filtor wrote:SPIROS wrote:Ωραία και καλά όσα λέμε εδώ στο ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ καθώς και στο ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...
αλλά
καλύτερο μάθημα από την ίδια την πρακτική δεν υπάρχει.
Για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει ορισμένα βασικά επάνω σε θέματα επιβίωσης και να αισθανθεί όσο το δυνατόν έτοιμος
και ότι θα μπορέσει να βοηθήσει τον ίδιο και τους δικούς του σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης
τα μέλη της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ΑΜΕΣΑ μονοήμερη εκπαίδευση στα παρακάτω αντικείμενα:
Βασικός χειρισμός για τσεκούρι και μαχαίρι (χρήσεις και τεχνικές για διάφορες κατασκευές).
Φιλτράρισμα νερού στη φύση.
Είδη φωτιάς ανα περίπτωση.
Αναγνώριση χλωρίδας (γιατί αν γνωρίζεις, η φύση σου προσφέρει τα πάντα).
Παγίδες για ζώα.
Όλα τα αντικείμενα θα έχουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.
Με τα επιλεγμένα αντικείμενα της εκπαίδευσης θα μπορεί κάποιος να καλύψει τροφή, φωτιά, νερό και κατάλυμα στη φύση, ότι ακριβώς χρειάζεται για να επιβιώσει.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει μαζί του το δικό του μαχαίρι και τσεκούρι.
Θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση και σε άλλα βασικά και ειδικά θέματα επιβίωσης.
Το σεμινάριο θα γίνει σε φάρμα στο δάσος του Σειχ Σου μέσα στη φύση.
Αναλόγως του αριθμού των συμμετεχόντων θα οριστεί και το κόστος της εκπαίδευσης (πραγματικά θα είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την εκπαίδευση).
Ο εκπαιδευτής είναι μέλος του φόρουμ με πολυετή εμπειρία (πάνω από 15 χρόνια) σε θέματα επιβίωσης σε όλα τα είδη φυσικού περιβάλλοντος και συνθηκών.
Η ημερομηνία του σεμιναρίου θα είναι προς το τέλος Απριλίου αρχές Μαίου (θα συζητηθεί με τους συμμετέχοντες στο π.μ.)
Περιμένω με π.μ. ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουν να μάθουν τη φύση και την επιβίωση σε αυτή.
Ευχαριστώ
Θα έχει μάθημα σε εκρητκικά;
μαριον wrote:ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΘΕΝΟΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ
1. Σαν έρθουν τα δεινά , στους δρόμους να μη βγείτε ,
να κλείσετε την πόρτα σας και μέσα να καθήστε.
2. Ευαγγέλιο να έχετε στο σπίτι , που έχει χάρη
στα δεινά να σας περιφρουρήση.
3. Τον Τίμιο Σταυρό σαν όπλο να κρατήτε ,
απο τις σφαίρες του εχθρού εσείς να φυλαχθήτε.
4. Καθαρό κερί ποτέ να μην σας λείπει ,
και κερί της Αναστάσεως να έχετε στο σπίτι.
5. Λιβάνι να έχετε και κάρβουνα μαζί με το θυμίαμα ,
του εχθρού τα μάτια θα τυφλώνει ποτέ να μην σας βρη.
6. Και πάντα αγιασμό στο σπίτι να κρατήτε
λίγο απ αυτό να πίνετε ποτέ δε θα διψάτε.
7. Και αντίδωρο να έχετε φυλαγμένο ,
με λίγο θα χορταίνει ο κάθε πεινασμένος.
8. Και θεία ρήματα να έχετε και ψαλτήρι , απο τα
μάτια των εχθρών πάντοτε θα σας κρύβει.
Και τέλος πίστη να έχετε σαν βράχο στην καρδιά σας ,
γιατί εν ώρα των δεινών θα είμαι κι εγω κοντά σας.
Με αυτά οπου σας είπα να εφοδιασθήτε ,
και τότε εν ώρα των δεινών εσείς θα φυλαχθήτε.
Θέλω αυτό το μάθημα παντού να μοιραστή
ο κόσμος που δεν ξέρει να πληροφορηθη.
Ειδήσεις εκ του Ουρανού στέλνω " η Παναγία "
και όσοι τις τηρήσετε θα βρείτε Σωτηρία.
Στέλνω για όλους συμβουλές για να προφυλαχθήτε
όταν θα έρθουν τα δεινά εσείς να μην χαθήτε.
Στέλνω την Ευλογία μου απο της καρδιας τα βάθη ,
και εις την ώρα των δεινών το κόσμο να σκεπάση.
μαριον wrote:το κειμενο αυτο το ειχα αποθηκευσει οταν το διαβασα κι εγω καπου αλλου και με αγγιξε γι αυτο και το εβαλα.. με ολο τον σεβασμο συμφωνω με αυτα που λετε και δεν πιστευω οτι τα πραγματα θα ειναι τοσο απλα αλλα αντιθετως θα υπαρξει μεγαλο χαος.. τα ερωτηματα που θετω στον ευατο μου ειναι οτι σε περιπτωση μεγαλης πεινας και ανεχειας δεν νομιζω να με σωσουν οι προμηθειες γιατι πολυ απλα ο αλλος που πειναει δεν θα με αφησει να τα <<χαρω>>..μπορει να με σκοτωσει για να τα αποκτησει..κι επειτα για ποσο θα διαρκεσουν τα τροφιμα? γι'αυτους τους λογους θεωρω οτι θα ναι περισσοτερο πνευματικος ο τροπος που θα βοηθηθουμε και πιστευω πως οσοι δεν αρνηθουν τον θεο θα βιωσουν θαυματα ή μαλλον θα αρχισουν να τα αντιλαμβανονται...
yiannoscyprus wrote:Σπύρο πολύ καλές οι συμβουλές σου. Εγώ σκέφτομαι να εγκαταστήσω 1 μικρή γεννήτρια για τα βασικά. Ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα. Αν είναι Ιούλιος με 40+ χωρίς ψυγείο τα πράματα θα είναι ακόμη πολύ δύσκολα με τις θερμοκρασίες που έχουμε εδώ.
Είδα ένα ντοκύμαντέρ για την πολιορκία του Λένινγραντ (αν θυμάμαι καλά) από τους Γερμανούς τον 2 παγκόσμιο πόλεμο. χιλιάδες κόσμος δυστηχώς πέθανε από την πείνα. Καθώς το έβλεπα μου ήρθε στο μυαλό το νήμα καθώς και τα παρών θέμα - οργάνωση επιβίωση. καλή Ανάσταση.
Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests