ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Matina » Sun Feb 19, 2012 2:20 pm

GENEA-OMEGA wrote:«Καλό είναι να έχουμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης για κάθε ενδεχόμενο διότι όταν κάποιος έχει ανάγκη και τρώει χώμα από την πείνα θα έχει τεράστια βαρύτητα η ελεημοσύνη σου όταν του δώσεις να φάει!», σημείωσε ο γ. Εφραίμ.

Αυτή η παραίνεση κλείνει το θέμα των προμηθειών, που ατέρμονα συζητιέται στο φόρουμ. Πιστευώ είναι σαφέστατο και μέσα στο πνέυμα σοτ οποίο πρέπει να γίνονται οι προμήθειες ! Ενημερωθήκαμε, πληροφορηθήκαμε, καθοδηγηθήκαμε, ας δράσουμε τώρα υπευθυνα !

Άμή εγώ να φάω όλο το ψωμί καί εσύ να πεινάς,τί φανερώνω; (Αγ.Κοσμάς ο Αιτωλός)

Image

Δείχνουμε αγάπη στο συνάνθρωπο όταν του δίνουμε κάτι πού έχουμε εμείς καί πού εκείνος το έχει ανάγκη· "έπείνασα καί έδώκατέ μοι φαγείν" (Ματθ. 25, 35).
"Εγώ έχω ένα ψωμί να φάω, εσύ δεν έχεις. Άνίσως καί σου δώσω κομμάτι καί εσένα οπού δεν έχεις,ε,τότε φανερώ­νω πώς σε αγαπώ. Άμή εγώ να φάω όλο το ψωμί καί εσύ να πεινάς, τί φανερώνω; φανερώνω πώς ή αγάπη όπου έχω εις εσένα είναι ψεύτικη.'Εχω δυο ποτήρια κρασί να πιω, εσύ δεν έχεις. Άνίσως καί σου δώσω καί εσένα, από αυτό να πιής,τό­τε φανερώνω πώς σε αγαπώ,άμή άνίσως καί δεν σε δώσω εσένα,είναι κάλπικη ή αγάπη.Άμή εγώ να έχω τα φορέματα μέσα εις το σεντούκι φυλαγμένα να τα τρώγη το σκουλήκι καί εσύ να περιπατης γυμνός, είναι κάλπικη ή αγάπη.Εσύ είσαι λυπημένος,απέθανε ή μητέρα σου ό πατέρας σου ή το παιδί σου ή άρρωστος είσαι.Άνίσως καί έλθω να σε παρηγορήσω,τότε είναι αληθινή ή αγάπη.Άμή άνίσως εσύ κλαίης καί θρηνής,καί εγώ κάθομαι τρώγω,πίνω,χορεύω,τραγουδώ ξεφαντώνω,είναι ψεύτικη ή αγάπη"

(Αγ.Κοσμά Αιτωλού)-Διδαχή Α'
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby Matina » Sun Feb 19, 2012 2:25 pm

Matina wrote:
GENEA-OMEGA wrote:«Καλό είναι να έχουμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης για κάθε ενδεχόμενο διότι όταν κάποιος έχει ανάγκη και τρώει χώμα από την πείνα θα έχει τεράστια βαρύτητα η ελεημοσύνη σου όταν του δώσεις να φάει!», σημείωσε ο γ. Εφραίμ.

Αυτή η παραίνεση κλείνει το θέμα των προμηθειών, που ατέρμονα συζητιέται στο φόρουμ. Πιστευώ είναι σαφέστατο και μέσα στο πνέυμα σοτ οποίο πρέπει να γίνονται οι προμήθειες ! Ενημερωθήκαμε, πληροφορηθήκαμε, καθοδηγηθήκαμε, ας δράσουμε τώρα υπευθυνα !

Άμή εγώ να φάω όλο το ψωμί καί εσύ να πεινάς,τί φανερώνω; (Αγ.Κοσμάς ο Αιτωλός)

Image

Δείχνουμε αγάπη στο συνάνθρωπο όταν του δίνουμε κάτι πού έχουμε εμείς καί πού εκείνος το έχει ανάγκη· "έπείνασα καί έδώκατέ μοι φαγείν" (Ματθ. 25, 35).
"Εγώ έχω ένα ψωμί να φάω, εσύ δεν έχεις. Άνίσως καί σου δώσω κομμάτι καί εσένα οπού δεν έχεις,ε,τότε φανερώ­νω πώς σε αγαπώ. Άμή εγώ να φάω όλο το ψωμί καί εσύ να πεινάς, τί φανερώνω; φανερώνω πώς ή αγάπη όπου έχω εις εσένα είναι ψεύτικη.'Εχω δυο ποτήρια κρασί να πιω, εσύ δεν έχεις. Άνίσως καί σου δώσω καί εσένα, από αυτό να πιής,τό­τε φανερώνω πώς σε αγαπώ,άμή άνίσως καί δεν σε δώσω εσένα,είναι κάλπικη ή αγάπη.Άμή εγώ να έχω τα φορέματα μέσα εις το σεντούκι φυλαγμένα να τα τρώγη το σκουλήκι καί εσύ να περιπατης γυμνός, είναι κάλπικη ή αγάπη.Εσύ είσαι λυπημένος,απέθανε ή μητέρα σου ό πατέρας σου ή το παιδί σου ή άρρωστος είσαι.Άνίσως καί έλθω να σε παρηγορήσω,τότε είναι αληθινή ή αγάπη.Άμή άνίσως εσύ κλαίης καί θρηνής,καί εγώ κάθομαι τρώγω,πίνω,χορεύω,τραγουδώ ξεφαντώνω,είναι ψεύτικη ή αγάπη"

(Αγ.Κοσμά Αιτωλού)-Διδαχή Α'

viewtopic.php?f=17&t=466
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby SUKHOI » Sun Feb 19, 2012 2:36 pm

..............
Last edited by SUKHOI on Sun Nov 25, 2012 1:10 pm, edited 1 time in total.
SUKHOI

Unread postby INA_OSI_EN » Sun Feb 19, 2012 2:43 pm

Νομίζω ότι οι λέξη "δηλώσεις" ήταν η αστοχη εκφραση. Ειχαν μια πολυ καλή πνευματική κουβέντα για πολλά θέματα

Και απ΄ ότι καταλαβαίνω ο Γέροντας μιλάει για "είδη πρώτης ανάκγης για παν ενδεχόμενο". Δεν μιλάει ν' αδειάσουμε όλα τα ράφια απο τα σουπερ μάρκετ. Δεν χρειάζεται πανικός
Last edited by INA_OSI_EN on Sun Feb 19, 2012 2:56 pm, edited 1 time in total.
INA_OSI_EN

Unread postby SUKHOI » Sun Feb 19, 2012 2:55 pm

................
Last edited by SUKHOI on Sun Nov 25, 2012 1:09 pm, edited 1 time in total.
SUKHOI

Unread postby INA_OSI_EN » Sun Feb 19, 2012 3:17 pm

"Τότε πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα , πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη . Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι , εμάς ,θα μας αγγίξει η πείνα , λεει ο κύριος Σταύρος : ¨Γέροντα , να κρατήσω ένα σακί αλεύρι για να μπορέσω να αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά ; ¨Όχι ,του λέει ¨μην παίρνεις , γιατί ο γείτονας σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει !

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση, Σελ : 434

Οι κατέχοντες θα βοηθήσουν τους μη κατέχοντες. Και αυτό θα συγκινήσει τον Θεό και δεν θα καταστραφούμε οι Έλληνες
INA_OSI_EN

Unread postby AFIPNISTHS » Sun Feb 19, 2012 5:53 pm

SUKHOI wrote:
AFIPNISTHS wrote:Αυτο με το θεμα των προμηθειων και της επερχομενης πεινας νομιζω οτι ειναι αρκετα ξεκαθαρο.Ο μακαριστος Γερων Παισιος μιλουσε ξεκαθαρα οτι η Ελλαδα δεν θα παθει κακο και οτι μια μπορα θα περασει.Απο αυτο το χαρακτηρισμο νομιζω οτι διαφαινεται ξεκαθαρο οτι θα ειναι συντομο το χρονικο διαστημα.Ας μην τρομοκρατουμε τον κόσμο λιγα τροφιμα αρκουν πιο σημαντικο ειναι η πνευματικη προετοιμασια και αντιμετωπιση των επερχομενων δεινων θυμαμαι στο Αγιο Ορος ελεγαν οτι πολλους ανθρώπους θα ριξει ο διαβολος στην απογνωση αφου δεν θα ειναι ισχυρ α οχυρωμενοι πνευματικα και μην γνωριζοντας επιπροσθετα τις προφητικες ρησεις των Αγιων θα χασουν την γη κατω απο τα ποδια τους απο αυτα τα ξαφνικα δεινα που θα γινονται στον κοσμο δεν θα βλεπουν αχτιδα στο σκοταδι και δεν θα εχουν ελπιδα και προσμονη για την αναλαμπή που γνωριζουμε οτι θα επακολουθησει.

αυτη η πεινα ειπε ο γεροντας παϊσιος θα ειναι 5-6 μηνες .εισαι συγουρος οτι δεν θα πεθανη κοσμος απο την πεινα και τους λετε να μην παρουν τροφιμα η πολλα τροφιμα????αν παρετε στον λαιμο σας κοσμο που θα πεθαινη απο την πεινα τι θα κανετε???ενω αν παρουν τροφιμα και περισσεψουν δεν θα υπαρχουν νεκροι, αφου και θα μπωρουν να βοηθεισουν τον κοσμο.
οταν θα υπαρχει πεινα εδω θα εχουμε την επιθεση της τουρκιας οποτε θα παει ο κοσμος στα σουπερ μαρκετ να αγορασει ησυχα τροφιμα με τα λεφτα που δεν θα πληρωνουν οι πτωχευμενοι της κυβερνησης. :mrgreen:
και φυσικα οταν θα επιτεθη η ρωσια στην τουρκια και θα αρχειση ο ΓΠΠ το πρωτο εξαμηνο που θα περνανε οι στρατιες των συμμαχων απο την ελλαδα ο κοσμος θα πηγαινη στα σουπερ μαρκετ να ψωνιζη απο ολα και σε αφθονια.. :mrgreen:
να πω και το τελευταιο.
αν καποιος εχει τροφιμα μπωρη να σωση και καποιον ακομα ενω οποιος δεν εχει θα χαθη μαζι με τους δικους του.καλητερα να πεταξω τροφιμα παρα να βλεπω να πεθαινουν τα παιδια μου και τα εγγονια μου.και η πεινα αν δεν ειναι μεγαλητερη απο της κατοχης θα ειναι ισαξεια να το ξερης αυτο..

Καταρχην δεν ειπα να μην μαζεψει ο κοσμος τροφιμα απλα να ειναι τα βασικα και λιγα οχι υπερβολες αυτη την πληροφορηση ειχαμε απο το Αγιο Ορος απο τη μονη Διονυσιου.Επιπλεον δηλαδη εσυ τι θελεις να μας πεις οτι απο τα 10 εκατομυρια αυτης της χωρας θα σωθουνε μονο αυτοι που θα εχουν προμηθειες και ποσοι πιστευεις σε ποσοστο μαζευουνιτά τροφιμα,εγω δεν πιστευω να ειναι πανω απο το δεκα της εκατο.Δηλαδη θα σωθουν μονο αυτοι και 9 εκατομυρια που θα αιφνιδιαστουν θα πεθανουν?!Επισης τι πιστευεις δηλαδη οτι σε περιπτωση που πτωχευσουμε ισχυουν ολα αυτα τα τρομοκρατικα διληματα που μας θετουν καθε φορα οι κυβερνωντες δηλ θα γεμισουμε αυτοματος εκατομβες νεκρων.Ο Θεος ως φιλεσπλαχνος και καρτερικος που ειναι που η αγαπη του και η θυσια του για μας δεν εχει ορια περιμενει την μετανοια μας και μεσα απο αυτη ολους θα μας βοηθησει να αντεξουμε αν αφεθουμε στην προνοια του,Εμεις θα κανουμε το ανθρωπινο σχετικα με τη συλλογή τροφιμων χωρις υπερβολες και πλεονεξιες γιατι μαζευοντας-μαζευοντας συνεχως υλικα αγαθα ξεχναμε τα πνευματικα και την διχως ορια εμπιστοσύνη στην θεια προνοια.Αλλωστε και οι προφητειες δεν αναφερουν οτι θα πεθανουμε απο την πεινα.
AFIPNISTHS

Unread postby eternity » Sun Feb 19, 2012 6:26 pm

AFIPNISTHS wrote:
Καταρχην δεν ειπα να μην μαζεψει ο κοσμος τροφιμα απλα να ειναι τα βασικα και λιγα οχι υπερβολες αυτη την πληροφορηση ειχαμε απο το Αγιο Ορος απο τη μονη Διονυσιου.Επιπλεον δηλαδη εσυ τι θελεις να μας πεις οτι απο τα 10 εκατομυρια αυτης της χωρας θα σωθουνε μονο αυτοι που θα εχουν προμηθειες και ποσοι πιστευεις σε ποσοστο μαζευουνιτά τροφιμα,εγω δεν πιστευω να ειναι πανω απο το δεκα της εκατο.Δηλαδη θα σωθουν μονο αυτοι και 9 εκατομυρια που θα αιφνιδιαστουν θα πεθανουν?!Επισης τι πιστευεις δηλαδη οτι σε περιπτωση που πτωχευσουμε ισχυουν ολα αυτα τα τρομοκρατικα διληματα που μας θετουν καθε φορα οι κυβερνωντες δηλ θα γεμισουμε αυτοματος εκατομβες νεκρων.Ο Θεος ως φιλεσπλαχνος και καρτερικος που ειναι που η αγαπη του και η θυσια του για μας δεν εχει ορια περιμενει την μετανοια μας και μεσα απο αυτη ολους θα μας βοηθησει να αντεξουμε αν αφεθουμε στην προνοια του,Εμεις θα κανουμε το ανθρωπινο σχετικα με τη συλλογή τροφιμων χωρις υπερβολες και πλεονεξιες γιατι μαζευοντας-μαζευοντας συνεχως υλικα αγαθα ξεχναμε τα πνευματικα και την διχως ορια εμπιστοσύνη στην θεια προνοια.Αλλωστε και οι προφητειες δεν αναφερουν οτι θα πεθανουμε απο την πεινα.

+1000000000000000000000000
(να σε εχει καλα ο Θεος παλικαρι μου!!)
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby thanos » Sun Feb 19, 2012 6:31 pm

Αν θέλει ο ΘΕΌς ΝΑ ΣΩΘΏ ΘΑ ΣΩΘΏ ΌΣΕς ΠΡΟΜΉΘΕΙΕς ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΆΝΩ.Πιστεύω οτι λίγες καλό είναι να έχουμε.Πλεονάσματα πολλά με γεμάτα κελάρια είναι κάπως υπερβολικά.Ας κάνει ο καθείς όπως λέει ο πνευματικός του και πέραν τούτου εμείς οι άλλοι δεν έχουμε λόγο.Οι γέροντες πολλά λένε ,άλλα καταλαβαίνουν οι ακούοντες και πάλι όμως δεν είναι ο ΘΕΟΣ.Χαρισματικοί είναι αλλά οχι τέλειοι.
Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν οι δε εξητούντες τον Κύριο ουκ ελατωθήσονται παντός αγαθού..
Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργείας, φιλαρχίας, και αργολογίας μη μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χαρισαί μοι τω Σω δούλω.....
thanos

Unread postby marjory » Sun Feb 19, 2012 6:44 pm

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ;;;;;

Ο καθένας ας κάνει όπως του έχει πει ο πνευματικός του ή -αν δεν έχει, ή δεν τον έχει συμβουλευτεί- όπως του λέει η συνείδησή του. Απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις δύσκολες στιγμές θα κριθούμε από την συνδρομή μας προς τους πιο αδύναμους από εμάς.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ