TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Αντώνης » Wed Oct 24, 2012 8:05 pm

Dorotheos wrote:Ο θεός έγινε άνθρωπος σταυρώθηκε για να σώσει κάθε άνθρωπο (κι εσένα μαζί) απ΄ την προπατορική αμαρτία. Μας έδωσε ένα θείο δώρο καταργώντας τον θάνατο με την ανάστασή Του δίνοντάς μας την ελπίδα για την αιώνια ζωή και συ μεμψιμοιρείς για «προσωπικές συμπάθειες»…τα λόγια περιττά.

Αν βλέπεις τον Πατέρα σου και Δημιουργό σου σαν ουράνιο εισαγγελέα τότε χρειάζεσαι τουλάχιστον…επίγειο ψυχίατρο.
Μόνο και μόνο η χρήση της φράσης «ουράνιος εισαγγελέας» είναι αχάριστη και απαξιωτική για την απίστευτη φιλευσπλαχνία του πανάγαθου επουρανίου Πατρός ενώ ταυτόχρονα υποβιβάζει το ακατάληπτο της μεγαλειώδους θείας φύσης Του σε μια μικροπρεπή ανθρώπινη περιεκτικότητα και επομένως πράττεις μέγιστη βλασφημία κατά της θείας υπόστασης του Κυρίου μας.

Απ’ την κόλαση δεν υπάρχει γυρισμός αλλά δε θα κρίνεις εσύ τις ανεξιχνίαστες βουλές του Πανάγαθου Πατρός μας. Οι θερμές προσευχές με ασταμάτητα δάκρυα του γέροντα Εφραίμ του Καουνακιώτη εξέβαλλαν τον γέροντά του απ’ την κόλαση.
Η μεγάλη αγάπη του αδικημένου πνευματικού παιδιού συγκίνησαν και επέτρεψαν στη μεγαλύτερη Θεία Παναγάπη να δράσει και να ελεήσει μια κολασμένη ψυχή. Εύχομαι να μοιάσεις του γέροντα Εφραίμ για να νιώσεις αυτήν την αγάπη…

Μόνο οι αμετανόητοι αμαρτωλοί βλέπουν στην Θεία Αποκάλυψη τρόμο γιατί θέλουν να μείνουν στην αμαρτία και τρομάζουν από αυτό που τους περιμένει. Ο άνθρωπος του Θεού, που ο ίδιος καταδικάζει καθημερινά τον εαυτό του για τις αμαρτίες του διαβάζοντας την Αποκάλυψη θαυμάζει την Θεία δικαιοσύνη και το Θείο έλεος ταυτόχρονα γιατί του δίνεται η δυνατότητα να δει που τον οδηγούν οι αμαρτωλές του πράξεις και καταλαβαίνει ότι του δίνεται έτσι το δικαίωμα της ατομικής μετάνοιας έως τη τελευταία στιγμή.

Θρασύτατα ψέματα να μη λές. Ο Θεός δεν ετοιμάζει πολέμους και καταστροφές. Οι αμαρτωλοί άνθρωποι που καθοδηγούνται απ΄τον αιώνιο αντίδικο του ανθρωπίνου γένους, αυτοί τα προκαλούν και ο Θεός τα επιτρέπει μέσα στην ανεξιχνίαστη Θεία οικονομία Του βγάζοντας «απ’ το κακό, καλό» στο τέλος. Ο καλός Θεός το μόνο που επιθυμεί είναι, η το ελάχιστον δλδ η σωτηρία κάθε ανθρώπινης ψυχής, ή το μέγιστο, που είναι η ΘΕΩΣΗ της!

Να με συγχωρέσουν τα μέλη για το αυστηρό πνεύμα των λόγων μου αλλά εδώ βλασφημείται βάναυσα η Θεία Παναγαθότητα, η Θεία Δικαιοσύνη και η Θεία Πρόνοια. Έπρεπε ν’ απαντήσω κατ’ αυτόν τον τρόπο…

ΥΓ Προς Αντώνη: Μ΄ όλα αυτά που έγραψες απορώ τι το ‘χεις το κομποσχοίνι με το «Κύριε Ελέησον» το άβατάρ σου…

Δεν θα σχολιάσω….

ΥΓ
Το άβαταρ με το κομποσχοίνι είναι «περσινά ξινά σταφύλια». (σκοπεύω να το αλλάξω)
Αντώνης

Unread postby Aetos » Wed Oct 24, 2012 8:11 pm

Αντώνης wrote:
Aetos wrote:
1) Εάν ο πατέρας & η μάνα που αγαπάει το παιδί του, του συγχωρεί κάθε παρανομία και παρατυπία ακριβώς επειδή είναι παιδί του, ο Θεός που είναι πλήρης και άπειρος Αγάπη, πως γίνεται να συγχωρεί δυσκολότερα τα δικά Του παιδιά;

2) Κάθε αμαρτία που εξομολογείται, σβήνεται από το "Δικαστήριο" ή όχι;

3) Αν είναι να μην μας συγχωρήσει και να μας κάψει, γιατί μας παιδεύει και από πάνω στην παρούσα ζωή; Από Σαδισμό;

1) Κάθε γονιός που βλέπει το παιδί του να πέφτει σε παρατυπίες «του τις βρέχει»

2) Δεν το γνωρίζουμε αυτό …

3) Έλα ντε ;

Απάντηση προς προβληματισμό, αντέχεις έτσι;

Λοιπόν:

1) Το "βρέξιμο" είναι για συνέτιση και οχι για δημιουργία πόνου! Δεν διασκεδάζω άμα τα βάζω τιμωρία, ή τους φωνάζω! Αντίθετα αγαλιάζω όταν κάνουν το σωστό και τα επιβραβεύω!
Εγώ τα παιδιά μου τα μαλώνω και άντε..σηκώνω και καμιά φορά το χέρι, για να γίνονται καλύτερα! Και μετά την τιμωρία, πάλι τα αγκαλιάζω γιατί θέλω να καταλάβουν το λάθος τους και να συνδέσουν την τιμωρία με το λάθος, και όχι την τιμωρία με εμένα.

Είμαι σίγουρος πως ως Πατέρας και ο Θεός με την ίδια, τουλάχιστον, λογική το πράττει!

Κι αφού είναι Τέλειος και καθόλα Πάνσοφος και πλήρης Αγάπη, τα μαλώματα είναι και πιο σοφά, και πιο συνετά και κατόπιν περισσότερης υπομονής!

Αν διαφωνείς σε αυτό, τότε διαφωνείς για την τελειότητα του Θεού-Πατέρα σε σχέση με τον ατελή άνθρωπο - πατέρα.

2) Ευτυχώς που απαντά ο Απ. Ιωάννης σε αυτό:

Επιστολή Ιωάννου Α', κεφ.1:

6 ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΩΜΕΝ ΕΝ ΤΩ ΣΚΟΤΕΙ ΨΕΥΔΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΜΕΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ
7 ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΑΤΩΜΕΝ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ ΕΧΟΜΕΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΕΤ ΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ
8 ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΗΜΙΝ
9 ΕΑΝ ΟΜΟΛΟΓΩΜΕΝ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΗ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ
10 ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΑΡΤΗΣΑΜΕΝ ΨΕΥΣΤΗΝ ΚΑΜΝΟΜΕΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΗΜΙΝ

Άρα, κάθε ειλικρινής εξομολόγηση της αμαρτίας, συγχωρείται!! Τέλος αυτό;

3) Το "Έλα, ντε" δεν είναι απάντηση...όμως 2 τινά συμβαίνουν: Είτε ο Θεός είναι Σαδιστής όπως ο Πονηρός, είτε διαφέρει του Πονηρού!

Διάλεξε και πάρε!
Last edited by Aetos on Wed Oct 24, 2012 8:14 pm, edited 1 time in total.
Aetos

Unread postby Αντώνης » Wed Oct 24, 2012 8:13 pm

truth wrote:Οι αμαρτίες είναι αστοχίες. Δεν μπορεί το δημιούργημα να καταλάβει τον δημιουργό. Εξ ου και η λέξη Μυστήριο. Ο Θεός είναι ακατάληπτος στην ουσία του. Δεν καταλαβαίνω την άποψη περί τιμωρού. Ποιός γνωρίζει πραγματικά τι είναι ο Θεός , ώστε με βεβαιότητα να το πει;
Το μόνο που ξέρουμε , είναι ότι ο «Θεός αγάπη εστί». Φίλε Αντώνη ο προβληματισμὀς σου είναι, γαιτί ο Θεός είναι τιμωρός ή με ποιά κριτήρια τιμωρεί ; Ή κάτι άλλο;

Είναι απλο ρε συ Truth…
Και μια αμαρτία μόνο ανεξομολόγητη είναι ικανή να σε στείλει στην κόλαση…
Θυμάσαι όλες μα όλες τις αμαρτίες σου εσύ ώστε να τις εξομολογηθείς ;
Αντώνης

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Wed Oct 24, 2012 8:14 pm

Αντώνης wrote:Το άβαταρ με το κομποσχοίνι είναι «περσινά ξινά σταφύλια». (σκοπεύω να το αλλάξω)

αστο αδερφε μου το κομποσχοίνι .....και άλλαξε εσύ ...πιο πολύ θα ωφεληθεις ...μη φοβάσε δεν ειναι τίποτα

αυτο πες μόνο Κυριε Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού Ελέήσον τον δούλο σου τον αμαρτωλό Αντώνιο ...και θα δείς φως μην απελπίζεσε

τη φοβάσε έλεος θα ζητήσεις ....Εχει τόσο πολύ πού θα δώσει και σε εσένα μην απογοητεύεσε (εδώ έδωσε σε εμας )
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby Αντώνης » Wed Oct 24, 2012 8:15 pm

Aetos wrote:

Λοιπόν:

1) Το "βρέξιμο" είναι για συνέτιση και οχι για δημιουργία πόνου! Εγώ τα παιδιά μου τα μαλώνω και άντε..σηκώνω και καμιά φορά το χέρι, για να γίνονται καλύτερα! Είμαι σίγουρος πως ως Πατέρας και ο Θεός με την ίδια, τουλάχιστον, λογική το πράττει!

Κι αφού είναι Τέλειος και καθόλα Πάνσοφος και πλήρης Αγάπη, τα μαλώματα είναι και πιο σοφά, και πιο συνετά και κατόπιν περισσότερης υπομονής!

Αν διαφωνείς σε αυτό, τότε διαφωνείς για την τελειότητα του Θεού-Πατέρα σε σχέση με τον ατελή άνθρωπο - πατέρα.

6 ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΩΜΕΝ ΕΝ ΤΩ ΣΚΟΤΕΙ ΨΕΥΔΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΜΕΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ
7 ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΑΤΩΜΕΝ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ ΕΧΟΜΕΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΕΤ ΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ
8 ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΗΜΙΝ
9 ΕΑΝ ΟΜΟΛΟΓΩΜΕΝ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΗ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ
10 ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΑΡΤΗΣΑΜΕΝ ΨΕΥΣΤΗΝ ΚΑΜΝΟΜΕΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΗΜΙΝ

3) Το "Έλα, ντε" δεν είναι απάντηση...όμως 2 τινά συμβαίνουν: Είτε ο Θεός είναι Σαδιστής όπως ο Πονηρός, είτε διαφέρει του Πονηρού!

Διάλεξε και πάρε!

Απαξιώ να απαντήσω.. (…)!
Αντώνης

Unread postby Aetos » Wed Oct 24, 2012 8:18 pm

Αντώνης wrote:
Aetos wrote:

Λοιπόν:

1) Το "βρέξιμο" είναι για συνέτιση και οχι για δημιουργία πόνου! Εγώ τα παιδιά μου τα μαλώνω και άντε..σηκώνω και καμιά φορά το χέρι, για να γίνονται καλύτερα! Είμαι σίγουρος πως ως Πατέρας και ο Θεός με την ίδια, τουλάχιστον, λογική το πράττει!

Διάλεξε και πάρε!

Απαξιώ να απαντήσω.. (…)!

Αρκεί ν' απαντήσεις στον εαυτό σου κάποια στιγμή!

Σ' εμένα δεν χρειάζεται!! Κι ας με θεωρείς ανάξιό σου για να τύχω απάντησης!

Ο Θεός μαζί σου!!
Aetos

Unread postby Αντώνης » Wed Oct 24, 2012 8:19 pm

Yiorgos Aitolos wrote:
Αντώνης wrote:Το άβαταρ με το κομποσχοίνι είναι «περσινά ξινά σταφύλια». (σκοπεύω να το αλλάξω)

αστο αδερφε μου το κομποσχοίνι .....και άλλαξε εσύ ...πιο πολύ θα ωφεληθεις ...μη φοβάσε δεν ειναι τίποτα

αυτο πες μόνο Κυριε Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού Ελέήσον τον δούλο σου τον αμαρτωλό Αντώνιο ...και θα δείς φως μην απελπίζεσε

τη φοβάσε έλεος θα ζητήσεις ....Εχει τόσο πολύ πού θα δώσει και σε εσένα μην απογοητεύεσε (εδώ έδωσε σε εμας )

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ο Θεός με πούλησε προ πολλού!
(τέλος πάντων, είναι κάτι προσωπικό και δεν θελω να το συνεχίσουμε)
Αντώνης

Unread postby Αντώνης » Wed Oct 24, 2012 8:21 pm

Aetos wrote:
Αρκεί ν' απαντήσεις στον εαυτό σου κάποια στιγμή!

Σ' εμένα δεν χρειάζεται!! Κι ας με θεωρείς ανάξιό σου για να τύχω απάντησης!

Ο Θεός μαζί σου!!

Το σχόλιό σου απαξίωσα και όχι εσένα!
Ο Θεός μαζί σου!!
Αντώνης

Unread postby truth » Wed Oct 24, 2012 8:37 pm

Αντώνης wrote:Είναι απλο ρε συ Truth…
Και μια αμαρτία μόνο ανεξομολόγητη είναι ικανή να σε στείλει στην κόλαση…
Θυμάσαι όλες μα όλες τις αμαρτίες σου εσύ ώστε να τις εξομολογηθείς ;

όχι βέβαια. Μόνο ο Θεός τις θυμάται. Αλλά το συμπέρασμα σου , ότι μια ανοξομολόγητη αμαρτία θα στείλει κάποιον στην κόλαση, είναι ανθρώπινο. Δηλ. με βάση την ανθρώπινη λογική και σκέψη. Ξεκινάς σωστά με ανθρώπινο τρόπο και καταλήγεις λάθος , διότι προσπαθείς να καταλάβεις τον Θεό με ανθρώπινα κριτήρια. Το τι θα κάνει ο Θεός με τον καθένα μας είναι δική του δουλειά. Εμείς πιστεύουμε σε Αυτόν και αυτός θα αποφασίσει για εμάς.
Ο Θεός , έαν είχε ανθρώπινα χαρακτηριστικά, θα είχε προ πολλού εξαντλήσει την υπομονή του και θα είχε «τιμωρήσει» τους ανθρώπους. Επειδή όμως δεν είναι ίσος με τον άνθρωπο αλλά Δημιουργός του συμπεριφέρεται με τον δικό του τρόπο.

Απλό παράδειγμα η αγάπη. Εάν δεν αγάπαμε και δεν υπηρετούμε τους ανθρώπους που βλέπουμε πως θα αγαπάμε Αυτόν που δεν βλέπουμε;
Καταλαβαίνω την αγωνία της απορίας σου, αλλά η αναζήτηση βαθαίνει την σχέση σου μαζί Του.

Μην ξεχνάς εξάλλου . Ο Χριστός ήρθε δια να καταργήσει τον νόμο. Άρα με τα νομικά δεν ασχολείται. Νομίζω ότι η ευθεία καρδιά τον νοιάζει πιο πολύ......
truth

Unread postby παρατηρητής » Wed Oct 24, 2012 8:41 pm

Θα ήθελα να παραθέσω στην κουβέντα μας αυτή την προσευχή.

Αναστάσιμη προσευχή

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών,
θανάτω θάνατον πατήσας
και τοις εν τοις μνήμασιν,
ζωήν χαρισάμενος

Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι,
προσκυνήσομεν Άγιον, Κύριον,
Ιησούν
τον μόνον αναμάρτητον.
Τον Σταυρόν Σου Χριστέ προσκυνούμεν
και την Αγίαν σου Ανάστασην
υμνούμεν και δοξάζωμεν
Συ γαρ ει ο Θεός ημών,
εκτός Σου άλλον ουκ οίδαμεν,
το όνομά Σου ονομάζομεν.
Δεύτε, πάντες οι πιστοί, προσκυνήσωμεν
την του Χριστού Αγίαν Ανάστασην.
Ιδού γαρ ήλθε δια του Σταυρού
χαρά εν όλω τω κόσμω.
Δια παντός ευλογούντες τον Κύριον,
υμνούμεν την Ανάστασην Αυτού.
Σταυρόν γαρ υπομείνας δι' ημάς,
θανάτω, θάνατον ώλεσεν.

Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν,
Έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος.

Καλό αγώνα να έχουμε αδελφια και ο Κύριος και Σωτήρας ημών Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός μαζί μας.
Last edited by παρατηρητής on Thu Oct 25, 2012 3:13 pm, edited 1 time in total.
παρατηρητής

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ