Αμοιβές ιερέων, μισθοί, κόστος μυστηρίων κλπ

Κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθησαν...περί Θείας Λατρείας, Κλήρου, Λαού, Δράσεων της Εκκλησίας μας, αλλά, και αιρέσεων που προσπαθούν να παρεισφρύουν...

Moderator: inanm7

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby inanm7 » Mon May 29, 2017 10:22 am

Michalis wrote:Όλο σας το κείμενο είναι μια ατελείωτη ειρωνεία.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Ειρωνεία

ειρωνεία < αρχαία ελληνική εἰρωνεία
ειρωνεία θηλυκό

1 λόγος που χαρακτηρίζεται από δηκτική διάθεση και συνήθως λέει το αντίθετο από αυτό που εννοεί
2 (στο έπος και την τραγωδία) η κατάσταση κατά την οποία ο ήρωας αγνοεί ουσιώδη ζητήματα που τον ενδιαφέρουν ή έχει εσφαλμένη αντίληψη γι' αυτά, ενώ ο αναγνώστης ή ο θεατής γνωρίζει την αλήθεια

Η ειρωνεία Μιχάλη δεν έχει πάντα αρνητική σημασία.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ 希臘
inanm7
Συντονιστής Κατηγορίας

Unread postby inanm7 » Mon May 29, 2017 10:42 am

Γιώργος wrote:
αχ ..Πάτερ μου αχ ... Μια χάρη μόνο θέλω ...μη ζητάτε λεφτά για τα Μυστήρια ....και προσοχή μη τους κανετε ολους πνευματικους
..και αν λέω αν σας μένουνε λεφτά ....μη τα ξοδεύετε στο να σκανδαλιζετε το λαό που σας παρατηρεί ....Γιατί ο πονηρός του ψιθυρίζει στο αυτί ....κοίτα τον Πάτερ με τι κυκλοφορεί με Qashqai full extra ....ή κοιτα τον Πατερ όλη μέρα στα καφέ και τα καρότσια στα σούπερ μάρκετ ξεχειλίζουν. .

Όσα λεφτά θέλετε βγάλτε ή και ειδικά επιδόματα ...πάρτε και πουρμπουάρ αφού τόσο ανάγκη τα έχετε ....αλλά μη σκανδαλιζετε ...το λαό ...ειδικά τώρα ...θελει αυτοσυγκράτηση ...μόνο αυτό ...Από καρδιάς ...

και για αυτά τα ακριβά τα Μυστήρια ...Κάθε φορά που θα έρχεται κάποιος να παντρευτεί ή ότι άλλο ..ζητήστε τα έξοδα από τις μητροπόλεις ....σαν ελεημοσύνη ...Αφού μπορούν ....
οι μουσουλμάνοι βοηθειουντε και από το Ελληνικό κράτος και από τους ημαμηδες και από τους σαουδαραβες και από ΜΚΟ και και ...
Εμείς γιατί ....

Σ`εμένα γιατί τα λες; Πες τα κατά πρόσωπο σε αυτούς που τους βλέπεις να τα κάνουν. Εν μέρει έχεις δίκιο, σε κάποια όμως από αυτά που αναφέρεις σκέφτεσαι το ίδιο μονόπλευρα. Ένα παράδειγμα και σταματώ τη συζήτηση γι`αυτό το θέμα.

Υποψήφιοι για γάμο τα έξοδα των οποίων είναι χιλιάδες ευρώ θα επιβαρυνθούν με το να δώσουν 50 ή 100 ευρώ παραπάνω για υποχρεώσεις απέναντι στην Εκκλησία; Ο ψάλτης δεν είναι υποχρεωμένος, ούτε ο/η νεοκόρος, αλλά και ο ναός έχει κάποια λίγα έξοδα για την συγκεκριμένη στιγμή του μυστηρίου. Αυτά από που θα καλυφθούν, από τις Μητροπόλεις; Και γιατί από τις Μητροπόλεις; Όσο πλούσιες και να είναι εγώ δεν συμφωνώ. Όταν βλέπω να γίνονται του κόσμου τα έξοδα για μυστήρια και ενοχλούνται για λίγα ευρώ που είναι υποχρεωμένοι να δώσουν στην Εκκλησία, ε τότε δεν μπορώ παρα να εκφράσω την αντίθεσή μου στα παράλογα. Αν κάποιοι έχουν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν να το πούν στον ιερέα. Πάντως θα φανεί αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Σε περίπτωση που ιερέας γνωρίζει την οικονομική δυσχέρεια και δεν συμφωνήσει τότε θα πρέπει να ενημερωθεί η Μητρόπολη.

Να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και υποχρεώσεις του κόσμου απέναντι στην Εκκλησία και όχι μόνο απαιτήσεις.
inanm7
Συντονιστής Κατηγορίας

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Mon May 29, 2017 12:05 pm

inanm7 wrote:
Γιώργος wrote:
αχ ..Πάτερ μου αχ ... Μια χάρη μόνο θέλω ...μη ζητάτε λεφτά για τα Μυστήρια ....και προσοχή μη τους κανετε ολους πνευματικους
..και αν λέω αν σας μένουνε λεφτά ....μη τα ξοδεύετε στο να σκανδαλιζετε το λαό που σας παρατηρεί ....Γιατί ο πονηρός του ψιθυρίζει στο αυτί ....κοίτα τον Πάτερ με τι κυκλοφορεί με Qashqai full extra ....ή κοιτα τον Πατερ όλη μέρα στα καφέ και τα καρότσια στα σούπερ μάρκετ ξεχειλίζουν. .

Όσα λεφτά θέλετε βγάλτε ή και ειδικά επιδόματα ...πάρτε και πουρμπουάρ αφού τόσο ανάγκη τα έχετε ....αλλά μη σκανδαλιζετε ...το λαό ...ειδικά τώρα ...θελει αυτοσυγκράτηση ...μόνο αυτό ...Από καρδιάς ...

και για αυτά τα ακριβά τα Μυστήρια ...Κάθε φορά που θα έρχεται κάποιος να παντρευτεί ή ότι άλλο ..ζητήστε τα έξοδα από τις μητροπόλεις ....σαν ελεημοσύνη ...Αφού μπορούν ....
οι μουσουλμάνοι βοηθειουντε και από το Ελληνικό κράτος και από τους ημαμηδες και από τους σαουδαραβες και από ΜΚΟ και και ...
Εμείς γιατί ....

Σ`εμένα γιατί τα λες; Πες τα κατά πρόσωπο σε αυτούς που τους βλέπεις να τα κάνουν. Εν μέρει έχεις δίκιο, σε κάποια όμως από αυτά που αναφέρεις σκέφτεσαι το ίδιο μονόπλευρα. Ένα παράδειγμα και σταματώ τη συζήτηση γι`αυτό το θέμα.

Υποψήφιοι για γάμο τα έξοδα των οποίων είναι χιλιάδες ευρώ θα επιβαρυνθούν με το να δώσουν 50 ή 100 ευρώ παραπάνω για υποχρεώσεις απέναντι στην Εκκλησία; Ο ψάλτης δεν είναι υποχρεωμένος, ούτε ο/η νεοκόρος, αλλά και ο ναός έχει κάποια λίγα έξοδα για την συγκεκριμένη στιγμή του μυστηρίου. Αυτά από που θα καλυφθούν, από τις Μητροπόλεις; Και γιατί από τις Μητροπόλεις; Όσο πλούσιες και να είναι εγώ δεν συμφωνώ. Όταν βλέπω να γίνονται του κόσμου τα έξοδα για μυστήρια και ενοχλούνται για λίγα ευρώ που είναι υποχρεωμένοι να δώσουν στην Εκκλησία, ε τότε δεν μπορώ παρα να εκφράσω την αντίθεσή μου στα παράλογα. Αν κάποιοι έχουν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν να το πούν στον ιερέα. Πάντως θα φανεί αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Σε περίπτωση που ιερέας γνωρίζει την οικονομική δυσχέρεια και δεν συμφωνήσει τότε θα πρέπει να ενημερωθεί η Μητρόπολη.

Να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και υποχρεώσεις του κόσμου απέναντι στην Εκκλησία και όχι μόνο απαιτήσεις.

Εγώ έτσι τα είπα για να ακουστουν ......

υποχρεώσεις έχουμε απέναντι στην Εκκλησία του Θεού ....τέλος πάντων ...
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby Μητσάκος » Mon May 29, 2017 12:13 pm

Εμενα τζαμπα[πριν από χρονια βεβαια] και γαμος και βαφτισια.

Νομίζω πως το τι πρέπει να γίνει θα το πούνε και θα ερωτηθούν οι άγιοι όπως ο Ιάκωβος Τσαλίκης, Άγιος Πορφύριος και άγιος Παΐσιος, κτλ.

Δεν παίρνω θέση γιατί δεν ξέρω και δεν θέλω να κάνω λάθος.
Αλλά πριν χρόνια που πήγαινα στον Στρατηγόπουλο, μου είχαν πει ότι δεν δέχεται επ'ουδενί χρήματα για τα Μυστήρια.
Περιττό να πω ότι κάθε φορά που πήγαινα το κερί το πλήρωνα από μόνος μου πιο ακριβά από οπουδήποτε αλλού.
Καλό είναι οι εκκλησίες τουλάχιστον να μην ανάβουν φώτα και να μην ζητάνε χρήματα για το ρεύμα μετά, αλλο αν ζητηθεί και κανονιστεί από πριν.
Ψάλτης, νεοκόρος πληρώνονται κονονικά από το παγκάρι, όταν γίνει λοιπόν Μυστήριο, τα όποια χρήματα αυξάνονται από το κεριά.
(θεωρώ απαράδεκτο ένας πιστός να βάζει 10, 20, 30 λεπτά και να παίρνει 3-4 κεριά. το λιγότερο 1 ευρώ για 3 κεριά. Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει.
Όμως υπάρχουν τόσα πολλά κακώς κείμενα που πραγματικά δεν υπάρχει γυρισμός.
Αν ζήσω μετά τον Παγκόσμιο, θέλω να δω τι τάξη θα μπεί σε όλα αυτά.
Last edited by Μητσάκος on Mon May 29, 2017 12:25 pm, edited 1 time in total.
Μητσάκος

Unread postby Μητσάκος » Mon May 29, 2017 12:19 pm

Επίσης ο ιερέας ΔΕΝ πρέπει να έχει άλλη εργασία για να μην αποσπάται από το έργο του.
Στην αρχαία εποχή μπορεί να μην δίνανε χρήματα για τα Μυστήρια, αλλά δίνανε χρήματα στην Εκκλησία γενικά ώστε να συντηρηθεί.
Μητσάκος

Unread postby inanm7 » Mon May 29, 2017 12:29 pm

Μητσάκος wrote:
Εμενα τζαμπα[πριν από χρονια βεβαια] και γαμος και βαφτισια.

Νομίζω πως το τι πρέπει να γίνει θα το πούνε και θα ερωτηθούν οι άγιοι όπως ο Ιάκωβος Τσαλίκης, Άγιος Πορφύριος και άγιος Παΐσιος, κτλ.

Δεν παίρνω θέση γιατί δεν ξέρω και δεν θέλω να κάνω λάθος.
Αλλά πριν χρόνια που πήγαινα στον Στρατηγόπουλο, μου είχαν πει ότι δεν δέχεται επ'ουδενί χρήματα για τα Μυστήρια.
Περιττό να πω ότι κάθε φορά που πήγαινα το κερί το πλήρωνα από μόνος μου πιο ακριβά από οπουδήποτε αλλού.
Καλό είναι οι εκκλησίες τουλάχιστον να μην ανάβουν φώτα και να μην ζητάνε χρήματα για το ρεύμα μετά, αλλο αν ζητηθεί και κανονιστεί από πριν.
Ψάλτης, νεοκόρος θα πρέπει να πληρωθούν λογικά.
Όμως υπάρχουν τόσα πολλά κακώς κείμενα που πραγματικά δεν υπάρχει γυρισμός.
Αν ζήσω μετά τον Παγκόσμιο, θέλω να δω τι τάξη θα μπεί σε όλα αυτά.

Για την άποψη του πατρός Κωνσταντίνου γνωρίζω. Δεν είναι λάθος και μακάρι να εφαρμοζόταν από όλους εμάς.
Έχω συζητήσει το θέμα και με ανθρώπους πνευματικούς και εννοώ με αγιασμένες μορφές και κανένας δεν μου είπε ότι απαγορεύεται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι ενδιαφερόμενοι που θα τελέσουν μυστήριο. Υπάρχουν συγκεκριμένα έξοδα (ψάλτης, νεωκόρος, ναός) τα οποία πρέπει να καλυφθούν. Ο ιερέας όμως απαγορεύεται να ζητήσει χρήματα για τον εαυτό του, εκτός και αν του δώσουν από ευχαρίστηση. Και πάλι καλό θα είναι να αρνηθεί αλλά στην επιμονή τους να δώσουν κάτι ας τα πάρει και ας τα διαχειριστεί με άλλο τρόπο, π.χ δίνοντάς τα σε ελεημοσύνη (δύσκολο αυτό).
inanm7
Συντονιστής Κατηγορίας

Unread postby Μητσάκος » Mon May 29, 2017 12:41 pm

Ο Θεός δεν θα αφήσει ποτέ τους ιερείς ξεκρέμαστους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα υπάρξει συντήρηση.
Όλοι μας μόνο τις αμαρρτίες μας πρέπει να φοβόμαστε, από εκεί κυνδυνεύουμε, από εκεί έρχονται οι κρίσεις, οι κύνδυνοι.
Τώρα είναι δύσκολο για έναν ιερέα να πει έτσι ξαφνικά για κακώς κείμενα δεν το κάκω έτσι, από την στιγμή που υπάρχει γενική επικράτηση. Αν είναι προτοπρεσβύτερος όμως μπορεί να διορθώσει πολλά.
Ο Στρατηγόπουλος είναι από τους λίγους που ορθώνει ανάστημα.
Όμως οι πιστοί να το έχουν καλά στο κεφαλι τους ότι καραγκιοζιλίκια με 10 και 20 λεπτά για κερί κτλ είναι απαράδεκτα για μένα.
Μητσάκος

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Mon May 29, 2017 1:31 pm

.....
Last edited by Τιποτας ο Αιτωλος on Mon May 29, 2017 1:37 pm, edited 3 times in total.
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby TASOS1 » Mon May 29, 2017 1:36 pm

ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ; ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΤΩΝ 20-30 ΛΕΠΤΩΝ;
TASOS1

Unread postby marjory » Mon May 29, 2017 1:47 pm

inanm7 wrote:
...................
Υποψήφιοι για γάμο τα έξοδα των οποίων είναι χιλιάδες ευρώ θα επιβαρυνθούν με το να δώσουν 50 ή 100 ευρώ παραπάνω για υποχρεώσεις απέναντι στην Εκκλησία;
.....................................
Όταν βλέπω να γίνονται του κόσμου τα έξοδα για μυστήρια και ενοχλούνται για λίγα ευρώ που είναι υποχρεωμένοι να δώσουν στην Εκκλησία, ε τότε δεν μπορώ παρα να εκφράσω την αντίθεσή μου στα παράλογα.
.....................................

:( :cry: :( :cry: :( :cry:
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ