ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενέργειες, σχέδια, πρακτικές της παγκόσμιας διακυβέρνησης και των προδρόμων του αντιχρίστου, απειλές της χώρας και της Εκκλησίας μας εν μέσω παγκοσμιοποίησης

Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Unread postby rafale » Wed Aug 03, 2016 5:58 pm

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Σάββας Αχιλλέως

http://poimin.gr/ekimithi-o-archimandri ... achilleos/
rafale

Unread postby xtisa » Mon Aug 08, 2016 5:11 pm

Μέγα σημείο: Το Ιερό Σκήνωμα του Πατρός Σάββα Αχιλλέως είχε νεκρική ευκαμψία!

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/08/%ce ... z4GkY80fmh
xtisa

Unread postby marjory » Mon Aug 08, 2016 6:37 pm

Νομίζω ότι η ευκαμψία είναι ένα δώρο του Κυρίου προς όλους τους μοναχούς....
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby xtisa » Mon Aug 08, 2016 8:23 pm

papi wrote:Εγώ ήξερα για τους Αγιορίτες. Έτσι είχα ακούσει παλιά. Δεν ξέρω αν ισχύει.

Και εγώ για τους Αγιορείτες ήξερα ότι είναι δώρο της Παναγίας επειδή υπηρετήσαν στο περιβόλι Της.
xtisa

Unread postby marjory » Mon Aug 08, 2016 9:07 pm

Φίλη μου, μοναχή, μου είχε πει επ´ ευκαιρία της κοιμησεως άλλης μοναχής, οτι ο Κύριος δωρίζει την ευκαμψία σε όλους τους μοναχούς και τις μοναχές!
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby xtisa » Tue Aug 09, 2016 9:00 pm

Μνημονεύουμε τον πατριάρχη, αλλά δεν το σηκώνει η ψυχή μας. ~ Γερ. Δανιήλ

- Γέροντα, του λέει ο Χρήστος, (ο πιο χύμα της παρέας) τι λέτε για την σύνοδο; Τι είναι αυτά που κάνει ο πατριάρχης; Τις συμπροσευχές; Οι αλλόδοξοι είναι ''εκκλησία'';

Για να λάβει χύμα και την απάντηση απο τον γέροντα...

- Ναι, μνημονεύουμε τον πατριάρχη, αλλά ''εδω'' μας κάθεται...

Δεν το σηκώνει η ψυχή μας.

http://pneumatoskoinwnia.blogspot.gr/20 ... ost_9.html
xtisa

Unread postby Matina » Wed Aug 10, 2016 10:34 am

xtisa wrote:Μνημονεύουμε τον πατριάρχη, αλλά δεν το σηκώνει η ψυχή μας. ~ Γερ. Δανιήλ

- Γέροντα, του λέει ο Χρήστος, (ο πιο χύμα της παρέας) τι λέτε για την σύνοδο; Τι είναι αυτά που κάνει ο πατριάρχης; Τις συμπροσευχές; Οι αλλόδοξοι είναι ''εκκλησία'';

Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας λιγάκι,διότι αυτή την έκφραση όλοι μας λίγο πολύ ,κατά καιρούς την χρησιμοποιούμε.Κάποιες φορές πρέπει να κάνουμε κάτι που ενδεχομένως η ψυχή μας να μην μπορεί να το σηκώσει,εντούτοις όμως το κάνουμε.Πόσες φορές το έχουμε πει κι εμείς αυτό(εγώ προσωπικά πάρα πολλές).Δεν κατηγορώ κανέναν προς Θεού,άλλωστε είμαι κι εγώ μέσα,αλλά αυτό όλο πόσο αρεστό στο Θεό είναι;Εξ'αφορμής του περιστατικού τούτου ορμώμενη ρωτώ,όχι κατεξοχήν για το συγκεκριμένο.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby giannis73 » Wed Aug 10, 2016 10:57 am

Matina wrote:
xtisa wrote:Μνημονεύουμε τον πατριάρχη, αλλά δεν το σηκώνει η ψυχή μας. ~ Γερ. Δανιήλ

Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας λιγάκι,διότι αυτή την έκφραση όλοι μας λίγο πολύ ,κατά καιρούς την χρησιμοποιούμε.Κάποιες φορές πρέπει να κάνουμε κάτι που ενδεχομένως η ψυχή μας να μην μπορεί να το σηκώσει,εντούτοις όμως το κάνουμε.Πόσες φορές το έχουμε πει κι εμείς αυτό(εγώ προσωπικά πάρα πολλές).Δεν κατηγορώ κανέναν προς Θεού,άλλωστε είμαι κι εγώ μέσα,αλλά αυτό όλο πόσο αρεστό στο Θεό είναι;Εξ'αφορμής του περιστατικού τούτου ορμώμενη ρωτώ,όχι κατεξοχήν για το συγκεκριμένο.

Ματίνα ,εγώ πιστεύω πως δεν είναι καθόλου αρεστό αλλά μας ανέχεται.
Είναι σαν να κάνει το παιδί σου κάτι που εσένα δεν σου αρέσει αλλά το ανέχεσαι μέχρι ενός ορίου όμως φυσικά.
Αυτό το όριο το γνωρίζει μόνο ο ίδιος ο Θεός.
Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι μας είμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο και σχεδόν όλοι μας έχουμε αυτήν την ανησυχία.
Νιώθω ότι είμαστε όλοι μας τρομοκρατημένοι και παγωμένοι ,κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον πως θα αντιδράσει ,γνωρίζοντας μέσα μας ποιο είναι το σωστό αλλά δεν τολμάει κανείς.
Μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει κάτι και όλοι μέσα μας σε αυτό ελπίζουμε αλλιώς είμαστε χαμένοι από χέρι.
giannis73

Unread postby xtisa » Wed Aug 10, 2016 12:33 pm

giannis73 wrote:
Matina wrote:

Ματίνα ,εγώ πιστεύω πως δεν είναι καθόλου αρεστό αλλά μας ανέχεται.
Είναι σαν να κάνει το παιδί σου κάτι που εσένα δεν σου αρέσει αλλά το ανέχεσαι μέχρι ενός ορίου όμως φυσικά.
Αυτό το όριο το γνωρίζει μόνο ο ίδιος ο Θεός.
Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι μας είμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο και σχεδόν όλοι μας έχουμε αυτήν την ανησυχία.
Νιώθω ότι είμαστε όλοι μας τρομοκρατημένοι και παγωμένοι ,κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον πως θα αντιδράσει ,γνωρίζοντας μέσα μας ποιο είναι το σωστό αλλά δεν τολμάει κανείς.
Μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει κάτι και όλοι μέσα μας σε αυτό ελπίζουμε αλλιώς είμαστε χαμένοι από χέρι.

Δυστυχώς giannis73 θα συμφωνήσω μαζί σου...σε κανέναν δεν είναι αρεστή αυτή η κατάσταση αλλά και κανείς δεν τολμά να αντιδράσει...
Δύσκολες εποχές ...και εμείς απ ότι φάνηκε τρομερά ανεπαρκείς και κατώτεροι των περιστάσεων ( κλήρος και λαός) :roll:
Τι να πω? Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!
xtisa

Unread postby Matina » Wed Aug 10, 2016 1:59 pm

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Πιστεύω πως ο Γιάννης χτύπησε φλέβα με την καίρια απάντησή του ότι μας Ανέχεται.Απλά μας Ανέχεται.Έτσι κι εμείς πρέπει να ανεχόμαστε τους αδελφούς μας που ενδεχομένως μας "ενοχλούν",διότι κι εμείς με τη δική μας στάση "ενοχλούμε",αν όχι τον αδελφό μας αλλά τον Κύριο.Ας γίνουμε λίγο πιο ανεκτικοί ,λοιπόν,όλοι μας.
Δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα ,περισσότερο τα λέω για να τα εμπεδώσω εγώ που παρεκκλίνω και γκρινιάζω όταν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με "ενοχλούν",η απάντηση του Κυρίου είναι απλή και σύντομη.Σου τους Στέλνω ,απλά,για να τους ανεχτείς,όπως Εγώ Ανέχομαι εσένα.
Δεν πάει η ψυχή μας να κάνουμε μερικά πράγματα ,αλλά τα κάνουμε,κι έτσι φέρνουμε σε δύσκολη θέση το Θεό.Φανταστείτε πόσους Ανέχεται καθημερινά.
Ανάξια σκουπίδια είμαστε όλοι μας.Και συγκεκριμενοποιώ,δεν αναφέρομαι κατεξοχήν στο Βαρθολομαίο κλπ,απλά ορμώμενη από το γεγονός ήθελα να παρατηρήσω κάποια πράγματα.
Τελικά η πνευματική ζωή κρύβει απίστευτο πλούτο,αρκεί να τα ψάχνεις και να τα ερευνάς.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

PreviousNext

Return to ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ