ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby Αντώνης » Wed May 16, 2012 3:23 pm

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ cc ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ!!!

Αντώνης

Unread postby AFIPNISTHS » Mon May 21, 2012 4:12 pm

Καλησπέρα σας γνωριζει κανεις απο που μπορω να αγοράσω γαλα σε σκόνη?Τί τιμη έχει περίπου?και επισης αν διατηρείται η φετα σε μεταλικο δοχείο εκτος ψυγείου μεσα σε αλμη?Ευχαριστώ
AFIPNISTHS

Unread postby Αντώνης » Mon May 21, 2012 8:09 pm

AFIPNISTHS wrote:Καλησπέρα σας γνωριζει κανεις απο που μπορω να αγοράσω γαλα σε σκόνη?Τί τιμη έχει περίπου?και επισης αν διατηρείται η φετα σε μεταλικο δοχείο εκτος ψυγείου μεσα σε αλμη?Ευχαριστώ

Γαλα σε σκονη υπάρχει στα supermarket, αλλα αν έχεις παιδακια μπορείς να βρεις και στα φαρμακεία! Προτιμισε τροφιμα που δεν χαλανε ευκολα και δεν απαιτούν συντηρηση, όπως τα μακαρόνια για παραδειγμα, τα οποια μπορούν να μεινουν στο ραφι και για 2 ολόκληρα χρόνια!
Ριξε μια ματια και στα παραπάνω βιντεο!
Αντώνης

Unread postby supergeorge » Mon May 21, 2012 8:32 pm

Αντώνης wrote:
AFIPNISTHS wrote:Καλησπέρα σας γνωριζει κανεις απο που μπορω να αγοράσω γαλα σε σκόνη?Τί τιμη έχει περίπου?και επισης αν διατηρείται η φετα σε μεταλικο δοχείο εκτος ψυγείου μεσα σε αλμη?Ευχαριστώ

Γαλα σε σκονη υπάρχει στα supermarket, αλλα αν έχεις παιδακια μπορείς να βρεις και στα φαρμακεία! Προτιμισε τροφιμα που δεν χαλανε ευκολα και δεν απαιτούν συντηρηση, όπως τα μακαρόνια για παραδειγμα, τα οποια μπορούν να μεινουν στο ραφι και για 2 ολόκληρα χρόνια!
Ριξε μια ματια και στα παραπάνω βιντεο!

Γαλα σε σκονη;
Τι μου θυμησατε βρε παιδια.
Οταν πηγαινα στο δημοτικο ειχαμε τοτε τα συσιτια και μας εδιναν το πρωι γαλα σε σκονη και πιναμε.
Πεντανοστιμο.
Στα σουπερμ μαρκετ δεν εχουν για γενικης χρησης παρα μονο παιδικα.
Εγω θαθελα εκεινο το παλιο που μας εδιναν τοτε.
Και σε τσουβαλια 25κιλα.
Οι παλιοι θα καταλαβατε τι εποχη ηταν :)
supergeorge

Unread postby Voreios » Mon May 21, 2012 10:39 pm

supergeorge wrote:Στα σουπερμ μαρκετ δεν εχουν για γενικης χρησης παρα μονο παιδικα.

Και όμως υπάρχει ! Μόνο στο Μαρινόπουλο. Το έχω στο ντουλάπι μου.
Βέβαια είναι Γαλλικό και προτιμάμε να στηρίξουμε τον Έλληνα κτηνοτρόφο, αλλά εδώ δεν υπάρχει αντίστοιχο από Ελληνική επιχείρηση.
100 gr σκόνης γάλακτος δίνους ένα λίτρο. Άρα τα 750 gr που έχει το κουτί δίνουν επτάμισυ κιλά γάλακτος.
Για όποιον έχει πρόβλημα χώρου είναι μιά χαρά: 7,5 κιλά γάλακτος, σε ένα κουτί περίπου όπως αυτό των δημητριακών.
Το κόστος , αν θυμάμαι καλά, είνια λίγο πάνω από 6 ευρώ.
:geek:
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby AMALIA » Mon May 21, 2012 10:55 pm

sgoum wrote:
AMALIA wrote:
bobolas wrote:χυμό λεμονιού που αντέχει για κάποιους μήνες που θα βρούμε;

Πουλάνε στα σούπερ μάρκετ σε μπουκαλάκια γυάλινα ή πλαστικά σε διάφορες μάρκες όπως real lemon, Mari, ΚΛΠ. Συνήθως τα βάζουν κοντά στο ράφι με το ξύδι.
Αγόρασε μερικά μπουκαλάκια με όσο πιο μακρυνή ημερομηνία λήξεως βρεις.

Επίσης να προμηθευτείτε μεγάλη ποσότητα ξυδιού γιατί έχει πάρα πολλές χρήσεις από καθαριστικές-απολυμαντικές-μαλακτικές έως και συντήρησης τροφίμων.

Παιζει ρολο το χρωμα που εχει το ξυδι;

Οχι, δεν θα το έλεγα, είναι μάλλον θέμα γούστου και γεύσης.
Στο σούπερ της γειτονιάς μου έχει 4lt με βαθύ κόκκινο χρώμα και άλλα δοχεία με ξύδι που έχει πιο ανοιχτό χρώμα. Εγώ προτίμησα αυτά με το ανοιχτόχρωμο ξύδι γιατί μου αρέσει καλύτερα στις συνταγές μου (ξυδάτος γαύρος, πιπεριές φλωρίνης, διάφορα τουρσιά κλπ).
Επίσης σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσω στο πλυντήριο ως αποσκληρυντικό και μαλακτικό δεν θα μου βάψουν τα ρούχα. ;)
AMALIA

Unread postby dimitrios » Tue May 22, 2012 9:35 am

Σχετικά με το γάλα σε σκόνη για μικρούς κα μεγάλους, εμείς το προμηθευτήκαμε από κατάστημα, που προμηθεύει πρώτες ύλες σε αρτοποιία, ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια ζαχαρ. Μέσα από τον Χρυσό οδηγό στο γράμμα Ζ θα εντοπίσετε κάποιο κατάστημα που προμηθεύει χονδρικά τα ζαχαροπλαστεία και βρίσκεται κοντά στην περιοχή σας. Η σκόνη του γάλατος δεν είναι αποβουτυρωμένη και περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του φρέσκου γάλακτος. Είναι εισαγωγής (Γαλλία-Ολλανδία-Βέλγιο) και κυκλοφορεί σε 25κιλη συσκευασία. Εμείς αγοράζουμε όσα κιλά θέλουμε Το κιλό κοστίζει περίπου 5 ευρώ. Για την αναλογία νερού και σκόνης γάλακτος, ενημερώνουν οι υπάλληλοι. Καλό είναι, τη σκόνη να την αποθηκεύσουμε σε γυάλινα βάζα μακριά από ήλιο και υγρασία όπου αντέχει και τρία χρόνια μετά την ημερ. λήξεως.
dimitrios

Unread postby bobolas » Wed May 23, 2012 4:45 pm

παιδιά με το γάλα-σκόνη ξέρει κάποιος τι μπορούμε να φτιάξουμε εκτός από ένα ρόφημα;
έχω μια ποσότητα σε 25κιλη συσκευασία αλλά λήγει τον Ιούνιο. διατηρείται μετά την ημ. λήξης ή είναι για πέταμα;
bobolas

Unread postby roubini » Wed May 23, 2012 5:02 pm

Μπορείς να φτιάξεις μπισκότα, γλυκά και κυρίως παγωτά τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι.

Τώρα βέβαια 25 κιλά δεν ξέρω αν προλαβαίνεις να τα καταναλώσεις μέσα σε 1-2 μήνες.

3 λύσεις νομίζω ότι υπάρχουν. Ή το πουλάς (ή έστω ανταλλαγή) σε ζαχαροπλαστείο, ή το δωρίζεις σε ίδρυμα που σιτίζει κόσμο (άσυλο ανιάτων, γηροκομείο, νοσοκομείο κλπ), ή το κρατάς για να το καταναλώσεις και αν χαλάσει το πετάς.
roubini

Unread postby bobolas » Wed May 23, 2012 5:31 pm

παγωτό; για πείτε καμιά συνταγή.ξέρει κάποιος;
bobolas

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ