Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby marjory » Mon Apr 30, 2012 12:25 pm

Αχ βρε Μπιρσίμ.... πόσο χρήσιμος θα ήσουν σήμερα.... Να κάνεις τα "μαγικά" σου και να μετατρέψεις μια συγκέντρωση 5-6.000 ατόμων σε ...λαοθάλασσα...
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
User avatar
marjory
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 4239
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:29 am

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Romanos » Mon Apr 30, 2012 2:04 pm

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΟΘΕΙΑ;
ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΡΩΣΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Image

Μέσα τους φωτίζεται το άυλο γέλιο
καθώς επιστρέφουν στην πατρίδα οι εξόριστοι
User avatar
Romanos
 
Posts: 3420
Joined: Wed Nov 16, 2011 12:40 pm

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby supergeorge » Mon Apr 30, 2012 9:04 pm

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος για όλους και για όλα...(Βίντεο) Μια συνέντευξη στο ΘΕΜΑtv

http://iliaslentzos.blogspot.com/2012/04/video-platform-video-management-video.html
User avatar
supergeorge
 
Posts: 272
Joined: Tue Nov 15, 2011 12:22 pm
Location: ΚΟΖΑΝΗ

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby INA_OSI_EN » Mon Apr 30, 2012 11:37 pm

User avatar
INA_OSI_EN
 
Posts: 2703
Joined: Tue Nov 15, 2011 5:36 pm

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Εφραίμ » Tue May 01, 2012 2:58 am

Συνέντευξη της προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκας Κατσέλη στην διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ - "Να βάλουμε ένα ανάχωμα στον κατήφορο που έχει μπει η Ελλάδα"


«Η Κοινωνική Συμφωνία» διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 6ης Μαΐου για να βάλει ένα ανάχωμα στον κατήφορο που έχει μπει η Ελλάδα, να προτάξει συγκεκριμένες λύσεις για διέξοδο από την κρίση και να συμβάλει στην ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου» τονίζει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη σε αποκλειστική της συνέντευξη στην διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
(Η βιντεσκοπημένη συνέντευξη της κ. Κατσέλη υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ http://www.amna.gr/ ) Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας τονίζει ότι μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου «εμπιστεύθηκε λάθος άτομα» και η ηγετική ομάδα του Κινήματος «ασπάστηκε νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες».
«Εκεί ήταν και η σύγκρουσή μου» σημειώνει η κ. Κατσέλη.
«Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλα από την αρχή «κόκκινες γραμμές» και ήμουν το «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης γιατί είχα πει πολύ έγκαιρα ότι το φάρμακο της τρόικα σκοτώνει» πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η κ. Κατσέλη υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
« Από τον Ιούνιο που ήταν υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος δεν κατόρθωσε να προωθήσει ούτε τις τρεις-τέσσερις βασικές μεταρρυθμίσεις που είχε δεσμευτεί, ενώ έχει τεράστια ευθύνη για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου-2, που θα οδηγήσει στη χρεωκοπία»... «Η δανειακή σύμβαση υπονομεύει την εθνική ανεξαρτησία και δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο.
Το Μνημόνιο-2 οδηγεί την οικονομία και την Ελλάδα σε μια χρεωκοπία την οποία ήδη προεξοφλούν οι αγορές
».
Ολόκληρη η συνέντευξη της προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας έχει ως εξής: Ερώτηση : Γιατί «Κοινωνική Συμφωνία» κ. Κατσέλη; Απάντηση: H Κοινωνική συμφωνία ιδρύθηκε πριν ένα μήνα για δύο λόγους: Πρώτον, για να βάλει ένα ανάχωμα στον κατήφορο που έχει μπει η Ελλάδα, να προτάξει συγκεκριμένες λύσεις για διέξοδο από την κρίση και να ανασυντάξει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.
Ερωτ: Φέρνετε κάτι διαφορετικό στον τόπο; Σας κατηγορούν οι αντίπαλοί σας ότι απλώς φύγατε από το ΠΑΣΟΚ όταν το πλοίο βυθιζόταν.
Απ: Όλοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία μας και ξέρουν ότι αυτό δεν ισχύει.
Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλα από την αρχή «κόκκινες γραμμές» και ήμουν το «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης γιατί είχα πει πολύ έγκαιρα ότι το φάρμακο της τρόικα σκοτώνει.
Και το πιστεύω ακράδαντα, το έλεγα και στο υπουργικό συμβούλιο και δημοσίως ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση με μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων.
Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση με πλήρη αποδόμηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Έδωσα μάχες και στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και στο Εργασίας, κέρδισα πολλές από αυτές, κυρίως στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιστράφηκε μια πορεία που ήταν ήδη δρομολογημένη πριν να πάω εκεί και έπρεπε δυστυχώς να φύγω από τα δύο υπουργεία για να περάσουν οι συγκεκριμένες πολιτικές και να οδηγηθούμε στο Μνημόνιο-2.
Ερωτ: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σας κατηγόρησε ότι εσείς φταίτε για τις επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Απ: Ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών έχει την πλήρη ευθύνη για τα μέτρα που ελήφθησαν ή που δεν ελήφθησαν πριν από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.
Όσον αφορά τα εργασιακά, πράγματι είχαμε μια πολλή μεγάλη αντίθεση με τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου πίστευε από την αρχή ότι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων μπορεί να είναι επώδυνες, αλλά είναι πραγματικά ουσιαστικές για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και για να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα.
Αυτό είναι ένα καταστροφικό μέτρο που όχι μόνο εξαθλιώνει οικογένειες ολόκληρες, αλλά πουθενά στον κόσμο δεν έχει πετύχει να αντιστρέψει το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας ή το παραγωγικό έλλειμμα που υπάρχει.
Η μάχη της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα κερδίζεται σε εντελώς άλλο γήπεδο: Στο γήπεδο των επενδύσεων, της προστιθέμενης αξίας, της καινοτομίας και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή των ασφαλιστικών εισφορών και του φορολογικού βάρους που πραγματικά είναι παρά πολύ υψηλό.
Ερωτ: Δεν είναι τυχαίο άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια ουδεμία σοβαρή επένδυση έγινε στη χώρα, παρά την δραστική περικοπή των μισθών... Απ: Είναι απολύτως έτσι.
Κοιτάξτε, αυτή είναι μια νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία.
Γι’ αυτό λέω ότι, δυστυχώς, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ασπάστηκε νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και εκεί ήταν και η σύγκρουση μου.
Ερωτ: Ο Γ. Παπανδρέου αιφνιδιάστηκε τότε από την κατάσταση ή είχε σχέδιο να οδηγήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ σε συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν; Απ: Όχι, αυτό δεν το πιστεύω και δεν νομίζω ότι κανείς πολιτικός οιασδήποτε παράταξης θα είχε ποτέ ένα τέτοιο σχέδιο που θα ήταν, αν θέλετε και αντίθετο με τα πολιτικά του οφέλη.
Πιστεύω όμως ότι, όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση τον Γενάρη του 2010, δεν οργανώθηκε σωστά η διαπραγματευτική ομάδα, δεν οργανώθηκε σωστά ένα επιτελείο που θα μπορούσε να διαχειριστεί μια τέτοια κρίση που ήταν πρωτόγνωρη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη και εξακολουθεί να είναι δραματική και να αποσταθεροποιεί όλη την Ευρώπη.
Δεν δημιουργήθηκαν λοιπόν οι σωστές ομάδες και ο κ. Παπανδρέου εμπιστεύθηκε τα λάθος άτομα.
Και η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκές ηγεσίες έκαναν λάθος διάγνωση, η κρίση ήταν συστημική ήταν κρίση υπερχρέωσης και μια κρίση υπερχρέωσης δεν την διορθώνεις παίρνοντας μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και μάλιστα μιας βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής ή μέτρα λιτότητας.
Ερωτ: Και μετά τον Γ. Παπανδρέου ο Ευ. Βενιζέλος.
Πιστεύετε ότι ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση; Απ: Ο κ. Βενιζέλος απέδειξε ότι δεν μπορεί.
Από τον Ιούνιο που ήταν υπουργός Οικονομικών δεν κατόρθωσε να προωθήσει ούτε τις τρεις-τέσσερις βασικές μεταρρυθμίσεις που είχε δεσμευτεί.
Να σας θυμίσω ότι είχε δεσμευτεί να φέρει το εθνικό φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2011, το οποίο δεν έχει έρθει ακόμη.
Δεν μπόρεσε να συντονίσει τις ενέργειες για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και οδηγήθηκε να λάβει με το πολυνομοσχέδιο οριζόντια μέτρα ακριβώς λόγω της αδυναμίας υλοποίησης μεταρρυθμίσεων που ήταν μέσα στο μνημόνιο για το 2011 και πάνω από όλα έχει τεράστια ευθύνη για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου-2.
Ερωτ: Ήταν λάθος πιστεύετε ότι η δανειακή σύμβαση και τον Μνημόνιο-2, αν και η κυβέρνηση Παπαδήμου έλεγε ότι δεν είχαμε άλλον δρόμο; Απ: Αυτό είναι η μεγάλη μας πολιτική αντιπαράθεση και με τον κ, Παπαδήμο και τον κ. Βενιζέλο.
Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.
Το Μνημόνιο-2 θα οδηγήσει σε χρεωκοπία... Ερωτ: Σε άτακτη χρεωκοπία; Απ: Σε αδυναμία πληρωμής οφειλών.
Ήδη η αγορά το προεξοφλεί και το προεξοφλούν και οι ευρωπαϊκές ηγεσίες.

Διότι όταν με τα μέτρα που παίρνεις βυθίζεις την οικονομία σε τόσο βαθιά ύφεση, όταν η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται, η αγορά κάθεται και η ανεργία φουντώνει, ουσιαστικά δεν έχεις έσοδα στο κράτος και δεν έχεις και ασφαλιστικές εισφορές.
Συνεπώς αργά η γρήγορα θα οδηγηθείς στο να μην μπορείς να πληρώσεις ακόμη και τα χρωστούμενα τα οποία έχουν μειωθεί λόγω του PSI, αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικά.
Γι’ αυτό έχει περιληφθεί στη Δανειακή Σύμβαση ο όρος ότι η Τράπεζα της Ελλάδας και το ελληνικό κράτος παραιτούνται από την ασυλία έναντι κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, γιατί ανοίξαμε την Κερκόπορτα να έρθουν οι δανειστές μας και να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο θέλουν με μόνο μια απόφαση του Λουξεμβούργου.
Η δανειακή σύμβαση υπονομεύει την εθνική ανεξαρτησία και δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο
και το Μνημόνιο-2 οδηγεί την οικονομία και την Ελλάδα κα σε μια χρεωκοπία την οποία ήδη προεξοφλούν οι αγορές.
Ερωτ: 'Αρα είναι αναπόφευκτη η επιβολή νέων μέτρων τον Ιούνιο; Απ: Αν βγει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ–ΝΔ αυτά τα μέτρα είναι αναπόφευκτα.
Έχουν δεσμευτεί και αυτό που εγώ εξοργίζομαι είναι όταν ακούω προεκλογικά τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά να μιλούν για ανάχωμα, ότι δεν θα αφήσουν δήθεν τους μισθούς να μειωθούν όταν οι ίδιοι έχουν υπογράψει πριν λίγους μήνες τη μείωση του κατώτατου μισθού και την άρση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις οφειλές.
Σε λίγους μήνες οι τράπεζες θα μαζεύουν τα ακίνητα από όλον τον κόσμο
και θα έλθουν μετά αγγλικές εταιρίες με συμβάσεις 90 χρόνων, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και να τα εκμεταλλεύονται έναντι πινακίου φακής.
Ερωτ: Σε περίπτωση κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Κοινωνικής Συμφωνίας στη νέα Βουλή αποκλείεται να μετάσχετε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Απ: Εμείς θα συνεργαστούμε με τα κόμματα που έχουν μια ξεκάθαρη πολιτική με στόχο την ανατροπή αυτής της οικονομικής πολιτικής που έχει ενσωματωθεί στο Μνημόνιο-2 και μια ξεκάθαρη πολιτική που θα προτάσσει λύσεις εφικτές, ρεαλιστικές και που θα έχουν και τη βούληση να διαπραγματευθούν με τους εταίρους μας.
Ερωτ: Πιστεύετε ότι υπάρχει θέμα ακυβερνησίας της χώρας, αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση; Απ: Όλα θα εξαρτηθούν από την ψήφο του ελληνικού λαού.
Αν δώσει τη στήριξή του σε κόμματα όπως η Κοινωνική Συμφωνία ή παρεμφερή κόμματα που δεν έχουν ταυτόσημες απόψεις αλλά θέλουν να προάγουν μια τέτοια πολιτική, μπορεί να βρεθεί μια μίνιμουμ συμφωνία και μπορεί να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο.
Ερωτ: Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις; Απ: Όλα αυτά είναι ψευδοδιλλήματα.
Είχαμε ήδη το δεύτερο εξάμηνο του 2012 πρωτογενές πλεόνασμα 831 εκατομμύρια.
Που τι σημαίνει; Ότι τα έσοδά σου είναι περισσότερα από τις δαπάνες που αφορούν μισθούς και συντάξεις.
Αυτά που δανειστήκαμε, τα 130 δισεκ., πάνε μόνο για να πληρωθούν οι τράπεζες και να αμβλύνουν το κόστος από το κούρεμα των ομολόγων των τραπεζών.
Επομένως δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος και είμαι σίγουρη ότι με μια ρεαλιστική διαπραγμάτευση μπορεί να διαφυλαχθεί το εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων Ερωτ: Και αν μας διώξουν από το ευρώ; Απ: Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, Αυτό είναι ένα άλλο ψευδεπίγραφο δίλλημα.
Ακόμη και μια χώρα που θέλει να φύγει από το ευρώ δεν μπορεί να το κάνει.
Η ίδια η κ. Μέρκελ είπε δημοσίως ότι ουδείς σκεφτόταν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ γιατί αυτό θα δημιουργούσε τεράστιους κλυδωνισμούς μέσα στην Ευρωζώνη.
Το κόστος της μη λύσης για τους Ευρωπαίους είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της μη λύσης για την Ελλάδα.


Πηγή: http://express.gr/news/world/593049oz_2 ... 93049.php3
Εφραίμ
 

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Εφραίμ » Tue May 01, 2012 3:26 am

Λούκα Κατσέλη στο MEGA

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... uyw25w#%21
Εφραίμ
 

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Voreios » Tue May 01, 2012 6:34 pm

Δηλαδή αν, ως ουδέτερος και αναποφάσιστος, βάλω αυτό το βίντεο, θα πάρω μπανάκι από το forum;... :?
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
User avatar
Voreios
 
Posts: 1580
Joined: Tue Nov 15, 2011 7:15 pm

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby supergeorge » Tue May 01, 2012 8:13 pm

Voreios wrote:Όλες αυτές οι δημοσιεύσεις στο παρόν νήμα, ποιόν ακριβώς συγκεκριμένο σκοπό εξυπηρετούν;
:cry:


Φιλε μου Voreios ψαχνεις να βρεις ποιο σκοπο εξηπηρετει το συγκεκριμενο νημα;
Απλα πραμματα φιλε μου.
Ο καθενας πιστευει κατι το δικο του και προσπαθει να επηρεασει και τους αλλους γιατι ετσι νομιζει οτι ειναι το σωστο.
Κανεις μας ομως δεν ξερει το σωστο.
Ομως δεν ειδα κακη διαθεση και προαιρεση απο κανεναν.
Ολοι τους ειναι καλα παιδια εδω μεσα.
Εγω σαν μεγαλυτερος απο μερικους εχω παρει μαθηματα απο τους μικροτερους μου και μου αρεσε.
Μαθαινω απο ολους σας.
Θα το συνεχισω αυτο γιατι ειναι ολοι τους σπουδαια παιδια.
Χαιρομαι ειλικρινα για την παρεα που ειμαστε εδω.
Ευχομαι τα γεγονοτα η τα επερχομενα που ερχονται να μας βρουν μονιασμενους,να βοηθηθουμε αναμεταξυ μας και να βοηθησουμε οσους μπορουμε.
Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΣ.
User avatar
supergeorge
 
Posts: 272
Joined: Tue Nov 15, 2011 12:22 pm
Location: ΚΟΖΑΝΗ

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Εφραίμ » Tue May 01, 2012 11:45 pm

Για να ψηφίσει κάποιος συνειδητά ( σαν υπεύθυνος πολίτης, και όχι σαν υπνωμένο ή και καλοπληρωμένο "κομματόσκυλο" ), πρέπει να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ από τα διάφορα κόμματα.
Για αυτό ακριβώς το λόγο, παρουσιάζονται τα διάφορα πολιτικά κόμματα.
ΠΡΕΠΕΙ να παρουσιαστούν ΚΑΙ τα πιο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ κόμματα, για να ΞΕΡΕΙ ο λαός ΤΙ θα ψηφίσει!
Δεν χρειάζεται να μπερδεύομε τα πράγματα, όταν είναι πάρα πολύ απλά!
Εφραίμ
 

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby 40palikj » Wed May 02, 2012 12:21 am

Voreios wrote:Δηλαδή αν, ως ουδέτερος και αναποφάσιστος, βάλω αυτό το βίντεο, θα πάρω μπανάκι από το forum;... :?

μια χαρα τα λεει. προεχει να αποκτησουμε τον επανελεχγο της χωρας και δεν ειχε χρονο να ασχοληθει με την παιδεια. τι το παραξενο;
και εγω αν δεν ειχα χρονο, δε κοιτουσα να παρω τη χωρα στα χερια μου και οχι να φτιαξω προγραμμα για την παιδεια.

δεν κοιτας να σωσεις το δεντρο οταν χανεται το δασος!
Ψευτορωμέικο λίγα τα ψωμιά σου!
User avatar
40palikj
 
Posts: 864
Joined: Wed Nov 16, 2011 3:46 pm

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest