ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby eternity » Tue Feb 14, 2012 1:18 am

GREECE AND THE RETURN OF THE ECONOMIC ‘DEATH SPIRAL’

«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby NEKTARIOS » Tue Feb 14, 2012 12:12 pm

Κίνδυνος ματαίωσης του eurogroup – Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία θα εγκρίνουν το δάνειο μόνον εαν έχει ρήτρα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ;

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=122047&catid=13
ψαλλώ τω θεώ μου έως υπάρχω...
NEKTARIOS

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Tue Feb 14, 2012 3:05 pm

Ιδού η δράση των ξένων υπηρεσιών - 1 στους 3 συλληφθέντες κουκουλοφόρους, ξένος!

Mannlicher-Schönauer

Unread postby eternity » Tue Feb 14, 2012 3:08 pm

How Everything Changed When Greece Joined The Euro

eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby rose » Tue Feb 14, 2012 3:10 pm

Το βασικό σχέδιο της Γερμανίας είναι η χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ – Μήνυμα της Moody’s στην Ευρώπη και…. σύντομα το selective default – Εντείνονται οι πιέσεις στο ΧΑ, σε υπερβολικά υπεραγορασμένα επίπεδα οι τράπεζες, ανοδικά τα ομόλογα.
Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός,
χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
rose

Unread postby eternity » Tue Feb 14, 2012 3:13 pm

Greece lies bankrupt, humiliated and ablaze: is cradle of democracy finished?

eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Tue Feb 14, 2012 3:16 pm

rose wrote:Το βασικό σχέδιο της Γερμανίας είναι η χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ – Μήνυμα της Moody’s στην Ευρώπη και…. σύντομα το selective default – Εντείνονται οι πιέσεις στο ΧΑ, σε υπερβολικά υπεραγορασμένα επίπεδα οι τράπεζες, ανοδικά τα ομόλογα.

εχουν πει απο τοτε που διαπραγματευονταν το PSI οτι μετα οι διεθνεις Οικοι θα θεσουν την ελλαδα σε κατασταση selective default. Δεν ειναι κατι που ειναι καινουργιο.
ΟΑυτοι στην γλωσσα τους εχουν πολλους ορους για την λεξη χρεοκοπια. το θεμα μας ειναι η σταση πληρωμων και η ατακτη χρεοκοπια εχω την εντυπωση.
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Tue Feb 14, 2012 3:24 pm

PSIτ .... Ξύπνα

eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Tue Feb 14, 2012 3:42 pm

This Is What An Economic Depression Looks Like In The 21st Century

eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby rose » Tue Feb 14, 2012 4:03 pm

eternity wrote:
rose wrote:Το βασικό σχέδιο της Γερμανίας είναι η χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ – Μήνυμα της Moody’s στην Ευρώπη και…. σύντομα το selective default – Εντείνονται οι πιέσεις στο ΧΑ, σε υπερβολικά υπεραγορασμένα επίπεδα οι τράπεζες, ανοδικά τα ομόλογα.

εχουν πει απο τοτε που διαπραγματευονταν το PSI οτι μετα οι διεθνεις Οικοι θα θεσουν την ελλαδα σε κατασταση selective default. Δεν ειναι κατι που ειναι καινουργιο.
ΟΑυτοι στην γλωσσα τους εχουν πολλους ορους για την λεξη χρεοκοπια. το θεμα μας ειναι η σταση πληρωμων και η ατακτη χρεοκοπια εχω την εντυπωση.

eternity, το γνωρίζω πολύ καλά αυτό που λες :)
απλά επειδή μερικοί ακόμα και τώρα προσδοκούν ότι μετά την υπογραφή του Μνημονίου, όλα θα τελειώσουν ομαλά, ότι δόθηκε μια ευκαιρία ακόμα για ανάκαμψη..ερμηνεύοντας τα γεγονότα μεμονωμένα (αν και εμείς εδώ εξετάζοντας τα γεγονότα από την πλευρά των προφητειών ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι), έβαλα και την οικονομική διάσταση -- ανάλυση των πραγμάτων έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον κανένα επιχείρημα για τους αντιρρησίες...

Όσο για την στάση πληρωμών που μνημονεύεις και την τυχόν άτακτη χρεοκοπία, όλα είναι ανοιχτά....
Υπερισχύει βέβαια η άποψη της χρεοκοπίας εντός του €, από πολλούς οικονομικούς, σαν την καλύτερη εναλλακτική, αλλά φυσικά όπως πολύ καλά ξέρεις αυτοί έχουν το καρπούζι αυτοί έχουν και το μαχαίρι…και θα εφαρμόσουν στην πράξη αυτό που θα τους συμφέρει την κατάλληλη στιγμή… Είδομεν.
Πάντως σε κάθε περίπτωση: "Το ελληνικό θρίλερ έχει πολλά επεισόδια και δυστυχώς ο σεναριογράφος έχει αποφασίσει ότι το τέλος δεν θα είναι καλό".

"Η κοινωνία ζει σε μια αυταπάτη, σε μια ψευδαίσθηση. Έχει την προσδοκία ότι με την ψήφιση του νέου μνημονίου και την εκταμίευση των 130 δισ. ευρώ η Ελλάδα θα τα καταφέρει.
Αν μάλιστα υιοθετηθούν και οι εκτιμήσεις Παπαδήμου του Έλληνα πρωθυπουργού τότε θα υπάρξει ανάπτυξη από το 2013.
Δυστυχώς τίποτε από όλα αυτά δεν θα συμβεί.
Θα θέλαμε να συμβούν όλα τα θετικά γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία αλλά το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο και τότε δύο θα είναι οι λύσεις που θα προταθούν στην Ελλάδα ή χρεοκοπία εντός ευρώ με θεραπεία σοκ ή χρεοκοπία εκτός ευρώ και ας αποφασίσει η Ελλάδα την οικονομική της τύχη.
Τα πράγματα είναι απλά... καλές οι προσδοκίες, καλές οι ελπίδες, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα θα εξελιχθούν πολύ διαφορετικά από τις προσδοκίες".

"Οι υποβαθμίσεις ευρωπαϊκών χωρών από την Moody’s, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Ήταν αναμενόμενο, όπως αναμενόμενο είναι το selective default της Ελλάδος που ίσως καταγραφεί ως γεγονός σε 5 με 10 μέρες από σήμερα.
Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα είναι αναβαθμισμένα έως 8 μονάδες αλλά θα προηγηθεί το selective default".

"Η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας και το ελληνικό χρηματιστήριο συμπεριφέρεται ως εμποροπανήγυρη.
Τα ελληνικά κόλπα που οδήγησαν στην διάλυση την χώρα, συνεχίζονται και στο ΧΑ, μια αγορά ενισχύεται χωρίς πραγματικό λόγο.
Εμείς θα το γράψουμε καθαρά, το ελληνικό χρηματιστήριο ενισχύεται χωρίς λόγο.
Προφανώς και υπάρχει σχέδιο, στο οποίο δεν συμμετέχουν οι ξένοι, απέχουν επιδεικτικά.
Οι Έλληνες θεσμικοί, ποντάρουν να ανεβάσουν το ΧΑ να δημιουργήσουν προσδοκίες εντός και εκτός Ελλάδος , να βρουν και κανένα εγγυητή ανάδοχο για να υλοποιήσουν αυξήσεις κεφαλαίου σε καλύτερες τιμές.....
Αν υπήρχε πραγματικό κίνητρο ανόδου, οι ξένοι θα ήταν στο χρηματιστήριο της Αθήνας με μεγάλη ένταση, όγκους και κεφάλαια.
Οι ξένοι αντιθέτως, σε όλο αυτό το ράλι επέλεξαν τον δρόμο της αναμονής και του περιορισμένου trading".
Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός,
χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
rose

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ