ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby billsin » Sat Mar 10, 2012 12:07 am

Ενεργοποιήθηκαν τα CAC και τα CDS και ότι άλλο θέλετε. Και τώρα τι γίνεται; ΌΠοιος ξέρει ας καταθέσει τη γνώμη του ή και κάποιου τρίτου από ιστοσελίδα.
billsin

Unread postby dou » Sat Mar 10, 2012 12:17 am

Τωρα φίλε μου, έρχεται η ανάπτυξη!!!!

Μονο, μπειτε στη σειρά και μη σπρώχνεστε!!! :lol:

Α, και οποιος δεν εχει δουλειά, μην αγχώνεται. Απο Δευτέρα, θα βρει!!!
"Ανευ ΕΜΟΥ, ου δύνασθαι ποιείν ΟΥΔΕΝ"
dou

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby panagiotis » Sat Mar 10, 2012 12:23 am

http://www.bankingnews.gr/bank-insider/ ... kingnewsgr
Δεν ξερω αν το καταλαβατε αλλα μολις χρεωκοπησαμε και επισημα!
panagiotis

Unread postby AMALIA » Sat Mar 10, 2012 12:54 am

Τώρα που θα "γλυκαθούν" τα διεθνή λαμόγια από την είσπραξη των cds απο την χρεωκοπία μας, μετρήστε μέρες μέχρι την επόμενη επίθεση....
φυσικά ακολουθούν Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ ;)
AMALIA

Unread postby GENEA-OMEGA » Sat Mar 10, 2012 3:06 am

Μέχρι εδώ ήταν όλα αναμενομενα. όμως, η υπ΄θεση της πληρωμής CDs μπορεί να εξελιχθει σε μεγάλο πρόβλημα για ορισμένους οργανισμους. και ενω το ποσο των 3,5 δις φαίνεταιμικρό υπάρχει περίπτωση να τινάξει πολ΄υκομσο στον αέρα !

Ας υποθέσουμε όμως ότι ελέγχουν τα πάντα. τότε λ ογικα σε 2-3 εβδομάδες θα προκηρύξουν εκλογές για να πάρουν την συναίνεση του λαου στον βιασμο του υπο την απειλη τη γνωστη των δόσεων κλπ.

Το μονο στοιχείο που δείχνεικ΄'απως ύποπτο είναι η πραγματικη εμμονη συγκεκριμένων και πολύ σοβαρών σαιτ, για την περίδο 23/03 και λίγο πριν λίγο μετα, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η απόφαση να πάμε στη δ ραχμή έχει παρθει και θα μας δημιουρ΄γηοσυν τεχνητα εμπόδια σοτ να μην πάρουμε τη δόση "μας"

Προσωπικα ακομα συνεχίζω να πιστευω ότι θα πανε σε εκλογές αλλά με κάποια γκιλοτίνα να επικρέμαται όπως για παράδειγμα το ΔΝΤ ας πούμε να λεει δεν εκταμιέυω το με΄ριδιο μου αν δεν δω απιτέλεσμα εκλογών κλπ, κλπ, !!! - μάλιστα υπάρχει περίπτωση να πάνε σε προκήρυξη εκλογών πολύ πιεσμένα πρινα ρχίσεινα φαίνεται η μουφα της αισιοδοξίας και πριν σκάσουν τα μετρα του ιουνίου στα οποία σχεδον σίγουρα θα εξαφανίσουν 13 και 14 μισθο !!

Πάντως αν κάποιος το δει απο το ρπίσμα ενος ανθρώπου που δεν γνώριζε ποτε για προφητειες κλπ , θα πρέπει να είναι πολύ αφελής για να περιμένει εξομάλυνση στη διεθνη κατα΄σταση !!! Ξέρω -ξέρω υπάρχουν πολλοί τέτοιοι χαιβανοειδεις και είναι εκπληκτικο το τι κάνει η τηλεόραση !! παριστάνουν ότι πάμε για νεό ξεκίνημα ενω το σύμπαν βουλιάζει, η αμρικη χρωστάει, οιοικονομιες δεν παράγουν και η Συρία και το Ιραν περιμένουν στην γραμμη παραγωγής !!
GENEA-OMEGA

Unread postby arxaggelos » Sat Mar 10, 2012 10:34 am

124 Σχόλια to “Mετά τα πανηγύρια το πιστωτικό γεγονός…”

PETROS είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 10:36 μμ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ KAI ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΠΙΣΤΩΤΙΚΌ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 4 ΔΙΣ. ΣΤΑ CDS ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΎ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΔΗΘΕΝ 400 ΔΙΣ ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΛΟΓΩ CDS ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ. ΜΠΡΟΣ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 10:56 μμ

φίλε μου 4δις δολλάρια πληρώσαν να αγοράσουν την ασφάλιση. η ασφάλιση δεν πληρώνει πίσω μόνο 4δις αλλά ανάλογα το ποσοστό που ισχυει εκείνη την περίοδο

τα ασφάλιστρα είναι τζογόχαρτα, σαν λαχεία, σαν ποσοστά στοιχήματος ΟΠΑΠ, κάποτε δίνουν 1/1 κάποτε 1/15 άλλες φορές 1/25 κ.ο.κ.
Απάντηση
Απολλώνιος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 10:57 μμ

ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ PSI;
Απάντηση
PETROS είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:04 μμ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ. ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΜΠΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ. ΤΟ ΠΟΛΥ 4 ΔΙΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΠΣΙ ΞΩΦΛΕΙΣΕ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
Απολλώνιος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:09 μμ

PETROS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΝΕΣΘΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ…ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΤΙ ΛΕΩ!
Anergos_Pinei_Kwnio είπε

ο Πέτρος είναι ο νεαρός που λεει Σεισμος σεισμός σοσιαλισμός εμπρος για ενα νεο ογδόντα ενα στο 1:48
Σοφία είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:23 μμ

Ναι Πέτρο η ασχετοσύνη είναι υποδειγματική.
Αν δεν ήταν δεν θα είχαν βγει στη βουλή όλα αυτά τα λαμόγια που ξεπουλάν τα πάντα και κάνουν πλιάτσικο.
Demetris είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:02 μμ

Άσχετοι μπορεί, Μαλάκες όμως ΟΧΙ, ΑΡΚΕΤΑ!!!
Ως εδώ κύριε “Petros”.
Αυτά να μας τα πείς την “επόμενη” ΄μερα, η οποία ερχεται σύντομα, το κατάλαβες ;;;
Απάντηση
Αμετανόητος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:08 μμ

@Petros
Βλέπεις κάτι που δεν είδα στο επίσημο site της ISDA και μιλάς για 4δις ?
ή μήπως να περιμένουμε κανά μήνα να δούμε πως θα πάει το ντόμινο…
εσύ τι λές ?
Απάντηση
PETROS είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:14 μμ

ΚΟΙΤΑΞΤΕ . CDS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΜΑ. ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΑΞΙΩΝ ΟΠΩΣ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ. ΕΝ ΟΛΙΓΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΤΟΜΙΝΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ.
Αμετανόητος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:25 μμ

Δεν χρειάζεται να μου εξηγήσει το CDS…το 1996 πούλαγα βιβλία για να μαθαίνουν κάποιοι τα derivatives & swaps…
Αλλο σου είπα. Που είδες τα 4δις ?
Για το ντόμινο δεν σχολιάζω τίποτα περισσότερο…
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:35 μμ

ΠΕΤΡΟ, ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΞΥΠΝΑΩ.
ΑΠΛΑ, ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
BONDS LIST ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΣΤΟΝ ISDA, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΑ CDS.
ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΤΑ CDS ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 4 ΔΙΣ ?
ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΙΣΤΑ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ, ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ.
ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ.
ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ PSI ΕΙΝΑΙ 4 ΔΙΣ ?
ΟΧΙ.
ΑΡΑ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ 4 ΔΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΓΙΑ 106 ΔΙΣ ΖΗΜΙΑ ?
ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.
ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΕΤ NOTIONAL, ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ, ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ PSI, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.
PETROS είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:50 μμ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟΜΠΡΑ. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΓΙΝΕ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΌ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΗ ΝΕΟΗΜΕΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ. ΑΚΟΥΣΕΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:30 πμ

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
ΟΧΙ ΣΚΕΤΗ.
ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ 2010, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ?
PETROS είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:12 πμ

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΘΑ ΠΛΟΥΤΊΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 2 ΣΕ 1 ΠΑΚΕΤΟ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΌ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΌΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΟΤΟΛΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΝΟΘΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙ.
Chuck Norris είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:11 μμ

@PETROS
Α να χαθείς κακοπροαίρετε !

Το olympia ρε είναι το μόνο blog που μπορεί να σου πει το μέλλον!
Μέχρι προχθές έλεγε ότι PSI είναι κάτω του 50% ….
Και όλα τα άλλα gidia, φυσικά συμφωνούσαν και έλεγαν την ΕΡΤ ψεύτες που έκαναν λόγο για 75% συμμετοχή

Λέγε, ποιος Ελοχίμ σε έβαλε να θολώσεις τα νερά..!
ΛΕΓΕ!
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:17 μμ

κάτσε φίλε, οι κάτοχοι ομολόγων υπο βρετανικό δίκαιο δεν εχουν απαντησει ακόμα..
πρωτα θα καταλαγιασει η σκονη και μετα θα αρχισουν οι μηνυσεις, απο το ΠιΕςΑι της Αργεντινης το 2002 τωρα βγηκε η πρωτη αποφαση, εχουμε δρομο ακομα!! μην βιαζεσαι εχει για ολους
PETROS είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:20 μμ

ΝΕΦΕΛΗΜ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΩ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΤΟΜΠΡΑ ΚΛΠ
ΟΧΙ ΡΕ 40 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΕΤΟΧΗ. Α ΞΕΧΑΣΑ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΜΑΡΓΕΛΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ 26 ΔΙΣ
Απολλώνιος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:21 μμ

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΣΑΚ ΝΟΡΡΙΣ,ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ,ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΩ ΟΠΩΣ ΕΣΥ…
Μάνια είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:37 μμ

Ο ΤΣακ ενημερώνεται κατευθειαν απο τις πρεσβειες για τις οποιες δουλευει Απολλώνιε.
Δεν χρειάζεται ενημέρωση απ΄την τηλεόραση.
Τσακ ποτε θα ξεμπλοκαρετε το μηνυμα μου στην αλλη αναρτηση για τον Ροντος και τον ΓΑΠ?
Μετα απ΄αυτα τρέμουν .Αλλωστε ο ΓΑΠ δεν ηξερε τιποτα για τα CDS

Απολλώνιος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:42 μμ

ΜΑΝΙΑ

Δεν ήξερα ότι είχε πρόσβαση στις αυθεντικές πηγές,άρα να μην κάνω τον κόπο να ξανασυντονίσω στην συσκευή μου τον σκαι και το μέγκα…ευχαριστώ με γλύτωσες από μπόλικη δουλειά!!! :)
Μάνια είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:06 πμ

ΦΙλε μου Απολλωνιε κανω επικες μάχες τελευταια στο Ολυμπία για ν΄αποδειξω οτι είναι εμμισθος του ΓΑΠ
πρακτορακι Πρεσβειών.και χαφιες με την βουλα.Μπορουν ακομα και να μπλογκαρουν μηνυματα που πανε απαντηση σ΄αυτον.Δεν τα μπλοκα΄ρει η Ολυμπια γιατι ξερω την διαφορα απ΄την εγκριση σχολιου και το μπλοκάρισμα.
Το μοτιβο του -και αλλων δυο εδω-είναι συγκεκριμένο.Χτυπαει παντα ΚΑραμανλη,ηγουμενο Εφραίμ, ΠΟυτιν και απ΄οτι εχω καταλάβει ειναι φιλομνημονιακός.ΕΚει δεν τον διαβάζω .Δεν αντέχω.
Αλλά κουραστηκα.Ας λάβει και η Ολυμπια τα μέτρα της και ας αναλάβει και κανενας αλλος
Nick είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:12 μμ

Γκούχου, γκούχου, και είμαστε ακόμη στην αρχή

Απο zerohedge που είναι διεθνές οικονομικό site και ξέρει τι λέει:

KA Finanz, an Austrian bad-bank supported by the Austrian government, faces as much as a €1 billion need for funding to cover its exposures to Greek CDS. In a statement this morning, which we noted in a tweet, the bank noted “activation of the CDS with an assumed loss ratio of about 80% would mean an additional provisioning charge of EUR 423.6 million”. KA Finanz’s total amount of Greek CDS exposure is around EUR1bn
Απάντηση
Κώστας είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:52 μμ

Κααααλά,

Αν μια αυστριακή bad μπανκ που δε την ξέρει ούτε ένας σεβαστός κοσμοπολίτης καταθέτης είναι exposed σε cds αξίας ευρώ 1b, φαντάσου τι τρέχει με τα γερμανικά, αμερικανικά, γαλλικά good μπανκς που είναι πασίγνωστα και φερέγγυα. Η κάλυψή τους δεν αντέχει άλλο. Άντε αυστρία, welcome to the club. χααχαχαχαχαχαχαχ γκουχου γκουχ, γαμώ τα πούρα μου γαμώ γκουχ
γεια σου Νικ γκουχ γκουχ
Nick είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:05 πμ

Είχε αναφερθεί εδώ μέσα νομίζω από τον ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ για το πόσο εκτεθειμένες είναι οι Αυστριακές Τράπεζες, όχι μόνο στα δάνεια που έδιναν με τη σέσουλα στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και στα διάφορα “στοιχήματα”. Λές να μπεί και η Αυστρία σε Μνημόνιο;;; :lol:
THOMAS είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:19 πμ

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΠΟΥ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ..ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΒΟΥΡΤΣΑ …..

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ …ΑΞΥΡΙΣΤΟ ΓΙΔΙ ??

..ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΡΕ ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΕ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ??

..ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΡΕ ΚΟΥΝΙΣΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ???????????????????

..ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ..
Απάντηση
THOMAS είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:26 πμ

..ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ …ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ …

ΔΙΟΤΙ ..ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ …
θα _πληρώσετε _προδότες είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:53 πμ

ασφαλώς αστειεύεσαι έτσι? πως αλλιώς να εξηγηθεί η ασχετοσύνη σου που δε κάνεις τον κόπο να την κρύψεις καν….
Απάντηση
velos είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 10:42 μμ

…θέλω να σας ενημερώσω …αν ακόμη δεν το έχετε πάρει είδηση…το κέρδος είναι 22000%.
αν ρευστοποιήσω ρε φιλαράκο…πες μου τη γουστάρεις να σου αγοράσω… τηλεοπτικούς
διαύλους.. εφημερίδες… όποια επιχείρηση γουστάρεις…πες μου… τώρα έχω πραγματικά
λεφτά… να ναι καλά τα παιδιά….22000% κέρδος αγόρι μου …
Απάντηση
ataktos είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 10:48 μμ

Ενδιαφέρον: H ελληνική βιομηχανία (υψηλή τάση) πληρώνει 65 ευρώ τη μεγαβατώρα όταν το μέσο κόστος διεθνώς για την παγκόσμια βιομηχανία κυμαίνεται στα 28,7 ευρώ η μεγαβατώρα.χιχχι
Eισαγγελική έρευνα για τα χρέη του Oμίλου Mυτιληναίου προς τη ΔEH και τη ΔEΠA
news.kathimerini.gr
Απάντηση
THOMAS είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:37 πμ

ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΄΄ΚΟΚΑΚΙ ”..
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 10:53 μμ

Lehman Brothers 2008 CDS net worth 7billion USD -> 20trillion USD bail out

Greece 2012 CDS net worth 3billion USD -> ?????

αναλογικά αν το πάμε παίζει και να χαθούν 2-3 τρις δολλάρια στα χαρτάκια

ααχαχαχαχαχαχα
Απάντηση
Nick είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:17 μμ

Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις “δημοπρασίες” στις 19 Μαρτίου γιατί τέτοιες βλακείες έλεγαν και για τη Lehman περί “μικρού και έλεγξιμου ποσού” και είδαμε τι έγινε.

Μάλλον δεν το γλυτώνουμε το domino…
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:19 μμ

αυτο λέω και εγώ το ότι ακόμα δεν ξερουμε το μεγεθος του κουτιου που ανοιχτηκε..
Nick είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:24 μμ

Ωχ, σε άλλον ήθελα να απαντήσω και κατά λάθος απάντησα σε εσέ. Συγγνώμη!!
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:55 πμ

εκεί όμως τυπώθηκε δολλάριο εδώ;
האילומינטי είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 10:54 μμ

Καλοφάγωτα καλαφάγωτα ….. Το Μπένι ακόμα πανηγυρίζει………………. Να δούμε τι θα έχουμε να τρώμε τον Ιούνιο
Απάντηση
Σοφία είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 10:55 μμ

Τον Μπένυ πανηγυρικά!
Απάντηση
Nancy είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:31 μμ

ούτε αδέσποτα ΔΕΝ τον πλησιάζουν, άσε που δεν είναι όλα εμβολιασμένα με αντιλεϊσμανισικό ορό..
Απολλώνιος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:44 μμ

ΣΟΦΙΑ

Εσένα σου χρειάζεται δὠρο ένας τσελεμεντές,μας ανακάτεψες βραδιάτικα! :P
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:56 πμ

αυτός είναι μόνο για φτύσιμο τι λες τώρα…
velos είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 10:55 μμ

22.000% κέρδος τώρα όλα τα υπόλοιπα…. χαιρετίσματα στα φιλαράκια
και έπειτα…ΡΕ να σε πάρω στα σοβαρά;
όλα τα σφάζω όλα τα αγοράζω…μην παρακαλάς.
αγαπούλα πούλα.. 22000% κέρδος, ούτε στα παραμύθια…
Απάντηση
Petros είπε

Πείτε τε μας ρε παιδιά τι σημαίνουν όλα αυτά. Δηλαδή αυτοί που τζογάρισαν τα ομόλογα της Ελλάδας αγοράζοντας τα ασφάλιστρα κινδύνου έγιναν πλούσιου τώρα. Εκείνα που έλεγε ο Καμμένος για την Unigestion? Δηλαδή ο Γιωργάκης και Αντρίκος τώρα και όσοι τους υποστήριξαν πχ Αντωνάκης είναι τώρα πλούσιοι περισσότερο. Και τι γίνεται έπειτα; Αφου δεν κερδίσαμε τίποτα. Μας φόρτωσαν και άλλα δάνεια και τελειώσαμε. Τι άλλο έχει αυτό το ταξίδι; Παίρνουμε ένα ξύλο και όπου βρούμε πολιτικό που υποστήριξε αυτά τον κάνουμε μαύρο στο ξύλο;
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:13 μμ

όχι φίλε μου, δεν δερνουμε τους αυτούς. τους βάζουμε να δουλέψουν να αποπληρώσουν το μερίδιο..
μετά όμως θα ασχοληθούμε με κάτι παλιοτόμαρα πασοκτσήδες και προοδευτικούς σαν εσένα. εκεί να δείς γέλιο..
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:14 μμ

α και μην προχωρησεις και εσυ σε δηλωση όπως ο ΓΑΠ ότι δεν ήξερε τι ειναι τα ΣιΝτιΕς γιατί θα πεθανουμε από το γέλιο..

σε λίγο καιρό που θα αποκτήσεις αιμοροίδες να δεις τί γελιο θα ριχνεις
Petros είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:21 μμ

Δεν ειμαι ο Πετρος ο απο πάνω. Πρώτη φορά έκανα ποστ σε αυτό το άρθρο.. Τελως πάντων. Πρέπει να διαλέξω άλλο όνομα. Αυτο ειναι πολυ κοινο.
Διαμάντω (πρώην Ελληνίδα το λέω και το φωναζω) είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:10 μμ

ΟΛΥΜΠΙΑ
Πλακωσαν παλι τα πρακτορακια, τσουζει η αληθεια και το ξεβρακωμα ! :lol:
Απάντηση
popolaros είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:10 μμ

Στο Καστρί σήμερα έχουνε γιορτή.
Μέχρι εδώ ακούγονται τα γέλια τους.
Απάντηση
האילומינטי είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:15 μμ

Είχε παλιώσει και η Porse του Νίκου ο Γιώργος ήθελε το καινούργιο ipad όλα καλά ηρθαν , στους γιατρούς να τα φάνε ,να δούμε πως θα το παρουσιάσουν τα χουντοκανάλα και τι θα μπει το μπενι όμορφα πράγματα εβραικά .
Απάντηση
Σοφία είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:25 μμ

Αφού η πόρσε ήταν της οικιακής βοηθού!
Θα τον πήγαινε στη στάση να πάρει το λεωφορείο.
Απάντηση
TOP GUN είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:15 μμ

ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΑ CDS ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Η ΦΟΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ(ΜΙΚΡΟ) ΚΑΝΟΝΙ ΕΣΚΑΣΕ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΑΒΑΡΟΝΕ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Απάντηση
Nick είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:20 μμ

Κοίτα μη το κανόνι εξαπολύσει πυρηνικό βλήμα γιατί τη μόλυνση δεν τη γλυτώνουμε

Απάντηση
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:23 μμ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΦΕΛΗ ΠΕΤΡΟ :
1. Η ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕ CDS.
EINAI H ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ (BONDS LIST ΛΕΕΙ ΠΕΤΡΟ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ISDA ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΘΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ CDS ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ (Όποιος ξέρει Αγγλικά ας διαβάσει τις 3 σειρές πάνω από τον πίνακα).
2. ΤΑ 4 ΔΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NET NOTIONAL, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΘΕΣΕΩΝ.
3. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 400 ΔΙΣ Ή ΟΧΙ ? ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΕΚΟ + ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ 700 ΔΙΣ Ή ΟΧΙ ?
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ CDS, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Ή ΟΧΙ 700 ΔΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ?
4. ΑΝ 12.000 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ CDS ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΟ 4 ΔΙΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ CDS ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΚΔΟΘΕΙ ΓΙΑ 4 ΔΙΣ / 12.000 = 333.333 ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΗ 333.333 ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ?
5. ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ 4 ΔΙΣ, ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ ?
6. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΓΥΜΝΑ, ΤΑ 2ΠΛΑ & 3ΠΛΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ISDA ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Απάντηση
Αμετανόητος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:29 μμ

Εγώ ρώτησα όπως είδες,αν είδες…τα 4 δις που λέει ο Πέτρος από που προκύπτουν ?
Γιατί αν είναι μόνο 4δις το πρόβλημα…να κάνουμε ένα ρεφενέ να τα μαζέψουμε…
Μάλλον κάποιοι βιάζονται…
Απάντηση
Απολλώνιος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:30 μμ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 19-3 ΚΑΙ ΜΕΤΑ;ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ.
Απάντηση
Αμετανόητος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:37 μμ

Εγώ δεν ξέρω να σου πώ…
Κάποιοι θα πληρώσουν…ποιοί και πόσα δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω…
Στη Lehman τα ασφάλιστρα ήταν 500 μονάδες βάσης και το ενεργητικό της ήταν 639δις δολλάρια.
Τον επόμενο μήνα τον Οκτώβριο του 2008 “διαγράφηκαν” πάντως 10τρις δολλάρια….!!!!!!!!!!!! από τα χρηματιστήρια…
Απολλώνιος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:40 μμ

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ,ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΑΝΤΩΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:25 πμ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ 100 ΔΙΣ ΧΡΕΟΥΣ :

ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΕΣΤΩ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΞΙΑΣ 100 ΔΙΣ = 100,00 ΔΙΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ (ΕΣΤΩ 5% – 500 ΜΒ) = 5,00 ΔΙΣ
ΘΕΣΗ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ ΕΣΤΩ Χ 5) = 500,00 ΔΙΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ (5%) = 25,00 ΔΙΣ
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙ (ΣΥΝΗΘΩΣ 10%) = 2,50 ΔΙΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΕΛΑΤΗ (ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ) = 22,50 ΔΙΣ + ΤΟΚΟΙ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ
————————————————————————————————————————————————-

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΓΕΓΟΝΟΣ, Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ CDS 22,5 ΔΙΣ + ΤΟΚΟΥΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΑ ΤΑ 2,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΑ 22,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ + ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ.

ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ CDS :
500,00 ΔΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΑ
- 22,50 ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ
- ΤΟΚΟΙ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ
———————————————————————————————————————————
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ME TON EKΔOTH TOY CDS.

Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΕΙΝΑΙ 500 ΔΙΣ ΜΕΙΟΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ 500 ΔΙΣ -22,50 ΔΙΣ – ΤΟΚΟΙ,
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΤΗ ΜΟΧΛΕΥΣΗ,
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ.

ΑΡΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΜΕΙΟΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕΓΕΘΗ :
1. ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ
2. ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ
3. ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ, ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΠΛΕΚΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Η ΚΑΡΑΡΗ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΧΛΕΥΣΗ

ΚΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΤΑ 500 ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΑΤΟΣ.

ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙ ΖΗΜΙΑΣ 500 ΔΙΣ, Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ.

ΑΛΛΟ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ.
ΑΛΛΟ Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ.
ΑΛΛΟ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.

ΑΝΑΓΟΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΟΠΟΗΜΕΝΑ :
Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΖΗΜΙΑ 500 ΔΙΣ,
Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ (ΜΕ 5% ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ) 500 – 22,5 – 2,5 = 475 ΔΙΣ
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΡΠΑΞΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ, ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΖΗΜΙΑ ΑΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ.

ΑΝ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ, ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ
ΝΕΤ NOTIONAL, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΛΗΡΩΤΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 4 ΔΙΣ ΠΕΤΡΟ.
ΤΟ ΝΕΤ NOTIONAL.

Η ΖΗΜΙΑ ΟΜΩΣ TOY ΕΚΔΟΤΗ (ΑΝΑΓΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ) ΕΙΝΑΙ 500 ΔΙΣ.
PETROS είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:40 μμ

ΚΑΛΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ
Απάντηση
THOMAS είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:11 πμ

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ..ΕΧΕΙΣ ΦΑΟΥΛ //.
Κλακαδόρος στο Κάδρο είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:10 πμ

Πέτρος φάουλ;;; Μπικόζ;;;
Τετελεσται! είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:24 μμ

Committee resolved unanimously that a Restructuring Credit Event has occurred with respect to The Hellenic Republic . (Greece).
με την Hellenic Republic ειχαν συναψει τα πρωην δανεια, μετην Greece τα “φτιαξαν” τωρα!

Ας το κρατησουμε το κωλοχαρτο!
Ειναι η τελευταια μαρτυρια πως υπηρξε κρατος των Ελληνων! Υπηρξε για 191 χρονια η Ελληνικη Δημοκρατια!
Με την βουλα το εθνος παρεδωσε στην υποτελη Γραικια….Με την βουλα!
Απάντηση
Σοφία είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:29 μμ

Και στο μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο που έχει υπογράψει η γουρουνόφατσα ο βενιζέλος λέει ” το γρέκιο χρέος” δεν υπάρχει στον κόσμο.
Αυτά τα γουρούνια πρέπει να τα σφάξουμε οικογενειακώς για να εξασγαλισθεί ότι σ’ αυτήν τη χώρα δεν θα συνεχίσουν να τη λυμαίνονται οι σάπιοι σπόροι τους.
Απάντηση
Αμετανόητος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:31 μμ

αυτό το έκανε ένας με μούσι λίγο βόρεια κι είχε πολύ κρύο τότε, τον Οκτώβρη…
Σοφία είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:36 μμ

Έλα μου;;;
Τετελεσται! είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:39 μμ

ολα καλα σου ρε Σοφουλα και συμμεριζομαι την οργη σου!
Τα λεπιδια σου τ αρματα σου τις θηλειες σου ωρε δεν αντεχω!
βαστα, ειναι πολλοι που σε παρακολουθουν, σε διαβαζουν! Αγαντα ωρε!
Αμα το αιμα κυλισει, στο ξαναπα, δεν σταματαει σε πορτονια με αποτροπαια συμβολα και σημαδακια!
Αλλοι το ορεγονται αλλοι θα γεμισουν τα ποτηρια τους τα κρανιομορφα και θα μεθυσουν απο την τσιγκινη μυρωδια του!
Με συμΠαθεια!
Μάνια είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:53 μμ

@ΝΑι αΑΜετανοητε
μονο που εσφαξε παρα μα παρα πολλουυυς που δεν ηταν γουρούνια
Μάνια είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:54 μμ

ξεχασα ενα και ,
Εσφαξε και
Αμετανόητος είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:10 πμ

Ο συγκεκριμένος ήταν πολύ προσεκτικός…Ο επόμενος ναι, ήταν ένας πολύ καλός χασάπης…
Πάντως η μπάλλα μπορεί να πάρει και 2-3 ξώφαλτσα.
Εδώ, από τον Β’ΠΠ και μετά μας έχουν πνίξει τα σκατά.
Μάνια είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:16 πμ

Το προβλημα μ΄εμας θα είναι τ΄αντίθετο.Να μην ξεχάσουμε κανεναν γιατι είναι πολλάαααααα τα γουρουνια.
Γι αυτο ελεγα τις προάλλες στον Αnaconda να γίνει μια αναρτηση στο ΟΛυμπια και να γραφτουν ολα τ΄ονοματα και οι πραξεις που εκαναν κακο στην Ελλαδα τουλα΄χιστον απο το 74 και μετα.
ΚΑΙ αν προσθετει ο καθένας οτι ξερει , οτι θυμαται.ΚΑι αναλογη ποινη δίπλα.
Γι αυτους που πέθαναν ας τους κρίνει ο Θεός/
Ειχα κα΄νει και το σχεδιάγραμμα.
Δεν μπορω ν΄ακουω μονο κρεμαλες στους 300.
Δηλαδη οι προηγουμενοι, αυτοι που δεν είανι στην Βουλη, οι δημοσιογράφοι, οι ‘συγγραφεις’ ?
Ο Anaconda μου ειπε αυτην είναι δουλειά των δικαστηρίων.
ΑΛλά επειδη αυτο αργει και αν και εγω βιαζομαι , σκέφτομαι τα λαικα δικαστήρια.
Αμετανόητος είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:41 πμ

Εδώ και 2-3 χρόνια Μάνια ο ανεμοστρόβιλος μαζεύει ενέργεια…
Σε λίγο αρχίζει την κούρσα…και θα τα σαρώσει όλα κορίτσι μου.
Οσο καθυστερεί την κούρσα…τόσο πιό καταστροφικός θα γίνει…
Δυστυχώς κάποιοι δεν μέτρησαν καλά τις καταστάσεις…και το ωραίο είναι ότι νιώθουν πολύ σίγουροι…
Μάνια είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:02 πμ

Ω!Μ΄άρεσε πολυ το μήνυμα σου.
Μια σιγουρια αλλη απ΄τις συνηθεις απειλες για κρεμάλες.
“Εχουν γνώσιν οι φύλακες”δηλαδή?
dimitris είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:30 μμ

http://dealbook.nytimes.com/2012/03/09/ ... activated/

Nearly $70 billion of swaps are currently outstanding on Greek debt. But some market observers focus on a net number, which is $3.2 billion in the case of default swaps on Greek bonds. That number is effectively the maximum amount that sellers of default protection would have to pay out in the event of a default.
Απάντηση
PETROS είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:44 μμ

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΗΓΕΣ. ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΟΡΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΩΤΗ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΛΠ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΚΥΡΙΕ ΤΟΜΠΡΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ.
Απάντηση
Αμετανόητος είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:57 μμ

Και δηλαδή…οι “έμπειροι αναλυτές” είναι τόσο σίγουροι για τα 3,2 ?
επετρέψε μου να θέλω λίγο χρόνο ακόμα…σε κανά μήνα πάντως θα τα ξαναπούμε…
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 3:04 πμ

ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΣΥ ΠΕΤΡΟ ?
ΜΕΧΡΙ ΕΧΤΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΑΤΟΣ.
Μάνια είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 3:10 πμ

Γιατι ξερει και αυτά που γράφει.
Αλλοι τους τα υπαγορεύουν κ.Τομπρα.
Εσεις βγαινετε με τ΄ονομα σας και καταγγελετε πράγματα – και για τριτη φορα συγχαρητηρια-και εδω ο καθενας μ΄ενα ψευδωνυμο μπορει να γραφει οτι θέλει και να πεταει λασπη.Υπαρχουν δυστυχως πολλοι πληρωμενοι, χαφιεδες και πρακτορες στα μπλογκ.
Δ.Ν.Τ. είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:45 μμ

ΑΝΤΕ,… ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΜΕΓΑΛΟΕΠΩΝΥΝΕ “ΑΔΕΛΦΕ” ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ…!!! και ΕΠΙΣΗΜΑ “ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ”, ΤΟ… ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΕΦΑΝΘΗ Η ISDA…!!!

Έγινε όπως το είχαμε προβλέψει στην προηγούμενη αναρτησή μας…
Ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε ότι στην Ελλάδα συνέβη πιστωτικό γεγονός.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (cds), με μόνο ερώτημα το πότε, καθώς μέχρι την ύστατη στιγμή μιας πολύωρης συνεδρίασης τα μέλη της ISDA τόνιζαν πως τα cds θα πληρωθούν μόλις ενεργοποιηθούν επισήμως (δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) οι ρήτρες συλλογικής ευθύνης στο Ελληνικό χρέος.
Υπομονή “αδέλφι” της Ερυθραίας, μόνο γιά λίγες ημέρες.
Τυπικό είναι πλέον το ζήτημα της κονόμας με τα
CDS, τού αιώνα..!!!
Να σου πώ και κάτι…
Καλά ξηγήθηκες.
Ο καθένας άν είχε την εσωτερική πληροφόρηση πού είχες εσύ και μάλιστα από τον Μάϊο του 2009 ότι θα μπαίναμε στο ΔΝΤ , τό ίδιο θα έκανε…
Τό μόνο πού δεν ξέρω είναι άν θά είναι γιά σένα και “καλοφάγωτα”, διότι αυτό εξαρτάται από την… Εξεταστική τού Σαμαρά…!!! politiko safari ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ??? ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ?
Απάντηση
Δ.Ν.Τ. είπε
Μαρτίου 9, 2012 στις 11:57 μμ

Ιδού η λίστα τραπεζικών καταθέσεων των της Βουλής ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100516.33ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100516.33ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100516.33ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ 329466.79ΕUROMARFIN

ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ 253862.14EUROEUROBANK ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ366770.78€EFG BANK
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ125811.29€ALFA BANK
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ357000.00USDΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ263728.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ86000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ83000.00ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ86000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ83500.00ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51000.00MARFIN

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ 244000.00ΕΥΡΩEUROBANK !!!! ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΥΝΤΑΞΗ 327 ΕΥΡΩ
Απάντηση
Mαν.Αρκάς είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:51 πμ

Εχουμε και λέμε
Ντινόπουλος 301.548
Ράπτη 583.328
Παπουτσής Δ. 491.981
Παπουτσης Χ. 620.728
Πεταλωτή 386.500
Και μετά απορούμε γιατί είναι κολλημένοι μέσα εκεί με οξυγονοκόλληση
:evil:
Απάντηση
Nikos Giannou είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:00 πμ

Η επιστροφη στη δραχμη θα συντελεστει ειναι νομοτελειακο γεγονος , οπως ηταν και χρεωκοπια που ξορκιζαν ολοι πριν απο λιγο καιρο ως καταστροφικη αλλα δεν εγινε απολυτως τιποτα σημερα
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:17 πμ

με χρέος σε Ευρώ πλέον δεν μας συμφέρει και πολύ εκτός και αν αποφασίσει Ο ΛΑΟΣ και όχι τα καθηκια που μας κυβερνάνε να γυρίσουμε…
Απάντηση
Maria είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:25 πμ

πάντως οι ισλανδοί αρνήθηκαν το σε ξένα νομίσματα χρέος τους. Η μόνη λύση πιστεύω πως θα έρθει μέσω του δικού τους παραδείγματος, άρνηση του χρέους κι ας χτυπιούνται όπως κάνανε με τους ισλανδούς, οι υπεύθυνοι στα δικαστήρια με ουσιαστικές δίκες κι όχι θέατρα και πατριωτική κυβέρνηση. Τι παραπάνω έχει αυτή η παγωμένη γη όπως λέει το όνομα της από εμάς;
Nikos Giannou είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:41 πμ

Δεν εχει καμια σχεση η νομισματικη υποτιμηση με το εξωτερικο χρεος
Το χρεος παραμενει σε ευρω και ειναι συγκεκριμενο
Οταν εχεις εθνικο νομισμα , δεν εχει καμμια σχεση η συνδεση μισθων συνταξεων , ρευστοτητα τραπεζικου συστηματος , πληρωμη φορων , με το εξωτερικο χρεος
Οπερ σημαινει οσες υποτιμησεις και να τραβηξεις , η οσες αυξησεις – μειωσεις σε μισθους κανεις δεν παιζει κανενα ρολο ,οι ξενοι θα θελουν ευρω , δηλαδη οτι βγαζεις απο τα εσοδα των εξαγωγων σου και τον οποιο εξωτερικο δανεισμο απο αλλες χωρες
Η μονη περιπτωση να συνδεθει το εξωτερικο χρεος με το εθνικο νομισμα , θα ηταν η δραχμοποιηση του χρεους , φυσικα κατι τετοιο δεν θα γινει ποτε γιατι δεν θα βολευε τους δανειστες μας
Maria είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:46 πμ

Νικο με μια πατριωτική κυβέρνηση πολλά μπορεί να γίνουν. Ούτε αυτο που έκαναν οι ισλανδοί ήταν προς το συμφέρον των δανειστών όμως τους το επέβαλε ο κόσμος (ο οποίος άκουγε τα ίδια που ακούμε κι εμείς σήμερα από γερμανούς και άλλους φίλους). Εκείνοι είχαν ήδη τον πατριώτη, αυτόν που οδήγησε στο δημοψήφισμα. Εμείς πρέπει να ψάξουμε περισσότερο για τη λύση.
ΑΡΕΥΣ είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:14 πμ

Νίκο άρνηση χρέους σημαίνει ότι δεν υπάρχει, το διαγράφεις μονομερώς και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Στο εθνικό νόμισμα θα πάμε γιατί πρέπει να ελέγχουμε την οικονομία μας, εμείς και όχι οι τραπεζίτες. ΑΠό εκεί πρέπει να ξεκινάν όλα. Δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε ένα χρέος που είναι παράνομο.
Nikos Giannou είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:48 πμ

Maria βλεπεις καμμια πατριωτικη κυβερνηση , εγω παντως οχι
Ολοι επισυρουν τον μπαμπουλα του ψευρομαγκα στη ευρωζωνη , οτι θα αρνηθουμε το χρεος μας και θα τους κανουμε ντα αλλα απο την αλλη ζητανε να συνεχιστει ο δανεισμος απο την ΕΚΤ με 1%
Μιλαμε παιρνουν ληγμενα ναρκωτικα οσοι πιστευουν αυτες τις ανοησιες

Δεν εχουν καταλαβει οτι οι μασκες πλεον επεσαν , οι ευρωπαιοι δεν μας φοβουνται εχουν θωρακιστει αποδειξη οτι εγινε πιστωτικο γεγονος και δεν ανοιξε μυτη σημερα , ουτε βεβαια μπορει μια ελλαδα του 2% να επηρρεασει την χρεωκοπια της ευρωζωνης , μπορει να αποχωρησουν καποια κρατη αλλα οι ισχυρες χωρες θα συνεχισουν να εχουν κερδη
Ειναι δυνατον να πιστευετε οτι μια γερμανια των 1,1 τρις εξαγωγων θα φτωχυνει αν γυρισει σε μαρκο η αν φυγουμε εμεις?
Μια γαλλια η ολλανδια?
Εδω δεν φτωχυνε η ισλανδια που δεν παραγει σχεδον τιποτα

Απεναντιας θα οφελειθουν αφου σαν παραγωγικες οικονομιες θα υποτιμανε τα νομισματα τους και θα εχουν ανταγωιστικες εξαγωγες , ουτε θα εχουν τον νταλκα των αγορων με τα cds και τα παραγωγα διοτι η οικονομια τους θα ειναι καλυτερα ελεγχομενη
Ολες αυτες οι χωρες παιζουν εκ του ασφαλους , οπερ σημαινει μενω στο ευρω και βγαζω φρι λεφτα απο τον υπερδανεισμο στις αδυναμες χωρες , καταρεει το ευρω ε δεν εγινε και τιποτα γυρνω στο εθνικο νομισμα και πορευωμαι οπως εγινε τοσους αιωνες
Οποτε οταν δουν οτι η ελλαδα εφτασε στο σημειο μηδεν και τα οφελη τους ειναι περισσοτερα στην δραχμη παρα να μας χρηματοδοτουν ,θα μας αναγκασουν να βγουμε απο μονοι μας
Αλλωστε αν δειτε τα μετρα που ερχονται αυτο δειχνουν
Κώστας είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:01 πμ

subprimes = παιχνίδι με σφεντόνες

cdss = πόλεμος με πυρηνικά
Απάντηση
Τετελεσται! είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:03 πμ

9 Μαρτιου Μερα γιορτης!

Σαν να ‘ταν όνειρο απόψε, γέλια χαρές με ξυπνήσαν
Λες και να γιόρταζε όλη η Γηηηηηηη!!!!
“ορσε ΜΑΛΑΚΑ” ελεγαν ” να ζήσεις χίλια χρόνια”,
Καθένας ΕΡΙΧΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ευχήηηηη!

Νόμιζα πως ονειρευόμουν,
Ψίθυροι μοιάζαν μακρινοί
Σαν να τραγούδαγαν Ρεμαλια
Ορνια και Παγκαλοιιιιι!
ολα τ´ αρπαζουν και το ξέρω,
Αυτοι θα μου πουν τι ξεπουλω;

Κάποιος τη χωρα μου μοιραζει, ΚΑΙ με νοιάζει!
Κάποιος ΞΥΠΝΑΕΙ και το βρήκααααααα!
είμαι ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση
ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:04 πμ

Γιατί τσακώνεστε και δεν ρωτάτε τον “ειδήμονα” Καμμένο (!) να σας πει και πόσα θα πληρώσουν οι εκδότες cds αλλά και πόσα θα εισέπρατε το ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ αν κράταγε τα CDS που ο “ειδήμονας” τα κοστολογούσε μια 20, μια 40 και μια 60 δισ ευρώ!!!

Υποθέτω πως ο αστοιχείωτος τέως Υπουργός του Κουρασμένου της Ραφηνας είναι ο καταλληλότερος να μας ενημερώσει τώρα που έχει στο πλευρό του και την “Παναγιά την Ψηφοθηρούσα”

Το πιστωτικό γεγονός που περίμενε εγινε. Ιδου η Ρόδος ιδού και το πηδημα. Κάνε κοστολόγηση “λεβέντη” μου να σε καμαρώσω!

Α και μην ξεχάσω. Να (ξανα)βγάζετε που και που τα video με τους φλογερούς λόγους του όπου “κοστολογεί” τις “απώλειες” του ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ μια 20, μια 40 και μια 60 δισ ευρώ έτσι για να σπάμε πλάκα μέσα στις γενικότερες σκοτούρες μας…
Απάντηση
Κάποιος είπε

Βρε πανηλίθιε, το μένος σου για τον Καμμένο δε σε αφήνει να δεις απλά πράγματα..

Αυτός που αγόρασε το ασφάλιστρο του ΤΤ κοψοχρονιά, είχε τόσο καιρό τη δυνατότητα να το μοσχοπουλήσει (προφανώς το έκανε) αποκομίζοντας δεκάδες δις μόνο από αυτό! Αν το ΤΤ δεν το πουλούσε τότε αλλά μερικούς μήνες αργότερα θα έβγαζε πολλαπλάσια χρήματα!

Tα 20 40 60δις ήταν η τρέχουσα αξία του ασφαλίστρου την στιγμή της κάθε δήλωσης του Πάνου..

Και η βλακεία έχει τα όριά της…

Αν επίσης πιστεύεις ότι το πάρτι τέλειωσε… θα απογοητευτείς…
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:18 πμ

το επίθετο σου και μονον δικαιολογεί πολλά..αίντε αγόρι μου να το αλλάξεις σε κάτι πιο σοβαρό.. μασάει η κατσίκας ταραμά; γίδι
Απάντηση
X είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:45 πμ

ότι πεις “Anergos_Pinei_Kwnio”
Καποιος είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:46 πμ

Δε σου φταίει το επίθετό μου. Αυτά που λέω σε ενοχλούν…
Μάνια είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:49 πμ

@Καποιε
δεν το ειπε για σενα ο “ανεργος”.
Για τον κ.Κατσικά απο πανω το ειπε.
Καποιος είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:53 πμ

σωστό… Συγνώμη Anergos_Pinei_Kwnio
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:10 πμ

καλά μη κάνεις έτσι κρύψου και λίγο καλέ! χεσμένος είσαι , τόσο πολύ πια φοβάσαι τον Καμμένο;
Απάντηση
dimitris καρδιτσα είπε

καλα αφου εσυ νομιζεις οτι σε σωσανε ξαναψηφισε τους αλλα μην μας πριζεις με μαλακιες. τον καμμενο δεν μπορεις να τον φτασεις ουτε στο ακρινο το δαχτυλακι του. εχει ρισκαρει τα παντα ενω θα μπορουσε να ειναι εκει αραχτος στη νου δου και να περιμενει τη σειρα του. δε τοκανε ομως δε ψηφισε τα μνημονια εφυγε απο την νου δου καιξεμπροστιασε και τους παπανδρεου. και πολλους αλλους.
Απάντηση
Enzo είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:30 πμ

βασικα γαμιουντ@ι ολοι οι πολιτικοι.
ΧΑ να ξεβρωμισει ο τοπος.
και πολεμος να γινει ακομα καλυτερα, τοτε ειναι που θα ξεκαθαρισει η χωρα.
Απάντηση
Enzo είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:31 πμ

btw δεν απαντω σε κανεναν, καλο σας βραδυ.
ΧΑ 35%-40% παμε γερα.
Απάντηση
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:28 πμ

Γεια σου, σύντροφε!
X είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:43 πμ

Δυστυχώς έγινε αυτό που υποτίθεται ότι θα αποφεύγαμε με το μνημόνιο 2: Το πιστωτικό γεγονός! Αυτόματα αυτό μας θέτει εκτός αγορών για τα επόμενα 7 χρόνια τουλάχιστον. Με ύφεση 7% σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις το πρωτογενές έλλειμμα θα παραμείνει ως έχει (αν πιστέψουμε τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ…).

Επίσης το 3.24 δις όπως λέει το δημοσίευμα είναι η ονομαστική αξία των ασφαλίστρων… Η Επιτροπή καθόρισε ότι η δημοπρασία για τα απλήρωτα CDS θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου όποτε και θα γίνει ο πρώτος χαμός (παραπέμπω στην αντίστοιχη δημοπρασία της Lehman Brothers που ήταν η αρχή απλώς της κρίσης…). Όσοι γνώριζαν έχουν βγάλει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες Δις. Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσουν σαν χιονοστιβάδα εξελίξεις οι οποίες θα είναι μια μεγεθυμένη έκδοση των αντίστοιχων της Lehman Brothers.

Δυστυχώς βλέπω ανθρώπους που μέχρι πρόσφατα θεωρούσα σοβαρούς να πανηγυρίζουν το πιστωτικό γεγονός στο ρυθμό που ορίζουν τα ΜΜ”Ε” της Ελλάδας και ο Βενιζέλος. Κρίμα!
Απάντηση
DIm είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:57 πμ

O Βενιζέλος και τα άλλα πολιτικά φίδια και σαύρες ήξεραν τι παιζόνταν. Αυτοί τα έχουμ πάρει χοντρά. Πότε δεν υπήρξε διαπραγμάτευση. Ειναι απατεώνες, κλέφτες και ψεύτες. Αυτο που τους αξίζει είναι η εσχάτη τιμωρία. Ο Βενιζέλος εκτός απο άσχετος με τα οικονομικά ειναι και φοβερός ηθοποιός. Κέρδισε το 1ο ρόλο μπουρδας και τίποτα άλλο. Και ο Σαμαράς, απλώς εκεί να υποστηρίξει το βιασμό όλων μας. Ειναι άθλιοι, σιχαμένοι τιποτένοι.
Απάντηση
Maria είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:59 πμ

από το λίγο που είδα στην τβ λέγανε ότι είναι αναμενόμενο να συμβεί για να καθησυχάσουν τον κόσμο. Σήμερα ένας γνωστός μου συνταξιούχος έλεγε ότι το σημερινό είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στη χώρα εδώ κ πολλά χρόνια. Φυσικά όταν δει τη σύνταξη να συρρικνώνεται θα αρχίσει να γκρινιάζει που δεν τα παίρνουν από αλλού.
Απάντηση
Ευαγγελία είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 12:53 πμ

Και ύστερα απ όλα αυτά εξακολουθούμε να πληρώνουμε???
Απάντηση
Eκτελεστής είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:15 πμ

Πιστωτικό γεγονός σημαίνει χρεωκοπία και με τη βούλα. Αυτό δεν είναι που υποτίθεται θα γλυτώναμε με τα μνημόνια και με την εξαθλίωση μας?Τράπεζες και κερδοσκόποι πληρωμένοι και λαός εξαθλιωμένος , με οικονομία υποθηκευμένη..Τώρα Θα βγούμε στις αγορές του αγίου … η χρεωκοπία υποτίθεται ότι είναι η έσχατη λύση γιατί αποκλείεσαι απο τις αγορές για χρόνια. Τώρα έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, απλώς με τις τράπεζες πληρωμένες.Καλό κόλπο..Τουλάχιστον άν χρεοκοπούσαμε μόνοι μας και με τους δικούς μας όρους ,θα γλυτώναμε σχεδόν όλο το χρέος..Ά ξέχασα το PSI είναι επιτυχία..Ξυπνήστε ρε…!!!
Απάντηση
Nikos Giannou είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:22 πμ

Παψτε να αναφερετε την ισλανδια ως παραδειγμα προς μιμηση δεν εχουμε καμμια σχεση
Η ισλανδια εχει ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ , εχει ολες αυτες τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που απολεσαμε με την εισοδο μας στο ευρω

ΔΑΣΜΟΙ , ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ , ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ , ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η ισλανδια δεν εχει τον μπαμπουλα της εσωτερικης παυσης πληρωμων , κοβει και τυπωνει νομισμα , ο μονος μπαμπουλας που ειχε ηταν η απειλη της παυσης του εξωτερικου δανεισμου για καλυψη εισαγωγων της
Η διεθνης εμπειρια λεει οτι καμια δυτικη συγχρονη δημοκρατια στο πλανητη δεν εχει προβλημα στο να καλυψει τις βασικες αναγκες της ( καυσιμα , φαρμακα , πρωτες υλες) , ανεξαρτητως οικονομιας , οποτε ισλανδια δικαιως δεν ψαρωσε στον εκβιασμο και δεν πληρωσε
Δανειζεται κανονικα και μαλιστα οι οικοι την αναβαθμισαν προσφατα

Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.

Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.
Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε εκτιναχθεί στο 18,6%, έπεσε ήδη κοντά στο 2,5%, που είναι ο στόχος της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι 6,3% φέτος, και ταχύτατα, ίσως και μέσα στο 2011, θα οδηγηθεί σε πλεόνασμα. Το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει εκτιναχθεί στο 115% του ΑΕΠ, θα μειωθεί σταδιακά στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2015

Το δεύτερο μέτρο που πήραν οι Ισλανδοί ήταν ότι άφησαν τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Κατόπιν τις εθνικοποίησαν, αλλά υπό τους εξής όρους:
οι εθνικοποιημένες τράπεζες αναγνώρισαν όλες τις καταθέσεις των Ισλανδών πολιτών ώστε κανένας Ισλανδός να μη χάσει ούτε μία κορώνα από τις καταθέσεις του.

«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν το σοκ μιας υποτίμησης μπορεί να πυροδοτήσει μια βίαιη κρίση και πολύ επώδυνη, μια πολιτική λιτότητας και αποπληθωρισμού εξαιτίας του χρέους καταλήγει να προκαλεί περισσότερες ζημιές», συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

Φανταστειτε με τις υποδομες που εχουμε σημερα για τουρισμο τι θα γινοτανε αν ειχαμε δραχμη σημερα ,
Το ΣΕΤΕ για φετος προβλεπει στην πιο αισιοδοξη προβλεψη του 16 εκ ξενους τουριστες , κοντα στα 8 δις , ο στοχος θα ηταν πιο εφικτος αν ειχαμε δραχμη σημερα , δεδομενου οτι ολη η μεση ανατολη ειναι σε εμπολεμη κατασταση και η ελλαδα πλεον εχει διαφημιστει απο τα αμερικανικα περιοδικα

h@@p://www.cntraveller.com/awards/readers-travel-awards/the-readers-travel-awards-2011

h@@p://www.forbes.com/sites/lauriewerner/2012/02/29/the-best-of-greece-but-should-you-go/

Ολοι φωναζουν να γινουμε παραγωγικοι αλλα δεν μας λενε τον τροπο

Πως θα χτυηπησεις μια τουρκια στον τουρισμο οταν το ευρω εχει 1,31

Πως θα χτυπησεις ενα μαροκο που υπεγραψε απευθειας συμβολαιο με χωρες τις εε για εισαγωγη ελαιολαδου χωρις δασμους , οταν το κοστος δουλειας εκει εχει 5 δολλαρια και το κοστος παραγωγης ειναι πολυ πιο κατω απο εδω ?

Αν αξιοποιηθει και ορυκτος πλουτος θα εχουμε εναν ακομα λογο να γυρισουμε στην δραχμη

Οι κανονες τις οικονομιας επιτασσουν την επιστροφη της χωρας σε εθνικο νομισμα μονο τοτε θα δει πραγματικη αναπτυξη , στο ευρω δεν εχει κανενα μελλον
Απάντηση
northstar είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:23 πμ

ρε μη μου λέτε τέτοια… και εχω βάλει τα αρνιά στη σούβλα!!
Απάντηση
elfullero είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 1:56 πμ

Ρε παιδιά, πολλοί εδώ μέσα είμαστε άσχετοι από οικονομικά. Πείτε μας σε απλά ελληνικά τι σημαίνει το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκαν τα CDS;
Απάντηση
Μάνια είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:04 πμ

Σε πρωτη φαση οτι καποιοι θα πλουτισουν αγρια μεταξυ των οποιων η οικογένεια ΓΑΠ.
Σε δευτερη οτι μαλλον θα χρεοκωπήσουμε τελικά, αλλα θα ειναι χειρότερ απο οριν γιατι υπαγομαστε τωρα στο Αγγλικο δικαιο.
(και εγω ασχετη είμαι απ τα οικονομικά, αλλά μ΄αυτα και μ΄εκέινα και απο ενδιαφέροντα βασικα τα εχω καταλάβει,
ΓΙατι κατα τ΄αλλα για την συνολικη προδοσία του Γαπ δεν χρειαζομαι οικονομια στοιχέια, την εχω καταλαβει εδω και χρόνια
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:07 πμ

λιγακι δυσκολο να εξηγηθεί εντός ολιγων γραμμων αλλα σιντιες ειναι τα ασφαλιστρα ομολογων τα οποια αγοραζουν κατοχοι ή μη, ομολογων για προστασία σε περίπτωση πιστωτικου γεγονοτος.
Απάντηση
Μάνια είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:14 πμ

ΑΝεργε να σου κα΄νω μια ερώτηση.?
Με τοσο κώνιο που πινεις τοσο καιτό δεν εχεις δηλητηριαστεί?
Πραγματικά καθε φορα που σε βλέπω νιωθω μια συμπονοια για σενα, .
ΠΙες καλε μου και κατι αλλο να πανε τα φαρμακια κατω,
Ετσι και αλλιως σε λιγο θα γίνει χαμος εδω.
elfullero είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:15 πμ

Ξέρω τι είναι τα CDS. Απλά ρωτάω πως επηρεάζει εμάς το γεγονός της ενεργοποίησής τους. Δηλαδή, αν σήμερα η ISDA αποφάσιζε να μην τα ενεργοποιήσει, ποια θα ήταν η διαφορά;
Απάντηση
Anergos_Pinei_Kwnio είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:21 πμ

εμας δε μας επηρεαζει σχεδον καθολου, δεν υπαρχουν ΣιΝτιΕς εκδομενα απο ελληνικες τραπεζες η ασφαλιστικες. τα λεφτα θα τα παρουν απο φορολογουμενους ξενων κρατων στην ουσια
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:18 πμ

εν ολίγοις, μας κλέψαν, κομμάτιασαν τη χώρα, πείνασε και πόνεσε ο λαός, οι προδότες πλούτισαν, τα παιδιά μας είναι χαμένα από χέρι πλέον,
η Ελλάδα όπως την ξέραμε είναι ανάμνηση
και όλοι αυτοί πανηγυρίζουν σήμερα ….πρωτοστατούσης της οικογένειας
Απάντηση
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:30 πμ

Ανησυχώ για τις επενδύσεις μου…το μέλλον μου…το προιόν του μόχθου μου…Από Δευτέρα τι θα γίνει; Πάλι τα ίδια με τη Λήμαν; Βοηθείστε Χριστιανοί!!!
Απάντηση
Νικος είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:31 πμ

Αν εχω καταλαβει σωστα……(αλλιως διορθωστε με).

1) Προ Παπαδημου ειχαμε χρεος περιπου 340 δις.
2) Μειωση χρεους με το ΠΣΙ περιπου 100 δις………..Αρα 340-100 = 240δις.
3) Υπογραψαμε νεο δανειο 130 δις πριν λιγες μερες, κυριως για να αποπληρωσουμε τοκους και πανωτοκια σε τραπεζες…..Αρα 240-130=370 δις.

Συμπερασμα
1) Με τον Παπαδημο χρωσταμε παραπανω.
2) Τα ασφαλιστικα ταμεια θα φαλιρισουν.
3) Η χωρα ειναι χρεωκοπημενοι
4) Ο Μπεννυ γελαει, ο Σαμαρας στον ψεμα του, Η μαριονετα Παπαδημος χαιρεται που μας εσωσε.
Απάντηση
ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:32 πμ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.-

Π₪₪₪₪Π
Απάντηση
Μαρτίου 10, 2012 στις 2:33 πμ

Πούντα, σύντροφε;;; Πάω να πάρω το δίκαννο. Τα χρεώγραφα σε λίγο δε θα κάνουν ούτε για κ@λόχαρτο
Απάντηση
:;;;;;;;;!, είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 7:57 πμ

ευτυχως που σε καλυψε -στην αγορα δικανου και την χρηση εναντιον των Ληστων που εισβαλουν στο σπιτι σου- ο Προεδρος!
Χαζα χαζα την εκσνε παλι την διφορα!
Κι απ οτι βλεπω εδω μεσα εχει πολλους κρυφους οπαδους!
Για την αυτοαμυνα, που οι Ακριβοπουλες την λενε, φασισμο!
Πλακα εχει! εχεσθησαν εκεινοι που την αμυνα τους, την αμυνα των σπιτιων και των παιδιων τους την πληρωνουν σε σωματοπφυλακες! Που πλεισακις την πληρωνουμε εμεις!
Ληστες εντος και εκτος!
Αντε να τα ξεχωρισει κανενας:)
σταυρούλα πετρίδου είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 7:44 πμ

Aν κατάλαβα καλά (άσχετη από οικονομικά), κάποιοι ποντάρανε στην χρεωκοπία της Ελλάδας πολλά λεφτά, σύμφωνα με την πληροφόρηση του παπακωνσταντινου,του παπανδρεου και λοιπών, από τα κατασκευασμένα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που όμως δεν ήταν αληθινά, αλλά για να πάρουν λεφτά από το τζογάρισμα, τα μετέτρεψαν σε αληθινά, υπερχρεώνοντας την Ελλάδα μέσω τραπεζών με τους υπέρογκους δανεισμούς.
Τώρα με την πτώχευση κάποιοι που πόνταραν σ΄αυτήν, θέλουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες υποχρεούνται να τα δώσουν,τα έχουν από τα δανεικά που πήραν από τους ξένους, αλλά τα χρήματα που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες των χαρτιών του τζόγου,συμφώνησαν να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός εν αγνοία του.
Ο ελληνικός λαός όμως λεφτά δεν έχει ,οπότε για να βρεθεί ρευστό, θα πρέπει με φόρους που θα βάλουν στο εισόδημα όσων εργάζονται ή και όσων δεν εργάζονται,περικοπές σε χρήματα που δικαιούνται οι ελληνες ή από πώληση ακινήτων του δημοσίου ή επιχειρήσεων του δημοσίου να βρεθεί ζεστό χρήμα για να πληρωθούν τα χαρτιά του τζόγου.
Σ΄αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα χρήματα των ιδιωτικών ακινήτων όλων των ελλήνων, οι οποίοι μη μπορώντας να πληρώσουν τους φόρους που θα βάλουν στα ιδιωτικά καθαρά ακίνητά τους και οι περισσότεροι άνεργοι, θα αναγκάζονται να πουλήσουν περιουσίες για να μην πάνε φυλακή.
Παιδιά τα κατάλαβα καλά;
Απάντηση
Clio είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 8:32 πμ

Μια ΚΑΚΗ μέρα ξημέρωσε για την Ελλάδα και τους Έλληνες,μου έρχεται να κλαίω….Διάβασα το άρθρο στο defencenet,gr και ανατρίχιασα,ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΑΛΗΤΕΣ,ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ,θα το πληρώσετε ακριβά.Μια ερώτηση,επειδή “μαγειρεύτηκαν” τα στατιστικά, υπάρχει περίπτωση ένας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ πρωθυπουργός να τα αρνηθεί όλα αυτά;;;;
……Ουδέποτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, τόσο πολλοί, δεν είπαν τόσο πολλά ψεύδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε έναν ολόκληρο λαό.
Μια σταλινικής μορφής κυβερνητική προπαγάνδα, τόσο της τραγικής για την χώρα κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και της μοιραίας κυβέρνησης Παπαδήμου, αποκοίμισε έναν ολόκληρο λαό με στόχο έναν και μόνο: Όχι την σωτηρία της χώρας, αλλά την είσπραξη των τόκων από τις ξένες τράπεζες! Είναι η πρώτη επίσημη ,μεταπολεμική χρεοκοπία της χώρας (έχουν το θράσος οι ξεφτιλισμένοι να αποκαλούν τον θάνατο της χώρας που οι ίδιοι προκάλεσαν ως «αναμενόμενο γεγονός»!) ………….
Απάντηση
aol είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 8:33 πμ

from the NY Times today: “With the completion of this deal, the International Monetary Fund and Greece’s European partners will possess 77 percent of the country’s outstanding debt. From now on, foreign taxpayers will be asked to suffer the bulk of the loss the next time Greece confronts a financial crisis….”
Απάντηση
Panos Skouras είπε
Μαρτίου 10, 2012 στις 8:46 πμ

@petros ασχετος,φιλε μου καλε,τα ΚΑΛΥΜΕΝΑ CDS που αγοραστηκαν υπολογιζονται στα 3,5 δις ευρω,τα ΓΥΜΝΑ,που επισης θα πληρωθουν ειναι αγνωστο το νουμερο και επισης η αγορα ειναι 3,5 δις την περιοδο που ηταν στις 200-400 μοναδες,αυτα τα CDS ειχαν φτασει μεχρι και χτες μεχρι και τις 10000 κανε μονο σου τις πραξεις,επισης απο τους Financial Times που ελπιζω να καταλαβαινεις οτι ξερουν λιγα παραπανω απ’εσενα…

ΤΑ ΠΛΗΡΩΤΕΑ CDS ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ 1ΤΡΙΣ,επισης απο τους FT

Financial Times
From WORLD 7:55pm
Greek debt swap triggers massive payouts
©AFP
Billions of dollars are to be paid out in insurance-like instruments

MASSIVE ξερεις Αγγλικα η να σου κανω μεταφραση;;Φιλε μου αν δεν το καταλαβες ειμαστε στην ιδια βαρκα,γιατι προσπαθεις να βαφτισεις το ψαρι κρεας και να κανεις την νυχτα μερα;;;Ηταν τραγικη εξελιξη που τις επομενες μερες θα δουμε τις διαστασεις!!!!!!!
Απάντηση

Υποβολή σχολίου

http://olympia.gr/2012/03/09/m%CE%B5%CF ... ore-134141
Image
arxaggelos

Unread postby rafale » Sat Mar 10, 2012 12:25 pm

Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 9.943.697 ευρώ στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν αποδίδει ούτε ένα λεπτό φόρο στην Ελλάδα!
http://anavaseis.blogspot.com/2012/03/9943697.html
rafale

Unread postby billsin » Sat Mar 10, 2012 1:23 pm

Σωστή ιδέα η αναγραφή των σχολίων. Πολύ πιθανό και αληθοφανές του Genea αλλά όπως βλέπετε κανείς δεν είναι σίγουρος πως ακριβώς θα εξελιχθούν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τα πράγματα και πρωτίστως στην Ελλάδα. Τα CDS και μάλλον οι εκλογές πιο πολύ το γεγονός που προφητεύτηκε ότι θα γίνει κάτι και θα φταίει η Ελλάδα
billsin

Unread postby nick_the_greek » Sat Mar 10, 2012 1:24 pm

ένα ωραίο που άκουσα στο ράδιο 9 από τον Γιώργο Δημητρομανωλάκη που ασχολείται με το οικονομικό ρεπορτάζ, ήταν το εξής: Τώρα (;) που επισήμως πτωχεύσαμε υπάρχει η δυνατότητα να πει κάποιος "εγώ δεν πληρώνω το ενοίκιο του σπιτιού που μένω αφου το κράτος έχει χρεοκοπήσει" :D :D :D
nick_the_greek

Unread postby nick_the_greek » Sat Mar 10, 2012 2:02 pm

Στηρίζει Βενιζέλο o Χρυσοχοϊδης

nick_the_greek

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ