ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Unread postby TASOS1 » Sun Jun 23, 2019 3:18 pm

ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ-ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ;-KAI EΣΥ ΝΑ ΤΡΕΧΗΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΗΣ
TASOS1

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Sun Jun 23, 2019 3:24 pm

bersekero wrote:Γιώργο η αλήθεια είναι ότι αν είσαι λίγο ψημένος επιβιώνεις με ελάχιστα πράγματα. Το θέμα για μένα είναι πώς να αποφύγει κάποιος δυσάρεστες καταστάσεις που θα επιβαρύνουν, επιβραδύνουν, ματαιώσουν μια εξόρμηση, προγραμματισμένη ή έκτακτη.
Στην τελική μπορείς να πεις ότι χρειάζεσαι μόνο ένα μπουφάν αντιανεμικο και έναν σουγιά.

:D και άμα αγιασεις ...δε χρειάζεσαι τίποτα

Η καλύτερη κατάσταση είναι να έχεις κρύψει σε διάφορες περιοχές ...προμήθειες και υλικά επιβίωσης ...σημεία ανεφοδιασμού ....

αλλά όλα αυτά χρειάζονται ομοϊδεάτες ....Γιατί όπως προ είπες οι πιο πολλοι πετούν χαρταετό ...Εγώ αποφάσισα μόνο τους προβληματισμενους να βοηθώ ...οι υπόλοιποι ας απολαύσουν την επένδυση στον ζαμανφουτισμο τους ....Μετά τον πανικό που παθαίνουν ...ή γίνονται οι πιο συνεπείς και οργανωμένοι ..,ή σταματούν να ασχολούνται με το σπορ ..
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby bersekero » Sun Jun 23, 2019 6:01 pm

Γιωργο, ετσι ακριβως. Τα σημεία ανεφοδιασμού παντως εχουν εξοδα. Εγω ετσι εφτιαξα το κτημα τις καλες εποχες το 2008 για καταφυγιο ή ενδιαμεσο σημείο ανεφοδιασμού.
Μιλωντας για ζαμανφωτίστες και χυμα τυπους, ή μαθαινεις διαβαζοντας και ακουγοντας και συμμετεχοντας με εμπειρους και μετα κανεις εφαρμογη στην πραξη για εκπαιδευση ή μαθαινεις με τον δυσκολο τροπο απο τα λαθη σου ή απλά τα παρατας και οταν ερθει η ωρα εισαι για φουντο απο το παραθυρο.
Εγω που μιλαω και παριστανω τον γνώστη, εχω παθει αρκετα με την χαζομαρα μου, και εγκαυματα απο τον ηλιο και τη φωτια, και μου βγαζανε ολη νυχτα καμια 100 αγκαθια αχινων απο τα ποδια, και ματι κοντεψα να χασω απο κλαδι και εμεινε κουσουρι απο τοτε παρα τις επανειλημμενες θεραπειες, και κεφαλι ανοιξα απο χτυπημα, και ποδι τρυπησα με κλαδι και εμεινε μεσα κομματι και δεν το πηρα χαμπαρι, και σε πλαγιά με ορειβατικα μποτακια κλασης Β εφυγα γιατι πατησα λαθος και υποχωρησε το εδαφος, και σε θαλασσα με βραχια επεσα στο ψαρεμα γιατι γλυστρησαν τα λαθος παπουτσια, εχω παθει μυκητιαση στα ποδια, εχω κοπει πολλες φορες βλακωδως με μαχαιρια, κοντεψα να κατεβασω τον σκυλο του κολλητου με το αεροβολο και μετα λεω οτι ημουν εκπαιδευτης βολης και πολλα άλλα.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Sun Jun 23, 2019 6:25 pm

Άρη εγω μεγάλωσα από μικρό παιδί και σε δάση ...αλλά και σε δύσκολα αστικά περιβάλλοντα ...βέβαια μέχρι να καταλάβω ότι δεν ειμαι αθάνατος :D ...απέκτησα πολλά ραματα ....Μέχρι χειρουργείο. ....χαιδεψα το θάνατο 3 φορές ...πήρα πίστωση τελικά ο αμαρτωλός :D

έμαθα βάζοντας το χέρι μου στη φωτιά ...
και στα πνευματικά ακόμη ...ελλείψει κατηχησεως ...

δε μιλώ πια σε επίπεδο συμβούλων ...μιας και μοιάζω με ξερολα ...όποτε το έκοψα το χούι ....δε μπορούν να πιστέψουν πως μπορεί κάποιος να έχει εμπειρίες από τόσο ακραίες και διαφορετικες καταστάσεις ....όποτε τώρα πια αφήνω τον άλλον να πάθει ότι είναι να πάθει ....Ίσως τελικά η προσευχή είναι η μόνη βοήθεια ...

Η eternity που δε γράφει πια είχε πει ένα καλό ....θα μιλώ σε όλους ...αλλά θα ανοιγομαι και θα κανω παρέα μόνο στους ομοϊδεάτες μου ...
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Unread postby bersekero » Sun Jun 23, 2019 6:37 pm

Με το εντουρο κοντεψα κι εγώ να σκοτωθώ 3 φορές. Αλλά νοσοκομείο με έστειλε μόνο μια. Ευτυχώς η Παναγία αγαπάει και τους ανόητους.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Unread postby bersekero » Sun Jun 23, 2019 6:39 pm

Ξέχασα το power bank. Για φόρτιση κινητού! Σημαντικό.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby chemist » Sun Jun 23, 2019 7:02 pm

bersekero wrote:Ξέχασα το power bank. Για φόρτιση κινητού! Σημαντικό.

Υπάρχουν και εκκινητές μπαταριών (jump starters) με δαγκάνες για γεννήτριες που είναι σε ακινησία ή αυτοκίνητα. Αυτοί φορτίζουν και κινητά και οι τιμές ξεκινάνε από 25 -30 euro..
Εγώ εχω πάρει εναν forever 12000mah με 50 ευρώ και μου έχει λύσει τα χέρια στο χωριό
chemist

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Unread postby bersekero » Sun Jun 23, 2019 7:06 pm

Αυτά είναι πολύ χρήσιμα αλλά για άλλη δουλειά. Είναι πολύ ογκώδη και βαρειά.
Edit. Τώρα είδα αυτό που λες. Μικρό είναι σορρυ. Χμμμμ
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby chemist » Sun Jun 23, 2019 8:45 pm

bersekero wrote:Αυτά είναι πολύ χρήσιμα αλλά για άλλη δουλειά. Είναι πολύ ογκώδη και βαρειά.

Για όσους έχουν σκοπό να μετακινηθούν οικογενειακώς από την πόλη στην επαρχία και βασίζονται για νερό ή ρεύμα σε γεννήτρια είναι σημαντικό.
Ειδικά αν ο άνδρας αναγκαστεί να την κάνει άρον - άρον ;)
chemist

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Mon Jun 24, 2019 3:35 pm

chemist wrote:
bersekero wrote:Αυτά είναι πολύ χρήσιμα αλλά για άλλη δουλειά. Είναι πολύ ογκώδη και βαρειά.

Για όσους έχουν σκοπό να μετακινηθούν οικογενειακώς από την πόλη στην επαρχία και βασίζονται για νερό ή ρεύμα σε γεννήτρια είναι σημαντικό.
Ειδικά αν ο άνδρας αναγκαστεί να την κάνει άρον - άρον ;)

παίζουν και κάτι μικρά φωτοβολταϊκά ....Μέχρι γεννήτριες αέρα και νερού πολύ μικρές .....Επίσης για επικοινωνία μεταξύ ατόμων ομάδων υπάρχουν πολύ καλοί ασυρματοι Ραδιοερασιτεχνών ...πολύ μικροί σε μέγεθος πολύ μεγάλη αυτονομία ...Ότι πρέπει για τοπική και περιμετρική λειτουργία ...
Τιποτας ο Αιτωλος

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ