ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby TASOS1 » Wed Apr 11, 2012 7:37 am

ΤΟ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΣΕ ΑΛΑΤΟΛΑΔΟ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ; ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΝΩΣΗ;
TASOS1

Unread postby TASOS1 » Thu Apr 12, 2012 8:52 am

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ!
TASOS1

Unread postby thanos69b » Thu Apr 12, 2012 9:24 am

TASOS1 wrote:ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ!

Τι θέλεις να μάθεις;
Πως γίνεται;
Πως συντηρούμε τυρί;
Δέν χρειάζεσαι το λάδι για να συντηρήσεις τυρί. Χρειάζεσαι πραγματικό τυρί σε δοχείο (κατά προτίμηση από τσομπάνο και οχι μεταλλαγμένες άσπρες σαχλαμάρες).
Μπόλικο άρμη με μπόλικο αλάτι και μιά πέτρα να κρατάει το τυρί κάτω από την άρμη (εμείς χρησιμοποιούμε πλατιές θαλασσόπετρες).
Σε μέρος δροσερό θα μείνει μήνες.
Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
thanos69b

Unread postby TASOS1 » Thu Apr 12, 2012 9:29 am

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜAI ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ! ΤΥΡΙ ΣΕ ΛΑΔΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ!
TASOS1

Unread postby casius » Thu Apr 12, 2012 9:42 am

kyriakos wrote:
thanos69b wrote:Καλησπέρα παίδες,
πείτε μου την γνώμη σας:
πιστεύεται οι ετοιμασίες για περίοδο με μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είναι υπερβολή;

Εδώ και τώρα με το τέλος, το σκέφτεσαι...
2 - 3 12V μπαταρίες και ένα κιτ αρκουν για βασικές ανάγκες όπως φωτισμό, ψυγείο, laptop, forum

445$!!!!!!!!

Λεφτά δεν υπάρχουν , καλύτερα λυχνάρι
casius

Unread postby Daniel » Thu Apr 12, 2012 10:45 am

Δε χρειάζονται πολλά λεφτά. Ένα πάνελ των 50Watt έχει 89 ευρώ βάλτε και μία λάμπα οικονομίας στα 12V, 11Watt 7ευρώ ,τη μπαταρία του αυτοκινήτου που θα πετούσατε όταν αρχίσει να πέφτει, καλώδιο και είσαι έτοιμος. Τη μπαταρία για να τη φορτίσεις θέλει κι ένα φορτιστή (έτοιμος 16 ευρώ , άμα πιάνουν τα χέρια σου από ηλεκτρονικά περίπου 5 ευρώ). Μπορείς όμως να τη φορτίζεις και συνδέοντάς την κατευθείαν στο φωτοβολταϊκό αρκεί να παρακολουθείς την τάση μ' ένα φθηνό πολύμετρο και να το αποσυνδέεις όταν φθάσει τα 14V. Το παραπάνω το έχω και το δουλεύω άρα δε μιλάω θεωρητικά. Αν σκεφτείτε ότι το λυχνάρι ή η λάμπα θέλουν καθαρό πετρέλαιο ή παραφινέλαιο με κόστος μερικά ευρώ (νομίζω γύρω στα 3) το λίτρο συμφέρει.(Προσοχή στον ένα πόλο της μπαταρίας να βάλετε μια δίοδο ώστε σε περίπτωση μη ηλιοφάνειας να μην εκφορτίζεται μέσα στο φωτοβολταϊκό.)
Daniel

Unread postby thanos69b » Thu Apr 12, 2012 8:26 pm

TASOS1 wrote:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜAI ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ! ΤΥΡΙ ΣΕ ΛΑΔΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ!

Όπως σου είπα χωρίς λάδι, αλλά κάθε 6 με 8 μήνες θα ελέγχεις την άρμη.
Αν αρχίζει να μυρίζει η να αλλοιώνεται η άρμη θα το βγάζεις θα πλένεις το τυρί και θα κάνεις νέα άρμη.
Πάντα το τυρί πλακωμένο με την πέτρα για να είναι κάτω από την άρμη.
Για 5 χρόνια δεν ξέρω αλλά για πάνω από τρία γίνεται.
Αλλά αυτά με πραγματικό κατσικίσιο σκληρό τυρί και όχι με τα μαλακοτύρια που πουλάνε για φέτες........
thanos69b

Unread postby regina » Wed Apr 18, 2012 6:50 pm

Καθοτι η διατροφη εκεινες τις ημερες θα βασιζεται κυριως σε υδατανθρακες θα πρεπει να πλενουμε συχνα τα δοντια.Σε περιπτωση που ξεμεινουμε απο οδοντοκρεμες μια απλη συνταγη ειναι τρια μερη σοδα μαγειρικης δυο μερη νερου ,για να βελτιωσουμε την γευση προσθετουμε μεντα η κανελλα
regina

Unread postby thanos69b » Wed Apr 18, 2012 9:13 pm

regina wrote:Καθοτι η διατροφη εκεινες τις ημερες θα βασιζεται κυριως σε υδατανθρακες θα πρεπει να πλενουμε συχνα τα δοντια.Σε περιπτωση που ξεμεινουμε απο οδοντοκρεμες μια απλη συνταγη ειναι τρια μερη σοδα μαγειρικης δυο μερη νερου ,για να βελτιωσουμε την γευση προσθετουμε μεντα η κανελλα

Η μάνα μου μου λέει παλιά χρησιμοποιούσαν αλάτι και τό έχω δοκιμάσει επανειλημμένα σε ταξίδια όταν δεν είχα οδοντόπαστα.
thanos69b

Unread postby regina » Wed Apr 18, 2012 9:35 pm

thanos69b wrote:
regina wrote:Καθοτι η διατροφη εκεινες τις ημερες θα βασιζεται κυριως σε υδατανθρακες θα πρεπει να πλενουμε συχνα τα δοντια.Σε περιπτωση που ξεμεινουμε απο οδοντοκρεμες μια απλη συνταγη ειναι τρια μερη σοδα μαγειρικης δυο μερη νερου ,για να βελτιωσουμε την γευση προσθετουμε μεντα η κανελλα

Η μάνα μου μου λέει παλιά χρησιμοποιούσαν αλάτι και τό έχω δοκιμάσει επανειλημμένα σε ταξίδια όταν δεν είχα οδοντόπαστα.

Θανος πραγματι το μαγειρικο αλατι αν ξεβγαλουμε τα δοντια με αλατονερο λειτουργει,στα μωρα που δεν μπορουν να πληνουν ακομη τα δοντια τους οι μητερες τους βρεχουν μια γαζα και με αυτη ξεβγαζουν τα δοντια των μωρων.
Η σοδα, το αλατι ειναι και τα δυο αλατα αναιβαζουν το ph στο στομα και ετσι δεν αναπτυσεται τερηδονα.
regina

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ