Ορθοδοξια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Ορθοδοξια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Unread postby Marco Hietala » Wed May 17, 2017 6:22 am

TASOS1 wrote:ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΕΙ ΚΡΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ; ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ) ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ, ΤΥΡΙΑ Κ.Τ.Λ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!
ΝΟΜΙΖΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

Δηλαδή αν κάποιος από αδυναμία πνευματική καταλύσει τη Σαρακοστή τυρί ή κρέας, δαιμονίζεται.... δε μας τα λες καλά φίλε μου Τάσο, δεν είναι αυτό το πνεύμα της Ορθοδοξίας... αυτό μου κάνει πολύ πιο κοντά στις αμερικανιές του στυλ "αυτό που έκανες σε καταδίκασε και δεν υπάρχει επιστροφή", μπούρδες των ρωμαιοκαθολικών και διαμαρτυρομένων που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια της Ορθοδοξίας.
Αν δε μιλάς για παραστρατήματα αλλά για τους "μάγκες" που διοργανώνουν και συμμετέχουν σε προκλητικά τσιμπούσια με παϊδάκια και σεφταλιές τη Μεγάλη Παρασκευή και το διαφημίζουν κιόλας σαν υπερ-κατόρθωμα είναι άλλο θέμα αλλά και πάλι ό,τι επιτρέψει ο Κύριος είναι για σωτηρία της ψυχής τους και όχι για δαιμονισμούς και αφορισμούς και κατάρες...
Marco Hietala

Unread postby TASOS1 » Thu May 18, 2017 12:55 am

Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΕΧΩΜΕ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; ΞΕΡΩ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΔΩΣΕ ΕΡΩΤΙΚΟ ΑΣΠΑΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΦΕΡΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ! Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΗΘΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ! ΞΕΡΩ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΝΗΣΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ "ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ" Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ!
TASOS1

Unread postby Johny-B » Thu May 18, 2017 1:52 am

Η υπερβολή είναι κακό πράγμα....

Στάλθηκε από το iQ8123C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Thu May 18, 2017 2:38 pm

Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι ...στο τυπικό ήταν άψογοι ....τυφλοί πνευματικά όμως ....

Αλλοίμονο σε όποιον με τη σκληρότητα διώχνει και απωθεί όποιον αμαρτωλό θέλει να μετανοήσει ....
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby bersekero » Thu May 18, 2017 11:28 pm

Κοντινό μου άτομο που επίτηδες συστηματικά και ειρωνικά κατέλυε την μεγάλη Παρασκευή το βρήκαν πολλά δεινά συν στομάχι.
Δεν είναι ότι τιμωρει ο Θεος αλλά ότι δίνεται πολύ μεγάλο δικαίωμα στον διάβολο.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Re:

Unread postby thanos69b » Fri May 19, 2017 1:17 am

bersekero wrote:Κοντινό μου άτομο που επίτηδες συστηματικά και ειρωνικά κατέλυε την μεγάλη Παρασκευή το βρήκαν πολλά δεινά συν στομάχι.
Δεν είναι ότι τιμωρει ο Θεος αλλά ότι δίνεται πολύ μεγάλο δικαίωμα στον διάβολο.

Εκεί είναι το κουμπί της ιστορίας. Αν είσαι πνευματικά χαμένος ο διάβολος θα σε αφήσει στην ησυχία σου.
Αν κάνεις αγώνα θα έχεις τα χίλια μύρια προβλήματα γιατί του έχεις δώσει δικαιώματα και θα σε χτυπήσει σκληρά.
Μπορεί να μην αρρωστήσεις αλλά να πέσεις σε βαριά αμαρτήματα.
Η αρρώστια μπορεί να έρθει κατά παραχώρηση Θεού για να σε προστατεύσει από χειρότερη πτώση.
Μόνο ένας Θεοφόρος Γέροντας η πνευματικός μπορεί να τα εξηγήσει και να τα αναλύσει καλά.
Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
thanos69b

Unread postby TASOS1 » Fri May 19, 2017 7:40 am

ΔΥΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ (ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ) ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΦΑΓΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ! ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ!
TASOS1

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Fri May 19, 2017 8:49 am

ξέρω ανθρώπους που φέτος τη Σαρακοστή δεν είχαν να φάνε και ακόμα χειρότερα ούτε να ταΐσουν τα παιδιά Τους ....Η Εκκλησία βοηθάει μόνο όσους είναι στα κατηχητικά και στις ομιλίες κολαούζοι ή άλλοι Έλληνες είναι .....τέλος πάντων

Τους έφεραν κάποιοι γάλατα τυρί και διάφορα άλλα ...λοιπόν τι να δώσεις στα παιδιά ...Όταν κάνουν σαρακοστη πριν τη Σαρακοστή τι να τα ταΐσεις ....Όταν έχεις επιλογή μόνο αυγό ή κασέρι ....

βλέπω ότι πολλοί δεν έχουν φτάσει ...σε τέτοια σημεία ...μακάρι να μη φτάσουν ποτέ ....αλλά πολλοί έχουν πατοσει άσχημα ...ίσως και γιατί είναι αμαρτωλοί ...αλλά όπως είπε και Ο thanos69 αυτά ας τα πει κανένας Γέροντας με όραση γιατί το επιτρέπει ο Κύριος. ..αν και εχω κάποια ιδέα από προσωπικά βιώματά για ..το γιατί ...

αν μπορείτε βοηθάτε ...Τους αδερφούς ....είναι πολλοί που από νοικοκύρηδες έγιναν πένητες ....και ντρέπονται να ζητήσουν μιας και πολλοί "χριστιανοί" χαιρεκακοί τους ξεφτιλίζουν με το ειρωνικό βλέμμα και την απαξιωτική συμπεριφορά τους ....ειναι άσχημο η φτώχια των άξιων ...να είναι χαρά και για το κοπριταριο του δημοσίου χριστιανουλη ...

αλλά η φτώχια των ικανών της πατρίδας μας ...Είναι για να βγουν στην επιφάνεια οι κοπριτες και τα λαμόγια του τόπου μας ...και όσοι παρασιτικά ζούσαν ρουφώντας το μόχθο του ηθικού εργαζόμενου Έλληνα
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby Anastasios » Sat May 20, 2017 5:32 am

Μα τι να λέμε. Εννοείτε ότι στην πείνα σαρακοστή δεν κάνεις. Μόνο Μεγάλη Πέμπτη με Μέγα Σαββατο.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Ιωάν. 8,7
Anastasios

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Sat May 20, 2017 8:48 am

Anastasios wrote:Μα τι να λέμε. Εννοείτε ότι στην πείνα σαρακοστή δεν κάνεις. Μόνο Μεγάλη Πέμπτη με Μέγα Σαββατο.

Η Νηστεία είναι. ....Προσευχή όπως λένε οι Πατέρες μας ....και οι ενήλικοι ας δεινοπαθησουν και εν μέσο πείνας ...με τα παιδιά όμως πάει αλλού το θέμα

απλώς πολλοί μιλάνε ...μη λαμβάνοντας τους άλλους ...που "νηστεύουν" θέλοντας και μη ...μήνες ....

τα νηστίσιμα έγιναν ακριβότερα από τα αρτησιμα ...

Είναι μεγάλη κουβέντα ....ας μη πιέζουμε τους ήδη πιεσμένους ....θα τους σκάσουμε στο τέλος από τη πολύ "αγαπη" :D
Τιποτας ο Αιτωλος

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ