά είμαι ανυπόμονος και ποστάρω κατευθείαν αυτό που μου ρχεται στο μυαλό :mrgreen:
Και πάλι όμως θεωρώ την πράξη του άσχημη... Λες και ήταν χωράφια ή πορτοκάλια οι κόρες του τις έβαλε σε δεύτερη μοίρα και τις έδωσε στον πρώτο τυχόντα...

Δεν τις έδωσε στον πρώτο τυχόντα όπως λες.
Οι κόρες του ενώ μεγάλωσαν σε μια κοινωνία που επικρατούσε η αθλιότητα ,αυτές δεν ενέδωσαν στο πνεύμα της εποχής (όπως κάνουμε εμείς σήμερα και οι περισσότερες κοπέλες από μικρή ηλικία στόχος τους είναι να χάσουν την παρθενία τους γιατί αλλιώς θα τις κοροιδεύουν οι υπόλοιποι που πάνε με το πνεύμα της εποχής μας) και παρέμειναν παρθένες ,κάτι το πάρα πολύ δύσκολο για εκείνο το μέρος.
Όταν ήρθαν οι Άγγελοι ,οι οποίοι ήταν σαν άνθρωποι ,τους είχε φιλοξενούμενους χωρίς να ξέρει ότι είναι Άγγελοι και είχε χρέος να προστατέψει τους φιλοξενούμενούς του.
Οι υπόλοιποι κάτοικοι έχοντας αρρωστημένη και διεστραμμένη σεξουαλική επιθυμία ,μόλις έμαθαν ότι ήρθαν ξένοι στην πόλη τους θέλησαν να πάνε να συνουσιαστούν μαζί τους και μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι του Λωτ μικροί και μεγάλοι ,νεαρά παιδιά και ηλικιωμένοι και απαιτούσαν από τον Λωτ να τους τους παραδώσει και αφού ο Λωτ αρνιότανε αυτοί εξαγριώθηκαν και θέλανε να μπούνε με την βία και τους αρπάξουν και να τους βιάσουν.
Αφού προσπαθούσαν να μπούνε με την βία ,ο Λωτ είδε πως δεν μπορούσε να τους σταματήσει με τίποτα και τους είπε να τους δώσει τις κόρες του μήπως και μπορέσει να τους σταματήσει και να γλυτώσει τα χειρότερα.
Τότε αφού είδε ο Θεός την προαίρεση του ότι θα θυσίαζε τα παιδιά του προκειμένου να γλυτώσει τους φιλοξενούμενούς του ,δεν άφησε το πλήθος να μπει μέσα και με υπερφυσική παρέμβαση τους απώθησε και είπε στον Λωτ τι πρόκειται να συμβεί και τον βοήθησε να ξεφύγει και να γλυτώσει από την τρομερή καταστροφή που θα ερχόταν.
giannis73

Previous

Return to ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ