Ορθοδοξια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Ορθοδοξια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Mon Jul 31, 2017 5:28 am

Ο Ελληνισμός είναι η εθνική πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, για την οποία είναι υπερήφανοι, και την οποία διατήρησαν με το αίμα τους έναντι πολλών τυράννων που ζητούσαν την αφομοίωσή τους, όπως λ.χ. συνέβη με τον πανσλαβισμό και τα σχετικά γεγονότα, όπως είναι ο Μακεδονικός Αγώνας.
Την κληρονομιά αυτή δεν θα μπορούσαν να την διατηρήσουν χωρίς τη βοήθεια του Χριστιανισμού, ο οποίος πρωτύτερα είχε σώσει και τον αρχαίο ελληνικό κόσμο που είχε οδηγηθεί προ 2000 ετών σε τελεία ηθική κατάπτωση. Ο ελληνισμός ως γλώσσα, ως φιλαλήθεια, ως καλαισθησία, ως τέχνη, ως καλώς εννοούμενος φιλελευθερισμός, ως αγωνιστικότητα, διατηρήθηκε, δυναμώθηκε και αναδείχτηκε αγιοπνευματικώς από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ώστε ξένοι θεολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο επιφανέστατος Ρώσος Καθηγητής της θεολογίας π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ, να ομολογούν ότι είναι αδιανόητη η μύηση στη χριστιανική θεολογία χωρίς ένα μυστικό «εξελληνισμό» του μη Έλληνος Χριστιανού:

«Ο ελληνισμός έχει αποκτήσει αιώνιον χαρακτήρα μέσα εις την Εκκλησίαν, έχει ενσωματωθή εις την σάρκα της, έχει γίνει αιωνία κατηγορία της χριστιανικής υπάρξεως. Η χριστιανική λατρεία έχει σφραγισθή διά παντός με το ελληνικόν ύφος της ευσεβείας των μυστηρίων. Και αυτό έχει γίνει μέχρι τοιούτου βαθμού, ώστε να μη ημπορούμεν να διεισδύσωμεν εις τον ρυθμόν της λειτουργικής μυσταγωγίας, αν προηγουμένως δεν υποβληθώμεν εις ένα είδος μυστικού εξελληνισμού… Μόνον παράφρονες θα αποφάσιζαν ποτέ να "αφελληνίσουν" την Λειτουργίαν και τας άλλας εκκλησιαστικάς ακολουθίας... Όχι, ο ελληνισμός δεν είναι απλώς μία φάσις της εκκλησιαστικής ιστορίας, ένας σταθμός εις την πορείαν της Εκκλησίας.. Ένας μόνον τρόπος υπάρχει δια να είναι η θεολογία μας καθολική: να είναι ελληνική. Μόνον εν τω ελληνισμω ημπορεί να είναι κανείς αληθώς καθολικός».

http://redskywarning.blogspot.gr/2017/0 ... st_31.html

Περί της σχέσεως Εκκλησίας, Ελληνισμού, Καινής και Παλαιάς Διαθήκης
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Tue Aug 08, 2017 5:17 pm

Βρέχει ...στην ερημο :D

Τίποτα δε γνωριζουν ...τίποτα δε μπορούν να κάνουν ...

Κοιτάζω το καιρο καθημερινά ...πουθενά δεν έλεγε για βροχή ...και σήμερα με θερμοκρασια γυρω στο 43αρι ...ξαφνικά μαζεύτηκαν σύννεφα και άρχισε να βρέχει ....
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby Voreios » Tue Aug 08, 2017 5:44 pm

.
«Τηλεμεταφορά του Αγίου Παϊσίου» Ο γέρων Νίκων διηγείται ένα θαυμαστό συγκλονιστικό γεγονός
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby xtisa » Tue Aug 08, 2017 9:06 pm

"Η Νέα Εποχή, δεν θέλει εκκλησίες αδειανές από πιστούς, αλλά γεμάτες από κόσμο με αλλοιωμένο φρόνημα." π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος

:roll: :roll: :roll:
xtisa

Unread postby Voreios » Tue Aug 15, 2017 9:45 pm

Στις 15 Αυγούστου είναι η εορτή μου, όχι στις 14 Αυγούστου...
Image
Θα πηγαίνατε ποτέ να εορτάσετε κάποιον γνωστό σας την παραμονή της εορτής του;

Θα πηγαίνατε ποτέ να εορτάσετε τον Λάμπρο το Μ. Σάββατο αντί το Πάσχα, τον Γιάννη στις 6 Ιανουαρίου αντί στις 7, τον Νίκο στις 5 Δεκεμβρίου αντί στις 6, τον Σταύρο στις 13 Σεπτεμβρίου αντί στις 14, και ούτω καθεξής;

Δεν συνηθίζεται. Είναι παράλογο.

Τότε γιατί επιμένετε να εορτάζετε την Παναγία μας στις 14 Αυγούστου με πανηγύρεις, τραγούδια, χορούς και φυσικά κρεοφαγία, και όχι στις 15 Αυγούστου ανήμερα στην εορτή της;

Ποιοί αντίχριστοι νόες οργανώνουν σε όλη την ελληνική επικράτεια τέτοιες παράλογες συνάξεις;

Και γιατί οι Χριστιανοί συμμετέχουν και επικροτούν ή απλά δεν αντιδρούν;

Φυσικά την επομένη στις 15 Αυγούστου ποιός θα ξυπνήσει μετά το ξενύχτι για να εκκλησιαστεί και να τιμήσει την Παναγία μας, και ποιός θα κοινωνήσει μετά από κρεοφαγία και κατάλυση της νηστείας;

Στώμεν καλώς!
http://yiorgosthalassis.blogspot.gr/2017/08/15-14.html?m=1
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby TASOS1 » Mon Aug 21, 2017 8:00 am

https://katanixis.blogspot.gr/2017/08/b ... t_658.html

συγκλονιστικό κείμενο, ο πάπας τῆς Ρώμης θεωρεῖ τον ἑαυτόν του ὑπεράνω τῆς Ἁγίας Γραφῆς και υπεράνω τῶν Οἰκουμενικών συνόδων!
TASOS1

Unread postby Hope » Tue Aug 29, 2017 3:21 pm

Καταγγέλλουν Συριζαία ότι «πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια»
http://www.protothema.gr/greece/article ... i-ftohous/

Στα σχόλια υπάρχει πολύ δηλητήριο.....
Hope

Unread postby Matina » Tue Aug 29, 2017 4:17 pm

Hope wrote:Καταγγέλλουν Συριζαία ότι «πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια»

Δεν πειράζει,κι εγώ πέρσυ βρήκα στα σκουπίδια την Εικόνα της Παναγίας Μητέρας μας.Σα μια φωνή να μου φώναζε ,ΈΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ,κοίταξα μέσα και τη βρήκα.Την έπλυνα την καθάρισα,τη λιβάνισα και από τότε κάθε μέρα μου χαμογελάει.Δεν έχει ανάγκη η Παναγία από τους άπιστους,όλο και κάποια ψυχή θα την ανέσυρε από τα απορρίματα.Αλίμονο σε αυτή τη βρωμερή γυναίκα που την πέταξε.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby Matina » Tue Aug 29, 2017 4:24 pm

Matina wrote:
Hope wrote:Καταγγέλλουν Συριζαία ότι «πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια»

Δεν πειράζει,κι εγώ πέρσυ βρήκα στα σκουπίδια την Εικόνα της Παναγίας Μητέρας μας.Σα μια φωνή να μου φώναζε ,ΈΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ,κοίταξα μέσα και τη βρήκα.Την έπλυνα την καθάρισα,τη λιβάνισα και από τότε κάθε μέρα μου χαμογελάει.Δεν έχει ανάγκη η Παναγία από τους άπιστους,όλο και κάποια ψυχή θα την ανέσυρε από τα απορρίματα.Αλίμονο σε αυτή τη βρωμερή γυναίκα που την πέταξε.

A,μόλις την είδα την εν λόγω "κυρία",το βλέμμα της είναι χειρότερο κι από του σατανά.Θα κοσμεί ωραιότατα με το ύφος της τα σκοτεινότερα μέρη της κολάσεως.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby bersekero » Tue Aug 29, 2017 6:15 pm

Υπάρχουν άπιστοι αισχροι μοιχοι φονιάδες που δίωκαν τον Χριστό και τελικά αγιασαν
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ