ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Unread postby SPIROS » Mon Feb 27, 2012 5:03 pm

Τρόφιμα προς αποθήκευση

Πρέπει να έχουμε μέτρο και ποικιλία στα αποθηκευμένα τρόφιμα.
Δεν πρέπει να αποθηκεύσουμε τεράστιες ποσότητες ενός μόνο είδους τροφής, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε άφθονα διαφορετικά τρόφιμα.
Αυτό είναι σημαντικό για τη λειτουργία του εντέρου όλων όσων θα χρειαστεί να βοηθήσουμε εκείνη την περίοδο.
Η δυσκοιλιότητα από την αναγκαστική κατανάλωση μιας τροφής είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε εντερική απόφραξη και μετά στον θάνατο.
Καλό θα ήταν να μπορούσαμε εκτός από τα αποθηκευμένα τρόφιμα να έχουμε και κάποια φρέσκα λαχανικά ή φρούτα που παρέχουν τεράστια οφέλη στον οργανισμό μας.
Η λίστα των αποθηκευμένων τροφίμων πρέπει να περιλαμβάνει κάποιες βασικές κατηγορίες τροφίμων.
Βασική και επεξεργάσιμη τροφή.
Κονσέρβες.
Διάφορα συμπληρωματικά τρόφιμα.
Αλάτι, ζάχαρη και τσάι ώς βασικούς ηλεκτρολύτες.

Στη πρώτη κατηγορία έχουμε
Ρύζι λευκό.
Σιτάρι (περιλαμβάνονται τα ζυμαρικά)
Καλαμπόκι
Λάδι (ελαιόλαδο και σπορέλαιο)

Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε
Κονσέρβες κρέατος και ψαριού
Κονσέρβες λαχανικών και φρούτων
Κονσέρβες λιπαρών κίτρινων τυριών
Γάλα (εβαπορέ - σε σκόνη)

Στην τρίτη κατηγορία έχουμε
Παστέλι
Μέλι
Ταχίνι
Ξηρούς καρπούς
Δημητριακά
Καφές
Κακάο
Καρυκεύματα
Ξύδι
Σόδα
Μαγιά
Διάφορα τυποποιημένα σνακ
Πολυβιταμίνες
Φρυγανιές
Παξιμάδια
Φακελάκια βιταμίνης C
Ελιές
Μπάρες ενέργειας
Σοκολάτα κουβερτούρα

Το αλάτι, τη ζάχαρη και το τσάι τα θεωρούμε ξεχωριστή κατηγορία γιατί είναι από τα αγαθά τα οποία θα χρειαστούμε και σε περίπτωση αφυδάτωσης και προβλήματος των εντέρων, κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Το ξύδι επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν καθαριστικό ή αν με μια δέσμη μπαταριών και δύο καλώδια το ηλεκτρολύσουμε τότε έχουμε δημιουργία χλωρίνης.

Με το αλάτι μπορούμε σε δασώδη περιοχή να δημιουργήσουμε δόλωμα (ρίχνοντας μια ποσότητα στο έδαφος)για μικρά ζώα, σε περίπτωση που χρειαστεί να κυνηγήσουμε. Όλα τα ζώα στα δάση ψάχνουν για πηγές νατρίου.

Φροντίζουμε όλα τα τρόφιμα να βρίσκονται σε περιβάλλον σκοτεινό και χωρίς υγρασία και να είναι αεροστεγώς κλεισμένα.
Ακολουθούμε πάντα τον κανόνα “το πιό παλιό καταναλώνεται πρώτο”.
SPIROS

Unread postby georg9 » Mon Feb 27, 2012 9:29 pm

πολυ ενδιαφερον το θεμα. καταρχην ειχα παει βουλγαρια και ρουμανια το 1982 και οι ανθρωποι εκαναν ουρες για να παρουνε λιγο κρεας. οσο για την κριση του 87 , οντως στα σουπερ μαρκετ δεν υπηρχε τιποτα..μονο λιγα χαρτια υγειας/ σκεφτειτε το 87 πριν ερθουν εδω οικονομικοι και μη μεταναστες, το θα γινει τωρα. ο καθενας πρεπει να προετοιμαζεται καταλληλα με οτι πιστευει ο ιδιος.
διαβαστε εαν μπορειτε το
How_to_Survive_The_End_of_The_World_as_We_Know_It.
υπαρχει και σε pdf στο Ιντερνετ. Εκτος των τροφιμων που εθεσαν οτι πρεπει να υπαρχουν , καποιων χρηματων για πρωτη αναγκη , επειβεβλημενο θεωρω οτι πρεπει να υπαρχει και για προστασια ενα οπλο. ενα κυνηγετικο οπλο , μια καραμπινα θα ειναι ισως ενα οπλο αποτροπης απο λαθρομεταναστες που δεν θα εχουν τιποτα να χασουν.επισης θα προτεινα εναν σακο επιβιωσης που θα εχει ολα τα απαραιτητα ετσι ωστε να ειναι ετοιμος για φυγη.
georg9

Unread postby KANENAS » Tue Feb 28, 2012 12:35 am

SPIROS wrote:Τρόφιμα προς αποθήκευση

Πρέπει να έχουμε μέτρο και ποικιλία στα αποθηκευμένα τρόφιμα.
Δεν πρέπει να αποθηκεύσουμε τεράστιες ποσότητες ενός μόνο είδους τροφής, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε άφθονα διαφορετικά τρόφιμα.
Αυτό είναι σημαντικό για τη λειτουργία του εντέρου όλων όσων θα χρειαστεί να βοηθήσουμε εκείνη την περίοδο.
Η δυσκοιλιότητα από την αναγκαστική κατανάλωση μιας τροφής είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε εντερική απόφραξη και μετά στον θάνατο.
Καλό θα ήταν να μπορούσαμε εκτός από τα αποθηκευμένα τρόφιμα να έχουμε και κάποια φρέσκα λαχανικά ή φρούτα που παρέχουν τεράστια οφέλη στον οργανισμό μας.
Η λίστα των αποθηκευμένων τροφίμων πρέπει να περιλαμβάνει κάποιες βασικές κατηγορίες τροφίμων.
Βασική και επεξεργάσιμη τροφή.
Κονσέρβες.
Διάφορα συμπληρωματικά τρόφιμα.
Αλάτι, ζάχαρη και τσάι ώς βασικούς ηλεκτρολύτες.

Στη πρώτη κατηγορία έχουμε
Ρύζι λευκό.
Σιτάρι (περιλαμβάνονται τα ζυμαρικά)
Καλαμπόκι
Λάδι (ελαιόλαδο και σπορέλαιο)

Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε
Κονσέρβες κρέατος και ψαριού
Κονσέρβες λαχανικών και φρούτων
Κονσέρβες λιπαρών κίτρινων τυριών
Γάλα (εβαπορέ - σε σκόνη)

Στην τρίτη κατηγορία έχουμε
Παστέλι
Μέλι
Ξηρούς καρπούς
Δημητριακά
Καφές
Κακάο
Καρυκεύματα
Ξύδι
Σόδα
Μαγιά
Διάφορα τυποποιημένα σνακ
Πολυβιταμίνες
Φρυγανιές
Παξιμάδια
Φακελάκια βιταμίνης C
Ελιές
Μπάρες ενέργειας
Σοκολάτα κουβερτούρα

Το αλάτι, τη ζάχαρη και το τσάι τα θεωρούμε ξεχωριστή κατηγορία γιατί είναι από τα αγαθά τα οποία θα χρειαστούμε και σε περίπτωση αφυδάτωσης και προβλήματος των εντέρων, κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Το ξύδι επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν καθαριστικό ή αν με μια δέσμη μπαταριών και δύο καλώδια το ηλεκτρολύσουμε τότε έχουμε δημιουργία χλωρίνης.

Με το αλάτι μπορούμε σε δασώδη περιοχή να δημιουργήσουμε δόλωμα (ρίχνοντας μια ποσότητα στο έδαφος)για μικρά ζώα, σε περίπτωση που χρειαστεί να κυνηγήσουμε. Όλα τα ζώα στα δάση ψάχνουν για πηγές νατρίου.

Φροντίζουμε όλα τα τρόφιμα να βρίσκονται σε περιβάλλον σκοτεινό και χωρίς υγρασία και να είναι αεροστεγώς κλεισμένα.
Ακολουθούμε πάντα τον κανόνα “το πιό παλιό καταναλώνεται πρώτο”.

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ????
KANENAS

Unread postby Anastasios » Tue Feb 28, 2012 8:22 am

Λοιπόν αν και στην αναλυτική περιγραφή μου στο προηγούμενο μήνημα που έγραψα ίσως ακούστηκε υπερβολική η θέση μου δεν είμαι εναντίον στην προετοιμασία γενικά. Αλλά στην περιγραφή του χάους και του φόβου και ειδικά στα σενάρια τρόμου. Και οι γέροντες αν και μίλησαν για δοκιμασίες και πείνα δεν μιλάνε οτί οι άνθρωποι και οι ψυχές τους θα γεμίσουν με τρόμο και φόβο. Εδώ οι μάρτυρες που τους σούβλιζαν, τους έκαιγαν τους βασάνιζαν και είχαν πίστη, χαρά και ελπίδα στο Θεό και στον Χριστό. Μέχρι και ο Αθανάσιος Διάκος βρήκε λένε την ψυχική ηρεμία να μιλήσει για τον καλό καιρό που έκανε.

Ας μάθουμε από αυτά τα παραδείγματα και είναι σίγουρο οτι και όποιες δύσκολες στιγμές να έρθουν θα βρεθούν άθρωποι πιστοί και ήρεμοι, γεμάτη χαρά και ελπίδα παρόλη την δυστυχία. Αυτό είδα και στα ταξίδια στις πτωχευμένες χώρες που ανέφερα. (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία). Αυτό λέει και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (αν ενθυμούμε καλά) οτι μόνο από μέσα μας έρχετε η πτώσης. Δηλαδή η ψυχή του ανθρώπου δεν αγγίζετε από τις εξωτερικές καταστάσεις εκτός εάν ενδώσει σε αυτές.

Τέλος συμφωνώ με όποια προετοιμασία για καταστάσεις ανάγκης. Νομίζω μόνο οτι είναι καλύτερο να επικεντώνετε κανείς στην συλλογή απλών πρακτικών γνώσεων επιβίωσης. Να γνωρίζει κανείς πως θα έχει φωτιά, θέρμανση και μαγείρεμα με ξύλα η άλλη πρόχειρη καύσιμη ύλη, πως να καλλιεργεί την γη και πως να τρώει ακόμι και χόρτα. Και πολλές άλλες πρακτικές γνώσεις μπορεί να φανούν αφάνταστα σημαντικές σε περιπτώσεις ανάγκης επιβίωσης. Σήμερα μάλιστα στον κόσμο της πληροφόρησης που ζούμε μπορεί να βρεί κανείς σχετικά εύκολά και να δοκιμάσει πολλές από αυτές τις τεχνικές.

Ακόμι και αν χρεωκοπήσουμε θα υπάρχει η ελευθερία να διαχειριστούμε τους φυσικούς πόρους της χώρας μας. Εκτός αν τους δεσμεύσουν και αυτούς. Αυτό όμως θα είναι ή θα απαιτήσει λογικά πόλεμο.

Τέλος φυσικά υπάρχουν πιό ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Επίσης στο κέντρο της μεγαλούπολης τα προβλήματα μπορεί να είναι περισσότερα. Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες είναι τέτοιες ακόμη και τώρα ή σε καιρό πλήρους κοινωνικής ευημερίας και ευτυχώς ή δυστυχώς από την φύση εξαρτώνται από τις υπηρεσίες άλλως ομάδων ή ανθρώπων. Όσο για τις μεγαλουπόλεις η οικονομική κατάρευση εκεί είναι όντος ένα πρόβλημα αλλά οι άνθρωποι επέζησαν και χωρίς μεγαλουπόλεις για χιλιετίες. Ίσως αποτελέσει και μια αφορμή να ξανασκευτούμε την διαρύθμισή τους.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Ιωάν. 8,7
Anastasios

Unread postby SPIROS » Tue Feb 28, 2012 8:50 am

Anastasios wrote:Λοιπόν αν και στην αναλυτική περιγραφή μου στο προηγούμενο μήνημα που έγραψα ίσως ακούστηκε υπερβολική η θέση μου δεν είμαι εναντίον στην προετοιμασία γενικά. Αλλά στην περιγραφή του χάους και του φόβου και ειδικά στα σενάρια τρόμου. Και οι γέροντες αν και μίλησαν για δοκιμασίες και πείνα δεν μιλάνε οτί οι άνθρωποι και οι ψυχές τους θα γεμίσουν με τρόμο και φόβο. Εδώ οι μάρτυρες που τους σούβλιζαν, τους έκαιγαν τους βασάνιζαν και είχαν πίστη, χαρά και ελπίδα στο Θεό και στον Χριστό. Μέχρι και ο Αθανάσιος Διάκος βρήκε λένε την ψυχική ηρεμία να μιλήσει για τον καλό καιρό που έκανε.

Ας μάθουμε από αυτά τα παραδείγματα και είναι σίγουρο οτι και όποιες δύσκολες στιγμές να έρθουν θα βρεθούν άθρωποι πιστοί και ήρεμοι, γεμάτη χαρά και ελπίδα παρόλη την δυστυχία. Αυτό είδα και στα ταξίδια στις πτωχευμένες χώρες που ανέφερα. (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία). Αυτό λέει και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (αν ενθυμούμε καλά) οτι μόνο από μέσα μας έρχετε η πτώσης. Δηλαδή η ψυχή του ανθρώπου δεν αγγίζετε από τις εξωτερικές καταστάσεις εκτός εάν ενδώσει σε αυτές.

Τέλος συμφωνώ με όποια προετοιμασία για καταστάσεις ανάγκης. Νομίζω μόνο οτι είναι καλύτερο να επικεντώνετε κανείς στην συλλογή απλών πρακτικών γνώσεων επιβίωσης. Να γνωρίζει κανείς πως θα έχει φωτιά, θέρμανση και μαγείρεμα με ξύλα η άλλη πρόχειρη καύσιμη ύλη, πως να καλλιεργεί την γη και πως να τρώει ακόμι και χόρτα. Και πολλές άλλες πρακτικές γνώσεις μπορεί να φανούν αφάνταστα σημαντικές σε περιπτώσεις ανάγκης επιβίωσης. Σήμερα μάλιστα στον κόσμο της πληροφόρησης που ζούμε μπορεί να βρεί κανείς σχετικά εύκολά και να δοκιμάσει πολλές από αυτές τις τεχνικές.

Ακόμι και αν χρεωκοπήσουμε θα υπάρχει η ελευθερία να διαχειριστούμε τους φυσικούς πόρους της χώρας μας. Εκτός αν τους δεσμεύσουν και αυτούς. Αυτό όμως θα είναι ή θα απαιτήσει λογικά πόλεμο.

Τέλος φυσικά υπάρχουν πιό ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Επίσης στο κέντρο της μεγαλούπολης τα προβλήματα μπορεί να είναι περισσότερα. Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες είναι τέτοιες ακόμη και τώρα ή σε καιρό πλήρους κοινωνικής ευημερίας και ευτυχώς ή δυστυχώς από την φύση εξαρτώνται από τις υπηρεσίες άλλως ομάδων ή ανθρώπων. Όσο για τις μεγαλουπόλεις η οικονομική κατάρευση εκεί είναι όντος ένα πρόβλημα αλλά οι άνθρωποι επέζησαν και χωρίς μεγαλουπόλεις για χιλιετίες. Ίσως αποτελέσει και μια αφορμή να ξανασκευτούμε την διαρύθμισή τους.

Τάσο σε παρακαλώ εξήγησέ μου πώς θα αντιδράσει μια οικογένεια όταν βρεθεί μέσα σε κάποιες ώρες ή μέρες
χωρίς δουλειά
χωρίς ρεύμα
χωρίς επικοινωνίες
χωρίς λεφτά
χωρίς τρόφιμα στην αγορά
ενώ μέχρι τώρα είχε μάθει να έχει τα πάντα απλά με το άνοιγμα ενός διακόπτη, μιας βρύσης, ενός πορτοφολιού, ενός τηλεφώνου για να παραγγείλει πίτσα κλπ
Και αυτό που θέλω να λάβεις σοβαρά υπόψη σου είναι ότι ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
Καλό είναι να μη τα βάζουμε όλα στη ζυγαριά με τα δικά μας μέτρα και σταθμά αλλά με τα σταθμά της ελληνικής αδιάφορης πραγματικότητας.
Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να μάθω τη δική σου άποψη περί αντίδρασης αυτής της οικογένειας όταν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση.
Αν σε τρόμαξε από την άλλη πλευρά ο νεκρός στη μέση του δρόμου ή η έξοδος αλλοδαπών με καλάσνικωφ από την πολυκατοικία, τότε θα σου πω ότι αυτό στην Ελλάδα συμβαίνει και σήμερα αλλά σε μικρότερο βαθμό λόγω υποτυπώδους ακόμα αστυνόμευσης.
Όταν ο αστυνόμος αύριο απολυθεί όπως όλοι οι άλλοι υπάλληλοι τί θα προτιμήσει να υπερασπιστεί;
Το κράτος που τον πέταξε σαν σκουπίδι ή την οικογένειά του;
Από την άλλη αν σου φαίνονται όλα αυτά παράξενα δεν έχεις φίλε μου παρά να έρθεις Ελλάδα και να κάνεις μια βόλτα κατά τις 2-3 τα ξημερώματα από την Ομόνοια της Αθήνας και της γύρω περιοχές ή από το Βαρδάρη της Θεσσαλονίκης ή από το λιμάνι της Πάτρας.
Σίγουρα θα αναθεωρήσεις πολλά.
Τέλος χθες με χαρακτήρισες ως καταστροφολόγο.
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να αναφέρω το όνομα αυτού που μιλούσε για καταστροφή ολόκληρης της Κύπρου τον Οκτώβριο με σφαγές και βιασμούς από τους τούρκους των γυναικόπαιδων.
Για άγγελο που θα κάνει extreme low flight και θα κόβει τα κεφάλια των τούρκων ενώ εμείς θα τα βλέπουμε ζωντανά από την τηλεόραση.
Για καταποντισμό από σεισμό ολόκληρης της Αθήνας σαν να είναι η καινούργια χαμένη Ατλαντίδα.
Για σφαγές από κύματα στρατευμάτων των τούρκων σε όλη τη βόρειο Ελλάδα και διάλυση των πάντων στο πέρασμά τους.
Για...για ...για...
Δεν έχω καμία διάθεση να τρομάξω κανέναν και νομίζω ότι τόσα χρόνια στα διάφορα φόρουμ έχω δώσει διαφορετική εικόνα.
Να σου θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που έκανε την κόντρα στο Δήμο μαζί με STYX, ISADA, PINK MARTINI, MARJORY όταν αυτός πέταγε τις μπαρούφες του μέσα στο φόρουμ και τρόμαζε όλον τον κόσμο.
Είμαι κατά του τρόμου γιατί τον έχω δει φίλε.
Εύχομαι με τις πολύτιμες γνώσεις σου να βοηθήσεις να οργανώσουμε τον παρόν τόπικ ώστε ο κόσμος να προετοιμαστεί κατάλληλα για ότι πολύ καλά γνωρίζεις ότι έρχεται.
Δεν σε θέλω απέναντί μου αλλά δίπλα μου σε αυτή τη προσπάθεια.
Καλημέρα σε όλους.
SPIROS

Unread postby SPIROS » Tue Feb 28, 2012 8:56 am

KANENAS wrote:ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ????

Ανήκουν στα τυποποιημένα σνακ της τρίτης κατηγορίας.
Δεν θα τα ξεχνούσα με τίποτα.
SPIROS

Unread postby GENEA-OMEGA » Tue Feb 28, 2012 11:00 am

Θέλω να συνεισφέρω με μια σύσταση για τις τροφές.

Εάν λάβουμε υπόψη τις μεταβλητες, ΒΑΡΟΣ συσκευασίας, ΟΓΚΟΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ + ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ, η κορυφαία ίσως τροφή με βάση το τι σου δίνει και πόσο σου κοστίζει σε φορητοτητα και αποθηκευτικη ανάγκη ειναι = ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ μάλιστα έχω βρει και αναφορά σε κείμενο του Ηροδότου που τοθεωρούσε κατεξοχήν τροφή εκστρατείας. Το έχω ψάξει σε βάθος και ενώ παραμένι - ακομα - φτηνο - έχει μεγάλη αντοχή και όλα τα παραπάνω στοιχεία.
GENEA-OMEGA

Unread postby roubini » Tue Feb 28, 2012 11:13 am

Επί προσθέτως, το παστέλι είναι νηστήσιμο, και έχει εξαιρετική γεύση. Έχει βέβαια και αυτό διάφορες κατηγορίες. Μπορείτε να δοκιμάσετε για να επιλέξετε.
roubini

Unread postby Spiritu » Tue Feb 28, 2012 12:39 pm

Σπυρο αν και δεν βρεθηκαμε ακομα, απο μενα οτι θελεις.... Εθιξες το urban survival. Αναφερω μονο τις προτεραιοτητες για περιπτωσεις καταστροφης του συστηματος απο φυσικες καταστροφες. Η χρεοκοπια και η αποθηκευση τροφων ειναι αλλο θεμα. θα το θιξω καποια αλλη στιγμη.

Προτεραιοτητες

1. Ετοιμοτητα και σωστη αντιληψη της καταστασης (ο πανικος μεταδιδεται)
2.Α' βοηθειες
3.Αυτοπροστασια/αυτοαμυνα
4.Σωστη εφιδρωση
5.Ζεστοι και στεγνοι (σε περιπτωση κρυου καιρου)
6.Σωστη υγιεινη και καθαριοτητα
7.Ξεκουραση
Spiritu

Unread postby student » Tue Feb 28, 2012 1:16 pm

Μην ξεχνάμε ένα καλά εξοπλισμένο φαρμακείο.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ