Επερχόμενα και προφητείες

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby zenjt » Wed Apr 07, 2021 11:57 pm

http://corfiatiko.blogspot.com/2021/04/40.html
Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΡΑΒΙΝΟΥ ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.
Είναι από δύσκολο εως απίθανο να σχηματιστεί κυβέρνηση στο Ισραήλ μετά την 4η εκλογική αναμέτρηση και τις έδρες που έδωσαν τα αποτελέσματα σε κάθε κόμμα.
Το πιο πιθανό να πάνε σε 5η εκλογική αναμέτρηση ή να εμφανιστεί το δικό τους ποθούμενο.Οι φήμες πάνε κι έρχονται.
Orthodoxathemata.blogspot.com
User avatar
zenjt
 
Posts: 63892
Joined: Wed Nov 16, 2011 7:16 pm
Location: ΚΕΡΚΥΡΑ

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby zenjt » Thu Apr 08, 2021 12:05 am

http://corfiatiko.blogspot.com/2021/04/ ... t_464.html
Σοβαρή κρίση πόσιμου νερού και γεωργίας στην Ινδία, καθώς οι μεγάλοι παραπόταμοι του ποταμού Γάγγη στεγνώνουν.
Εκτός από το φαινόμενο της άμπωτης που συνεχίζεται στη Μεσόγειο και την Αδριατική,δυστυχώς στερεύουν και ποταμοί.
http://corfiatiko.blogspot.com/2021/04/ ... st_75.html
Αυτές οι γιγαντιαίες λίμνες εξαφανίζονται ή έχουν ήδη στεγνώσει σε όλο τον κόσμο.
Προβλήματα παρουσιάζουν όμως και οι λίμνες που συρρικνώνονται ή εξαφανίζονται,και δημιουργείται το ερώτημα,τι
πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη με τα ύδατα;
Τα φαινόμενο θυμίζει την εποχή των φαραώ και τον διωγμό των Εβραίων επί Μω'υ'σή στην Αίγυπτο.Η Ερυθρά στέγνωσε
για να περάσουν οι Εβραίοι ενώ πλημμύρισε όταν έφτασαν τα Αιγυπτιακά στρατεύματα.
Στην επέτειο των 3.000 χρόνων από αυτό το γεγγονός έγινε η μεταφορά των Φαραώ και των Βασιλισσών
στο νεό Μουσείο στο Κά'ι'ρο,πυροδοτώντας φήμες στην Αίγυπτο για την αναβίωση από τις κατάρες των Φαραώ.
https://endtimeheadlines.org/2021/04/pa ... years-ago/
Last edited by zenjt on Thu Apr 08, 2021 12:37 am, edited 1 time in total.
Orthodoxathemata.blogspot.com
User avatar
zenjt
 
Posts: 63892
Joined: Wed Nov 16, 2011 7:16 pm
Location: ΚΕΡΚΥΡΑ

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby zenjt » Thu Apr 08, 2021 12:23 am

https://el.armradio.am/2021/04/07/%CF%8 ... jn_FSfqPoo
Σε ποια περίπτωση θα γίνει πραγματικότητα το σενάριο του ρωσοτουρκικού πολέμου;
Orthodoxathemata.blogspot.com
User avatar
zenjt
 
Posts: 63892
Joined: Wed Nov 16, 2011 7:16 pm
Location: ΚΕΡΚΥΡΑ

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Anastasios » Thu Apr 08, 2021 6:55 am

Προσωπικά πάντως θα με ενδιέφεραν περισσότερο ορισμένα σημάδια για να ξέρω πως θα αναγνωρίσω/αναγνωρίζω τον Χριστό!
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Ιωάν. 8,7
Anastasios
 
Posts: 1366
Joined: Sun Dec 04, 2011 8:01 am

Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby bersekero » Thu Apr 08, 2021 2:48 pm

Νικος ΒΜ wrote:Το έβαλα στο ειδικό νήμα όμως το βάζω και εδώ επειδή πρέπει να διαβάσουμε όλοι το τι εστί αν δεχτούμε τούς προδρόμους του αντιχρίστου.

ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ ΑΔΈΡΦΙΑ!!!

†.Και να φανταστείτε αγαπητοί μου ότι ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί άγιος, άκακος, αρνίον! Θα εμφανιστεί φιλάνθρωπος! όταν θα αναλάβει την εξουσία θα πεί· να δώσουμε ψωμί στους φτωχούς, να μην υπάρχει φτωχός στον κόσμο! Θα κάνει θαύματα, θα θεραπεύει τους αρρώστους!
Έ, θα έλεγε κανένας: Τί άλλο υπολείπεται επιτέλους , τι άλλο υπολείπεται… αυτός είναι ο «Μεσσίας»! Και θα προσκυνήσουν το θηρίον, τον απατεώνα, τον ολετήρα των ψυχών.
Γι αυτό λοιπόν οι Πατέρες φρόντισαν να μας δώσουν - η Αγία Γραφή πρώτα, ο λόγος του Θεού - και οι Πατέρες να επισημάνουν και να αναλύσουν τα χαρακτηριστικά του Αντιχρίστου για να μπορούμε να ξεχωρίσουμε. Είναι μεγάλο πράμα, θα μου επιτρέψετε να πώ, και θα ευχόμουν όσοι ακούτε το λόγο του Θεού να έχετε αυτή τη δυνατότητα, ότι μόνο των πιστών και αγίων προνόμιον είναι να ξεχωρίσουν εις το πρόσωπον του Αντιχρίστου το θηρίον! Μόνο αυτών είναι προνόμιο, οι άλλοι θα πλανηθούν. Δε θα θέλατε λοιπόν πραγματικά να μπορούμε να γνωρίζουμε; Είναι αναγκαιότατον!

Κι' αν λάβετε μάλιστα υπ' όψιν ότι με τα ίδια χαρακτηριστικά έρχονται και οι πρόδρομοί του. Θα δούμε παρακάτω ότι υπάρχει και ο Ψευδοπροφήτης, ο οποίος δεν θα είναι παρά σαν τρόπον τινά ο πρόδρομος που κηρύσσει τον Μεσσία. Και μην ξεχνάτε σας ξαναλέγω άλλη μια φορά, πρόσωπο κι αυτός θα είναι!Αλλά προ του Ψευδοπροφήτου υπάρχουν ήδη «καταστάσεις», όχι πρόσωπα, καταστάσεις που έρχονται μ’ αυτά τα σχήματα της παγκοσμίου κοινωνικής δικαιοσύνης, φιλανθρωπίας, αγάπης, κι όλα αυτά υπηρετούν τον Αντίχριστον.
Δεν θα ‘θελα παρά να μείνω μόνον, μόνον στο χώρο τον Εκκλησιαστικόν. Θυμόσαστε, ότι δεν καταμετρήθηκε όλη η πόλις παρά μόνο ο ναός και η εσωτέρα αυλή, όπου και το θυσιαστήριον. Ο υπόλοιπος ναός και η πόλις καταπατήθηκαν υπό των Εθνών.
Πάρτε την περίπτωση του Οικουμενισμού. Αυτός που χαλκεύτηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, τι νομίζετε ότι είναι αυτό αγαπητοί μου; Ένας Δούρειος Ίππος, ναι, ένας Δούρειος Ίππος. Τι είναι λοιπόν αγαπητοί μου ο Οικουμενισμός;
Ο Οικουµενισµός είναι ένας δούρειος ίππος, ο οποίος κουβαλά τον Αντίχριστο. Ναι, ναι! Και όµως το σύνθηµα, παρακαλώ, του Οἰκουµενισµού είναι : Αγάπη , αγάπη . Και υπηρέτησαν αυτό το σχήµα του Οικουµενισµού,
το υπηρέτησαν και το υπηρετούν αυτή την στιγµή, και ορθόδοξοι κληρικοί, ανωτάτων μάλιστα βαθµών! ∆υστύχηµα!
Έλεγε ο µακαριστός πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς έλεγε ότι ο Οικουµενισµός δεν είναι µια αίρεση, αλλά είναι παναίρεση, δηλαδή έχει µέσα όλες τις αιρέσεις!
Στην πραγματικότητα είναι µία κατάργηση του χριστιανισμού. Και όµως εµφανίζεται εν ονόµατι της αγάπης! Και όταν κανείς στραφεί εναντίον του Οικουµενισµού, του λένε ότι “στρέφεσαι εναντίον της αγάπης, είααι ο κήρυκας του µίσους”. Ο κήρυκας του μίσους, ε;
Ε, λοιπόν γι αυτό πρέπει να ξεχωρίζουμε, κάτω απ’ αυτούς τους δούρειους ίππους, να ξεχωρίζουμε αγαπητοί μου τον Αντίχριστον.

Είναι ανάγκη, είναι ανάγκη, προσέξατέ το διότι μπορεί να μη ζήσουμε εμείς στις ημέρες του Αντιχρίστου, μπορεί να έχει πεθάνει η γενεά μας, μπορεί να είναι λίγο πιο κάτω, μπορεί σε 50 χρόνια, μπορεί να είναι 100, 500, 1000 δεν ξέρουμε, μπορεί να είναι όμως και μέσα στην προσεχή τριακονταετία. Κανείς δεν ξέρει τίποτα, κανείς δεν το ξέρει. Τα σημάδια μόνο άρχισαν να γίνονται πολλά. Δεν έχει σημασία αν αλωθούμε από τον Αντίχριστον ή τους προδρόμους του.
Εάν σήμερα χαθούμε από τους προδρόμους του Αντιχρίστου, είναι ώς να χαθήκαμε από τον Αντίχριστο, είναι το ίδιο. Δηλαδή σωτηρία δεν έχουμε.

Απόσπασμα από την 45η ομιλία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης
« Ιερά Αποκάλυψις ».
Όλη η ουσία είναι στην τελευταία παράγραφο. Νίκο ευχαριστούμε και πάλι. Επιτελείς έργο αδερφέ. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε αυτό το έργο.
User avatar
bersekero
 
Posts: 6250
Joined: Tue May 21, 2013 3:36 pm

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby yiannoscyprus » Thu Apr 08, 2021 5:02 pm

Πολύ ενδιαφέρων.

Δεν έχω δει κανένα μας να αποφύγει να πάει στην υπεραγορά ή σε κατάστημα, ώστε να μην αγοράσει προιόντα με τον κώδικα.
Και επίσης σχεδόν κανένας μας δεν αποχωρίζεται το κινητό του.
Υπεραγία Θεοτόκε σκέπασε ημάς.
yiannoscyprus
 
Posts: 413
Joined: Sat Dec 31, 2011 4:36 pm
Location: Λευκωσία

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby student » Thu Apr 08, 2021 6:23 pm

yiannoscyprus wrote:Πολύ ενδιαφέρων.

Δεν έχω δει κανένα μας να αποφύγει να πάει στην υπεραγορά ή σε κατάστημα, ώστε να μην αγοράσει προιόντα με τον κώδικα.
Και επίσης σχεδόν κανένας μας δεν αποχωρίζεται το κινητό του.


Πως κάνεις αυτή τη σύνδεση βρε συ Γιάννο μου? Για προδρόμους του αντιχρίστου μιλάει ο π. Μυτιληναίους όχι για προδρόμους του χαράγματος. Για ανθρώπους ή καταστάσεις ή διδασκαλίες που φέρουν το αντίχριστο πνεύμα το οποίο αντιτίθεται στη διδασκαλία του Κυρίου, κάτι που είναι απολύτως λογικό μιας και αρνείσαι τον Θεό για να υποταχθείς σε κάτι που αντιτίθεται σε Αυτόν. Το να υποταχθείς στον οικουμενισμό και την πανθρησκεία και άρα να απαρνηθείς τη διδασκαλία της Ορθοδοξίας και των Πατέρων είναι σαν να υποτάσσεσαι στη διδασκαλία του αντιχρίστου και να αρνείσαι τον Κύριο. Το να προσκυνήσεις τον Αντίοχο ή τον Νέρωνα όταν απαίτησαν να λατρευτούν σαν θεοί, είναι σαν να προσκυνάς τον αντίχριστο και να αρνείσαι τον Κύριο. Το να προσκυνήσεις τον κομμουνισμό που απορρίπτει τον Θεό και να αρνηθείς κι εσύ την πίστη, είναι σαν να προσκυνάς τον αντίχριστο και σαν να χάθηκες από αυτόν. Πως εξάγεις, από αυτά που αναφέρονται στην ομιλία, το συμπέρασμα ότι με το να κρατάς κινητό ή να αγοράζεις προιόντα με barcode, αλώθηκες από έναν πρόδρομο του αντιχρίστου?

Κατά την άποψή μου ο π. Μυτιληναίος σε αυτήν του την τοποθέτηση στηρίζεται ξεκάθαρα σε αυτά που έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στις επιστολές του. Ποιο συγκεκριμένα...

18 Παιδία, εσχάτη ώρα είναι, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουσιν· όθεν γνωρίζομεν ότι είναι εσχάτη ώρα.
19 Εξ ημών εξήλθον, αλλά δεν ήσαν εξ ημών· διότι εάν ήσαν εξ ημών, ήθελον μένει μεθ' υμών· αλλά εξήλθον διά να φανερωθώσιν ότι δεν είναι πάντες εξ ημών.
20 Και σεις έχετε χρίσμα από του Αγίου και γνωρίζετε πάντα.
21 Δεν σας έγραψα διότι δεν εξεύρετε την αλήθειαν, αλλά διότι εξεύρετε αυτήν, και διότι παν ψεύδος εκ της αληθείας δεν είναι.
22 Τις είναι ο ψεύστης, ειμή ο αρνούμενος ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Χριστός; ούτος είναι ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιόν.
23 Πας ο αρνούμενος τον Υιόν δεν έχει ουδέ τον Πατέρα.

και...

7 Διότι πολλοί πλάνοι εισήλθον εις τον κόσμον, οίτινες δεν ομολογούσιν ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί· ο τοιούτος είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος.
8 Προσέχετε εις εαυτούς, διά να μη χάσωμεν εκείνα, τα οποία ειργάσθημεν, αλλά να απολάβωμεν πλήρη τον μισθόν.
9 Πας όστις παραβαίνει και δεν μένει εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν δεν έχει· ο μένων εν τη διδαχή του Χριστού, ούτος έχει και τον Πατέρα και τον Υιόν.
10 Εάν τις έρχηται προς εσάς και δεν φέρη την διδαχήν ταύτην, μη δέχεσθε αυτόν εις οικίαν και μη λέγετε εις αυτόν το χαίρειν·
11 διότι ο λέγων εις αυτόν το χαίρειν γίνεται κοινωνός εις τα πονηρά αυτού έργα.

Ξεκαθαρίζει λοιπόν ο Άγιος Ιωάννης ακριβώς τί εννοεί με όλους αυτούς τους αντίχριστους οι οποίοι υπήρχαν και τότε και υπάρχουν σταθερά μέσα στους αιώνες. Κάθε ένας από αυτούς είναι ένας πρόδρομος του αντιχρίστου από τη στιγμή που αυτά που διδάσκει και το πνεύμα από το οποίο διέπονται είναι το ίδιο ακριβώς πνεύμα που θα διέπει και τον αντίχριστο. Απολύτως συγκεκριμένα το πνεύμα αυτό αρνείται τον Θεό και τον Ιησού Χριστό. Και απολύτως λογικά οποιοσδήποτε αλωθεί από ένα τέτοιο πνεύμα και αρνηθεί τον Ιησού Χριστό προσκυνώντας κάποιο άλλο πνεύμα στη θέση Του, είναι σαν να αλώθηκε από τον τελικό Αντίχριστο. Είτε αρνήθηκες τον Κύριο επειδή πίστεψες στον Μάρξ ή τον Νίτσε ή τον Κρισναμούρτι (το ψεύδος του οποιουδήποτε πλάνου που αρνείται τον Ιησού Χριστό), είτε Τον αρνήθηκες επειδή πίστεψες το ίδιο το θηρίο όταν εμφανιστεί, το ίδιο χάθηκες. Μία και αυτή η απώλεια της ψυχής σου.

Δεν βρίσκω λοιπόν προσωπικά τίποτα παράξενο ή νέο σε αυτά που αναφέρει ο π. Αθανάσιος στην ομιλία του. Για άλλη μια φορά στηρίζεται στον Λόγο του Ευαγγελίου και επεξηγεί και αναλύει.
Perception is reality...
student
Site Admin
 
Posts: 2503
Joined: Tue Nov 15, 2011 4:55 pm

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Νικος ΒΜ » Thu Apr 08, 2021 7:36 pm

yiannoscyprus wrote:Πολύ ενδιαφέρων.

Δεν έχω δει κανένα μας να αποφύγει να πάει στην υπεραγορά ή σε κατάστημα, ώστε να μην αγοράσει προιόντα με τον κώδικα.
Και επίσης σχεδόν κανένας μας δεν αποχωρίζεται το κινητό του.Αδερφε οσον αφορα ταυτοτητες barcode κλπ .............ακου εδω τον γεροντα.

Αν το ακουσεις ακουσε το ολο επειδη αν ακουσεις το μισο ισως μπερδευτεις. Εχει ενδιαφερον μεχρι το τελος

Νικος ΒΜ
 
Posts: 182
Joined: Wed Oct 17, 2012 10:23 am

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby yiannoscyprus » Thu Apr 08, 2021 8:28 pm

Μια χαρά τα λέτε. Συμφωνώ σε όλα.

Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω γιατί όσοι φορούμε μάσκα είμαστε άπιστοι;
Αν μπορεί κάποιο μέλος να μου το εξηγήσει;
Υπεραγία Θεοτόκε σκέπασε ημάς.
yiannoscyprus
 
Posts: 413
Joined: Sat Dec 31, 2011 4:36 pm
Location: Λευκωσία

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby yiannoscyprus » Thu Apr 08, 2021 8:31 pm

Οι επιστολή των ναυάρχων στην Τουρκία σύμφωνα με τον Φίλη, θα φέρει εξελίξεις.
Υπεραγία Θεοτόκε σκέπασε ημάς.
yiannoscyprus
 
Posts: 413
Joined: Sat Dec 31, 2011 4:36 pm
Location: Λευκωσία

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest