Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby MAXIMOS » Sun Apr 22, 2012 5:38 pm

καποιοι στρατιωτικοι απο μικρο βαθμο ακομα,ας πουμε λοχαγου,ειναι ''δεμενοι ''με καποιο κομα ωστε αργοτερα να τους βοηθησει στις οποιες αλλαγες θελουν να περασουν στο στρατευμα,ανταλλασοντας τις υπηρεσιες τους με τον ανωτατο βαθμο της ιεραρχιας.Δε νομιζω οτι ειναι λογος να ψηφισει καποιος ενα κομα επειδη καποιος αξιωματικος ε.α. αρθρογραφει.μακαρι ομως να ειναι τοσο φωτισμενος ωστε να συμβαλει στην σωτηρια της πατριδας μας.θα τον δουμε και αυτον
ΧΡΗ ΔΕ ΠΑΝ ΕΡΔΟΝΤΑ ΜΑΥΡΩΣΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟΝ
MAXIMOS

Unread postby eternity » Sun Apr 22, 2012 5:51 pm

MAXIMOS wrote:καποιοι στρατιωτικοι απο μικρο βαθμο ακομα,ας πουμε λοχαγου,ειναι ''δεμενοι ''με καποιο κομα ωστε αργοτερα να τους βοηθησει στις οποιες αλλαγες θελουν να περασουν στο στρατευμα,ανταλλασοντας τις υπηρεσιες τους με τον ανωτατο βαθμο της ιεραρχιας.Δε νομιζω οτι ειναι λογος να ψηφισει καποιος ενα κομα επειδη καποιος αξιωματικος ε.α. αρθρογραφει.μακαρι ομως να ειναι τοσο φωτισμενος ωστε να συμβαλει στην σωτηρια της πατριδας μας.θα τον δουμε και αυτον

το οτι αρθρογραφει καποιος ειναι ενας ωραιος λογος να διαβασουμε να δουμε τι γραφει τι αντιπροσωπευει και τι εστερνιζεται αγαπητε φιλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ειπαμε να λεμε καποιους που θεωρουμε οτι ειναι αξιολογοι. Θα σβησω λοιπον τη δημοσιευση μου αφου ενοχληθηκες γιαιτ πολυ απλα δεν ψηφιζω Μεσσηνια και δεν εχω κανενα αλλο λογο να υποδειξω περα απο την προσωπικη μου κριση.
Ο ανθρωπος ειναι πολιτικο ον ειτε ειναι στρατιωτικος ειτε οχι αποψη εχει και ωριμοτητα να καταλαβει αν καποιος πληροι προυποθεσεις για να τον ψηφισει ή οχι.
Ο συγκεκριμενος λοιπον που προτεινα κατεβαινει με νεοσυστατο κομμα συνεπως δεν συνδεσε την καριερα του με το κομμα αυτο για να του προσφερει οποιαδηποτε "βοηθεια " .
Επιπροσθετως το ιδιο θα ελεγα για τον Θεοφανιδη ο οποιος κατεβαινει στο επικρατειας του Καμμενου.Τον γνωριζω προσωπικα και ειναι αξιολογο ατομο.
Last edited by eternity on Sun Apr 22, 2012 5:57 pm, edited 1 time in total.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby INA_OSI_EN » Sun Apr 22, 2012 5:52 pm

Συνέντευξη του προέδρου Ν.Αλικάκου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στον Ν.Χατζηνικολάου

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... t0SWk&NR=1
INA_OSI_EN

Unread postby eternity » Sun Apr 22, 2012 6:09 pm

INA_OSI_EN wrote:

Συνέντευξη του προέδρου Ν.Αλικάκου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στον Ν.Χατζηνικολάου

Δημοσθενη τη συζητηση αυτη την ειχα ακουσει απο πρωτο χερι στην εκπομπη του real fm.Παρολο που ουδεποτε ειδα θετικα αυτην την κινηση απο μερους των στρατιωτικων οφειλω να ομολογησω οτι ο Χατζηνικολαου ηταν ιδιαιτερα επικριτικος απεναντι στον προεδρο του κομματος κατι το οποιο δεν το εχει κανει με ολους τους υπολοιπους.
Επειτα το οτι καποιο στρατιωτικοι δημιουργησαν ενα κομμα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι μεμπτο και δεν ειναι μεμπτο το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση) ή το κομμα των οικολογων.Μηπως επειδη ανασυρει στις μνημες την ιστορια της επταετιας στην οποια πρωτεργατες ηταν οι στρατιωτικοι? Ακομα τους φοβουνται?
Περα απο αυτο ο προεδρος του κομματος ουδεποτε με επεισε για τις πολιτικες του θεσεις.
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby MAXIMOS » Sun Apr 22, 2012 6:36 pm

eternity wrote:
MAXIMOS wrote:καποιοι στρατιωτικοι απο μικρο βαθμο ακομα,ας πουμε λοχαγου,ειναι ''δεμενοι ''με καποιο κομα ωστε αργοτερα να τους βοηθησει στις οποιες αλλαγες θελουν να περασουν στο στρατευμα,ανταλλασοντας τις υπηρεσιες τους με τον ανωτατο βαθμο της ιεραρχιας.Δε νομιζω οτι ειναι λογος να ψηφισει καποιος ενα κομα επειδη καποιος αξιωματικος ε.α. αρθρογραφει.μακαρι ομως να ειναι τοσο φωτισμενος ωστε να συμβαλει στην σωτηρια της πατριδας μας.θα τον δουμε και αυτον

το οτι αρθρογραφει καποιος ειναι ενας ωραιος λογος να διαβασουμε να δουμε τι γραφει τι αντιπροσωπευει και τι εστερνιζεται αγαπητε φιλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ειπαμε να λεμε καποιους που θεωρουμε οτι ειναι αξιολογοι. Θα σβησω λοιπον τη δημοσιευση μου αφου ενοχληθηκες γιαιτ πολυ απλα δεν ψηφιζω Μεσσηνια και δεν εχω κανενα αλλο λογο να υποδειξω περα απο την προσωπικη μου κριση.
Ο ανθρωπος ειναι πολιτικο ον ειτε ειναι στρατιωτικος ειτε οχι αποψη εχει και ωριμοτητα να καταλαβει αν καποιος πληροι προυποθεσεις για να τον ψηφισει ή οχι.
Ο συγκεκριμενος λοιπον που προτεινα κατεβαινει με νεοσυστατο κομμα συνεπως δεν συνδεσε την καριερα του με το κομμα αυτο για να του προσφερει οποιαδηποτε "βοηθεια " .
Επιπροσθετως το ιδιο θα ελεγα για τον Θεοφανιδη ο οποιος κατεβαινει στο επικρατειας του Καμμενου.Τον γνωριζω προσωπικα και ειναι αξιολογο ατομο.

το οτι ειναι νεοσυστατο κομα με παλια στελεχη δεν μου λεει τιποτα.επισης καποιος που ειχε π.χ.τον καμμενο ως μεσον οταν ηταν βουλευτης με τη ν.δ. δεν σημαινει οτι δεν θα τον εχει μεσον και ως αρχηγο κοματος.αρα λοιπον το νεοσυστατο κομα για εμενα δεν σημαινει τιποτα. για τον Θεοφανιδη που λες δωσε μας καποιες πληροφοριες εαν σου ειναι ευκολο γιατι εγω προσωπικα δεν τον γνωριζω.για το τελος να σου πω οτι στρατιωτικος εστω και ε.α. στην ψυχη του παραμενει στρατιωτικος.ο στρατιωτικος δεν ειναι πολιτικο ον με την εννοια που το αναφερεις.
απεχει παρα πολυ απο προσδιορισμους πολιτης,πολιτευτης,πολιτικος κλπ.
τελος σου λεω απλα οτι κανουμε συζητηση και δεν σου ζητησα να σβησεις κατι αλλα ουτε και ενοχληθηκα απο κατι.συζητηση κανουμε
MAXIMOS

Unread postby marjory » Sun Apr 22, 2012 8:43 pm

Επειδή οι εκλογές πλησιάζουν και είμαστε όλοι σε αγωνία τόσον ως προς το τι να ψηφίσουμε όσο και ως προς τα αποτελέσματα, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις.

Το έχω γράψει και προ καιρού, ότι εφόσον θέλουμε να αλλάξει κάτι στην πολιτική ζωή του τόπου μας, θα πρέπει να μην ψηφίσουμε μνημονιακά κόμματα [ΠΑΣΟΚ και ΝΔ].

Μέχρι εκεί είναι το εύκολο.

Το δύσκολο είναι να ψηφίσουμε κάποιο κόμμα, χωρίς να πάει η ψήφος μας χαμένη. Και χαμένη θα πάει η ψήφος μας εάν το κόμμα που επιλέξουμε ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ 3% ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
Ως εκ τούτου, εκεί που πρέπει να εστιάσουμε, δεν είναι στο αν ένα κόμμα τα παρουσιάζει έτσι όπως εμείς θέλουμε, αλλά ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, έτσι ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να παίξει κάποιο ρόλο στην λήψη των αποφάσεων.

Έχουν υπάρξει κατά καιρούς πολλά κόμματα που υποστήριζαν θέσεις με τις οποίες ο καθένας από εμάς ταυτιζόταν. Όμως, παρότι τα ψηφίσαμε, δεν έβγαζαν το απαραίτητο ποσοστό ανά την επικράτεια που θα τους επέτρεπε να μπουν στη Βουλή...

Αλλά και από την άλλη, στην Βουλή υπάρχουν κόμματα τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα παίξει δραματικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων [κι αυτό διότι τα ποσοστά τους ήταν μικρότερα από εκείνα των δύο μεγάλων κομμάτων και ως εκ τούτου, αποτελούσαν ανίσχυρη μειοψηφία. Και λέω "ανίσχυρη" διότι εν κατακλείδι δεν έχουν προσφέρει κάτι στον κοινοβουλευτισμό και στην εκπροσώπηση του έλληνα πολίτη, τουλάχιστον όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι].

Αυτό λοιπόν που τώρα καλούμαστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να κάνουμε, εφόσον δεν συμφωνούμε με τις αποφάσεις που πήραν τα δύο μεγάλα κόμματα εις βάρος μας και εις βάρος της πατρίδας μας, είναι να δώσουμε μια ηχηρή άρνηση στον δικομματισμό, που ουσιαστικά ενεργεί ως μονότερμα [για όποιον δεν έχει παίξει αυτό το παιχνίδι, δύο ομάδες παίζουν μπάλα σουτάροντας σε ένα τέρμα]. Και η ηχηρή άρνηση στον δικομματισμό έχει σκοπό να υπάρξει ισχυρή αντίδραση μέσα στη Βουλή... να υπάρξει δηλαδή ένας καταμερισμός των εδρών των κομμάτων,που θα καθιστά αδύνατη την λήψη αποφάσεων από τα δύο μεγάλα κόμματα [που εκ προοιμίου γνωρίζουμε ότι θα συνεργαστούν], αφού δεν θα μπορούν να έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία των εδρών για να θεσπίζουν νόμους εις βάρος των πολιτών.

Επειδή όμως τα μεγάλα κόμματα ξέρουν ότι ο κόσμος είναι αηδιασμένος, ωθούν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν συναισθηματικά και δη να ψηφίσουν κόμματα που δεν έχουν δυναμική να μπουν στη Βουλή, έτσι ώστε να ενδυναμωθούν από τις χαμένες και διάσπαρτες ψήφους.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ούτε ο Παπαθεμελής [τον οποίο στηρίζω τα τελευταία 8 χρόνια], ούτε η Κοινωνία θα μπουν στη Βουλή. Και εάν είναι σωστή η εκτίμησή μου, τότε η ψήφος σε αυτά τα κόμματα θα είναι ψήφος χαμένη και θα ενδυναμώσει το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

Εκεί λοιπόν που θεωρώ ότι θα πρέπει να εστιάσουμε είναι σε κόμματα που [τουλάχιστον βάσει των δημοσκοπήσεων] μπαίνουν στην Βουλή. Ξέρω ότι όλοι έχουμε τους ενδοιασμούς μας, αν όντως όσα διακηρύσσουν θα τα πράξουν. Όμως, ας μην "πετάξουμε" την ψήφο μας διασκορπίζοντας την σε άσχετα κόμματα. Είναι ρίσκο και καλούμαστε να το πάρουμε... δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο...
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Sun Apr 22, 2012 9:05 pm

MAXIMOS wrote:το οτι ειναι νεοσυστατο κομα με παλια στελεχη δεν μου λεει τιποτα.επισης καποιος που ειχε π.χ.τον καμμενο ως μεσον οταν ηταν βουλευτης με τη ν.δ. δεν σημαινει οτι δεν θα τον εχει μεσον και ως αρχηγο κοματος.αρα λοιπον το νεοσυστατο κομα για εμενα δεν σημαινει τιποτα. για τον Θεοφανιδη που λες δωσε μας καποιες πληροφοριες εαν σου ειναι ευκολο γιατι εγω προσωπικα δεν τον γνωριζω.για το τελος να σου πω οτι στρατιωτικος εστω και ε.α. στην ψυχη του παραμενει στρατιωτικος.ο στρατιωτικος δεν ειναι πολιτικο ον με την εννοια που το αναφερεις.
απεχει παρα πολυ απο προσδιορισμους πολιτης,πολιτευτης,πολιτικος κλπ.
τελος σου λεω απλα οτι κανουμε συζητηση και δεν σου ζητησα να σβησεις κατι αλλα ουτε και ενοχληθηκα απο κατι.συζητηση κανουμε

Λαθος ο στρατιωτικος μετα την αποστρατεια εχει το διακιωμα να πολιτευτει οπως καθε ελληνας πολιτης. Τι ακριβως παει να πει στρατιωτικος στην ψυχη μετα την αποστρατεια δεν μπορω να το καταλαβω.
Οι πολιτικοι χρησιμοποιουν και χρησιμοποιησαν τον στρατο σαν τραπουλοχαρτα.Αυτοι ηταν που εκαναν κρισεις με πολιτικα κριτηρια αρχικα στους ανωτατους αξιμωατικους και αργοτερα φτανοντας μεχρι και τους ανωτερους.
Αργοτερα και στις μεταθεσεις ή τοποθετησεις σε θεσεις εξωτερικου.
Ηταν μια καλη εκλογικη πελατεια για καθε βουλευτη.
Η ευθυνη ξεκιναει πρωτα απο τους πολιτικους και καταληγει στους στρατιωτικους που αποδεχτηκαν να κανουν "εξυπηρετησεις" με σκοπο την αναρριχηση τους στα ανωτατα κλιμακια της ηγεσιας ή θεσεων εξωτερικου.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αυτοματως ολοι οι στρατιωτικοι ειναι αχρηστοι ή λειτουργουν με βαση μονο το προσωπικο συμφερον.
Ξερεις περα απο τα κομματα και την πολιτικη και τους πολιτικους καποιοι εξακολουθουν να διαθετουν πολυ χρονο απο την ζωη τους και να δινουν και την ψυχη τους στις ΕΔ παρόλο που η πολιτεια κανει οτιδηποτε για να τους διωξει ειτε μειωνοντας τους μισθους τους ειτε δουλευοντας με πενιχρα μεσα ξοδευουν πολλες ωρες παραπανω απο οποιοδηπτοε αλλο εργαζομενο και σε πολλες περιπτωσεις εμψυχωνοντας το προσωπικο.
Αν καποια στιγμη ζητησαν ρουσφετι απο καποιον πολιτικο προφανως αυτο δεν τους κανει λιγοτερο αξιολογους απο τον καθενα δ.υπαλληλο που ζητησε ρουσφετι για να παει απο τη μια δ.υπηρεσια στην αλλη.
Ουτε ακομα και οσοι εφτασαν στην ηγεσια των Ε.Δ παρα το γεγονος οτι ηταν πολτικοποιημενοι αυτο διαγραφει αυτοματα ολη την επιχειρησιακη τους καριερα και αυτοματως τους κατατασσει σε λιγοτερο αξιολογα ατομα.
Καποιοι ισως λιγοι( δυστυχως) ξεχωριζουν και ξεχωρισαν οπως πχ. Ο Γραψας ( αυτος μου ηρθε στο μυαλο τωρα ειναι και αλλοι).

Οσο για τον Θεοφανιδη μπορεις να διαβασεις εδω viewtopic.php?f=10&t=15&p=17613#p17613
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby MAXIMOS » Sun Apr 22, 2012 9:20 pm

διαφωνω σε πολλα αλλα δεν ειναι ο καταλληλος χωρος για να σου αποδειξω με επιχειρηματα παντα τις αντιρησεις μου.
MAXIMOS

Unread postby NEKTARIOS » Sun Apr 22, 2012 9:30 pm

Εκεί λοιπόν που θεωρώ ότι θα πρέπει να εστιάσουμε είναι σε κόμματα που [τουλάχιστον βάσει των δημοσκοπήσεων] μπαίνουν στην Βουλή. Ξέρω ότι όλοι έχουμε τους ενδοιασμούς μας, αν όντως όσα διακηρύσσουν θα τα πράξουν. Όμως, ας μην "πετάξουμε" την ψήφο μας διασκορπίζοντας την σε άσχετα κόμματα. Είναι ρίσκο και καλούμαστε να το πάρουμε... δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο...

+1000
ψαλλώ τω θεώ μου έως υπάρχω...
NEKTARIOS

Unread postby eternity » Sun Apr 22, 2012 9:31 pm

NEKTARIOS wrote:

+1000

και εγω +100000000
eternity
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ