ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby zenjt » Fri Mar 09, 2012 1:35 pm

Συμφωνία ορόσημο η αναδιάρθρωση με τους δανειστές,γράφει η NEW YORK TIMES.
Orthodoxathemata.blogspot.com
zenjt

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Fri Mar 09, 2012 2:06 pm

"Καρφί στο μάτι" της Τρόικας οι ΕΔ - Θέλουν και κατάργηση των παρελάσεων!

Mannlicher-Schönauer

Unread postby MAXIMOS » Fri Mar 09, 2012 2:30 pm

μηπως η καταργηση των παρελασεων ειναι για καποιους ΦΟΒΟΣ στις εξεδρες και το περασουν νομο για να τις καταργησουν;
ΧΡΗ ΔΕ ΠΑΝ ΕΡΔΟΝΤΑ ΜΑΥΡΩΣΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟΝ
MAXIMOS

Unread postby thanos » Fri Mar 09, 2012 3:10 pm

ΕΛΛΗΝΟΠΑΤΑΤΙΑΣΜΟΣ ,κατάφεραν πάλι να μετατρέψουν ενα καλό συμβάν σε γελοιότητα.Πατατίαση έπαθαν οι Ελληνες και ξεχάσαν όλα τα προβλήματά τους.Εδώ όλοι ασχολούνται με τις πατάτες .Πότε θα έθει η παραγγελία,εγώ παράγγειλα 200κιλά ,εγώ 150 για 3 φίλους ,περίπου 50 κιλά το κάθε σπίτι.Γλυτώνουμε λεφτά ,ναί αλλά πόσα? ωστε να δικαιολογείται η φρενίτιδα? τα υπόλοιπα? οι μισθοί ?
καταφέραν πάλι να στρέψουν τη προσοχή του κόσμου ε΄τσι όπως θέλουν.Τελικά όλες οι καλές πρωτοβουλίες γελοιοποιούνται και στρέφονται προς το συμφέρον τους.
Για γιαουρτάκια δεν άκουσα τίποτα.
Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργείας, φιλαρχίας, και αργολογίας μη μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χαρισαί μοι τω Σω δούλω.....
thanos

Unread postby kotsarikos » Fri Mar 09, 2012 9:11 pm

Πάλι δεν αποφάσισε η ISDA. Όταν δημοσιευθεί η απόφαση για τα CAC στην Εφημεριδα της Κυβερνήσεως, θα ανακοινωσουν την οριστική απόφαση.

[web_site]http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/38627-isda-η-απόφαση-για-πιστωτικό-γεγονός-και-την-πληρωμή-των-ελληνικών-cds-θα-ληφθεί-όταν-ενεργοποιηθούν-επίσημα-τα-cacs-όταν-η-απόφαση-δημοσιευθεί-στην-εφημερίδα-της-κυβερνήσεως[/web_site]
kotsarikos

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γεωπολιτικής

Unread postby Anestos » Fri Mar 09, 2012 10:48 pm

Πιστωτικό γεγονός προκάλεσε το PSI κατά την ISDA
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=160
Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών.
Anestos

Unread postby nick_the_greek » Fri Mar 09, 2012 11:01 pm

Τώρα-Πληρώνονται τα CDS

nick_the_greek

Unread postby nick_the_greek » Fri Mar 09, 2012 11:02 pm

Η ISDA πιστοποίησε credit event και αποφάσισε την πληρωμή των CDS για την Ελλάδα

nick_the_greek

Unread postby billsin » Fri Mar 09, 2012 11:17 pm

Fitch: Σε "επιλεκτική χρεοκοπία" η Ελλάδα

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα σε "επιλεκτική χρεοκοπία" από τη σύσταση "C" που είχε προηγουμένως.

Κίνηση που προκαλεί έκπληξη σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, αφού ο οίκος αξιολόγησης προηγουμένως είχε πει ότι η προγραμματισμένη αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας θα δικαιολογούσε την (προηγούμενη) εκτίμηση.

Η Fitch δηλώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων, θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας, αν και παράλληλα προειδοποιεί ότι αυτή θα διαμορφωθεί στις χαμηλές βαθμίδες της speculative κατηγορίας.

ΑΠΟ ΤΟ AXIAPLUS
billsin

Unread postby arxaggelos » Fri Mar 09, 2012 11:27 pm

09/03/12 - 22:07 γράφτηκε από AQUA

Πέτρο Λεωτσάκο και συνσχολιαστές, καλησπέρα. Για πρώτη φορά σχολιάζω άρθρο σου κι αυτό διότι οφείλω να πω πως για μένα αποτελείς βαρόμετρο στις χρηματιστηριακές μου αποφάσεις. Μας δίνεις δυνατή πληροφόρηση που από πουθενά αλλού δεν έχουμε όσο κι αν γίνεσαι συχνά «μάντης κακών» - για να χρησιμοποιήσω τη ρήση του Ομήρου. Συγκεκριμένα, έγραφα χθες στην ιστοσελίδα του Δημήτρη πως προβληματίζομαι αν έπρεπε να ρευστοποιήσω το χαρτοφυλάκιό μου, ενόψει των σημερινών εξελίξεων, έστω και με κούρεμα 12%. Τελικά, βγήκα χθες παντελώς από την αγορά και τα νέα με δικαίωσαν όσο κι εσένα. Κι έτσι δεν το μετάνιωσα. Θεωρώ πως μέχρι τις 23 Μαρτίου το ΧΑ θα δοκιμαστεί και μέχρι τότε θα απέχω. Οι πανηγυρισμοί τους για το κούρεμα έκαναν διπλό κακό σε όσους δεν έμαθαν να διαβάζουν τα ψιλά γράμματα. Διότι το όλο θέμα για τον Έλληνα μικροεπενδυτή ήταν η ενεργοποίηση των CACs και το πιστωτικό γεγονός και όχι η «πλασματική» επιτυχία τουPSI. Το χάπι για να αυτοκτονήσουμε μας το δίνουν χρυσωμένο. Έχουν μπλέξει τον κόσμο με τις μεθοδεύσεις τους παντοιοτρόπως. Δεν με διακατέχει απαισιοδοξία αλλά έλλειψη εμπιστοσύνης στο εξοντωτικό και σάπιο σύστημα εντός και εκτός χώρας. Στα κέντρα εκείνα που απεργάζονται σκοτεινά σενάρια σε βάρος όλων μας. Φώναζες για προστασία του κεφαλαίου και το ίδιο έλεγα κι εγώ. Επειδή η κατάσταση στο ΧΑ είναι κατευθυνόμενη δεν θα δούμε κατρακύλα και πανικούς, διότι δεν το θέλουν, τουλάχιστον επί Παπαδήμου, μεγάλου αρχιτέκτονα των χρηματιστηριακών πραγμάτων…. Θα δούμε μεν διολίσθηση με ανοδικά ξεπετάγματα πού και πού αλλά το δυνατό ράλι που ονειρεύονται οι πιο ελαφρόμυαλοι και άπειροι δεν έχει θέση σε μια οικονομία με τα χάλια της δικής μας. Ταύρος είμαι κι εγώ και γάβρος αλλά όχι λάβρος )). Σε συγχαίρω για την ψύχραιμη στάση σου κόντρα σε όλες τις ύβρεις και τις επιθέσεις και συνέχισε να λες την αλήθεια που όταν αντιφάσκει με την πραγματικότητα δεν αρέσει στους πολλούς.
http://www.bankingnews.gr
Image
arxaggelos

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ