ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθησαν...περί Θείας Λατρείας, Κλήρου, Λαού, Δράσεων της Εκκλησίας μας, αλλά, και αιρέσεων που προσπαθούν να παρεισφρύουν...

Moderator: inanm7

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Unread postby Γιώργος Μ. » Tue Mar 13, 2012 1:05 pm

χαίρετε εν Κυρίω!

Ο Θεός παρόλο που μπορούσε να κανει θαυματα καθε ημέρα για να μας "κρατα εντυπωσιασμένους"
και εκστατικους κλπ, συστέλλεται ώστε να επιλέγουμε το δρόμο του χωρίς "φανφάρες" και εφέ.
δίνει τα θαυματα απο αγάπη κ οποτε χρειαζονται κλπ.
Το γραφω διότι περί Αγίου Φωτός πολλοί θελουν να δουν την παρουσία, τη δύναμη Του,
εντάξει,υπαρχει καποια λογική σε αυτό, πχ στήριξη,αυξηση πιστεως κλπ,
αλλά το παρακάνουμε. Δηλαδή πχ θέλουμε σώνει κ καλά να βαλουμε το χερι μας κ να μην καίγεται,
να γεμίζει ο τόπος τεράστιο φως, σημεία άλλα κλπ.
Αλλιώς δηλαδή τί? δεν πιστεύουμε? όλα τα χιλιαδες κ εκατομμύρια περιστατικά σε Παλαια κ Καινή διαθήκη,
διδαχές κ θαυματα αγίων κ Πατέρων, πάνε περίπατο? δεν πιάνονται?!
Η Θεία Κοινωνία δεν αρκεί? θελουμε να δουμε και τον αναστημένο Λάζαρο την ίδια ώρα?
και πολλες φορες φυσικα, τίποτα θαυμαστό δεν φανερώνεται με αυτά!
Εχω ακούσει καποτε να ρωτα΄νε τον Πατριάρχη με δέος. "πείτε μας, πείτε μας,πώς βγαίνει, τί ακριβώς είδατε" κλπ.
Νομίζω οτι ο αγιος θα μπορούσε να τους πει..." δηλαδή αν δεν σας πω τίποτα θα αλλαξοπιστήσετε?!?!"
να με συγχωρείτε
Γιώργος Μ.

Re: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Unread postby nikh » Tue Mar 13, 2012 2:13 pm

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Εχω παει στα Ιεροσολυμα κ η εμπειρια ηταν ανεπαναληπτη.Εχουν περασει 11 χρονια απο τοτε αλλα οι μνημες ειναι ανεξιτηλες. Εκει κ απιστος νασαι αν εισαι λιγο καλοπροαιρετος πιστευεις. Η αισθηση οτι περπατας στα χωματα που Εζησε, Περπατησε, Θαυματουργησε, Σταυρωθηκε, Πεθανε κ Αναστηθηκε ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ και ΘΕΟΣ ΜΑΣ ειναι συγκλονιστικη. Τα βλεπεις ολα ολοζωντανα μποστα σου..
Ο ΦΡΙΚΤΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ με την ρωγμη της γης που φαινεται απο κατω, το ΑΓΙΟ ΦΩΣ που οταν βγηκε απο τον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ σαν μικρουλες αστραπες πηγαινε σε ολον το κοσμο.και ηταν πανω απο τα κεφαλια μας πολυ χαμηλα αλλα κ ψηλα στον τρουλλο της εκκλησιας οπου αναψε τα καντηλια, οι μικρουλες κοκκινες ανεμωνες που σχηματιζαν ενα μαυρο ΣΤΑΥΡΟ μεσα στα πεταλα τους στο ορος ΘΑΒΩΡ κ που δεν υπαρχουν πουθενα αλλου στον κοσμο οπως μας ελεγαν , η απιστευτη μυρωδια οταν εξυνες λιγο τον τοιχο στο σπηλαιο που βρεθηκε ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ........
Σιγουρα ενισχυσε την πιστη μου ολη αυτη η ανεπαναληπτη εμπειρια ομως δεν μενω μονο σε αυτο. Η ζωη μας ολη ειναι ενα καθημερινο θαυμα.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ........μονο αυτο.
nikh

Re: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Unread postby nick_the_greek » Sun Apr 01, 2012 11:46 am

Ένα γνωστό video για το άγιο φώς στον ναό της αναστάσεως το 1994

nick_the_greek

Return to ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ