http://www.econews.gr/2012/02/04/astiki-gewrgia/.......
δεν ξερω...
aggelos88 wrote:Καλα θα ειναι οσοι δεν εχουν να αγορασουν απο μια ξυλοσομπα, ωστε να μην χρειαζονται ρευμα ή πετρελαιο για να ζεσταθουν και να μαγειρεψουν.
Επισης ενας χειροκινητος μυλος θα ειναι χρυσαφι σε περιοδο πεινας φυσικα με επαρκη ποσοτητα σιταριου, αυτο που θελω να πω ειναι να μην βασιζομαστε
στο ρευμα και να προσπαθησουμε να γινουμε οσο γινετε περισσοτερο αυτονομοι.
Κανένας μικρός και προσιτός στην τιμή; Έχω βρει στο ίντερνετ κάτι θηρία με ...μυλόπετρες!
sgoum wrote:filtor wrote:Κανένας μικρός και προσιτός στην τιμή; Έχω βρει στο ίντερνετ κάτι θηρία με ...μυλόπετρες!
Αυτος εδω ειναι για πολυμηχανημα αλλα πολυ ευκολα γινεται χειρομυλος ή πιο ευχρηστος προσαρμοζοντας ενα ηλεκτρικο κατσαβιδι.
Το εχω κανει:)
http://www.kenwoodworld.com/el-gr/Kenwo ... and-Sieve/
papi wrote:Εγώ γι' αυτό αναφέρω πιο πάνω ότι είναι προτιμότερο το αλεύρι από το σιτάρι. Από πλευράς κόστους και ποσότητας. Αν είναι να δώσουμε 200 ευρώ για μύλο καλύτερα να τα δώσουμε σε είδος. Εξάλου το σιτάρι δίνει το 70% σε αλεύρι, και άρα χάνεις σε ποσότητα. Και ακόμη καλύτερα να είναι έτοιμο παρά να χρειάζεται να το αλέσεις σε ηλεκτρικό μύλο και να μην έχεις ρεύμα. Καλύτερα να δώσεις 30 ευρώ σε mylar bag που είναι σακούλες με αποροφητήρες οξυγόνου και να βάλεις εκεί το αλεύρι. Κρατάει 10 χρόνια. Αν θέλετε δίνω και λεπτομέρειες.
aggelos88 wrote:papi εσυ εχεις δοκιμασει αυτες τις σακουλες?? Μου φαινεται απιστευτο να κραταει το αλευρι για 10 χρονια...
filtor wrote:papi wrote:Οδηγίες για τον τρόπο συσκευασίας σε mylar bag (στο βίντεο βάζει ρύζι. εσείς μπορείτε ό,τι θέλετε να βάλετε, όσπρια αλεύρι, ρύζι κλπ). Είναι απλό με ένα σκουπόξυλο και ένα απλό σίδερο. (Για μένα ο κουβάς είναι περιττός εφόσον αποθηκευτούν σε μέρος που δεν σκίζονται!
Μία αναζήτηση στο ebay μπορείτε να κάνετε βάζoντας τη λέξη mylar bags και θα βρείτε ανάλογα με το βαλάντιό σας. Να προσέξετε την χωρητικότητα γιατί αλλιώς μετρώνται τα γαλόνια στην Αμερική και αλλιώς στην Αγγλία και ανάλογα με τα γαλόνια=λίτρα αυξάνεται και η τιμή. Οι σακούλες έρχονται μαζί με φακελάκια από απορροφητήρες οξυγόνου ανάλογα με τον αριθμό των σακούλων. Εγώ δίνω ενδεικτικά μία διεύθυνση:
Μπορεί κάποιος να μας περιγράψει την διαδικασία πως ακριβώς φεύγει ο αέρας από μέσα και τι ήταν τα μπλε σακκουλάκια που βάζει στο τέλος;
Δεν ομιλώ την βαρβαρική για να μην μολύνω τους νευρώνες του εγκεφάλου μου...
Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests