"Σήμερα το πρωί όταν ο Κύριος άνοιξε το παράθυρο του ουρανού, με είδε και με ρώτησε: Παιδί μου, ποιά είναι η μεγαλύτερη επιθυμία σου σήμερα;
Εγώ του απάντησα: Κύριε προστάτεψε το άτομο που διαβάζει τώρα αυτό το μήνυμα, την οικογένεια και τους φίλους του, το αξίζουν και τους αγαπώ πολύ.
Η αγάπη Του Θεού, είναι σαν τον ωκεανό, μπορούμε να δούμε την αρχή του, αλλά όχι το τέλος. Οι άγγελοι υπάρχουν, αλλά μερικές φορές επειδή δεν έχουν όλοι φτερά, τους ονομάζουμε ΦΙΛΟΥΣ - ΕΣ.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ! ΖΕΙΣ ΚΥΡΙΕ....ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..."
Last edited by rose on Fri Nov 25, 2011 3:33 pm, edited 2 times in total.
Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός, χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
ΠΕΡΙ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ --- Γέροντος Εφραίμ - Δικαίος Σκήτη Αγίου Ανδρέα - Αγίου Όρους
1ο Από 10 συνέχειες....
Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός, χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος --- Η πρακτική της Αγάπης.
Last edited by rose on Sun Dec 11, 2011 12:24 am, edited 1 time in total.
Last edited by rose on Sun Dec 11, 2011 12:21 am, edited 1 time in total.
«Θες λοιπόν, να σου δώσω συνέντευξη;» ρώτησε ο Θεός .. «Αν σας περισσεύει χρόνος», απάντησα..
Ο Θεός χαμογέλασε: «Έχω μια μέρα και μια αιωνιότητα. Τι ερωτήσεις σκέφτεσαι να μου κάνεις»;
Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ --- ΑΓ. ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ Ομιλία, Ιερομονάχου Π. Σάββα Αγιορείτη --- 15 - 10 - 2011
Είναι η Πόλη που σε μαγεύει…Που ξυπνάει μνήμες από το χθες, που θυμίζει τους προγόνους μας. Είναι η Πόλη που ερωτεύεσαι…Οχι δεν κάνουμε διαφήμιση. Αλλωστε το βίντεο που σας παρουσιάζουμε δείχνει πως βλέπει την Κωνσταντινούπολη ένας αναγνώστης.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
'' Όπως είναι οι σκέψεις μας έτσι είναι και η Ζωή μας...''
O πατήρ Θαδδαίος γεννήθηκε το 1914. Όταν έκλεισε τα 18 πήγε σε μοναστήρι. Η επιθυμία του ήταν να υποβάλλει τον εαυτό του σε πολύ σκληρούς κανόνες της μοναχικής ζωής. Γι αυτό το λόγο πήγε στο μοναδικό Ρώσικο μοναστήρι στη Σερβία, στο μοναστήρι Μιλίκοβο δίπλα στο Σβιλαΐνατς. Από το 1928 οι περισσότεροι από την αδελφότητα του μοναστηριού ήταν Ρώσοι μοναχοί από την έρημο της Όπτινα, οι οποίοι ξέφυγαν από την κομμουνιστική εξορία στη Ρωσία. Στην αρχή της δεκαετίας του ΄50, το Μιλίκοβο γίνεται γυναικείο μοναστήρι. Ο πατήρ Θαδδαίος έμενε στα μοναστήρια Γόρνιακ και Τούμαν και μετά πήγε στο Κόσσοβο και σε Μετόχια. Ήταν ο ηγούμενος του Πατριαρχείου της Πέκης και μετά ο ηγούμενος στο μοναστήρι Βιτόβνιτσα. Στο μοναστήρι Βιτόβνιτσα ο πατήρ Θαδδαίος γίνεται ένας από τους πιο γνωστούς πνευματικούς στη Σερβία. Πολλοί θέλουν να τον συναντήσουν, να εξομολογηθούν, να μιλήσουν για λίγο μαζί του, να πάρουν την ευχή του. Για τον πατέρα Θαδδαίο μιλάνε πολλοί πιστοί οι οποίοι ένιωσαν την πνευματική του δύναμη. Για τον θαυματουργό γέροντα από το Βιτόβνιτσα μιλάνε όλα τα ΜΜΕ στη Σερβία.
Αναπαύθηκε στις 16 Απριλίου και η εξόδιος ακολουθία έγινε 19 Απριλίου 2003.
ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ; --- Ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου.
ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ --- Αγιορείτης Γέροντας Ιωακείμ Καρυώτης