ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθησαν...περί Θείας Λατρείας, Κλήρου, Λαού, Δράσεων της Εκκλησίας μας, αλλά, και αιρέσεων που προσπαθούν να παρεισφρύουν...

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby marjory » Tue Nov 15, 2011 4:02 pm

Η ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

Η μαγεία είναι μια πανάρχαια επιστήμη σκοτεινών τεχνών και επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Δυστυχώς και σήμερα πολλοί συνάνθρωποί μας επιμένουν ή να την εξασκούν ή να επισκέπτονται μάγισσες, χαρτορίχτρες και μέντιουμ, συμμετέχοντας έτσι στα σχέδια του πονηρού.
Για μια ενημέρωση γύρω από τον χώρο της μαγείας, με σκοπό την προστασία τη δική μας και των παιδιών μας, θα ενημερωθούμε παρακάτω.

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΌΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Από τα μικρά μας χρόνια ακούμε παραμύθια για καλές και κακές μάγισσες, για μαγικά ζώα που πετάνε και μιλάνε, για νεράϊδες που με ραβδιά μεταμορφώνουν ανθρώπους και ζώα και άλλες ιστορίες. Όλες αυτά τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, κρύβουν και αληθινές καταστάσεις μαγείας και γνήσιες τελετές των μάγων, πράγματα που προσπαθεί να διαφημίσει και ο Χάρι Πότερ στα βιβλία και τα έργα του. Ποια είναι τα μαγικά στοιχεία των παραμυθιών που ισχύουν σήμερα;
Πρώτα πρώτα το ότι έχουν οι μάγοι αποκρυφιστικές δυνάμεις, δηλαδή για την Εκκλησία δυνάμεις έξω από αυτούς, δυνάμεις του πονηρού κόσμου.
Δεύτερον, ότι υπάρχουν καλοί και κακοί μάγοι. Οι καλοί μάγοι λέγονται και λευκοί μάγοι και υποτίθεται ότι δουλεύουν για το καλό του κόσμου, δηλαδή βρίσκουν χαμένα αντικείμενα, εξορκίζουν από το κακό συνανθρώπους τους, ενώνουν και πάλι διαλυμένα ζευγάρια κ.λπ. Στην πραγματικότητα όλες αυτές οι τεχνικές είναι για την Εκκλησία δυνάμεις του κάτω κόσμου, που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους μη ενήμερους ή ολιγόπιστους ανθρώπους. Οι κακοί μάγοι χρησιμοποιούν τα μάγια τους για να βλάψουν γνωστούς ή αγνώστους, να επιφέρουν καταστροφές σε σοδειές κ.α.
Τρίτον, οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους σύγχρονους μάγους δεν διαφέρουν και πολύ από τους μάγους των παραμυθιών και συστατικό τους είναι η επαφή και σχέση με τον δαιμονικό κόσμο. Χρησιμοποιούν κεριά, βιβλία, δισκοπότηρα, καρφίτσες, σαπούνια, μάσκες, κόκαλα, τρίχες, βότανα και πολλά άλλα αντικείμενα ή και εκκλησιαστικά σκεύη για να ξεγελάσουν αρκετούς.
Και τέταρτον, η μουσική, ο χορός, τα τελετουργικά ρούχα είναι ίδια ακόμα με αυτά των παραμυθιών (Βοήθημα Θρησκευτικών Α’ Λυκείου, εκδόσεων Πατάκη, 2003, σελ. 338-339).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ
Οι άνθρωποι στις πρωτόγονες φυλές λάτρεψαν τα φυσικά φαινόμενα, δηλ. τους σεισμούς, τις πλημμύρες, τους κατακλυσμούς ως θεούς. Για να αποφύγουν την οργή τους θυσίαζαν ζώα και ανθρώπους ή ντυμένοι με προβιές ζώνων μιμούνταν τα στάδια του κυνηγιού με εικονικό τραυματισμό ζώων σαν σε θέατρο για να πετύχουν την αυριανή ημέρα καλό κυνήγι. Αυτή είναι και η αρχή της μαγείας και μάλιστα της «συμπαθητικής», δηλαδή ζημιά σε κούκλες-ομοιώματα για να πάθει ζημιά και το πρόσωπο που θέλει κάποιος να καταστρέψει.
Αργότερα η μαγεία προσέλαβε πολλές μορφές και αναμείχθηκε με τη μαντεία, τον πνευματισμό, την αστρολογία, την θεοσοφία, την αλχημεία και τον αποκρυφισμό. Οι πιο κοινές μορφές μαγείας σήμερα είναι η γητεία, η φαρμακεία, η επαοιδοία, η νεκρομαντεία, ο εξορκισμός και οι ψαλμοί. Στην γητεία αναμειγνύονται διάφοροι ψαλμοί και ονόματα αγίων με επικλήσεις σε δαιμονικές δυνάμεις για να πετύχουν το κακό. Στη φαρμακεία παρασκευάζονται ποτά με ειδικές δαιμονικές ευχές για να κάνουν ζημιά στην υγεία διαφόρων, να προκαλέσουν ερωτική επιθυμία κ.λπ. Στην επαοιδοία προσπαθούν με επίκληση των δαιμόνων να δέσουν κυρίως τα ανδρόγυνα, αλλά και τα ζώα και τις σοδειές να καταστρέψουν. Χρησιμοποιούν μαντζούνια και ευχές δαιμονικές. Τέτοιου είδους ενέργειες βλέπουμε για παράδειγμα στις ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, σειρά που προβάλλεται από την τηλεόραση εβδομαδιαίως. Η νεκρομαντεία είναι ο πνευματισμός και τα μέντιουμ, όπου ρωτούνται οι δαίμονες και απαντούν με τη φωνή των νεκρών συγγενών μας. Και ο εξορκισμός είναι προσπάθεια από τα ίδια τα μέντιουμ δήθεν να βγάλουν δαιμόνια από ανθρώπους, ενώ είναι γνωστό ότι ο διάβολος το μάτι του άλλου διαβόλου δεν το βγάζει.

ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ
Η προέλευση της σύγχρονης μαγείας είναι ανατολίτικη και σημαντικοί μάγοι υπήρξαν οι Χαλδαίοι, οι Πέρσες και οι Αιγύπτιοι, στους οποίους εξασκήθηκε ιερατικά. Στη Δύση μεταφέρθηκε μέσω του αρχαιοελληνικού γνωστικισμού.
Mετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου η μαγεία εξαπλώθηκε παντού, πήρε τη θέση της ανάμεσα στις υπόλοιπες λαϊκές δεισιδαιμονίες και μεταφέρθηκε στη Βυζαντινή περίοδο, όπου εξασκείτο με απόλυτη μυστικότητα ένεκα των αυστηρών νόμων, πολιτικών και εκκλησιαστικών, που επικρατούσαν εναντίον της. Στην αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο έριχναν μέσα σε τάφους μετάλλινα ελάσματα με χαραγμένο πάνω το όνομα εκείνου που ήθελαν να βλάψουν. Και στη σημερινή μας εποχή ακόμα δένουν μεταλλικά αντικείμενα στις βρύσες, χτυπούν με καρφιά ομοιώματα για να προκαλέσουν παράλυση των άκρων ή εγκεφαλική βλάβη κλπ.
Το Μεσαίωνα η μαγεία αναμείχθηκε στη Δύση με τον πνευματισμό, την αστρολογία και την αλχημεία και ο Πάπας Γρηγόριος ο Μέγας, με μια σειρά ενεργειών, προσπάθησε να επαναφέρει στη χριστιανική πίστη πολλούς μάγους και να μετατρέψει ναούς ειδωλολατρικούς σε χριστιανικούς. Το 1484 ο Πάπας Ιννοκέντιος ο 8ος εξέδωσε βούλα κατά των μαγισσών και ο πυρετός της καταδίωξης μεταφέρθηκε στην Αμερική και την Αγγλία με ολέθρια αποτελέσματα. Έκτοτε στράφηκαν πολλοί, από αντίδραση κατά του κατεστημένου, στην αθεϊα και στην άκρατη σεξουαλική απελευθέρωση, εκφράζοντας στους Νέους Χρόνους ένα αντιεκκλησιαστικό μίσος.
Οι οπαδοί του σατανισμού άλλωστε συνδέθηκαν στενά με τη μαύρη μαγεία και εξαπλώθηκαν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Η προέλευση της ιδεολογίας τους δεν ήταν άλλη από την εβραϊκή Καββάλα (μαγική ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης), που περιείχε αποκρυφιστικά μυστικά και νεκρομαντείες.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ
Ο σατανάς ήταν αρχικά ένας άγγελος φωτός, ένα από τα ομορφότερα δημιουργήματα του Θεού. Ξέπεσε όμως μακριά από τον Θεό και αμαυρώθηκε η δόξα του, όταν από μεγάλο εγωϊσμό αρνήθηκε να υποταχθεί στο θέλημα του Θεού και να προσκυνήσει τον ερχόμενο ενανθρωπήσαντα Υιό του. Από τότε προσπαθεί να παρασύρει όλη την πλάση μέσω του ανθρώπου μακριά από την σωτηρία και τα κατάφερε καλά με τους προπάτορες, τον Αδάμ και την Εύα.Με τον ερχομό του Χριστού φυσικά και την ανάστασή του η εξουσία του πήρε τέλος και του μένει λίγος χρόνος ακόμη μέχρι την Δευτέρα Παρουσία. Γεγονός είναι, όπως αποδεικνύει η πείρα χιλιάδων αγίων ασκητών, ιερέων και πατέρων της Εκκλησίας, ότι περιπατεί σαν λιοντάρι και εμφανίζεται και σαν φωτισμένος άγγελος ακόμη, προσπαθώντας με λύσσα να καταστρέψει το ανθρώπινο γένος.
Ο σατανάς δεν γνωρίζει το μέλλον, όπως νομίζουν όσοι τρέχουν στα μέντιουμ και τις χαρτορίχτρες. Το παρελθόν μπορεί και το γνωρίζει ως πνεύμα που είναι. Απόδειξη ότι δεν γνωρίζει το μέλλον είναι η ζωή του πατριάρχη της υπομονής Ιώβ και η ανάσταση του Χριστού. Αν ήξερε ο διάβολος ότι ο Ιώβ θα υπέμενε τόσα κακά χωρίς να εναντιωθεί στον Θεό, δεν θα παρακινούσε τον Θεό για να δοκιμάσει την πίστη του. Ακόμη δεν θα οδηγούσε στο σταυρικό θάνατο τον Θεάνθρωπο, αν γνώριζε ότι με την ανάστασή Του θα έχανε όλη την εξουσία του.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ
Ο σκοπός του σατανισμού ήταν και είναι η βεβήλωση των εκκλησιαστικών ιερών σκευών ή αντικειμένων και των ακολουθιών με τη βοήθεια της μαγείας, στην οποία εκπαιδεύονται τα παιδιά τους από μικρής ηλικίας. Η σατανολατρεία "είναι μια θρησκεία δολοφόνων, αφού θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές εις τον Διάβολον και αφού προηγουμένως κοινωνήσουν με το αίμα των θυμάτων τους" (βλ. και “Ορθόδοξο Τύπο”, 25/2/1994).
Ο σκοπός της μαύρης μαγείας είναι να προωθείται «η θρησκεία του διαβόλου», η «λατρεία του σκότους», του μίσους, του θανάτου, της Κολάσεως. Οι σατανιστές ανήκουν σε μυστικές Εταιρείες και έχουν τον Εωσφόρο ως Θεό. Ισχυρίζονται ότι ο πρώτος αυτός διωγμένος άγγελος, που επαναστάτησε κατά του Θεού, δημιούργησε τον κόσμο, τις δυστυχίες των ανθρώπων και όλες τις ατέλειες. Επειδή είναι ο πλάστης, τού πρέπει κάθε προσκύνηση και λατρεία. Εφόσον, λοιπόν, ο κόσμος προέρχεται δήθεν από το Κακό, κάθε ιερόσυλη, βέβηλη και ανήθικη πράξη είναι αρεστή στο Θεό και η αμαρτία πρέπει να εκτελείται καθημερινά ως προσευχή.
Οι Σατανιστές, ακόμη, έχουν δημιουργήσει δική τους αντι-Εκκλησία με ναούς αφιερωμένους στον Σατανά, δαιμονικά μυστήρια και ύμνους, καθώς και πλήρες λειτουργικό τυπικό. Προσπάθειά τους είναι η κατάκτηση του κόσμου με την υποχώρηση του χριστιανισμού. Έχουν διεισδύσει στις Ινδίες, Κίνα, Αμερική και σημαντικά βήματα έχουν κάνει στην Ευρώπη, όπου θα δοθεί η τελική μάχη, σύμφωνα με τα πιστεύω τους. Σήμερα εξασκούν ανεμπόδιστα τη μαγεία, την οποία θεωρούν αρχαιότερη και ανώτερη θρησκεία, χωρίς να εμποδίζονται από το νόμο, φτάνει να αποφεύγουν τον προσηλυτισμό και τη διαφθορά των δημοσίων ηθών. Διοργανώνουν υπαίθρια φεστιβάλ Μαγείας, εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, γράφουν ή διαφημίζονται σε εφημερίδες, δίνουν μαθήματα σε κολλέγια, κατέκτησαν θρησκευτικά δικαιώματα στον στρατό κλπ.
Οι μάγοι και οι σατανιστές πιστεύουν στην μετενσάρκωση, στην εσωτερική δύναμη, στις θεραπείες εξ αποστάσεως κ.α. Σχεδιάζουν κύκλο που πρέπει να μπουν και να βγουν με τελετουργικό τρόπο για να αποφύγουν τα χτυπήματα των δαιμόνων και χρησιμοποιούν όχι μόνο ραβδους και ξίφη, αλλά και βιβλία με ευχές και προσευχές δικές τους. Πριν απ' τη μαγεία μάλιστα νηστεύουν για 24 ώρες, δεν καπνίζουν ή πίνουν και αποφεύγουν ερωτικές σχέσεις. Τέτοιες απαγορεύσεις από σατανικά πνεύματα έχουν πολλά μέντιουμ, διότι τους έχουν κυριεύσει.

ΠΩΣ ΜΥΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ
Για να μυηθεί κάποιος στο σατανισμό πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί στα στάδια του αποκρυφισμού. Οι σατανιστές εξάπτουν και θεριεύουν στους νέους την αγάπη προς την ενστικτώδη ζωή και τα πάθη, ακόμη δε την πίστη ότι ο Εωσφόρος είναι ο ανώτατος Κύριος. Έτσι στο Σατανισμό και τη μαγεία οι έννοιες καλό-κακό και ηθικό-ανήθικο διαστρεβλώνονται πλήρως και, συχνά, όσοι εμπλέκονται στο σκοτεινό κόσμο της μαγείας, τρελλαίνονται και συγχύζονται νευροπαθολογικά. Υπογράφουν ακόμη με το αίμα τους περγαμηνή αφιέρωσης στον Εωσφόρο και εμπλέκονται σε πολλά όργια σε μυστικές συαντήσεις.
Όλα αυτά δεν αποτελούν φαντασίες αλλά ντοκουμέντα, που παραθέτουν πρώην μεγάλοι μάγοι αφού με τη Χάρη του Θεού επέστρεψαν στον χριστιανισμό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ
Η Εκκλησία δεν ξεχωρίζει τον πνευματισμό, την αστρολογία, την τηλεκινησία ή τη μαντεία από τη μαγεία, αλλά τα βλέπει ως όλον και ως μηχανορραφίες του Βεελζεβούλ, πέρα απ' τα συνήθη εγκλήματά του (αθεϊσμός, ειδωλολατρία, δολοφονίες, ανηθικότητες, ληστείες, βία κα.), για τα οποία θεωρείται και πάλι ηθικός αυτουργός ο σατανάς. Πολλοί από τους σύγχρονους μάγους, βέβαια, δεν παραδέχονται ότι υπάρχει Σατανάς και ισχυρίζονται πως είναι μια καθαρά χριστιανική επινόηση. Και αυτό γιατί στον Σατανά αρέσει να παραμένει αθέατος, ώστε να πετυχαίνει καλύτερα τα ύπουλα σχέδιά του.

ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
Τα φαινόμενα που συμβαίνουν σε συνεδριάσεις μέντιουμ, δεν εξηγούνται τόσο εύκολα με απάτη ή ταχυδακτυλουργικά τρυκ. Σε πνευματιστικές συνεδριάσεις απάνε ξαφνικά τζάμια, χτυπήματα δέχονται οι σύνεδροι, αντικείμενα εμφανίζονται από το πουθενά ή εξαφανίζονται σε μια στιγμή, πέφτει η θερμοκρασία ή αυξάνεται αλματωδώς, φωνές ακούγονται από το υπερπέραν, φαντάσματα κυκλοφορούν ανάμεσα στην ομάδα και το μέντιουμ ανυψώνεται αν και το κρατάνε καλά οι παρευρισκόμενοι μέχρι το ταβάνι αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας.

Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΈΧΕΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ κ.α.
Είναι γνωστό ότι το σεξ, η βία και ο τρόμος προσελκύουν πελάτες. Αυτό το έχουν καταλάβει προ καιρού τα διάφορα συγκροτήματα Heavy metal, βαρείας ροκ μουσικής δηλαδή, που λανσάρουν εξώφυλλα σατανικών αναπαραστάσεων, βρυκολάκων, δαιμόνων, ματοβαμμένων νυχιών, νεκροκεφαλών κλπ., που αγοράζονται από νέους 12-25 ετών.
Μήπως όμως και η τηλεόραση, δεν προσπαθεί να "τραβήξει" τους θεατές με φρικιαστικά φίλμ, ζωντανές σκηνές βίας, αίματος και σεξ, ώστε η βιομηχανία του θρίλερ να αρπάζει στα πλοκάμια της αθώες ψυχές μικροτέρων ηλικιών; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μεγάλα σε ακροαματικότητα κανάλια διακόπτουν ενημερωτικές ή ψυχαγωγικές εκπομπές για παιδιά, παρεμβάλλοντας, ανάμεσα στις διαφημίσεις, αποκρουστικές σκηνές θρίλλερ, βίας και πορνό, που θα παιχτούν τις επόμενες ημέρες; Πού είναι η επίσημη κρατική προστασία των τηλεθεατών;
Ας προφυλαχθούμε λοιπόν από τη θεοποίηση της ηδονής, της βίας, του χρήματος και της μεταφυσικής πλεκτάνης της μαγείας, που "πουλιέται" σήμερα μέσω της τηλεόρασης, των video clips, των περιοδικών και του Internet, και ας προστατέψουμε τις εύπλαστες και τρυφερές ψυχές των παιδιών μας, επιλέγοντας συγκεκριμένα και μόνο τηλεοπτικά προγράμματα για παρακολούθηση, που θα ελέγχουμε με διάκριση.
Είναι ανάγκη να προστατευθούμε από την πνευματική αποχάϋνωση που επιχειρούν εναντίον μας διάφορα επικίνδυνα και αρρωστημένα μέσα “ψυχαγωγίας” (πορνογραφική λογοτεχνία, απωανατολίτικη παραφιλολογία, καταγώγια με διακίνηση ναρκωτικών κλπ.) και να ανακαλύψουμε ξανά υγιείς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ μας και υγιείς ασχολίες (πεζοπορία, ορειβασία, κατασκήνωση, αθλητισμό, ανάγνωση ποιοτικών βιβλίων κ.α.) για να απομακρύνουμε τον ατομιστικό τρόπο ζωής και τον καταναλωτισμό, που ευθύνονται για όλες τις σύγχρονες αποκλίνουσες συμπεριφορές και την πνευματική νωθρότητα των νέων μας. Διότι, η φθορά και η ψυχική βλάβη από την τρομο-σεξο-λαγνεία, που μας σερβίρουν, είναι ανυπολόγιστη. Αποτελούν μάλιστα το πρώτο σκαλοπάτι για το σατανισμό και την καταστροφή της συνείδησής μας με έντεχνη και σύγχρονη πλύση εγκεφάλου.

ΤΟ ΜΑΤΙΑΣΜΑ
Όσον αφορά το "μάτιασμα" πρέπει να πούμε πως έχει αρχή μαγική. Αυτό δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε αδιαθεσία που αισθάνεται κάποιος ή κάποια οφείλεται στον αόρατο κόσμο των πνευμάτων, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που από ζήλια ή κακία μπορεί να σε κοιτάξουν πολύ περίεργα και να σου χαλάσουν για λίγο τη διάθεση ή την ενεργητικότητα. Κοιτάξτε τι λένε οι ίδιοι οι σύγχρονοι μάγοι: "Αν ρίξετε λένε κακές ματιές, προβάλλετε μια δύναμη, που αρχίζει να εργάζεται χωρίς να το ξέρετε, και μια μέρα θα ξαναεπιστρέψει εναντίον σας". Το ίδιο θα συμβεί συνεχίζουν αν καταφύγει κανείς σε εξορκισμούς και μαγικά βότανα για να ελκύσει ερωτικά μια γυναίκα που αγαπά. Όταν πετύχει το καταχθόνιο σχέδιο και "θα σας δώσει αυτό που ζητήσατε, θα σας το (έχει) δώσει η Κόλαση ... θα πιείτε από τα χείλη του (εννοείται του συντρόφου) ένα δηλητήριο, που θα διοχετευθεί μέχρι την ψυχή σας " προειδοποιεί ορισμένοι λευκοί μάγοι (Aivanhov, «Το βιβλίο της θεϊκής Μαγείας»). Αν αυτά λέγονται από τους ίδιους τους μάγους και μας προτρέπουν σε ενάρετη ζωή, τότε πού θα σταθούν στη Δευτέρα Παρουσία όσοι "χριστιανοί" αθετούν τα διδάγματα του Χριστού και ζουν ανήθικη, μαγική και ειδωλολατρική ζωή;

ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΑΡΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
Η Μαντεία ήταν πάντα συνδεδεμένη με τη μαγεία. Σήμερα σε διάδοση βρίσκονται τα χαρτιά Ταρώ, για να εθίζουν τον κόσμο στην χαρτομαντεία και αναφέρονται σε πολλά μαγικά εγχειρίδια, αλλά και διαφημίζονται ελεύθερα μέσω περιοδικών και τηλεροράσεως. Όχι μόνο αυτό, αλλά πουλιούνται μαζί με βιβλία, για να συνηθίζουν τον κόσμο στο εμπόριο μαγικών αντικειμένων, που έχει τεράστια κέρδη.
Εταιρείες ή Λέσχες και Σύλλογοι Εσωτερισμού, που κινούνται και εργάζονται μέσα και έξω από την χώρα μας, μυστικά ή φανερά, διαδίδουν τη μαγικού περιεχομένου φιλοσοφία τους και πωλούν τελετουργικά όργανα και ισχυρά φίλτρα. Ο αριθμός αυτών των παραθρησκευτικών ομάδων είναι πολύ μεγάλος.
Οι κάρτες Ταρώ, είανι κάρτες με σύμβολα θανάτου και του διαβόλου, που σημαίνουν αλλαγή και υποταγή στο κακό, προέρχονται από την ειδωλολατρική θρησκεία της Βαβυλώνας και βασίζονται στην αριθμολογία. Η εσωτεριστική ερμηνεία τους κληρονομήθηκε στην εβραϊκή αποκρυφιστική Καβάλλα στα χρόνια της βαβυλωνιακής αιχμαλωσίας των Ιουδαίω. Μέσω της Καβάλλας πέρασαν και στη «σύγχρονη» εποχή μας. Τα Ταρώ, που είναι μία έντεχνη και ύπουλη μορφή πνευματισμού, οδηγούν τους άσχετους εκκλησιαστικά συνανθρώπους μας στην ειδωλολατρεία και την ανταρσία κατά του Θεού, δεδομένου ότι οι «ειδικοί» ερμηνευτές τους αρνούνται τη θεότητα του Ιησού Χριστού και ειδωλοποιούν τη φύση.
Σε κίνηση μεγάλη βρίσκονται ακόμη και οι Κρύσταλλοι (κομμάτια χαλαζία) που χρησιμοποιούνται στο Νεοεποχικό διαλογισμό, σε συνδιασμό με μουσική, κατάλληλο φωτισμό και ναρκωτικά. ΟΙ κρύσταλλοι είναι τα φυλακτά της Νέας Εποχής, τα οποία ξεκίνησαν τη δεκαετία του `80 και σήμερα οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια δολλάρια. Ο σκοπός, για όσους τους κατέχουν, είναι η πνευματική ενέργεια που εκλύουν και η, μέσα από την αυτούπνωση, «ανακάλυψη» της «συμαντικής αλήθειας». Όταν μιλάμε για Νέα Εποχή εννοούμε ένα ανακάτωμα από αρχαίες θρησκείες, ειδωλολατρεία, πνευματισμό και γνωστικισμό που μάχονται γενικά τον χριστιανισμό παγκοσμίως. Μέσω της νέας εποσχής, ο σατανισμός απλώνεται σήμερα ντυμένς δυστυχώς και επιστημονικό μανδύα.

ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ
Δεν είναι τυχαίο που ο μικρός ‘ήρωας’ υπερηφανεύεται κρατώντας το βιβλίο με την πεντάλφα (σύμβολο του σατανισμού) και προσφέρει γνώσεις λευκής και μαύρης μαγείας στα παιδιά, που για την Εκκλησία είναι τέχνες του εχθρού.
Πολλοί γονείς δυστυχώς, και εν αγνοία τους, συμμετέχουν σ’ αυτό το παιχνίδι και ωθούν μάλιστα τα παιδιά τους στην ανάγνωση του μικρού τους ήρωα επειδή χαίρονται που επιτέλους άρχισαν να ενδιαφέρονται για το διάβασμα και θα γίνουν επομένως μεγαλώνοντας καλλιεργημένοι άνθρωποι. Αγνοούν όμως την πλέον επικίνδυνη παράμετρο: Ότι δηλαδή ένα παιδί που μεγαλώνει διαβάζοντας Χάρι Πότερ εντρυφά ολίγον κατ’ ολίγον στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα της μαγείας και εθίζεται σταδιακά στα μηνύματα του αποκρυφισμού, που είναι δραματικά παρών στη σύγχρονη κοινωνία μας.
Στην Αγία Γραφή ο Θεός απαγορεύει αυστηρά στους πιστούς να έχουν σχέση με τέτοιου είδους ενέργειες: «Δεν θα υπάρχει μεταξύ σας μάγος, που θα ψάλλει μαγικές ωδές, ούτε άνθρωπος που θα φαίνεται να μιλά από την κοιλιά του, ούτε τερατοσκόπος (που θα παρατηρεί τέρατα στον ουρανό για να προλέγει το μέλλον), ούτε άλλος που θα ρωτά τους νεκρούς (πνευματιστής). Εκείνος που θα κάνει τέτοια πράγματα (θα) είναι σιχαμερός μπροστά στον Κύριο, τον Θεό σου» (Δευτερ. 18,11).
Η φιλολογία της Νέας Εποχής κατακλύζει όλο και περισσότερο τα παιδιά μας με ιστορίες σχετικές με οραματισμούς, μεταφυσικά όνειρα, μαντείες και θεραπείες μέσω απόκρυφων δυνάμεων. Στα πλαίσια αυτά οι επίδοξοι κερδοσκόποι γκουρού κερδίζουν έδαφος και οι Νεοεποχίτες ιερείς αλλότριων θεών παραμυθιάζουν τους νέους μας με υποσχέσεις αυτοφώτισης, αυτοσωτηρίας και ψυχικής ηδονής.
Ο μικρός μάγος έρχεται σε μια εποχή που τα παιδιά μας ζητούν πρότυπα για να πορευτούν μέσα στη ζωή με εφόδια χρήσιμα τόσο για τα ίδια όσο και για την κοινωνία μας. Ένα ζωντανό πρότυπο από το οποίο έχει ανάγκη η εποχή μας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός και Σωτήρας όλου του κόσμου, που πρώτος δίδαξε την αγάπη, τη συγγνώμη και την υπομονή» (Αθ. Νεοφώτιστος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων, στο περιοδ. «Διάλογος», τ. 32, σελ. 41-42).
Η ευθύνη μας, κλείνοντας τούτη την επιτακτική από τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωση, είναι τεράστια. Οι αθώες παιδικές ψυχές έχουν ανάγκη άδολης και αγνής, απονήρευτης και ανιδιοτελούς μόρφωσης και ψυχαγωγίας. Ας μην τους την στερήσουμε. Ας μην την διαστρεβλώνουμε. Ας μην την αντικαθιστούμε με βρώμικες πηγές, ρυπαρά αναγνώσματα, φτηνό ποιοτικά βιβλίο και ανάλογη τηλεθέαση. Ας συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην ψυχοσωματική υγεία των παιδιών μας. Ας προσέξουμε πριν είναι πολύ αργά!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΆΛΛΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ, ΕΝΩ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ’ ΌΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Πράγματι, οι μαγικές προλήψεις και σήμερα δίνουν και παίρνουν και μεταξύ χριστιανών. Νομίζουν ακόμη ορισμένοι ότι ο αριθμός 13 ή ο 666 ή η Τρίτη, η μαύρη γάτα, ο σπασμένος καθρέφτης κ.α. ότι προκαλούν κακές επιδράσεις στην ζωή τους. Όλα αυτά είναι κατάλοιπα ειδωλολατρικών χρόνων και δεν έχουν καμμία σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία Του.
Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Ορισμένοι θρησκόληπτοι αποτρέπουν γάμους αδελφών την ίδια χρονιά, φοβούνται γάμους σε δίσεκτά χρόνια, γυρίζουν από άλλο δρόμο αφού παραλάβουν τον κουμπάρο για να μην κινδυνέψει ο γάμος, οι νεόνυμφοι δεν πάνε σε κηδεία και άλλα πολλά. Η κρεμάνε χάντρες στα παιδιά για το μάτι, δεν εκκλησιάζονται οι πενθούντες για μεγάλο διάστημα, φοβούνται ψαλίδια ανοιχτά, να δώσουν σαπούνι με το χέρι για να μην μαλώσουν και τόσα άλλα. Όλες αυτές είναι προληπτικές συνήθειες από τις οποίες μας ελευθέρωσε ο Χριστός και ορισμένοι συνάνθρωποί μας επιμένουν να μένουν δεμένοι σε δεισιδαιμονίες και να χάνουν την χαρά της βασιλείας των ουρανών. Διότι υπάρχουν και σήμερα ακόμη πολλά είδωλα από τα οποία πρέπει να ξεφύγουμε με την Χάρη του Τριαδικού Θεού.
Να πούμε ακόμη ότι παλαιότερα ορισμένοι χριστιανοί είχαν αναπτύξει μαγικές συνήθειες (4ος αιώνας) και ζητούσαν να γίνεται βάπτιση, γάμος και ευχέλαιο σε νεκρούς, πρακτικές που η Εκκλησία απέρριψε. Μαγική συνήθεια μπορεί να θεωρηθεί και η πίστη ότι οι άγιοι έχουν ανάγκη λαμπάδες ή τάματα για να ενεργήσουν και να θεραπεύσουν την ασθένεια ή τον πόνο των ανθρώπων. Οι άγιοι και φυσικά πρώτα ο Χριστός, πρέπει να γνωρίζουμε, ενεργούν αφιλοκερδώς και όχι γιατί περιμένουν ανταλλάγματα από εμάς. Βέβαια, αν τάξεις κάτι, όπως λέει και ο λαός, αυτό πρέπει στη συνέχεια να το πραγματοποιήσεις, για να είμαστε και υπεύθυνοι άνθρωποι.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ;
Η μεγαλύτερη αρετή και νίκη κατά των διαβολικών δυνάμεων επιτυγχάνεται με την ταπείνωση, τη μετάνοια, τη χριστιανική άσκηση, την μυστηριακή ζωή και την αγάπη. Στη ζωή, και ιδιαίτερα στην καρδιά του ανθρώπου, αν δεν υπάρχει ο Χριστός, ο φυσικός νοικάρης της, θα υπάρχει ο δαίμονας που θα την καταδυναστεύει. Δεν χωρά τρίτη λύση.
Ο μόνος ιατρός ψυχών και σωμάτων είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού, που αγκάλιασε το ανθρώπινο γένος με το να γίνει άνθρωπος για χάρη μας και να λύσει τις πανουργίες του διαβόλου. Θεράπευσε άπειρο πλήθος ασθενών και δαιμονισμένων. "Κάθε νόσο και κάθε αδυναμία". Κατέστησε την Εκκλησία Του πνευματικό Νοσοκομείο για κάθε ψυχικό και σωματικό κακό. Ιδιαίτερα χορήγησε το μυστήριο του Ευχελαίου, με το οποίο όσοι έχουν πίστη, και είναι θέλημα Θεού, υγιαίνουν, συντρίβεται η δύναμη του σατανά και λύνονται οι δαιμονικές παγίδες. Το σημείο του Σταυρού και η δύναμη του Ονόματος του Κυρίου, η ευχή " Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησέ με τον αμαρτωλό", και ειδικές προσευχές και εξορκισμοί, όταν γίνονται με πίστη, εκμηδενίζουν κάθε πονηρό ενέργημα.
Είναι λοιπόν όχι μόνο άδικο, αλλά και ψυχοφθόρο να τρέχουν κάποιοι για να θεραπευτούν στα μέντιουμ, τις οραματίστριες και τα υπόλοιπα όργανα του σατανά και να αρνούνται, προς μεγάλη τους βλάβη, την παντοδύναμη Χάρη του Χριστού. Τον χριστιανό δεν μπορούν ποτέ να "πιάσουν" τα μάγια όταν εκκλησιάζεται, κοινωνεί συνειδητά Σώμα και Αίμα Χριστού, εξομολογείται και προσπαθεί να ζει με έργα αγάπης μια σώφρων ζωή.
Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι οι αμετανόητοι και γεμάτοι πάθη συνάνθρωποί μας, που αρνούνται και εμποδίζουν το Άγιο Πνεύμα να μιλήσει στην καρδιά τους και όσοι δουλεύουν στα έργα του σκότους, της ανηθικότητας και του μίσους.
Η μεγαλύτερη πρακτική φιλοσοφία λοιπόν που αγιάζει και σώζει είναι η χριστιανική μας πίστη. Που συνοψίζεται στην λειτουργική πρόταση: «Εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα».
http://aktines.blogspot.com/2008/10/blog-post_1539.html
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3865
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby marjory » Tue Nov 15, 2011 4:03 pm

Πώς αντιμετωπίζονται τα μάγια.
Αρχιμ. Κύριλλος Ηγούμενος Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου

Η παραπληροφόρηση (εκούσια και ακούσια) γύρω από το θέμα της μαγείας και γενικότερα των διαφόρων σατανιστικών διαδικασιών (μαντεία, αστρολογία, πνευματισμός κτλ.) – που έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις για την ψυχική υγεία των ανθρώπων – μας ανάγκασαν να δημοσιεύσουμε μία απάντηση του Καθηγουμένου μας προς μία πληγωμένη απ’ αυτά ψυχή. Το κείμενο είναι σύντομο και λιτό, όμως το σημαντικό είναι ότι προέρχεται από υπεύθυνο πρόσωπο και εκφράζει την πραγματική θέση της Εκκλησίας μας.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ. Μην ζητάτε συμβουλές από τον οποιονδήποτε ανίδεο (όπως παρατηρήσαμε να γίνεται αυτό σε διάφορες συζητήσεις, μέσω διαδικτύου). Όταν πάσχει το σώμα μας προστρέχουμε στους καλύτερους ιατρούς, όταν πάσχει η ψυχή μας – που είναι αθάνατη – γιατί αδιαφορούμε; Ας προστρέξουμε στον μόνον ιατρό των ψυχών και του σώματος, Κύριο Ιησού Χριστό.

Αγαπητή ….

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Μη γνωρίζοντας την ακριβή κατάσταση που επικρατεί στην οικογένειά σας δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε συγκεκριμένα, όμως θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε κάπως γενικότερα από την διδασκαλία της Εκκλησίας μας αλλά και από την πείρα που μας παρέχουν τα πολλά παρόμοια
παραδείγματα. Διότι, δυστυχώς, η μαγεία στις μέρες μας έχει λάβει φρικιαστικές διαστάσεις.

Η μαγεία είναι κάτι το υπαρκτό. Είναι σατανική ενέργεια που ενεργοποιείται για δύο λόγους:
α. διότι κάποιος που αποδέχεται το σατανά- άσχετα αν υποστηρίζει κάτι άλλο (π.χ. κάποιοι λένε ότι κάνουν μάγια για καλό ή ότι επικαλούνται άλλο είδος πνευμάτων;!)- επικαλέστηκε την ενέργειά του,
β. διότι αυτός που «πιάστηκε» στα μαγικά δίχτυα δεν είχε ορθή σχέση με τον Θεό (δηλ. με την Εκκλησία Του). Όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά αυτό που είναι το ζητούμενο είναι να ασχοληθούμε με την δεύτερη, δηλαδή με τον εαυτό μας.

Η μόνη αντιμετώπιση και λύση του προβλήματός σας είναι η σωστή σχέση και ένωση με τον Θεό. Όλοι είμαστε πνευματικά ασθενείς και πρέπει να επιζητήσουμε την θεραπεία μας. Το μόνον θεραπευτήριο είναι η Εκκλησία (εννοείται Ορθοδοξία) και το πρώτο βήμα προς τον σκοπό αυτό είναι η εύρεση ενός εμπείρου και καλού ιατρού, δηλαδή ενός πνευματικού πατέρα ο οποίος θα μας καθοδηγεί στην πνευματική μας πορεία. Οπωσδήποτε πρέπει να βρείτε έναν έγκριτο κληρικό και να εναποθέσετε λεπτομερώς το πρόβλημά σας και κατόπιν να ακολουθήσετε επακριβώς τις οδηγίες του.

Συχνή εξομολόγηση και επικοινωνία με τον πνευματικό, Θ. Κοινωνία (όποτε δίνει άδεια ο πνευματικός), τήρηση των διατεταγμένων νηστειών, συχνότατη προσωπική προσευχή, τακτικότατος Εκκλησιασμός, μελέτη του λόγου του Θεού και γενικότερη σχέση με την ζωή της Εκκλησίας, είναι μερικές πρακτικές συμβουλές για κάθε Χριστιανό που έχει λάβει στα σοβαρά την σωτηρία του, τον μόνο σκοπό της ζωής μας. Φυσικά εκτός από τα παραπάνω πρακτικά είναι απαραίτητο το δόσιμο της καρδιάς μας προς τον Θεό να είναι ολοκληρωτικό και ειλικρινές. Να παραδώσουμε όλη την ζωή μας και τα προβλήματά μας στα χέρια Του με πίστη και αγάπη μοναδική.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να μην φαίνονται ως έχοντα άμεση σχέση με το πρόβλημά σας όμως αυτός είναι ο δρόμος προς την λύτρωση από κάθε κακό! Εάν εσείς και τα παιδιά σας τον ακολουθήσετε με ειλικρίνεια και χωρίς να περιμένετε κάποια ανταπόδοση, είμαστε βέβαιοι πως θα δείτε θαύματα!
Μην καθυστερείτε και μην αμελείτε το θέμα της σωτηρίας σας. Το πρόβλημά σας μπορεί να το λύσει ο Κύριος. Εμπιστευθείτε Τον, ακολουθείστε Τον. Ο δρόμος Του μπορεί να φαίνεται δύσκολος αλλά δεν υπάρχει τίποτα γλυκύτερο από αυτήν την πορεία. Προσοχή! Μην Τον αφήσετε ποτέ. Τα προβλήματα στον βίο μας υφίστανται πάντοτε αλλά κοντά στον Κύριο αντιμετωπίζονται εύκολα.

Ο Θεός μαζί σας. Καλή δύναμη στον αγώνα σας.

Μετ’ ευχών
Αρχιμ. Κύριλλος
http://anavaseis.blogspot.com/2010/08/b ... _3544.html
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3865
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby marjory » Tue Nov 15, 2011 4:03 pm

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΑΚΤΑ

Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους είναι αδύνατες.
Οι άνθρωποι τις κάνουν δυνατές
με την απομάκρυνση τους από τον Θεό,
γιατί έτσι δίνουν δικαιώματα στον διάβολο.

Τα μάγια
Επειδή πολλές φορές σας μίλησα για τον παράδεισο, για τους Αγγέλους και για τους Αγίους, για να βοηθηθείτε, τώρα θα σας πω και λίγα λόγια την κόλαση και για τους δαίμονες, ώστε να γνωρίσετε με ποιους παλεύουμε, πάλι για να βοηθηθείτε.
Ήρθε στο καλύβι μου ένας νεαρός μάγος από το Θιβέτ και μου διηγήθηκε πολλά από τη ζωή του. Αυτό το παιδί, μόλις απογαλακτίστηκε, το αφιέρωσε ο πατέρας του, σε ηλικία τριών χρονών, σε μια ομάδα τριάντα μάγων ανώτερου βαθμού στο Θιβέτ, για να το μυήσουν στην τέχνη τους.
Έφθασε στον ενδέκατο βαθμό μαγείας, ο δωδέκατος είναι ο ανώτερος. Δεκαέξι χρονών έφυγε από το Θιβέτ και πήγε στην Σουηδία, για να δει τον πατέρα του. Εκεί συνάντησε τυχαίως έναν ορθόδοξο ιερέα, πολύ πιστό, και του ζήτησε να συζητήσουν. Ο νεαρός μάγος δεν ήξερε καθόλου τι θα πει ιερεύς ορθόδοξος. Στην αίθουσα λοιπόν που κάθισαν να συζητήσουν, άρχισε να του κάνει μερικές από τις μαγείες του, για να δείξει την δύναμη του. Κάλεσε ένα αρχικό(1). δαιμόνιο, τον Μήνα, και του είπε: «Θέλω νερό». Σηκώνεται ένα ποτήρι από την κουζίνα, πηγαίνει μόνο του στην βρύση, ανοίγει η βρύση, γεμίζει, περνάει από την κλειστή τζαμαρία και έρχεται στην αίθουσα. Το πήρε εκείνος ήπιε. Μετά παρουσίασε στον ιερέα, μέσα στην αίθουσα, όλο το σύμπαν, τον ουρανό, τα αστέρια. Χρησιμοποίησε μαγείες τετάρτου βαθμού και θα προχωρούσε μέχρι τον ενδέκατο βαθμό. Ρώτησε τότε τον ιερέα πώς τα έβλεπε όλα αυτά. «Ήμουν έτοιμος, μου είπε, να τον σκοτώσω, αν μου έβριζε τον σατανά». Ο ιερεύς όμως δεν του είπε τίποτε. Τότε του λέει ο νεαρός: «Γιατί δεν μου κάνεις κι εσύ σημεία;». «Ο δικός μου Θεός είναι ταπεινός», απάντησε ο ιερεύς και έβγαλε έναν σταυρό και του τον έδωσε να τον κρατήσει. «Κάνε πάλι σημεία», του λέει. Ο νεαρός κάλεσε τον Μήνα, το αρχικό δαιμόνιο, αλλά ο Μήνας έτρεμε, δεν τολμούσε να πλησιάσει. Καλεί τον Σάταν και εκείνος το ίδιο· έβλεπε τον σταυρό και δεν πλησίαζε. Του είπε μόνο να σηκωθεί να φύγει για το Θιβέτ. Ο νεαρός τότε έβρισε τον Σάταν: «Τώρα κατάλαβα, του είπε, ότι η μεγάλη σου δύναμη είναι μια αδυναμία». Στην συνέχεια κατηχήθηκε κάπως από τον καλό ιερέα, ο οποίος του μίλησε και για τους Αγίους Τόπους, για το Άγιον Όρος κ.λ.π. Έφυγε λοιπόν από την Σουηδία και πήγε στα Ιεροσόλυμα, όπου είδε το Άγιο Φως. Από εκεί πήγε στην Αμερική, για να βρίσει του σατανιστές που γνώριζε, για να αλλάξουν μυαλό- ο Θεός τον έκανε τον καλύτερο ιεροκήρυκα-, και από κει ήρθε στο Άγιον Όρος.

Ο Καλός Θεός σκανδαλωδώς τον βοήθησε, επειδή από μικρός είχε αδικηθεί. Κάνετε όμως προσευχή, γιατί τον πολεμούν οι μάγοι με όλους τους δαίμονες. Αφού εμένα πολεμούν, όταν έρχεται να τον βοηθήσω, πόσο μάλλον εκείνον. Του διαβάζουν οι ιερείς εξορκισμούς και ανοίγουν τα χέρια του και τρέχουν αίμα. Το καημένο το παιδί πολύ το ταλαιπωρούν οι δαίμονες, ενώ πρώτα, που είχε φιλία μαζί τους, δεν το πείραζαν, αλλά το βοηθούσαν και το εξυπηρετούσαν. Εύχεσθε. Πρέπει όμως και το ίδιο πολύ να προσέξει, γιατί λέει το ευαγγέλιο ότι τα ακάθαρτο πνεύμα, όταν βγει από τον άνθρωπο, «πορεύεται και παραλαμβάνει μεθ'; εαυτού επτά έτερα πνεύματα πονηρότερα εαυτού, και εισελθόντα κατοικεί εκεί, και γίνεται τα έσχατα του ανθρώπου εκείνου χείρονα των πρώτων».(2)

Οι μάγοι χρησιμοποιούν και διάφορα «αγιωτικά»
-Γέροντα, τι είναι οι γητευτές;
-Μάγοι είναι. Χρησιμοποιούν τους Ψαλμούς του Δαβίδ, ονόματα Αγίων κ.λ.π. και ανακατεύουν και επικλήσεις δαιμόνων. Ενώ δηλαδή εμείς διαβάζοντας το Ψαλτήρι επικαλούμαστε την βοήθεια του Θεού και δεχόμαστε την θεία Χάρη, εκείνοι, με τον τρόπο που το χρησιμοποιούν, βρίζουν τον Θεό, αρνούνται την θεία Χάρη, και έτσι τους κάνουν μετά τα δαιμόνια το χατήρι. Μου έλεγαν για ένα παιδί ότι είχε πάει σε έναν μάγο, για να πετύχει κάτι. Εκείνος του διάβασε κάτι από το Ψαλτήρι και το παιδί πέτυχε αυτό που ήθελε. Έπειτα όμως από λίγο καιρό άρχισε να σβήνει, να λιώνει το φουκαριάρικο. Τι είχε κάνει ο μάγος; Είχε πάρει κάτι ξηρούς καρπούς στα χέρια του και άρχισε να του διαβάζει τον 50ο Ψαλμό. Όταν έφθασε στον στίχο «θυσία τω Θεώ» (3), πετούσε τους ξηρούς καρπούς, κάνοντας θυσία στους δαίμονες, για να του κάνουν το χατήρι. Έτσι έβριζε τον Θεό με το Ψαλτήρι.

-Γέροντα, μερικοί που ασχολούνται με μαγικά χρησιμοποιούν τον σταυρό, εικόνες ...;
-Ναι, το ξέρω, από'; δω να καταλάβεις τι απάτη κρύβεται πίσω από όσα κάνουν! Έτσι ξεγελιούνται οι καημένοι οι άνθρωποι. Βλέπουν ότι χρησιμοποιούν κεριά, εικόνες κ.λ.π. και τους εμπιστεύονται. Να, μου είπε κάποιος ότι, στην πόλη που μένει, μια Τουρκάλα έχει βάλει μια εικόνα της Παναγίας πάνω σε μια πέτρα και λέει: "Η πέτρα που βοηθάει τον κόσμο"! δεν λέει η «Παναγία», αλλά «η πέτρα». Οι Χριστιανοί μπερδεύονται, γιατί βλέπουν την εικόνα της Παναγίας, και μερικοί που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας τρέχουν εκεί, με τον λογισμό ότι θα βοηθηθούν, και μετά ο διάβολος τους αλωνίζει. Γιατί, όταν η Τουρκάλα λέει ότι η πέτρα βοηθάει τον κόσμο και όχι η Παναγία, από 'κει και πέρα μπαίνει στην μέση ο διάβολος, επειδή αυτό είναι περιφρόνηση της Παναγίας. Απομακρύνεται η Χάρις του Θεού και αρχίζει ο δαιμονισμός. Και τρέχουν οι Χριστιανοί να τους κάνει καλά η πέτρα- η πέτρα και το ταγκαλάκι! -, και τελικά σακατεύονται, γιατί από τον διάβολο τι βοήθεια να έχεις; Αν είχαν λίγο μυαλό θα σκέφτονταν· «Τουρκάλα, Μουσουλμάνα, τι δουλειά έχει με την εικόνα της Παναγίας;. Ακόμη και να έλεγε ότι η Παναγία βοηθάει, αφού είναι Μουσουλμάνα, τι σχέση έχει με την Παναγία; Πόσο μάλλον τώρα που λέει ότι η πέτρα τους βοηθάει ! είπα σε κάποιον να ενημερώσουν την Μητρόπολη και να λάβουν μέτρα, για να φυλαχθεί ο κόσμος.

-Γέροντα, ο κόσμος μας ζητάει φυλαχτά.
-Καλύτερα να δίνετε σταυρουδάκια, όταν σας ζητούν φυλαχτό. Μην κάνετε φυλαχτά, γιατί και οι μάγοι τώρα κάνουν φυλαχτά, αλλά μέσα έχουν διάφορα μαγικά. Βλέπουν οι άνθρωποι την εικόνα ή τον σταυρό και μπερδεύονται. Να, πριν από μέρες μου έφεραν ένα φυλαχτό από έναν Τούρκο Ιμπραήμ, που είχε και σταυρό κεντημένο επάνω. Έχω μάθει για έναν αθεόφοβο ότι τυλίγει διάφορες εικονίτσες και μέσα βάζει τρίχες, ξυλάκια, καρφίτσες, χάνδρες (4) κλπ.. Όταν η Εκκλησία τον ήλεγξε, είπε: «είμαι μέντιουμ», γιατί είναι ελεύθερα τα μέντιουμ, και έτσι κάνει ό,τι θέλει. Είπα σε κάποιον που είχε πάθει ζημιά από αυτόν: «Να πας να εξομολογηθείς γιατί δέχεσαι επιδράσεις δαιμονικές». Πήγε, εξομολογήθηκε. Έρχεται μετά και μου λέει: «Δεν ένοιωσα καμία διαφορά». «Βρε, μήπως έχεις τίποτε επάνω σου απ'; αυτόν τον πλανεμένο;», τον ρωτάω. «Ναι μου λέει, έχω ένα μικρό κουτάκι σαν μικρό Ευαγγέλιο». Το παίρνω, το ανοίγω και βρίσκω μέσα διάφορες εικονίτσες τυλιγμένες. Ξετυλίγω-ξετυλίγω και πιο μέσα είχε κάτι χάντρες, κάτι τρίχες, κάτι σαν ξύλα! Το πήρα και ελευθερώθηκε ο άνθρωπος. Βλέπεις τi τεχνίτης είναι ο διάβολος!
Φορούν οι καημένοι άνθρωποι κάτι τέτοια φυλαχτά, δήθεν για να βοηθηθούν, και ταλαιπωρούνται. Aυτά πρέπει να τα κάψουν και να παραχώσουν την στάχτη ή να τα πετάξουν στην θάλασσα και να πάνε να εξομολογηθούν. Είχε έρθει στο Καλύβι ένας νεαρός που είχε πολλά προβλήματα και βασανιζόταν σωματικά και ψυχικά πάνω από τέσσερα χρόνια. Ζούσε αμαρτωλή ζωή και τον τελευταίο καιρό είχε κλεισθεί στο σπίτι του‡ δεν ήθελε να βλέπει άνθρωπο. Δύο φίλοι του, που έρχονταν τακτικά στο Άγιον Όρος, τον έπεισαν μετά από πολλές δυσκολίες να τον πάρουν μαζί του στο Όρος, με σκοπό να τον φέρουν στο Καλύβι. Στην διαδρομή από την Ουρανούπολη μέχρι την Δάφνη, κάθε φορά που το καράβι έπιανε σε σκάλα μοναστηριού, ο νεαρός σωριαζόταν κάτω. Οι φίλοι του με τους πατέρες που ήταν στο καράβι προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν λέγοντας την ευχή. Με πολύ δυσκολία έφτασαν στον Καλύβι. Ο καημένος μου άνοιξε την καρδιά του, μου μίλησε για την ζωή του. Είδα ότι βασανιζόταν από κάποια δαιμονική επήρεια. Του είπα να πάει να εξομολογηθεί εκεί σε έναν πνευματικό, να κάνει ό,τι του πει, και θα γίνει καλά. Πράγματι πήγε και εξομολογήθηκε. Όταν μπήκαν στο καράβι για να επιστρέψουν, είπε στου φίλους του ότι ο πνευματικός του είπε να πετάξει στην θάλασσα το φυλαχτό που του είχε δώσει κάποιος γνωστός του και το φορούσε επάνω του, αλλά του ήταν αδύνατο να το κάνει. Όσο και αν οι φίλοι του τον παρακαλούσαν να σηκωθεί να το πετάξει, εκείνος έμενε σαν άγαλμα. Δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κάθισμα. Τότε τον έπιασαν και με πολύ κόπο τον έβγαλαν έξω στο κατάστρωμα. Με την βοήθεια τους ο νεαρός κατάφερε να βγάλει το φυλαχτό και να το αφήσει να πέσει στην θάλασσα, γιατί δεν είχε την δύναμη να το πετάξει. Αμέσως αισθάνθηκε να ελευθερώνονται τα χέρια του και το ταλαιπωρημένο σώμα του απέκτησε δύναμη, άρχισε από την χαρά του να χοροπηδά στον διάδρομο γεμάτος ζωντάνια και να δοκιμάζει την δύναμη των χεριών του στα σίδερα και στα τοιχώματα του πλοίου.

Όσοι ασχολούνται με μάγια λένε και πολλά ψέματα
-Γέροντα, οι μάγοι έχουν κάποια πληροφορία;
-Έχουν πληροφορία από τον διάβολο, αλλά λένε και πολλά ψέματα. Κι εσείς να προσέχετε εκεί στο αρχονταρίκι. Πρέπει να ελέγχετε την κατάσταση. Να βλέπετε τι άνθρωποι είναι αυτοί που έρχονται, γιατί μπορεί να έρθει και κανένας που ασχολείται με μαγικά. Σας φαίνεται παράξενο; Σε μια αγρυπνία εδώ ήρθαν δύο άτομα που ασχολούνταν με μαγικά. Πλησίαζαν τους ανθρώπους και τους έλεγαν διάφορα. Έλεγαν και ψέματα ότι έχουν σχέση και με τον Καντιώτη. Σε μια γυναίκα είπαν: «Σου έχουν κάνει μάγια. Θα'; ρθούμε στο σπίτι σου, να τα λύσουμε με έναν σταυρό που έχουμε». Έρχονται στην αγρυπνία, μιλούν και λίγο πνευματικά, οπότε σου λένε οι άλλοι: «αφού έρχονται στην αγρυπνία, είναι πιστοί άνθρωποι», και ανοίγουν την καρδιά τους.
Πώς μπερδεύουν τον κόσμο με τα ψέματα που λένε! Για να ξεγελάσει κάποιος μια κοπέλα της είπε: «Ο πατήρ Παΐσιος είδε όραμα ότι θα σε παντρευτώ‡ πάρε να φορέσεις αυτό χωρίς να εξετάσεις τι είναι», και της έδωσε κάτι που ήταν μαγικό αλλά εκείνη ευτυχώς δεν το φόρεσε. «Καλά ο πατήρ Παΐσιος με τέτοια ασχολείται!», είπε και πιάνει και μου γράφει ένα γράμμα, τέσσερις σελίδες με πυκνά γράμματα, γεμάτο βρισιές. Τέτοιο βρισίδι! «Δεν πειράζει, λέω, βρίσε με. Χαλάλι να γίνει το βρισίδι, αφού δεν ξεγελάστηκες να φορέσεις αυτό το σατανικό!».
-Σας ήξερε, Γέροντα;
-Όχι δεν με ήξερε. Κι εγώ δεν τους ήξερα, ούτε αυτήν ούτε εκείνον.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
1. Αρχικός: ανώτερος, ηγεμονικός. Ένας από τους αρχηγούς των δαιμόνων. Οι δαίμονες κατά τους Πατέρες, συγκροτούν στρατιές.
2. Ματθ.12,45.
3. Ψαλμ.50,19.
4. Ο 61ος κανόνας της Στ΄ Οικουμενικής Συνόδου ορίζει να αφορίζονται οι «Φυλακτήριοι», δηλαδή οι μάγοι που κατασκευάζουν «φυλακτήρια» (= φυλακτά), στα οποία βάζουν δαιμονικά σύμβολα ή διάφορα αντικείμενα (τρίχες, νύχια, κοκκαλάκια φιδιού ή νυχτερίδας κ.λπ.). σ'; αυτά έχουν μεταδώσει προηγουμένως με μαγιές πράξεις, που γίνονται με επικλήσεις δαιμόνων, δαιμονική ενέργεια.

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ -- ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
http://agioritikovima.blogspot.com/2010 ... st_43.html
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3865
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby marjory » Tue Nov 15, 2011 4:04 pm

ΜΑΓΕΙΑ -- ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΗ
Αρχιμανδρίτη, Σάββα Αχιλλέως

http://www.scribd.com/doc/8941755/-

http://fathers.pblogs.gr/tags/mageia-gr.html
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3865
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby marjory » Tue Nov 15, 2011 4:04 pm

ΠΑΤΕΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ''ΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙ ΜΑΓΕΙΑΣ'' 1/6

Παρακάτω σας βάζω το 1ο μέρος της ομιλίας, από 6 συνέχειες λόγω χώρου...

http://www.youtube.com/watch?v=wbSIwm58gWs&feature=player_embedded
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3865
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby marjory » Tue Nov 15, 2011 4:05 pm

Μοναχὸς Κυπριανὸς ἁγιορείτης
ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ
Ἔτσι λύνονται τὰ μάγια
Πῶς οἱ Ἅγιοι τοῦ Θεοῦ γκρεμίζουν τοὺς μάγους
http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/g ... neseis.htm
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3865
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby marjory » Tue Nov 15, 2011 4:05 pm

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΑΤον 3ον αιώνα μ.Χ. στην Αντιόχεια της Συρίας ζούσε ένας Καρχηδόνιος στην καταγωγή, πλούσιος, ευγενής, μορφωμένος και πολύ ικανός στη μαγεία, ο Κυπριανός. Διέθετε τέτοια ικανότητα, ώστε καλούσε τους δαίμονες και τους έστελνε να εξυπηρετήσουν όποια εντολή τους έδινε σε βάρος των θυμάτων του.
Στην ίδια πόλη κατοικούσε μία ευσεβής παρθένος, πιστή χριστιανή, η Ιουστίνα. Τούτη την κόρη ένας νεαρός πλούσιος ειδωλολάτρης με άσωτη ζωή, ο Αγλαίδας, θέλησε να την εμπλέξει στα δίχτυα του. Επειδή όμως όλες του οι προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα, έτρεξε στη μαγική δύναμη του Κυπριανού. Πραγματικά, ο Κυπριανός άρχισε να στέλνει διάφορους δαίμονες, για να ξελογιάσει την Ιουστίνα και να την υποδουλώσει στα αμαρτωλά σχέδια του Αγλαίδα. Οι δαίμονες γύριζαν άπρακτοι στον Κυπριανό χωρίς να καταφέρνουν καν να πλησιάσουν στην κόρη, διότι, όπως έλεγαν, με το σημείο του Σταυρού τους έκαιγε και δεν μπορούσαν να σταθούν κοντά της. Όμοια άπρακτος γύρισε και ο άρχοντας των δαιμόνων, τον οποίο χρησιμοποίησε στο τέλος ο Κυπριανός ως έσχατο όπλο του.
Η πραγματική αυτή ήττα των δαιμονικών δυνάμεων άνοιξε τα μάτια της ψυχής του Κυπριανού. Κατανόησε την πλάνη του και την ακαταμάχητη δύναμη του Ιησού Χριστού. Έτσι, αληθινά μετανοημένος προσπίπτει στον επίσκοπο Αντιοχείας Άνθιμο, καίει μπροστά του όλα τα μαγικά βιβλία και ζητάει να γίνει χριστιανός.
Μετά την βάπτισή του ο Κυπριανός, ως πρόβατο της ποίμνης του Κυρίου, αξιώνεται σιγά-σιγά να γίνει επίσκοπος. Το έτος 304 μάλιστα στη Νικομήδεια μαζί με την Ιουστίνα υφίστανται μαρτυρικό δι' αποκεφαλισμού θάνατο. Η μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού και της αγίας παρθενομάρτυρος Ιουστίνης εορτάζεται στις 2 Οκτωβρίου.

Ιερά μονή Σαγματά
http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/09 ... -na-f.html
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3865
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby marjory » Tue Nov 15, 2011 4:05 pm

Ιερά Προσευχή Του Αγίου Ιερομάρτυρος ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ (ΔΙΑΛΥΟΥΣΑ ΤΑ ΜΑΓΙΑ)

Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών ο κρατών και κυβερνών τα πάντα, Άγιος και δοξασμένος υπάρχεις. Διό Βασιλεύ των Βασιλευόντων και Κύριε των Κυριευόντων δόξα σοι. Ο καθήμενος εν τω φωτί τω άπειρω και το απροσίτω βροτοίς, όπερ είδον δυνάμεις χιλιάδες και μυριάδες Αγίων Αγγέλων και Αρχαγγέλων. Συ γιγνώσκεις τα κρύφια του ταπεινού δούλου σου Κυπριανού. Ότι ουκ εγίνωσκον πρότερον τα σα θαυμάσια Κύριε παντοδύναμε. Συ ει μόνος Κύριος Ιησούς Χριστός ο Θεός ημών. Ο ευδοκήσας εξ αναξίου γενέσθαι με άξιον και συζησάμενος τω εν σοι πόθω και αγάπη προς ακοήν των Αγίων σου Αποστόλων και Ιερομαρτύρων και πάντων σου των Αγίων.

Παρακαλώ δε την σήν φιλανθρωπίαν, ίνα όπου επλεόνασεν η αμαρτία υπερπερισσεύη η χάρις σου Κύριε, ότι εκράτουν τα νέφη και ουκ έβρεχον, έδενον την γην και ουκ έδιδε τους καρπούς αυτής. Τας αμπέλους και ουκ εβλάστανον, τα ποίμνια των προβάτων και ουκ εποίουν γάλα, τα αιγίδια και ουκ εγέννων, τους άνδρας και ουκ εσμίγοντο μετά των γυναικών αυτών, τας μητέρας και ουκ ετεκνοποίουν, τα πλοία και ουκ έπλεον, τα εργαστήρια και ουκ ειργάζοντο, τους αλιείς και ουχ ηλίευον, τους κήπους και ουκ εποίουν λάχανα, τα δέντρα και ουκ εκαρποφόρουν, τους ποταμούς και ουκ έτρεχον, τους μύλους και ουκ εγύριζον, τους αδελφούς και ανδρόγυνα εις αφιλίωτον έχθραν έφερον και τους διεχώριζον, εποίουν το θέρος χειμώνα και το χειμώνα θέρος, ταύτα πάντα ειργαζόμην φαντασία τελεία. Άρτι δε Κύριε ο Θεός ημών ικετεύω σε και παρακαλώ, ίνα δια της εμής προσευχής ενώπιόν Σου Θεέ και Κύριε του Ελέους ως Θυσία ευπρόσδεκτος γενέσθω σοι. Και πας άνθρωπος έχων πνεύμα πονηρίας καθαρισθή όλως. Ή αγρός ή κήπος ή κτήμα ή μύλος ή πλοίον ή αλιεύς ή μελίσσιον ή εμπόρος ή επιστήμων ή άρχων ή αρχόμενος ή τεχνίτης ή μεταξοσκώληξ ή και ο δούλος του Θεού...................... συν παντί τω οίκω αυτού. Αν είναι δεδεμένος με μαγείας και πονηρά έργα ή γοητείας ή από 72 γλωσσοφαγιών εστίν εμποδισμένος και μαγευμένος και εγκλείη 365 λόγια της μαγείας άτινα έρχονται προς βλάβην και κατανάλωσιν του δούλου του Θεού.................. συν παντί τω οίκω αυτού. Παρευθύς όπου αναγνωσθή η παρούσα ικετήριος δέησις και προσευχή μου ενώπιον της Σης χάριτος του Θεού ελευθερωθή πας ο κόσμος και τόπος εκ πάσης οργής τε και ασθενείας και εκ παντός δεσμού και μαγείας και πάσης φαρμακείας και γοητείας, πάσης βασκανίας και καταλαλιάς, γλωσσοφαγιάς, αμελείας ή νωθρότητος, ακρατείας, αφροσύνης, αδυναμίας και απογνώσεως πάσης αδικίας και πάσης πλάνης ή απάτης, ή εμποδίου προερχομένων υπό του διαβόλου ομοίως και ο δούλος του Θεού....................... συν παντί τω οίκω αυτού. Και έστω λελυμένος και λελυτρωμένος εν τω ονόματι του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.

Και είτε εν τω ουρανώ εισίν αι μαγείαι κα τα φαρμακεύματα εκείνα η εν τη γη η εν τη θαλάσση ή εν παντί τόπω και εδάφει ευθύς τη ώρα ταύτη λυθήσονται και κατηργηθήσονται από του δούλου του Θεού..................... και από παντός του οίκου αυτού και ελευθερωθήσεται ο δούλος του Θεού....................... και πας ο οίκος αυτού από πάσης ώρας πονηράς και γοητείας ή οφθαλμών πονηρών ή φθόνου ή καταλαλιάς ή γλωσσοφαγιάς ή μαγείας ή φαρμακείας ή κατάρας ή αναθέματος ή αφορισμού και πάσης βλασφημίας ή ενεργείας του. Ευθέως αναχωρήσατε από του δούλου του Θεού.......................... πάσα η επήρεια του πονηρού επί τη επικλήσει του Παναγίου σου ονόματος του Πατρός και του μονογενούς Υιού και του Αγαθού και Ζωοποιού Πνεύματος και δια της προσευχής εμού του ταπεινού και ευλαβούς δούλου σου Κυπριανού φεύξονται οι δαίμονες, δραπετευθήσονται και καταργηθήσονται αι πονηρίαι αυτών, και τα νέφη δώσωσιν υετόν επί πάσαν την γην, και η γη δώση τα γενήματα αυτής εις τον καιρόν αυτών, και τα δένδρα καρποφορήσωσι, και οι αμπελώνες ευφορήσωσι πλήθος βοτρύων, και αι γυναίκες λυθήσωνται και ελευθερωθήσωνται από του κακού των μητρών αυτών. Ομοίως και τα κτήνη των ποιμένων και πας ο κόσμος, άρχων, ή αρχόμενος, ή κήπος, ή μελισσουργός, ή μεταξουργός και πάσα η κτήσις λυθήσεται από παντός δεσμού και δαίμονος. Ομοίως και ο δούλος του Θεού...................., συν παντί τω οίκω αυτού και οτις πράγμασιν αυτού, και έστω ελεύθερος και λελυτρωμένος από πάσης ασθενείας και ώρας κακής και παντός δαίμονος και αντικειμένης δυνάμεως δεόμεθά σου, ίνα λυθώσι και αφανισθώσι τα πονηρά έργα δια της επικλήσεως του Παναγίου Πνεύματος του Θεού Σαβαώθ.

Και ει εν τω Ουρανώ έστι δεδεμένος και εμποδισμένος ο δούλος του Θεού...................... λυθήτω, ή εν τη γή, ή εν ανωφλίω λυθήτω, ή εν κατωφλίω, ή εν δέρματι αλόγου, ή εν σιδήρω, ή εν λίθω, ή εν ξύλω εκάρφωσαν τα πονηρά έργα λυθήτωσαν και ωσεί καπνός εκλιπέτωσαν, ή εν γραμματίω δια μελάνης, ή αίματος ανθρώπου, ζώου, πτηνού, ιχθύος, ή δια μολύβδου, ή δια κινναβάρεως, η δια ζωμού λεμονίου, ή δι' άλλου τίνος έγραψαν αυτά και έθηκαν εν τινι τόπω και διεσκέλισεν αυτά ο δούλος του Θεού....................... προς βλάβην αυτού τη ώρα ταύτη λυθήτωσαν και καταργηθήτωσαν και εκριζωθήτωσαν τα της μαγείας έργα από τους τόπους και κατοικίας εκεί όπου αναγινώσκεται η δέησίς μου και προσευχή αύτη, ή εν αυλαίς του οίκου αυτού κατέχωσαν, ή διέσπειραν αυτά, ή μετάλλου τινός εποίησαν τα κομβοδέματα εκείνα λυθήτωσαν, ή εις κόκκαλα διεπέρασαν αυτά, ή εν τη θαλάσση, ή εν φρέατι, ή εν μνήματι ερρίφθησαν λυθήτωσαν, ή με όνυχας ανθρώπων, ζώων, ή πτηνών ζώντων ή τεθνεώντων, ή με χώμα τεθνεώτων εποίησαν τα φάρμακα εκείνα λυθήτωσαν, ή υπό πλακός επλακώθησαν ή από πασσάλους, ή καρφίου εκαρφώθησαν, ή δια βελόνης επέρασαν αυτά, λυθήτωσαν την ώρα ταύτην, ή δια αργύρου, ή χρυσού, ή δι' άλλου τινός μετάλλου εποίησαν τα πονηρά έργα λυθήτωσαν την ώρα ταύτην, ή δια μαλλίου, ή βαμβακίου, ή μετάξης, ή λινάρεως, ή κανάβεως, ή δι' άλλου τινός χόρτου έδεσαν ταύτα λυθήτωσαν την ώρα ταύτην, ή εις κράββατον κατέχωσαν αυτά λυθήτωσαν την ώρα ταύτην, ή δια βρόχου, βούρλου ή άλλου τινός έδεσαν, λυθήτωσαν την ώρα ταύτην , ή εν ύδατι εποίησαν αυτά ή κούφω ξύλω ή κοχλάζοντι ύδατι αν έβρασαν αυτά λυθήτωσαν την ώρα ταύτην, ή εν αίματι ανθρώπου, ζώου, ή πτηνού, ή ιχθύος ζώντων ή τεθνεώντων εποίησαν αυτά ως συ, Κύριε ο Θεός ημών γιγνώσκεις τους τόπους και τρόπους και τους ανθρώπους, λυθήτωσαν την ώρα ταύτην και διαρρηχθήτωσαν τα της μαγείας έργα κείνται, και τον μεν δούλο σου…............................. διαφύλαξον συν παντί τω Οίκω αυτού, τα δε πονηρά έργα λυθήτωσαν και απωλεσθήτωσαν και ωσεί καπνός εκλιπέτωσαν από τον δούλο του Θεού.......................... εν ονόματι του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και δια της δόξης του Μεγάλου Θεού του Ζώντος συντριβήτωσαν τη δυνάμει του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού πάσαι αι εναντίαι δυνάμεις, αναχωρησάτωσαν τα της Μαγείας έργα και απομακρυνθήτωσαν από τον δούλο του Θεού.............................. μίλια 65 πρεσβείαις των μαρτύρων και πάντων των Αγίων σου. Αμήν.

Δεόμεθά σου και παρακαλούμεν σε Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών ίνα ελευθερώσης και ζωώσης πάσαν ψυχήν πεπεδημένην και τον δούλον..........συν παντί τω Οίκω αυτού ομοίως και τους γράφοντας και έχοντας εν τω Οίκω αυτών την προσευχήν μου αυτήν και τους βαστάζοντας αυτήν ως φυλακτήριον αιώνιον, και η δεξιά σου Κύριε είη αυτοίς σκέπη και βοήθεια και έστω δια παντός εν τω οίκω αυτών ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΙΑΣΙΣ.

Ναι, Κύριε, δεομένου σου επάκουσόν μου, ίνα όπου ευρίσκεται η ευκτήριος και ικετηρία αύτη ευχή μου λυθή και ελευθυρωθή πας άνθρωπος και ο οίκος αυτού από κακής ώρας, από πάσης ασθενείας, παντός αφορισμού τε και αναθέματος, από πάσης κατάρας, από πάσης οργής, εμποδίου, δυσπραγίας, καταλαλιάς, γλωσσοφαγιάς, φθόνου, βασκανίας, αμελείας, νωθρότητος, λαιμαργίας, αδυναμίας, βλακείας, ακρατείας, αφροσύνης, υπερηφανείας, ασπλαγχνίας, αδικίας, αλαζονείας, και πάσης πλάνης και απάτης δια το όνομά Σου το Άγιον και δοξασμένον εις τους Αιώνας Αμήν.

Ο Άγιος Ιερομάρτυς Κυπριανός
Εκδόσεις Βασ. Ρηγοπούλου, Θεσσαλονίκη 1987.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3865
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby marjory » Tue Nov 15, 2011 4:06 pm

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ

Ένα θέμα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποκτά τεράστιες διαστάσεις, όχι μόνο στις χώρες της Δύσεως αλλά και στη δική μας, είναι το θέμα του Σατανισμού. O Σατανισμός δεν είναι απλώς μία αίρεση που απομακρύνει τον άνθρωπο από το Θεό, αλλά ένα κίνημα και ένας τρόπος ζωής πού διαστρέφει τελείως την ανθρώπινη φύση και δαιμονοποιεί τον άνθρωπο. Ήδη στις χώρες τής Δύσεως οι τόποι λατρείας πού είναι αφιερωμένοι στη λατρεία τού Σατανά ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Tραγικά θύματα τής πραγματικής αυτής μάστιγας είναι οι νέοι άνθρωποι, πού πελαγωμένοι σ' έναν κόσμο, στον οποίο η εμπιστοσύνη στους άλλους είναι δύσκολη, ο ανταγωνισμός πρώτος κανόνας τής ζωής και ιδανικό το χρήμα και το βόλεμα, νομίζουν ότι βρίσκουν στο σατανισμό ασφάλεια, σιγουριά και τη δύναμη εκείνη που θα τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες τής ζωής. Και τελικά αντί! τής ευτυχίας συναντoύν τη δυστυχία, αντί τής ελευθερίας τη χειρότερη υποδούλωση, αντί τής ζωής το θάνατο.

Τα όσα ακολουθούν είναι μιά προσπάθεια, πρώτον , να δοθούν με απόλυτη συντομία μερικά στοιχεία για το τι πραγματικό είναι ο σατανισμός και ποιες είναι οι ολέθριες συνέπειές του για τον άνθρωπο και, δεύτερον, να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την αλήθεια ότι πίσω απ' όλα αυτά βρίσκεται αυτός ο ίδιος ο διάβολος και το άσβεστο μίσος του για το ανθρώπινο γένος.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ;


O διάβολος, σύμφωνα με την πίστη και τη διδασκαλία τής 'Εκκλησίας, είναι μία πραγματικότητα, είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο και όχι «αναγκαίο παράγωγο τής θρησκείας» όπως λένε πολλοί. Υπήρξε κατ' αρχήν άγγελος δημιουργημένος από το Θεό καλός και αγαθός και με ελευθερία βουλήσεως. Υπερηφανεύτηκε όμως από την ιδιαίτερη τιμή πού απολάμβανε κοντά στο Θεό και Θέλησε να στήσει το Θρόνο του πάνω από το θρόνο τού Θεού και να γίνέι όμοιός του.
Αυτή ή ανταρσία του τον οδήγησε στην εγκατάλειψη τής αγάπης του θεού, με συνέπεια να απομακρυνθεί από το Θεό και η αγαθή και καλή φύση του να διαστραφεί τόσο, ώστε πλέον να μισεί θανάσιμα και το Θεό αλλά και τις υπάρξεις εκείνες πού απολαμβάνουν την αγάπη τού Θεού και ζουν σύμφωνα με το Θέλημά Του.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ;


Είναι η δυστυχία, ή καταστροφή, ο θάνατος τού ανθρώπου, τον όποίο μισεί και φθονεί, επειδή είναι πλασμένος «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν» τού Θεού. O διάβολος ποτέ δεν - μπορεί να αγαπήσει τον άνθρωπο, ποτέ δεν μπορεί να γίνει φίλος τού ανθρώπου, γι' αυτό και ονομάζεται «μισάνθρωπος» και «ανθρωποκτόνος». Αυτός έβγαλε τους πρωτοπλάστους από τον Παράδεισο, αφού πρώτα τους χώρισε από το Θεό σπρώχνοντάς τους στην αμαρτία. 'Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.
Στη συνέχεια τους έστρεψε εναντίον τού Θεού, με τη βλασφημία και την απιστία, και εναντίον των συνανθρώπων, οδηγώντας τους πολλές φορές στο έγκλημα.

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;

O διάβολος δεν έχει καμία εξουσία πάνω στον άνθρωπο χωρίς την άδεια τού Θεού και τη δική μας Θέληση. O Θεός τού επιτρέπει να μάς πειράζει, διότι σέβεται τη δική μας ελευθερία, και Θέλει μόνοι μας να διαλέξουμε ή το δρόμο τής ζωής και τής τηρήσεως των εντολών τού Θεού ή το δρόμο τής βίας και τής καταστροφής και τής απομάκρυνσης από το Θεό.


ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ;


O διάβολος προσπαθεί να ξεγελάσει τον άνθρωπο με πολλά τεχνάσματα. Ένα από αυτό είναι και ή μαγεία. 'Η μαύρη και ή λευκή μαγεία είναι οι δυο όψεις τού ίδιου νομίσματος. Και στις δύο οι άνθρωποι συνεργάζονται με τα δαιμόνια. Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια: ο χωρισμός τού ανθρώπου από το Θεό και ή κυριαρχία του - σατανά επάνω του.

ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΕΙΣ, ΜΕΝΤΙΟΥΜ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ κλπ;


Ναι μέσα από όλα αυτά εξαπατά ο διάβολος με τέχνη τον άνθρωπο εκμεταλλευόμενος την επιθυμία του να γνωρίσει το μέλλον. 0 σατανάς δεν γνωρίζει το μέλλον , ούτε Θέλει το καλό τού ανθρώπου. Η πρόγνωση του μέλλοντος είναι αποκλειστικό προνόμιο, και ιδιότητα τού Θεού.


ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ;


O διάβολος ζηλεύει τους νέους ανθρώπους. Είναι γνωστές οι ευαισθησίες των νέων για πάθος, δύναμη και δόξα, καθώς και οι ανησυχίες τους για κάθε τι το υπερφυσικό και μεταφυσικό. Αυτό ακριβώς, σε συνδυασμό με την απειρία και την αδύνατη προαίρεσή τους εκμεταλλεύεται ο Σατανισμός για να αγορεύσει τα ανύποπτα θύματα του.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΛΕΞΩ ΚΙ ΕΓΩ;

Οι περισσότεροι νέοι που μπλέχτηκαν στα δίχτυα του Σατανισμού βρέθηκαν εκεί χωρίς να το καταλάβουν. Η ανάγκη να ανήκουν κόπου, η ανάγκη να βιώσουν τη ζεστασιά και την αποδοχή που δεν γεύτηκαν μέσα στην οικογένεια τους, τούς οδηγεί στις νέες Θρησκείες, 'Αποκρυφισμό, Πνευματισμό, Μασωνία, Νέα 'Εποχή, Σαηεντόλοτζι...
Σ' αυτό συντελούν λίγο η πολύ η διαφήμιση, τα Θρίλερ, ή μουσική Ρ0Κ, τα σύγχρονα παιδικά παιχνίδια τής τηλεοράσεως κ.λπ., που διαμορφώνουν τελικά, συνειδητό ή ασυνείδητα, τους σύγχρονους δράκουλες και εθίζουν τους νέους στην αχαλίνωτη βία, στη σεξουαλική ασυδοσία, στην άρνηση άξιών και ιδανικών.

ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;

Ο διάβολος χρησιμοποιεί ακόμα κι αυτό το θείο δώρο της μουσικής για να ξεγελάσει και να παρασύρει σιγά-σιγά τους , νεαρούς κοντά του. Έτσι είναι γνωστό ότι:

Οι .. Μπλάκ ΣάμπαΘ έχουν το όνομά τους από τις ομώνυμες σατανιστικές τελετές. Στα εξώφυλλα κάποιων δίσκων φιγουράρει ο δαίμονας που παρακολουθεί σεξουαλική σκηνή και το 666.

Ο εκπρόσωπος της χέβι μέταλ Οζι Οσμπορν γράφει το «Ζ» του ονόματός του με τις σατανιστικές αστραπές, επιδεικνύει τον ανάποδο σταυρό του και οδηγείται στα δικαστήρια, γιατί με το τραγούδι του «Λύση αυτοκτονίας» ωθεί ένα 19χρονο αγόρι να αυτοπυροβοληθεί.

Οι Λέντ Ζέπελιν σπάνε ρεκόρ πωλήσεων τραγουδώντας «Θέλω ο Χριστός να γονατίσει μπροστά στο Σατανά».

Υπάρχει στην Αμερική η ένωση Wicca, που σημαίνει «Ένωση μάγων και εξορκιστών". Τα μέλη της διαθέτουν τρεις επιχειρήσεις δίσκων μουσικής και ανέδειξαν καλλιτέχνες όπως ο Mπόμπ Ντίλαν, οι Ρόλλινγκ Στόουνς (ανήκουν σε δαιμονική αίρεση του Σαν Ντιέγκο), ο Άλις Κούπερ (πήρε το όνομά του από μια μάγισσα του μεσαίωνα). Οσον αφορά τους Ρόλλινγκ Στόουνς, έχει παρατηρηθεί πως τα άτομα στις συναυλίες τους είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια του συγκροτήματος - και ονομάζονται «άγγελοι της κολάσεως»- σκοτώνουν ένα άτομο κάθε φορά που οι Στόουνς τραγουδούν το τραγούδι τους «Συμπάθεια στο Διάβολο».

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;

Λέει ή: Dorren Irvine : «Όλοι όσοι παραδίδονται στο σκοτεινό δρόμο της μαύρης μαγείας χάνουν την καθαρότητα του λογικού τους και πολύ συχνά τρελαίνονται» ! ! !

- Δημιουργεί τάσεις αυτοκαταστροφής. Ο σατανιστής 'Ασημάκης Κατσούλας ομολογεί.: «Ήθελα να αυτοκτονήσω, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ήθελα να ξεφύγω από όλα αυτά».

-Στη δυστυχία, στην κοινωνική απομόνωση, στην αδυναμία βίωσης της πραγματικής αγάπης και τής ομορφιάς τής επικοινωνίας και τής σχέσης με το συνάνθρωπο.

Στην αποκτήνωση τού ανθρώπου. Λέει χαρακτηριστικά ο αρχισατανιστής Αντον Λάβεί: «Δεν είμαι ενάντια στις ανθρωποθυσίες και τον κανιβαλισμό άλλό ενάντια στις τιμωρίες και τις κοινωνικές δυσχέρειες που μπορεί να επιφέρουν στους δράστες ! »

Στο βιολογικό θάνατο αλλά και το χειρότερο, στον πνευματικό Θάνατο, που επιφέρει ή απομάκρυνσή μας από την Πηγή της Ζωής, το Θεό.


ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ;

-Μη διαβάζεις σχετικά (εισαγωγικά τής μαγείας) βιβλία, όπως: Σολομωνική, Νεκρονομικό, συνταγές μαύρης μαγείας κ.α.. Μη διαβάζεις βιβλία που έχουν σχέση με τον Πνευματισμό, την Παραψυχολογία, με μεταφυσικά φιλοσοφικά συστήματα ανατολικών Θρησκειών, με τον Υπνωτισμό κ.ά..

- Μη παρευρίσκεσαι σε χώρους όπου γίνονται σχετικές τελετές (τραπεζάκια πού κινούνται, ποτήρια πού περπατούν...).

- Μην υπακούς σε προτροπές μερικών πού σου λένε:
«'Επανάλαβε μερικούς αριθμούς και Θα δεις τη μορφή τού Χριστού ή τη μορφή κάποιου αγαπημένου σου προσώπου πού έχει πεθάνει".

- Μη διαβάζεις ωροσκόπια και μην εξαρτάς τη ζωή σου από την 'Αστρολογία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και μεγαλύτερη απάτη απ' αυτά.

- Μη ζητάς ποτέ βοήθεια από μέντιουμ, μάντεις κ.λπ..


ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνον ο Χριστός μας αγαπά πραγματικά. Αυτός εδώ και 2000 χρόνια απέδειξε την αγάπη τoυ χύνοντας το αίμα Του για μάς. Μένοντας κοντά Του δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Στους αδιέξοδους δρόμους πού μπορεί να προβάλλουν μπροστά μας η Εκκλησία του Χριστού μας προσφέρει τα πάντα: αγάπη, ειρήνη, χαρά, ευτυχία ... μας προσφέρει το Χριστό. Γιατί ο Χριστός είναι ο παντοδύναμός Λυτρωτής μας, ο μόνος που μπορεί να μας τα δώσει όλα και να λύσει όλα μας τα προβλήματα.

ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ας μην ξεχνάμε ότι με το βάπτισμά μας κάναμε ένα συμβόλαιο απόρριψης του σατανά και αποδοχής της ζωής τού Χριστού και πήραμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. "Ας ζήσουμε, λοιπόν, αυτή την αναγεννημένη ζωή πού μάς χάρισε ή 'Εκκλησία:

- Με τα άγια Μυστήρια της, ιδιαιτέρως δε την ιερά 'Εξομολόγηση, και τη θεία Κοινωνία.

- Με τη Θεία λατρεία (Εκκλησιασμό), πού ξεκουράζει και γαληνεύει την ψυχή.

- Με τη μελέτη του Ευαγγελίου, γιατί μέσα από την Άγία Γραφή γνωρίζουμε καλύτερα τον Κύριο μας Ιησού και το Θέλημά Του για μάς.

- Κάνοντας συχνά και σωστό το σημείο τού Σταυρού, πού είναι ισχυρή ασπίδα και όπλο ακαταμάχητο εναντίον των δαιμόνων .

- Φορώντας το Σταυρό στο στήθος μας.

- Επικοινωνώντας διά της προσευχής με το Χριστό.

- Συνδέοντας τη ζωή μας με την Ύπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους μας.

- Συμμετέχοντας στη ζωή και λειτουργία της Ενορίας μας, της
μεγάλης μας αυτής οικογένειας, όπου μπορούμε να βρούμε κάθε βοήθεια, συμπαράσταση και καθοδήγηση.

ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ

Είσαι νέος με οράματα και ελπίδες. Μην αφήνεις τούς άλλους να σε εξουσιάζουν, μην τούς χαρίσεις την ελευθερία σoυ. Μην παραδίνεις το συναισθηματικό σου κόσμο και τη λύση των προβλημάτων σου στους, αστρολόγους, τις οραματίστριες και σε τέτοιου είδόυς αγύρτες και απατεώνες.
Κυρίως, μην απελπίζεσαι με τις δυσκολίες πού σου παρουσιάζονται. Ζήτησε πρώτα να γίνεις άνθρωπος του θεού και μέλος της Βασιλείας Του και από εκεί και πέρα ο Χριστός θα σου τα δώσει όλα, Θα δώσει νόημα, χαρά και ευτυχία στη ζωή σoυ.

Του π. Νεκταρίου Τσίλη (Από το περιοδικό «Πειραϊκή Εκκλησία», τεύχος 163,)
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3865
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΙΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ...ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Unread postby rose » Thu Nov 17, 2011 6:01 pm

50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ-ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ --- Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΙΚΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ
Ο μεγαλύτερος εξορκιστής, π.Σάββας Αχιλλέως στην εκπομπή της Ελίτας.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XOMLMt3mqeg&feature=channel_video_title[/youtube]
Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός,
χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
User avatar
rose
 
Posts: 642
Joined: Wed Nov 16, 2011 9:58 pm

Next

Return to ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest