ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

...για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι... πορεία και προσφορά του Έθνους μας στο μονοπάτι της Ιστορίας...

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby foteini » Sat Dec 10, 2011 6:13 pm

Αγαπητέ μου φίλε, τις έχω ακούσει τις ομιλίες. Αυτό που δεν έχω ακούσει από τον μακαριστό, θεοφιλέστατο πατέρα Αθ. Μυτηλιναίο, είναι να ταυτίζει την έννοια Έλληνας με την ειδωλολατρεία όταν αναφέρεται στη σημερινή εποχή. Στις ομιλίες του, δεν μού έκατσε τίποτα ως περίεργο και ¨κάπως¨,σε αντίθεση με τα δικά σας λόγια. Όλα όσα λέει, πολύ καλά τα λέει. Με αναπαύουν μέχρι τα μύχια της ψυχής μου, πάλι σε αντίθεση με τα δικά σας αποπροσανατολιστικά και απαράδεκτα, εν πολλοίς, λόγια.
Αφού δέχεστε ότι η αναβίωση της ειδωλολατρείας είναι φαινόμενο των εσχάτων χρόνων σε όλους τους χριστιανικούς λαούς, τότε γιατί φαγωθήκατε ότι σώνει και καλά οι Έλληνες είναι οι ειδωλολάτρες (ταυτόσημες έννοιες μάλιστα!), οι Έλληνες είναι οι φταίχτες για όλα τα κακώς κείμενα, την ώρα μάλιστα που υπερασπίζεστε τους άλλους λαούς ως συνειδητά θρησκεύοντες; Εμένα θα μου επιτρέψετε αυτό να μου βρωμάει και να μου ζέχνει κιόλας!!!
Και δεν πήρα και καμιά απάντηση σε όσα έγραψα πριν. Οι βυζαντινοί Ρωμιοί δεν είχαν διατηρήσει ειδωλολατρικά κατάλοιπα στη ζωή τους; Για τους Έλληνες πρωτοχριστιανούς δεν έχεις να πεις τίποτα;
foteini
 
Posts: 890
Joined: Fri Nov 18, 2011 9:44 pm

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby marjory » Sat Dec 10, 2011 9:28 pm

Τι να πώ;;;; Δεν ήξερα ότι συμμετέχοντας σε αθώα πάρτυ μασκέ, μετετράπην σε ειδωλολάτρισσα, ούτε το γεγονός ότι διασκεδάζοντας διαπράττω αμαρτία, μέχρι που μου το αποκάλυψες εσύ...!!!!
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3348
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby Iwn Ioustinos » Sat Dec 10, 2011 10:05 pm

Η ελληνορθοδοξία δεν είναι ισλαμικός ταλιμπανισμός. Ουδεμία σχέση μεταξύ των δύο. Αντιθέτως ζητά καλοπροαίρετο κριτικό πνεύμα και ερεύνηση των Γραφών. Δεν επιβάλλει κανόνες τύπου σαρία με σαδιστικές τιμωρίες στους παραβάτες, ούτε απορρίπτει, συλλήβδην, τα παλαιότερα ήθη και έθιμα.

Μήπως είσαι ο παλιός gladiator από το αρχικό φόρουμ;
Όταν τις άρχηι εαυτού, τότε νομιζέτω και των υπηκόων άρχειν αληθώς. Πατριάρχης Φώτιος
Όλβιος όστις Ιστορίης Έσχε Μάθησιν Ευριπίδης
User avatar
Iwn Ioustinos
 
Posts: 54
Joined: Tue Nov 22, 2011 1:43 pm
Location: ΑΘΗΝΑΙ

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby foteini » Sat Dec 10, 2011 10:27 pm

Σε πληροφορώ, Πρωτοστράτορα, ότι ακούω πολύ καλά. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις καλά αυτά που ακούς.
Εαν η Ευρώπη σήμερα ξεκίνησε να είναι νοσταλγός της Αρχαίας Ελληνικής θρησκείας, φταίνε γι΄αυτό οι σύγχρονοι Έλληνες; Γιατί; Επειδή έχουν το όνομα Έλληνες; Ή μήπως ζόρισαν τους Ευρωπαίους να ασπαστούν την παλαιά θρησκεία τους; (Γραμμένους μάς έχουν οι Ευρωπαίοι). Άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο ο π. Μυτηλιναίος ή μήπως διαχώρησε πουθενά τη θέση του, λέγοντας ότι κοιτάξτε παιδιά όποιος λέει ότι είναι Έλληνας είναι ταυτόχρονα ειδωλολάτρης και άρα εγώ δεν είμαι Έλληνας αλλά Ρωμιός;Δεν θα μας τρελάνεις αγόρι μου γλυκό. Όχι, σε καμιά περίπτωση! Εάν δεν καταλαβαίνεις τι ακούς, άστο, μην το παιδεύεις!
Και δεν ανέφερε μόνο τον Σικελιανό αλλά και τον Νίτσε και τον Βάγκνερ. Δεν είναι θέμα των Ελλήνων δηλαδή, αλλά θέμα του Σατανά που παρασύρει στην ειδωλολατρεία όποιον άνθρωπο ή λαό βρίσκει πρόθυμο.
Τώρα, το αν αυτή η ειδωλολατρεία είναι η αρχαία Ελληνική ή ΡωμαΪκή ή Αιγυπτιακή ή Κέλτικη ή Ινδουιστική ή άλλη ή συνδυασμός κάποιων από αυτές, δεν έχει πολλή σημασία,αγαπητέ μου, για τον Εξαποδώ. Τη δουλειά του κοιτάζει να κάνει με ό,τι είναι πιο πιασάρικο.
Το κατάλαβες;
foteini
 
Posts: 890
Joined: Fri Nov 18, 2011 9:44 pm

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby KANENAS » Sat Dec 10, 2011 10:50 pm

Έχω δυο απορίες

Τι σημαίνει η λέξει αφορισμός; Ποιος και σε ποιον έδωσε το δικαίωμα του αφορισμού και πότε;
Δεύτερη απορία, πόσο χριστιανικό είναι να κρίνουμε ανθρώπους όχι από τις πράξεις τους αλλά από τα πιστεύω τους;

Συγγνώμη αν ρωτώ βλακείες αλλά οι παλαιότεροι εδώ γνωρίζουν ότι δεν είμαι κοντά στη εκκλησία και όλα αυτά που διαβάζω δεν βοηθούν και πολύ στο να την προσεγγίσω.
KANENAS
 
Posts: 402
Joined: Wed Nov 16, 2011 6:22 pm
Location: Δράμα όνομα και πράμα

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby yiannis » Sun Dec 11, 2011 12:38 am

Τίποτα το όλο τοπικ αποτελεί ύβρη και καλό θα ήταν να διαγραφή στο σύνολο του.
yiannis
 

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby admin » Sun Dec 11, 2011 12:56 am

Τα είπατε;
Ξαλαφρώσατε ένθεν κακείθεν;
Ωραία.
Δεν θέλησα να παρέμβω για λόγους δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου.
Θεωρώ πως οι υπερβολές ξεπέρασαν τα όρια και απο τις δυο πλευρες.
Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχω άποψη.
Έχω , ο ρόλος μου όμως είναι τέτοιος που δεν μου επιτρέπεται να την παραθέσω και ακόμη περισσότερο να λάβω δημόσια θέση υπερ της μιας ή της άλλης πλευράς.

Ως εδώ όμως θα ήθελα να σας παρακαλέσω.

Το θέμα κλειδώνει , ότι ειπώθηκε ειπώθηκε.

Πάω να τσιμπήσω τίποτα...ελπίζοντας να μην κατηγορηθώ για κάτι επειδή θα φτιάξω ένα τοστάκι(φονιάς των χοιρινών και εκμεταλλευτής των αγελάδων)
Follow orthodoxhpisth on Twitter ,
admin
Site Admin
 
Posts: 72
Joined: Sun Nov 13, 2011 11:15 am

Previous

Return to ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron