ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γεωπολιτικής

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γεωπολιτικής

Unread postby casius » Thu Apr 05, 2012 4:39 pm

Ο πατριώτης δεν ταυτίζεται με κυβερνήσεις , κόμματα και πολιτικούς.

Όση απογοήτευση , αγανάκτηση , ντροπή , μίσος μπορεί να νιώθει κάποιος για εκφάνσεις της πολιτικής και πολιτειακής διάστασης ενός κράτους αυτό δε σημαίνει πως ΠΡΕΠΕΙ να ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ αυτά τα συναισθήματα με το έθνος.

Άρα, όλοι μας έχουμε πικραθεί και στεναχωρηθεί......όποιοι λένε πως ΔΕΝ ΘΑ πολεμήσουν για το ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ επειδή το ΚΡΑΤΟΣ τους έχει στεναχωρήσει μάλλον πρέπει να αρχίζουν να αναρωτιώνται για τα πατριωτικά τους αισθήματα

Ο κος Αγγελίδης είχε δώσει δείγματα γραφής.....ο νοών νοείτω.......αρκεί να χρησιμοποιούμε το νου.
casius

Unread postby michael » Thu Apr 05, 2012 4:43 pm

Mannlicher-Schönauer wrote:Δεκτή η οπτική με την οποία βλέπεις τα πράγματα αγαπητέ φίλε Μιχάλη,αλλά...Ο αγαπητός αγγελίδης είχε διαρκώς όνειρα καταστροφής της Ελλάδος τα οποία μετέφερε εδώ μέσα με κραυγές και πομπώδη στόμφο!!!Ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν για το όνειρο του που δεν είναι να ενωθούν οι Ορθόδοξοι,αλλά να καταστραφούν όλοι οι υπόλοιποι για να απομείνουν μόνο οι Ρώσοι.

Υ.Γ. Ο Πούτιν ξέρει πολύ καλά τα αισθήματα του ελληνικού λαού προς την λαομίσητη κυβέρνηση που τον δυναστεύει και παίρνει αυτές τις αποφάσεις,καθώς επίσης τα αισθήματα των ελλήνων προς την Ρωσία...

Εγώ έκρινα μόνο αυτά που διάβασα, εσείς που ξέρετε τον καθένα μπορείτε να έχετε άλλη άποψη, πιο σφαιρική, δεν αντιλέγω... την προϊστορία του Αγγελίδη δεν την ξέρω.
michael

Unread postby eternity » Thu Apr 05, 2012 4:45 pm

michael wrote:Λοιπόν αφού συνεχίζετε το θέμα θα το συνεχίσω κι εγώ μολονότι πιστεύω ότι βρίσκεται εκτός θέματος και με τον κίνδυνο να "μπαναριστώ" (από πού προέρχεται η λέξη;) κι εγώ...

Διαφωνώ κάθετα με τους (τις) θερμόαιμους (ες) eternity, marjory, malincher, και αν ξέχασα και κανέναν άλλον...

Δεν καταλαβαίνετε ότι τα όσα (άτοπα έστω) έγραψε ο Αγγελίδης τα έγραψε υπό το καθεστώς αγανάκτησης που του δημιουργήθηκε από την ΚΑΛΗ ανησυχία που έχει για την παγκόσμια κατάσταση ΚΑΛΗ ανησυχία που είναι όμοια ολόιδια με τη δική σας και τη δική μας;

Διαβάστε λίγο πιο "πίσω" από αυτά που γράφει να το διαπιστώσετε. Είναι προφανές ότι είναι οργισμένος και γι' αυτό δεν θα πρέπει να λαμβάνουμε κατά λέξη τα όσα λέει αλλά κυρίως το λόγο για τον οποίο τα λέει. Κι ο λόγος βρίσκεται στο post πιο πάνω από το δικό του (κατά τη δική μου εκτίμηση). Την άρνηση του Ελληνικού κράτους να δεχθεί τον Πούτιν.

Το "βρωμότοπε" επομένως δεν αναφέρεται τόσο στο λαό όσο στην πολιτική ηγεσία. Βέβαια ο "τόπος" τους περιλαμβάνει όλους. Ας μην έχουμε όμως αφ' εαυτών την εκτίμηση ότι εμείς (ο λαός) είμαστε αθώες περιστερές... Βέβαια είναι άδικο "το μαζί τα φάγαμε" αλλά αυτό απέχει παρασάγγες από το "είμαστε όχι μόνο πεντακάθαροι αλλά και μάρτυρες"... Ας έχουμε υπ' όψη μας ότι όταν συμβαίνει κάποιο κακό (και εδώ τώρα γίνονται πάρα πολλά) υπάρχει από όλους μερίδιο της ευθύνης σε αυτό που συμβαίνει. Ο π. Παΐσιος το λέει ξεκάθαρα. Έχουν ευθύνη όχι μόνο αυτοί που γκρεμίζουν το οικοδόμημα αλλά και αυτοί που το βλέπουν να γκρεμίζεται και δε διαμαρτύρονται. Και φυσικά διαμαρτυρία δε νοείται να πληκτρολογείς στον υπολογιστή... Δεν είναι αυτό αντίσταση... Αν ο Θεός για τους 5 δίκαιους δε θα κατέστρεφε τα Σόδομα ας αναλογιστούμε ότι το ποστοστό αυτό δεν το έχουμε πιάσει στην Ελλάδα (γιατί γίνονται ήδη οι συμφορές) και άρα έχουμε ευθύνη (τουλάχιστον πνευματική) όλοι μας... Ακόμα κι αν προσευχόμαστε για τον τόπο μας όλη μέρα σημαίνει ότι η προσευχή μας ή έχει εγωισμό ή τέλος πάντων δεν είναι σωστή και άρα δεν την "μετρά" ο Θεός. Έτσι όμως μας πιάνει όλους ο ..."βρωμότοπος". Κανείς άγιος αν τον κατηγορούσαν για διεφθαρμένο (βρώμικο) δε διαμαρτυρόταν γι' αυτό αλλά ταπεινά το δεχόταν. Και το δεχόταν ειλικρινά. Άρα αν διαμαρτυρόμαστε σημαίνει ότι δεν είμαστε Άγιοι...

Αυτά βέβαια δε δικαιολογούν τη "ρίψη" βόμβας (και μάλιστα 2) για να φύγει η μαγάρα... αλλά ούτε και τη χαιρεκακία για ανταπόδωση στα ίσα στη Γερμανία... αλλά τέλος πάντων στην αγανάκτησή του πολλά μπορεί να λέει κανείς... Ούτε και πιστεύω ότι το εννοούσε πραγματικά αυτό. Απλά το πραγματικό του όνειρο που δεν είναι άλλο από το δικό μας να ενωθούν οι Ορθόδοξοι το βλέπει να απομακρύνεται οριστικά μετά τα τελευταία νέα. Έτσι δικαιολογείται και το μετέπειτα "ΑΣ" (γίνει η Ρωσσία) που σημαίνει ότι "δεν θα το ήθελα..."

Αλλά ας μη μακρύνω άλλο το λόγο αρκετά κούρασα με την πολυλογία μου

Λοιπον αγαπητε μου δεν γινεται καποιος να υποφερει περισσοτεο απο τον ανεργο τον συνταξιουχο που του εκοψαν τη συνταξη τον υπαλληλο που του εκοψαν το μισθο του τον οικογενειαρχη που δεν εχει να ταϊσει τα παιδια και τελος παντων τον απελπισμενο που η κατασταση τον εσπρωξε στην αυτοχειρια.

Τον πονεμενο και πληγωμενο πουλακι ελεγε ο παππους μου το παιρνουμε στα χερια μας με τρυφεροτητα το χαϊδευουμε και περιποιουμαστε τα τραυματα του... δεν σηκωνουμε το ποδι μας να το κλωτσησουμε ή να το πατησουμε δινοντας του τη χαριστικη βολη.

Σε αυτον που πνιγεται δινουμε το χερι μας να βγει απο τη δινη που βρισκεται δεν του βαζουμε το ποδι πανω στο κεφαλι να βυθιστει και να πνιγει.

Συνοψιζω λοιπον η ΚΑΛΗ ανησυχια μεταφραζεται επισης ενισχυω το λαο που υποφερει και αν δεν μπορει να κανει τιποτα απο την ΑΣΦΑΛΗ και ΣΙΓΟΥΡΗ φωλια του ας πει δυο καλα λογια. Αν δεν εχει ας σωπασει!!!

Ανεπιτρεπτος ο λογος του κ.Αγγελιδη ανεπιτρεπτος!
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby casius » Thu Apr 05, 2012 4:46 pm

angelidis wrote:Εαν η ΝΤΠ πετυχει?
Ας ειναι καλα η Ελλαδα και ο λαος της!!
Φτου σου βρωμοτοπε!!
Να φαγει 2!!Πυρηνικες Βομβες και τελειωσε!!
Αγανακτησα πλεον!!
Ο Φαρος της Ορθοδοξιας ας ειναι η Ρωσσια!!
Της αξιζει!!
Ζητω το Ξανθον Γενος!!

Έσκασε μύτη η Γκεστάπο σπίτι και αποφασίσαμε να δηλώσουμε νομιμοφροσύνη;

Δε θα σας βγει , θα φάτε μεγάλη πίκρα σύντομα.

Απαιτώ απο την διαχείρηση να ΜΗΝ διαγράψει το μήνυμα μου εφόσον μείνει το εμετικό και άκρως προσβλητικό που βλέπω παραπάνω.
casius

Unread postby michael » Thu Apr 05, 2012 4:53 pm

aggelos88 wrote:Οταν αγαπας και παλευεις για τον τοπο σου με νυχια και με δοντια, με στερησεις και πονο και βλεπεις τους προδοτες να συνεχιζουν να καταστρεφουν την πατριδα σου
και τον λαο της να κοιμαται ερχεται η αγανακτηση και το ξεσπασμα. Δεν φταιει ο αγγελιδης, εχω δει ανθρωπους που μεχρι πριν 2-3 χρονια θα εδιναν το αιμα τους για την Ελλαδα σημερα
να λενε οτι δεν τους νοιαζει καθολου και οτι θελουν ακομα να αλλαξουν και εθνικοτητα.
Πραγματικα εχουμε πιασει πατο δεν παει ποιο κατω, και ο πατριωτισμος που κρατουσε τοσα χρονια την πατριδα αρχιζει να χανεται.
Κατι πρεπει να γινει γρηγορα να ανεβει το ηθικο των ελληνων, δεν παμε καθολου καλα αδερφια

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η δική μου η παρατήρηση. Όλοι αισθανόμαστε τις πιέσεις (δε μιλάω μόνο για τις οικονομικές που είναι και το λιγότερο) τις πνευματικές κυρίως που δεχόμαστε με αυτή την κατάσταση. Που είναι το "καλογυαλισμένο" προφίλ (πνευματικό προφίλ) που είχαμε πριν τρία χρόνια; Τώρα (εξ ιδίων κρίνω) χάνουμε εύκολα το θάρρος μας (αυτό θα πει ολιγοπιστία) νευριάζουμε εύκολα (αυτό θα πει έλλειψη προσήλωσης στο Θεό - έλλειψη προσευχής κ.λ.π.) αδιαφορούμε ενώ θά πρεπε να μιλάμε, απελπιζόμαστε και πόσα άλλα... που είναι όλα προϊόντα της (πνευματικής εννοείται) αδυναμίας μας που τώρα πλέον γίνεται φανερή. Ας μη γινόμαστε τιμωροί των αδυναμιών των συνανθρώπων μας αδυναμιών που κι εμείς τις έχουμε σε έστω μικρότερο βαθμό. Οφείλουμε εμείς "οι δυνατοί τα ασθενήματα τῶν ἀδυνάτων βαστάζειν καὶ μὴ ἑαυτοῖς ἀρέσκειν"... κι αν δεν είμαστε δυνατοί ας μην κρίνουμε...

Τώρα αν συντρέχουν κι άλλοι λόγοι, άλλο...
michael

Unread postby KANENAS » Thu Apr 05, 2012 5:04 pm

Μου αρέσει που κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Τι σχέση έχει το “Ελληνικό” κράτος με την Ελλάδα πατρίδα; Από πότε η οργή μας απέναντι στο κράτος η στα καθικια που κατοικούν σε αυτό τον τόπο δικαιολογεί φράσεις όπως «Φτου σου βρομότοπε!!»;
Με ακριβώς το ίδιο λεξιλόγιο θα σου πω Φτου σου βρομώ γερμαναρά angelidi .... στα κόκκαλα που θα παραδόσεις.
KANENAS

Unread postby nick_the_greek » Thu Apr 05, 2012 5:30 pm

Νομίζω ότι καλό θα ήταν να έχουμε μία διευκρίνηση από τον Αγγελίδη. όταν φτύνει τον βρωμότοπο που λέγεται Ελλάδα, φτύνει συλλήβδην κάθε τι ελληνικό, μαζί και και όλους τους Έλληνες;

Πρόσφατα ρωτήθηκε συγγενής μου νεόπλουτος στην Αμερική, μετανάστης, τι πιστεύει για την κατάσταση στην Ελλάδα, και απάντησε κυνικά, να καεί η Ελλάδα. Καλό είναι να μετράμε τα λόγια μας λίγο περισσότερο.
nick_the_greek

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Thu Apr 05, 2012 5:34 pm

nick_the_greek wrote:Πρόσφατα ρωτήθηκε συγγενής μου νεόπλουτος στην Αμερική, μετανάστης, τι πιστεύει για την κατάσταση στην Ελλάδα, και απάντησε κυνικά, να καεί η Ελλάδα. Καλό είναι να μετράμε τα λόγια μας λίγο περισσότερο.

Αυτή είναι η περίφημη αγάπη των ομογενών προς τη μητέρα Πατρίδα;;;
Mannlicher-Schönauer

Unread postby eternity » Thu Apr 05, 2012 5:37 pm

nick_the_greek wrote:Πρόσφατα ρωτήθηκε συγγενής μου νεόπλουτος στην Αμερική, μετανάστης, τι πιστεύει για την κατάσταση στην Ελλάδα, και απάντησε κυνικά, να καεί η Ελλάδα. Καλό είναι να μετράμε τα λόγια μας λίγο περισσότερο.

Οχι οχι διαφωνω καθετα. Εχω πολλους ομογενεις που βγαινουν σε ελληνικους ρ.σταθμους ή και μιλανε στο εξωτερικο και λενε ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΚΛΑΙΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.Γραφουν πυρινα αρθρα για την Ελλαδα
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα παιδια. Ειναι πολλοι ελληνες που τρεχουν για μας στο εξωτερικο και ας μην τους εχουν ριξει τα φωτα της δημοσιοτητας τα κατοχικα ΜΜΕ.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby marjory » Thu Apr 05, 2012 6:48 pm

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο του FIR Αθηνών!
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η χώρας μας κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο ενός τμήματος του FIR Αθηνών και να περάσει η διαχείριση σε γειτονικά κράτη!

Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ