Η "αγάπη" των Ξένων για την Ελλάδα

...για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι... πορεία και προσφορά του Έθνους μας στο μονοπάτι της Ιστορίας...

Η "αγάπη" των Ξένων για την Ελλάδα

Unread postby casius » Sun Dec 11, 2011 5:45 pm

Θαυμάστε

Απο τον Ελέθερο Τύπο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1990

Image
casius
 

Re: Η αγάπη(sic) των Ξένων για την Ελλάδα

Unread postby marjory » Sun Dec 11, 2011 6:09 pm

Verdammter Grieche...............................Καταραμένε Έλληνα,
Wohin ich mein Denken drehe,...................όπου να γυρίσω τη σκέψη μου,
wohin ich meine Seele wende ...................όπου και να στρέψω τη ψυχή μου,
sehe ich dich, finde ich dich......................μπροστά μου σε βρίσκω!
sehne ich mich nach Kunst, Poesie,
Theater, Architektur ...............................Αν τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική,
bist du davor,erster, unübertroffen...............εσύ μπροστά μου, πρώτος και αξεπέραστος...
Suche ich nach Wissenschaft, Mathematik,
Philosophie, Medizin................................Αν επιστήμη αναζητώ, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική,
bist du führend und unüberwindbar...............κορυφαίος και ανυπέρβλητος...
Durste ich nach Demokratie Fairness
und Gleichheit,......................................Αν για δημοκρατία διψώ, ισονομία και ισότητα,
bist du vor mir, unachahmbar konkurrenzlos.....εσύ ξανά μπροστά μου, ασυναγώνιστος και ανεπισκίαστος.
Verfluchter Grieche...Verfluchtes Wissen........Καταραμένε Έλληνα... Καταραμένη γνώση.
Warum soll ich dich berühren?.....................Γιατί να σε αγγίξω;
Um zu spüren, wie klein ich bin, unwichtig,
unbedeutend?........................................Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Warum lassen Sie mich nicht in mein Elend
und in meine Sorglosigkeit..........................Γιατί δεν με αφήνετε στη δύστυχη ανεμελιά μου;

Γερμανός ποιητής, ιστορικός και φιλόσοφος Schiller
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 3388
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: Η αγάπη(sic) των Ξένων για την Ελλάδα

Unread postby eternity » Sun Dec 11, 2011 6:24 pm

Ο φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε δίνει μία ξεχωριστή απάντηση...

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του…
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».Ευχαριστω φυστικι που ανοιξες αυτο το θεμα.
(ενοχλουμαι αφανταστα απο τα αρνητικα δημοσιευματα για τους ελληνες ωστοσο ακομα υπαρχουν πολλοι φιλελληενς στο εξωτερικο.)
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
User avatar
eternity
Site Admin
 
Posts: 7113
Joined: Tue Nov 15, 2011 1:33 pm

Re: Η αγάπη(sic) των Ξένων για την Ελλάδα

Unread postby Voreios » Wed Dec 21, 2011 2:04 am

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που «στόλιζαν» οι γερμανοί στρατιώτες του Χίτλερ (πρόγονοι της Μέρκελ), όταν κατείχαν την Ελλάδα (ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ .ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!)
Σημ. : ΤΟ έθιμο με το δένδρο ήρθε στην Ελλάδα μετά την δεκαετία του '60...
Ο Στρατής Μυριβήλης στο βιβλίο του «Το κόκκινο βιβλίο», περιγράφει με τα μάτια ενός στρατοκόπου τα αίσχη των αιμοσταγών γερμανών στρατιωτών, όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό την Κατοχή του χιτλερισμού, παρομοιάζοντάς τους με τους στρατιώτες του Ηρώδη: «Ήταν ένα αγροτικό χωριό πού καιγόταν. Τά σπίτια βούλιαζαν μέσα στις σπίθες, η ζωή των ανθρώπων και των ζώων έτρεχε φουρφουρίζοντας από τις μεγάλες μαχαιριές. Οι άνδρες των αιμάτων μέ τα φονικά όπλα και μέ τό δαυλό στά χέρια έτρεχαν από σπίτι σέ σπίτι καί μοίραζαν τό θάνατο. Ο στρατοκόπος τους γνώρισε. Ήταν οι ίδιοι οι στρατιώτες του Ηρώδη...

Μπήκε αόρατος στά σπίτια πού ξεθεμέλιωναν. Τούς είδε νά λιανίζουν μέ τις λόγχες τούς γέρους, νά λιώνουν κάτω από τις μπότες τους τά βρέφη. Τούς είδε ν' ανοίγουν την κοιλιά της ετοιμόγεννης μητέρας, νά βγάζουν τό έμβρυο και νά τό σηκώνουν στή μύτη της ξιφολόγχης. Μπήκε μαζί τους σ' ένα σπίτι. Σ' ένα κλινάρι γαλούριζαν δυο μικρά παιδιά. Φαίνονταν δίδυμα. Οι στρατιώτες του Ηρώδη τά σήκωσαν, τά κάθισαν σ' έναν καναπέ. Τά μικρά χαμογέλασαν, άπλωσαν τά χεράκια πρός τά όπλα πού γυάλιζαν, κουνούσαν τά ρόδινα μπράτσα τους σάν πρωτοδοκίμαστες φτερούγες. Ένας στρατιώτης άπλωσε τό χέρι νά πνίξει τό ένα. Τό μικρό έπιασε αυτό τό χέρι, έβαλε τό μεγάλο δάχτυλο του στρατιώτη στο στόμα καί τό βύζαινε. Κείνη την ώρα έμπαινε ένας άλλος μ' έναν ντενεκέ μπενζίνα. Αυτός πού ήταν επικεφαλής τούς σταμάτησε. Ξέφτισε μιά λούνα μπαμπάκι από τό προσκέφαλο των παιδιών, το έστριψε φυτίλι. Κατόπι το βούτηξε στη μπενζίνα καί το τρύπωσε με προσοχή στά ρουθούνια καί στ' αυτάκια των παιδιών. Οι άλλοι κατάλαβαν το παιχνίδι, τριγύριζαν χαρούμενοι τον καναπέ καί περίμεναν χτυπώντας με ανυπομονησία τα γόνατα. Τότε ο βαθμοφόρος τράβηξε ένα σπίρτο καί έβαλε φωτιά στά φυτίλια, ένα πρός ένα.

Οι στρατιώτες διασκέδαζαν πολύ. Γελούσαν ξεκαρδισμένοι και χτυπούσαν τά γόνατα. Σαν τέλειωσε το παιχνίδι ράντισαν τη μπενζίνα στα έπιπλα και έβαλαν φωτιά. Η φλόγα όρμησε πεινασμένη, έγλειφε τα πτώματα, τις πόρτες και τις κουρτίνες, κατόπι έτριξε τα δόντια της μασώντας τά δοκάρια. Από το στάβλο του σπιτιού ανέβηκε ένα φοβερό μουκάνισμα. ήταν τά βόδια και τά γελάδια πού μούγκριζαν μακρόσυρτα, παρακαλεστικά, κουτουλούσαν την αμπαρωμένη πόρτα να τούς ανοίξουν καί κανένας δεν τούς άνοιξε.

Μέσα στην πλατέα του χωριού ήταν ο μεγάλος πλάτανος. Οι στρατιώτες του Ηρώδη (εννοεί τους Γερμανούς στρατιώτες) μάζεψαν τα βρέφη, τα έβρεξαν με μπενζίνα καί τα κρέμασαν από τις φασκιές, δεμένα από τη μέση. Κουνιόνταν ανάερα σαν παράξενοι καρποί του γέρικου δέντρου. Κατόπι μπήκαν σ' ένα σχολειό που είχαν κλεισμένες τις μανάδες.

— Θά μας πείτε που είναι κρυμμένοι οι άντρες του χωριού; ρώτησαν.

—Όχι, δέ θα σας πούμε, απάντησαν οι γυναίκες μ' ένα στόμα.

— Καλά! γέλασαν οι στρατιώτες του Ηρώδη. Ξέρετε τουλάχιστο το δέντρο των Χριστουγέννων; Εμείς τούτη τη νύχτα ανάβουμε στον τόπο μας το δέντρο των Χριστουγέννων.

—Όχι, δεν ξέρομε τέτοιο πράμα, είπαν οι γυναίκες. Δώστε μας τα παιδιά μας, αν είστε χριστιανοί!

—Ελάτε λοιπόν να δείτε τα παιδιά σας καί το δέντρο των Χριστουγέννων!

Τις πήγανε δεμένες πιστάγκωνα στο μεγάλο πλάτανο της πλατέας. Ο αξιωματικός έκανε σημείο καί οι στρατιώτες έβαλαν φωτιά στα κρεμασμένα παιδάκια. Οι γυναίκες ούρλιαζαν όλες μαζί, πάλευαν να ορμήσουν, καταριούντανε καί σκέπαζαν με τις σκληριές τους το κλάμα των αναμμένων παιδιών.

—Ο Θεός να σας κάψει! φώναξαν οι γυναίκες. Ο Θεός

πού βλέπει από πάνω να σας κάψει! Εσάς καί, τα παιδιά σας!

—Αλίμονο! συλλογίστηκε ο στρατοκόπος… είδε πως η σφαγή του Ηρώδη δεν είχε πάρει τέλος ακόμα μέσα στις δυο χιλιάδες χρόνια από τότες πού άρχισε. Πρόσεξε τα ρούχα καί τις περικεφαλαίες των στρατιωτών καί γνώρισε πάνω στα σύνεργα της σφαγής τη σφραγίδα του θηρίου. ήταν ο σταυρός του Γολγοθά με τσακισμένες τις τέσσερις άκρες του.

Τότε πήρε τα μάτια του, έφυγε απ’ εκεί καί περπάτησε μέσοι σε τόπους καί χρόνους. "Έτσι όπως ο νους του ανθρώπου μπορεί καί ταξιδεύει ανάμεσα σέ τόπους καί χρόνους. Καί πάλι βρέθηκε μέσα σέ πολιτείες, καί πάλι διάβηκε μέσ’ από τά χωριά της Ελλάδας. Καί κλαίγαν οι πολιτείες καί τά χωριά, καί κλαίγαν οι δρόμοι, τα σπίτια, τά σκολειά, τά καράβια καί τά καλύβια. Από τά χαντάκια έβγαιναν φωνές πνιγμένες καί ήταν μισοσκοτωμένοι άνθρωποι εκεί, σάλευαν τά σπασμένα χέρια κάτω από τό χώμα, πού κυμάτιζε από τούς σπασμούς των. Οι φωνές πού έβγαιναν από τούς ομαδικούς τάφους πνίγονταν από τό χώμα πού μπούκωνε τά ματωμένα στόματα. Καί είδε πάλι τις φλόγες νά πνίγουν τά σπίτια τά ειρηνικά,, καί είδε μέσα στή νύχτα ανθρώπους, μέ τό λεπίδι δαγκωμένο ανάμεσα στά δόντια, νά γκρεμίζουν μέ δυναμίτη τά φτωχόσπιτα πάνω στις μητέρες και τα παιδιά που κοιμόντανε… τα κοριτσάκια και τα σχολειόπαιδα που τα έσερναν στη σφαγή και στο μαρτύριο… τους στρατιώτες να σκοτώνουν τα βρέφη πάνω στο βυζί της μητέρας και ν’ ανοίγουν την κοιλιά της μητέρας…
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
User avatar
Voreios
 
Posts: 1363
Joined: Tue Nov 15, 2011 7:15 pm

Re: Η αγάπη(sic) των Ξένων για την Ελλάδα

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Tue Jan 31, 2012 9:54 am

Τα αργύρια του Φαλμεράυερ και η αδιάλειπτη συνέχεια του Ελληνισμού

Όλοι γνωρίζουμε τον Φαλμεράυερ. Τον μελετητή που με το κατάπτυστο του έργο δίνει βήμα εδώ και δύο αιώνες σε αυτούς που θέλουν να αμφισβητήσουν τις διαχρονικές αλήθειες του Ελληνισμού. Πως αλλιώς θα βληθεί αυτός ο υπέροχος, υπερχρονικός πολιτισμός, συνυφασμένος με την Αλήθεια και την Ανθρωπιά, εάν δεν πληγεί στην ίδια του την ύπαρξη;


Και όμως, η ιστορική πραγματικότητα είναι ο δικαιότερος κριτής. Μελετώντας την προσεκτικά, βλέπεις την πραγματικότητα, την ορθότητα και τις σκοπιμότητες.

Στο θεώρημα λοιπόν που μπορεί με σιγουριά να καταλήξει κάποιος μελετώντας την ιστορία είναι ένα: Η Αλήθεια λέγεται ως έμφυτη ανάγκη και γίνεται επαναστατική πράξη σε περιόδους ανελευθερίας. Το Ψέμα όμως, είναι στους αιώνες απόρροια των Αργυρίων της προδοσίας.

Από τον Εφιάλτη των Θερμοπυλών, τον Πήλιο Γούση του Σουλίου, έως τον Μαντέλη ή τους υπηρέτες του ΔΝΤ, σε κάθε μισελληνική ενέργεια υπάρχει και ένα πουγκί με αργύρια, βλ. σήμερα τραπεζικά εμβάσματα σε εταιρείες offshore.

Ο Φαλμεράυερ λοιπόν, δεν αποτελεί εξαίρεση. Την απόδειξη δεν μας την δίνει κάποια φιλελληνική ιστορική μελέτη αλλά ο ίδιος σε προγενέστερα πονήματα του!

Για την ακρίβεια, ο Φαλμεράυερ, πριν το κατάπτυστο έργο του που αμφισβητούσε τη φυλετική συνέχεια των Ελλήνων, υπήρξε ο μεγαλύτερος υπερασπιστής της διαχρονικής παρουσίας του Ελληνισμού!

Γι' αυτό και κανείς δεν αναφέρεται στις προγενέστερες μελέτες του που έχουν "εξαφανιστεί" από τις ψευδοεπιστημονικές μεθοδεύσεις του σκοταδισμού, της σκοπιμότητας και της αμφισβήτησης.

Στο έργο του λοιπόν "Geschichte des Kaiserthums von Trapezunt" που διασώζεται στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, όχι μόνο αποδέχεται την αδιάλειπτη συνέχεια της Ελληνικής φυλής, αντίθετα τους εγκαλεί διότι με την "ηττοπάθεια" που τους καλλιεργούσε η εκκλησία, είχαν χάσει την πολεμική αρετή των προγόνων τους!

Δηλαδή ο Φαλμεράυερ όχι μόνο αποδεχόταν τη φυλετική συνέχεια των Ελλήνων αλλά τους έδινε και μαθήματα... χαρακτήρα ώστε να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στην Τουρκική λαίλαπα!

Και όμως, αυτός ο άνθρωπος, λίγα χρόνια αργότερα άλλαζε τελείως τα συμπεράσματα του τελώντας μία μεγαλοπρεπή "κυβίσθηση". Αυτή η πρωτοφανής στροφή βέβαια θα έμενε στο επίπεδο του γραφικού, εάν δεν χρησιμοποιείτο στο να τεκμηριώσει την γενοκτονία του Ελληνισμού από τους δυνάστες του.

Η πολιτισμένη Ευρώπη έπρεπε να πάψει να υποστηρίζει τους αγωνιζόμενους Έλληνες. Το κύμα του Φιλελληνισμού έπρεπε να πληγεί από την ρίζα του, σπέρνοντας τον σπόρο της αμφιβολίας. "Οι Έλληνες είναι νεκρό φύλο. Δεν υπάρχει λόγος να υποστηρίζετε τους ραγιάδες, δεν έχουν καμμία σχέση με τους προγόνους τους".

Όπως αποκαλύφθηκε λοιπόν, ο Φαλμεράιερ είχε παραδώσει την "επιστημονική του αυθεντία" στην υπηρεσία της Υψηλής Πύλης. Με το αζημίωτο λοιπόν, χτύπησε τον Ελληνισμό αλλά και την ιστορική αλήθεια με το "Geschichte der Halbinsel Morea während des Mittelalters" που το έγραψε το 1830.
Σας θυμίζει μήπως κάτι από την σημερινή Γερμανική προπαγάνδα τύπου "Focus"; Ότι δηλαδή οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και απατεώνες, οπότε ας μην εκπληρώσουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις απέναντι τους;

Και πάλι, πρόθυμοι πάντα θα υπάρχουν. Τα Αργύρια πάντα θα βρίσκουν πρόθυμους προς εξαγορά. Το τραγικό είναι όταν αυτά τα κωμικά, μα μολυσματικά ψεύδη βρίσκουν θιασώτες εντός των τειχών. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν Έλληνες που τολμούν να υιοθετούν τις στρατευμένες μελέτες του Φαλμεράυερ για να θίξουν τον Ελληνισμό. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα Νεογενίτσαροι.

Θα πείτε, ότι εδώ υπήρξε "Έλληνας" πρωθυπουργός που αποκάλεσε όλους τους Έλληνες διεφθαρμένους και αυτός ο άνθρωπος παραμένει ακόμα και σήμερα αρχηγός κόμματος...

Δεν πειράζει, ο αιώνιος αντίπαλος του Ελληνισμού θα είναι το ψέμα. Τα δεσμά του θα τα σπάσουμε μόνο με το άδολο φως της Αλήθειας, το άδολο φως της Ελλάδας...
...καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.

Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου εδάφους

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ
User avatar
Mannlicher-Schönauer
 
Posts: 2463
Joined: Tue Nov 15, 2011 11:05 am
Location: Προς Ανατολάς

Re: Η αγάπη(sic) των Ξένων για την Ελλάδα

Unread postby Ομολογητής » Mon Feb 06, 2012 11:44 amΔε θέλω να εκφραστώ...

Απλά όσοι μπορούν πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αντιδράσουμε ουσιαστικά.

Η παρουσιάστρια θα έιναι μάλλον τουρκάλα της γερμανίας και εκφράζει τους ευσεβείς πόθους της.
«ο σώζων τον ΠΛΗΣΙΟΝ αυτού σωθήτω»
User avatar
Ομολογητής
 
Posts: 353
Joined: Thu Nov 17, 2011 1:12 am

Re: Καταραμένε Έλληνα

Unread postby nick_the_greek » Wed May 30, 2012 12:01 am

Ο Αριστοτέλης θεωρείτο ο no1 σοφός έως τον μεσαίωνα. Το κύριο επιχείρημα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εναντίον του γαλιλαίου ήταν ότι αυτά που έλεγε για την κίνηση της γης έρχονταν σε αντίθεση με τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη.

Η ατομική θεωρία του Δημόκριτου επιβιώνει μέχρι σήμερα. Στον Δημόκριτο οφείλεται εν πολλοίς όλη θεωρία του αναγωγισμού στις φυσικές επιστήμες.

Μεγάλα τα πνευματικά επιτεύγματα των αρχαίων ελλήνων, μεγαλύτερο όμως επίτευγμα ήταν η εγκόλπωση του χριστιανισμού. Ο χριστιανισμός αναβιβάζει όλα τα αρχαιοεληνικά ιδέωδη σε υψηλότερο επίπεδο και τα θέτει στην σωστή τους βάση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρεις μεγάλοι ιέραρχες ήταν άριστοι γνώστες της ελληνικής παιδείας. Και ο ίδιος ο Πλάτων αν γνώριζε τον Ιησού Χριστό θα αναφωνούσε "ο Κύριος μου και ο Θεός μου" κατά την ευτυχή επισήμανση του π. Γεώργιου Μεταλληνού.
Η εκμετάλλευση των αρχαιελληνικών ιδεωδών μέσα πάντοτε σε ένα ορθοδοξο πλαίσιο είναι και σήμερα ζητούμενο.
nick_the_greek
 

Re: Καταραμένε Έλληνα

Unread postby TASOS1 » Wed May 30, 2012 7:33 am

κοροϊδευοντας τον Ελληνικο λαο εγιναν καποιοι πρωθυπουργοι πουλωντας του "ελπιδα"!
επρεπε να υπηρχε νομος: στα προγραμματα των κομματων να υπαρχουν και τα σχετικα "παραστατικα"=πως ακριβως θα βρουν χρηματα!
TASOS1
 
Posts: 739
Joined: Mon Nov 21, 2011 1:07 pm

Re: Η αγάπη(sic) των Ξένων για την Ελλάδα

Unread postby eternity » Sun Jun 10, 2012 4:55 pm

Image
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
User avatar
eternity
Site Admin
 
Posts: 7113
Joined: Tue Nov 15, 2011 1:33 pm

Re: Η αγάπη(sic) των Ξένων για την Ελλάδα

Unread postby akerm » Wed Oct 03, 2012 7:24 am

Ἐλβετίδα συγγραφέας ὁμολογεῖ: "Ἐμεῖς οἱ δυτικοί, παλεύουμε ἐδῶ καὶ αἰῶνες μέσω τοῦ Βατικανοῦ νὰ ἐξαφανίσουμε τοὺς Ἕλληνες!"

«Τὸν Πάπα νὰ καταράσθε, γιατί αὐτὸς θὰ εἶναι ἡ αἰτία τοῦ κακοῦ» - Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς
Μέσα ἀπὸ τοὺς σελίδες ἑνὸς βιβλίου, μὲ τίτλο «Σκυλάνθρωποι»μία Ἐλβετίδα ἐξηγεῖ γιατί τόσο ἡ ἴδια, ὅσο καὶ οἱ Εὐρωπαῖοι μισοῦν τοὺς Ἕλληνες.Μάλιστα, δίνει τὴν δική της ἀπάντηση στὸ γιατί συμπεριφέρονται ὅλοι μὲ «ἄθλιο»τρόπο στὸν ἑλληνικὸ λαό! Ὡστόσο, μεταξὺ ἄλλων, ἐκμυστηρεύεται ὅτι παρόλο ποὺ ὑπάρχει ἕνα συναίσθημα μίσους ἀπὸ τὴν πλευρά της, τὴν ἴδια στιγμὴ θαυμάζει καὶ σέβεται τὸ ἑλληνικὸ πνεῦμα καὶ τοὺς ἀρχαίους Ἕλληνες. «Τὰ ζῶα δὲν συγχωροῦν ποτὲ στὸν ἄνθρωπο τὴ βελτίωση τῆς συμπεριφορᾶς τους, γιατί νιώθουν ὅτι αὐτὴ ἡ βελτίωση τ' ἀπομακρύνει ἀπὸ τὴ φύση τους. καὶ ὅποτε δίνεται ἡ εὐκαιρία τὸ μίσος ἐκρήγνυται».
{...} «Εἶναι ἀκριβῶς αὐτὸ ποὺ συμβαίνει μ' ἐμᾶς τοὺς Εὐρωπαίους καὶ τοὺς Ἕλληνες! Ἂν ὑπάρχει μία φυλὴ στὸν κόσμο ποὺ κυριολεκτικὰ τὴ μισῶ ἀφόρητα,αὐτὴ ἡ φυλὴ εἶναι οἱ Ἕλληνες»! Καὶ τεκμηριώνει τὴν ἄποψή της λέγοντας ὅτι στὰ γυμνασιακά της χρόνια ἐνίωθε "ψυχικὰ καταπιεσμένη" γιατί "Οἱ Σοφοί μας Δάσκαλοι δὲν μᾶς δίδαξαν τίποτα ποὺ νὰ μὴν τὸ εἶχαν ἤδη Ἀνακαλύψει, Ἐξηγήσει,νὰ μὴν νὰ μὴν τὸ εἶχαν τεκμηριώσει, νὰ μὴν τὸ εἶχαν τελειοποιήσει οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες"!Κι ἂν κάποτε ἀνέφεραν κανένα ἄλλον....

συγγενῆ της Γνώσης καὶ τῆς Σοφίας, ποὺ δὲν ἦταν Ἕλληνας, στὸ τέλος πάντα κατέληγαν ὅτι ἡ Γνώση του καὶ ἡ Σοφία τοῦ ἦταν βασισμένη ἐπάνω στὴ Σοφία κάποιου Ἕλληνα Φιλόσοφου! Σιγὰ σιγὰ ἐνίωθα πὼς οἱ Γνώσεις μου, οἱ Σκέψεις μου, τὰ Αἰσθήματά μου, ἡ Προσωπικότητά μου, ὁ Κόσμος μου, ἡ Ὕπαρξή μου ὡς τὸ πιὸ ἔσχατο κύτταρό μου ἦταν ὅλα ἐπηρεασμένα, ἦταν ταγμένα σὲ αὐτὸ ποὺ σήμερα ὀνομάζουμε "*Ἡ Φιλοσοφία τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων*"! {...}
{...} «Ἕνα φλογερὸ μίσος γιὰ καθετὶ τὸ ἑλληνικό»! «Ἀργότερα στὸ πανεπιστήμιο, ἡ κατάσταση ἔγινε δραματική. Ὁ Ἀσκληπιὸς ἀπὸ τὴ μία, ὁ Ἱπποκράτης ἀπ' τὴν ἄλλη! Ὁ Γαληνὸς τὴ μία μέρα, ὁ Ὀρειβάσιος τὴν ἑπομένη! Ἀέτιος τὸ πρωί, Ἀλέξανδρος Τραλλιανὸς τ' ἀπόγευμα! Παῦλος ὁ Αἰγινίτης ἀπὸ 'δω, Στέφανος ὁ Ἀθηναῖος ἀπὸ'κει. Δὲν μποροῦσα ν' ἀνοίξω βιβλίο χωρὶς νὰ βρῶ μπροστά μου τὴν ἑλληνικὴ παρουσία. Δὲν τολμοῦσα νὰ πιάσω στὰ χέρια μου λεξικὸ γιὰ νὰ βρῶ μία δύσκολη,σπάνια, μία χρήσιμη, μία ἔξυπνη, μία ὄμορφη, μία μεστωμένη λέξη. Ὅλες ἑλληνικές!Καὶ ἄλλες ἀμέτρητες σὰν τὴν ἄμμο τῶν θαλασσῶν καὶ τῶν ποταμῶν, ἑλληνικῆς κι αὐτὲς προέλευσης! Πρόκειται γιὰ φαινόμενο ὁμαδικό! Ἔτσι αἰσθανόμαστε λίγο πολὺ ὅλοι μας ἀπέναντι στοὺς Ἕλληνες. Τοὺς μισοῦμε ὅπως τὰ ζῶα τοὺς θηριοδαμαστές. Καὶ μόλις μᾶς δίνεται ἡ εὐκαιρία χιμᾶμε, τοὺς δαγκώνουμε καὶ τοὺς κατασπαράζουμε.Γιατί στὸ βάθος ξέρουμε ὅτι κάποτε εἴμαστε ζῶα μ' ὅλη τὴ σημασία τῆς λέξης κι εἶναι αὐτοί, οἱ Ἕλληνες, πάλι οἱ Ἕλληνες, πάντα οἱ Ἕλληνες, ποὺ μᾶς ἐξώσανε ἀπὸ τὴ ζωώδικη ὑπόσταση καὶ μᾶς ἀνεβάσανε στὴν ἴδια μὲ τοὺς ἑαυτοὺς τοὺς ἀνθρώπινη βαθμίδα! Δὲν ἀγαπᾶμε κάτι ποὺ θαυμάζουμε. Ρίξε μία ματιὰ στὴν ἱστορία καὶ θὰ διαπιστώσεις ὅτι ὅλοι οἱ Εὐρωπαῖοι, μὲ ἀρχηγοὺς τοὺς Λατίνους καὶ τὸ Βατικανό,λυσσάξαμε νὰ τοὺς ἐξαφανίσουμε τοὺς Ἕλληνες ἀπὸ τὸ πρόσωπο τῆς γής! Δὲν θὰ βρεῖς καὶ δὲν θὰ φανταστεῖς συνδυασμὸ καὶ ἐγκλήματος, πλεκτάνης καὶ παγίδας ποὺ δὲν τὸ σκαρφιστήκαμε καὶ δὲν τὸ πραγματώσαμε γιὰ νὰ τοὺς ἐξολοθρεύσουμε! Ἡ ἱστορία μὲ τὸ μίσος κατὰ τῶν Ἑλλήνων δὲν ξέφτισε. Ὁ σύγχρονος πολιτισμένος ἄνθρωπος εἶναι ὁ ἴδιος καὶ χειρότερος. Δὲν θὰ ἐπιτρέψει ποτὲ τὸ Βατικανό, νὰ ἐπιβιώσει στὴν αὐλόπορτα τῆς Εὐρώπης, στὰ πλευρὰ τῆς Ἀσίας καὶ στὸ κατώφλι τῆς Ἀφρικῆς ὁ Ἑλληνισμὸς γιατί θεωροῦν ὅτι τοὺς ἀφαιροῦμε Σεβασμὸ καὶ Κύρος!
Γιὰ αὐτὸ παρόλο ποὺ τοὺς μισῶ, γιατί δὲν προέρχομαι ἀπὸ τὴ φυλή τους, δὲν μπορῶ νὰ μὴ τοὺς θαυμάζω καὶ νὰ μὴ τοὺς σέβομαι καὶ θὰ συνεχίσω νὰ Μελετάω τὸν Πλάτωνα, τὸν Σωκράτη καὶ τὸν Περικλῆ ὅσο θὰ ζῶ, διδάσκοντας στὰ παιδιά μου τὴ Δύναμη τῆς Σοφίας τους καὶ τὴν ἐπιρροή της στὴ Ζωή μας καὶ στὴν Εὐτυχία μας!».
akerm
 


Return to ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest