ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ

Κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθησαν...περί Θείας Λατρείας, Κλήρου, Λαού, Δράσεων της Εκκλησίας μας, αλλά, και αιρέσεων που προσπαθούν να παρεισφρύουν...

Moderator: inanm7

Re: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ

Unread postby rose » Tue Mar 13, 2012 11:29 pm

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΜΑΣΤΙΓΩΝΕΤΑΙ

Image

Ο Χριστός ξαναμαστιγώνεται κι αυτή τη φορά όχι μόνον από τους Εβραίους αλλά δυστυχώς και από Έλληνες.

Αναφερόμαστε στην «μοντέρνα» ομολογία πίστεως ορισμένων, οι οποίοι θέλουν να ανήκουν στους αποστασιοποιημένους εκείνους που αν τους ρωτήσει κανείς τι ψήφισαν στις εκλογές θα του απαντήσουν: ¨μικρό κόμμα¨, και αν τους μιλήσει κανείς για το Χριστό θα του πουν πως είναι άθεοι ή, δεν πιστεύουν σε Εβραϊκούς θεούς – Εβραϊκές θρησκείες, αλλά ως γνήσιοι Έλληνες ανήκουν στο Δωδεκάθεο.

Όχι, δεν θα ασχοληθούμε με το τι πιστεύουν όσοι ακολουθούν το Δωδεκάθεο, θα ασχοληθούμε όμως με εκείνους τους νεοεποχίτες που γίνονται υβριστές του Κυρίου μας και προσβάλουν πρώτα την ίδια τους την προσωπικότητα με αυτά που λένε και με αυτά που νομίζουν ότι πιστεύουν.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Τούτη η φράση ακούγεται στις μέρες μας συχνά δυστυχώς στα χείλι αρκετών συμπολιτών μας, στις νέες γενιές κυρίως.

-Στη νεολαία μας, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Διότι κάποιοι γνωρίζουν καλά πως ότι σπείρεις θα θερίσεις και όπως δείχνουν τα πράγματα, ο «σπόρος που σπέρνεται» στις νέες γενιές μόνον τυχαίος δεν είναι.

-Ποιος όμως γαλουχεί τις σημερινές γενιές;

-Ποιός ευθύνεται άραγε που οι νέοι σήμερα στρέφονται κατά της Εκκλησίας;

-Σίγουρα μεγάλο μέρος ευθύνης φέρουν τα σκάνδαλα με κληρικούς.

Αξίζει να πληροφορήσουμε τους πολέμιους της Ορθοδοξίας, ότι τα σκάνδαλα με κληρικούς είναι μια προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού η οποία στις μέρες μας φαίνεται να εκπληρώνεται και αυτή.

Έλεγε ο Άγιος προφητικά:
-«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».

Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι οι Ορθόδοξοι πιστοί, δεν περιμέναμε τους άθεους, τους Δωδεκαθεϊστές ή τον οποιονδήποτε αιρετικό να μας υποδείξει εκείνα που έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε ότι θα συμβούν.

Ο πιστός στον Χριστό και την Εκκλησία Του, έχει «Ορθόδοξο χάρτη», ξέρει από πού ξεκίνησε, ξέρει τι θα συναντήσει, ξέρει πού θα φτάσει.

Οι πολέμιοι ας αναλογιστούν, πώς γίνεται ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να προφήτευσε ότι θα έρθει καιρός που οι κληρικοί θα γίνουν ασεβέστεροι των όλων και αυτό σήμερα έστω σε μικρό βαθμό να εκπληρώνεται;

Ο Άγιος έλεγε επίσης:
«..θα έρθει καιρός που το καλό θα μοιάζει για κακό και το κακό για καλό.»

Φαίνεται στην εποχή μας εκπληρώνεται καί αυτό.

Ευχαριστούμε τους πολέμιους της Εκκλησίας που με τα λεγόμενά τους και τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν τα προφητικά αυτά λόγια του Αγίου.

Αυτό αποδεικνύει ότι ο «χάρτης μας» είναι σωστός!

Μεγάλο μέρος ευθύνης όμως φέρουν κατ΄ εμάς και οι γονείς, όπως και ο καθένας μας ξεχωριστά που επιτρέπουμε να «βομβαρδιζόμαστε» από διάφορα κέντρα πληροφόρησης - κατ΄ ουσίαν παραπληροφόρησης - και που αποδεχόμεθα την παραπληροφόρηση αυτή δίχως πρώτα να έχουμε εξετάσει αν όλα αυτά με τα οποία μας «βομβαρδίζουν» είναι αλήθειες ή όχι.

Πρόσφατα είχαμε ένα διαδικτυακό διάλογο ''πυροτέχνημα*'' με έναν νέο, ο οποίος μας εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την πίστη στο Χριστό, λέγοντας αυτήν ακριβώς τη φράση που προείπαμε.

Ότι δηλαδή ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία Εβραϊκή.

Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε αυτή τη νέα σκέψη, αυτή τη νέα ανησυχία της νέας εποχής και την «αλήθεια» της, αλλά δεν μας βοηθούν τα στοιχεία, διότι πώς δύναται να παραδεχτούμε ότι ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία Εβραϊκή όταν οι ίδιοι οι Εβραίοι δεν αποδέχτηκαν τον Χριστό;

Μήπως όλα αυτά τα χρόνια για άλλον Χριστό μαθαίνουμε;

Ο Ιησούς Χριστός από την Ναζαρέτ δεν είναι Αυτός ο οποίος μαστιγώθηκε και σταυρώθηκε από τους Εβραίους;

Ερώτηση προς τους πολέμιους του Χριστιανισμού:
Αν ο Χριστός δεν έγινε αποδεκτός, μαστιγώθηκε και σταυρώθηκε από τους Εβραίους, τότε ποια η διαφορά των νεοεποχιτών (πολέμιων της Ορθοδοξίας) από τους Εβραίους;

Το θέμα αυτό ενώ μπορεί να φαίνεται απλό, σας πληροφορούμε πως όχι μόνον απλό δεν είναι αλλά μάλλον και επικίνδυνο.

Τι λένε οι πολέμιοι;

«Ο Χριστιανισμός είναι Εβραϊκής προελεύσεως άρα δεν τον αποδεχόμαστε».

Κι άλλη ερώτηση τώρα:
Μήπως τούτη η εμμονή κρύβει κάποιον Χιτλερισμό;

Κι όμως κρύβει!

Τι έλεγε ο Χίτλερ;
DEUTSCHLAND ÜBER ALLES
Διαβάζεται: Ντοϊτσλαντ ούμπερ άλλες
Σημαίνει : Πάνω από όλα η Γερμανία.

Ποια η διαφορά λοιπόν των νεοεποχιτών (πολέμιων της Ορθοδοξίας) με τη φιλοσοφία του Χίτλερ;

Από τα λεγόμενα των πολέμιων της Ορθοδοξίας με την πρόφαση ότι ο Χριστιανισμός είναι Εβραϊκής προελεύσεως συνεπώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από τους Έλληνες φανερώνει ότι:

ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΘΕΟΣ!!!

Με τη λογική αυτή, ο Άγγλος θα έπρεπε να πιστεύει σε έναν Άγγλο Θεό, ο Γερμανός σε έναν Γερμανό Θεό, ο Αμερικανός σε έναν Αμερικάνο Θεό κ.ο.κ.

Φαίνεται η τεράστια ιστορία μας ως έθνος μας έχει κάνει πολύ εγωιστές δυστυχώς.

Ο καθένας ας αναλογιστεί και ας κάνει την αυτοκριτική του και ας αποφασίσει, τελικά τι είναι αυτό που του φταίει, οι πρόγονοί του, οι γονείς του που πιστεύουν σε Εβραϊκές διδασκαλίες, του φταίνε οι Εβραίοι, οι ιερείς, οι άγιοι, ο Χριστός, η ημιμάθειά του, ή φταίει ο ίδιος και μόνον ο ίδιος που αποδέχεται τις θεωρίες και τα πιστεύω των οποιωνδήποτε δίχως πρώτα να έχει εξετάσει;

-Ποιος μιλάει;

-Τι λέει;

-Σε τι αποσκοπεί;

-«Τι κερδίζει;» κ.ο.κ.

Ξαφνικά στην εποχή μας ήρθε μια μάγισσα, μας άγγιξε με το μαγικό της ραβδάκι και ξυπνήσαμε όλοι;

Και τόσα χρόνια που ήταν η μάγισσα;

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ.

Έτσι όπως το διαβάζει κανείς πράγματι ακούγεται παράξενα – κακώς παράξενα.

Εβραϊκή διδασκαλία.

Και μόνο το γεγονός ότι στη φράση αυτή υπάρχει η λέξη «Εβραϊκή», φτάνει για να προϊδεαστεί κανείς.

Όταν όμως βάζουμε τα «πράγματα» κάτω και εξετάζουμε το θέμα ουσιαστικά, συγκεκριμένα και όχι αόριστα, τότε βλέπουμε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατασυκοφάντησης.

Το να λέμε μια φράση και έτσι απλά να πλανάται «στον αέρα» - «Εβραϊκές διδασκαλίες», αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα.

Δεν βλέπουμε ούτε ποιο είναι το καλό, ούτε ποιο είναι το κακό διότι απλούστατα δεν είπαμε τίποτα συγκεκριμένο.

Λέμε απλώς: «Εβραϊκές διδασκαλίες».

Για να είναι η έρευνά μας ουσιαστική θα πρέπει πρώτα να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα θέματα και ύστερα να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ;

Ας δούμε μερικές από τις Εβραϊκές διδασκαλίες στις οποίες οι πολέμιοι της Ορθοδοξίας κήρυξαν πόλεμο και μάλιστα λυσσαλέο.

-Εκείνος που έχει δύο χιτώνες, ας δίνει τον έναν στον πλησίον του.

-Όχι εκείνος που λέει σε εμένα Κύριε – Κύριε αλλά εκείνος που πράττει το θέλημα του Πατρός μου.

-Ο αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος την πέτρα. (λιθοβολισμό)

-Μην κρίνετε για να μην κριθείτε.

-Όλα όσα θέλετε να κάνουν σε σας οι άνθρωποι, έτσι κι εσείς να κάνετε σ΄ αυτούς.

- Προσέχετε να μη κάνετε την ελεημοσύνη σας μπροστά στους ανθρώπους.. όταν, κάνεις ελεημοσύνη, ας μη γνωρίσει το αριστερό σου χέρι τι κάνει το δεξί·

- Ακούσατε ότι ειπώθηκε: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου», και θα μισείς τον εχθρό σου.
Εγώ, όμως, σας λέω: Να αγαπάτε τούς εχθρούς σας, να ευλογείτε εκείνους που σας καταρώνται, να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, και να προσεύχεστε για εκείνους που σας βλάπτουν και σας κατατρέχουν·

-Αυτές και άλλες πολλές ακόμη είναι οι εβραϊκές διδασκαλίες που δεν έχουν την δύναμη να αντέξουν οι πολέμιοι του Χριστού.

-Οι εβραϊκές αυτές διδασκαλίες είναι που (κατά τους πολέμιους του Χριστού) κατέστρεψαν τον ελληνικό πολιτισμό.

-Αυτές οι διδασκαλίες είναι που δεν χωράνε πλέον στην καρδιά ορισμένων συνανθρώπων μας.

-Τις διδασκαλίες αυτές – τι παράξενο αλήθεια – ούτε ο Διάβολος τις αντέχει.

-Κρίνετέ το εσείς.

«ΚΟΡΟΪΔΑ» ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ.

Image

Για την πίστη στο Χριστό υπήρξαν άνθρωποι που για χρόνια κυνηγήθηκαν και μαρτύρησαν.

Τους βασάνισαν και τους αποκεφάλισαν.

Άλλους τους έριξαν στα λιοντάρια, άλλους τους σταύρωσαν και άλλους τους βασάνισαν στον τροχό.

Δεν πρόκειται για έναν αλλά για πολλούς πιστούς που τα υπέστησαν όλα αυτά τα φρικτά μαρτύρια.

Έρχονται λοιπόν σήμερα όλοι αυτοί (οι πολέμιοι της Ορθοδοξίας), δύο χιλιάδες χρόνια μ.Χ. να μας πουν τι;

Ότι οι άγιοι μάρτυρες ήταν κορόιδα που έδωσαν τη ζωή τους για τον Χριστό;

Image

Οι άγιοι και οι μοναχοί που δεν μαρτύρησαν μεν, όμως αφιέρωσαν τη ζωή τους στην πίστη και τη διδασκαλία, κορόιδα λοιπόν και αυτοί;

Όλοι αυτοί οι νεομοντέρνοι που πολεμούν την Εκκλησία ουσιαστικά τον εαυτό τους πολεμούν, διότι από αυτήν την «μάχη» δεν δύναται να χάσει ούτε ο Χριστός ούτε οι άγιοι του.

Κλείνουμε αυτό το άρθρο με τους λόγους του Χριστού από το:

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο Κεφ. 7, Στίχοι 24 – 27..

«Καθένας, λοιπόν, που ακούει τα λόγια μου αυτά, και τα πράττει, θα τον εξομοιώσω με έναν φρόνιμο άνθρωπο, που οικοδόμησε το σπίτι του επάνω στην πέτρα· και κατέβηκε η βροχή, και ήρθαν τα ποτάμια, και φύσηξαν οι άνεμοι, και χτύπησαν με ορμή επάνω στο σπίτι εκείνο, και δεν έπεσε· επειδή, ήταν θεμελιωμένο επάνω στην πέτρα.
Και καθένας που ακούει τα λόγια μου αυτά, και δεν τα πράττει, θα εξομοιωθεί με έναν άφρονα άνθρωπο, που οικοδόμησε το σπίτι του επάνω στην άμμο· και κατέβηκε η βροχή, και ήρθαν τα ποτάμια, και φύσηξαν οι άνεμοι, και χτύπησαν με ορμή επάνω στο σπίτι εκείνο, και έπεσε·
και η πτώση του ήταν μεγάλη».

Φαίνεται οι νεοεποχίτες (πολέμιοι της Ορθοδοξίας), επέλεξαν να χτίσουν το οικοδόμημά τους πάνω στην άμμο.

ΑΣΤΕΡΙΣΚΩΝ ΑΞΗΓΗΣΗ

Πρόσφατα είχαμε ένα διαδικτυακό διάλογο ''πυροτέχνημα*''...
- Εννοούμε τους διαλόγους εκείνους που γίνονται περιστασιακά και συνήθως απρόσωπα με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούν ψευδώνυμα αντί των πραγματικών τους στοιχείων.

Ο Θεός να μας προστατεύει από την πλάνη των αιρέσεων.
Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός,
χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
rose

Unread postby Γιώργος Μ. » Wed Mar 14, 2012 2:30 pm

αξιότιμοι κυριοι κ κυρίες του φορουμ
1.στελνω συγχαρητηρια για το ζήλο ορισμένων . και για τα περισσότερα για τα γραφομενά τους.
κ εγω ειμαι κατα του 12θεου! πιστευω κ εγω οτι ο χριστιανισμός δεν ειναι εβραική θρησκεία!
βεβαια εχει σχεση με τον Ιουδαισμό αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα κλπ.
συμφωνω περι εβραικων διδασκαλιων!
2. νομιζω ο καθενας εχει τις αποψεις κ τις οπτικες του.
αν θυμωνουν ειτε προσβαλλονται οι αλλοι, νομιζω συμβαινει αυτο, αλλά σε ενα φορουμ
νομιζω μπορει να ακουστουν κ τιποτα διαφωνιες καμια φορα! γινονται κ συζητησεις.
3.τωρα για λογους πρακτικής νομίζω ειναι θεμιτο να χρησιμοποιει ψευδωνυμο καποιος σε ενα φορουμ.
νομιζω αυτος που εχει να κανει με τα στοιχεια ειναι οι διαχειριστες, οχι οι απλοι χρηστες.
εκτος αν υπαρχει λογος, αυτο ομως ειναι αλλο θεμα.
αφού κ αλλοι ψευδώνυμα χρησιμοποιουν! (να με συγχωρειτε!)
Γιώργος Μ.

Unread postby Matina » Fri Mar 16, 2012 4:27 pm

Πατήρ Αθανάσιος Χενείν. Η θαυμαστή μεταστροφή στην Ορθοδοξία του προϊσταμένου των Κοπτών Αθηνών

Σε ένα τόσο θαυμαστό γεγονός είναι καλύτερα αντί προλόγου δικού μας να μιλήσει ο ίδιος ο π. Αθανάσιος με τα δικά του λόγια, γι΄αυτή την ευλογημένη μεταστροφή στην όντως Ζωή, την Αλήθεια, που υπάρχει μόνο στην Μία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μας, την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Δοξάζουμε τον Θεό για τα θαυμαστά έργα του και ευχόμαστε στον π. Αθανάσιο, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ευλογεί και να ελεεί και να στηρίζει τον ίδιο και την οικογένειά του.
Επίσης τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη του και τα κείμενα που μας απέστειλε, τα οποία και θα δημοσιεύσουμε σιγά-σιγά και στα Ελληνικά, και στα Αραβικά, προς ωφέλεια ψυχών και δόξαν Κυρίου.

----------------------------

Πατήρ Αθανάσιος Χενείν. Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία--

«Πολλοί μιλάνε για την αίρεση, αρκετοί γράφουν για την αίρεση, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που έχουν γευτεί την πίκρα της αίρεσης, και ακόμα ελάχιστοι είναι αυτοί που την έζησαν και έχυσαν αίμα για να απελευθερωθούν από την αιχμαλωσία της.

Η αίρεση είναι τρόπος ζωής, είναι μεγάλη φυλακή, είναι ασθένεια ψυχική αλλά και σωματική. Εγώ ο Αθανάσιος Χενείν τα έζησα όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα ως προϊστάμενος της κοπτικής παροικίας των Αθηνών για δέκα πέντε χρόνια.
Οι κόπτες διχάζουν το πρόσωπο του Χριστού μας και καταργούν την διανθρώπινη πραγματική και ρεαλιστική παρουσία του στον κόσμο και στην εκκλησία.

Αλλά το θαύμα της θεραπείας μου και της μεταστροφής μου στη μητέρα μας την Ορθόδοξη εκκλησία, έγινε με την χάρη του Τριαδικού Θεού αλλά και την έμπρακτη αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, του γέροντα Μεθόδιου Κρητικού και των πατέρων της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού.

Αυτά τα λόγια που θα διαβάσεις αγαπητέ αναγνώστη είναι ομολογία πίστης, αλλά και δείγμα ευγνωμοσύνης αλλά ταυτόχρονα είναι μια έκκληση να συνεργασθούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους απλούς κόπτες (15 χιλιάδες ζουν στην Αθήνα) να γνωρίσουν το κάλλος της Ορθοδοξίας».

Πατήρ Δρ. Αθανάσιος Χενείν

O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby Γιώργος Μ. » Sat Mar 17, 2012 8:17 pm

Καλησπερα κ πάλι. πολύ ενδιαφέρον θέμα! δεν ειχα δει κάτι τέτοιο...15 χρόνια αιρετικός κ γύρισε! σπάνιο.
Θα κανω κ εγω μια μικρή παρέμβαση πάνω σε αυτονόητα, σε πιο ταπεινα θεματα ένεκα συζητήσεως.
Νομίζω άλλο αίρεση, άλλο λάθος πίστη κ άλλο πλάνη.κ άλλο πλανώμενοι κ περιπλανώμενοι ή «εξαπατώμενοι». Το ενδιαφέρον αποκτάται πώς αρμόζει 1. Να γίνεται ο πνευματικός μας αγώνας 2. Πώς να συναναστρεφόμαστε κ τι είδους ομολογία να κάνουμε στους γύρω μας, αφού μας λείπει κ το Αγιο Πνεύμα που είχαν οι άγιοι.
3. ειδικά στη σημερινή Ελλάδα (γίναμε πολυεθνική Νέα Υόρκη κλπ), ιδιαίτερα στις νέες παρέες, εκεί σε θέλω. Όταν βλέπεις είτε εκλεκτούς συναδέλφους είτε εκλεκτούς φίλους κλπ να α.εχουν προχωρήσει σε αίρεση ή β.να πλανώνται είτε λογω αγνοίας είτε λόγω επιλογής.
Με δυο κουβέντες, είναι μεγάλος αγώνας αυτός για τον κάθε χριστιανό.
Όπως λέει το παραπάνω δημοσιευμα, είναι δύσκολος αγώνας κ πολλές φορές πολυετής.
Ένα σύντομο παράδειγμα. Σήμερα πολλοί νέοι σπουδάζουν. Πώς θα μπορέσουν οι γονείς να νουθετήσουν τα τέκνα ώστε να κρατήσουν αγνότητα σε όλη τη διάρκεια των σπουδών?!
Ε, λοιπόν στην πράξη…οι περισσότεροι κάνουν άνομες σχέσεις κ τελειώνει η υπόθεση! Δηλαδή πόσοι λαμβάνουν τη θεία Χάρη να γίνουν κοσμοκαλόγεροι ως τα 25-30!!?
Από την άλλη βλέπω χριστιανούς γονείς να λυπούνται το πορτοφόλι τους κ δεν λένε.
Παιδί μου, είσαι πχ 22-25 ετών. Αν αγαπάς μια κοπέλα, κ σκέπτεσαι να συνδεθείς, μην το κάνεις πρόχειρα. Μία φορά θέλω, να είσαι σοβαρός, με σκοπό το γάμο. Αλλιώς μόνο στεναχώρεια κ αμαρτία θα πάρεις. Όπως τόσοι νέοι. Θα το καταλάβεις όταν έχεις την πείρα μου. Όταν λοιπόν αγαπήσεις ή ενδιαφερθείς για σύζυγο, κοίτα να είναι για σοβαρό σκοπό κ όχι για να περασεις την ώρα σου.
Αντίθετα, οι γονείς πάνε με το πάσο τους (σε ένα βαθμό καλά κάνουν βέβαια, γάμος με το ζόρι δε γίνεται), αλλά δεν νοιάζονται για το πότε θα παντρευτεί το τέκνο… σου λέει … κ που του μίλησα δε με άκουσε (το σέβομαι κάπως ), αλλά από την άλλη αν μπλέξει με καμια που δεν τους αρέσει…κάνουμε προσευχή να βρει…την αρχόντισσα…κλπ.
Για να μην πω κιόλας ότι σκεπτόμαστε και τα έξοδα των μωρών! πολλές φορές, οπότε…έρχεται η τιμωρία με το μοναχοπαίδι καμια φορά. (βέβαια μοναχοπαίδι ήταν η Υπεραγία Θεοτόκος, ο Ισαάκ κ ο Τίμιος Πρόδρομος, υπάρχουν κ τα υπερ-ευλογημένα μοναχοπαίδια-)
αναφέρομαι για τα μοναχοπαίδια που έρχονται για τις αμαρτίες μας. ώς μέσο μετανοίας κ αγιασμού!
Ετσι λοιπόν πολλοί ξεμένουμε από τέκνα, ένεκα ενός «ύπνου»-εξαπάτησης. Εκεί θέλω να καταλήξω.
κ να βάλω κ εναν προβληματισμό πιο βαθύ...
για τη χαμένη αγνότητα των σημερινών παιδιών (σκέψου την επόμενη γενιά) ποιος ευθύνεται πιο πολύ?
το παιδί που δεν γινεται κοσμοκαλογερος μεχρι τα 30 (πχ τότε στρώνει το οικονομικό κ παντρευεται) ή ο γονιός που κάνει οικονομία το οικοπεδο?
ενώ ο Αβραάμ χατήρι Του Θεού δεν δίστασε και το γιό του να αφιερώσει..πόσο μάλλον την περιουσία του...
βεβαια η κάθε περιπτωση είναι ξεχωριστή, άλλοτε φταιει το παιδι κ αλλοτε ο γονιός 10% & 90% άλλοτε αντίστροφα αλλοτε κυμαινόμενα κλπ.
Γιώργος Μ.

Unread postby Matina » Sat Mar 17, 2012 9:03 pm

Γιώργος Μ. wrote:Καλησπερα κ πάλι. πολύ ενδιαφέρον θέμα! δεν ειχα δει κάτι τέτοιο...15 χρόνια αιρετικός κ γύρισε! σπάνιο.

Αγαπητέ μου Γιώργο θα σταθώ μόνο σε αυτό το σημείο,κι όχι στα παρακάτω και θα σου απαντήσω ότι είναι μεν σπάνιο,όχι ακατόρθωτο δε.Μπήκα εντατικά στην πνευματική ζωή εξαιτίας μιας φίλης(καλή της ώρα) η οποία συζητούσε συνεχώς για πνευματικά(κι έτσι με παρότρυνε).Μαζί ήταν κι ακόμη μία,η οποία δυστυχώς προσχώρησε στους Πεντηκοστιανούς.... :( Μετά μεγάλης μας λύπης την ακούγαμε να λέει για όμορφες καταστάσεις,γλωσσολαλιές και οράματα με τον Κύριο... :?

Εξεταστικά την παρατηρούσα όλα αυτά τα χρόνια ντυμένη με φούστες μόνο και μια μόνιμη σκυθρωπότητα στο πρόσωπο που δεν έφευγε.Σταματήσαμε να μιλάμε,ούτε καν στο δρόμο ,ούτε ένα γειά.
Εδώ ,λοιπόν,κι ένα δεκάμηνο περίπου την ξαναβλέπω στο δρόμο πιο πρόσχαρη με χαμόγελο,ροδαλή και να φοράει ξανά παντελόνι,κολάν,κλπ.Κάτι υποψιάστηκα μέχρι που την είδα στην Εκκλησία και πείστηκα ότι επέστρεψε ο Άσωτος Υιός.Φίλη μου πρόσφατα μου απεκάλυψε ότι κινδύνευε η σχέση με τον άντρα της και ότι τώρα πια που βγήκε από την αίρεση νοιώθει και χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Μακάρι κι εύχομαι από καρδιάς όλοι οι παρασυρμένοι Ορθόδοξοι που έμπλεξαν στα δίχτυα αιρέσεων να επιστρέψουν πάλι στην αγκαλιά της Μητέρας Μιας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
Matina

Unread postby rose » Sun Oct 14, 2012 10:24 pm

Image

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΩΡΩΠΟΥ

Η στάση της Εκκλησίας μας στο πρόβλημα των αιρέσεων
(Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ν. Κηφισιάς )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

1η Συνάντηση Τετάρτη 3 Οκτωβρίου
Τέλεση Αγιασμού
Καλωσόρισμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου
Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Τσουρός
(Γραμματέας Σ.Ε. επί των Αιρέσεων)
«Νεοπαγανισμός»
2η Συνάντηση Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Νικόλαος Σταυριανίδης
(Έφέτης Δ.Δ, Dea Δημοσίου δικαίου – Dea Φιλοσοφίας δικαίου)
«Θρησκευτική ελευθερία και Νέα Εποχή»
3η Συνάντηση Τετάρτη 31 Οκτωβρίου
Ελένη Ανδρουλάκη
(πτ. Αγγλικής Φιλολογίας –καθηγήτρια Μ.Ε.)
«Ρέικι»
4η Συνάντηση Τετάρτη 14 Νοεμβρίου
Γεώργιος Χάλαρης
(Msc Θεολογίας –Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων )
«Ο Κανόνας της Καινής Διαθήκης και τα Απόκρυφα Ευαγγέλια»
5η Συνάντηση Τετάρτη 28 Νοεμβρίου
Άννα Μπουρδάκου
(Μέλος Δ.Σ. της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων - Π.Ε.Γ-)
«Επικίνδυνοι οι μάρτυρες της Σκοπιάς; «του Ιεχωβά»
6η Συνάντηση Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου
Ιωάννης Μηλιώνης
(Καθηγητής Πληροφορικής - Μέλος του Δ.Σ της Π.Ε.Γ)
«Απειλές της Νέας Εποχής στην ευαίσθητη ψυχή των παιδιών μας»
7η Συνάντηση Τετάρτη 9 Ιανουαρίου
πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γεωργόπουλος
(Λέκτωρ Α.Π.Θ.)
«Ο προσηλυτισμός και οι συνήθεις μεθοδεύσεις»
8η Συνάντηση Τετάρτη 23 Ιανουαρίου
Κωνσταντίνος Ναυπλιώτης
(Συντάκτης ιστοσελίδος „Αντιαιρετικό Εγκόλπιο”)
«Το πρόβλημα των Πεντηκοστιανών και Νεοπεντηκοστιανών»
9η Συνάντηση Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου
Γεώργιος Γιανναδάκης
(πτ.Α.Ε.Σ.Α, μέλος ειδικής ομάδας μελέτης του αποκρυφισμού της Π.Ε.Γ)
«Η σχέση της Heavy metal σκηνής με τα ευρύτερα ρεύματα του Αποκρυφισμού»
10η Συνάντηση Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
Λυγερή Μελά
(ψυχολόγου Μaster Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και πτ. Θεολογίας)
«Εβραϊκός Αποκρυφισμός (Καμπάλα) και Μασωνία»
11η Συνάντηση Τετάρτη 6 Μαρτίου
Καλλιόπη Γιαννίκου
(πτ. Γαλλικής Ακαδημίας -Αγγλικών – σχολής Γραμματέων)
«Η Αστρολογία στο Φως της Ορθοδοξίας»
12η Συνάντηση Τετάρτη 20 Μαρτίου
Γεώργιος Χασούρος
(Καθηγητής Βιολογίας Μ.Ε)
«Οι Θεωρίες εξέλιξης στα σχολεία»
13η Συνάντηση Τετάρτη 3 Απριλίου
Μιχαήλ Ράλλης
(Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών)
Αλεβίζου Κωνσταντίνα
(Ιατρός Μικροβιολόγος)
«Ομοιοπαθητική και εναλλακτικές θεραπείες ασυμβίβαστες με την Πίστη και την επιστήμη»
14η Συνάντηση Τετάρτη 24 Απριλίου
Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Φωτόπουλος
(πτ. Θεολογίας – Νομικής)
«Τα πλοκάμια της Σαηεντολογίας»
15η Συνάντηση Τετάρτη 15 Μαΐου
μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης
(Δτ Θεολογίας- Πτ Φιλοσοφίας)
«Γιόγκα και διαλογισμός»
16η Συνάντηση Τετάρτη 29 Μαΐου
Διονύσιος Δάκουρας
( καθηγητής συγκριτιστικής Θρησκειολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών)
«Το Ισλάμ»

Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός,
χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
rose

Unread postby Johny-B » Sat May 25, 2013 1:08 am

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτωρος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ακρογωνιαίος λίθος του Χριστιανισμού γενικά και του μυστηρίου της Εκκλησίας ειδικά, αποτελεί η ομολογία του γεγονότος, που διατυπώνεται με εξαιρετική ακρίβεια από τον Απ. Παύλο, ότι ο Κύριος ανέστη όντως, αληθινά και σωματικά και αυτό αποτελεί την ακατάλυτη βεβαιότητα, την αδιάψευστη απόδειξη για την ανάσταση όλων των νεκρών (Α’ Κορ, 15, 20-24).

Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο το γεγονός ότι για την ανάσταση του Κυρίου, μέσα στην ιστορία, από πολέμιους του προσώπου Του και εχθρούς της Εκκλησίας επινοήθηκαν ποικίλες, αστήρικτες, δοκησίσοφες και αληθοφανείς θεωρίες για να αμφισβητήσουν αυτό το κορυφαίο και καταλυτικό γεγονός του μυστηρίου της θείας Οικονομίας.

Μεταξύ όμως των πολεμίων της σωματικής ανάστασης του Κυρίου, στα νεώτερα χρόνια, συναριθμείται και η αιρετική κίνηση των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Γιορτάζουν κάθε χρόνο, όχι την ανάσταση του Χριστού, αλλά πάντα κατά τους ισχυρισμούς τους, την επέτειο του θανάτου του μεγαλύτερου ανθρώπου που έζησε ποτέ.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο, η εν λόγω αίρεση να αλλάζει κατά καιρούς τις διάφορες διδασκαλίες της. Στο θέμα όμως της ανάστασης του Θεανθρώπου από την εποχή του Κ Ρώσσελ μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν σταθερά την κακοδοξία, ότι ο Ιεχωβά Θεός εξαφάνισε, εκμηδένισε το σώμα του Χριστού, που καταναλώθηκε μέσα στον τάφο και ποτέ δεν αναστήθηκε σωματικά.

Τι αναστήθηκε λοιπόν; Ένα πνευματικό ον, απαντούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, που επιστρέφει στους ουρανούς και ξαναγίνεται, σύμφωνα με μία άλλη κακόδοξη δοξασία της κίνησης, ο αρχάγγελος Μιχαήλ, ό,τι ήταν, λέγουν, πριν έλθει στη γη.

Δεν θα επεκταθούμε εδώ στα αστήρικτα και αντιφατικά ευφυολογήματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά της θεωρίας τους περί αντιλύτρου, αλλά θα υπενθυμίσουμε μόνο τις αντίθετες και καταλυτικές αυτής της πλάνης μαρτυρίες της Αγίας Γραφής.

Ι) Ο απ. Πέτρος υπενθυμίζει στους Ιουδαίους ότι ο βασιλιάς Δαβίδ στον Ψαλμό 15, 10 προφητεύει για τη σωματική Ανάσταση του Κυρίου, καθώς, μεταξύ των άλλων, η προφητεία αναφέρει ότι: «ούτε η σαρξ αυτού είδεν διαφθοράν» (Πραξ. 2, 31-32).

ΙΙ) Στην ανάσταση του Σώματός Του αναφέρεται ο ίδιος ο Χριστός. Ο ευαγγελιστής Ιωάννης μας διασώζει ένα διάλογο του Χριστού με τους Ιουδαίους, όταν διώχνει τους εμπόρους από το Ναό. Οι Ιουδαίοι του ζητούν θαύμα-απόδειξη της εξουσίας Του και ο Ιησούς απαντά: «Γκρεμίστε αυτόν τον ναό και σε τρεις ημέρες θα τον ξανακτίσω» (Ιωάν. 2, 18-20). Σε τι αναφερόταν ο Κύριος; Ο ευαγγελιστής Ιωάννης μας απαντά ότι μιλούσε για την ανάσταση του σώματός Του (Ιωάν. 2, 21-22).

ΙΙΙ) Την σωματική ανάσταση του Χριστού την ομολογούν και τη διαπιστώνουν οι αγίες Μυροφόρες γυναίκες. Ο ευαγγελιστής Ματθαίος μας δίνει την πληροφορία όταν τις συνάντησε ο Κύριος, καθώς πήγαιναν να ανακοινώσουν το γεγονός της αναστάσεως στους μαθητές αυτές: «προσελθούσαι εκράτησαν αυτού τους πόδας και προσεκύνησαν αυτώ» (Ματθ. 28, 9)

ΙV) Ο ίδιος ο Θεάνθρωπος, σε μία από τις εμφανίσεις Του στους μαθητές Του, στην πορεία προς τους Εμμαούς, τους διαβεβαιώνει ακριβώς για το αντίθετο απ’ αυτό που υποστηρίζουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Τους προσκαλεί να τον ψηλαφίσουν, τους δείχνει τα χέρια και τα πόδια Του, τους προτρέπει να διαπιστώσουν ότι δεν είναι φάντασμα.

Επιπλέον, παίρνει και τρώει πραγματικά μπροστά τους τα φαγώσιμα, που τους ζήτησε, όχι λόγω ανάγκης, αλλά ως μία επιπλέον επιβεβαίωση ότι ανέστη σωματικά όντως (Λουκ. 24, 36-43). Υπογραμμίζει πολύ χαρακτηριστικά ο άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός στη συνάφεια αυτή ότι: «Μετά την ανάστασίν του από τους νεκρούς άφησε κατά μέρος όλα τα πάθη, εννοώ την φθοράν, την πείναν και την δίψαν, τον ύπνον και τον κάματον και τα παρόμοια. Διότι αν και εδοκίμασε τροφήν μετά την ανάστασιν, όμως την εδοκίμασε όχι σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους -διότι δεν επείνασεν- αλλά επειδή ήθελε να βεβαιώση την αλήθειαν της αναστάσεως με τον τρόπον της οικονομίας του, ότι δηλαδή είναι η ίδια η σάρκα που έπαθε και ανέστη» (Έκδ. Ακριβής, Δ, 1. ΕΠΕ 1, 421)

V) Ανάλογη είναι και η πρόσκληση προς τον απ. Θωμά για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά κατά τρόπο ρεαλιστικό και αδιάψευστο το γεγονός της σωματικής αναστάσεώς Του.

VΙ) Ο ευαγγελιστής Λουκάς στις Πράξεις μας διαβεβαιώνει, ότι: «παρέστησεν εαυτόν ζώντα μετά το παθείν αυτόν εν πολλοίς τεκμηρίοις, δι’ ημερών τεσσαράκοντα οπτανόμενος αυτοίς» (Πραξ. 1, 3. Πρβλ. Α’ Κορ. 15, 4-8).

Τι αποδεικνύουν αυτά τα γεγονότα που καταγράφονται μέσα στην Αγία Γραφή; Την αλήθεια της σωματικής αναστάσεως του Θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την κακοδοξία της αιρετικής θέσης. Για μία ακόμη φορά, σχετικά με τις θέσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά και για την Ανάσταση του Χριστού, επιβεβαιώνεται το αγιογραφικόν «ει ουν το φως το εν σοι σκότος εστί, το σκότος πόσον;» (Ματθ. 6, 23).

Ορθόδοξος Τύπος, Αριθμός Φύλλου 1976, 24 Μαΐου 2013

http://www.impantokratoros.gr/7BD278D8.el.aspx
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

Unread postby Matina » Sat May 25, 2013 9:32 am

Σ'ευχαριστώ αδελφέ μου για το υπέροχο κείμενο,να είσαι ευλογημένος.
Matina

Unread postby Johny-B » Wed May 29, 2013 6:33 pm

Matina wrote:Σ'ευχαριστώ αδελφέ μου για το υπέροχο κείμενο,να είσαι ευλογημένος.

Ευχαριστώ Ματίνα, αλλά δεν το έγραψα εγώ! ;) :oops:
Κι ένα ακόμη σχετικό με αυτήν την αίρεση:

Εν Πειραιεί τη 29η Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ!

Αναφορά σε μια κολοσσιαίων διαστάσεων σύγχρονη πλάνη.

Με την δύναμη και την Χάρη της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού θέλουμε με το παρόν να γνωρίσουμε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας μια σοβαρή παρεκτροπή. Την στιγμή που σύμπας ο χριστιανικός κόσμος, εορτάζει με ξεχωριστό τρόπο την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το μεγαλύτερο και λαμπρότερο γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας, η Εταιρεία «Σκοπιά», η οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, αποτελούν θλιβερή εξαίρεση, αρνούνται την Ανάσταση του Χριστού και ως εκ τούτου δεν θέλουν να την εορτάζουν, αν και τελευταία αυτοαποκαλούνται «χριστιανοί». Και δεν σταματούν εκεί, αλλά χαρακτηρίζουν τη μεγάλη εορτή του Πάσχα, εορτή σατανικής εμπνεύσεως, ειδωλολατρική εορτή (Σκοπιά, 15-5-95, σελ.18-19)! Αντί της Αναστάσεως του Χριστού, εορτάζουν, στις 14 του εβραϊκού μήνα Νισάν, μαζί με το εβραϊκό Πάσχα, την εορτή του θανάτου Του! Αρνούνται να εορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου και εορτάζουν το θάνατό Του!

Για μας τους Χριστιανούς, ανάσταση σημαίνει ξαναζωντάνεμα αυτού που πεθαίνει, ήτοι του φθαρτού σώματος, διότι η ψυχή είναι αθάνατη και δεν πεθαίνει. Ως ανάσταση του Κυρίου πιστεύουμε την επιστροφή του πνεύματος του Κυρίου από τον Άδη στο νεκρό σώμα Του, την αναζωογόνησή του, την αφθαρτοποίησή του και τη θριαμβευτική ψυχοσωματική Του έγερση. Αντίθετα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά θάνατος σημαίνει θανάτωση, εκμηδένιση, του όλου ανθρώπου, τόσο του φθαρτού σώματος, όσο και της ψυχής, διότι αρνούνται τη θεμελιώδη χριστιανική διδασκαλία της αθανασίας της ψυχής, έχοντας υιοθετήσει την αρχαία κακοδοξία των θνητοψυχιτών, αφού κατ' αυτούς «το ότι τάχα η ψυχή ζει μετά τον θάνατον, είναι ένα ψέμα που το είπε ο διάβολος» (Μπορείτε να ζείτε για πάντα..., 1982,σελ.77)! Ο νεκρός εκμηδενίζεται ολοσχερώς και το μόνο που απομένει είναι η ενθύμησή του στο νου του Ιεχωβά! Κι' αυτό που θεωρούν ως «ανάσταση νεκρών» είναι η δημιουργία νέων ανθρώπων, με νέο σώμα και ψυχή, εντελώς διαφορετική από αυτή που χάθηκε στη γη, στους οποίους ο Ιεχωβά θα βάλει στη μνήμη τους την ενθύμηση του ανθρώπου που εκμηδενίστηκε!

Ο Χριστός, κατ' αυτούς, δεν ήταν Θεός, αλλά κάποιος εξέχων άνθρωπος, τον οποίο υιοθέτησε ο Θεός, «ένας τέλειος άνθρωπος, τίποτε περισσότερο, και τίποτε λιγότερο» (Αγαθά Νέα, 1976-1978,σελ.118). Είχε θνητή φύση και γι' αυτό πέθανε επάνω στο σταυρό. Εξυπακούεται πως ο θάνατός Του δε διέφερε από το θάνατο των υπολοίπων θνητών, δηλαδή εκμηδενίστηκε, και Αυτός όπως οι άλλοι, αφού μαζί με το σώμα Του και «η ανθρώπινη ψυχή (σ.σ. του Χριστού) πέθανε» (Μπορείτε να ζείτε για πάντα στον παράδεισο στη γη, 1982, σελ.58) και μαζί της ολόκληρη η οντότητά του εξαφανίστηκε, όπως εξαφανίζονται και εκμηδενίζονται όλοι οι θνητοί μετά το θάνατό τους, κατά την οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά!

Όμως αυτός που θλίβεται και πολεμά την Ανάσταση του Κυρίου είναι πρωτίστως και ιδιαιτέρως ο διάβολος, διότι διά της λαμπροφόρου και πανένδοξης Ανάστασής Του ο Χριστός τον νίκησε κατά κράτος και διέλυσε το σκοτεινό του βασίλειο. Μαζί με το διάβολο θλίβονται και λυπούνται για την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου και όλοι οι χριστιανομάχοι, άθεοι, αγνωστικιστές, αμοραλιστές, υλιστές, μηδενιστές και όλοι οι επί γης εκλεκτοί του διαβόλου, προσπαθώντας ταυτόχρονα με ευτελή επιχειρήματα να αμφισβητήσουν το υπέρτατο και κοσμοσωτήριο αυτό γεγονός.

Μαζί με όλους αυτούς αρνείται την Ανάσταση του Κυρίου και προφανώς λυπάται και οργίζεται, που την εορτάζουμε εμείς και η οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Είναι ολοφάνερο, ότι τους ενοχλεί η πανένδοξη νίκη του Κυρίου μας κατά του διαβόλου και η κατάργηση του θανάτου μας! Τους ενοχλεί ο Αναστημένος Χριστός, γι' αυτό πασχίζουν να αρνηθούν τη Θεότητά Του και να τον εξισώσουν με τους κοινούς θνητούς, ο οποίος τελείωσε στον υγρό τάφο Του! Για να δεχτούν την Ανάστασή Του είναι αναγκασμένοι να δεχτούν και τη Θεότητά Του, και προκειμένου να μη δεχτούν τη θεότητά Του, αρνούνται και την Ανάστασή Του! Γι' αυτό έπλασαν την πλάνη, μιάς αλλόκοτης ανάστασης του Χριστού, χωρίς την ανάσταση του σώματός Του και της ψυχής Του, «ο Ιησούς απέθανεν ως άνθρωπος, αλλ' ηγέρθη ως πνευματικόν ον», (Καταλλαγή,1928,σελ.144), ισχυρίζονται, που σημαίνει, ότι ο Χριστός, ως ψυχοσωματική οντότητα, που ήρθε στον κόσμο και έζησε για τριάντα τρία χρόνια στη ζωή, σάπισε στον τάφο, τελείωσε, δε διασώθηκε τίποτε από Αυτόν, και στη θέση του ο Ιεχωβά δημιούργησε κάποιο άλλο «πνευματικό ον», ταυτισμένο (αυθαίρετα από αυτούς) με τον αρχάγγελο Μιχαήλ! Γι' αυτούς τους λόγους λοιπόν, οργίζεται και θρηνεί η ηγεσία του Μπρούκλιν και μαζί της οι άμισθοι ανά τον κόσμο πωλητές της πολυεθνικής εταιρείας, επειδή εμείς γιορτάζουμε την λαμπροφόρο Ανάσταση του Αυτού του Ιδίου του Κυρίου μας, και όχι τη δημιουργία στη θέση Του κάποιου άλλου όντος, την οποία ονομάζουν ανάσταση! Επειδή πιστεύουμε στην αιώνια ύπαρξη του Θεού Λόγου, όπως ξεκάθαρα μαρτυρούν πλήθος χωρίων της Αγίας Γραφής, στον Οποίο, ως χορηγός της ζωής (Ιωάν.14,6), ο θάνατος δεν έχει εξουσία, «εἰδότες ὅτι Χριστὸς ἐγερθεὶς ἐκ νεκρῶν οὐκέτι ἀποθνῄσκει, θάνατος αὐτοῦ οὐκέτι κυριεύει» (Ρωμ.6,9). Επειδή είμαστε ενωμένοι με το πραγματικό και πανάγιο Σώμα του Λυτρωτή μας Χριστού, αυτό που θεωρούν οι πλάνοι σάπιο στον τάφο, με τη Θεία Κοινωνία, αντλώντας από Αυτό και τη δική μας αφθαρσία, ως το μοναδικό φάρμακο της αθανασίας.

Κάνουμε έκκληση αυτές τις άγιες ημέρες στους αδελφούς μας, οι οποίοι έπεσαν θύματα της πλάνης των αρνητών της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού Μαρτύρων του Ιεχωβά, να ξανασκεφτούν με νηφαλιότητα την απόφασή τους να προσχωρήσουν σε μια τέτοιας έκτασης πλάνη, μελετώντας τα άγια Ευαγγέλια, τα οποία μαρτυρούν ξεκάθαρα την πραγματική Ανάσταση του Κυρίου από τους νεκρούς. Να διαπιστώσουν στα ιερά κείμενα την βεβαιότητα των ιερών Ευαγγελιστών, οι οποίοι έγραψαν για τον αναστημένο Χριστό, γι' Αυτόν που είδαν τα ίδια τους τα μάτια, μίλησαν μαζί Του, συμπορεύτηκαν, συνέφαγαν και έβαλαν τα χέρια τους στους τύπους των ήλων (Ιωάν.20,28), «Ο ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς, ὃ ἀκηκόαμεν, ὃ ἑωράκαμεν τοῖς ὀφθαλμοῖς ἡμῶν, ὃ ἐθεασάμεθα καὶ αἱ χεῖρες ἡμῶν ἐψηλάφησαν» (Α΄Ιωάν.1,1)!

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Αιρέσεων και Παραθρησκειών
Αρχ. Παύλος Δημητρακόπουλος.

Ο Γραμματέας
Λάμπρος Σκόντζος
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
http://www.impantokratoros.gr/CD354973.el.aspx
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

Unread postby Matina » Thu May 30, 2013 1:39 pm

Σε ξαναευχαριστώ για την παράθεση των παραπάνω κειμένων. :)
Matina

PreviousNext

Return to ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ