ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ

Εδώ σχολιάζουμε τα χωρία της Αποκάλυψης ανά κεφάλαιο.

Moderator: inanm7

Re: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ

Unread postby eternity » Mon Feb 18, 2013 9:36 pm

methiousan wrote:
eternity wrote:Η Αποκαλυψη δεν εξαντλειται σε Πολη και γεγονοτα της Πολης ειναι παγκοσμιο βιβλιο και αφορα ολο τον κοσμο αφορα παγκοσμια γεγονοτα.

Μα οι ΠΡΟΦΗΤΕΣ που ανεφερα γιαυτα μιλουν.Οι προφητες δεν δινουν ερμηνειες μεταφερουν ο καθενας ενα κομματι απ'τα μελλοντα.Το παζλ δενει με την μελετη ολων.
<<Ωδε ο νους ο εχων σοφιαν>>ερμηνευεται και ως <<επι πασιν εις ελαλησαν οι προφηται>>ΟΧΙ οι ερμηνευτες.

Εγραψα οτι οι ερμηνευτες ειναι αγιοι δεν μιλουν μονοι τους αλλα γραφουν με τη βοηθεια του αγιου πνευματος.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby methiousan » Mon Feb 18, 2013 9:55 pm

eternity wrote:Εγραψα οτι οι ερμηνευτες ειναι αγιοι δεν μιλουν μονοι τους αλλα γραφουν με τη βοηθεια του αγιου πνευματος.

Oπως μας προφητευσαν και οι Αγ.Ιωαννης(Αποκαλυψη)και ο πρ.Δανιηλ μερικα πραγματα θα φανερωνοντουσαν οταν πλησιαζαμε στα εσχατα.
Αυτο φυσικα εγινε σταδιακα με την συμπληρωση των προφητειων απ'τον Θεο.Δεν κατηγορω τους αγιους μας,απλα επισημαινω οτι το μελλον φανερωνεται παντα
απ'τους προφητες.Οι αγιοι μας δεν τους ειχαν στα χερια τους για να τους μελετησουν.Εκ των πραγματων το λοιπον η αληθεια πηγαζει ολοκληρωμενη τους τελευταιους
αιωνες.
Γι'αυτο΄ειπα οτι ουτε στον κανονα της Α.Γραφης μπορουσαν να μπουν ουτε απο τις οικουμενικες να κριθουν,διοτι επονται αυτων.
Καπως ετσι κριθηκε η πιστη και η συμπεριφορα των Εβραιων απεναντι στους προφητες και στον Κυριο μας.Ουτε εκεινοι ειχαν κανονα και συνοδους.
methiousan

Unread postby eternity » Mon Feb 18, 2013 10:24 pm

methiousan wrote:
eternity wrote:Εγραψα οτι οι ερμηνευτες ειναι αγιοι δεν μιλουν μονοι τους αλλα γραφουν με τη βοηθεια του αγιου πνευματος.

Oπως μας προφητευσαν και οι Αγ.Ιωαννης(Αποκαλυψη)και ο πρ.Δανιηλ μερικα πραγματα θα φανερωνοντουσαν οταν πλησιαζαμε στα εσχατα.
Αυτο φυσικα εγινε σταδιακα με την συμπληρωση των προφητειων απ'τον Θεο.Δεν κατηγορω τους αγιους μας,απλα επισημαινω οτι το μελλον φανερωνεται παντα
απ'τους προφητες.Οι αγιοι μας δεν τους ειχαν στα χερια τους για να τους μελετησουν.Εκ των πραγματων το λοιπον η αληθεια πηγαζει ολοκληρωμενη τους τελευταιους
αιωνες.
Γι'αυτο΄ειπα οτι ουτε στον κανονα της Α.Γραφης μπορουσαν να μπουν ουτε απο τις οικουμενικες να κριθουν,διοτι επονται αυτων.
Καπως ετσι κριθηκε η πιστη και η συμπεριφορα των Εβραιων απεναντι στους προφητες και στον Κυριο μας.Ουτε εκεινοι ειχαν κανονα και συνοδους.

Η οικουμενικη συνοδος η τελευταια εγινε τον 8ο αιωνα και ο Αγιος ανδρεας εζησε τον 6ο αιωνα.
Αλλα περα απο αυτο τι σχεση εχουν οι οικουμενικες συνοδοι με την ερμηνεια που εδωσαν καποιοι αγιοι? η εκκλησια προφανως για να τις συμεπριλαβει στην πατρολογια τις θεωρει αποδεκτες.

Ο Λεων σοφος δεν αναγνωριζεται ως αγιος της εκκλησιας......( αφου αναφερθηκατε ουτε ο Αγαθαγγελος).
Ο Αγιος Σεραφειμ του Σαρωφ εχει κανει καποιες αναφορες και ο γ.Παϊσιος στα γεγονοτα που αφορουν κυριως τα ελληνοτουρκικα και λιγοτερο για ολο τον κοσμο.
Οι Αγιοι που εκαναν ερμηνεια της Αποκαλυψης το εγραψα και πριν δεν κανουν ερμηνεια ουτε με την Πολη ουτε με τα ελληνοτουρκικα αλλα βλεπουν στο ιερο βιβλιο της Αποκαλυψεως το χαρακτηρα που εχει δηλ ειναι παγκοσμιο βιβλιο και αναφερεται σε παγκοσμια γεγονοτα και η μελετη γινεται για να γνωριζουν οι χριστιανοι να μην πλανηθουν. Μα στους προφητες της Παλαιας Διαθηκης αναφερεται και ο π.Μυτιληναιος. παρα πολλες φορες εχει αναφερθει και σε Ιεζεκιηλ και σε Δανιηλ. τον εχετε ακουσει? Εχετε ακουσει ολες τις ομιλιες του στην Αποκαλυψη?

Εγω δεν απορριπτω κανεναν ουτε λεω αυτος δεν τα λεει σωστα ή λιγοτερα καλα ουτε ειμαι σε θεση να το πω. Δεχομαι την ερμηνεια της εκκλησιας τιποτα παραπανω.
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby methiousan » Mon Feb 18, 2013 10:59 pm

Yπαρχουν δυο τασεις.Η μια (π.Μυτιληναιος,Μαξιμος,Μουλατσιωτης)δινουν περισσοτερο βαση στα στοιχεια που απορρεουν μεχρι τους πρωτους αιωνες μ.Χ
και η αλλη (π.Παισιος,Ιωσηφ)διαχρονικα στους προφητες ολων των αιωνων.
Οσοι ανηκουν στην δευτερη, εκτος ολων των αλλων μας λενε εμμεσως πλην σαφως οτι τα θηρια και τα κερατα εχουν σχεση με την Κωνσταντινουπολη.
Εκει βρισκεται και το πνευματικο μηνυμα της Αποκαλυψης περι νικης της αληθειας στην Μεγαλη Ημερα.
methiousan

Unread postby eternity » Tue Feb 19, 2013 12:24 am

methiousan wrote:Yπαρχουν δυο τασεις.Η μια (π.Μυτιληναιος,Μαξιμος,Μουλατσιωτης)δινουν περισσοτερο βαση στα στοιχεια που απορρεουν μεχρι τους πρωτους αιωνες μ.Χ
Οσοι ανηκουν στην δευτερη, εκτος ολων των αλλων μας λενε εμμεσως πλην σαφως οτι τα θηρια και τα κερατα εχουν σχεση με την Κωνσταντινουπολη.
Εκει βρισκεται και το πνευματικο μηνυμα της Αποκαλυψης περι νικης της αληθειας στην Μεγαλη Ημερα.

Οχι δεν παρακολουθω π.μαξιμο ουτε π Μουλατσιωτη. επιμενω ομως και απο οτι φαινεται δεν τις εχετε ακουσει τις ομιλιες τις οποιες σας ρωτησα. Δεν ειναι η Αποκαλυψη ουτε η Πολη ουτε η Ελλαδα μονο αφορα ολοκληρον τον κοσμο.ουτε το θηριο και ο αντιχριστος μπορουμε να πουμε οτι αφορα την Κων/πολη μονο.
Ουτε ο Αγαθαγγελος ουτε ο Λεοντας ο σοφος ειναι αγιοι.
Και πραγματι ο γ.Παϊσιος και ο γ.Ιωσηφ εχουν αναφερθει σε καποια γεγονοτα της Πολης αλλα δεν ειναι μονο αυτα ειναι πολλα και αφορουν ολο τον κοσμο.Και εχω διαβασει και θα συνεχισω να διαβαζω τις προφητειες που εχουν πει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα απορριψω οποιονδηποτε αλλο γεροντα επι της Αποκαλυψης τουλαχιστον μιλω για οσους δεν ξεφευγουν δογματικα απο την ερμηνεια της εκκλησιας μας.
Πολυ θα ηθελα να μου δωσετε λινκ με τις αναλογες προφητειες του Αγιου Σεραφειμ του Σαρωφ.
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby methiousan » Tue Feb 19, 2013 12:49 am

eternity wrote:
methiousan wrote:Yπαρχουν δυο τασεις.Η μια (π.Μυτιληναιος,Μαξιμος,Μουλατσιωτης)δινουν περισσοτερο βαση στα στοιχεια που απορρεουν μεχρι τους πρωτους αιωνες μ.Χ

Οχι δεν παρακολουθω π.μαξιμο ουτε μουλατσιτωτη. επιμενω ομως και απο οτι φαινεται δεν τις εχετε ακουσει τις ομιλιες τις οποιες σας ρωτησα. Δεν ειναι η Αποκαλυψη ουτε η Πολη ουτε η Ελλαδα μονο αφορα ολοκληρον τον κοσμο.ουτε το θηριο και ο αντιχριστος μπορουμε να πουμε οτι αφορα την Κων/πολη μονο.
Ουτε ο Αγαθαγγελος ουτε ο Λεοντας ο σοφος ειναι αγιοι.
Και πραγματι ο γ.Παϊσιος και ο γ.Ιωσηφ εχουν αναφερθει σε καποια γεγονοτα της Πολης αλλα δεν ειναι μονο αυτα ειναι πολλα και αφορουν ολο τον κοσμο.Και εχω διαβασει και θα συνεχισω να διαβαζω τις προφητειες που εχουν πει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα απορριψω οποιονδηποτε αλλο γεροντα επι της Αποκαλυψης τουλαχιστον μιλω για οσους δεν ξεφευγουν δογματικα απο την ερμηνεια της εκκλησιας μας.

Εχει κανει πολυ καλη δουλεια,εχω ακουσει τα περισσοτερα εδω και χρονια.
Η Πολη συμβολιζει μερικα πραγματα και πανω απ'ολα την Ορθοδοξια.Δεν μιλησα καν για Ελλαδα.Αφορα Βυζαντιο και Ορθοδοξια.Σε αυτο φτανεις ομως μονο απ'τους προφητες που προανεφερα.
Φυσικα και τα γεγονοτα αφορουν ολον τον πλανητη.Ολοι οι ισχυροι θα περασουν απ'την Πολη,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο πολεμος θα γινει μονο στην Πολη και για την Πολη.Οταν ξεφυγουν τα πραγματα, τα οπλα θα βρισκονται και θα χρημιμοποιουνται απ'ολες τις γωνιες της γης.
Last edited by methiousan on Tue Feb 19, 2013 7:46 am, edited 1 time in total.
methiousan

Unread postby eternity » Tue Feb 19, 2013 1:05 am

eternity wrote:[quote="methiousan"
Παρεξηγησες.Δεν βαζω τον π.Αθανασιο στον ιδιο κουβα.Εχει κανει πολυ καλη δουλεια,εχω ακουσει τα περισσοτερα εδω και χρονια.
Η Πολη συμβολιζει μερικα πραγματα και πανω απ'ολα την Ορθοδοξια.Δεν μιλησα καν για Ελλαδα.Αφορα Βυζαντιο και Ορθοδοξια.Σε αυτο φτανεις ομως μονο απ'τους προφητες που προανεφερα.
Φυσικα και τα γεγονοτα αφορουν ολον τον πλανητη.Ολοι οι ισχυροι θα περασουν απ'την Πολη,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο πολεμος θα γινει μονο στην Πολη και για την Πολη.Οταν ξεφυγουν τα πραγματα, τα οπλα θα βρισκονται και θα χρημιμοποιουνται απ'ολες τις γωνιες της γης.

Σας ζητησα να μου βαλετε σχετικο λινκ με προφητειες του Αγ.Σεραφειμ το ξεχασατε ή το παραβλεψατε?

Σας εγραψα πιο πανω οτι ο Αγιος Ανδρεας που εκανε ερμηνεια εζησε τον 6ο αιωνα και η τελευταια Οικουμενικη συνοδος εγινε τον 8ο αιωνα το παραβλεψατε ή δεν ειχατε τιποτα να πειτε. Να υποθεσω οτι δεν το γνωριζατε?

Οχι δεν σας παρεξηγω εχω ακουσει τοσα πολλα απο αδαείς που νομιζουν οτι διαβαζοντας μερικες προφητειες απο το ιντερνετ εχουν πιασει το νοημα της Αποκαλυψης και βεβαια εχω απολαυσει και συνομιλητες με μεγαλο πνευματικο βαθος απο τους οποιους εχω λαβει πολλη γνωση.
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby methiousan » Tue Feb 19, 2013 1:26 am

eternity wrote:Σας ζητησα να μου βαλετε σχετικο λινκ με προφητειες του Αγ.Σεραφειμ το ξεχασατε ή το παραβλεψατε?

Exει κατεβει πολυ προσφατα στο φορουμ(νομιζω απ'τον zenjt)
eternity wrote:Σας εγραψα πιο πανω οτι ο Αγιος Ανδρεας που εκανε ερμηνεια εζησε τον 6ο αιωνα και η τελευταια Οικουμενικη συνοδος εγινε τον 8ο αιωνα το παραβλεψατε ή δεν ειχατε τιποτα να πειτε. Να υποθεσω οτι δεν το γνωριζατε?

Eζησε τον 9ο προς 10ο αιωνα
http://www.saint.gr/1763/saint.aspx
methiousan

Unread postby eternity » Tue Feb 19, 2013 1:53 am

methiousan wrote:
eternity wrote:Σας ζητησα να μου βαλετε σχετικο λινκ με προφητειες του Αγ.Σεραφειμ το ξεχασατε ή το παραβλεψατε?

Exει κατεβει πολυ προσφατα στο φορουμ(νομιζω απ'τον zenjt)
eternity wrote:Σας εγραψα πιο πανω οτι ο Αγιος Ανδρεας που εκανε ερμηνεια εζησε τον 6ο αιωνα και η τελευταια Οικουμενικη συνοδος εγινε τον 8ο αιωνα το παραβλεψατε ή δεν ειχατε τιποτα να πειτε. Να υποθεσω οτι δεν το γνωριζατε?

Eζησε τον 9ο προς 10ο αιωνα
http://www.saint.gr/1763/saint.aspx

Μπερδεψατε τον Αγιον Ανδρεα δια Χριστον Σαλο με Αγιον Ανδρεα Καισαρειας.
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby methiousan » Tue Feb 19, 2013 2:08 am

methiousan wrote:
eternity wrote:γιατι;;; Οι προφητες της Π.Διαθηκης δεν εξαντλουνται μονο προ της Πρωτης παρουσιας του Χριστου αλλα και μετα.
Αγιος Ανδρεας Καισαρειας 6ος αιωνας.Αγιος Αρεθας Επισκοπος Καισαρειας 9ος αιωνας.
Αγιος Ισαακ Συρος .Αγιος Ιππολυτος Αγιος Αυγουστινος.Ολοι αυτοι μιλησαν για τον Αντιχριστο.Επανω στις ερμηνειες των Αγιο Ανδρεα και Αρεθα εχει βασιστει και ο π.Αθ.Μυτιληναιος.

Ισως φταιω εγω που δεν εγινα κατανοητος.
Φυσικα και υπαρχουν προφητες και μετα την πρωτη παρουσια Χριστου.Αυτο ομως που τονισα ειναι οτι οι προφητες,οχι οι ερμηνευτες(εκλαμβανω ως ερμηνευτες τους Αγιους που αναφερεις) ηταν μετα τα τρια κριτηρια που προανεφερα.Προφητειες οι οποιες ξεδιαλυνουν τα κρισιμα εσχατα χρονια ειναι του Αγιου Ανδρεα-Λεοντος Σοφου-Αγαθαγγελου-Αγιος Σεραφειμ του Σαρωφ κ.λ.π
Οι Αγιοι μας δεν τις ειχαν στα χερια τους προς μελετη.Εκτος απο τους Ρωσους του αιωνα που περασε και οι δυο μεγαλες μορφες που μας μιλησαν για τα εσχατα γερ.Παισιος,Ιωσηφ βασιστηκαν πανω σε αυτες τις προφητειες.Ο πατηρ Αθ.Μυτιληναιος δεν το κανει.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η Αποκαλυψη δεν πλησιαζεται χωρις την γνωση και μελετη των προφητειων και χρησμων.

Δεν μπερδεψα κανεναν.Για προφητες μιλουσα απ'την αρχη.
methiousan

PreviousNext

Return to ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ