michael wrote:Λοιπόν αφού συνεχίζετε το θέμα θα το συνεχίσω κι εγώ μολονότι πιστεύω ότι βρίσκεται εκτός θέματος και με τον κίνδυνο να "μπαναριστώ" (από πού προέρχεται η λέξη;) κι εγώ...
Διαφωνώ κάθετα με τους (τις) θερμόαιμους (ες) eternity, marjory, malincher, και αν ξέχασα και κανέναν άλλον...
Δεν καταλαβαίνετε ότι τα όσα (άτοπα έστω) έγραψε ο Αγγελίδης τα έγραψε υπό το καθεστώς αγανάκτησης που του δημιουργήθηκε από την ΚΑΛΗ ανησυχία που έχει για την παγκόσμια κατάσταση ΚΑΛΗ ανησυχία που είναι όμοια ολόιδια με τη δική σας και τη δική μας;
Διαβάστε λίγο πιο "πίσω" από αυτά που γράφει να το διαπιστώσετε. Είναι προφανές ότι είναι οργισμένος και γι' αυτό δεν θα πρέπει να λαμβάνουμε κατά λέξη τα όσα λέει αλλά κυρίως το λόγο για τον οποίο τα λέει. Κι ο λόγος βρίσκεται στο post πιο πάνω από το δικό του (κατά τη δική μου εκτίμηση). Την άρνηση του Ελληνικού κράτους να δεχθεί τον Πούτιν.
Το "βρωμότοπε" επομένως δεν αναφέρεται τόσο στο λαό όσο στην πολιτική ηγεσία. Βέβαια ο "τόπος" τους περιλαμβάνει όλους. Ας μην έχουμε όμως αφ' εαυτών την εκτίμηση ότι εμείς (ο λαός) είμαστε αθώες περιστερές... Βέβαια είναι άδικο "το μαζί τα φάγαμε" αλλά αυτό απέχει παρασάγγες από το "είμαστε όχι μόνο πεντακάθαροι αλλά και μάρτυρες"... Ας έχουμε υπ' όψη μας ότι όταν συμβαίνει κάποιο κακό (και εδώ τώρα γίνονται πάρα πολλά) υπάρχει από όλους μερίδιο της ευθύνης σε αυτό που συμβαίνει. Ο π. Παΐσιος το λέει ξεκάθαρα. Έχουν ευθύνη όχι μόνο αυτοί που γκρεμίζουν το οικοδόμημα αλλά και αυτοί που το βλέπουν να γκρεμίζεται και δε διαμαρτύρονται. Και φυσικά διαμαρτυρία δε νοείται να πληκτρολογείς στον υπολογιστή... Δεν είναι αυτό αντίσταση... Αν ο Θεός για τους 5 δίκαιους δε θα κατέστρεφε τα Σόδομα ας αναλογιστούμε ότι το ποστοστό αυτό δεν το έχουμε πιάσει στην Ελλάδα (γιατί γίνονται ήδη οι συμφορές) και άρα έχουμε ευθύνη (τουλάχιστον πνευματική) όλοι μας... Ακόμα κι αν προσευχόμαστε για τον τόπο μας όλη μέρα σημαίνει ότι η προσευχή μας ή έχει εγωισμό ή τέλος πάντων δεν είναι σωστή και άρα δεν την "μετρά" ο Θεός. Έτσι όμως μας πιάνει όλους ο ..."βρωμότοπος". Κανείς άγιος αν τον κατηγορούσαν για διεφθαρμένο (βρώμικο) δε διαμαρτυρόταν γι' αυτό αλλά ταπεινά το δεχόταν. Και το δεχόταν ειλικρινά. Άρα αν διαμαρτυρόμαστε σημαίνει ότι δεν είμαστε Άγιοι...
Αυτά βέβαια δε δικαιολογούν τη "ρίψη" βόμβας (και μάλιστα 2) για να φύγει η μαγάρα... αλλά ούτε και τη χαιρεκακία για ανταπόδωση στα ίσα στη Γερμανία... αλλά τέλος πάντων στην αγανάκτησή του πολλά μπορεί να λέει κανείς... Ούτε και πιστεύω ότι το εννοούσε πραγματικά αυτό. Απλά το πραγματικό του όνειρο που δεν είναι άλλο από το δικό μας να ενωθούν οι Ορθόδοξοι το βλέπει να απομακρύνεται οριστικά μετά τα τελευταία νέα. Έτσι δικαιολογείται και το μετέπειτα "ΑΣ" (γίνει η Ρωσσία) που σημαίνει ότι "δεν θα το ήθελα..."
Αλλά ας μη μακρύνω άλλο το λόγο αρκετά κούρασα με την πολυλογία μου
Λοιπον αγαπητε μου δεν γινεται καποιος να υποφερει περισσοτεο απο τον ανεργο τον συνταξιουχο που του εκοψαν τη συνταξη τον υπαλληλο που του εκοψαν το μισθο του τον οικογενειαρχη που δεν εχει να ταϊσει τα παιδια και τελος παντων τον απελπισμενο που η κατασταση τον εσπρωξε στην αυτοχειρια.
Τον πονεμενο και πληγωμενο πουλακι ελεγε ο παππους μου το παιρνουμε στα χερια μας με τρυφεροτητα το χαϊδευουμε και περιποιουμαστε τα τραυματα του... δεν σηκωνουμε το ποδι μας να το κλωτσησουμε ή να το πατησουμε δινοντας του τη χαριστικη βολη.
Σε αυτον που πνιγεται δινουμε το χερι μας να βγει απο τη δινη που βρισκεται δεν του βαζουμε το ποδι πανω στο κεφαλι να βυθιστει και να πνιγει.
Συνοψιζω λοιπον η ΚΑΛΗ ανησυχια μεταφραζεται επισης ενισχυω το λαο που υποφερει και αν δεν μπορει να κανει τιποτα απο την ΑΣΦΑΛΗ και ΣΙΓΟΥΡΗ φωλια του ας πει δυο καλα λογια. Αν δεν εχει ας σωπασει!!!
Ανεπιτρεπτος ο λογος του κ.Αγγελιδη ανεπιτρεπτος!