Ορθοδοξια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Ορθοδοξια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Unread postby Voreios » Mon Jan 21, 2019 8:10 pm

Image
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Σύνταγμα
20-1-2019
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby zenjt » Wed Jan 23, 2019 1:41 pm

https://www.crashonline.gr/media/132856 ... sto-crash/
Συγκλονίζει η συνέντευξη του Θέμου Αναστασιάδη πριν 3 χρόνια στο Crash.«Για πρώτη φορά πήγα σε εκκλησία και γονάτισα - Ζήτησα να σωθεί δικό μου άτομο και να πάρει εμένα...»
Τελευταία φορά πότε έκλαψες;
«Μία φορά που υπήρχε ένα πρόβλημα υγείας σε ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο, τότε μόνο. Δόξα τω Θεώ ξεπεράστηκε. Αλλά τότε τελείωσε ο κόσμος. Εκεί ήταν η ώρα που…».

Το πρόσωπό του συσπάται. Βουρκώνει. Η ανάμνηση πονάει. Παύση. Προσπαθεί να ανασυνταχθεί για να συνεχιστεί η κουβέντα μας. Δυσκολεύεται πολύ. Είναι συντετριμμένος. Φαίνεται να ξαναζεί τις στιγμές εκείνες…

Αναθεώρησες τις προτεραιότητές σου;
«Τα ισοπέδωσα όλα. Ό,τι πίστευα. Για πρώτη φορά πήγα σε εκκλησία και γονάτισα. Ζήτησα να σωθεί το άτομο αυτό και να πάρει εμένα. Ήταν και ένας παπάς εκεί, ο οποίος δεν με ήξερε, γιατί ήταν σε μία ελληνική εκκλησία πριν πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Μου λέει “δεν έχω δει τόσο συντετριμμένο άνθρωπο”».
Orthodoxathemata.blogspot.com
zenjt

Παρακρατικοί ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στον π.Γιώργη από τη Νιγρίτα

Unread postby Αντίθετος1972 » Wed Jan 23, 2019 7:20 pm

Παρακρατικοί του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στον παπά-Γιώργη από τη Νιγρίτα - Γνωστά τα κέντρα της τρομοκρατίας και των απειλών εναντίον του

http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... t_172.html

Ο παπά-Γιώργης είναι επικεφαλής στην ενορία του ιστορικού ναού του Αγίου Γεωργίου στη Νιγρίτα. Εκτός από το έργο του ως ιερωμένος, έχει δημόσιο λόγο και αγωνίζεται για τα θέματα που αφορούν την Πατρίδα μας, χωρίς να εμπλέκεται σε κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Όσο παρακολουθώ τις αναρτήσεις του, είναι προσηλωμένος στη δημοκρατία και την καταδίκη της βίας, απ' όπου αυτή κι αν προέρχεται.
Ο Παπα-Γιώργης δέχεται κατά καιρούς επιθέσεις από κουκουλοφόρους του διαδικτύου, η φρασεολογία των οποίων προδίδει και τα κέντρα από τα οποία καθοδηγούνται.
Εσχάτως έγινε δέκτης μιας "προειδοποίησης", στην οποία κάνει αναφορά και στο πρόσωπό μου.
Μίλησα με τον παπα-Γιώργη και μου είπε ότι προς το παρόν περιορίζεται στην απάντηση που ακολουθεί, με την επιφύλαξη στο μέλλον να καταφύγει στις αρχές και να μιλήσει η Δικαιοσύνη.
Γιατί οι κουκουλοφόροι και οι κάθε λογής δωσίλογοι έχουν αποδείξει διαχρονικά, από την Κατοχή μέχρι τα σταλινικά καθεστώτα, ότι είναι ικανοί για όλα. Μέχρι και να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, προτρέποντάς τους να τρώνε άφοβα μαρούλια, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πυρηνική τραγωδία του Τσερνομπίλ:
Ακολουθεί το κείμενο που ανάρτησε ο παπα-Γιώργης στο διαδίκτυο και μετά η απειλητική προειδοποίηση, που έχει ομοιότητες με προκήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης:

Αγαπητοί φίλοι, δέχθηκα χθες μια επίθεση από κάποιο τρολάκι των 0,60€/μήνυμα. Με απείλησε μάλιστα ότι αν συνεχίσω τον αγώνα μου θα παίρνω δημόσιες απαντήσεις... Του απαντώ λοιπόν, επειδή τον μπλόκαρα δεν μπορεί να το δει μα μπορούν να του το μεταφέρουν οι κοινοί μας "φίλοι", ότι δεν πτοούμαι! Μπορεί ή μπορούν να κάνουν ό,τι νομίζουν αλλά με επώνυμα... Ακόμη κι ο Ιούδας δεν φορούσε κουκούλα, ούτε χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο, αλλά πήγε και φίλησε τον Δάσκαλό του μπροστά σε όλους!
Περίμενα την επίθεση από το Σάββατο το βράδυ -ξέρετε εσείς- κύριε διευθυντά και αγαπητέ συνταξιούχε πρώην διευθυντά (σε διαφορετικές υπηρεσίες βέβαια), καθυστερήσατε!
Μου γράψανε: "...ποσό πολύ απέχουν όλα αυτά από τη διδασκαλία του ιδρυτή της Εκκλησίας μας;"
Τί λέτε; Από πότε είστε μέλη της Εκκλησίας; Εμείς βέβαια σας μνημονεύουμε, επειδή είχατε την ευλογία να βαπτιστείτε από τους καλούς γονείς σας! Τον Χριστό και την Εκκλησία Του τους θυμάστε όποτε νομίζετε ότι σας βολεύει! Εσείς (οι δυο σας αλλά και οι ομοΐδεάτες σας επικεφαλής σας) δημόσια έχετε ξεκαθαρίσει ότι ο Χριστός και η Εκκλησία Του δεν σας αφοράν και δεν ασχολείστε! Μάλλον ασχολείστε αλλά ειρωνευόμενοι και χασκογελούντες! Αφήστε λοιπόν τον λόγο μου να τον κρίνουν τα πραγματικά και ενεργά μέλη της Εκκλησίας!
Εγώ όσο και να με πολεμάτε, (απορώ για τί; τί σας έκανα;) θα συνεχίσω να σας μνημονεύω!
"Μνήσθητι Κύριε πάντων των διωκώντων και συκοφαντούντων με"
Πληρώνω την στήριξή μου στην Πατρίδα μας!
Νομίζουν ότι θα με εκδικηθούν για αυτά που λέω... Ότι και να μου κάνουν, όχι μόνο διαδικτυακές απειλές, ακόμη και αν εξαντλήσουν όλους τους φασιστικούς τρόπους, που καλά αυτοί ξέρουν, εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ να έχω λόγο Χριστιανικό, Ελληνικό, αφυπνιστικό και εθνεγερτικό, όπως οι πριν από μένα παπάδες!
Με είπατε "αμόρφωτο"! Δεν θα αναφέρω τους ακαδημαΐκούς μου τίτλους αλλά σας λέω ότι οι αμόρφωτοι παπάδες κράτησαν στο υπόδουλο Γένος τον Χριστιανισμό και την Ελληνικότητα!
Εδώ και 23 χρόνια υπηρετώ με αυταπάρνηση -έστω με τις ατέλειες και τις αμαρτίες μου- τον Χριστό, την Εκκλησία και τον ενδέη Λαό Του, ακόμη και τους αλλόδοξους και τους αλλόθρησκους, όλους ανεξαιρέτως. Μα είμαι και Έλληνας Πατριώτης, όπως οι περισσότεροι, που εσείς μας συκοφαντείτε!
Το ράσο του παπά έχει συγκεκριμένη διαδρομή στην Πατρίδα μας αλλά και αλλού... Πολλοί παπάδες αφοσιωμένοι στο έργο τους πότισαν με το μαρτυρικό αίμα τους το ράσο υπηρετώντας τον διττό σκοπό, την Αγία Πίστη του Χριστού και την ευλογημένη Ελλάδα!
Παραμένω προσηλωμένος και υπηρετώ τις αρχές της Δημοκρατίας, της πραγματικής Δημοκρατίας, αυτής που δημιουργήθηκε σε αυτόν τον τόπο και πολλοί εξ υμών τα τελευταία 40 χρόνια ευτελίσατε. Όμως δεν υπηρετώ ή ασπάζομαι κανένα κόμμα ή καμιά ιδεολογία! Μακρυά από μένα οποιαδήποτε κομματική ανάμειξη. Είμαι πιστός στα δημοκρατικά ιδεώδη και καταδικάζω την βία από όπου κι αν προέρχεται, όποιον και αν απειλεί.
Το κλίμα που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική κοινωνία είναι κάτι ξένο για μένα, δεν το έχω ζήσει στα 42 μου χρόνια. Προφανώς όμως ΕΣΕΙΣ και άλλοι μεγαλύτεροί μου σε ηλικία το έχετε ζήσει προ 45ετίας... Το ξέρετε λοιπόν, και επιτυχημένα το επιβάλλεται στον ταλαίπωρο Ελληνικό λαό!
Μακριά από εμένα κομματικές σκοπιμότητες! Δεν είμαι με κανένα κόμμα!
Υπηρετώ την ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού!
Στηρίζω όποια ακομμάτιστη κίνηση που σκοπό έχει να στηρίξει την Πατρίδα!
Η Εκκλησία είναι η ενοποιός ειρηνική δύναμη του Ελληνικού λαού αλλά και η δύναμη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ!
Όσο για τον αγώνα μου αυτόν για τον Χριστό και την Ελλάδα θα τον συνεχίσω μέχρι της τελευταίας μου αναπνοής, είτε αυτή έρθει φυσικά είτε "αφύσικα"!

Ακολουθεί η απειλή-προκήρυξη των κουκουλοφόρων του διαδικτύου, που κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν τα πρόσωπά τους:

ΓΙΩΡΓΟ ΚΕΛΕΜΠΕΚΗ: Με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση (πέραν της σκανδαλώδους εύνοιας που δείχνει προς το πρόσωπό σου ο δεσπότης), κρίνεις μια εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση ως φασιστική;
Με ποιους αγώνες προσωπικούς με ποία διαδρομή με ποιο προσωπικό ήθος γίνεσαι τιμητής όλων, κοινός υβριστής και συκοφάντης εκμεταλλευόμενος τη θέση που σου έδωσε ο Θεολόγος;
Σκέψου ότι στον τόπο που υπηρετείς ως δημόσιος υπάλληλος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτη δύναμη στις τελευταίες εκλογές. Αναλογίστηκες ποτέ ότι η επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική ακραία συμπεριφορά σου προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και προσβάλλει τους ανθρώπους που έρχονται στην εκκλησία αλλά δεν ενστερνίζονται τις ακροδεξιές ιδέες σου. Βλέποντας την πολωτική και διχαστική συμπεριφορά σου που ξεχειλίζει μίσος, διαπιστώνει κάθε καλοπροαίρετος πιστός ποσό πολύ απέχουν όλα αυτά από τη διδασκαλία του ιδρυτή της Εκκλησίας μας
ΓΙΩΡΓΟ ΚΕΛΕΜΠΕΚΗ πρέπει να σου πω: Μπορεί να φοράς τα τσολιαδίστικα, να ζώνεσαι με φυσεκλίκια, να προσκυνάς γοργόνες και μεγαλεξάνδρους, μπορεί να συναναστρέφεσαι με περικεφαλαίες και σάρισες, άλογα και λιβανιστήρια και να συγχρωτίζεσαι με το συρφετό των Λαγών, των Κασιδιαραίων, των Φράγκων και των Καλεντερίδηδων, αλλά όλα αυτά δεν σε καθιστούν πατριώτη.
Η καθημερινή χρήση από σένα του φασιστικού ιδεολογήματος της Δεξιάς για την εθνική καθαρότητα και τα μυθεύματα της, η παραχάραξη της Ιστορίας και της Γεωγραφίας, δεν προκαλεί κατάπληξη.
Είναι γνωστόν ότι και ανιστόρητος είσαι και αμόρφωτος.

Συνέχισε λοιπόν έτσι.
Αλλά να ξέρεις ότι από τώρα και στο εξής αν, όπως τώρα χρησιμοποιείς την εκκλησία για να κάνεις ΠΟΛΙΤΙΚΑ κηρύγματα μίσους, θα λαμβάνεις απαντήσεις άμεσα και δημόσια.
Αντίθετος1972

Unread postby Voreios » Mon Mar 04, 2019 11:16 pm

Τὰ μασκαρέματα δὲν τὰ θέλει ὁ Θεός.Τέλειωσε. Ἀρκετὰ κοπιάζουμε νὰ ἀπαλλαγοῦμε ἀπὸ τὰ καθημερινά μας -πνευματικὰ- μασκαρέματα. Ποιὰ "ἔθιμα" καὶ κουραφέξαλα! Μά, ἡλίθιοι πιὰ ἐντελῶς εἴμαστε; Τὰ μασκαριλίκια εἶναι ὑποσυνειδήτως ἀπόπειρες -τελικὰ ἀποτυχημένες- νὰ συναντήσουμε τὸν βαθύτερο ἑαυτό μας, ἀλλὰ τελικὰ ἐπειδὴ αὐτὸ γίνεται μόνον ἐν Χριστῶ, ἀποτυγχάνουμε. Μᾶλλον δὲν θέλουμε νὰ τὸν συναντήσουμε εἰλικρινῶς. Τὸ πρᾶγμα θυμίζει κάτι σὰν ἀποτυχημένη ἐξομολόγηση. Βαφτίζουμε μάλιστα ὅλο αὐτὸ τὸ τσίρκο (τὸ πολυδάπανο κιόλας!) "ἔθιμο", "παράδοση" κλπ καὶ τοῦ προσδίδουμε καὶ τὸ κῦρος ... θεσμοῦ! Τέτοια ἀλλοτρίωση! Κακόμοιρο Ἑλλαδιστάν! Καλὰ ἔλεγε ὁ Τσαρούχης: "ἡ Ἑλλάδα γνώρισε πολλὲς κατοχές. Ἡ χειρότερη εἶναι ἡ Eλληνική".

π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.
**************************************************************************************************************************************************************************************************************

Ο πρώτος καρνάβαλος είναι ο διάβολος, διότι μπορεί να μετασχηματιστεί και να πάρει μορφή κάποιου ζώου π.χ. σαύρα, φίδι, να πάρει μορφή Αγγέλου φωτός, μέχρι και την μορφή του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μπορεί να πάρει, προκειμένου να μας εξαπατήσει!
Γι' αυτό δεν επιτρέπεται να ντυνόμαστε καρναβάλια και να συμμετέχουμε σε αυτά.Όταν φοράμε κάποια μάσκα ή μεταμφιεζόμαστε σε καρναβάλι μιμούμαστε και ομοιάζουμε τον διάβολο και τον αποδεχόμαστε ως αρχηγό μας.Τα καρναβάλια είναι εφεύρεση του διαβόλου.

Γέροντας Εφραίμ Σκήτης του Αγίου Ανδρέα
**************************************************************************************************************************************************************************************************************

Ποιός μπορεί να διηγηθεί τις αταξίες, που κάνουν οι Χριστιανοί κατά την περίοδο των Απόκρεω, και μάλιστα στα νησιά; Στ' αλήθεια, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι τότε οι Χριστιανοί δαιμονίζονται όλοι, διότι χορεύουν, παίζουν, τραγουδούν ασυνείδητα, μέχρι και αυτοί οι πλέον γέροντες. Και, όποιος δεν χορέψει ή δεν τραγουδήσει, θεωρείται τρελλός, διότι οι άνδρες φορούν γυναικεία φορέματα και οι γυναίκες ανδρικά• διότι ντύνεται ο καθένας με διαφορετικά ρούχα και μάσκες, τις κοινώς αποκαλούμενες μουτσούνες• τότε δεν έχει διαφορά η ημέρα από την νύκτα• διότι όπως η ημέρα και όλη η νύκτα ξοδεύεται σε χορούς και μασκαριλίκια• τότε δεν διαφέρουν οι λαϊκοί από τους κληρικούς και τους ιερωμένους• διότι όλοι εξ ίσου ατακτούν• τότε, για να πω έτσι, πανηγυρίζει η ασέλγεια• γιορτάζει η ακολασία• ευφραίνεται η μέθη• αγάλλεται η τρυφή και η ασωτία• χορεύει ο διάβολος με δέκα μανδήλια και μαζί με αυτόν χορεύει όλο το πλήθος των δαιμόνων• διότι το κέρδος, που κάνουν μόνο στις αποκριές, δεν μπορούν να το αποκτήσουν σε ολόκληρο τον χρόνο. Λυπάται δε η αρετή• στενοχωριέται η σωφροσύνη• οδύρεται η χριστιανική σεμνότητα και η ευταξία• διώχνεται ο φόβος του Θεού και ο φόβος της κολάσεως και της κρίσεως• πενθεί ο Χριστός και θρηνούν όλοι οι άγγελοι και οι δίκαιοι.
"Ω, και ποιός να μη κλάψει; και ποιός να μη χύσει καρδιοστάλακτα δάκρυα, βλέποντας την απώλεια και την ανοησία αυτών των Χριστιανών; είναι τόσο ανόητοι, που αντί να κερδίσουν από την νηστεία της αγίας Τεσσαρακοστής, περισσότερο ζημιώνονται από τις απόκριες, και, για να κερδίσουν ένα, χάνουν εκατό• και κάνουν οι άθλιοι σαν τους ανόητους εμπόρους, τρέχοντας σε ζημία και όχι σε κέρδος• διότι ασύγκριτα μεγαλύτερη είναι η βλάβη που δέχονται κατά τις απόκριες, παρά η ωφέλεια που λαμβάνουν από την Τεσσαρακοστή που έρχεται• ίλεως, ίλεως, ίλεως να γίνει ο Θεός. Και μακάρι αυτός να φωτίσει τους άγιους Αρχιερείς και τους πνευματικούς και τους διδασκάλους, να εμποδίσουν αυτά τα κακά με αφορισμούς και με επιτίμια, όπως ορίζει και ο ξβ' Κανόνας της αγίας και Οικουμενικής ς’ Συνόδου.

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby alexandergreek » Wed Mar 06, 2019 8:04 pm

Οι καταδικες εύκολες είναι αδερφέ, αν διαβάσεις όμως το κειμενο της πανθέκτης, θα δείς τί ακριβώς απαγορεύει -και άρα τι επιτρέπει. Ωστε μπορεί κανείς να συνδυάσει και την ακρίβεια του κανόνος, και την οικονομία μιας αθώας μεταμφίεσης (οχι μασκαρέματος) και ενός (παιδικου ισως;) καρναβαλικού "παρτυ".

Διάβασα τις αποφάσεις των Ι.Συνόδων για το καρναβάλι:
Ο κανόνας 62 της πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου, λέει:

Κανὼν ΞΒ'
Τάς οὕτω λεγομένας Καλάνδας, καὶ τὰ λεγόμενα Βοτά, καὶ τὰ καλούμενα Βρουμάλια, καὶ τὴν ἐν τῇ πρώτῃ τοῦ Μαρτίου μηνὸς ἡμέρᾳ ἐπιτελουμένην πανήγυριν, καθάπαξ ἐκ τῆς τῶν πιστῶν πολιτείας περιαιρεθῆναι βουλόμεθα. Ἀλλὰ μὴν καὶ τὰς τῶν γυναίων δημοσίας ὀρχήσεις, ὡς ἀσέμνους, καὶ πολλὴν λύμην καὶ βλάβην ἐμποιεῖν δυναμένας, ἔτι μὴν καὶ τὰς ὀνόματι τῶν παρ’ Ἕλλησι ψευδῶς ὀνομασθέντων θεῶν ἢ ἐξ ἀνδρῶν, ἢ γυναικῶν γινομένας ὀρχήσεις, καὶ τελετάς, κατά τι ἔθος παλαιόν, καὶ ἀλλότριον τοῦ τῶν Χριστιανῶν βίου, ἀποπεμπόμεθα, ὁρίζοντες, μηδένα ἄνδρα γυναικείαν στολὴν ἐνδιδύσκεσθαι, ἢ γυναῖκα τὴν ἀνδράσιν ἁρμόδιον. Ἀλλὰ μήτε προσωπεῖα κωμικά, ἢ σατυρικά, ἢ τραγικὰ ὑποδύεσθαι· μήτε τὸ τοῦ βδελυκτοῦ Διονύσου ὄνομα, τὴν σταφυλὴν ἐκθλίβοντας ἐν ταῖς ληνοῖς, ἐπιβοᾷν· μηδὲ τὸν οἶνον ἐν τοῖς πίθοις ἐπιχέοντας γέλωτα ἐπικινεῖν, ἀγνοίας τρόπῳ ἢ ματαιότητος, τὰ τῆς δαιμονιώδους πλάνης ἐνεργοῦντας. Τοὺς οὖν ἀπὸ τοῦ νύν τι τῶν προειρημένων ἐπιτελεὶν ἐγχειροῦντας, ἐν γνώσει τούτων καθισταμένους, τούτους, εἰ μὲν κληρικοὶ εἶεν, καθαιρεῖσθαι προστάσσομεν· εἰ δὲ λαϊκοί, ἀφορίζεσθαι.

Συνεπώς, καταδικάζει την παρενδυσια (οι ανδρες να ντυνονται γυναικαία και τούμπαλιν). (υπάρχουν όμως και πολλές άλλες μεταμφιέσεις, που δεν καταδικάζονται).
Καταδικάζει τις αρχαιοπρεπείς τελετές στο όνομα των "θεων" (πλέον δε συμβαίνει αυτο).
Καταδικάζει τις μάσκες (δε φορούν όλοι οι καρναβαλιστές μάσκες).
Επίσης μιλάει για πανηγυρη της 1 Μαρτίου, πράγμα που δεν ισχύει στις μέρες μας.

Συμπερασματικά απο το γράμμα του Κανόνα, συνάγεται ότι κάποια πράγματα απαγορεύονται και κάποια όχι.
Ας πουμε, το να πας το παιδί σου σε ενα παρτυ ντυνοντάς το "Ζορρό", δεν έχει ούτε σατανικές πομπές, ούτε παρενδυσία, ούτε μασκα

Αυτα βλέπω, και αυτή είναι και η γνώμη αρκετών πνευματικών, που δε βλεπουν παντού άκαιρες και άκυρες φοβίες και διαβόλους.
Σέβομαι όμως και όσους αδερφούς είναι πιό αυστηροί και ρέπουν στον ανηδονικό βίο.
alexandergreek

Unread postby maria798081 » Wed Mar 06, 2019 9:46 pm

Η Εκκλησία αγαπητέ διαφωνεί κάθετα με το καρναβάλι
Και διαφωνεί και ως προς τη χρονική στιγμή που γίνεται όταν υπάρχει η προσφωνησιμος περίοδος του Τριωδιου όπου η εκκλησία "εισάγει τον πιστό εις την Αγία Τεσσαρακοστη....

Ὁ ἅγιος Νικόδημος ὁ Ἁγιορείτης ἀναφερόμενος σέ ὅσα γίνονται κατά τίς Ἀπόκριες γράφει:

«Κατ’ἀλήθειαν μπορεῖ νά πεῖ κανείς ὄτι τότε οἱ Χριστιανοί δαιμονίζονται ὅλοι˙ διότι χορεύουν, παίζουν, τραγουδοῦν ἀσυνειδήτως, ἕως καί αὐτοί οἱ πλέον γέροντες... τότε δέν ἔχει διαφορά ἡ ἡμέρα ἀπό τή νύκτα˙ διότι ὅπως καί ἡ ἡμέρα ἔτσι καί ἡ νύκτα ξοδεύεται σέ χορούς καί παιχνίδια καί ἀταξίες καί μασκαριλίκια˙ τότε, γιά νά πῶ ἔτσι, πανηγυρίζει ἡ ἀσέλγεια˙ ἑορτάζει ἡ ἀκολασία˙ εὐφραίνεται ἡ μέθη˙ ἀγάλλεται ἡ τρυφή καί ἡ ἀσωτεία˙ χορεύει ὁ διάβολος μέ δέκα μαντήλια καί συγχορεύει μ’αὐτόν ὅλο τό πλῆθος τῶν δαιμόνων˙ διότι ὅσο κέρδος κάνουν μόνο στίς Ἀπόκριες, δέν μποροῦν νά τό κάνουν σ’ὅλο τόν χρόνο.»
maria798081

Unread postby alexandergreek » Thu Mar 07, 2019 12:58 am

H Eκκλησία δεν ειναι ενας μεμονωμένος Αγιος! Ειναι οι αποφάσεις των Συνόδων, που δογματιζουν. Τωρα, αν μπούμε στις λεπτομέρειες που περιγράφει ο Αγιος Νικοδημος, το οτι οι ανθρωποι χορεύουν και τραγουδουν, δε βλεπω κατι το μεμπτο! Τα περί ασέλγειας ομως, ακολασιας, μαρκαρεμάτων, μεθυσιου ακραίου με εμετους, ασωτειών, ασφαλώς τα καταδικάζει η Εκκλησια. Σαφως και μια αισχρή εκδήλωση δεν ειναι συννομη (με το Νομο της Εκκλησιας, τους Ι.Κανονες) και δε μπορει να επαινεθει σε καμμια περίπτωση.

Αλλα δεν ειναι παντα ετσι, δηλαδη ένα πάρτι μεταμφιεσμένων, που τηρεί τις απαγορεύσεις του προαναφερθέντος Κανονος της Πενθεκτης, χωρις αισχρά, δεν εχει κατι το μεμπτο.

Φυσικά βολεύει να τα βαζουμε ολα στο ιδιο καζανι και να τα ανακατευουμε. Ομως δεν ειναι ετσι στην πραγματικοτητα ολες οι περιπτωσεις, ουτε στελνει κανενας τα παιδια του μεταμφιεσμενα σε παιδικο παρτι για να ασωτεψουν!

Αν τωρα, υποκρύπτεται στις συνειδησεις ορισμενων "αυστηρων" (και δεν εννοω κάποιον συγκεκριμενα, μιλαω εντελως γενικα και υποθετικα) κάποια άποψη που λεει "το να πινεις (ελλογα) και να χορεύεις και να τραγουδάς ειναι κακο", "το να ξενυχτας διασκεδάζοντας (με μετρο - οχι καθε μερα μεχρι τελικής πτώσεως) ειναι κακο" κλπ, εκει πιά πάμε σε προτεσταντικα μονοπάτια... που δε συνάδουν με την Ορθοδοξία του "πάντων μετεχετε, της αμαρτίας απέχετε". Τα εχουμε ξαναπει αλλωστε, για το γαμο της Κανα που ο Χριστος μας υλοποιεί κρασί για να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να πιούν λίγο ακομα, οι ήδη ζαλισμενοι καλεσμενοι! Η χαρα των (συννομων) απολαύσεων ειναι παρούσα, στην Ορθοδοξια μας, επιτρεπτή, και καθολου αμαρτωλη.

Κατα τα άλλα άν κάποιος θέλει να ζήσει με πολυ ασκητικό τρόπο, κατόπιν ευλογίας του Πνευματικού του, δικαίωμα του, δεν αμαρτάνει, αρκεί να μην ελέγχει τους άλλους που δεν ειναι τόσο ανηδονικοί όσο εκεινος.
alexandergreek

Unread postby maria798081 » Thu Mar 07, 2019 1:36 am

alexandergreek wrote:H Eκκλησία δεν ειναι ενας μεμονωμένος Αγιος! Ειναι οι αποφάσεις των Συνόδων, που δογματιζουν. Τωρα, αν μπούμε στις λεπτομέρειες που περιγράφει ο Αγιος Νικοδημος, το οτι οι ανθρωποι χορεύουν και τραγουδουν, δε βλεπω κατι το μεμπτο! Τα περί ασέλγειας ομως, ακολασιας, μαρκαρεμάτων, μεθυσιου ακραίου με εμετους, ασωτειών, ασφαλώς τα καταδικάζει η Εκκλησια. Σαφως και μια αισχρή εκδήλωση δεν ειναι συννομη (με το Νομο της Εκκλησιας, τους Ι.Κανονες) και δε μπορει να επαινεθει σε καμμια περίπτωση.

Αλλα δεν ειναι παντα ετσι, δηλαδη ένα πάρτι μεταμφιεσμένων, που τηρεί τις απαγορεύσεις του προαναφερθέντος Κανονος της Πενθεκτης, χωρις αισχρά, δεν εχει κατι το μεμπτο.

Φυσικά βολεύει να τα βαζουμε ολα στο ιδιο καζανι και να τα ανακατευουμε. Ομως δεν ειναι ετσι στην πραγματικοτητα ολες οι περιπτωσεις, ουτε στελνει κανενας τα παιδια του μεταμφιεσμενα σε παιδικο παρτι για να ασωτεψουν!

Αν τωρα, υποκρύπτεται στις συνειδησεις ορισμενων "αυστηρων" (και δεν εννοω κάποιον συγκεκριμενα, μιλαω εντελως γενικα και υποθετικα) κάποια άποψη που λεει "το να πινεις (ελλογα) και να χορεύεις και να τραγουδάς ειναι κακο", "το να ξενυχτας διασκεδάζοντας (με μετρο - οχι καθε μερα μεχρι τελικής πτώσεως) ειναι κακο" κλπ, εκει πιά πάμε σε προτεσταντικα μονοπάτια... που δε συνάδουν με την Ορθοδοξία του "πάντων μετεχετε, της αμαρτίας απέχετε". Τα εχουμε ξαναπει αλλωστε, για το γαμο της Κανα που ο Χριστος μας υλοποιεί κρασί για να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να πιούν λίγο ακομα, οι ήδη ζαλισμενοι καλεσμενοι! Η χαρα των (συννομων) απολαύσεων ειναι παρούσα, στην Ορθοδοξια μας, επιτρεπτή, και καθολου αμαρτωλη.

Κατα τα άλλα άν κάποιος θέλει να ζήσει με πολυ ασκητικό τρόπο, κατόπιν ευλογίας του Πνευματικού του, δικαίωμα του, δεν αμαρτάνει, αρκεί να μην ελέγχει τους άλλους που δεν ειναι τόσο ανηδονικοί όσο εκεινος.

Αγαπητέ Αλέξανδρε αυτά περί ζαλισμένων στο γάμο της Κανά και υλοποίηση του κρασιού από τον Χριστό μας ...είναι καθαρά προσωπικές σου απόψεις που η Εκκλησία μας δεν ενστερνίζεται...αν κάνω λάθος παραθεσε μας έστω την άποψη αγίων που ερμηνεύουν το θαύμα της Κανά..

Βλέπω πως δεν σχολίασες διόλου την ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ που γίνεται το καρναβάλι....θα ήθελα να μάθω την αποψή σου
maria798081

O Χριστιανός μπροστά στις ανθρώπινες απολαύσεις.

Unread postby alexandergreek » Thu Mar 07, 2019 2:58 am

Αγαπητη Μαρια,

Μήνυμα χαράς ήταν η πρώτη λέξη που βγήκε από τα χείλη του Αναστημένου Ιησού, εκείνο το «χαίρετε» προς τις Μυροφόρες, και το πρώτο θαύμα της Παντοδυναμίας Του έγινε για να προσφέρει χαρά στους καλεσμένους ενός Γάμου, στην Κανά της Γαλιλαίας. Και στο πέρασμα των αιώνων όσοι ακολούθησαν με συνέπεια τον δρόμο της Χριστιανικής Αλήθειας κατόρθωσαν περνώντας μέσα από θύελλες και σκοτάδια, να φτάσουν στο φως και το λιμάνι της αληθινής χαράς.
http://www.inagiounikolaoutouneou.gr/ap ... 82362.html

ο εορτασμός των γάμων παρατεινόταν στους Εβραίους για ολόκληρη εβδομάδα
http://www.sostis.gr/blog/item/1382-to- ... ou-xristou

Σε γλέντι... τρικούβερτο, μιας εβδομάδας, παρέστη ο Κυριός μας, και προφανώς ο κόσμος έπινε, έτρωγε, χόρευε κλπ. Και επιπρόσθετα τους υλοποίησε καλό κρασί, (οχι ... καφε να ξεζαλιστούν και να πάνε σπίτια τους) να γλεντήσουν κι αλλο!

Θα έλεγα ότι οι απόψεις αυτες ειναι καθαρά μέρος της Ορθόδοξης θεολογίας, και άλλωστε ειναι και αυτονόητες ερμηνείες. Μη ξεχνάμε, ότι ο μέσος αναγνώστης και ακροατής του Ευαγγελίου στους αιώνες, ηταν ο απλός άνθρωπος. Ο Κύριός μας ηξερε πολύ καλα να περάσει το σωστο μηνυμα. Απλα καποιοι.. ενοχλούνται, γενικώς αναφέρομαι, διότι Τον έχουν φανταστεί πιο βλοσυρο απο οτι πραγματι ειναι!

O Χριστιανός μπροστά στις ανθρώπινες απολαύσεις.
π. Ανδρέα Αγαθοκλέους

Η αντίληψη ότι ο «άνθρωπος της Εκκλησίας» δεν έχει δικαίωμα να «γλεντήσει τη ζωή του» φαίνεται ότι δεν έχει βάση, αν και είναι διαδεδομένη η αντίληψη αυτή, τόσο σε εντός όσο και εκτός της Εκκλησίας ανθρώπους, ώστε να μεταγγίζει την αίσθηση μιας ζωής χωρίς χαρά και χωρίς απόλαυση των ανθρωπίνων απολαύσεων. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;
Ο Χριστός συμμετείχε στις εκδηλώσεις χαράς των ανθρώπων και, ασφαλώς, χαιρόταν και ο ίδιος. Η παρουσία του στον γάμο της Κανά και η επέμβασή του με τη μετατροπή του νερού σε κρασί για να συνεχίσει το γλέντι, δείχνει το πόσο θέλει να διασκεδάζουν οι άνθρωποι.

[...]

Η Ορθοδοξία, που διασώζει το ορθό ήθος και τον ορθό τρόπο ζωής, δεν προβάλλει στους ανθρώπους βασανιστικά διλήμματα αν πρέπει ή όχι να διασκεδάζουν, να τραγουδούν ή να χορεύουν, να πίνουν κρασί ή όχι. Όλα είναι καλά αν γίνονται με μέτρο και συνετά.

Άλλωστε, η διασκέδαση βοηθά να εκτονωθεί ο άνθρωπος από την πίεση και τα προβλήματα της καθημερινότητας, να επικοινωνήσει με τον συνάνθρωπό του μ’ ένα άλλο τρόπο, να αισθανθεί τη φύση του ως ευλογία και να δει τη ζωή με άλλο φακό.
Στο Γεροντικό αναφέρεται η περίπτωση του Αγίου Αντωνίου που «χαριεντίζετο», χαιρόταν δηλαδή με τους μαθητές του παίζοντας κάποιο παιχνίδι στην έρημο που ασκήτευαν. Ένας κυνηγός έτυχε να βρεθεί εκεί και βλέποντάς τον σκανδαλίστηκε. Ο Μ. Αντώνιος, γνωρίζοντας τον λογισμό του κυνηγού, του ζήτησε να τεντώσει το τόξο που κρατούσε. Κι όταν του έλεγε «κι άλλο, κι άλλο», αυτός αντίτεινε ότι θα κοπεί. Τότε ο σοφός Γέροντας και όντως Μέγας του θύμισε πως «χρειάζεται κάπου-κάπου να συγκαταβαίνουμε στα ανθρώπινα, γιατί υπάρχει κίνδυνος με το τέντωμα να σπάσει ο άνθρωπος».
Ο Χριστός, ως Θεός και άνθρωπος, μας έδειξε με τη ζωή Του πώς μπορούμε να ζούμε για να απολαύσουμε τη ζωή και πώς μπορούμε να πορευτούμε στην άλλη ζωή με λαχτάρα αιωνιότητας. Γιατί κανείς δεν μπορεί να χαρεί την άλλη, αν δεν χάρηκε αυτή ως δώρο Θεού.

[...]
Η απόλαυση των ανθρωπίνων μπορεί να γίνει μέσο ευχαριστίας και πιο δυνατής σχέσης με τον Χριστό, που η παρουσία Του ανάμεσά μας μάς ελευθέρωσε από την υποκρισία, την ψεύτικη ζωή, την υλιστική προσκόλληση, χαρίζοντάς μας τη χαρά, την απόλαυση, την ελευθερία, ως τέκνα Θεού ζώντος.
http://www.imlemesou.org/index.php/psif ... ure/1253-o

Οσον αφορά στα Καρναβάλια, και αφού διαχωρίσω τη θέση μου απο τις ασωτείες κλπ που προαναφέραμε, θέλω να ρωτήσω ΠΟΤΕ θεωρείς οτι ειναι η καλη περίοδος τελος παντων, να γλεντάει ο κόσμος; Διότι "μη" απο δω, "οχι" απο εκει, τελικά πότε ακριβώς είναι η περίοδος που επιτρέπονται τα γλέντια και η διασκέδαση;
alexandergreek

Unread postby maria798081 » Thu Mar 07, 2019 6:03 am

Η περίοδος όπου αρχίζει(ανοίγει) το Τριώδιο και τελειώνει (κλείνει) στην Ανάσταση του Κυρίου οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βρίσκονται σε στάση μετανοίας και κατανύξεως ..περισυλλογής και εν τέλει Αναστάσεως και μόνο.

π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
Ο πραγματικός σκοπός του Τριωδίου στον εορτολογικό κύκλο του χρόνου. Η μεγάλη σημαντικότητα της περιόδου αυτής στην ζωή του ανθρώπου η οποία ξεκινάει την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και ολοκληρώνεται την νύχτα της Αναστάσεως. Και το πώς έχει διαστραφεί στην σημερινή κοινωνία το υψηλό νόημα των ημερών, ζώντας αυτήν την περίοδο τις εντελώς αντίθετες καταστάσεις, και εορτάζοντας με εντελώς διεστραμμένο τρόπο το Τριώδιο... Έτσι ούτως ώστε να συμβαίνουν στην Ψυχή και το Σώμα του ανθρώπου τα αντίθετα και πιό καταστροφικά αποτελέσματα...

https://www.youtube.com/watch?v=UNd7g00UHGA
maria798081

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ