ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby koufolalos » Tue Feb 07, 2012 12:16 pm

koufolalos

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby aggelos88 » Tue Feb 07, 2012 3:48 pm

Καλα θα ειναι οσοι δεν εχουν να αγορασουν απο μια ξυλοσομπα, ωστε να μην χρειαζονται ρευμα ή πετρελαιο για να ζεσταθουν και να μαγειρεψουν.
Επισης ενας χειροκινητος μυλος θα ειναι χρυσαφι σε περιοδο πεινας φυσικα με επαρκη ποσοτητα σιταριου, αυτο που θελω να πω ειναι να μην βασιζομαστε
στο ρευμα και να προσπαθησουμε να γινουμε οσο γινετε περισσοτερο αυτονομοι.
aggelos88

Unread postby Thrax » Tue Feb 07, 2012 3:58 pm

aggelos88 wrote:Καλα θα ειναι οσοι δεν εχουν να αγορασουν απο μια ξυλοσομπα, ωστε να μην χρειαζονται ρευμα ή πετρελαιο για να ζεσταθουν και να μαγειρεψουν.
Επισης ενας χειροκινητος μυλος θα ειναι χρυσαφι σε περιοδο πεινας φυσικα με επαρκη ποσοτητα σιταριου, αυτο που θελω να πω ειναι να μην βασιζομαστε
στο ρευμα και να προσπαθησουμε να γινουμε οσο γινετε περισσοτερο αυτονομοι.

Αυτο ειναι το θεμα που θα βρεθει χειρόμυλος?

Η γιαγιά μου 6 παιδια μεγάλωσε χήρα κρυβοντας λίγο στάρι απόσο μαζεύανε τα βραδυα,

οι βούλγαροι πέρνανε τα σιτάρια και τα στέλνανε στην Βουλγαρία για να πεθαίνει ο κόσμος οι ¨Ελληνες και οι πρόσφυγες,

και όμως το βράδυ στασ κοτεινα άλεθε και έκανε τα παιδια λίγο ψωμί και λίγες λαλαγγίτες και επέζησαν.

Εμείς τι θα κάνουμε?
Όσιε Παίσιε πρέσβευε υπέρ ημών
Thrax

Unread postby maria798081 » Tue Feb 07, 2012 5:29 pm

Κανένας μικρός και προσιτός στην τιμή; Έχω βρει στο ίντερνετ κάτι θηρία με ...μυλόπετρες!

απ οτι εχω δει ολοι εχουν πανω απο 200-250 ευρω
τοσα δεν μας περισευαν ουτε πριν τον γαπ... :D :D :D
maria798081

Unread postby supergeorge » Tue Feb 07, 2012 6:58 pm

sgoum wrote:
filtor wrote:Κανένας μικρός και προσιτός στην τιμή; Έχω βρει στο ίντερνετ κάτι θηρία με ...μυλόπετρες! :shock:

Αυτος εδω ειναι για πολυμηχανημα αλλα πολυ ευκολα γινεται χειρομυλος ή πιο ευχρηστος προσαρμοζοντας ενα ηλεκτρικο κατσαβιδι.
Το εχω κανει:)
http://www.kenwoodworld.com/el-gr/Kenwo ... and-Sieve/

Υπαρχει κι'αυτο εδω βρε παιδια αλλα δεν τοχω ψαξει.Οποιος το κοιταξει ας μας ενημερωσει.http://www.flokalis.gr/
supergeorge

Unread postby supergeorge » Tue Feb 07, 2012 8:23 pm

papi wrote:Εγώ γι' αυτό αναφέρω πιο πάνω ότι είναι προτιμότερο το αλεύρι από το σιτάρι. Από πλευράς κόστους και ποσότητας. Αν είναι να δώσουμε 200 ευρώ για μύλο καλύτερα να τα δώσουμε σε είδος. Εξάλου το σιτάρι δίνει το 70% σε αλεύρι, και άρα χάνεις σε ποσότητα. Και ακόμη καλύτερα να είναι έτοιμο παρά να χρειάζεται να το αλέσεις σε ηλεκτρικό μύλο και να μην έχεις ρεύμα. Καλύτερα να δώσεις 30 ευρώ σε mylar bag που είναι σακούλες με αποροφητήρες οξυγόνου και να βάλεις εκεί το αλεύρι. Κρατάει 10 χρόνια. Αν θέλετε δίνω και λεπτομέρειες.

ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΕΙΣ;
ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΙΧΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ.
ΣΥΝΟΛΟ 125 ΚΙΛΑ.
ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΕΧΩ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ.
ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΕΤΣΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ.ΑΝΑΜΕΝΩ. :geek:
supergeorge

Unread postby aggelos88 » Wed Feb 08, 2012 1:20 am

papi εσυ εχεις δοκιμασει αυτες τις σακουλες?? Μου φαινεται απιστευτο να κραταει το αλευρι για 10 χρονια...
aggelos88

Unread postby KANENAS » Wed Feb 08, 2012 2:46 am

aggelos88 wrote:papi εσυ εχεις δοκιμασει αυτες τις σακουλες?? Μου φαινεται απιστευτο να κραταει το αλευρι για 10 χρονια...

Αλεύρι 2-3 χρόνια
Όσπρια δημητριακά 10+ χρόνια
Όχι λιπαρά ρύζια (σκούρες ποικιλίες κλπ) μόνο λευκά
Καλό είναι να σφραγίζετε την σακούλα εκτός από ένα μικρό σημείο από το οποίο με την χρήση ηλεκτρικής σκούπας στο μαρκούτσι της οποίας θα έχετε εφαρμόσει ένα κομμάτι σωλήνα (πχ λάστιχο ποτίσματος) θα αφαιρείτε o πλεονάζων αέραs.
KANENAS

Unread postby NEKTARIOS » Wed Feb 08, 2012 12:05 pm

Εγώ έχω πάρει αυτό .....
Από Αγγλία με έμβασμα κάνει περίπου 260 ευρώ είναι πολύ καλό και κάνει περίπου 15 μερες να έρθει.

ψαλλώ τω θεώ μου έως υπάρχω...
NEKTARIOS

Unread postby KANENAS » Wed Feb 08, 2012 3:50 pm

filtor wrote:
papi wrote:Οδηγίες για τον τρόπο συσκευασίας σε mylar bag (στο βίντεο βάζει ρύζι. εσείς μπορείτε ό,τι θέλετε να βάλετε, όσπρια αλεύρι, ρύζι κλπ). Είναι απλό με ένα σκουπόξυλο και ένα απλό σίδερο. (Για μένα ο κουβάς είναι περιττός εφόσον αποθηκευτούν σε μέρος που δεν σκίζονται!

Μία αναζήτηση στο ebay μπορείτε να κάνετε βάζoντας τη λέξη mylar bags και θα βρείτε ανάλογα με το βαλάντιό σας. Να προσέξετε την χωρητικότητα γιατί αλλιώς μετρώνται τα γαλόνια στην Αμερική και αλλιώς στην Αγγλία και ανάλογα με τα γαλόνια=λίτρα αυξάνεται και η τιμή. Οι σακούλες έρχονται μαζί με φακελάκια από απορροφητήρες οξυγόνου ανάλογα με τον αριθμό των σακούλων. Εγώ δίνω ενδεικτικά μία διεύθυνση:

Μπορεί κάποιος να μας περιγράψει την διαδικασία πως ακριβώς φεύγει ο αέρας από μέσα και τι ήταν τα μπλε σακκουλάκια που βάζει στο τέλος;
Δεν ομιλώ την βαρβαρική για να μην μολύνω τους νευρώνες του εγκεφάλου μου... :P

Βασικά η διαδικασία είναι απλή.
Τοποθετείς μέσα στην σακούλα τα τρόφιμα και αυτά τα περίεργα σακουλάκια.
Με την χρήση ενός απλού ηλεκτρικού σίδερου και ενός πλάστη σφραγίζεις την σακούλα αφήνοντας ένα μικρό τμήμα σε μια άκρη ανοικτό.
Συμπιέζεις με τα χέρια την σακούλα ώστε να φύγει ο πλεονάζων αέρας
Τέλος σφραγίζεις το μικρό άνοιγμα.
Η χρήση του κουβά δεν είναι απαραίτητη αλλά προστατεύει τις σακούλες από πιθανά χτυπήματα που θα μπορούσαν να τις τρυπήσουν όπως επίσης και από τρωκτικά.
Καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να υπάρξουν με την χρήση ηλεκτρικής σκούπας για αναρρόφηση μεγαλύτερης ποσότητα αέρα και καλύτερης συμπίεσης της σακούλας.
Στην πραγματικότητα δεν αφαιρείς όλον τον αέρα από την σακούλα αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να αφαιρέσεις το οξυγόνο ( αν θυμάμαι καλά η περιεκτικότητα οξυγόνου στον αέρα που αναπνέουμε είναι μόνο 21%) την δουλειά αυτή την αναλαμβάνουν οι απορροφητές οξυγόνου (τα περίεργα σακουλάκια) μέσω χημικής διαδικασίας. Στην ουσία ρινίσματα σιδήρου αντιδρούν με το οξυγόνο και την υγρασία του αέρα και αρχίζουν να σκουριάζουν. Δηλαδή μόρια οξυγόνου προσκολλούνται πάνω σε μόρια σιδήρου δημιουργώντας σκουριά μέσα σε αυτά τα σακουλάκια.
Εννοείτε ότι αν χρησιμοποιήσεις σκούπα το κομμάτι του λάστιχου που θα προσαρμόσεις θα πρέπει να είναι καθαρό και πριν από κάθε χρήση λίγο οινόπνευμα δεν θα του κάνει κακό.
KANENAS

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ