Ορθοδοξια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Ορθοδοξια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Unread postby bersekero » Fri Feb 17, 2017 5:38 pm

XAPA wrote:Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος είχε πει:

«Πιστός δεν είναι εκείνος, που νομίζει ότι ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά αυτός, που πιστεύει ότι θα πάρει από Αυτόν ό,τι θα Του ζητήσει».

Οι πρόγονοί μας είχαν αυτήν την Πίστη και την Εμπειρία μέσα τους και ήταν βίωμά τους καθημερινό

η Πίστη και η Εμπιστοσύνη στην Αγάπη και την Πρόνοια του Θεού.

Πολυ μεγαλη κουβεντα και μου διεφυγε να το συζητησω με τον πνευματικο μου.
Συχνα λεω για ενα θεμα που με απασχολει και που πιστευω οτι ειναι προς οφελος να λυθει: "Παναγια μου ξερω μπορεις να το λυσεις, αλλά δεν ξερω αν θελεις". Σκεφτομαι οτι αν Της μιλησω διαφορετικα ειναι σαν να Την εκβιαζω. Μαλλον δεν ειναι το ιδιο με το να πιστευω πως ο,τι Της ζητησω θα το παρω. Καποιος/καποια με πιο καθαρο μυαλο να με διαφωτισει?
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Fri Feb 17, 2017 6:14 pm

bersekero wrote:Πολυ μεγαλη κουβεντα και μου διεφυγε να το συζητησω με τον πνευματικο μου.
Συχνα λεω για ενα θεμα που με απασχολει και που πιστευω οτι ειναι προς οφελος να λυθει: "Παναγια μου ξερω μπορεις να το λυσεις, αλλά δεν ξερω αν θελεις". Σκεφτομαι οτι αν Της μιλησω διαφορετικα ειναι σαν να Την εκβιαζω. Μαλλον δεν ειναι το ιδιο με το να πιστευω πως ο,τι Της ζητησω θα το παρω. Καποιος/καποια με πιο καθαρο μυαλο να με διαφωτισει?

Με πιο καθαρό μυαλό μπορεί να μην είμαι, αλλά όπως μου ρθε θα στο πω.
Απο μέρους μου έχει αναπτυχθεί διαφορετική σχέση στο πως προσεύχομαι/επικοινωνώ με κάθε μεταφυσικό πρόσωπο της πίστης μας. Αλλιώς προσεύχομαι στον εκάστοτε άγιο, αλλιώς στην Παναγία, αλλιώς στον Υιό, αλλιώς στον Πατέρα, αλλιώς στον Παράκλητο καμιά φορά.
Ενδεχομένως αυτό που περιγράφεις να επικεντρώνεται στη σχέση σου με τη Θεομήτωρα και να μην ισχύσει με τον ίδιο τρόπο όταν προσευχηθείς στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Ενδεχομένως να εμφανιστεί πάλι διαφορετική επικοινωνιακή σχέση και όταν μιλάς στον Πατέρα.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στις επικοινωνίες μας στον φυσικό κόσμο. Στην μητέρα μας αλλιώς θα θέσουμε ένα αιτημα. Τρυφερά, αγαπησιάρικα, παραπονιάρικα καμιά φορά. Στον πατέρα μας αλλιώς. Στον φίλο και αδελφό μας αλλιώς. Προσωπικά όπως ανέφερα το βιώνω αυτό και στην προσευχή μου. Και έχω πιάσει κάποιες φορές να λέω πχ στον Κύριο "φτιάξτο Κύριέ μου" ή "κάντο Κύριέ μου" σαν να ζητάω απλά από τον μεγαλύτερο αδελφό μου ή τον κολλητό μου που ξέρω ότι θα το κάνει στο ντε λόγο.
Στον Πατέρα βέβαια κάτι τέτοιο είναι σχεδόν ανύπαρκτο μιας και τα "σε παρακαλώ" και "συγνώμη" είναι αδύνατο να λείψουν :).

Γενικά όμως, δοκίμασε κάποια θέματα να τα "μιλήσεις" και με τους "άρρενες". Μπορεί εκεί να σου βγει αλλιώς.

Αυτό μου ρθε, αυτό σου πα. Πιό καθαρό/ακάθαρτο μυαλό τώρα, είναι άλλη συζήτηση :)
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby bersekero » Fri Feb 17, 2017 6:46 pm

Ναι, εγώ ζητάω μόνο από την Παναγία. Βασικά μόνο σε Αυτήν τολμάω να μιλήσω.
Ευχαριστώ Μηνά.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby foteini » Sat Feb 18, 2017 8:53 pm

Διδακτική ιστορία: Η ζήλεια του γιατρού

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/20 ... t_259.html
foteini

Unread postby yiannoscyprus » Thu Feb 23, 2017 5:42 pm

Παραστικά στην γυναίκα του Κ. Γιάννη (Sukoi). Μακάρι να γίνει καλά η γυναίκα.
Υπεραγία Θεοτόκε σκέπασε ημάς.
yiannoscyprus

Unread postby SUKHOI » Mon Feb 27, 2017 8:57 pm

Τριήμερο απόλυτης σιωπής για τους μοναχούς στο Αγιο Όρος.

Μετά τον εσπερινό της συγχωρήσεως – και τις ευχές για Καλό Στάδιο-και την πλούσια τράπεζα οι μοναχοί αποσύρθηκαν στα κελλιά τους και μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι θα προσεύχονται αδιαλλείπτως σε ατομική προσευχή χωρίς τροφή, όπως εξήγησε γέροντας της Αθωνικής Πολιτείας
SUKHOI

Unread postby TASOS1 » Mon Feb 27, 2017 9:19 pm

Μήν ξεκινᾶτε ἀπό τό σπίτι σας νά πᾶτε κάπου χωρίς νά κάνετε προσευχή!
TASOS1

Unread postby SUKHOI » Fri Mar 03, 2017 11:15 pm

Συγκλονιστικό σύγχρονο θαύμα το έτος 1966

Ήταν φτωχός αχθοφόρος στον Πειραιά. Μικρός είχε μείνει ορφανός από πατέρα και για αυτό αγαπούσε πολύ τον πεθερό του, ο οποίος όμως ήταν βλάσφημος και παρά τις πολλές του παρακλήσεις παρέμενε αμετανόητος.

Μία ημέρα, επιστρέφοντας από την εργασία του, βρήκε τον πεθερό του να έχει πεθάνει και ανησύχησε τόσο πολύ για την ψυχή του, που αυθόρμητα και με πολύ πόνο παρακάλεσε τον Θεό να τον αναστήσει για να μετανοήσει.
Και, ώ του θαύματος, ο νεκρός αναστήθηκε και έζησε άλλα πέντε χρόνια με μετάνοια.

Το περιστατικό αυτό διηγήθηκε στον Αγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη το 1966, όταν ακόμη ζούσε στην Σκήτη των Ιβήρων, ο ίδιος ο αχθοφόρος, λέγοντας:
«Πάτερ μου, ποιος ήμουν εγώ; Το μόνο που θέλω στη ζωή μου είναι να ευχαριστώ τον Θεό, που έκανε αυτό το καλό».

Καταγράφεται στο βιβλίο «Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης», έκδ. Ι. Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Βασιλικά Θεσσαλονίκης, 2015, σ. 267, με την εξής προσθήκη:
«Ο Όσιος Παΐσιος επέστρεψε εκείνη την ημέρα στην Καλύβη του πολύ ωφελημένος από την απλότητα και την ταπείνωση του αχθοφόρου· ταπείνωση που ούτε καν του περνούσε ο λογισμός ότι χάρη στον ίδιο είχε αναστηθεί ένας νεκρός».
SUKHOI

Unread postby TASOS1 » Sat Mar 04, 2017 11:55 am

ΚΑΤΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ!
"ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ" ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ 1917:

https://www.scribd.com/document/1619332 ... E%93%CE%91

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗ ΑΚΟΜΗ, ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!
TASOS1

Unread postby Johny-B » Sun Mar 12, 2017 9:55 pm

Χάριν τῆς ἑνότητος
τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου
http://www.impantokratoros.gr/2C46BFCC.el.aspx
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ