Πειτε πως θελετε να συνεχισει το φορουμ

Θελετε μεταφορα πληροφοριων;

ΟΧΙ
0
No votes
ΝΑΙ
21
42%
ΝΑΙ αλλα με φοβιζουν
0
No votes
ΝΑΙ αλλα με αντιλογο
5
10%
ΟΧΙ αν με κρινουν για αυτες που μεταφερω
1
2%
ΟΧΙ γιατι με φοβιζουν
0
No votes
ΟΧΙ γιατι μεχρι τωρα εχουν πεσει ολες εξω
0
No votes
ΝΑΙ γιατι δε ξερουμε ποτε θα συμβει και καλο ειναι να ειμαστε σε εγρηγορση
21
42%
Απαντησα στο 4 αλλα δεν εχω μεταφερει ποτε ο ιδιος
2
4%
 
Total votes : 50

Re: Πειτε πως θελετε να συνεχισει το φορουμ

Unread postby Pamavol » Wed Jul 17, 2019 5:25 pm

Για να λυθεί το θέμα, πρέπει να υπάρχει σαφής διατύπωση. Ξεκάθαρη αντίληψη περί του θέματος. Σκέτη η λέξη "πληροφορίες" αφήνει πολλά περιθώρια και θα μπορούσε να συμπεριλάβει θέματα που δέν είναι απαραίτητα πνευματικής φύσεως.

Οπότε ουσιαστικά διαφωνούμε περί της λέξης "προφητείες" που αποτείνονται σε πλήθος ανθρώπων.

Από τις προφητείες που έχουμε ανα τους αιώνες υπάρχουν αυτές που ορίζουν τα σημάδια που προηγούνται των γεγονότων
και αυτές που ορίζουν τον χρόνο των γεγονότων.
Επαληθευμένες για την Θεοπνευστία τους χρονικές προφητείες πρέπει να υπάρχουν ελάχιστες και προσωπικά γνωρίζω μόνο μία, αυτή της Νινευί.

Πηγές τώρα προφητειών έχουμε μόνο δύο.
Είτε είναι Θεόπνευστη είτε δαιμονική (ψευδοπροφητείες). Δέν υπάρχει άλλη πηγή.

Πώς επωφελούμαστε τώρα από τις προφητείες λίγο πολύ όλοι ξέρουν αλλά ας παραθέσω μία λίστα και ας συμπληρώσει όποιος θέλει (όπως ο bersekero):
1. Είναι το σφράγισμα της πίστεως που ήδη έχουμε. Όταν επαληθευτεί, τότε η πίστη μας αποκτά και ένα ακλόνητο σημείο αναφοράς που αντέχει τα πάνδεινα. Για αυτό και είναι μακάριοι όσοι θα μπούν στην Βασιλεία των ουρανών χωρίς να έχουν κάτι αντίστοιχο επί των ημερών τους.
2. Είναι η επαλήθευση της θεοπενευστίας. Ανακηρύχθηκαν Άγιοι με αυτό το τρόπο. Για αυτό και μόνο το λόγο αξίζει το έργο που γίνεται εδώ καθώς θα αποδοθούν τα ρηθέντα του ρηθέντος.
3. Η προετοιμασία των όσων ακούν. Είναι κάλεσμα προς μετάνοια για αλλαγή τρόπου ζωής, ετοιμασία πνευματική. Πολύ σπάνια και οδηγίες για πρακτική εφαρμογή.
4.
bersekero wrote:Ο τεταρτος και βασικοτατος, κι ας μοιαζει υλικος και τιποτενιος ειναι οτι ειμαστε σκασμενοι και ελπιζουμε και πιστευουμε οτι παρα τις τεραστιες δυσκολιες που θα ερθουν, θα λυθουν τα βαρια προβληματα μας λογω κρισης κυριως. Μην κυβομαστε, ειναι ο βασικος λογος που τα επερχομενα εχουν τοση κινηση. Αν ηταν ο πνευματικος λογος ο σοβαροτερος, δεν θα εγραφε σταθερα στα πνευματικα θεματα μονο η Χαρα.


Πώς ζημειωνόμστε τώρα με τις ψευδοπροφητείες και πάλι ας συμπληρώσει όποιος θέλει.

Πλάνη?
Έστω η ψευδοπροφητεία με μορφή έτους μήνα ημέρας.
Άν φύγει κάποιος από την ζωή πρίν την ημερομηνία πιστεύοντας σε αυτά που λέει δαιμόνιο μέσω ενός ψευδοπροφήτη, δέν πλανάται? Δέν είναι κέρδος για τον πονηρό?
Άν ζήσει την διάψευση, δέν έρχεται η απογοήτευση, η σύνχυση, η απελπισία? Ακόμη μεγαλύτερα δαιμόνια δέν έρχονται να πάρουν το μέρος των πρώτων για να αυξήσουν τον εγωισμό του ψευδοπροφήτη ώστε να διαστρέψει τη διάψευση σε αλήθεια (με δικαιολογίες της Θεία πρόνοιας/ελέους/αναβολής*)?
Πολλοί δέν εξακολουθούν να πλανώνται?
Δέν γίνεται μελλοντική αναφορά αμφισβήτησης της πίστεως όταν έρθουν τα πάνδεινα?
Δέν γίνεται αφορμή για διακωμώδηση και επίρρωση των άπιστων?
Δέν γίνεται αδιαφορία (λόγο αμφισβήτησης) σε οποιαδήποτε πραγματική προφητεία?
Όλα τα παραπάνω δέν θα μπορούσε να τα εκμεταλλεύεται ο πονηρός βάζοντας μέρα ή μήνα και όχι έτος?
Δέν έχουμε "προφητείες" για κάθε εποχή του χρόνου?

Προσωπικά έχω χάσει την μπάλα με τον αριθμό προφητειών και ποιημάτων που κυκλοφορούν. Δέν ξέρω ποιά είναι γνήσια και ποιά όχι. Παρόλα αυτά, προσωπικά, κάθε προφητεία, θεόπνευστη ή εκ του πονηρού, αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο να αλλάξω την ζωή μου. Αυτό όμως ισχύει επειδή το κρατώ μόνο για τον εαυτό μου. Αν το μοιραζόμουν με άτομα που δέν σκέφτονται αντίστοιχα θα μπορούσε να βγεί ζημιά. Με αυτό το τρόπο καταφέρνω να παραμένω ήρεμος και ίσως με αξιώσει ο Θεός να ζήσω αυτές τις μέρες. Ίσως η ηρεμία προκύπτει από το ότι δέν λαμβάνω σοβαρά υπόψη τους χρονικούς προσδιορισμούς καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των θεόπνευστων μέχρι τώρα προφητειών έχει σημάδια και όχι ημερομηνίες προκειμένου να λαμβάνει χώρα το έλεος του Κυρίου σε όσους το αξίζουν.

Όμως, είναι επιτακτικό να αποδοθούν τα ρηθέντα του ρηθέντος.

Πρέπει η ψευδοπροφητεία με ακριβή αναφορά χρόνου να οριστεί ώς τέτοια και να γνωστοποιηθεί η προέλευση ή το μέλος που έχει κάνει την μεταφορά, να πάρει όλη την ευθύνη. Δέν εννοώ να μπαναριστεί, αλλά να υπάρχει έλενχος. Θα μπορούσε τα post του να μεταφερθούν ή να στιγματιστούν κάπως ώστε το forum να μήν γίνεται τρόπος διάδοσης ζημιάς στην πίστη μας. Άν και κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και σχεδόν ανέφικτο με πιό πιθανό αποτέλεσμα να παραμείνουν όλα ώς έχουν, η κρίση (από μέλη που εμπιστευόμαστε), προσωπικά για εμένα είναι καλοδεχούμενη γιατί είναι αφάνταστο το χάος που επικρατεί εκεί έξω...
Στώμεν Καλώς Στώμεν Μετά Φόβου
User avatar
Pamavol
 
Posts: 620
Joined: Tue Nov 15, 2011 2:14 pm

Re: Πειτε πως θελετε να συνεχισει το φορουμ

Unread postby marjory » Thu Jul 18, 2019 10:17 am

Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι τον λόγο της συγκεκριμένης ψηφοφορίας...

Είπε κάποιος ότι δεν θέλουμε να δίδονται πληροφορίες εφ' όσον υπάρχουν;

Δεν νομίζω να τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Αυτό που τίθεται κάθε φορά, είναι το φιλτράρισμα των πληροφοριών. Επίσης αυτό που κατά καιρούς συμβαίνει είναι να υπάρχει αντίλογος (ενίοτε και έντονος) σε δοθείσες πληροφορίες. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Site Admin
 
Posts: 4161
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: Πειτε πως θελετε να συνεχισει το φορουμ

Unread postby karagiannis » Fri Jul 19, 2019 7:29 pm

Ανήκω κι εγώ σε αυτούς που μπαίνουν πολύ συχνά μεν στο φόρουμ, γράφουν δε σπανιότατα. Για εμένα που μένω στο εξωτερικό, το φόρουμ μού κίνησε το ενδιαφέρον για την Ορθοδοξία γενικότερα πριν από περίπου 7 χρόνια και είναι ένας από τους τρόπους να κρατάω μία επαφή με την Ελλάδα και την Ορθοδοξία (πέρα από τις εδώ εκκλησίες και την οικογένεια/φίλους). Πέρασα και αρκετά βράδια στο voice chat πριν από χρόνια αλλά έχω γνωρίσει ελάχιστα άτομα από κοντά, έτσι δεν έχω πρόσβαση στο members only· γνωρίζω για την ύπαρξή του από αυτά που λέγονται εδώ τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν γράφω συχνά γιατί δεν νομίζω να προσφέρω πολλά. Το είχα κάνει τελευταία φορά αν θυμάμαι καλά όταν είχα γυρίσει για πρώτη φορά από την Αριζόνα και είχα μεταφέρει κάποια λεγόμενα του γ. Εφραίμ. Σίγουρα μόνο να κερδίσω έχω, όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι, από τις πληροφορίες που μεταφέρονται ανά καιρούς. Όπως είπαν και άλλοι, με τον καιρό καταλαβαίνει κανείς ότι κάθε πληροφορία την κρατάμε απλώς στο πίσω μέρος τού μυαλού μας. Θα ήταν κρίμα να χανόταν η ικανότητα ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών. Τούτων λεχθέντων, να μην ξεχάσω ότι απολαμβάνω και βοηθούμαι από άλλα ποστ, όπως αυτά που γράφει η Χαρά αλλά και άλλοι.

Σας ευχαριστώ! :)
karagiannis
 
Posts: 50
Joined: Sun Jul 22, 2012 7:18 pm


Return to Ψηφοφορίες

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest