Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby casius » Mon Apr 16, 2012 8:10 pm

Εχει ουσια η συζητηση του ποιος ειναι περισσοτερο πουλημενος;
Δε νομιζω.
Το παιχνιδι ειναι στο να μην μπορεσουν αθροιστικα ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ να εχουν 151 εδρες.
Πρεπει να μπουν στην Βουλη οσο περισσοτερα κομματα γινεται.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5
casius

Unread postby Voreios » Mon Apr 16, 2012 8:37 pm

Όταν πλησίαζε ο καιρός για τις εθνικές εκλογές, πολλοί προσκυνητές ερχόντουσαν και
ρωτούσαν τον Γέροντα ποια ήταν η γνώμη του και ποιόν εκείνος θεωρούσε άξιο, για να
ψηφίσουν.
Ο Γέροντας έλεγε:
-Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά τον Θεό και την πατρίδα
μας, αυτόν να ψηφίσετε.
Τότε εκείνοι, επί μονίμου βάσεως του απαντούσαν:
-Γέροντα, όλοι το ίδιο είναι.
Κι εκείνος τους έλεγε:
-Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα: όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο, όμως άλλες
έχουν εκατό τοις εκατό, ενώ άλλες πενήντα τοις εκατό. Εμείς, λοιπόν, εφόσον έχουμε
ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιές έχουν το λιγότερο δάκο, γιατί
διαφορετικά δέ γίνεται. Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια:
α) με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος το Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και
β) με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου κι οχι στο δικό
του συμφέρον.
Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο κριτήριο, εκτός από αυτά τα δύο, τότε κινείται
ιδιοτελώς, και δεν είναι αυτό που κάνει χριστιανικό. Αργότερα θα επιτρέψει η Θεία Δικαιοσύνη
να το πληρώσει.

Από βιβλίο Αγιορείτου Ιερομονάχου “Ο Γέρων Παϊσιος”, σελ 231 (Εκδόσεις “ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ” 1994)
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby GENEA-OMEGA » Mon Apr 16, 2012 10:45 pm

Matina wrote:
GENEA-OMEGA wrote:Ματίνα και Supergeorge εσείς τι θα ψηφίσετε ? γιατι αυτή η απάντηση έχει μεγάλη σημασία στο να καταλάβω πως προκαταβολικά γνωρίζετε ότι οι ανεξάρτητοι Ελληνες είναι πουλημένη υπόθεση ! [/color]

Εγώ ε΄χω εξαρχής δηλώσει ότι οι αποδειξεις θα δοθούν μετά τις εκλογές γιατι πριν απο αυτές δε4ν ε΄χουμε τ΄ροπο να ξέρουμε ? εσείς αφού λοιπόν το απορρίψατε, ποιον θα ψηφίσετε τελικά, και το ρωτάω ευθέως για να μπορώ και εγώ να σχολιάσω την δική σας επιλογή !!!

Το έχω ήδη δηλώσει ,οπότε δεν το επαναλαμβάνω διότι θα καταντήσω γραφική.Αν είσαι έξυπνος -που έχω καταλάβει ότι είσαι-ψάξε στις προηγούμενες σελίδες και θα το καταλάβεις. :)

δε νομίζω ότι θα καταντούσες γραφική με το να το ξανα ανέφερες, γιατι έτσι πλήρωσα την υποτιθέμενη εξυπνάδα μου με ταλαιπωρία (όπερ και οξύμωρον καθώς όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια !!!!!!!!) !

Το σχόλιο μου, λοπόν, για το συγκεκριμένο κομμα, είναι πως αν και οι αρχές του με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, σε ρεαλιστικές συνθήκες δεν θα περάσει στη βουλή ! Επίσης επειδή το προφίλ του είναι πολυ περιοριστικο σε σχέση με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, είναι απολύτως απίθανο - πριν τα γεγονότα - να έχει παρά ελάχιστες ψήφους, ίσως κάποιες χιλιάδες στην καλύτερη.

Το συμπε΄ρασμα είναι πως αυτο είναι ο ορισμος της χαμένης ψήφου !

πριν να απορρίπτουμε ρεαλιστικες και πραγματικες λύσεις στο πρόβλημα της χώρας καλό είναι να βλέπουμε και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ψήφου ! Ο άνθρωπος που έχει ιδρύσει το Κοινωνία γιατι δεν προσπαθει να συνασπιστει με τον Καμένο σε ένα αντιμνημονιακο μέτωπο όπως έκανε ο Μαριάς με τα μέλη της Σπίθας (που υποτίθεται έχει και περισσοτερες ιδεολογικες διαφορε΄ς μα ζ ίτου) ?
GENEA-OMEGA

Unread postby giannis73 » Tue Apr 17, 2012 12:34 am

Πρόεδρος του κόμματος Κοινωνία
giannis73

Unread postby INA_OSI_EN » Tue Apr 17, 2012 2:21 am

Οι τελευταίες εκλογές του παλιού κόσμου

Η μεταπολίτευση πεθαίνει, η ανασύνθεση παραμένει ζητούμενο

http://www.antibaro.gr/node/3906
INA_OSI_EN

Unread postby INA_OSI_EN » Tue Apr 17, 2012 3:10 am

Ἀπάντηση στίς ἀπορίες καί στίς συγκεχυμένες τοποθετήσεις τοῦ π. Βασιλείου Βολουδάκη σχετικά μέ τήν ἐσχατολογική διδασκαλία τῆς Ἁγίας Γραφῆς, τῶν Ἁγίων Πατέρων καί τή στάση τοῦ «ὄχλου τῶν θρησκευομένων ἀνθρώπων»

Εγω προσωπικά δεν θα ψηφίσω ΚΟΙΝΩΝΙΑ λόγω του γεγονότος των συγκεχυμένων ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ θέσεων του π. Β.Βολουδάκη για το θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και της "Κάρτας του Πολίτη"

υγ Βεβαίως η υπάρχει και η αντίθετη άποψη που είναι εδώ
http://orthodoxovima.blogspot.com/2011/09/666.html
http://orthodoxovima.blogspot.com/search/label/666
INA_OSI_EN

Unread postby Anastasios » Tue Apr 17, 2012 7:49 am

Συμφωνώ να ψηφίσουμε αντιμνημονιακά κόμματα γιατί αυτό νομίζω είναι το πατριοτικό και το καλό για τον τόπο και όλους τους Έλληνες που είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία πρέπει να ψηφίζουμε όπως λένε και οι μοναχοί-γέροντες. Οπότε ας βρεί ο κάθε ένας μας ποιός νομίζει πως είναι πιο καλός για τον τόπο και ας ψηφίσει. Και ας μην δίνουμε σημασία στην λασπολογία την οποία και φυσικά θα διασπείρουν τα μεγάλα κόμματα.

Τέλος με την σύλλυψη και προφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου καθάρισε η διαφθορά στο κυβερνών κόμμα και στην Ελλάδα!
Οπότε αν δεν ψηφίσουμε δικοματισμό υπάρχει κίνδυνος εκφασισμού όπως ανέφερε κάποιος συνταγματολόγος!

Στο τέλος Είπα να γράψω και κανένα ανέκδοτο. :)
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Ιωάν. 8,7
Anastasios

Unread postby eternity » Tue Apr 17, 2012 7:50 am

Ο Χ Ι
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεργασία Καζάκη-Παπαθεμελή με το συνδυασμό «ΟΧΙ»
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Tue Apr 17, 2012 10:21 am

Πάνος Καμμένος: «Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν συμφωνήσει στη κατάσχεση της πρώτης κατοικίας»

Mannlicher-Schönauer

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Tue Apr 17, 2012 10:23 am

Σενάρια επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην εξουσία!

Mannlicher-Schönauer

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ