moiraios wrote:Βρε akerm ανοιξε με δική μου προτροπη αλλά σκοπός είναι να ωφεληθούν όλοι...Δεν θέλω να μονολογώ ,ούτε είμαι ειδίκος και αλάνθαστος στο θέμα.Μέσα από τη συζήτηση και την αλληλεπίδραση των διαφόρων απόψεων να βγει ένα συμπερασμα.
Αυτό που ρωτάω λοιπόν ειναι το εξής : Ποιά ειναι τα κριτίρια που πρέπει να πληρεί ένας πνευματικός και ποία τα όρια του?Εσείς καλύπτεστε απο τον πνευματικό σας?Υπάρχουν διάφορα περιστατικά που σας βοήθησαν ή σας εβλαψάν και με βάση αυτά τι συμπέρασμα βγάζετε για τους πνευματικούς?
Εγώ καλύπτωμαι πλήρως από τον Πνευματικό μου και από τον προηγούμενο που είχα και ευχαριστώ τον Θεό που με λυπήθηκε και μου έδωσε αυτούς τους Πνευματικούς.
Με έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές και αυτό που λέει ο Π.Παίσιος είναι ολόσωστο.
Εσύ κάνε την υπακοή σου και θα δεις το θαύμα του Θεού να γίνεται ,από την συμβουλή του Πνευματικού σου και ας μην είναι ο Π.Παίσιος ο Πνευματικός σου.
Απλά θέλει μετάνοια πραγματική ,ταπείνωση πραγματική και πίστη πραγματική και είναι όχι 100% σίγουρο αλλά 100000% σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει ο Θεός.