ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

...θέματα εμπλουτισμού των γνώσεών μας και χρήσιμα για τη βιωτή μας...

Moderator: inanm7

Re: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Unread postby Matina » Fri Nov 16, 2012 9:22 pm

Ξαφνική ανάρρωση ηθοποιού μετά από ράντισμα με Αγιασμό

Επανήλθε στη ζωή όταν τη ράντισαν με αγιασμένο νερό. Αδυνατούν να εξηγήσουν επιστημονικά την ξαφνική ανάρρωση οι γιατροί της.
Όλοι πίστευαν ότι ο θάνατος της 13χρονης Lucy Hussey-Bergonzi ήταν σίγουρος. Όταν, όμως, ο παπάς έβρεξε το κεφάλι της ετοιμοθάνατης κοπέλας με αγιασμένο νερό εκείνη επανήλθε αμέσως! Συγκεκριμένα, η νεαρή ηθοποιός, η οποία έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία λίγες μόλις μέρες μετά από τα γυρίσματα του έργου «Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιπας», μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου και συνδέθηκε με μηχανήματα υποστήριξης. ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ..

Η νεαρή κοπέλα η οποία γεννήθηκε με αρτηριοφλεβική δυσπλασία υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις ενώ βρισκόταν ήδη σε κώμα χωρίς να παρουσιάζει κάποια βελτίωση.

Όταν η 41χρονη μητέρα της, Denise, ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι ήρθε η στιγμή να την αποχαιρετήσουν εκείνη κάλεσε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας καθώς κι έναν παπά για να τη βαπτίσουν πριν την αποχαιρετίσουν οριστικά.

Τη στιγμή, όμως, που το αγιασμένο νερό άγγιξε το μέτωπο της, όλοι έμειναν άναυδοι καθώς το χέρι της τινάχτηκε απότομα. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ως εκ θαύματος η κοπέλα κατάφερε να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα και να επανέλθει οριστικά εντός μόλις εντός 24 ωρών.

Η μητέρα της περιγράφει: «Δύο μέρες μετά τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση είπα στο σύζυγό μου ότι πρέπει να τη βαφτίσουμε. Εκείνη τη στιγμή πίστευα πραγματικά ότι θα πέθαινε και ήθελα απλά να της προσφέρω μια καλύτερη ευκαιρία σε κάποια άλλη πιθανή ζωή. Δεν ξέραμε τι ακριβώς κάναμε αλλά το νοσοκομείο οργάνωσε τα πάντα μέσα σε μόλις δύο μέρες.

Έτσι, βρισκόμασταν όλοι γύρω από το κρεβάτι της για να τη βαπτίσουμε. Τότε εκείνη ακριβώς τη στιγμή όταν ο παπάς έβαλε αγιασμένο νερό το μέτωπό της, το χέρι της τραντάχτηκε και κουνήθηκε άμεσα προς τα πάνω. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν απλά ένα τίναγμα όμως μέσα σε ένα 24ωρο βγήκε από τα μηχανήματα υποστήριξης και ανάρρωσε. Πιθανότατα, να ανάρρωνε ούτως ή άλλως όμως ο τρόπος με τον οποίο συνέβη σου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για θαύμα. Όταν ρώτησα τους γιατρούς σε τι οφείλεται η ξαφνική ανάρρωση μου είπαν ότι δεν έχουν καμία επιστημονική απάντηση κι ότι δεν γνωρίζουν πως συνέβη. Πιστεύω ότι είναι ένα θαύμα. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά άλλη εξήγηση»…
[web_site]
http://thaumasta-simeia.blogspot.gr/201 ... -post.html[/web_site]
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby Voreios » Fri Nov 16, 2012 11:02 pm

Βίντεο: Διάσημος ηθοποιός βαφτίστηκε Χριστιανός και έγινε ερημίτης
Image
'Εγκατέλειψε την καρριέρα του στο θέατρο, όταν βρισκόταν στην κορυφή, για να αφοσιωθεί στο Θεό.
Ο λόγος για τον Ολλανδό Josef Van den Berg : πρώην μαριονετίστας, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, ζει σήμερα ως ερημίτης.
Στο βίντεο υπάρχουν αποσπάσματα από τη βάφτισή του στην υπαίθρια Θ. Λειτουργία και την πρώτη φορά που ο νεοφώτιστος μεταλαμβάνει το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού… Και το όνομα αυτού Nektarios !!!
Ο Ολλανδός, γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1949 και παράτησε το θέατρο στα 42 του, στο απόγειο της δόξας του για να γίνει Ορθόδοξος Χριστιανός και να ασκητέψει σε μια καλύβα στην Ολλανδία , αφού πρώτα συνάντησε τον Γέροντα Σωφρόνιο στο Έσσεξ και στη συνέχεια το γέροντα Πορφύριο αλλά και τον Γέροντα Παϊσιο στο Αγ. Όρος.
Όπως διαβάζουμε στο «Πενταπόσπαγμα», η βάπτιση έγινε στο Waal κοντά Neerijnen από τον πατέρα Dušan. Παρόντες ήταν αρκετοί διάκονοι και ιερείς από τις σερβικές ενορίες Sveti Nektarije Eginski από Breda, Sveta Trojica από το Ρότερνταμ, αλλά και τη ρωσική ενορία Αγίου Τύχων από Nijmegen και εβδομήντα ορθόδοξοι πιστοί.

«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby Voreios » Sat Nov 17, 2012 7:04 am

Νίκος Αναδιώτης: Πριν παντρευτώ πήγα να εξομολογηθώ
Image
Για την σχέση του με την σύζυγό του, αλλά και την σχέση του με το Θεό και το γεγονός ότι εξομολογείται συχνά μίλησε ο Νίκος Αναδιώτης στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη.
“Είναι από τα καλύτερα πράγματα που κάνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η εξομολόγηση.
Δεν το κάνω πολλά χρόνια, αλλά το έχω μετανιώσει που δεν το έχω κάνει από νωρίτερα.
Τελευταία φορά πριν παντρευτώ πήγα να εξομολογηθώ” είπε ο γνωστός ηθοποιός.
Voreios

Unread postby Matina » Sat Nov 17, 2012 3:42 pm

Voreios wrote:Νίκος Αναδιώτης: Πριν παντρευτώ πήγα να εξομολογηθώ
Image
Για την σχέση του με την σύζυγό του, αλλά και την σχέση του με το Θεό και το γεγονός ότι εξομολογείται συχνά μίλησε ο Νίκος Αναδιώτης στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη.
“Είναι από τα καλύτερα πράγματα που κάνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η εξομολόγηση.
Δεν το κάνω πολλά χρόνια, αλλά το έχω μετανιώσει που δεν το έχω κάνει από νωρίτερα.
Τελευταία φορά πριν παντρευτώ πήγα να εξομολογηθώ” είπε ο γνωστός ηθοποιός.

Να αυμπληρώσω αδελφέ μου και το κάτωθι.

Νίκος Αναδιώτης: «Ο Θεός γιατρεύει την ψυχή πιστεύω κι όχι ο ψυχίατρος»

Ο Νίκος Αναδιώτης μιλώντας στην πρεμιέρα της εκπομπής «ΟΛΑ μπάχαλο φέτος» δήλωσε ότι πηγαίνει συχνά να εξομολογηθεί στον πνευματικό του.

«Έχω μετανιώσει που δεν το έκανα νωρίτερα. Από τα παιδικά μου χρόνια εκκλησιαζόμουν κάποιες φορές. Αλλά μετά το έχεις στο υποσυνείδητο σου και το ψάχνεις. Στο δικό μου πιστεύω είναι ότι την ψυχή μπορεί να στην γιατρέψει μόνο ο Θεός και όχι ο ψυχίατρος». Μάλιστα η τελευταία φορά που εξομολογήθηκε ήταν λίγο πριν τον γάμο του. Ο ηθοποιός βρίσκει γαλήνη και δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχουν σωστοί ιερείς.

Σχόλιο:)Ο Θεός διαλέγει τα παιδιά Του από όλους τους χώρους ούτως ώστε να γίνουν κήρυκες του Ευαγγελίου κι αυτοί μια μέρα ξεκινώντας από το δικό τους χώρο.Είθε να κηρυχτεί το Χιλιοδοξασμένο Όνομά Του σε όλα τα Έθνη σύντομα.
Matina

Unread postby giannis73 » Sat Nov 17, 2012 5:08 pm

Matina wrote:Σχόλιο:)Ο Θεός διαλέγει τα παιδιά Του από όλους τους χώρους ούτως ώστε να γίνουν κήρυκες του Ευαγγελίου κι αυτοί μια μέρα ξεκινώντας από το δικό τους χώρο.Είθε να κηρυχτεί το Χιλιοδοξασμένο Όνομά Του σε όλα τα Έθνη σύντομα. [/color]

Σωστά Ματίνα ,αλλά αυτό που με κάνει να μένω με ανοιχτό στόμα και να δοξάζω τον Θεό είναι ότι ενώ πολλοί από όλους αυτούς είναι τόσο φρέσκοι στον πνευματικό αγώνα ,χωρίς πολλες γνώσεις και εμπειρίες ,παρόλα αυτά αυτή η ομολογία τους μπροστά στην κάμερα με κάνει να νιώθω τελείως άθλιος γιατί ενώ εμένα με έχει ευνοήσει ο Κύριος να κάνω πνευματικό αγώνα πιο πολύ καιρό ,εγώ να έχω φοβηθεί την έμπρακτη ομολογία μου μπροστά σε λίγους γνωστούς μου ,ενώ αυτός να ομολογεί με τόσο θάρρος μπροστά σε εκατομύρια.
giannis73

Unread postby Matina » Sat Nov 17, 2012 6:22 pm

giannis73 wrote:
Matina wrote:Σχόλιο:)Ο Θεός διαλέγει τα παιδιά Του από όλους τους χώρους ούτως ώστε να γίνουν κήρυκες του Ευαγγελίου κι αυτοί μια μέρα ξεκινώντας από το δικό τους χώρο.Είθε να κηρυχτεί το Χιλιοδοξασμένο Όνομά Του σε όλα τα Έθνη σύντομα. [/color]

Σωστά Ματίνα ,αλλά αυτό που με κάνει να μένω με ανοιχτό στόμα και να δοξάζω τον Θεό είναι ότι ενώ πολλοί από όλους αυτούς είναι τόσο φρέσκοι στον πνευματικό αγώνα ,χωρίς πολλες γνώσεις και εμπειρίες ,παρόλα αυτά αυτή η ομολογία τους μπροστά στην κάμερα με κάνει να νιώθω τελείως άθλιος γιατί ενώ εμένα με έχει ευνοήσει ο Κύριος να κάνω πνευματικό αγώνα πιο πολύ καιρό ,εγώ να έχω φοβηθεί την έμπρακτη ομολογία μου μπροστά σε λίγους γνωστούς μου ,ενώ αυτός να ομολογεί με τόσο θάρρος μπροστά σε εκατομύρια.

Έννοια σου Γιάννη μου κι ο Παντογνώστης και καρδιογνώστης Κύριός μας που ακόμη και τα πιο απόκρυφα της αβύσσου της ψυχής μας οίδε θα Δώσει και αν μπορείς κι εσύ,θα Τον ομολογήσεις με παρρησία μπροστά σε πλήθη.Δεν ξέρουμε ,αδελφέ μου,ποιες είναι οι βουλές Του και τι έχει για του καθένα την ειμαρμένη προκαθορίσει.'Έτσι έγιναν οι Άγιοι και πλήθος μαρτύρων ,ομολογητών,Οσίων,που έβαψαν με το αθάνατο αίμα τους το ρου της Ορθοδοξίας μας.

Ο εν λόγω διάσημος ηθοποιός δεν ξέρουμε με τι δαίμονες παλεύει καθημερινά και πως εγκρατεύεται στη ζωή του,αν κάνει αγώνα και πόσο καιρό.Ο Κύριος κρίνει και γνωρίζει τι είναι ο καθένας μας και ποιος είναι άξιος για τι.Ακόμη ,θα ήθελα να προσθέσω ότι δε γνωρίζουμε κατά πόσο οι ψυχές είναι δεκτικές.Μπορεί ένας καλλιτέχνης -που εμείς νομίζουμε ότι είναι ανήθικος,άθεος κλπ-να είναι πολύ πιο δεκτικός και να σέβεται τον Κύριο και την Εκκλησία περισσότερο από τον απλοϊκό της γειτονιάς μας,οπότε το έργο το δικό σου ,το δικό μου και ενός απλού πολίτη γίνεται δυσκολότερο από του εν λόγω ηθοποιού.

Αν το θέλεις πραγματικά θα σε αξιώσει και σένα και μένα και όλους όσοι αγωνίζονται στην στρατευομένη Ορθόδοξη Εκκλησία να Τον ομολογήσουν δημοσίως και να μαρτυρήσουν κιόλας γι'Αυτόν.

Είθε να μας αξιώσει κι εμάς μια μέρα!!!
Matina

Unread postby giannis73 » Sat Nov 17, 2012 11:45 pm

Matina wrote:Έννοια σου Γιάννη μου κι ο Παντογνώστης και καρδιογνώστης Κύριός μας που ακόμη και τα πιο απόκρυφα της αβύσσου της ψυχής μας οίδε θα Δώσει και αν μπορείς κι εσύ,θα Τον ομολογήσεις με παρρησία μπροστά σε πλήθη.Δεν ξέρουμε ,αδελφέ μου,ποιες είναι οι βουλές Του και τι έχει για του καθένα την ειμαρμένη προκαθορίσει.'Έτσι έγιναν οι Άγιοι και πλήθος μαρτύρων ,ομολογητών,Οσίων,που έβαψαν με το αθάνατο αίμα τους το ρου της Ορθοδοξίας μας.

Ο εν λόγω διάσημος ηθοποιός δεν ξέρουμε με τι δαίμονες παλεύει καθημερινά και πως εγκρατεύεται στη ζωή του,αν κάνει αγώνα και πόσο καιρό.Ο Κύριος κρίνει και γνωρίζει τι είναι ο καθένας μας και ποιος είναι άξιος για τι.Ακόμη ,θα ήθελα να προσθέσω ότι δε γνωρίζουμε κατά πόσο οι ψυχές είναι δεκτικές.Μπορεί ένας καλλιτέχνης -που εμείς νομίζουμε ότι είναι ανήθικος,άθεος κλπ-να είναι πολύ πιο δεκτικός και να σέβεται τον Κύριο και την Εκκλησία περισσότερο από τον απλοϊκό της γειτονιάς μας,οπότε το έργο το δικό σου ,το δικό μου και ενός απλού πολίτη γίνεται δυσκολότερο από του εν λόγω ηθοποιού.

Αν το θέλεις πραγματικά θα σε αξιώσει και σένα και μένα και όλους όσοι αγωνίζονται στην στρατευομένη Ορθόδοξη Εκκλησία να Τον ομολογήσουν δημοσίως και να μαρτυρήσουν κιόλας γι'Αυτόν.

Είθε να μας αξιώσει κι εμάς μια μέρα!!!

Εγώ νομίζω πως θα ήθελα πρώτα να με αξιώσει ο Κύριος να μπορέσω να αντέξω το μαρτύριο του πνευματικού αγώνα ,της υπομονής στα πάθη τα δικά μου και κυρίως των άλλων ,της ταπείνωσης του αχαλίνωτου εγωισμού μου ,της έμπρακτης ομολογίας μπροστά σε άλλους την ώρα που με ειρωνεύονται ,της προσπάθειας για προσευχή ,της υπακοής και γενικά όλου του πνευματικού μου αγώνα.
Αν με αξιώσει ο Κύριος για μαρτύριο αίματος το οποίο φυσικά και δεν αξίζω ούτε κατά διάνοια τότε θα προσπαθήσω να κάνω υπακοή και θα ελπίζω πως ο Κύριος θα κάνει το θαύμα Του και θα το αντέξω ώστε να μην Τον στεναχωρήσω λόγω της δειλίας μου και της φυγοπονίας μου.
giannis73

Unread postby Matina » Wed Nov 21, 2012 10:15 pm

Πνευματικοί λόγοι από έναν πιανίστα...

Image

Μουσική δεν μαθαίνεις στο Ωδείο. Στο Ωδείο μαθαίνεις τον τρόπο της, την τεχνική της. Μουσική μαθαίνεις, όταν ανακαλύπτεις τον εαυτό σου.
Η μελέτη στο πιάνο μοιάζει πολύ με τη προσευχή στον Θεό Είναι πορεία πνευματικής εξέλιξης και ανόδου του ανθρώπου. Ο δρόμος αυτής της εξέλιξης όμως είναι στενός, μα έτσι πρέπει. Μη σε φοβίζει αυτό.

Μάθε να μη χαίρεσαι, όταν τρέχουν τα δάχτυλά σου στα πλήκτρα γρήγορα. Δεν είναι σπουδαίο. Μάθε καλύτερα να τρέχει ο νους σου γρήγορα και τότε τα δάχτυλά σου θα υποτάσσονται σε αυτόν.

Τα χέρια σου δεν παίζουν από μόνα τους. Τα οδηγεί το μυαλό σου. Μα και εκείνο δεν μπορεί να κάνει πολλό πράγματα από μόνο του, αν δεν ακούει την καρδιά σου.

Τα χέρια σου να είναι καθαρά όταν ακουμπάς το πιάνο σου. Πιο καθαρή όμως να είναι η καρδιά σου.
Να νιώθεις πάντα πως καλείσαι να κατανοήσεις ένα έργο που δεν έγραψες εσύ. Πρώτο σου μέλημα να είναι η κατανόηση και οτι κρατάς στα χέρια σου κάτι που δεν σου ανήκει. Το έργο κάποιου δημιουργού. Σεβάσου το.

Όσο πιο πολύ ταλέντο έχεις, τόσο να κρατάς τη σεμνότητα και την ταπεινότητά σου. Το ταλέντο είναι παραχώρηση. Δεν σου ανήκει! Προσπάθησε να το διαχειριστείς σωστά, με σύνεση, με φόβο, κάποιες στιγμές, με μεγάλη χαρά κάποιες αλλες, αλλά πάντα σα να είναι κάτι που το φιλοξενείς στο σπίτι της καρδιάς σου. Εκείνο μπορεί να φύγει όταν το θελήσει ο Θεός. Δέξου το αυτό ήρεμα και με αγάπη. Τότε, οι στιγμές που θα περνάς μαζί του θα είναι ανεπανάληπτες.

Ρώτα τον εαυτό σου τον λόγο που παίζεις πιάνο, που ασχολείσαι με τη μουσική. Πρέπει να σου έρθει ένα χαμόγελο και ένα αίσθημα αγάπης στην καρδιά σου, πριν ορίσεις την απάντηση. Να ανησυχήσεις αν δεν συμβεί...

Είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις, απλά, πιάνο, από το να είσαι στα αλήθεια πιανίστας - εκτελεστής. Αυτός που παίζει, απλά, πιάνο είναι σαν κάποιον άνθρωπο που ξέρει τάχα τα πάντα και μιλάει για όλα εύκολα…, για την αγάπη, την αλήθεια, τους ανθρώπους… Ο πραγματικός μουσικός εκτελεστής μοιάζει με Μοναχό. Γιατί; Γιατί εχει σκυμμένο το κεφάλι. Δε μιλάει... Γιατί ξέρει που βρίσκεται.

Μάθε την αξία της σιωπής. Μη φλυαρείς, όταν παίζεις. Μη ναρκισσεύεσαι. Μάθε να ακούς τις παύσεις σα μουσική. Φαντασου σε δύο λεπτά να τα πεις όλα…, πως θα σε ακούσει ο άλλος για μια ώρα… Να είσαι εγκρατής στην προσφορά σου, αλλά γενναιόδωρος στον τρόπο που τη δίνεις….

Δίνεις πνευματική τροφή στο ακροατήριό σου! Πρόσεξε λοιπόν! Έχεις ευθύνη για την υγεία του. Προφύλαξέ το! Μην προσπαθείς να αρέσεις. Δώσε του αυτό που η καρδιά σου γνωρίζει σαν αλήθεια. Άφησέ το μπροστά του με αγάπη. Μη σε απασχολεί, εάν θα γινει απόδεκτή αυτή η προσφορά. Αρκέσου στη χαρά που παίρνεις, μέσα από αυτήν.

Κάνε υπακοή με χαρά στους δασκάλους σου. Όχι με εξαναγκασμό. Άφησέ τους να σε βοηθήσουν να βρεις τον τρόπο να ακούσεις, μέσα από τα δικά σου αυτιά, τη μουσική.

Η τεχνική είναι ένα κουτί με εργαλεία. Παίρνε μόνο αυτό που χρειάζεσαι κάθε φορά. Μην επιλέγεις κατάλληλες ώρες για να μελετάς. Βρες κατάλληλες στιγμές που θα νιώθεις τον σκοπό της μελέτης. Να χαίρεσαι όταν πονάει το σώμα σου.

Να ανησυχείς όταν όλα έρχονται εύκολα….

Και το πιο σημαντικό! Δεν μπορείς να αγαπάς τη μουσική και να μην αγαπάς τον Θεό. Και δεν μπορεί να αγαπάς τον Θεό και να μην αγαπάς τη μουσική. Πάνε μαζί…, πάντα…, από την αρχή! Αν το καταλάβεις, τότε κάθε νότα που θα παίζεις, θα περικλείει έναν κόσμο αγάπης, δοσμένο από Αυτόν.
Ελπίζω να σε βοήθησα… Αυτός είναι ο τρόπος μου που βλέπω το πιάνο και τη μουσική.
Αυτές είναι οι κλίμακες που προσπαθώ να μάθω και πάντα θα προσπαθώ...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Matina

Unread postby Matina » Sat Dec 01, 2012 5:43 pm

Το γράμμα της ηθοποιού που έγινε μοναχή στους γονείς της

Η νεαρή ηθοποιός που για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμαζόταν για την απόφασή της να γίνει μοναχή δεν είχε μιλήσει ποτέ σε κανέναν. Δεν ήθελε -όπως θα διαβάσετε -σε αποσπάσματα της επιστολής της που εξασφάλισε το briefingnews.gr προς τους γονείς της να την επηρεάσουν στην απόφασή της.

Ένα μικρό όμως απόσπασμα από αυτήν την επιστολή αποδεικνύει περίτρανα ότι κάποια στιγμή για όλους έρχεται το πλήρωμα του χρόνου:

(σ.σ. Το γράμμα δημοσιεύεται με την άδειά της δόκιμης μοναχής και πρώην ηθοποιού).

«…Νιώθω μόνο άσχημα που πολλές φορές για να δικαιολογηθώ που έπρεπε να απουσιάσω μακριά σας , σας έλεγα ψέματα ότι θα πάμε στο εξωτερικό με το εργαστήρι για να παρουσιάσουμε την θεατρική δουλειά της ομάδας κι εγώ στην ουσία πήγαινα εκεί που έβρισκα την ηρεμία και την γαλήνη. Δεν θέλω να πω ότι κοντά σας δεν την είχα αλλά εκεί η ψυχή μου αναστηνόταν.

…..Δεν θέλω να φανώ απολογητική σε τίποτα αλλά είχα το θείο κάλεσμα και το ένιωθα σε κάθε βήμα της ζωής μου . Αυτό δεν θα μπορούσα να το παραβλέψω. Θα ήταν έγκλημα για τον εαυτό μου………

Μην πιστέψετε ποτέ ότι η αιτία της απόφασης μου ήταν ο…… Δεν έπαιξε ποτέ κανέναν ρόλο αντίθετα η απόφασή μου να αποσυρθώ από τα εγκόσμια ήταν η αιτία να διαλυθεί αυτή η σχέση……

Δεχτείτε την ευλογία στο σπίτι μας από αυτήν μου την πράξη και μην προσπαθήσετε να μου αλλάξετε γνώμη. Εγώ έχω αποφασίσει να προσφέρω στον κόσμο και στον εαυτό μου μέσα από αυτήν την νέα μου ζωή. Εκεί έξω δεν ήταν για μένα τα έζησα όλα μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια που ήμουν μέσα στον κόσμο…..

Κάποια στιγμή θα σας βάλω στον υπέροχο κόσμο που βρίσκομαι κι εγώ…».

Matina

Unread postby Voreios » Tue Apr 23, 2013 8:33 pm

Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Image
Η έκφραση «πάω με το Σταυρό στο χέρι», ταιριάζει γάντι στον Κωνσταντίνο Αργυρό, ο οποίος όχι μόνο πιστεύει πολύ στο θεό, αλλά και το λέει… και το δείχνει.
Τα χέρια του, είναι γεμάτα γούρια και κομποσκοίνια:
«Είμαι γεμάτος γούρια. Όλα αυτά τα κομποσκοίνια, είναι δώρα. Κάποιος είχε πάει στο Άγιον Όρος, μου έφερε. Άλλος πήγε στα Ιεροσόλυμα, μου έφερε. Βάφτισα ένα παιδάκι πριν από λίγο καιρό, και έχω το σταυρό».
Μιλώντας για την πίστη του, ξεκαθαρίζει πως:
«Δεν είμαι άνθρωπος που τον νοιάζει πολύ αν θα είναι ή όχι στη μόδα. Ο Θεός, παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Καθένας, το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Εγώ έτσι αντιλαμβάνομαι τη θρησκεία. Πηγαίνω συχνά, στον Άγιο Εφραίμ. Τώρα προγραμματίζω να πάω στο Άγιον Όρος. Έχω τον θεό σε μια ξεχωριστή θέση στη ζωή μου. Είμαι άνθρωπος που προσεύχεται, και πιστεύει πολύ. Δεν σου κρύβω, πως για όποια απόφαση έχω πάρει στη ζωή μου, έχω πάει έχω ανάψει ένα κεράκι, και είπα: “Θέε μου, δώσε μου δύναμη για να πάρω τη σωστή απόφαση”».
Voreios

PreviousNext

Return to ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ