Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby nick_the_greek » Mon Apr 09, 2012 11:45 am

ellinopsihos wrote:
nick_the_greek wrote:
ellinopsihos wrote:και κλεινω με το ωραιοτερο ρητό που ακουσα για τις εκλογες απο τους ανενταχτους πατριωτες.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

δηλαδή να μην γίνονται εκλογές;

αν μου απαντησεις εσυ πρωτα που μας εχουν οδηγησει 40 χρονια που γινονται,θα σου απαντησω κι εγω.

άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Οι εκλογές σαν δημοκρατικός θεσμός είναι μέσο έκφρασης της βούλησης του λαού. Αν τώρα ο λαός παραμυθιάζεται από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ αυτό είναι άλλο πρόβλημα. Σιγά σιγά όμως οι Έλληνες καταλαβαίνουν, και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το παραμύθιασμα αυτή την φορά δεν θα έχει επιτυχία.
nick_the_greek

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Mon Apr 09, 2012 11:59 am

ellinopsihos wrote:
Mannlicher-Schönauer wrote:
ellinopsihos wrote:αυτοι που τα εψαξαν ολα για χ.α ας ψαξουν και για τη σχεση του καζακη με τη μασωνια

Κάνε έναν κόπο να κοιτάξεις στο παρόν θέμα,αν έχουν γραφτεί και τα "ύποπτα" σημεία των Καζάκη,Καμμένου κλπ και μετά να μιλήσεις για κομπλεξισμούς.
Η χ.α. είναι πράγματι συνεπής...σε τί δεν μας είπες...

ellinopsihos wrote:αν και διαφωνω καθετα με τη χ.α. σε πολλα θεματα,κυριως ιδεολογικα αλλα και πρακτικα,ειναι η μονη συνεπης πολιτικη δυναμη που βλεπω στις εκλογες.εγω προσωπικα δε θα ψηφισω κανενα κομμα και αν ψηφιζα αυτο θα ηταν η χ.α.

Δηλαδή πραγματικά... :? αν συμφωνούσες με την χ.α. ιδεολογικά και τους ψήφιζες κιόλας,τί θα μας έγραφες;;;

το ξερω οτι εχουν γραφει τα υποπτα σημεια τους.μιλαω για τους ανθρωπους που συνεχιζουν να τους στηριζουν!η χ.α. ειναι συνεπης!σε τι?μα...σε οτι ειναι συνεπης.η απαντηση ειναι αυτα που ξερεις και εσυ.δεν κρυβει τιποτα,οπως ο καμμενος,ο καζακης και ο μικης.μονο γι αυτο εγω θα την ψηφιζα.ξερετε καποιον αλλον συνεπη?ακουω απαντησεις.αυτο βεβαια δεν αποκλειει οτι μετεκλογικα μπορει να παιξει βρωμικο συστημικο ρολο.προς το παρον ομως δεν μπορουμε να την κρινουμε για κατι τετοιο.οταν το κανει θα ειμαι ο πρωτος που θα την καταδικασει.και τελος αν συμφωνουσα ιδεολογικα και τους ψηφιζα κιολας,πολυ απλα δε θα ημουν μελος αυτου του φορουμ...ελπιζω να καλυψα τα κενα σου.

Ναι,τα κενά μου τα κάλυψες σε μεγάλο βαθμό.Δύο παρατηρήσεις μόνο...1ον Δε πιστεύω πως η χ.α. δεν κρύβει τίποτα,γράφτηκαν τα παραδείγματα νωρίτερα και 2ον για πολλές από τις κατηγορίες προς τον Καμμένο και τον Καζάκη που ανέφερες έχουν δωθεί απαντήσεις.
Mannlicher-Schönauer

Unread postby eternity » Tue Apr 10, 2012 11:00 am

Χαρακτηριστικοί είναι οι στίχοι του ποιήματος «Χρυσή Αυγή»: Σκύψε τα χέρια σου και άπλωσε και πάρε την ψυχή μου. Σ΄εσένα ανήκει ω Σατανά, κι εδώ, και μπρος και πάντα

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ!!!
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Tue Apr 10, 2012 2:41 pm

Παπακωνσταντίνου: Δεν μπορώ να πιω έναν καφέ - Με φωνάζουν προδότη!

Mannlicher-Schönauer

Unread postby Εφραίμ » Tue Apr 10, 2012 5:43 pm

Ό,τι κάμνομεν, θα το κάμνωμεν μονάχοι.
Του Στέλιου Παπαθεμελή.

Πηγή:
http://papathemelis.blogspot.com/2012/0 ... st_09.html

Αυτοί οι αθεόφοβοι ψευδάδελφοί μας της τρόικας φυσικά και δεν έχουν το Θεό τους. Επέτυχαν την προλεταριοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Οι εγχώριοι μνημονιακοί υποταχτικοί τους που παριστάνουν τους κυβερνήτες, τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα. Ψελλίζουν ότι τάχα θα τα πάρουν από τους πλούσιους και θα τα δώσουν στους φτωχούς!... Αλλά οι παιδονόμοι τους Σόιμπλε και Λαγκάρντ τους ανακαλούν πάραυτα στην τάξη. Ο Γερμανός συμπεραίνει ότι «ο ελληνικός λαός δεν θέλει να κυβερνηθεί» και η Γαλλίδα ότι οι κυβερνητικοί εταίροι «δεν πρέπει να ενδώσουν σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις».
Μόνον αυταπατώμενοι, φαντάζονται ότι η κυβέρνηση κυβερνά. Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται τα συμφέροντα των αγορών και του τραπεζικού συστήματος και αυτά αποτυπώνουν τα προγράμματα των κομμάτων της. Τις κύριες και καίριες αποφάσεις, τις παίρνει η τρόικα. Τη λάντζα και όλες τις βρώμικες δουλειές, τις κάνει η κυβέρνηση. Η παρούσα, και όπως μεθοδεύεται και η μέλλουσα.
Το άθροισμα των δύο άλλοτε κραταιών του δικομματισμού, με τα τεχνάσματα και τα bonus του εκλογικού συστήματος, βγάζει δεν βγάζει μιαν ασθενέστατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα χρειασθεί ενίσχυση από πρόθυμους για να στήσει μια κυβέρνηση εικόνα και ομοίωση της Goldman Sacks, των επιχειρηματικών ελίτ και του ξένου παράγοντα.
Στο μεταξύ, γενικεύεται και οξύνεται η κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο. Εξωθούνται στο περιθώριο μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες που πλήττονται από μειώσεις αποδοχών, αύξηση ωραρίων, παρέκταση ορίων συνταξιοδότησης, χαράτσια, πάγωμα οικονομικών δραστηριοτήτων, μαζική ανεργία, το κακό που έχει, όπως λέει ο Σαίξπηρ, μακρύ συγγενολόι. Αυτή όμως η απειλή της δουλοπαροικίας, είναι αφυπνιστική των λαών του Νότου και ίσως αφυπνίσει και τις επιτροπευόμενες ηγεσίες.
Τα αφεντικά μας θέλουν προτεκτοράτο με εξαθλιωμένο λαό. Η συνταγή τους, ενώ έχει διακηρυγμένο στόχο την μείωση του χρέους, στην πράξη το διογκώνει. Ο ανομολόγητος στόχος τους («εσωτερική υποτίμηση»), προήχθη σε ωμά διακηρυγμένο: «Απαιτείται πρόσθετη σημαντική εσωτερική υποτίμηση και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας», υπογράμμισε στο Ευρωκοινοβούλιο ο τροϊκανός Άσμουσεν.
Οι «κουρείς» κούρεψαν κατά λάθος «κεφάλια»: ασφαλιστικά ταμεία, Έλληνες ιδιώτες και ΑΕΙ-ΤΕΙ. Τρελλοκομείο!
Ο αγρίως δοκιμαζόμενος ευρωπαϊκός Νότος, τιμωρήθηκε σε ρόλο καταναλωτή. Ο Βορράς βραβεύτηκε ως βιομηχανικό κέντρο. Το 63% των Γερμανικών εξαγωγών απορροφάται εντός της Ε.Ε. Οι ημέτεροι πειθήνιοι για να μην υστερήσουν, κύρωσαν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ενώ το ευρώ δεν έχει μέλλον. «Χωρίς πληθωρισμό στο Βορρά και χωρίς μηχανισμούς αναδιανομής (Κοινό Υπουργείο Οικονομικών, ευρωομόλογα και ισχυρή Τράπεζα Επενδύσεων), η Ευρωζώνη θα διαλυθεί» (Monde/Νέα 3/4/12).
Το πολιτικό μας σύστημα βουλιάζει. Οι εκλογές θα το πατικώσουν ακόμη βαθύτερα. Καθώς η αντιμνημονιακή κοινωνική πλειοψηφία δεν βρήκε, δεν έψαξε το δρόμο της, θα αναπαραχθεί το ίδιο σχήμα εξουσίας.
Οι κυβερνητικοί εταίροι, ανήμποροι να αποτρέψουν τα μοιραία αποδείχθησαν τρισανήμποροι να τα διαχειρισθούν.
Υπάρχουν ένα σωρό θέματα που δεν είναι της τρόικας, κάτι να κάνουν. Μπορούν, παράδειγμα:
-Να ξεπεράσουν το σύνδρομο του καρτέλ στην κοινοβουλευτική λειτουργία, όμως το συντηρούν πεισματικά. Πάλι μοίρασαν τον τηλεοπτικό χρόνο και το κρατικό χρήμα μεταξύ τους. Κανένα νέο σχήμα εκτός Βουλής ερχόμενο, δεν θα βγει στο γυαλί.
-Να υποχρεώσουν τους κλέφτες να φέρουν πίσω τα κλεμμένα.
-Κάποιοι επί τέλους επίορκοι να παν στη φυλακή, ή έστω στο σπίτι τους.
-Να περιορισθεί η γραφειοκρατία.
-Να απορροφηθούν τα ευρωκονδύλια.
-Να ξεκινήσουν κάποια μεγάλα έργα.
Και ας μην ξεχνούμε τη συμβουλή του Κολοκοτρώνη: «Ό,τι κάμνομεν, θα το κάμνωμεν μονάχοι και δεν έχομεν ελπίδα καμίαν από τους ξένους».
Εφραίμ

Unread postby eternity » Tue Apr 10, 2012 5:49 pm

Mannlicher-Schönauer wrote:Παπακωνσταντίνου: Δεν μπορώ να πιω έναν καφέ - Με φωνάζουν προδότη!

δεν πειραζει καφε δεν μπορουν να πιουν εκατομμυρια ελληνες γιατι δεν εχουν χρηματα και ακομα χειροτερα καποιοι δεν θα εχουν ουτε Πασχαλινο τραπεζι να στρωσουν.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Matina » Tue Apr 10, 2012 5:51 pm

eternity wrote:
Mannlicher-Schönauer wrote:Παπακωνσταντίνου: Δεν μπορώ να πιω έναν καφέ - Με φωνάζουν προδότη!

δεν πειραζει καφε δεν μπορουν να πιουν εκατομμυρια ελληνες γιατι δεν εχουν χρηματα και ακομα χειροτερα καποιοι δεν θα εχουν ουτε Πασχαλινο τραπεζι να στρωσουν.

Έτσι είναι καλή μου ,συμφωνώ μαζί σου,να συμπληρώσω και κάτι άλλο ακόμη,από τους ανθρώπους ίσως κάποια στιγμή ξεφύγει,από τις τύψεις του όμως ποτέ.... :(
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby student » Tue Apr 10, 2012 6:27 pm

Matina wrote:
eternity wrote:

Έτσι είναι καλή μου ,συμφωνώ μαζί σου,να συμπληρώσω και κάτι άλλο ακόμη,από τους ανθρώπους ίσως κάποια στιγμή ξεφύγει,από τις τύψεις του όμως ποτέ.... :(

Σιγά μην έχει τύψεις. Οσες τύψεις είχε ο πατέρας Χριστοφοράκος, όσες έχει και ο γιος. Οσες τύψεις είχε ο Τσολάκογλου ο οποίος είπε μετά "«Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος : Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»" Τι χες Γιάννη τι χα πάντα. Ιδια ακριβώς επιχειρηματολογία. ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια. Εκείνος τουλάχιστον δικάστηκε για εσχάτη προδοσία εις θάνατον. Ετούτος?

Προς το παρόν μας το είπε το πρόβλημά του. Δεν μπορεί να πιει καφέ. Αν βρεθεί κάποιος Ελληνας και κάποια Ελλαδα γνήσια και τον στήσει στο σκαμνί, μόνο τότε θα πάρει χαμπάρι όπως όλοι οι παρόμοιοι της ελληνικής ιστορίας.
Θα θελα να ξερα, αυτοί που τον ψήφισαν νιώθουν έστω ίχνος από τύψεις? Και αυτοί που θα τον ξαναψηφίσουν μετά από όλα αυτά, θα δώσουν κάποτε λόγο? Μόνο αυτός φταίει? Από τον ουρανό έπεσε?
Αυτοί δε που τον ψήφισαν πριν, άντε να χουν τύψεις γιατί δεν ήξεραν ποιον ψήφισαν. Αντε να ήταν εν αγνοία. Αλλά αυτοί που πλέον ξαναψηφίζουν Τσολάκογλου και Χριστοφοράκο, αφού αποκαλύφθηκαν οι μαύρες κουκούλες, πάνε για εκ προ μελέτης. Και το χρέος ανεβαίνει πολύ.

ΥΓ. Φυσικά και δεν τρέφω αυταπάτες για το ότι θα είναι πολλοί. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Εδώ βγάλαμε αποδεδειγμένο δοσίλογο των Γερμανών πρωθυπουργό και αποδεδειγμένο εφιάλτη της πατρίδος (βλ Ιμια) αντιπρόεδρο και Υπ. Εξωτερικών. Αυτά που μας αξίζουν, αυτά παθαίνουμε τελικά.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby supergeorge » Tue Apr 10, 2012 7:08 pm

Matina wrote:
eternity wrote:

Φιλαρακια μου καλα,
αυτοι δεν εχουν τυψεις.
Εχουν πουλησει την ψυχη τους στον διαολο.
Θεο εχουν το χρημα.
Θα τιμωρηθουν οπως ολοι οι ομοιοι τους.
Ο θεος αργει
αλλα δε λησμονει.
Εχω παραδειγματα ,ακομα και δω στον τοπο μου που ειναι μικρος.
Αλλα προλαβα και αλλα τα ακουσα απο παλιοτερους.
Αρκετοι εχουν πιστεψει στο χρημα.
Γι'αυτο εχουν πουλησει γνωστους,φιλους,συγγενεις,θρησκεια και πατριδα.
Τουλαχιστον οσους ξερω εγω και οσους προλαβα δεν ειχαν καλο τελος.
Τα πλουτη τους ηταν ποτισμενα με αιμα.
Δεν κυριολεκτω.
Δε θελω να πω περισσοτερα.
Παντα σ'αυτους ειναι προσωρινη η φαινομενικη γι'αυτους ευτυχια.
Τα κλαμενα και τα κλεμμενα καταληγουν στο ιδιο αποτελεσμα.
Πρωτα επιγεια τιμωρια και μετα εκει που ξερουμε ολοι και δε γλυτωνουμε με τιποτα.
supergeorge

Unread postby akerm » Wed Apr 11, 2012 8:39 am

Προτείνω να παραθέτουμε πρόσωπα που γνωρίζουμε ότι κατεβαίνουν υποψήφιοι (ανεξαρτήτως κόμματος) και εγγυώμαστε οι ίδιοι -λόγω προσωπικής άποψης για το εκάστοτε πρόσωπο - για την Πατριωτική και Ορθόδοξη βιωτή τους...να γράφουμε τι γνωρίζουμε και να προτείνουμε στους συμφορουμίτες να τον ψηφίσουν αν ψηφίζουν εκεί...

επιτέλους να ψηφίσουμε ανθρώπους που έχουν μέσα τους Χριστό και Ελλάδα...όπως έλεγε ο π.Παΐσιος...

συμφωνείτε;;;
akerm

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ