MARIA wrote:Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί,
επειδή κάποιοι με ρωτάνε για το λαδοτύρι, θα επαναλάβω τον τρόπο φύλαξης του τυριού, όχι μόνο για τα επερχόμενα, αλλά και για λόγους οικονομίας. Κατά καιρούς βγάζουν μεγάλες προσφορές στα μάρκετ με τυριά, ειδικά τώρα που έχει πέσει η κατανάλωσή τους. Μπορείτε να πάρετε 2-3 κιλά και να το συντηρήσετε με αυτό τον τρόπο.
Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο ή και ντενεκέ τυριού. Τα παλιά χρόνια η γιαγιά μου στο χωριό είχε πύλινο που το σκέπαζε με τουλπάνι και το φύλαγε στο ντουλάπι της.
Κόβουμε τη γραβιέρα σε μεγάλες μερίδες, την τοποθετούμε μέσα στο βάζο και αφού το γεμίσουμε με τυρί, το καλύπτουμε με λάδι. Αφήνουμε 2 εκατοστά απόσταση από το καπάκι και κλείνουμε το βάζο.
Συμβουλές:
1. Φυλάσετε στο ντουλάπι.
2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λαδοτύρι Μυτιλήνης ή σκληρό κασέρι εκτός από γραβιέρα. Με αυτά έχω κάνει δοκιμή και ξέρω ότι το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
Καλή επιτυχία και προσοχή ......... θα το φάμε τα Χριστούγεννα!!!! Νηστεύουμε τώρα.
Το μόνο που θα πω είναι προσοχή στις προσφορές ειδικά απο μεγάλο σούπερ μάρκετ με την συμμετοχή Γαλλικού Κολλοσού....