Περί της αξίας της Παλαιάς Διαθήκης

Αποκλειστικά για όλα τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης

Re: Περί της αξίας της Παλαιάς Διαθήκης

Unread postby giannis73 » Sat Nov 01, 2014 3:14 pm

nniik wrote:Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Απλά είμαι ανυπόμονος και ποστάρω κατευθείαν αυτό που μου ρχεται στο μυαλό :mrgreen:
Και πάλι όμως θεωρώ την πράξη του άσχημη... Λες και ήταν χωράφια ή πορτοκάλια οι κόρες του τις έβαλε σε δεύτερη μοίρα και τις έδωσε στον πρώτο τυχόντα...


Δεν τις έδωσε στον πρώτο τυχόντα όπως λες.
Οι κόρες του ενώ μεγάλωσαν σε μια κοινωνία που επικρατούσε η αθλιότητα ,αυτές δεν ενέδωσαν στο πνεύμα της εποχής (όπως κάνουμε εμείς σήμερα και οι περισσότερες κοπέλες από μικρή ηλικία στόχος τους είναι να χάσουν την παρθενία τους γιατί αλλιώς θα τις κοροιδεύουν οι υπόλοιποι που πάνε με το πνεύμα της εποχής μας) και παρέμειναν παρθένες ,κάτι το πάρα πολύ δύσκολο για εκείνο το μέρος.
Όταν ήρθαν οι Άγγελοι ,οι οποίοι ήταν σαν άνθρωποι ,τους είχε φιλοξενούμενους χωρίς να ξέρει ότι είναι Άγγελοι και είχε χρέος να προστατέψει τους φιλοξενούμενούς του.
Οι υπόλοιποι κάτοικοι έχοντας αρρωστημένη και διεστραμμένη σεξουαλική επιθυμία ,μόλις έμαθαν ότι ήρθαν ξένοι στην πόλη τους θέλησαν να πάνε να συνουσιαστούν μαζί τους και μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι του Λωτ μικροί και μεγάλοι ,νεαρά παιδιά και ηλικιωμένοι και απαιτούσαν από τον Λωτ να τους τους παραδώσει και αφού ο Λωτ αρνιότανε αυτοί εξαγριώθηκαν και θέλανε να μπούνε με την βία και τους αρπάξουν και να τους βιάσουν.
Αφού προσπαθούσαν να μπούνε με την βία ,ο Λωτ είδε πως δεν μπορούσε να τους σταματήσει με τίποτα και τους είπε να τους δώσει τις κόρες του μήπως και μπορέσει να τους σταματήσει και να γλυτώσει τα χειρότερα.
Τότε αφού είδε ο Θεός την προαίρεση του ότι θα θυσίαζε τα παιδιά του προκειμένου να γλυτώσει τους φιλοξενούμενούς του ,δεν άφησε το πλήθος να μπει μέσα και με υπερφυσική παρέμβαση τους απώθησε και είπε στον Λωτ τι πρόκειται να συμβεί και τον βοήθησε να ξεφύγει και να γλυτώσει από την τρομερή καταστροφή που θα ερχόταν.
Κύριε Ιησού Χριστέ ,Υιέ του Θεού ,ελέησόν με τον αμαρτωλό.
User avatar
giannis73
 
Posts: 784
Joined: Wed Nov 16, 2011 6:14 pm

Previous

Return to ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest