TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: TRASH CAN

Unread postby grypas » Thu Oct 25, 2012 12:45 am

Είτε πολυ πληγωμενος και κατόπιν απελπισμένος, είτε βαλτός για να σπείρει την απελπισία, χρειάζεται διάκριση και επιφύλαξη η υπόθεση! Για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη άποψη σας συμβουλευω να διαβάσετε την ροή των δημοσιευσεων του καθώς και το ύφος του και να βγάλετε συμπεράσματα κατόπιν...
grypas

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby koufolalos » Thu Oct 25, 2012 11:24 am

KANENAS wrote:
Dorotheos wrote:
Όχι, σωστό. Τα λόγια του Αντώνη ήταν βλασφημία, καρπός εωσφορικού εγωϊσμού τύπου Καζαντζάκη. Δεν αντιμετωπίζεται με καλά λόγια, συνδιάλεξη και κατήχηση. Αυτού του είδους η βλασφημία είναι δηλητήριο που δεν δίνεις γλυκό για φάρμακο. Χρειάζεται...κλύσμα (μπαν) και ορθώς έπραξε ο sgoum.
Καλύτερα μια ανθρώπνη "κλοτσιά" παρά ένα θείο χαστούκι.

Ίσως να έχεις δίκιο αλλά το έχω ξαναπεί και μακάρι να βγω ψεύτης. Όταν θα στραβώσει το πράγμα πολλοί που περιμένουν την πόλη και τα χρυσά κουτάλια αναίμακτα και ξεκούραστα θα εκφράζονται χειρότερα από τον Αντώνη και αν το φάρμακο είναι κλύσμα…. ετοιμαστείτε γιατί θα μας τσούξει.

ας θυμομαστε τα λεγομενα του σωστα...ματαιοτητα πραγματων βλεπουμε στον κοσμο,κατι ο Αντωνης μου θυμιζει Ιωσηφ ο Αντιβασιλεας της ΑιγυπτιοΥ!!!
ΔΕΝ χρειαζεται να πω περισσοτερα...Ευχομαι να βρει στο σωστο δρομο με βοηθο τον ΑΝΩΘΕΝ,Αντωνη ξερεις δεν υποστηριζω τους βλασμφημιους...Χαστουκι!
koufolalos

Unread postby Matina » Thu Oct 25, 2012 12:14 pm

grypas wrote:Είτε πολυ πληγωμενος και κατόπιν απελπισμένος, είτε βαλτός για να σπείρει την απελπισία, χρειάζεται διάκριση και επιφύλαξη η υπόθεση! Για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη άποψη σας συμβουλευω να διαβάσετε την ροή των δημοσιευσεων του καθώς και το ύφος του και να βγάλετε συμπεράσματα κατόπιν...

Μόνον ο Κύριος ο καρδιογνώστης και παντογνώστης οίδε τι έχει στην ψυχή του ο Αντώνης.Υπάρχουν ξέρετε πολλοί αδελφοί που λόγω ενός "απρόσεχτου" πνευματικού νοιώθουν ότι καταρρέει όλος ο πνευματικός τους κόσμος.Αλλάζουν πνευματικό και συμβαίνει το ίδιο.Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και πολλές παράμετροι για να εξηγηθεί αυτό το θέμα,το οποίο δεν είναι της παρούσης αλλά είναι η ρίζα -υποθέτω- της στάσης του Αντώνη.

Αν ο Αντώνης υπήρξε στο παραλθόν Χριστιανός ενεργός συμμετέχων στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας κι έχασε το δρόμο του ο Κύριος θα τον ξαναφέρει θαυματουργικά κι ο Αντώνης θα μετανοήσει για όλα όσα έλεγε και για τις "άτσαλες" κουβέντες του περί Θεού.Μακάρι,το εύχομαι ολόψυχα να συμβαίνει αυτό ,γιατί είμαι σίγουρη πως ο Καλός Ποιμήν τους αμνούς Του δεν τους αφήνει να απωλεσθούν,αλλά με ένα γλυκό ράπισμα τους ξαναφέρνει κοντά Του.Πόσοι από μας δε δεχτήκαμε το " χάδι " Του όταν παρεκκλίναμε της πορείας μας;

Να προσευχόμαστε για τον Αντώνη να μετανοήσει .Να προσευχόμαστε για τον Αντώνη μας να μην έμπλεξε με άθεους ή σατανιστές γιατί θα είναι ,μεν,πολύ δύσκολο να επιστρέψει,αν όχι ανέφικτο.Να προσευχόμαστε για τον Αντώνη μας,ακόμη και βαλτός να είναι για να προκαλέσει φασαρία στον ιστοχώρο μας, κάποια στιγμή να μετανοήσει.

ΑΝΤΩΝΗ

Ίσως αυτή τη στιγμή διαβάζοντάς τα γελάσεις και χλευάσεις,εγώ όμως θα σου τα γράψω κι εσύ ας γελάς :), ίσως είσαι άθεος και όντως μπήκες σα ταραξίας,αν όμως τα λόγια σου είχαν έστω κι ένα ψήγμα αλήθειας ότι κάποτε ήσουν κοντά Του και τώρα νοιώθεις ότι σε εγκατέλειψε κάνε τούτο:

Ατένισε τα μάτια σου στον Ουρανό, Αντώνη μου,και φωναξε Του από ψυχής,ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΛΙΠΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ,ΜΗ ΑΠΟΣΤΗΣ ΑΠ'ΕΜΟΥ,ΠΡΟΣΧΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΟΥ!
Κλείνω με την ευχή, να ξαναγυρίσεις κοντά Του, πληγωμένο μου περιστέρι, κι Εκείνος θα σε πάρει στην Αγκαλιά Του και θα γιατρέψει τις πληγές σου.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby tzifman » Thu Oct 25, 2012 1:13 pm

sgoum wrote:Οπως του εγραψα και στο μπαν εδω ειναι ορθοδοξος χωρος αλλα δεν ειναι κατηχητικο. Απο τη στιγμη που δεν ειναι καθολου δεκτικος σε οσα του ειπατε δεν θα ωφεληθει ουτε αυτος ουτε εμεις απο την παραμονη του εδω.

Καλησπέρα

δεν γράφω τόσο συχνά αλλά καθημερινά μπαίνω και διαβάζω. Φίλε sgoum θα διαφωνήσω σε κάτι που είπες: δεν θα ωφεληθει ουτε αυτος ουτε εμεις

Εγώ προσωπικά μπορώ να πω, πως ωφελήθηκα αρκετά από αυτή την αντιπαράθεση. Ειδικά μέσα από τις απαντήσεις του Αετού έμαθα πράγματα που ούτε καν γνώριζα και εάν δεν είχε γίνει αυτή η συζήτηση δεν θα είχα μάθει ποτέ. Μην ξεχνάτε πως στο φόρουμ μπαίνουμε και μέλη τα οποία στο παρελθόν δεν ήμασταν κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία και ο καθένας για δικό του λόγο, αρχίσαμε να ερχόμαστε κοντά. Αυτό σημαίνει πως πράγματα που για κάποιον θεωρούνται αυτονόητα και παιδαριώδη για κάποιους από εμάς είναι εντελώς άγνωστα. Κάποια από τα πράγματα που ανέφερε ο Αντώνης ήταν και δικές μου απορίες, (και το ξαναλέω) οι απαντήσεις του Αετού ήταν ότι καλύτερο ώστε να μου λυθούν.
tzifman

Unread postby lampros » Thu Oct 25, 2012 1:15 pm

Αχ ρε παιδιά φάγαμε ο ένας τον άλλον
Δεν είναι μόνο ότι φταίει ο σαμαράς ο Σημίτης η ο καραμαλης
Οι κατασκευαστές φόρτωσαν τον κόσμο με πανάκριβα σπιτάκια και άχρηστα γδύνοντας τους
Οι γιατροί ζητούσαν φακελάκια 4-5 χιλιάδες ευρώ για μια εγχείρηση ,οι δικηγόροι για μια απλή υπόθεση σου έπιναν το αίμα κ.λπ. να μην πλατειάζω
Πνίξαμε ο ένας τον άλλον αντί να αλληλοβοηθιόμαστε
Αν ήμασταν σωστοί και σκεφτόμασταν τον συνάνθρωπο μας πριν από μας δεν θα μπορούσε να μας πειράξει κανένας σαμαράς ,Παπανδρέου κλπ
lampros

Unread postby lampros » Thu Oct 25, 2012 1:17 pm

Αντώνη δεν σε εγκατέλειψε ο θεός εμείς σε εγκαταλείψαμε

Και το κομποσκοίνι σου ήταν ότι καλύτερο είχε το φόρουμ
lampros

Unread postby tzifman » Thu Oct 25, 2012 2:58 pm

sgoum wrote:Παιδια χωρις ευλογια οτι και να πουμε οσο και να προσπαθησουμε καλο δε θα βγει.
Δε διαφωνω οτι οι απαντησεις των μελων ηταν οφελιμες, αποτελουν ομως αντισταθμισμα των λογων του Αντωνη εναντια στο Θεο;
Για να το απογυμνωσω, ειναι δεκτο να καταφερεται καποιος εναντια στον Θεο αρκει να απανταμε οφελιμα;

Στη κολαση υπαρχουν και θεολογοι, ταπεινοι δεν υπαρχουν και πρωτα απο ολα πρεπει με τη σταση μας να τεινουμε προς την ταπεινωση και οχι τη γνωση.
Η γνωση μας εβγαλε απο τον παραδεισο δε θα μας βαλει παλι μεσα. Για αυτο και η Ορθοδοξια ειναι βιωματικη και οχι γνωστικιστικη.
Αναζηταμε εμπειρια Θεου και οχι γνωση Θεου.
Ομως εμπειρια Θεου οταν δε μας ταραζουν λογοι σαν αυτους του Αντωνη, ενω παραλληλα μας αναπαουν επιχειρηματα,δε βλεπω πως μπορουμε να εχουμε.

ΥΓ Στον βαθμο που αντιλλαμβανομαι τα οσα εχουν γραφτει θεωρω οτι αυτο ειναι σωστο, βεβαια μπορει να ειμαι και τελειως λαθος.

Εν μέρει συμφωνώ μαζί σου, εν μέρει όμως διαφωνώ :D

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν ξέρω αν διαφωνώ ή συμφωνώ. Από την μία έχεις απόλυτο δίκιο, από την άλλη όμως αν δεν γνωρίζεις κάτι δεν μπορείς να το βιώσεις, τουλάχιστον όχι όπως πρέπει. Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο που έχει αναφερθεί κατά καιρούς και στο φόρουμ (Ο Νέος ο Γέροντας και οι Γκουρού). Ο συγγραφέας εκεί βίωνε κατά διαστήματα πράγματα στα οποία δεν είχε δώσει την απαραίτητα προσοχή, επειδή δεν γνώριζε. Μετά την επαφή του με τον Γέροντα Παϊσιο ήρθε η γνώση και τα βιώματα πλέον απέκτησαν για εκείνον την αρμόζουσα σημασία.

Είναι πάρα πολύ περίπλοκο θέμα το οποίο όπως είπα στην αρχή δεν ξέρω αν συμφωνώ ή διαφωνώ. Δηλαδή έχεις απόλυτο δίκιο να λες πως λεγόμενα όπως του Αντώνη θα πρέπει να μας ταράζουν αλλά από την άλλη από την αμφισβήτηση έρχεται πάρα πολλές φορές η πίστη. Αν ο Χριστός δεν είχε αμφισβητηθεί - ειρωνευτεί - χλευαστεί τόσο πολύ πριν 2.000 χρόνια ίσως να μην είχαν πιστέψει τόσο πολλοί σε εκείνον. Πραγματικά δεν ξέρω, είναι πράγματα τα οποία σίγουρα δεν μπορώ όχι να απαντήσω αλλά ούτε καν να εκφέρω άποψη.
Last edited by tzifman on Thu Oct 25, 2012 3:00 pm, edited 1 time in total.
tzifman

Unread postby papakis » Thu Oct 25, 2012 2:59 pm

Απευθύνομαι σε εσένα sgoum, επειδή είσαι ο διαχειριστής.

Διαβάζω το site εδώ και καιρό, ως απλός αναγνώστης. Μπήκα στον πειρασμό να δημιουργήσω λογαριασμό, μόνο και μόνο για να σχολιάσω (καλοπροαίρετα πάντα) τα κακώς κείμενα.

Κάποιοι συνδρομητές του παρόντος ιστολογίου (δεν θα ονομάσω) επιτέθηκαν στον Αντώνη άδικα!
Αυτό που με εξόργισε με αυτούς ήταν ότι οι συγκεκριμένοι είχαν ύφος “συνηγόρου του Θεού”

Δεν είδα κάτι μεμπτό στα γραφόμενα του Αντώνη, αλλά ένα παράπονο που έχει από το Θεό. Το επαναλαμβάνει ενοχλητικά συχνά. Δεν έβρισε τον Θεό, δεν έβρισε κανέναν συνομιλητή του, ούτε εκφράστηκε απρεπώς.

Αυτό το παιδί είναι σίγουρο ότι κάτι το βασανίζει, κάτι που έχει να κάνει με το Θεό.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι κάποιος από αυτούς που καταφέρθηκαν εναντίον του, σου είχε στείλει προσωπικό μήνυμα για να τον διαγράψεις κι εσύ το έκανες. Αν αυτό που έκανες ήταν καλό ή κακό, θα αποδειχθεί στην πορεία και δεν θα το κρίνω εγώ.

Θελω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους (ειδικά στους “επικριτές” του), ότι εφ’εξης θα σχολιάζω τα γραφόμενα τα δικά τους, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και τότε θα δούμε αν θα τους αρέσει.

Η απάντηση προς όλους αυτούς έχει δοθεί ήδη από τον Αντώνη και θα την δεις αν κοιτάξεις το αβαταρ και πιο πολύ την υπογραφή του στο κάτω μέρος!
Για να μην σε κουράζω, γράφει: “Ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλλέτω”!
Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη απάντηση προς αυτούς, οι οποίοι ξεχνούν τα λόγια του Ιησού!

Η δική μου απάντηση προς όλους τους συνδρομητές του ιστολογίου, μηδενός εξαιρουμένου, προερχόμενη από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, είναι η εξής: «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; ή πως ερείς τω αδελφώ σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.» (Μτ. 7, 1-5).

Αυτά είχα να πω! (για την ώρα)

Ο Θεός να μας φωτίζει όλους!
papakis

Unread postby papakis » Thu Oct 25, 2012 3:31 pm

sgoum wrote:Papakis δες το ποστ πιο πανω που γραφω για τον παππου.

Συμπληρωνω . Με το σκεπτικο αυτο τοτε η Εκκλησια δεν επρεπε να καταδικασει πχ τον Αρειο κοκ.

Μια ερωτηση. Ο καθενας απο εμας αναζητα εναρετους ή βλασφημους στη προσπαθεια του να σωθει;

Πιστευει κανεις οτι μπορει να αλλαξει τον Αντωνη;

Είπον και ελάλησον, και αμαρτίαν ουκ έχω…
papakis

Unread postby Matina » Thu Oct 25, 2012 3:42 pm

sgoum wrote:Papakis δες το ποστ πιο πανω που γραφω για τον παππου.

Συμπληρωνω . Με το σκεπτικο αυτο τοτε η Εκκλησια δεν επρεπε να καταδικασει πχ τον Αρειο κοκ.

Μια ερωτηση. Ο καθενας απο εμας αναζητα εναρετους ή βλασφημους στη προσπαθεια του να σωθει;

Πιστευει κανεις οτι μπορει να αλλαξει τον Αντωνη;

Μόνον ο Κύριος μπορεί να τον αλλάξει αδελφέ μου τον Αντώνη,εμείς δυο λόγια που ενδεχομένως να τον βοηθήσουν να τα πούμε,από κει και πέρα είναι, εκτός από τον Κύριο, και στο αυτεξούσιο του Αντώνη, αν έχει δηλαδή καλή προαίρεση και θέλει να ξαναπιστέψει στο Θεό.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ