Μητσάκος wrote:Ο Θεός δεν θα αφήσει ποτέ τους ιερείς ξεκρέμαστους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα υπάρξει συντήρηση.
Όλοι μας μόνο τις αμαρρτίες μας πρέπει να φοβόμαστε, από εκεί κυνδυνεύουμε, από εκεί έρχονται οι κρίσεις, οι κύνδυνοι.
Τώρα είναι δύσκολο για έναν ιερέα να πει έτσι ξαφνικά για κακώς κείμενα δεν το κάκω έτσι, από την στιγμή που υπάρχει γενική επικράτηση. Αν είναι προτοπρεσβύτερος όμως μπορεί να διορθώσει πολλά.
Ο Στρατηγόπουλος είναι από τους λίγους που ορθώνει ανάστημα.
Όμως οι πιστοί να το έχουν καλά στο κεφαλι τους ότι καραγκιοζιλίκια με 10 και 20 λεπτά για κερί κτλ είναι απαράδεκτα για μένα.
Επισης απαραδεκτο αδελφε ειναι το κερι 50 λεπτα και ενα ευρω. Για να μην μιλησω για λαμπαδες. Ειδικα οταν μετα απο 5 λεπτα ερχονται και τα σβηνουν.Και το κανουν ακομα και οταν δεν εχει πολυ κοσμο(κοινως ανακυκλωση).
Τα κερια προσωπικα λογω δουλειας τα παιρνω 5 ευρω το κιλο. Φαντασου ποσο τα παιρνει η εκκλησια που παραγγελνει τονους.
Επισης σε ναο της Θεσσαλονικης βγαινει μετα την κυριακατικη λειτουργια νεοκορος με καλαθι να μαζεψει λεφτα απο τους πιστους. Ειναι πολυ ασχημο ετσι οπως το κανουν και μαλιστα επιτακτικα. ΕΡχεται στα μουτρα σου και περιμενει.
Οσο αφορα λοιπον τα μυστηρια, ας αναφερθω κι εγω στο μυστηριο της νεκρωσιμης ακολουθιας οπου τα χρηματα ειναι απαιτητα πριν την τελεση του και αυτα ειναι 150 το λιγοτερο οπως ανεφερα σε προηγουμενη αναρτηση. Αυτα ειναι ακατεβατα και μου χει τυχει πολλες φορες να μην ξεκιναει το μυστηριο αν δεν πληρωθουν. Επισης το συγκεκριμενο μυστηριο οι περισσοτεροι δεν το τελουν ολοκληρο και τις περισσοτερες φορες το ξεπετανε σε 15 λεπτα. Αλλες φορες απο τη βιασυνη τους δεν καταλαβαινεις τι λενε.
Στις δε εκκλησιες των κοιμητηριων το μπουρμπουαρ εχει γινει κατεστημενο και αγγιζει τα 30 ευρω. Αν δεν δωσεις γινεσαι μαυρο προβατο και σου δημιουργουν προβληματα με διαφορους τροπους.
Μετα απο εκκλησεις που γινανε στους μητροπολιτες θεσσαλονικης για να μειωθουν οι τιμες των μυστηριων (ειδικα των νεκροσιμων μιας και ειναι απροσδοκητο εξοδο) η απαντηση του ενος ητανε αγνοια οτι παιρνουν λεφτα οι ιερεις για τα μυστηρα και του δευτερου οτι δεν δεχεται μειωση.
Για να μην μακρυγορω περισσοτερο, λογω πειρας εχω να σας πω οτι οι περισσοτεροι ιερεις τουλαχιστον στην πολη μου ειναι φιλοχρηματοι. Υπαρχουν και καποιοι οι οποιοι επιτελουν εργο, τους γνωριζω προσωπικα και ειναι παναξιοι.
Και κλεινοντας. Δεν λεω να μην παιρνουν χρηματα αλλα το 2017 που οι περισσοτεροι τρεχουν 12ωρα για να παρουν ενα πεντακοσαρικο το μηνα, ειναι εξωφρενικο να ζητας ως Ιερεας, 150 ευρω για ενα μυστηριο μιας ωρας το πολυ.