Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί καλημέρα.Επειδή κάποιοι φίλοι με ρωτάνε, διάφορες πληροφορίες για τις προμήθειες, σας παραθέτω ορισμένες λεπτομέρειες που ίσως κάνουν τη διαφορά.
- Αν έχετε μικρά παιδιά πάρτε μερέντα ή φτιάξτε μαρμελάδες ή αγοράστε μέλι(αν φτάνουν τα χρήματά μας).
Με 2-3 φρυγανιές μπορείτε να καλύψετε το δεκατιανό τους - γιατί να είστε σίγουροι ότι στην αρχή τουλάχιστον θα ζητάνε συνεχώς να φάνε κάτι. Είναι ψυχολογικό, η σκέψη της στέρησης δημιουργεί σε όλους μας έντονη ανάγκη για φαγητό.
Πάρτε για παράδειγμα την περίοδο της νηστείας όπου συνήθως όλοι θέλουμε να τρώμε περισσότερο - αν και νηστίσιμα - γιατί νομίζουμε ότι η νηστεία μας εξαντλεί.
Προσωπικά έχω πάρει διάφορα μικρά σνακ για να
''ξεγελάω'' μικρούς και μεγάλους.
- Είναι εύκολο να φτιάξετε μαρμελάδα ακόμη και το χειμώνα. Υπάρχουν άφθονα πορτοκάλια με 30 λεπτά το κιλό - το μεσημέρι στη λαϊκή τόσο έχουν - και το κόστος είναι ελάχιστο σε σχέση με την αγορά έτοιμων προϊόντων.
- Μια μερέντα του κιλού, κοστίζει 4,20 - 4,80. Υπάρχουν και φτηνότερες επιλογές.
- Η ποικιλία είναι σημαντική κυρίως για τα παιδιά. Καλύτερα είναι να φάνε μια μέρα φυγανιές με μερέντα, την επόμενη με λίγο μέλι ή με μαρμελάδα βερύκοκο ή με μαρμελάδα φράουλα ή με μαρμελάδα πορτοκάλι.
Έτσι θα τους δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι η κατάσταση είναι στον δικό μας έλεγχο.
Όταν έγινε το χτύπημα στην Κύπρο ήμουν μικρή, ήμουν στην Κρήτη για καλοκαίρι και βίωσα τον ξεσηκωμό του χωριού μου, αφού πολλοί έφυγαν από την περιοχή μας για να πολεμήσουν στην Κύπρο.
Θυμάμαι ότι η μητέρα μου και η θεία μου ήταν στον απόλυτο πανικό και το μόνο πράγμα που τις καθησύχασε ήταν ο παππούς μου που τους έδειξε όλες τις προμήθειες που είχε στην αποθήκη. Ο μεγαλύτερος φόβος στο χωριό ήταν αν θα έχουν να ταϊσουν τα παιδιά.
Να μην επιτρέψει ο Κύριος κάτι τέτοιο, αλλά κι εμείς να μην ακολουθήσουμε τις μωρές παρθένες.