ΘΑΥΜΑΤΑ

Κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθησαν...περί Θείας Λατρείας, Κλήρου, Λαού, Δράσεων της Εκκλησίας μας, αλλά, και αιρέσεων που προσπαθούν να παρεισφρύουν...

Moderator: inanm7

Re: ΘΑΥΜΑΤΑ

Unread postby KIXEM » Fri May 10, 2013 11:45 pm

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Πέμπτη 09-05-2013

Αδελφοί μου, μόλις έχω επιστρέψει με δικούς μου, από το προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στο χωριό Καμπί του Φαρμακά. Μια πορεία μίας ώρας γεμάτης προσμονή, μας έφερε μπροστά στο όμορφο εκκλησάκι του χωριού όπου, αν και αργά—21:00 πήγε--υπήρχαν ακόμη προσκυνητές μαζεμένοι στη χάρη του Αγίου μας. Κόσμος απλοϊκός, χαρούμενος και γελαστός στο προαύλιο και εντός του ναού. Με παιδική αγωνία πήραμε σειρά, πλησιάσαμε, ασπασθήκαμε την εικόνα, για να μας λούσει μαζί με τη χάρη και η ευωδία της. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία πιο κάτω, είναι εμφανέστατη η πορεία του μύρου, που ξεκινούσε από πάνω, στα αριστερά της κεφαλής του Αγίου, αν και σήμερα είχε περιοριστεί. Ο ιερέας, σταύρωνε λαδάκια στο ακρυλικό κάλυμμα της και τα μοίραζε στον κόσμο. Ζήτησα να μάθω λεπτομέρειες και με μεγάλη χαρά ο πατήρ Πολύδωρος και ο επίτροπος κύριος Αντώνης, με κάποιες γυναίκες που ήταν παρούσες όλες αυτές τις μέρες για να φυλάσσουν την εκκλησία, μου τις έδωσαν, για να πληροφορηθεί ο κόσμος καλύτερα. Το φαινόμενο δείχνει να ξεκίνησε από την Κυριακή, αν και υπάρχει ενδεχόμενο να προϋπήρχε σε μικρή έκταση, εν αγνοία όλων. Με αρχή την Κυριακή λοιπόν, κάποιος χωριανός είδε απλώς κάτι και το ανέφερε ως ασυνήθιστο, αλλά ο προβληματισμός ήρθε κατά τη διάρκεια της λιτανείας, όπου τα άτομα που κρατούσαν την εικόνα πρόσεξαν πως ήταν βαριά. Ειδικά τη Δευτέρα, χρειάστηκαν 6 άτομα για να τη σηκώσουν, όπως μου είπαν. Δευτέρα προς Τρίτη, φαίνεται να κορυφώθηκε η μυροβλυσία, με μαρτυρίες να λεν πως η εικόνα ευωδίαζε από το δρόμο ακόμη προς τον ναό. Η εκροή του υγρού που έβλεπαν, γινόταν από τουλάχιστον 2 σημεία επάνω στην εικόνα. Ο διακριτικός Ιερέας, δε θέλησε να γίνει αμέσως γνωστό και ειδοποιήθηκε ο υπεύθυνος Δεσπότης, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, κ. Ησαίας , που ανέλαβε να εξετάσει το φαινόμενο. Κάλεσε λοιπόν αμέσως ειδικούς από το μουσείο αρχαιοτήτων και την Αρχιεπισκοπή και μάλιστα, μου ειπώθηκε πως ο εικονολόγος, πήγε στο ναό στις 10 το βράδυ, ακριβώς γιατί ο Μητροπολίτης είναι πολύ τυπικός και θεώρησε πως όφειλε, για το καλό του ποιμνίου του, να λειτουργήσει αστραπιαία, όπως και έπραξε. Οι ειδικοί, κατέληξαν πως το γεγονός δε μπορούσε να ερμηνευθεί επιστημονικά και άρα επρόκειτο για συμβάν υπερφυσικό και συνεπώς, θαυματουργικό. Διαπιστώθηκε πως το μύρο, ανέβλυζε εσωτερικά, κάτω από το βερνίκι και γι’ αυτό δεν υγραινόταν το εικόνισμα εξωτερικά, και σχηματιζόταν κρυφό ρυάκι στην επιφάνειά του, το οποίο έχει σχεδόν στερεοποιηθεί (όταν εγώ τουλάχιστον το είδα). Φαίνεται και στις φωτογραφίες. Ίσως μάλιστα αυτός να ήταν και ο λόγος που λέγεται πως η εικόνα είχε αποκτήσει βάρος. Φυσικά, μου έχουν πει πως ώρες-ώρες, η εικόνα του μύρου άλλαζε--και ίσως αλλάξει και πάλι--και φαινόταν να είναι υγρό, αλλά με οδηγίες του Δεσπότη, τοποθετήθηκε σε όλο το ύψος της εικόνας προστατευτικό κάλυμμα, ώστε να μην προσπαθούν οι πιστοί να αγγίζουν ή να γδέρνουν την εικόνα και άθελά τους να τη βλάψουν. Είναι άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι άλλοτε έρεε περισσότερο μύρο και άλλοτε, η ευωδία γινότανε πιο έντονη, προφανώς επειδή κάποιες φορές ερχόταν κόσμος που καθόταν ώρα πολύ και προσευχόταν ή επειδή κάποιων η πίστη ήταν πιο ρηχή και ο Άγιος επέτρεπε με τη χάρη του Θεού το φαινόμενο να εντείνεται για να τους πυρώσει την καρδιά. Γεγονός συγκλονιστικό είναι επίσης η μαρτυρία πως το πρόσωπο του Αγίου Γεωργίου, ειδικά τη Δευτέρα, ήταν τόσο ζωντανό που νόμιζε κανείς πως θα μιλούσε. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό, μένει ο ναός ανοικτός μέχρι τις 10 κάθε βράδυ, με τον ιερέα να διακονεί τον κόσμο και προτίθενται να τον αφήσουν έτσι ωσότου σταματήσει ο κόσμος να συρρέει. Σημειωτέον, πως δεν έχει επιτραπεί σε κανέναν να εκμεταλλευτεί το γεγονός και δεν υπάρχει κανείς στον έξω χώρο να πωλεί οτιδήποτε, όπως συνήθως συμβαίνει, ακριβώς για να μη σκανδαλιστεί ο κόσμος πως κάποιοι εξ αρχής στόχευαν σε οικονομικό όφελος. Κλείνοντας, απλώς εγκυκλοπαιδικά να αναφέρω πως αρχαία χρυσαλοιφωτά τέμπλα, σαν το πανέμορφο τέμπλο στις φωτογραφίες, έχουμε και άλλα να κοσμούν κάποιους άλλους ναούς μας. Το συγκεκριμένο, είναι του 17ου περίπου αιώνα, ενώ οι εικόνες του, χρονολογούνται γύρω στα 1600. Να κλείσω, αναφέροντας πως ο ναός έχει τη μοναδικότητα να διατηρεί 2 εικόνες του αγίου Γεωργίου στο τέμπλο του—η δεύτερη, είναι τοποθετημένη στο αριστερό άκρο του τέμπλου και δε φαίνεται στις φωτογραφίες-- κάτι που έχει ιδιαίτερη εκκλησιαστική αξία, ίσως και πνευματική σημασία για το συμβάν.

Είναι δεδομένο αδελφοί μου, πως και ο Άγιος Γεώργιος με τη Μάνα Παναγιά μπροστά, θα υπερασπιστούν τα όσια και τα ιερά μας κατά την περίοδο των παγκόσμιων δεινών και η θεοσημεία, έχει ιδιαίτερα μεγάλο πνευματικό εκτόπισμα, σε καιρούς που, ενώ η Ελλάδα ζει την κόλαση και η Κύπρος τον Αττίλα 3, τα όρνεα, γυροφέρνουν το λαβωμένο κορμί του Ελληνισμού, μη γνωρίζοντας πως Μάστιγα εκ Θεού ευρίσκει, όσους βυσσοδομούν λυσσασμένα να καταλύσουν την Εκκλησία Του, γιατί ''πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής''.

Αυτό που συμβαίνει, από τη μια ανυψώνει, παρηγορεί, τονώνει, προσδίδει ελπίδα, σφραγίζει την Παρουσία και δείχνει την Πρόνοια, όμως, από την άλλη, ρίχνει φως, παρέχει γνώση, γεννά ευθύνη, καλεί σε μετάνοια, φανερώνοντας πως :

Σαν ο άνθρωπος πονά και δεν καλεί ουρανό, ο ουρανός κατεβαίνει στη γη,
έτσι ο άνθρωπος πιο κοντά Του σαν βρεθεί, πιο εύκολα μπορεί να μετανοεί!
Αλλά, να μετανοεί, μη σηκωθεί ο ουρανός κ’ αυτός έρμος πια, μείνει στη γη!

Ελλάδα-Κύπρος μου μη φοβηθείς, ποτέ μη δειλιάσεις,
''ίσχυε και ανδρίζου σφόδρα'' και τους εχθρούς σου νίκα,
''γιατί σιέπει σε που τάψη ο Θεός μου'', με τους Αγίους Του!

Απολογούμαι για τη χαμηλή ποιότητα στις φωτογραφίες, λόγω νύκτας, φώτων κλπ αδελφοί μου.

Βοήθειά μας, ο Άγιος Γεώργιος.

Με τη βοήθεια των αδελφών μας Dorotheos και sgoum, μπόρεσα να ανεβάσω τις φωτογραφίες και από κει μπορείτε να τις δείτε όλοι.

http://imageshack.us/g/1/10143066/
KIXEM

Unread postby AgwnistisTou21 » Sat May 11, 2013 12:44 am

να είσαι καλά για το κόπο που έκανες τα ωραία λόγια και τις φωτογραφίες.
τί όμορφος που είναι εδώ ο Άγιος, σα παιδάκι, και φαίνεται σα ζωντανός ότι θα βγεί έξω από την εικόνα.
τη χάρη του να μας στείλει, και να μας προστατεύει.
AgwnistisTou21

Unread postby jimanidis » Sun May 12, 2013 11:24 am

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Καλημερα σε ολους τους αδερφους. Ευχαριστουμε θερμα για τις εικονες που μας μεταφερατε αλλα και για ολες τις πληροφοριες.Αξιζε πραγματικα τον κοπο. Να ειστε παντα καλα να μας εμψυχωνετε.
jimanidis

Unread postby nikolar » Mon Jun 03, 2013 6:08 pm

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.

Το περιστατικό που περιγράφω και συμφωνεί και ο σύζυγος μου, ήταν η απαρχή για να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να πιστέψουμε πραγματικά στον Θεό, γιατί μέχρι τότε, μόνο αρνητική κριτική ασκούσαμε στους λειτουργούς του Θεού. Ο δε σύζυγος μου υπεράσπιζε ακόμα και την άποψη ότι Θεός δεν υπάρχει. Ήταν ένα γεγονός που μας επιβεβαίωσε πόσο άδικο είχαμε, πόσο λάθος κάναμε και μας άνοιξε τα μάτια ώστε να μπορέσουμε να δούμε τον αληθινό δρόμο, τον δρόμο του Θεού.

«Ο γιός μας ο Σωτήρης γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1994. Είχα αποφασίσει όταν το παιδί μου συμπληρώσει σαράντα μέρες ζωής να το πάω σε εκκλησία για να πάρει την ευχή, όπως συνηθίζεται, μετά και από τις παραινέσεις των άμεσα συγγενών μας.

Δεν το πήγα την ημέρα που σαράντισε, αλλά την επομένη ημέρα που ήταν Κυριακή στις 30 Οκτωβρίου 1994. Όμως, σαν αμελείς και αφελείς άνθρωποι που είμαστε, την ημέρα εκείνη ναι μεν ξύπνησα στις 7:00 η ώρα το πρωί για να το ταΐσω, αλλά μετά ξάπλωσα ξανά και μας πήρε ο ύπνος. Έτσι, σηκωθήκαμε αργότερα με τον σύζυγο μου και ετοιμαστήκαμε με την άνεση μας να πάμε στην εκκλησία. Όταν πήγαμε στην πρώτη εκκλησία, η Θεία Λειτουργία είχε τελειώσει και δεν υπήρχε κανένας Ιερέας να δώσει την ευχή στο παιδί. Φύγαμε και πήγαμε σε άλλη εκκλησία. Επισκεφτήκαμε τις εκκλησίες που γνωρίζαμε στους Δήμους, Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, Άλλες εκκλησίες ήταν κλειστές και άλλες που "ήταν ανοικτές, είχαν φύγει οι Ιερείς. Εγώ όμως επέμενα και έλεγα στον άντρα μου ότι «Σήμερα, Κυριακή θα πρέπει να πάρει την ευχή». Καταλήξαμε περίπου στις δυο (2:00) η ώρα το μεσημέρι έξω από τον Ιερό ναό του Άγιου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω. Ο σύζυγος μου έλεγε να παρατήσουμε την προσπάθεια και να πάμε την άλλη ημέρα να πάρουμε ευχή, όμως εγώ επέμενα. Είδα την πόρτα της εκκλησίας μισάνοικτη και του είπα ότι «αυτή θα ήταν η τελευταία μας προσπάθεια». Έτσι μπήκαμε μέσα στον Ιερό Ναό, εγώ με το παιδί μου στην αγκαλιά και ο άντρας μου.

Ο πολυέλαιος μπροστά από την ωραία πύλη του Ιερού ήταν ηλεκτροφωτισμένος. Ένας Ιερέας καθόταν στα πίσω στασίδια των γυναικών (σήμερα τα στασίδια έχουν αντικατασταθεί με καρέκλες). Ήταν μεγάλος σε ηλικία και επειδή δεν ήθελα να τον ενοχλήσω και να τον κουράσω, πήγα στο γραφείο των Ιερέων που ευρίσκετε εντός της εκκλησίας, σε διαμορφωμένο χώρο, για να βρω κάποιον άλλο Ιερέα να δώσει την ευχή. Στα γραφεία δεν υπήρχε κανένας. Κοίταξα σε όλη την εκκλησία και δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος, ούτε η νεοκόρος.

Τότε, ο μοναδικός ηλικιωμένος Ιερέας όπως καθόταν γύρισε το κεφάλι του προς το μέρος μας και μας ρώτησε: «Τι θέλετε;». «Πατέρα», του είπα, «θέλω να σαραντίσω το παιδί μου, αλλά αργήσαμε σήμερα». «Εγώ θα το κάνω», είπε και σηκώθηκε όρθιος. Τότε είδαμε έναν άνθρωπο ψηλό, ηλικιωμένο, με κάτασπρα γένια και μαλλιά, φορώντας άσπρα ράσα. Ερχόταν αργά προς εμάς, όχι επειδή ήταν ηλικιωμένος, αλλά επειδή ήταν πολύ γαλήνιος, Πήρε το παιδί στα χέρια του και αυτό χάθηκε μέσα στην αγκαλιά του. Είπε τις ευχές απ' έξω, χωρίς να διαβάσει τίποτα και το πήγε να το περάσει από το Ιερό του ναού.

Μπήκε από την κεντρική Ιερά πύλη του Ιερού και βγήκε από την πλαϊνή αριστερή πόρτα. Ήρθε προς το μέρος μας, μου έδωσε το παιδί και είπε τρεις ευχές, όχι όμως «να σας ζήσει», αλλά πολύ συγκεκριμένες ευχές που αφορούσαν το μέλλον του παιδιού, τις οποίες όμως επειδή δεν είχαμε δείξει την απαραίτητη προσοχή, δεν θυμόμαστε μέχρι σήμερα, ούτε εγώ, ούτε ο άντρας μου. Πήραμε το παιδί πανευτυχείς που μπορέσαμε να το σαραντίσουμε και αδαείς καθώς ήμασταν φύγαμε.

Μετά από αρκετό καιρό, ήρθε στο μαγαζί που έχουμε στο Αιγάλεω και εργαζόμαστε σ' αυτό, ένας επίτροπος του συγκεκριμένου Ιερού ναού. Πιάσαμε την συζήτηση και του είπαμε ότι «έχετε έναν πολύ καλό Ιερέα στον ναό σας» και αρχίσαμε να περιγράφουμε τον Ιερέα που νομίσαμε ότι είχαμε δει. «Δεν έχουμε κάποιον Ιερέα που να είναι έτσι», μας απάντησε. Μετά μας ρώτησε «Μήπως εννοείτε τον πατέρα ...;» (δεν θυμόμαστε το όνομα του),. «Όχι», απαντήσαμε. «Τον πατέρα ... τον γνωρίζουμε. Δεν ήταν αυτός». Όταν δε του είπαμε ότι φορούσε λευκά ράσα, δάκρυσε λέγοντας μας ότι ένας παπάς απλός δεν φοράει λευκά ράσα παρά μόνο σε κάποιες ιδιαίτερες περιστάσεις. Επίσης μας είπε ότι η εκκλησία αυτή την ώρα της ημέρας είναι κλειστή, γιατί όλοι ξεκουράζονται από την πρωινή Θεία Λειτουργία και πηγαίνουν στην εκκλησία αργότερα το απόγευμα. «Μόνο ο Χριστός και οι Άγιοι έχουν δικαίωμα να φορούν λευκά ράσα, γι' αυτό να προσεύχεστε και να ευχαριστείτε τον Θεό», ήταν τα λόγια του και έφυγε.

Τότε σκεφτήκαμε ότι άμεσα μία από τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να επισκεφτούμε τους Ιερείς της εκκλησίας και να δούμε ποιος πραγματικά Ιερέας ήταν. Πριν προλάβουμε να πάμε, ήρθε στο μαγαζί μας, μια γυναίκα, η οποία δεν είχε έρθει ποτέ, ούτε και ξαναήρθε από τότε. Μίλαγε συνέχεια, δεν μπορούσε κανείς να την σταματήσει. (Σημειωτέον εντός του μαγαζιού υπήρχαν και άλλοι πελάτες). Παρατήρησε μια μικρή εικονίτσα του αγίου Εφραίμ, που μας είχαν δώσει και την είχαμε αναρτήσει σε εμφανές σημείο και μας είπε «Α!, ξέρετε και τον άγιο Εφραίμ; Πάρτε μια εικονίτσα» μας είπε». Και πριν προλάβω να πω οτιδήποτε, έπιασε το χέρι μου και έβαλε στην παλάμη μου μια μικρή εικόνα. Την κοίταξα. Ήταν η εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα. Περίμενα να φύγει η άγνωστη γυναίκα και οι υπόλοιποι πελάτες και ρώτησα τον άντρα μου: «Θυμάσαι τον Πατέρα που μας σαράντισε τον Σωτήρη μας;». «Ναι», μου απάντησε. «Θυμάσαι πώς ήταν ακριβώς;». «Ναι», μου απάντησε ξανά. «Για κοίτα αυτή την εικόνα», του είπα δείχνοντας του την εικόνα του Αγίου. «Ναι», ρου είπε ενθουσιασμένος, «αυτός είναι».

Πήγαμε λοιπόν στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, είδαμε πάλι τον Άγιο Σπυρίδωνα σε
μεγάλη εικόνα. Ήταν ο ίδιος ο άγιος που είχαμε συναντήσει. Το αναφέραμε στους Ιερείς το θαυμαστό αυτό γεγονός. Το έμαθαν και οι υπεύθυνοι της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας, όπου ανήκει η εκκλησία.

Κάποια Κυριακή, στον συγκεκριμένο ναό, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ένας Ιερέας στο κήρυγμα του περιέγραψε το θαυμαστό περιστατικό της εμφάνισης του Αγίου Σπυρίδωνα, μη αναφέροντας βέβαια ονόματα, λέγοντας στους πιστούς ότι και στις μέρες μας γίνονται θαύματα, αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και την ψυχή μας. Και πραγματικά, έχει απόλυτο δίκιο. Αν ανοίξουμε την καρδιά μας και ζητήσουμε πραγματικά από τον Θεό να έρθει στην ζωή μας, τότε αυτός θα μας βοηθήσει σε κάθε βήμα μας, σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Μέχρι σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές ο γιός μας έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη, έχει μεγαλώσει πάρα πολύ όμορφα, ήρεμα προσφέροντας μας πάντα ευτυχία και χαρά που τον έχουμε κοντά μας. Ο Θεός να του δίνει πάντα φώτιση!»

Εγώ και ο σύζυγος μου θέλαμε να καταθέσουμε την δική μας μαρτυρία που αφορά ένα από τα θαύματα που γίνονται ακόμα και στις μέρες μας!

Η συγκεκριμένη Εκκλησία, εορτάζει την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στις 12 Δεκεμβρίου

Αιγάλεω 10 Απριλίου 2009 Η μητέρα: Αρχοντούλα Φ. Ο πατέρας: Γρηγόριος Φ.

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/201 ... _1814.html
nikolar

Unread postby Matina » Sun Jun 09, 2013 7:37 pm

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ! Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ!!!

Image
Μιά νέα κοπέλα πήγε νά χειρουργηθεί σέ νοσοκομείο τής Συμφερούπολης. Ή κατάσταση της ήταν πολύ σοβαρή καί ή εγχείρηση δύσκο­λη κι επικίνδυνη.

Ή γιατρός πού θά τη χειρουργούσε κάλεσε τή μητέρα τής ασθενούς καί τής είπε:

- Ή εγχείρηση είναι πολύ δύσκολη κι επικίνδυνη. Δέν μπορώ νά σάς εγγυηθώ τίποτα. Δέν ξέρω άν ή κόρη σας βγεί ζωντανή.

Δέν υπήρχε άλλη επιλογή. Ή νέα οδηγήθηκε στό χειρουργείο.
Σ’ όλη τή διάρκεια τής εγχείρησης ή μητέρα καθόταν στην αυλή του νοσοκο­μείου καί μέ δάκρυα στά μάτια προσευχόταν στον άγιο Λουκά τον Ιατρό καί στον άγιο Παντελεήμονα νά βοηθήσουν.

Image
Σέ κάποια στιγμή μπροστά στά μάτια τής μητέρας εκτυλίχθηκε ένα καταπληκτικό γεγονός:ό τοίχος του νο­σοκομείου έγινε διάφανος, σάν τζάμι. Φάνηκε ή αίθουσα του χειρουργείου. Στό χειρουργικό κρεβάτι ήταν ή κόρη της καί γύρω ή γιατρός που τή χειρουργούσε μέ τους συναδέλφους της. Δίπλα της στεκόταν ή νοσοκόμα-έργαλειοδότρια πού κρατούσε τά χειρουργικά εργαλεία.
Καί τό ακόμα θαυμαστότερο: Δίπλα στή γιατρό είδε καί τους Αγίους γιατρούς στους οποίους η ίδια προσευχόταν. Αριστερά στεκόταν ο Άγιος Παντελεήμονας μέ μιά λαμπάδα αναμμένη. Δεξιά στεκόταν ο Άγιος Λουκάς, ό όποιος έπαιρνε κάθε τόσο τά εργαλεία από τη νοσοκό­μα καί τά έδινε στη γιατρό!

Ή μητέρα έπεφτε από έκπληξη σε έκπληξη. “Ενιωσε ότι ή προσευχή της εισακούστηκε. Όταν τελείωσε ή εγχείρηση, ή γιατρός βγήκε χαρού­μενη καί ενθουσιασμένη.

Φώναξε τη μητέρα καί της είπε:
- Πήγαμε πολύ καλά, ανέλπιστα καλά!

Τότε ή μητέρα της διηγήθηκε τό θαυμαστό γεγονός πού έζησε. Ή γιατρός έμεινε αποσβολωμένη. “Εκανε τό σταυρό της καί ομολόγησε:
- Τώρα κατάλαβα. Όση ώρα χειρουργούσα καί ήθελα κάποιο χει­ρουργικό εργαλείο, δέν προλάβαινα νά τό πω στη νοσοκόμα. Μέ τό πού σκεφτόμουν ποιο εργαλείο θέλω, τό είχα στά χέρια μου.

Από το βιβλίο: «Ταχύς εις βοήθειαν…» του Καθηγουμένου π.Νεκταρίου Αντωνοπούλου
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby Εφραίμ » Mon Jun 24, 2013 8:24 pm

ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Θέλω να με φωνάζετε...."

Έχουμε μια προσωπική μαρτυρία, της αείμνηστης γερόντισσας Μακρίνας, μοναχής, από την Πορταριά του Βόλου, που την διηγείτο τακτικά.

Image

Μια νεαρά σχετικώς κυρία, είχε υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να παραλύσει τελείως από τη μέση και κάτω, έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω, και ελαφρά από τη δεξιά της πλευρά. Το μυαλό της, όμως, και η ομιλία της δεν πειράχτηκαν καθόλου… Από τη γερόντισσα Μακρίνα, αυτή η συγκεκριμένη κυρία είχε μάθει, πριν από τέσσερα – πέντε χρόνια, την ευχή και επικαλείτο συνεχώς, όχι μόνο το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αλλά και της Υπεραγίας Θεοτόκου. Έτσι, κατάκοιτη και ακίνητη, όπως ήταν, με το ελεύθερο αριστερό της χέρι, έκαμε συνέχεια κομποσχοίνι στο όνομα της Παναγίας, λέγοντας και φωνάζοντας με πόνο και θέρμη «Υπεραγία Θεοτόκε, βοήθει μοι».

«Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον με».

«Παναγία μου, σώσε με, είμαι αμαρτωλή».

Ύστερα από αρκετές ημέρες συνεχών επικλήσεων, ω του θαύματος θα ανακράζαμε όλοι μαζί, παρουσιάστηκε ένα βράδυ την ώρα που ήτο ξυπνητή, και απευθυνόταν προς την Παναγία με το κομποσχοινάκι της, παρουσιάστηκε Εκείνη ολόλαμπρη μπροστά της. Φωτεινή σαν τον ήλιο. Και είχε τέτοια ομορφιά που θαμπώθηκε, όχι μόνον από την θεϊκή ακτινοβολία της, αλλά και από την απερίγραπτη ωραιότητά της. Το ανάστημά της ήτο μεγαλοπρεπέστατο, ουράνιο και ακατάληπτο. Ενώ πίσω της εφαίνοντο πολύ καθαρά ένα πλήθος από τάγματα αγγέλων και αρχαγγέλων. Ταυτόχρονα είχε την ορατή αίσθηση ότι με τη θεία της παρουσία η Παναγία σκέπαζε ολόκληρο τον κόσμο.

Και μέσα στο ιερό δέος της, τον θαυμασμό και την κατάπληξή της, άκουσε την ουράνια φωνή Της να την ρωτάει.

- Τι θέλεις να σου κάνω, Μαρία, παιδί μου; – Μαρία την λέγανε.

Και η άρρωστη αλλά η ευλαβής εκείνη χριστιανή, χωρίς δισταγμό, Της απάντησε:

Θέλω να γυρίζω από το ένα πλευρό στο άλλο, γιατί είμαι παράλυτη απ’ τη μέση και κάτω, και δεν μπορώ. Κουράστηκε η πλάτη μου απ’ την ακινησία. Ιδιαιτέρως, όμως, θέλω να σωθώ. Τη σωτηρία μου ποθώ, γι’ αυτό και Σε φωνάζω.

Και η Υπεραγία Θεοτόκος, η γλυκυτάτη Παναγία μας, που συμπονάει με τους πόνους μας και τα βάσανά μας, της απάντησε:

- Αυτά θα σου τα δώσω. Και, γι’ αυτό ήλθα, επειδή με φωνάζεις κάθε μέρα, απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. Γιατί θέλω να με φωνάζετε! Να με φωνάζετε συνεχώς. Και γω ακούω και έρχομαι. Θέλω να με φωνάζεις, της είπε. Θέλω να με φωνάζετε όλοι σας, όλοι οι χριστιανοί, αυτό εννοούσε τώρα.

Πλημμύρισε, όχι μόνον το δωμάτιο από την υπέρλαμπρη φωτοχυσία της, και το ουράνιο άρωμά της, αλλά και ολόκληρο το σπίτι της. Όλα τα μέλη της οικογένειάς της, κατά την μαρτυρία της αείμνηστης γερόντισσας, έζησαν αυτό το ολοζώντανο θαύμα. Η δε ουράνια αυτή ευωδία παρέμεινε διάχυτη για μέρες μέσα στο σπίτι, και ιδιαίτερα στο δωμάτιο της άρρωστης. Το πρόσωπο της Μαρίας έλαμπε από την πολλή χάρη που έλαβε. Και όχι μόνον άρχιζε να κινεί το σώμα της, και να γυρίζει πλευρό με ευκολία, αλλά σε λίγες μέρες έγινε τελείως καλά και σηκώθηκε υγιεστάτη.

Εγώ όμως δεν θα μείνω στο καταπληκτικό αυτό θαύμα της θείας παρουσίας της Υπεραγίας Θεοτόκου, ούτε στο θαύμα της θεραπείας της άρρωστης. Αλλά θα παραμείνω σ’ αυτά που είπε η Παναγία μας, η Μητέρα όλων μας. Τι είπε; «Θέλω να με φωνάζετε». «Θέλω να με επικαλείσθε. Και ’γω ακούω και έρχομαι. Θέλω να με φωνάζετε.»

«Υπεραγία Θεοτόκε βοήθησέ με»,

«Υπεραγία Θεοτόκε σώσε με»,

«Υπεραγία Θεοτόκε σώσε το παιδί μου», και ό,τι άλλο νομίζετε ότι μπορείτε να φωνάξτε απ’ το βάθος της καρδιάς σας, αυτό που μας πονάει συνήθως περισσότερο.

Πηγή: http://tokandylaki.blogspot.gr

Πηγή:
http://mkka.blogspot.gr/2013/06/blog-post_23.html
Εφραίμ

Unread postby nikolar » Thu Jun 27, 2013 2:47 am

ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ

1Υπήρχε ένα διάστημα κατά το οποίο ο άνδρας του ζεύγους χ. δεν αισθανόταν καλά, έβλεπε οι δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν.

Οι εξετάσεις δεν έδειξαν καλά αποτελέσματα, έτσι η εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα ήταν μονόδρομος. Εξετάσεις , διαγνώσεις, συμβούλια το συμπέρασμα έπρεπε να ανακοινωθεί στη σύζυγο.

-Καθολικός Καρκίνος, λίγες βδομάδες Ζωής…μαθηματικά αποδεδειγμένο.

Σοκ! Η σύζυγος, βγαίνει έξω στο διάδρομο προσπαθώντας να κρύψει τα δάκρυα και την αγωνία. Άλλη ζωή, έπρεπε από τώρα να προετοιμαστεί… και είχε και οικογένεια.

Την πλησιάζει μια νοσοκόμα και της λέει:
-Στο Μήλεσι Αττικής υπάρχει ένα μοναστήρι, υπήρχε ένας γέροντας…γίνονται θαύματα… πήγαινε.
Τι είχε να χάσει, χαμένα ήταν όλα.
Την επομένη το πρωί, πήρε τον δρόμο για το Μήλεσι.

Ρωτώντας έφτασε στην κεντρική πύλη του μοναστηριού και προχώρησε προς την πόρτα της Εκκλησίας.
Χτύπησε την πόρτα, ξαναχτύπησε…κανείς.
Πήγε στη διπλανή πόρτα ( που οδηγεί στο Εκκλησάκι του Αη Γιώργη ) χτύπησε…κανείς.
Πήγε ακόμη πιο πέρα ( στην πόρτα που απ’ τη σκάλα οδηγεί στο κελί του γέροντα ) χτύπησε… πάλι κανείς.

Μια φωνή ακούστηκα ( Γιώργο – Γιώργο ) μέσα στο το κτήριο, μάλλον ήταν ο παπαγάλος που είχε ο γέροντας και κατά καιρούς έλεγε διάφορα ονόματα.
Κοντοστάθηκε η γυναίκα, Γιώργο λεν τον σύζυγο της.
Περίμενε, περίμενε, κανείς δεν άνοιγε.

Πήρε τον δρόμο της επιστροφής…μα εγώ ήρθα εδώ κανείς δεν μου ανοίγει…την πήρε το παράπονο.
Άνοιξε την τσάντα της να βγάλει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, χτυπάει το κινητό και ένας Άγνωστος της λέει:
- To ότι δεν με βρήκες δεν σημαίνει οτι δεν είμαι εδώ, ο άντρας σου θα γίνει καλά, άντε στο καλό.

Απέμεινε ακίνητη η γυναίκα, δεν ήξερε τι να κάνει, και το τηλέφωνο…ποιός ήταν, το τηλεφώνημα από που ήταν;
Πηγαίνοντας στην είσοδο της πύλης του μοναστηριού, στην ταμπέλα είδε τον αριθμό τηλεφώνου που την κάλεσε.
Ήταν το τηλέφωνο του μοναστηριού.
Έφυγε τρέχοντας, με μια ελπίδα.

Δάκρυα έτρεχαν απ’ τα μάτια της, οδηγούσε σκορπίζοντας συνεχώς τα μάτια της. Έφτασε στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί είχαν περάσει από τον θάλαμο του συζύγου της, μα στον διάδρομο τους συνάντησε.
-Βλέπουμε μια περίεργη κατάσταση, δεν εξηγείται, αύριο θα κάνουμε γενικές εξετάσεις.
Το αύριο κρατούσε αιώνες άλλες φορές, μα αυτό το αύριο δεν της φάνηκε βουνό…κάτι περίμενε.

Ο ασθενής εξετάστηκε, τα αποτελέσματα δεν καθυστέρησαν, η διάγνωση βγήκε.
-Τώρα δεν έχει τίποτε ο ασθενής, απάντησαν οι γιατροί…δεν ξέρουμε τι έγινε.
Με χαμόγελο ευτυχίας και δοξολογίας μαζί, μπήκε στον θάλαμο να βρει τον σύζυγό της…

Υ.Γ Τα συμπεράσματα δικά σας.

Άγιε του Θεού Πορφύριε πρέσβευε υπέρ υμών και ημών.
http://www.agioritikovima.gr/thavmata/2 ... i-den-me-b
nikolar

Unread postby Εφραίμ » Tue Jul 02, 2013 11:17 am

nikolar wrote:ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ
Άνοιξε την τσάντα της να βγάλει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, χτυπάει το κινητό και ένας Άγνωστος της λέει:
- To ότι δεν με βρήκες δεν σημαίνει οτι δεν είμαι εδώ, ο άντρας σου θα γίνει καλά, άντε στο καλό.

Παρόμοιο θαύμα, δηλαδή μίλησε στο τηλέφωνο ΜΕΤΑ από τον θάνατο του, έκανε και ο Όσιος Αρχιμανδρίτης π. Ευμένιος Λαμπάκης, στα Ρούστικα της Κρήτης ( ο π. Ευμένιος ήταν ο προηγούμενος Καθηγούμενος στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού, στα Ρούστικα Κρήτης ).
Last edited by Εφραίμ on Tue Jul 02, 2013 11:30 am, edited 1 time in total.
Εφραίμ

Unread postby Εφραίμ » Tue Jul 02, 2013 11:24 am

Συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας και των Αγίων Αναργύρων

Image

Διηγείται μια γυναίκα:

" Το όνομα μου είναι Αθηνά Παππά. Στις 24-10-08 ο υιός μου Σπυρίδων είχε ένα σοβαρότατο τροχαίο. Είχε χτυπήσει στο κεφάλι και είχα αιματώματα στον εγκέφαλο, νεκρά κύτταρα τα οποία δεν αναπλάθονται ποτέ ξανά και θλάση στο κέντρο του εγκεφάλου. Ήταν στην εντατική του Ν.Ν.Α επί 29 πραγματικά πολύ δύσκολες μέρες διότι ήταν σε κώμα, διασωληνωμένος γιατί δεν μπορούσε ν’ αναπνεύσει και επιπλέον είχε αρχίσει η εσωτερική σήψη στα όργανά του. Το αποκορύφωμα ήταν η 45-λεπτη ανακοπή που έκανε 3 ημέρες πριν την γιορτή της Παναγίας (τα εισόδια της Θεοτόκου).
Απ’ την ανακοπή του έμεινε ανεπάρκεια στην καρδούλα του, που θα την είχε για όλη του την ζωή.

Ο γιός μου ήταν 16 χρονών όταν συνέβη το τροχαίο. Εμείς πλέον δεν ξέραμε τι να παρακαλέσουμε τον Θεό. Οι γιατροί είπαν ότι αν ζήσει θα μείνει φυτό γιατί το χτύπημα στον εγκέφαλο είναι σ’ ένα σημείο όπου απ’ εκεί φεύγουν όλες οι πληροφορίες.Μετά την ανακοπή και ενώ ήταν σε κώμα συνέχισε να βαραίνει. Δεν ανέπνεε, δεν λειτουργούσαν τα όργανά του, του έβαζαν αίμα και είχε πάρει και λοίμωξη όπου είχε 40 πυρετό. Παρακαλούσαμε τον Θεό με τον άντρα μου να τον αναστήσει, δεν ξέραμε τι να πρωτοπαρακαλέσουμε.

Την επόμενη μέρα απ’την ανακοπή κάναμε ακόμη μία λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα, την εκκλησία που ήταν μέσα, στον προαύλιο χώρο του Ν.Ν.Α. Η λειτουργία τελείωσε στις 10 περίπου το πρωί. Όταν άνοιξε το επισκεπτήριο στις 13.00 μάθαμε ότι είχε περάσει ο πνευματικός μας κύριος Στέφανος Νταλιάνης και διάβασε το παιδί μας στην εντατική κατόπιν εντολής του πατρός Παΐσίου και Ευμενίου που έχουν κοιμηθεί. Μπήκαμε στο δωμάτιο του και ώ του θαύματος το παιδί απ’ τον λαιμό και κάτω ήταν αναστημένο.

Ο πυρετός ήταν 36,6, τα νεφρά του δούλευαν κανονικά, είχε πολλά ούρα και κόπρανα και ανέπνεε μόνος του χωρίς μηχάνημα. Επιπλέον η καρδιά του δούλευε μόνη της χωρίς το μηχάνημα.

Οι γιατροί μας είπαν: πρόκειται για θαύμα. Ξαφνικά πήρε μπρος και εκτός από το κεφάλι του (ήταν σε κώμα) όλο του το σώμα δούλευε ρολόι. Αν συνεχίσει έτσι, μας είπαν, σε 2 ημέρες θα βγει από την εντατική. Όσο για τον εγκέφαλο μας είπαν θα μείνει φυτό…

Σε δύο ημέρες ξημέρωναν τα εισόδια της Θεοτόκου. Το πρωί κάναμε λειτουργία πάλι στον Άγιο Σπυρίδωνα και φύγαμε να πάμε στο Τζάνειο νοσοκομείο, διότι εκεί θα μετέφεραν το γιο μας. Καθώς πηγαίναμε στο Τζάνειο άρχισα να φωνάζω υστερικά. «Έκλαψε η Παναγία και θέλω να μου φέρετε τα δάκρυά της. Κλαίει για τον Σπύρο μου». Η αδερφή μου και ο άντρας μου προσπαθούσαν να με ηρεμήσουν, όμως εγώ ήμουν ανένδοτη και πολύ εχθρική μαζί τους γιατί δεν με πίστευαν. Φώναζα συνεχώς ότι κλαίει η Παναγία κάπου στον Ορωπό για τον Σπύρο μου αλλά όλοι με θεωρούσαν τρελή. Δεν ήξερα τι έλεγα όμως επέμενα πολύ. Σε σημείο που μ’ άκουγαν οι γιατροί του Τζανείου και οι ασθενείς και προσπαθούσαν να με ηρεμήσουν. Εγώ ανένδοτη.

Ωστόσο η ώρα περνούσε και το ασθενοφόρο που μετέφερε το παιδί μας απ’ το Ν.Ν.Α δεν φαινότανε πουθενά. Εγώ γκρίνιαζα για τα δάκρυα της Παναγίας, μ’ έπιασε ανησυχία επειδή αργούσε να ‘ρθει το παιδί. Στις 1.30 περίπου το μεσημέρι έφτασαν.

Εγώ έκλαιγα πολύ και παρακαλούσα τους συγγενείς να μου φέρουν τα δάκρυα της Παναγίας μέχρι που είδα το φορείο με τους γιατρούς που συνόδευαν το παιδί μας να έρχονται… Οι γιατροί ήταν χαμογελαστοί… Το παιδί είχε ξυπνήσει καθ’ οδόν προς το Τζάνειο γι’ αυτό άργησαν να μας το φέρουν…

Είδαμε το παιδί μας ξύπνιο και δεν το πιστεύαμε. Τα μάτια του ήταν στη θέση τους και το αιμάτωμα που είχε στα μάτια είχε εξαφανιστεί. Είχε ξυπνήσει και είχε ξυπνήσει καλά. Ακόμη βέβαια δεν ξέραμε τι θα λειτουργούσε απ’ το σώμα του και τι όχι διότι μόνο μας κοιτούσε… Είχε ακόμη τραχειοστομία και την γαστροστομία…

Μόλις τακτοποιήσαμε το παιδί στο δωμάτιο εγώ άρχισα πάλι να φωνάζω και να μαλώνω με όλους. «Κλαίει η Παναγία για τον Σπύρο μου», τους έλεγα. Πηγαίνετε να μου φέρετε τα δάκρυά της. Κανείς δεν με καταλάβαινε, κανείς δεν με πίστευε. Κανείς δεν μου έδινε καμία σημασία… Σε 2 ώρες περίπου και ενώ περιποιόμουν το γιο μου χτύπησε το κινητό μου και ήταν μια φίλη η οποία με ρώτησε σε ποιο νοσοκομείο και σε ποιο δωμάτιο είμαστε για να ‘ρθει. Μόλις ήρθε της λέω: «Μου ‘φερες τα δάκρυα της Παναγίας»; Εκείνη με κοίταξε κάπως και μου είπε ότι η πεθερά της είχε πάει εκδρομή στον Ορωπό αλλά πρώτα πέρασε απ’ την εκκλησία ν’ ανάψει ένα κερί. Εκεί έμαθε ότι η εικόνα της Παναγίας μυροβλύζει και κάθε χρόνο που είναι τα εισόδια της Θεοτόκου ανοίγουν την εικόνα και παίρνουν το μύρο. Πήρε μύρο για κείνη και θυμήθηκε και μένα και ζήτησε απ’ τον ιερέα και για μένα. Το ‘δωσε στη νύφη της κι εκείνη έτρεξε και μου το ‘φερε. Παίρνω το μύρο απ’ τα χέρια της και χωρίς δεύτερη σκέψη το κάνω χαπάκι και του το βάζω με τη σύριγγα απ’ την γαστροστομία που είχε στο στομάχι. Εκεί ηρέμησα και δικαιώθηκα κιόλας στους συγγενείς μου.

Το ίδιο βράδυ γύρω στις 1.30 μπήκαν 2 γιατροί στο δωμάτιο οι οποίοι στάθηκαν πάνω απ’ το παιδί το κοίταξαν κάτι είπαν μεταξύ τους και έφυγαν. Είπα στην αδερφή μου να τρέξει στο διάδρομο να τους προλάβει νε μας πουν τι είδανε, όμως εκείνη δεν τους είχε δει. Την επόμενη το πρωί που πήγα να κοινωνήσω στην εκκλησία του Τζανείου είδα ότι η εικόνα των Αγίων Αναργύρων και οι γιατροί που είχαν έρθει ήταν τα ίδια πρόσωπα. Απ’ εκείνη την ημέρα τ’ αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Ο Σπύρος μου έβγαλε την τραχειοστομία, την γαστροστομία, επικοινωνούσε και σε μία εβδομάδα δειλά-δειλά περπατούσε. Ο υπέρηχος της καρδιάς έδειξε ότι έχει καινούρια καρδιά και η μαγνητική εγκεφάλου έδειξε ότι το παιδί μας δεν είχε χτυπήσει ποτέ. Βγήκαμε την ημέρα του Αγ. Σπυρίδωνος απ’ το νοσοκομείο περπατώντας. Οι γιατροί μας είπαν: Δεν ξέρουμε που πιστεύετε αλλά όλ’ αυτά η επιστήμη δεν μπορεί να τα εξηγήσει.

Πρέπει ακόμη να πώ ότι ο σταυρός που έφερε ο πνευματικός μας στην εντατική και σταύρωσε το παιδί μας κοκκίνισε. Η Παναγία σκέπασε το παιδί μας και τόσο ταπεινοί είναι οι Άγιοι μας όπου ανάστησαν το Σπύρο μας και σήμερα είναι εντελώς καλά. "

Πηγή: http://www.briefingnews.gr/olazoi/item/ ... onitiko-th
Εφραίμ

Unread postby Εφραίμ » Tue Jul 02, 2013 7:25 pm

Θαυμαστή εμφάνιση της Αγίας Ελένης.

Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου.

Image

Για ν’ αντιληφθούμε το μέγεθος και τη δύναμη της ακολουθίας των εγκαινίων ενός ναού θα σας διηγηθώ μια ιστορία που έγινε προ πενταετίας σε χωριό της μητροπόλεώς μας, το Σαράντι. Εκεί που η αγία Ελένη εμφανίστηκε σε μια γυναίκα που κατάγεται από το χωριό αυτό, που η εκκλησία του είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Η γυναίκα αυτή αντιμετώπιζε μια δύσκολη ασθένεια και μια μέρα της εμφανίζεται η αγία Ελένη και της λέει: «Θα σε κάνω καλά! Αλλά, έχω κι εγώ ένα πρόβλημα που χρειάζομαι τη δική σου βοήθεια». «Τι πρόβλημα έχεις εσύ, αγία μου Ελένη»; «Στο χωριό σου, ο ναός δεν εγκαινιάστηκε ποτέ. Θέλω να το πεις αυτό στον παπά, για να φροντίσει να γίνουν τα Εγκαίνια».

Όταν πλησίαζε η πανήγυρις των αγίων, 21 Μαΐου, πήγε, βρήκε τον ιερέα του χωριού, τον μακαριστό σήμερα πατέρα Στυλιανό, και του το είπε. Ο παπάς την αποπήρε, λέγοντάς της: «Πήγαινε, κόρη μου, στη δουλειά σου. Η Εκκλησία μας είναι 400 χρονών. Πώς γίνεται να μην έχει Εγκαίνια; Έχει τοιχογραφίες. Αν είδες έναν άγιο στο όνειρο σου, τώρα θα πιστεύουμε στα όνειρα»; Πράγματι, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στα όνειρα.

Οπότε, η γυναίκα ταπεινωμένη, σιωπηλή, έκανε υπακοή κι έφυγε.

Πέρασε ένας χρόνος και όταν πλησίαζε πάλι η εορτή των αγίων, η αγία της εμφανίστηκε για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά όχι στον ύπνο της και θυμωμένη της λέει: «Όταν έρθει ο δεσπότης να το πεις σ’ αυτόν».

Έτσι, λοιπόν, στον εσπερινό των αγίων την ώρα της λιτανείας πρόσεξα πως η γυναίκα αυτή έκλαιγε, χωρίς σταματημό. Τη ρώτησα γιατί κλαίς και μου είπε να σου πω μετά. Είπαμε το «Δι’ ευχών» και μου διηγήθηκε την εμπειρία της.

Τότε, εισήλθα στο ιερό μαζί με τον παπά και σηκώσαμε τα ενδύματα της αγίας τράπεζας, για να δούμε αν υπάρχει ο «ομφαλός» -όπως εμείς έχουμε ομφαλό, έχει και η αγία τράπεζα, γιατί είναι ζωντανό σώμα- που μέσα τοποθετούμε λείψανα μαρτύρων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός ναού. Να δούμε αν υπάρχουν οι τέσσερεις οπές των ευαγγελιστών. Και βλέπουμε να μην υπάρχει τίποτα. Ήταν σκέτο μάρμαρο! Κοιτάξαμε και κάτω από την αγία τράπεζα αν υπάρχει το «φυτόν» όπως λέγεται. Διότι κάποιες παλαιές αγίες τράπεζες έχουν τοποθετημένα τα λείψανα των μαρτύρων σ’ αυτή την οπή, στο «φυτόν». Δεν υπήρχε τίποτα που να δεικνύει ότι ο ναός είχε εγκαινιαστεί κι έτσι ορίσαμε ημερομηνία για τα Εγκαίνια.

Την ημέρα των Εγκαινίων και συγκεκριμένα τη στιγμή που έγινε η πλύση, ο ραντισμός και η χρίση με μύρο της αγίας τράπεζας και όταν είπαμε «Πρόσχωμεν» κι εψάλει τρείς φορές το «Αλληλούια», ευωδίασε η εκκλησία όλη. Δείγμα ότι η αγία Ελένη ευαρεστήθηκε από την πράξη των Εγκαινίων.

Πόσο οι άγιοι μας είναι ζωντανοί μέσα στη ζωή μας! Πόσο φροντίζουν τις εκκλησίες τους και πόσο φροντίζουν όλα να γίνονται σύμφωνα με την τάξη που όρισαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Καταλαβαίνουμε έτσι και το νόημα της «οπισθάμβωνος ευχής», την οποία ο ιερέας πριν από την απόλυση λέει μεγαλόφωνα: «Ο ευλογών τους ευλογούντάς σε, Κύριε, και αγιάζων τους επί σοι πεποιθότας, σώσον τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου. Το πλήρωμα της Εκκλησίας σου φύλαξον. Αγίασον τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου. Συ αυτούς αντιδόξασον τη θεϊκή σου δυνάμει και μη εγκαταλίπης ημάς τους ελπίζοντας επί σε».

Ας μην ξεχνούμε ότι εγκαινιάζουμε ναούς για να ανακαινίζουμε τους εαυτούς μας. Οι ναοί από μόνοι τους είναι πέτρες και πηλός. Από τη στιγμή όμως που αυτές οι πέτρες και αυτός ο πηλός, μετέχουν της ενέργειας τους Αγίου Πνεύματος και ενώνεται το κτιστό με το Άκτιστο, η δημιουργία με τον Δημιουργό, μπορούμε κι εμείς να μεταβληθούμε, να ανακαινισθούμε και να μεταμορφωθούμε. Κι αυτό γίνεται σιγά-σιγά. Η χάρις του Αγίου Πνεύματος μας μεταμορφώνει διακριτικά και ανεπαίσθητα. Και μεταμορφωνόμαστε όταν μετέχουμε στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, εξαιρέτως δε στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Αυτό να είναι η έγνοια της ζωής μας, για τη ζωή μας την αιώνιον˙ Αμήν!

* Απομαγνηματοφωνημένο απόσπασμα κήρυγμα σε Εγκαίνια Ναού

Πηγή: http://www.immorfou.org.cy/newsvarious- ... eleni.html
Εφραίμ

PreviousNext

Return to ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ