TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby nik1981 » Fri Oct 04, 2013 4:45 am

regina wrote:Κανεις κριτικη χωρις κανενα επιχειρημα.Χωρις να διαβασεις καλα τι γραφω με κατηγορεις για ρατσιστρια που ακριβως το αντιθετο λεω και φυσικα δεν ασχολουμαι με το gossip ποιος παντρευεται ποιον, απλα κανω μια διαπιστωση απο τον περιγυρο μου και σου φερνω παραδειγματα.Αν ημουν ρατσιστρια θα σου ελεγα με ελληνικο DNA εισαι ελληνας ,αυτο ομως που σου λεω ειναι ελληνικη συνειδηση κουλτουρα και θρησκευμα κανουν τον ελληνα.Βεβαια εσυ αν θελεις βαφτισε τα παιδια σου καθολικα οπως κανουν εδω.
Και θα φερω αλλα δυο παραδειγματα.Μια κυρια της εδω κοινοτητας ελληνιδα μας ειπε τα παιδια μου τα βαφτισα καθολικα (αντε να ξερουν 500 λεξεις στα ελληνικα τα παιδια),γιατι ηδη εχουν μανα ελληνιδα και στο σχολειο θα αισθανονται κατωτερα!!!!!Ελπιζω η ορθοδοξια να ερθει κοντα στον παπισμο για να μην υπαρχουν διαφορες στην οικογενεια μου!!!!!Αυτα τα παιδια εμεις δημογραφικα τα χασαμε θα παρουν αλλοθρησκους και αλλοεθνεις μια μερα και αυτο με στεναχωρει και εμενα και τους παπουδες των παιδιων.Το καταλαβες τωρα;
Δευτερο παραδειγμα απο μια αλβανικη οικογενεια στην γειτονια μου ,πατερας και μητερα μουσουλμανοι, με δυο κοριτσακια 12 και 8 χρονων ,που ζουν χρονια στην ελλαδα, τα κοριτσακια ζητησαν να γινουν ορθοδοξα και οι γονεις τα βαφτισαν μαλιστα νονα ηταν η θεια μου.Ξερεις τι λενε συνεχεια τα κοριτσακια ειμαστε ελληνιδες δεν θελουμε να παμε στην Αλβανια.Για μενα τα κοριτσακια ειναι ελληνιδες.

Τα παιδια συνεχιζουν να γραφουν σε αυτο το νημα για την Χ.Α γιατι πιστευουν οτι προκειται για πολιτειακη ανωμαλια.

Μας προτεινεις να αλλαξουμε χωρα ,να μην αντιδρουμε απο φοβο για εμφυλιο ,και να δεχτουμε αμασητα οσα μας λενε τα καναλια και η τρεμη ,η οποια οταν μιλαει τις τελευταιες μερες και δεν μπορει να συγκρατησει την χαρα της.
Για τον κορυδαλλο επρεπε να αρχισουν απο αλλου εδω και καιρο ,εχουν πολλοι πολιτικοι προτεραιοτητα.

Καταρχάς δεν ανέφερα ούτε το όνομα σου, ούτε παρέθεσα κάποιο ποστ σου, οπότε 2 τινά θα μπορούσαν να συμβαίνουν: Ή ότι σε λένε Άγγελο ή το γνωστό λαικό ρητό για την μύγα και το μύγιασμα. Πολιτειακή ανωμαλία, εντάξει το δέχομαι, αλλά με λύπη ταυτόχρονα διαπιστώνω να υποβόσκει αλλου είδους "πόνος" τις τελευταίες μέρες με τις εξελίξεις. Αν οι συλληφθέντες ήταν ακρόαριστερής φύσεως, δεν θα προλαβαίναμε να διαβάζουμε τα συχαρίκια και τους πανηγυρισμούς (σ.σ. δεν έχω καμία σχέση με την κατάπτυστη προδοτική Ελληνική αριστερά, κουβέντα κάνω για να δούμε που θέτουμε τα δικά μας διπλά και υποκριτικά στάνταρτς στην θεωρία και το αγκάλιασμα των άκρων).

Και φυσικά δεν σου πρότεινα να τρως αμάσητο ότι σου δίνει η Τρέμη αυτές τις μέρες, όπως δεν έφαγες ότι σου είπε η Τρέμη για τα μνημόνια, όπως βέβαια δεν θα έπρεπε να τρως αμάσητο ότι σου ταίζει ο "εγκυρότατος" διαδικτυακος βόθρος του defencenet. Η εξωκοινοβουλευτική δράση της ΧΑ είναι γνωστή εδώ και χρόνια σε όσους ήθελαν και θέλουν δουν, όποιος ήθελε και θέλει να κάνει τα στραβά μάτια γούστο του καπέλο του, το να κοιτάμε αλλού όμως δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει κιόλας. Και φυσικά δεν σου πρότεινα να μην αντιδράσεις, αν κατάλαβες αυτό, δικό σου πρόβλημα κατανόησης των γραπτών μου, αν και για να μαι ειλικρινής, πιστεύω ότι μια χαρά κατανόησες και απλά προσπαθείς να δημιουργήσεις "κλίμα και εντυπώσεις", αλλά επειδή σταμάτησε να βρέχει σήμερα μετά από 3 μέρες και είμαι στις καλές μου, το αφήνω απλά για να ενισχύσεις το "επαναστατικό" προφίλ της διαδικτυακής σου περσόνας. Κανείς δεν μας σταματάει απο το να αντιδράσουμε, μόνο η δικιά μας δειλία, τεμπελιά και βολεψιά (σύνδρομο καναπέ, συνήθως συνοδεύεται από "βαρύγδουπες" επαναστατικές διαδικτυακές δηλώσεις και απαντάται σχεδόν στο σύνολο του Ελληνικού γεωγραφικού χώρου). Το μόνο που πραγματικά σου προτείνω να φας αμάσητο και να χωνέψεις, είναι ότι η βία δεν είναι η λύση, πόσο μάλλον εναντίον άλλων συνελλήνων, ασχέτως των πολιτικών τους πιστεύω. Ούτε σου προτείνω να πας αλλού, απλά σου τονίζω ότι αν ο σκοπός σου είναι να εκμεταλευτείς τις τραγικές καταστάσεις για να επιβάλεις δια της βίας τις ακροδεξιές απόψεις σου στην κοινώνια όντας μία ξεκάθαρη μειοψηφία, ειλικρινά δεν βλέπω το τι μπορείς να προσφέρεις σε αυτόν τον τόπο, όσο και ιδεολογικά να ισχυρίζεσαι (λανθασμένα) ότι τον αγαπάς παραπάνω από εμένα. Σε τι διαφέρει δηλαδή αυτό από τις θλιβερές μειοψηφίες των Μπολσεβίκων του 17, των Τουρκοκυπρίων του 74 ή των εαμοβούλγαρων του 46? Άλλαξε τον ιδεολογικό μανδύα και δεν διαφέρει και πολύ. Τώρα, αν συμφωνούμε και σε 2 πράγματα απο τα 10 ενώ με τους αναρχομπαχαλάκηδες και λοιπούς "κουλτουριάρηδες" δεν συμφωνούμε σε τίποτα, δεν μας κάνει και συντρόφους ούτε και σύμμαχους, καθώς το όραμα σου για την σημερινή και κυρίως την αυριανή μας κοινωνία, απέχει πάρα πολύ απο το δικό μου και την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Το να πιστεύεις ότι δεν έχω επιχειρηματολογήσει και ότι εσύ έχεις "ζωγραφίσει" με τον διαδικτυακό σου λόγο, είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου. Όπως αναφαίρετο δικαίωμα μου είναι να μην σωπάσω όταν ακούω για dna, "καθαρότητα" Ελλήνων του εξωτερικού, εσωτερικού ή γειτονικού γαλαξία και λοιπές ακροδεξιές μπουρδολογίες σε ένα Ορθόδοξο φόρουμ. Δεν κατάλαβα, μας έφταιξαν οι Έλληνες του εξωτερικού τώρα; Μιας και τα λύσαμε όλα μας τα προβλήματα οι του εσωτερικού, πιάσαμε και τους απόδημους τώρα. Ξεμένουμε απο "φταίχτες" φαίνεται και είπαμε να τους πάρει και αυτούς η μπάλα, αφού λόγω dna δεν μπορεί ρε αδερφάκι μου, κάπου θα φταίνε και αυτοί. Οι του εσωτερικού ά-γι-οι φυσικά. Την αυτοκριτική μας οι του εσωτερικού θα την κάνουμε ποτέ; Λέω μήπως ήρθε η άγια ώρα να δούμε λίγο και τα χάλια μας γιατί περάσαν και 3μιση χρόνια πια; Ή μήπως η μετάνοια θα μας έρθει με κανά sms; Να ξέρω γιατί δεν έχω και καλό σήμα κατά 'δω, να οργανωθώ αν είναι.

Εγώ ξέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων του εξωτερικού αγαπάνε την πατρίδα, αν υπάρχουν και κάποια μαύρα πρόβατα, κυρίως σε κάποιες "σνομπ" χώρες της Βόρειας Ευρώπης, παντού συμβαίνουν αυτά (ουκ ολίγα μαύρα πρόβατα και λοιπές προβατόσχημες μορφές στο τόπο μας). Ξέρω επίσης ότι είναι πολύ σεβαστά μέλη της εκάστοτε κοινωνίας τους, ιδιαίτερα σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία και τα παραδείγματα Ελλήνων που πήγαν έξω και μεγαλούργησαν στον τομέα τους ένω η μητέρα πατρίδα τους έγραφε είναι πάρα πολλά. Και δεν το θεωρώ τυχαίο ότι αν βρεί καλό σύστημα χωρίς πολύ κρατική και κοινωνική διαφθορά ο Έλληνας προκόπτει. Δηλαδή περίμενε ο απόδημος Έλλην να μάθει για τα χάλια μας από τα ΜΜΕ; Συγγενείς, φίλους εδώ δεν έχουν; Δεν επισκέπτονται αυτοί ή οι φίλοι τους όποτε μπορούνε; Μάτια δεν έχουνε και βλέπουν, στραβοί είναι; Ίσα ίσα μάλιστα, το ότι ζούνε σε χώρες με καλύτερες συνθήκες διαφθοράς από την δικιά μας, τους δίνει μια πολύ καλή προοπτική της κατάστασης και μας τα λένε έξω απο τα δόντια γιατί αυτά τους πόνανε και τους ίδιους. Οπότε, λίγη εποικοδομητική (και όχι νοσηρή) κριτική μια στο τόσο (λέμε τώρα), από ανθρώπους που δεν τα λένε και για το κακό μας, δεν βλάπτει και δεν θα πρέπει να λάμβάνετε με τέτοια εχθρικότητα.

Γιατί την ίδια στιγμή, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, θέματα σαν και αυτά που θίγουν οι απόδημοι είναι ταμπού και θάβονται συστηματικά με την σκούπα κάτω από το χαλί (που έχει γίνει χαλί-βουνό πια) σε ολόκληρη την μπλογκοσφαιρα, φόρουμ, ΜΜΕ και στο μεγαλυτερο μέρος της κοινωνίας, συνοδευόμενα από τάσεις μαζικού συλλογικού στρουθοκαμηλισμού και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών να δακτυλοδείχνουν μανιακά τους φταίχτες προς πάσα πιθανή και απίθανη κατεύθηνση. Εκτός φυσικά απο την πάρτη μας έτσι; Εμείς ποτέ (φτου φτου). Προφανώς λοιπόν, εγώ που έβλεπα τον μανάβη και οδοντίατρο μου να μην μου κόβουν ποτέ απόδειξη και ο οδοντίατρος να στραβώνει αν τύχει και κάνω την κουταμάρα να του την ζητήσω, τον ξάδερφο μου να βάζει βύσμα για τον στρατό, τον συμφοιτητή μου να βάζει βύσμα για το δημόσιο, τον χείρουργο να θεώρει το φακελάκι το πιο φυσικό πράμα του κόσμου για να "προσέξει" τον πατέρα μου, τον γείτονα εργολάβο να βάζει όλο του το σόι να ψηφίζει τον τάδε για να πάρει ένα δημόσιο έργο, την επικών διαστάσεων φοροδιαφυγή, την oλυμπιακών διαστάσεων μαύρη εργάσία, τις μίζες, τις μαιμού επιδοτήσεις και συντάξεις, τον ατελείωτο δεσποτισμό, το νέο να μην θέλει να πάει σε καρπερότατο χωράφι για δουλειά γιατί είναι "ντροπή" και να αράζει σπίτι φραπεδάτος κλπ κλπ. Ε, προφανέστατα λοιπόν εγώ μεγάλωσα σε κάποια Ελλάδα μίας άλλης εικονικής πραγματικότητας απο αυτή που πλασάρεται καθημερινώς στο Ελληνικό διαδίκτυο και κοινωνία. Και οικογενειακώς προέρχομαι από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, ούτε καν μπορώ να φανταστώ τι γινόταν και γίνεται στα υψηλότερα σαλόνια απο τα δικά μου.

Και πριν προλάβουν να μου την πέσουν προς διάψευση τίποτα Κασσάνδρες, ξεκαθαρίζω ότι δεν απευθύνομαι προσωπικά στα μέλη του παρόντος φόρουμ, αλλά γενικά για την κοινωνία μας καθώς πιθανότατα μίλαμε για ελαφρά (μπορεί και βαριά) πλειοψηφικο νούμερο και σε καμία περίπτωση δεν βγάζω την ουρίτσα μου απ' έξω σε όλα αυτα. Έχω αμαρτήσει συστηματικά και εγώ, γιατί το βούτηξα το χεράκι μου στο μέλι έχοντας δουλέψει "μαύρα" αρκετές φορές, γιατί ζούσα μία ζώη αηδιαστικού και αχρείαστου καταναλωτισμού και πήγα πρώτη φορά να ψηφίσω στη ζωή μου, αφού μας ρίξαν στα μνημόνια, ένα αντιμνημονιακό κόμμα, τον άφησα τον τόπο στον "αυτόματο πιλότο", έναν πιλότο που αργότερα έμαθα ότι διαχρονικά "εμπιστευόταν" σχεδόν το 40% των Ελλήνων, ακόμα και στις τελευταίες μνημονιακές εκλογές του 2012. Όχι ότι δεν με απασχολούσαν τα δρώμενα και δεν ενημερωνόμουν, αλλά αφού έπεφτε ο παράς για να μπορώ να αλλάζω κινητό κάθε χρόνο, βαριόμουν ρε παιδάκι μου να πάω να ταξιδέψω 7 ώρες ως την πατρίδα για να ασκήσω, ίσως το μόνο συνταγματικό δικαίωμα που κατέχω, ο πιλότος ήξερε την δουλειά του σε βαθμό που να χαρακτηρίζεται ως έμπειρος και σχετικά αξιόπιστος οδηγός, και παρόλο που η λαμογιά του ήταν γνωστή φαινόταν να τις παίρνει καλούτσικα τις στροφές. Που και να πήγαινα να το ρίξω το ψηφαλάκι μου δηλαδή, στο ΠΑΣΟΚ/ΝΔ πιθανότατα θα το έριχνα όπως το 85-90% των αγαπητών συνελλήνων, οπότε ακόμα το ζυγίζω ποιά αμαρτία απο τις δύο θα βάραινε περισσότερο τελικά σήμερα την συνείδηση μου.

Είμαι διαθετιμένος ακόμα και να στοιχηματίσω λοιπόν, ότι τουλάχιστον το 80% των μελών του παρόντος χώρου υπήρξε μάρτυρας τουλάχιστον μία φορά σε πράξη σαν του γιατρού μου, του μανάβη μου και του ξαδέρφου μου μια φορά στη ζώη του και ότι το τουλάχιστον το 40% έχει δει όλες τις παραπάνω πράξεις μάζι απο μία φορά στη ζωή του. Τουλάχιστον το 20-30% έχει άτομα του συγγενικού και φιλικού κύκλου του μπλεγμένα με δάνεια που δεν χρειαζόταν ποτέ να πάρει. Σοβαρό ποσοστό δεν είχε αναρωτηθεί ποτέ πριν την κρίση ότι πως ρε παιδάκι μου παίρνω αυξήσεις και θαλασσοδάνεια απο την στιγμή που εργοστάσια και χωράφια κλείνουν και η παραγωγη της χώρας μικραίνει κάθε χρόνο για 30 χρόνια; Από που έβρεχε τόσα λεφτά και θέλαμε ομπρέλα ξαφνικά; Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ξανατονίζω, δεν βγάζω την ουρίτσα μου απ' έξω απο την προσωπική και συλλογική αμαρτία. Αληθινή ιστορία στην Ελλάδα προ κρίσεως. Πήγα σε τράπεζα να ανοίξω έναν απλό καταθετικό για την δουλειά μου και επέμεναν, παρά τις αντιρρήσεις μου, να μου δώσουν δώρο πιστωτική χώρις να τους δώσω ουτέ εκαθαριστικό ούτε τίποτα, την ονοματάρα μου και την αρχοντιά μου θέλανε μόνο. Ε, υπέκυψα στον πειρασμό και την επήρα. Ασχέτως που δεν την χρειαζόμουν καθόλου και τώρα πια δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχρεώσω μέσα σε αυτήν τη δεκαετία με τα ψίχουλα που βγάζω. Και ερωτώ λοιπόν. Μου φταίει κάποιος άλλος για αυτό; Ο απόδημος Ελληνισμός μήπως; Την έβαλα για δεν την έβαλα την τζίφρα μου στο παλιόχαρτο; Γιατί το παλιόχαρτο που έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή, δηλώνει ξεκάθαρα ότι την έβαλα, όσο και να θέλω και να με βολεύει να ξεχάσω. Και άντε, ας πούμε για χάριν της κουβέντας ότι το μισό φταίξιμο είναι της τράπεζας που μου δώσε λεφτά αέρα-πατέρα χωρίς να μπορεί να τα καλύψει ή να τα πάρει πίσω, αλλά προφανώς το άλλο μισό μερίδιο αμαρτίας πέφτει στους δικούς μου ώμους που έβαλα την τζίφρα, γιατί αντί να σκεφτώ αν πραγματικά χρειάζομαι αυτά τα λεφτά, σκεφτόμουν τα επιπλέον τρέντυ ρούχα και την μηχανή του εσπρέσο που γλυκοκοιτούσα από καιρό και ας είχα ήδη ένα μπρίκι που μου έκανε πολύ καλό εσπρέσο και αρκετά τρέντυ ρούχα. (Παρεμπιπτόντως, ακόμα και σήμερα 6 χρόνια μετά, το ταπεινό μπρικάκι μου, βγάζει πιο γευστικό και ποιοτικό εσπρέσο από την ντιζαινάτη μηχανή που πήγα και χρεώθηκα, χρησιμοποίησα ελάχιστα και που μαζεύει τώρα σκόνη κάπου μέσα στην αποθήκη).

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι φταίμε αποκλειστικά εμείς για όλα αυτά που μας συμβαίνουν, ούτε οτι δεν υπήρχε μια ειλικρινής και έντιμη μειοψηφία Ελλήνων που δεν ασχολήθηκε με τα προαναφερθέντα σπορ. Εννοείται ότι φταίνε και οι Ευρωπαίοι, οι τράπεζες, τα διεθνή κέντρα εξουσίας και κυρίως το σάπιο και προδοτικό μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα της χώρας μας. Αλλά κάπου μέσα σε όλους αυτους τους απελπισμένους αλαλαγμούς για να βρούμε τον πραγματικό υπαίτιο (λες και στα μεγάλα εγκλήματα είναι ποτέ μόνο ένας), ένα σοβαρό μερίδιο ευθύνης πέφτει και σε μας γιατί προτιμήσαμε τον εύκολο δρόμο, γιατί λησμονήσαμε την κληρονομιά μας, τον παραδοσιακό τρόπο ζωής μας και όλα αυτά που έκαναν τον Έλληνα να ξεχωρίζει με τις αρετές του απο τον σωρό. Δεν είμαι ειδικός για να μπορώ να βρω τα ακριβή αναλογικά ποσοστά φτιαξίματος των τραπεζών, των Ελλήνων ή των πολιτικών και για να είμαι ειλικρινής δεν με απασχολεί και πολύ. Το μόνο που ξέρω είναι ότι η βουλή και και οι εκάστοτε πολιτικοί που την απαρτίζουν, είναι ο καθρέφτης της εκάστοτε κοινωνίας. Εμείς τους ψηφίσαμε, επανειλημμένως μάλιστα, δεν μπήκαν με πραξικόπημα εκεί μέσα. Ακόμα και στις τελευταίες εκλογές ΝΔ δαγκωτό το ριξε ο αφέντης ο λαος. Όταν ξαφνικά μας είπαν ότι ο τζάμπας και τα διακοποδάνεια πέθαναν και ήρθε η ώρα του πικρού και παράφουσκωμένου λογαριασμού, μέσα σε 6 μήνες διαφάνηκε και συνεχίζει να διαφαίνεται ότι μερικοί εώς πολλοί προτιμούμαι να παραδώσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και της αντίστασης, αλλά ακόμα και την εξούσια, στους πρώτους τυχάρπαστους ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, μαστρωπούς, μπράβους, πάσης φύσεως ταλιμπανικούς και λοιπούς παρακρατικούς, παρά να να κάνουμε ο καθένας την στοιχειώδη μας αυτοκριτική και να μετανοήσουμε για το όποιο μερίδιο ευθύνης και αμαρτίας αναλογεί στον καθένα από μας και να ξεκινήσουμε έναν ειλικρινή αγώνα. Τον εύκολο δρόμο δηλαδή και πάλι. Όπου μας οδηγεί το σύστημα. Α ρε Έλληνα, πάντα ο χαμένος της υπόθεσης, πάντα.

Κατανοώ ότι αρκετούς, αν όχι όλους, όλα τα παραπάνω τους πονάνε, όπως φυσικά πονάνε πολύ και εμένα. Και θα πρέπει να μας πονάνε. Μας πονάνε πραγματικά, γιατί είμαστε ένας τόσο περήφανος λαός με μία τόσο βαριά φανέλα στην ιστορία, που το βρίσκουμε ευκόλότερο να το παίζουμε "τρελίτσα" ομαδικώς, παρά να παραδεχτούμε ότι αμαρτήσαμε κατ' επανάληψη και με το παραπάνω μάλιστα. Πιστεύω ότι ο συλλογικός στρουθοκαμηλισμός και η νοοτροπία της αθώας περιστέρας δεν μας κάνει καλό και ότι πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε κάτι και εμείς από τα λάθη μας, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι αυτά. Γιατί καταλάβαμε (λίγοι) αργά το ότι όταν κλέβουμε το κράτος όπως ο γιατρός μου, εκτός ότι δεν είναι μαγκιά όπως θεωρούσαν μερικοί μέχρι προσφάτως, στην ουσία κλέβουμε τον συνάνθρωπο μας και όταν βυσματώνουμε για μία θέση όπως ο γείτονας μου, στην ουσία κλέβουμε μία ευκαιρία από τον συνάνθρωπο μας για να καλυτερέψει την ζωή του και που μπορεί να την αξίζει και παραπάνω. Ας μην περιμένουμε να αναλάβουν οι πολιτικοί τις δικές τους ευθύνες αν πρώτα δεν αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι όσες ακριβοδίκαια μας αναλογούν, γιατί θα περιμένουμε μάταια και θα σκίζουμε τις σάρκες μας επ' αόριστον. Η σοβαρή και υγιής αντίσταση στα μνημόνια και στον οικονομικό πόλεμο που μας ασκείται μπορεί να γίνει μόνο από ένα συνειδητοποιημένο Έλληνα που έχει κατανοήσει τα σφάλματα του χωρίς να κρύβει σκελετούς στην νουλάπα και είνα αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά για κάτι καλύτερο και όχι για μια απο τα ίδια και σίγουρα όχι γιατι τελείωσαν τα παραλιοδάνεια. Όποιος διεκδικεί το αλάθητο και το αναμάρτητο, μπορεί να συνεχίσει να δακτυλοδεικτεί εκ του ασφαλούς σε όποια κατεύθηνση θεώρεί αυτός σώφρον και πρέπον. Η αυτοκριτική είναι δείγμα μίας υγιούς και προοδευτικής κοινωνίας που είναι ειλικρινής με τον εαυτό της. Και αυτό δεν το λέω για μας και την τωρινή μας κοινωνία πια, τώρα είναι αργά και το κάψαμε το μαγαζάκι, οσονούπω θα το κάνουμε και "καλοκαιρινό" καθώς φαίνεται. Το λέω για την κοινωνία που, όσοι και εάν τα καταφέρουμε, θα στήσουμε αύριο, μεθαύριο και την κοινωνία που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Μόνο με ειλικρινή αυτοκριτική θα φτάσουμε στην μετάνοια και θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι-πολίτες-Χριστιανοί, και μόνο με την πραγματική μετάνοια θα φτάσουμε πιο κοντά στον Θεό.

Υ.Γ. Ο αγώνας είναι πνευματικός.
nik1981

Unread postby giannis73 » Fri Oct 04, 2013 10:19 am

aggelos88 wrote:
Δηλαδη τι να της πω οτι τα παιδια της θα μεινουν Ελληνες σε ενα ξενο κρατος με ξενο πατερα και ξενους μελλοντες συζηγους?? Αντε καλα

Φίλε μου ,να σου πω ότι οι Έλληνες ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας αποικίες εδώ και χιλιάδες χρόνια και φυσικά ανακατεύονταν με τον ντόπιο πληθυσμό ,αλλά υπάρχουν πολλά μέρη που ενώ είναι σε ξένες χώρες ,αυτοί γνωρίζουν ότι είναι Έλληνες όπως π.χ. στην Νότια Ιταλία και στην Σικελία ή στον Πόντο της Τουρκίας ή στον Πόντο της Ρωσίας ,στην Συρία ,στην Αίγυπτο ,κ.α.
Το ότι μπορεί να μην μιλάει καλά τα Ελληνικά δεν σημαίνει πως δεν έχει και συνείδηση Ελληνική ή δεν είναι καλός Χριστιανός Ορθόδοξος.
Αυτοί που μας πρόδωσαν και μας κατέστρεψαν ζούνε στην Ελλάδα και μιλάνε άπταιστα τα Ελληνικά και δεν νομίζω να είναι και Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Πιστεύω πως κάνεις λάθος εκτίμηση.
giannis73

Unread postby koufolalos » Fri Oct 04, 2013 1:26 pm

aggelos88 wrote:
Δηλαδη τι να της πω οτι τα παιδια της θα μεινουν Ελληνες σε ενα ξενο κρατος με ξενο πατερα και ξενους μελλοντες συζηγους?? Αντε καλα

Να σου πω κατι περιεργα το πιστευεις οτι το Ελληνικο DNA οπως λενε ειναι πανισχυρο...?Αναλογα με την συμπεριφορα...!
Δεν ξερω αναρωτιεμαι ο Λιακοπουλος εχει δικιο γνωριζω κατι εχει ερευνητικο πνευμα? Εκτος σπερνει μπερδεμενου συνδυασμου δωδεκαθεικων δοξασιων - ορθοδοξου πνευματος...και επικινδυνα!
θα δειξει ο καιρος...

giannis73 wrote:
Φίλε μου ,να σου πω ότι οι Έλληνες ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας αποικίες εδώ και χιλιάδες χρόνια και φυσικά ανακατεύονταν με τον ντόπιο πληθυσμό ,αλλά υπάρχουν πολλά μέρη που ενώ είναι σε ξένες χώρες ,αυτοί γνωρίζουν ότι είναι Έλληνες όπως π.χ. στην Νότια Ιταλία και στην Σικελία ή στον Πόντο της Τουρκίας ή στον Πόντο της Ρωσίας ,στην Συρία ,στην Αίγυπτο ,κ.α.
Το ότι μπορεί να μην μιλάει καλά τα Ελληνικά δεν σημαίνει πως δεν έχει και συνείδηση Ελληνική ή δεν είναι καλός Χριστιανός Ορθόδοξος.
Αυτοί που μας πρόδωσαν και μας κατέστρεψαν ζούνε στην Ελλάδα και μιλάνε άπταιστα τα Ελληνικά και δεν νομίζω να είναι και Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Πιστεύω πως κάνεις λάθος εκτίμηση.
koufolalos

Unread postby aggelos88 » Fri Oct 04, 2013 7:39 pm

koufolalos wrote:
Να σου πω κατι περιεργα το πιστευεις οτι το Ελληνικο DNA οπως λενε ειναι πανισχυρο...?Αναλογα με την συμπεριφορα...!
Δεν ξερω αναρωτιεμαι ο Λιακοπουλος εχει δικιο γνωριζω κατι εχει ερευνητικο πνευμα? Εκτος σπερνει μπερδεμενου συνδυασμου δωδεκαθεικων δοξασιων - ορθοδοξου πνευματος...και επικινδυνα!
θα δειξει ο καιρος...

Πανισχυρο?? Γελοιοτητες του Λιακοπουλου, ας ξεχασουμε τους Ελληνες του εξωτερικου θα αφομοιωθουν στα κρατη που ζουνε οπως θα αφομοιωθουν και οι αλβανοι στο δικο μας ειναι ο νομος της φυσης
aggelos88

Unread postby Michalis » Fri Oct 04, 2013 8:41 pm

aggelos88 wrote:
koufolalos wrote:
θα δειξει ο καιρος...

Πανισχυρο?? Γελοιοτητες του Λιακοπουλου, ας ξεχασουμε τους Ελληνες του εξωτερικου θα αφομοιωθουν στα κρατη που ζουνε οπως θα αφομοιωθουν και οι αλβανοι στο δικο μας ειναι ο νομος της φυσης

Συνεχιζεις τους ισχυρισμους που δεν στηριζονται σε τιποτα αλλο παρα στην προσωπικη σου εμπαθεια.

Και δηλητηριαζεις και οσους διαβαζουν οσα αλογα παραθετεις.
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
Michalis

Unread postby aggelos88 » Sun Oct 06, 2013 8:30 pm

Michalis wrote:
aggelos88 wrote:
koufolalos wrote:
θα δειξει ο καιρος...

Συνεχιζεις τους ισχυρισμους που δεν στηριζονται σε τιποτα αλλο παρα στην προσωπικη σου εμπαθεια.

Και δηλητηριαζεις και οσους διαβαζουν οσα αλογα παραθετεις.

Σε λιγο θα πεις οτι μισω και τους Ελληνες, ουτε εμενα μου αρεσει αλλα δεν κρυβομαι πισω απο τα δαχτυλο μου οπως εσυ. Ηδη οι περισσοτεροι Ελληνες του εξωτερικου εχουν ξενους συζηγους
και τα παιδια τους παντρευονται με ξενους επισης. Ε πες μου εσυ για παραδειγμα σε 200 χρονια αν εχει μεινει κανεις να λεει οτι ειναι Ελληνας απο τους απογονους τους που θα εχουν
αναμειχτει με τους ντοπιους στα κρατη που ζουν
aggelos88

Unread postby aggelos88 » Sun Oct 06, 2013 8:38 pm

filtor wrote:
aggelos88 wrote:
koufolalos wrote:
θα δειξει ο καιρος...

Αγγελε ακόμη κι αν ήταν όπως νομίζεις θα έπρεπε από διακριτικότητα απέναντι σε αυτούς που ζούνε στο εξωτερικό να σταματήσεις. Η επιμονή σου είναι ακατανόητη.

Filtor εσυ τι πιστευεις δηλαδη οτι θα εξακολουθησουν να υπαρχουν καθαροι Ελληνες στο εξωτερικο μετα απο χρονια?? Ηδη εχουν αναμειχτει, εχω συγγενεις που τα παιδια τους εγιναν καθολικοι και πηραν την
πιστη του Ιταλου μπαμπα τους, αλλοι εγιναν ακομα και μουσουλμανοι ακομα και η Ελληνιδα μητερα που παντευτηκε τον Αιγυπτιο αντρα της. Οσα λεω τα λεω απο αγαπη, μπορει να λεμε ελληνικη παιδεια κτλ αλλα
σαν το αιμα δεν εχει τιποτα , οι Ελληνες του εξωτερικου εφοσον φτιαξουν περιουσια το καλυτερο που μπορουν να κανουν θα ειναι να επιστρεψουν στην πατριδα μονο εδω θα μπορεσουν οι απογονοι τους να μεινουν
ελληνες και ορθοδοξοι κι οχι στα ξενα που μετα απο μερικες γενιες θα χαθουν
aggelos88

Unread postby aggelos88 » Sun Oct 06, 2013 8:41 pm

Aetos wrote:
aggelos88 wrote:
koufolalos wrote:
θα δειξει ο καιρος...

Άγγελε..γιατί την Ελληνική ταυτότητα την χαρακτηρίζει ο τόπος διαμονης ή η καταγωγή;

Δεν κατάλαβα και δεν ένιωσα ποτέ ως Λαμπραντόρ Ριτρίβερ ή ως Γιορκσάιρ τεριέ!

Τα πράγματα είναι απλά:

Τρία πράγματα καθορίζουν την Ελληνική ταυτότητά σου:

1. Η Ελληνική παιδεία
2. Η Ελληνο-Ορθόδοξη Χριστιανική κατήχηση και Πίστη
3. Η ελευθερη βούληση του ατόμου να θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνας ως αποτέλεσμα πηγαίου συναισθήματος προς τα ιδανικά της Πατρίδας.

Όλα τα άλλα που λες που κολλάνε;

Ολα αυτα που γραφεις πηγαζουν πρωτα απο την καταγωγη και το αιμα, αν εγω ειχα πατερα σουηδο θα διαβαζα νορβηγικη μυθολογια και θα ημουν καθολικος.
Αλλα ακομα κι αν πουμε οτι δεν θα ημουν ετσι θα ηταν τα παιδια μου που θα εκανα με μια αμερικανιδα ορθοδοξα και ελληνες?? Δεν το νομιζω.
Εκτος αν μου λες οτι ο ΓΑΠ τωρα ειναι Ελληνας....
aggelos88

Unread postby Anastasios » Mon Oct 07, 2013 6:34 am

aggelos88 wrote:

Ολα αυτα που γραφεις πηγαζουν πρωτα απο την καταγωγη και το αιμα, αν εγω ειχα πατερα σουηδο θα διαβαζα νορβηγικη μυθολογια και θα ημουν καθολικος.
Αλλα ακομα κι αν πουμε οτι δεν θα ημουν ετσι θα ηταν τα παιδια μου που θα εκανα με μια αμερικανιδα ορθοδοξα και ελληνες?? Δεν το νομιζω.
Εκτος αν μου λες οτι ο ΓΑΠ τωρα ειναι Ελληνας....

Λίγο αχταρμάς μου φαίνονται όλα αυτά. Αν δεν έχεις προσωπική γνώση καλό έιναι να μην μιλάς έτσι σαν ειδικός. Μου θυμίζει λίγο την λογική των στερετύπων. καλά έιναι αυτά αν έχεις και λογικά επιχειρήματα. Άσε που αν είσαι νορβηγός ή Σουηδός θα είσαι Λουθηρανός προτεστάντης και όχι καθολικός που λες. Να σε ρωτήσω όμως για μια περίπτωση πυ έχω υπό όψιν. Αν η σύζηγός σου έιναι Ρωσίδα ορθόδοξη και ζεις στην Σουηδία ή Αμερική τι θα είναι τα παιδιά σου, Ρώσοι, Ελληνες ή Αμερικανοί;
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Ιωάν. 8,7
Anastasios

Unread postby arxaggelos » Mon Oct 28, 2013 10:58 am

Τελικά δεν έχουμε τον Θεό μας.
Επευφημούμε τον Ερντογαν, αναζητούμε Ιεράρχες για να βγουν μπροστά, ψάχνουμε τι έκαναν αν έκαναν οι παλιοί πολιτικοί, ψάχνουμε για κανέναν νέο Χριστόδουλο, για γέροντες και για γερόντισσες.
Τι είναι αυτά.
Πρώτα μέσα μας πρέπει να ψάξουμε εκεί είναι το μυστικό, εκεί θα βρούμε αν βρούμε τον Χριστό.
Μέρα που είναι σήμερα αφήστε τις φαμφάρες και κοιτάξτε πως θα σώσετε τους εαυτούς σας πρώτα και μετά την Ελλάδα γιατί με το να πνιγείτε πρώτοι δεν θα κάνετε τίποτα.
Για να σωθεί η Ελλάδα μας πρέπει να υπάρξει μετάνοια και αυτή δεν υπάρχει για την ώρα, μας έχει πάρει το ταγκαλάκι και μας σβαρνά γύρω γύρω.
Και τι κάνουμε εμείς απαλά κοιτάμε βλέπουμε την κατάντια μας και δεν κάνουμε τίποτα μας φαίνονται όλα ανούσια, ακόμα και η σωτηρία της ψυχής μας.
Η διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι τότε είχαμε μάθει να ζούμε με τον θεό δίπλα μας, μας αρκούσε μια φέτα ψωμί και λίγες ελιές με λίγο λάδι και μια ντομάτα, ενώ τώρα θέλουμε και το σαλάμι θέλουμε και τα γκουρμεδιάρικα φαγητά την βόλτα με το αμάξι και το εθνικό ποτό μας την σαβουροφραπεδιά στο χέρι α και το κλου, το πληκτρολόγιο στο χέρι.
Ευτυχώς που δεν περνάμε τώρα το Έπος του 40 γιατί σας πληροφορώ ότι όλα θα ήταν διαφορετικά αντί για ΟΧΙ θα ακούγαμε ΝΑΙ και θα κάναμε παρέλαση με τις σημαίες του 3 ράιχ, έξαλλου ακόμα και αυτές έχουν καταντήσει πασαρέλα από γυμνοπόδαρα κοριτσάκια που βιάζονται να μεγαλώσουν και αγόρια αμούστακα που πάνε σαν κρεμανταλάδες σε βόλτα χαχανίζοντας αίσχος .
Άσε που θα τρέχαμε όλοι μας να τους προϋπαντήσουμε στα σύνορα ντυμένοι σερβιτόροι όπως δείχνει και η περίφημη διαφήμιση της υπουργού που ασχολείται με τον τουρισμό (τρομάρα μας θα γεμίσει το Ελλαδιστάν με σερβιτόρους και μπάρμαν)
Ντροπή μας ούτε τσίπα δεν μας έμεινε.
Καταντήσαμε ψευτοεπαναστάτες του κερατά .
Μέχρι και τρόπο για να μην σου φάει την γυναίκα ο κουμπάρος βρήκαν και την δείχνουν στο χαζοκούτι .
Ντροπή μας
Θέλετε και πόλη τρομάρα σας δεν κοιτάτε την τρύπα που είναι μπροστά σας και θα σας καταπιεί, τυφλός , τυφλό οδήγαγε και οι δυο στην τρύπα έπεσαν.
Ντροπή μας και ξανά ντροπή μας για την κατάντια μας.

Σήμερα δεν θα έπρεπε να φωνάζουμε Ζήτω αλλά να σηκώσουμε πανό που να γράφουν
Παναγία μας μητέρα μας βοήθα μας , και να φωνάζουμε όλοι μας Κύριε μην μας αποστρέφεσαι .

Ντροπή μας .
Image
arxaggelos

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ