Καππαδοκία.Φυσικό τοπίο στην Καππαδοκία.Γεωμετρικές κατασκευές στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Καππαδοκία.Χορός Μουσουλμάνων,έθιμο της Καππαδοκίας.Καππαδοκία.Υπόγεια συγκροτήματα στην Καππαδοκία.Τοπίο στην Καππαδοκία.
Μικρά Ασία.Εικόνες...από την καταστροφή της Σμύρνης...το 1922 με την Μικρασιατική καταστροφή.Η Σμύρνη όπως είναι σήμερα.Παραλιακή πόλη της Σμύρνης.Κουσαντάσι στην Πέργαμο.Σήμερα η Σμύρνη ονομάζεται Izmir.Πέργαμος.Τροία,Τουρκία.Τροία.Δαρδανέλια.Θέα από την Τροία στα Δαρδανέλια.Η Γέφυρα που συνδέει την..ασιατική με την ...ευρωπα'ι'κή Κωνσταντινούπολη.
Last edited by zenjt on Thu Apr 05, 2012 3:37 pm, edited 2 times in total.
Με αφορμή το πόστ κάποιου ανεγκέφαλου ανθέλληνα, βρήκα αυτή την φωτογραφία και την αναρτώ.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
H Πύλη του Ηρώδη. Η Πύλη του Ηρώδη βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ μεταξύ της Πύλης της Δαμασκού και της Πύλης των Λεόντων, που γειτνιάζουν με τη μουσουλμανική συνοικία. Καλείται, επίσης, το Λουλούδι -Πύλη λόγω των περίπλοκων σχεδίων πάνω στην πέτρα από την πύλη, και Πύλη του προβάτων, λόγω της αγοράς ζώων, που πραγματοποιήθηκε έξω από την πύλη.Πιστεύεται ότι το παλάτι του εν λόγω βασιλιά Ηρώδη βρισκόταν κοντά στο εργοτάξιο. Στην πραγματικότητα, η πύλη ήταν μια μέτρια είσοδος μέχρι τη δεκαετία του 1870, όταν οι Τούρκοι έχτισαν την πιο εντυπωσιακή πύλη για να δώσουν πρόσβαση σε γειτονιές βόρεια της Παλιάς Πόλης.Η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ περιβάλλεται από τέσσερα χιλιόμετρα (2,5 μίλια) από τους τοίχους που χτίστηκαν από τον Οθωμανό Σουλτάνο, Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, το 1540. Επτά πύλες χρησιμεύουν ως σημεία εισόδου στην Παλιά Πόλη. Η όγδοη πύλη, η Χρυσή Πύλη βρίσκεται στην είσοδο στο Όρος του Ναού,και έχει σφραγιστεί εδώ και αιώνες.Κατά τη διάρκεια της Αραβικής Επανάστασης (1936-1939) η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ήταν υπό βρετανική απαγόρευση της κυκλοφορίας ,από την αστυνομία, ακόμη και με τη σφράγιση των πυλών.Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας κατέλαβαν την Παλιά Πόλη, τον Ιούνιο του 1967 και άνοιξαν την Πύλη του Ηρώδη για τους πεζούς.